Sayfa 1/5 12345 SonSon
93 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Punto almaktan neden vazgeçtim

fatih çam
    fatihcam13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6

Bilgilendirme Punto almaktan neden vazgeçtim

Fiat Punto'yu gördüm, beğendim. petrol yeşili, skydome'lu, multiair 105 beygirlik arabayı.

sonra diğer markaların bayilerini gezdim ve "şunu alsam ne güzel olur" dedirtecek tek bir araba bulamadım. (aynı segmentte, yaris, clio, corsa, polo)

kararımı da verdim punto'yu almaya. ama etrafımda otomobilden anlayan istisnasız herkes "fiat alınmaz, fiat'a para verilmez" fikrinde birleşti. nihayetinde arabayı almaktan vazgeçtim, diğerlerini de beğenmemiş olduğum için, araba almaktan da vazgeçmiş oldum.

şimdi denilebilir ki, bu saçma bir önyargıdır. belki doğrudur. ancak bu önyargıya ve aldığım onca olumsuz yoruma karşın gidip de 40bin'e yakın bir para veremiyorsun.

Fiat'ın ne yapıp edip, bu olumsuz imajı yıkması lazım. öyle eğlenceli reklamlarla bitmiyor iş. insanların "fiat iyidir abi" demesini sağlamaları lazım. benim gibi ciddi heves edip de almaktan vazgeçen çok fazla potansiyel müşterileri oluyordur.

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Standart Ynt: Punto almaktan neden vazgeçtim

bunlar yıllar sürer.Fiat'ın bir arabasını alıp 20yıl biniyorlar aslında bu iyi.Ama araba Bmw gibi davranıyorlar ve aracı rezil ediyorlar.Sonra milletin gözünde apaçi markası oluyor.

Halbuki sektöre 10 yıldır çok güzel araba veriyor fiat.Tasarımı çok önde bence.Fiat 500ile bi ivme kazanacak bence ama.beklemekten başka çare yok...

En güzelini bulmuşsunuz aracın.Skydome'lu punto cidden çok farklı.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

onlar kusura bakmada tofaşla fiatı ayırt edemeyecek kapasitede olan insanlar fiatı sor doğan şahin derler tofaşı sor punto bravo linea derler...

4. Bu mesajı için 2 kişi görkem koçsan'ye teşekkür etti:

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ha birde sonuçta siz binceksiniz çevrenizdeki arabadan çok iyi anlayan volkswagen meraklıları değil ...

6. Bu mesajı için 2 kişi görkem koçsan'ye teşekkür etti:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

çok yanlış bir ön yargı fakat şunu da herzaman belirtmişimdir burada da belirteyim bu önyargıyı insanlarımızın aklına yine fiat yerleştirmiştir o zaman yine fiat bu ön yargıyı silmeye mecburdur burada sadece vatandaşı suçlayamayız doğanlara şahinlere lisansı veren fiat ın bunları da düşünmesi lazımdı..

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Bende corsaya binmem. 2 tane arkadaşımda 2005 opel astra var ikiside 120 130 binde dökülüyo hurda gibi oldu benim aracım hala taş gibi. Bir arkadaşımda focus var döşemeler falan filan çok iyi ama habire mekanik masraf acıyor ford cokmu iyiymiş yani ? Aynı paraya aynı özelliklerde bir araba alabilme şansın yok. Sınıfının en dolu ve uygun aracıdır punto. Ve malzeme kaliteside eminimki corsa clio vs. den daha iyidir. Megane II leride görüyoruz 2006 2007 hurda gibi pompalarından kara duman atan.

2006 Eylülde sıfır aldıgım Grande punto aracıma yaptııgm tek masraflar
    Buji - Kablosu , Triger seti , Ön balata , Yağ Filt , Hava Filt , Polen Filt , Motor Yağı. Antifirizini bile ölçtürüyorum hala -25 cıkıyor ama 3 yılda bi değiştiriyorum. Bu ön yargıları yıkalım
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı fatihcam13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat Punto'yu gördüm, beğendim. petrol yeşili, skydome'lu, multiair 105 beygirlik arabayı.

sonra diğer markaların bayilerini gezdim ve "şunu alsam ne güzel olur" dedirtecek tek bir araba bulamadım. (aynı segmentte, yaris, clio, corsa, polo)

kararımı da verdim punto'yu almaya. ama etrafımda otomobilden anlayan istisnasız herkes "fiat alınmaz, fiat'a para verilmez" fikrinde birleşti. nihayetinde arabayı almaktan vazgeçtim, diğerlerini de beğenmemiş olduğum için, araba almaktan da vazgeçmiş oldum.

