Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
94 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Punto almaktan neden vazgeçtim

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Babam Alman araç hastası ben İtalyan araç hastasıyım. Babam gitti Opel aldı gücü ona yetti bende gittim Punto Evo aldım. Gücüm buna yetti.

Çorap markamı nasıl millete sorup almıyorsam.
    Araç markamı da sormam belki bin Tl eksiğe satarım ki oda olacağa benzemiyor. Fiat araçlarıda hayli pahalı ve gün geçtikçe değer kazanıyor.

KAN BENİM DAMAR BENİM.....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

fatih çam
    fatihcam13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6

Başlığı değiştirme vakti geldi:

"Punto almaktan neden vazgeçemedim !"

aslında başlığı, köprüden önceki son çıkış nevinden bir deneme olarak açmıştım. zaten ilk cevap veren arkadaşlardan kimisinin sezdiği üzere niyetim ikna edilmekti.

Bayide 2012'den kaldığı için indirimde olan 1.4 Multiair 105 Beygir Lounge+ESP+Skydome (sanıyorum olabilecek en iyi kombinasyon bu) petrol yeşili Punto'yu aldım.

bayram dönüşü teslim alacağım, ama arabadan memnun kalacağımdan hemen hemen emin olduğumdan, vazgeçmekten vazgeçiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı fatihcam13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başlığı değiştirme vakti geldi:

"Punto almaktan neden vazgeçemedim !"

aslında başlığı, köprüden önceki son çıkış nevinden bir deneme olarak açmıştım. zaten ilk cevap veren arkadaşlardan kimisinin sezdiği üzere niyetim ikna edilmekti.

Bayide 2012'den kaldığı için indirimde olan 1.4 Multiair 105 Beygir Lounge+ESP+Skydome (sanıyorum olabilecek en iyi kombinasyon bu) petrol yeşili Punto'yu aldım.

bayram dönüşü teslim alacağım, ama arabadan memnun kalacağımdan hemen hemen emin olduğumdan, vazgeçmekten vazgeçiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Hayırlı uğurlu olsun, kazasız günlerde mutlulukla kullanın inşallah..

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

yalnız şunu da anladım, Fiat almaya niyetlendiyseniz ya da şöyle bir görüp aşık olduysanız, Türkiye'de birilerine sormak yerine yabancı dergi, internet sitesi, test videoları ve forumlara bakmanız lazım. vw'nin ya da ford'un 45'in altına vermeyeceği motor ve donanım seçeneğini 36'ya aldım, hala "o para verilmez" diyenler var.

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

İyi etmissiniz, hayırlısı olsun. Cok guzel motor ve donanım. Fiyat da guzel.

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Fiyat çok iyi. İyi günlerde kullanın.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

peki neden vazgeçemedim.

bir kere arabaya aşık oldum. her görüşümde heyecanlandıran bir tasarımı var. üstleik cam tavanın siyah tepesinin çekiciliği bir ayrı güzel duruyor. ve yeni punto lansman rengi petrol yeşili çok şık. diğer tarafta corsa düpedüz çirkindi. yaris fazla "kız arabası" formatında. üstelik iç mekanı boğucu. polo fazla alman, fazla disiplinli, fazla mühendislik becerisi vaadediyor. clio ise gereksiz derecede spor bir araba olmuş. 30 yaşına gelirken bu spor görünüm bir biliçaltı etkisi ile itti beni clio'dan.

dahası, diğer markalarla karşılaştırdığımda en iyi motoru fiat verdi. alfa romeo'da da kullanılan dünya çapında ödüllü bir motor 1.4 multiair. hani ben motor işlerinden anlamam, ama alternatiflerim clio'nun 90 beygiri ile polo'nun 85'i idi. ama punto kırbacımın ucuna 105 tane at bağladı. bu motor seçeneğinden vazgeçmiş olmamalarını anlamak güç.