şimdi denilebilir ki, bu saçma bir önyargıdır. belki doğrudur. ancak bu önyargıya ve aldığım onca olumsuz yoruma karşın gidip de 40bin'e yakın bir para veremiyorsun.

Fiat'ın ne yapıp edip, bu olumsuz imajı yıkması lazım. öyle eğlenceli reklamlarla bitmiyor iş. insanların "fiat iyidir abi" demesini sağlamaları lazım. benim gibi ciddi heves edip de almaktan vazgeçen çok fazla potansiyel müşterileri oluyordur.
    Fatih, işte bu önyargının, olumsuz marka imajının değişmesi için senin gibi potansiyel müşterilerin Fiatı alması lazım.Yoksa bu önyargınin değişmesi çok zor.Sen alıcaksın, beğenmeyen çevrene aracını göstereceksin, onların da önyargısı son bulacak.Tabi bunun için çevrendekilerde objektif bakış açısı ve bir miktar da otomobil bilgisi gerekmekte,

Fiatın marka imajı çok da kötü değil zaten ama bizim ülkemizde Tofaş kaynaklı imaj eksikliği çokça görülmekte.Fiatın teknolojisi biten modellerini Tofaş bizlere yıllardır sattı.Bunun dışında birçok modeli ya da motor versiyonlarını hala da ülkemize getirmemekte.Bizim insanımızda Fiatı, Tofaşın bize gösterdiği kadar bildiğinden bu imaj sorunu ortaya çıktı.Bunun değişmesi için öncelikleTofaşın vizyonunun değişmesi gerekmekte.Daha sonra da bizlerin beğendiği modellerde ısrarcı olması gerekmekte..

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Standart Ynt: Punto almaktan neden vazgeçtim

bakin stilo da bu yuzden tutmadi.cok guzel bir modeldi, goz aliyordu ama.Fiattı iste sonucta.Sirf fiat diye ikinci eldeğerleri yerde surunuyor. Cc,skydome,metalik renk,sis farı o, bu....simdi 40binliraya satılan puntonun içindeki her cins donanım mevcut olan stilo, yerlerde sürünüyor, sırf bu önyargılardan...

siz saniyor musunuz? renault,peugeot,opel,vw sorunsuz.Hiç masraf çıkarmıyor? Bmwlerde bile kronik sorun var.O hastası olduğumuz Golfteki kronik kusurları araştirsaniz, puntonun city arizasi bile hoş gelirdi..vay anam vay.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

ahmet sayal
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. sayal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    45 EA 925
    Edilen teşekkür: 47

senin birkere araba almaya niyetin yok fiat ı kötülüyorsun burda ne işin var 7 yıldır kulanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım sebebi ise arabanın orjinalliğini bozmamam
    Konu sayal tarafından (26/07/2013 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir.

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Punto candır. Ek olarak fiat Türkiye genelinde bence azımsanmayacak sayıda bir yetkili servis ağına sahiptir. Parçası saydığınız diğer araçlara göre çok uygundur. Rahatlık ,ekonomik olarak ,geniş iç hacmi olarak aynı segmentte bulunan çoğu araçtan iyidir. Ben şahsen, polo,getz,fiesta,corsa ya asla değişmem puntoyu. Araç zaten uslu kullanıldığında pek sorun çıkartmayan bir araçtır.
    Konu SaLDo tarafından (26/07/2013 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı sayal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin birkere araba almaya niyetin yok fiat ı kötülüyorsun burda ne işin var
    valla kamurandan şüpheleniyorum ama nese günah almıyayım akşam akşam.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

senin birkere araba almaya niyetin yok fiat ı kötülüyorsun burda ne işin var 7 yıldır kulanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım sebebi ise arabanın orjinalliğini bozmamam
    Alıntı görkem koçsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla kamurandan şüpheleniyorum ama nese günah almıyayım akşam akşam.
    Arkadaşlar şunları yapmayın kaçkereler bu konuda sitede tartışma çıktı..en son çıkan tartışmada arkadaştan özür dilemek zorunda kaldı söyleyen kişiler lütfen illaki her gelen sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil..arkadaşımızın söylediklerinde kötü yada bilinmeyen birşey yok ki zaten bilinen bir gerçek bu önyargı meselesi ve dürüstçe paylaşmış..sırf bu tür ithamlar yüzünden kaç üye kaybettik kaç değerli arkadaşımız bu siteden uzaklaştı..

17. Bu mesajı için 2 kişi tayfux'ye teşekkür etti:

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

açıkçası araba almaya niyetim yok. punto almaya niyetim var.

hatta insanlar "onu alacağına şunu al" dediği zaman "punto'yu alırsam alırım, yoksa araba almam" diyorum. çünkü çok ihtiyacım yok. punto ise resmen cezbediyor, bildiğin aşık oldum.

ama işte fiat'ın imajı nedeniyle insan şöyle gönül rahatlığıyla alamıyor arabayı. muhtemelen aldıktan sonra "iyi ki bunu seçmişim" diyecek olsam da.

bir de şu var. yabancı sitelerdeki yorumlara, test/inceleme analizlerine bakıyorum. hiç öyle buradaki gibi nefrete varan bir önyargı görmedim.

vazgeçtim, diyorum. ama büyük ihtimal "lanet olsun atom fiziğine" deyip alacağım, seve seve de bineceğim ve hatta o marka fanatiklerine havamı da atacağım. yabancı sitelere girince kafası rahatlıyor insanın.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

açıkçası araba almaya niyetim yok. punto almaya niyetim var.

hatta insanlar "onu alacağına şunu al" dediği zaman "punto'yu alırsam alırım, yoksa araba almam" diyorum. çünkü çok ihtiyacım yok. punto ise resmen cezbediyor, bildiğin aşık oldum.

ama işte fiat'ın imajı nedeniyle insan şöyle gönül rahatlığıyla alamıyor arabayı. muhtemelen aldıktan sonra "iyi ki bunu seçmişim" diyecek olsam da.

bir de şu var. yabancı sitelerdeki yorumlara, test/inceleme analizlerine bakıyorum. hiç öyle buradaki gibi nefrete varan bir önyargı görmedim.

vazgeçtim, diyorum. ama büyük ihtimal "lanet olsun atom fiziğine" deyip alacağım, seve seve de bineceğim ve hatta o marka fanatiklerine havamı da atacağım. yabancı sitelere girince kafası rahatlıyor insanın.
    Fatih, Fiat, Opel, Renault, PSA, Toyota, VW, Honda..., daha sayamadığım birçok marka aynı segmentte benzer teknoloji ve kaliteyle üretim yapmakta.Bunları farklılaştıran marka imajı, önyargılar ve beğenilerimiz.O yüzden önceden de belirttiğim gibi beğenmiş olduğun Puntoyu -çevrene kulak asmadan- almanı öneriyorum...

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih, Fiat, Opel, Renault, PSA, Toyota, VW, Honda..., daha sayamadığım birçok marka aynı segmentte benzer teknoloji ve kaliteyle üretim yapmakta.Bunları farklılaştıran marka imajı, önyargılar ve beğenilerimiz.O yüzden önceden de belirttiğim gibi beğenmiş olduğun Puntoyu -çevrene kulak asmadan- almanı öneriyorum...
    valla öyle de yapacağım galiba.

aslında bu başlığı açmış olmamın nedeni de galiba ikna edilmekti. 105 beygir multiair lounge + esp paketi var. üstelik şahane bir cam tavan. aynı donanımı, estetikten tamamen vazgeçerek söylüyorum, vw ya da kia'da 45'ten aşağıya alamıyorsun zaten. ki incelediğim diğer arabaların hiçbiri araba alıp da keyfini sürme isteği/heyecanı vermedi zaten.

dediğim gibi yabancı sitelerde, forumlarda, dergilerde fiat'la ilgili neredeyse hiç olumsuz yorum görmüyorum.

umarım Türkiye'de imajı toparlarlar. şu 500L ile filan atılım yaparlar belki.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Fatih, bence eskiye göre aşama kaydetti Fiat Türkiye ama hala eksikleri var.İleride daha da iyi olacaktır,

Sana da artık hayırlı olsun dememiz lazım bence ?

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Eğer lounge almayı düşünüyorsanız konuşanları çok güzel susturabilirsiniz.

Lounge arabayla iletişim kurabilirsiniz. İstediğiniz kişiyi arar, usb'den şarkı başlatır, durdurur, "karışık çal, sırayla çal", bu komutların hepsi sesli (blue & me).

Lounge düşüncelidir. Klima soğutabilecek/ısıtabilecek duruma gelen kadar çalışmaz, sonra tüm gücüyle çalışır, istediğiniz sıcaklığa geldikten sonra hızını düşürür.

Lounge çevreye duyarlıdır. Start&stop ile kırmızı ışıkta motoru durdurur, harekete geçeceğiniz zaman tekrar çalışır.

Lounge yardımcıdır; hız sabitleyici, park sensörü bulunur.

Lounge ufak tefek sürprizleri sever. "Abi camları açık unutmuşsun" derse biri, uzaktan kumandayla tüm camları kapatabilirsiniz. Ya da yazın arkadaşlarla arabanın yanındayken binmeden camları açar havalandırır ve havalanırsınız

Renault sahibi arkadaşım kullandıktan sonra "direksiyonu ve debriajı çok yumuşak, aynalar çok iyi her yeri görüyorum", Audi sahibi arkadaşım "benimkine bi direksiyon bi vites koymuşlar o kadar", BMW sahibi arkadaşım (blue&me'yi anlattıktan sonra) "aga senin arabanın markası ne?!" yorumunu yapmıştı. Arabadan pek anlamayan arkadaşlarım da "yau dışardan normal bi araba gibi görünüyodu da, içi çok iyiymiş" demişti.

Kısacası aman aman bir motoru olmayabilir ama donanımı zengin, kullanımı çok rahattır.

23. Bu mesajı için 4 kişi mucar'ye teşekkür etti:

mehmet şentürk
    henky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    16 nl
    Edilen teşekkür: 114

Puntoyu bana da çok kötüleyen oldu ama ben gıttım aldım.bızım oralarda bı laf vardır milletin bılmem neyı ıle gerdeğe gırılmez derler. Kım nereye ısterse gıtsın baksın bu fıyatlara bu özellıklerde araba bulabılen hıc durmasın alsın. Mılletın anlattığı wv olsun seat olsun çok çok mu kusursuz araçlar sanki
    1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı mucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer lounge almayı düşünüyorsanız konuşanları çok güzel susturabilirsiniz.

Lounge arabayla iletişim kurabilirsiniz. İstediğiniz kişiyi arar, usb'den şarkı başlatır, durdurur, "karışık çal, sırayla çal", bu komutların hepsi sesli (blue & me).

Lounge düşüncelidir. Klima soğutabilecek/ısıtabilecek duruma gelen kadar çalışmaz, sonra tüm gücüyle çalışır, istediğiniz sıcaklığa geldikten sonra hızını düşürür.

Lounge çevreye duyarlıdır. Start&stop ile kırmızı ışıkta motoru durdurur, harekete geçeceğiniz zaman tekrar çalışır.

Lounge yardımcıdır; hız sabitleyici, park sensörü bulunur.

Lounge ufak tefek sürprizleri sever. "Abi camları açık unutmuşsun" derse biri, uzaktan kumandayla tüm camları kapatabilirsiniz. Ya da yazın arkadaşlarla arabanın yanındayken binmeden camları açar havalandırır ve havalanırsınız

Renault sahibi arkadaşım kullandıktan sonra "direksiyonu ve debriajı çok yumuşak, aynalar çok iyi her yeri görüyorum", Audi sahibi arkadaşım "benimkine bi direksiyon bi vites koymuşlar o kadar", BMW sahibi arkadaşım (blue&me'yi anlattıktan sonra) "aga senin arabanın markası ne?!" yorumunu yapmıştı. Arabadan pek anlamayan arkadaşlarım da "yau dışardan normal bi araba gibi görünüyodu da, içi çok iyiymiş" demişti.

Kısacası aman aman bir motoru olmayabilir ama donanımı zengin, kullanımı çok rahattır.
    her lounge almak isteyen bu yorumu okumalı hocam fiat bunu görse broşüre koyar süpersin işte vatandaş lounge almaya böyle ikna edilir çok iyi hocam

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her lounge almak isteyen bu yorumu okumalı hocam fiat bunu görse broşüre koyar süpersin işte vatandaş lounge almaya böyle ikna edilir çok iyi hocam
    1,5-2 yıl minimum para harcayıp biriktirdim alacam diye, parayı denkleştirdiğim gün bayiye gittim "lounge için 3-4 ay beklersiniz, şurda easy var isterseniz yarın teslim edelim" demesinler mi? Arabanın karşısına oturdum, düşündüm, düşündüm, düşündüm, bindim, indim, ofladım, pofladım, beklemeye karar verdim

Burdan Fiat'a sesleniyorum, Ağustos'un sonunda yıllık bakım var, bi güzellik yapın

Sayfa 1/5 12345 SonSon