ESP'yi clio standart olarak veriyordu. polo'da ise ayrıca almam lazımdı. açıkçası bu esp sistemi ve beraberindeki ASR ile hillholder teknolojileri, araç bakarkan değerlendirdiğim ilk unsur oldu. ESP ile ilgili çarpıcı videolar seyrettim.

punto'nun lounge donanımı ise beklentiler ötesi. sadece hız sabitleyici ve park sensörü yeterli olurdu. ama o otomatik klimanın görüntüsü ve blue&me'nin belki çok da gerekli olmayan artistik hareketleri ile küçük bir arabada lüks araç keyfi vaadediyor. kol dayama, yağmur sensörü vs. gibi güzellikler de cabası. kendinden karartmalı dikiz ile buğu önleyici yan aynalar... ve iki farklı sertlik ayarı olan direksiyon şahane.

üstelik aracın içine oturduğunuzda polo, clio ve yaris ile kıyaslanmayacak düzeyde ferah bir ortamdasınız. fiesta'nın üstünüze üstünüze gelen göğsünü saymıyorum bile. vites kolu, direksiyon, müzik sisteminin ve klimanın tasarımı ve tabi ki o bulunmaz skydome sürprizi ile aracın içinde kendinizi çok iyi hissediyorsunuz.

dış tasarımı ise dediğim gibi heyecan verici geliyor.

ben sürücülük konusunda acemi olduğum için test sürüşü yapmadım. ama sürüş sonrası izlenimlerimin de olumlu olacağını sanıyorum çünkü yabancı sitelerdeki değerlendirme yazıları ve videolarında geri dönüşler hep olumlu.

sonuçta geçen yıldan kaldığı için indirimde yakaladığım ve başka hiçbir yerde sıfır olarak bulamadığım multiair 105 hp'yi yakaladığım anda kaçırmak istemedim.

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

Hayırlı olsun diyelim hocam doğru seçim, şiir gibi yazmışsınız ama doğru söze ne denir. Fiat gp deki iç malzeme kalitesizliğini yeni puntolarda düzelterek hem tasarım hemde kaliteyi iyileştirdi ve rakipleriyle yarışır konuma geldi, tek şanssızlığı fiat ön yargılı bi ülkede olması, diğer markaların logoları takılı olsaydı şuan yok satardı

Ozan ERTUĞRUL
    Problem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Bir önceki aracım 99 model poloydu, ilk aracım olması nedeni ile çok farklı anlamlar yüklediğimi şimdi kabulleniyorum, fakat performans konusunda 1.6 tam otomatik polo ile 1.4 dualogic GP arasında ciddi fark var, açıkçası 99 model WV , şu an kullandığım 2009 GP ye fark atar, ama şu var ki, bu aracı almadan önce kulağıma gelen bir sürü olumsuz eleştiriye ve "Fiat alınmaz , sorunlu vs.." hepimzin bildiği ön yargılara karşın şunu söylemem gerekir, öncelikle GP yi aldığım tarihten bu yana ne teknik ne mekanik bir problem yaşamadım, hemen her parça sorunsuz işliyor, genel bakım ve kontrol için gittiği iki servis dışında motor kaputunu açmadım diyebilirim, bu da bana güven veriyor, bununla beraber bu araç B+ sayılacak bir segmentte yani çok küçük değil , benim gibi 100 küsür kilo ve 180+ uzunlukta biri için oldukça da rahat , Ailem de rahat ediyor, B segmentindeki diğer modellere göre en az 50-70 lt arası daha iyi bir bagaj hacmi var, en büyük boy iki bavul rahatça giriyor, Meserati ile ortak çizgiler taşıdığından olsa gerek hala ilk çıktığından bu yana yakışıklı bir araç, ben ilk aldığımda performansı kafaya takıp tekrar alman ekolüne yönelsem mi derken şimdilerde model yükseltmek ya da GP nin abisi Bravo ya da geçebilirim diyorum, tabii kısmet, ama özetle şunu söylemek gerek onun bunun dediğine bakmak yerine benim gibi internette yer alan teknik incelemeleri ve ekonomik özellikleri de dikkate alın, ben şu an GP sahibi olarak pişman değilim.

yalçın günel
    YALCINGUNEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 E 8026
    Edilen teşekkür: 7

kardeşim araba işinden anladığın anlaşılıyor çünkü bu fiyatlara alınabilecek en kaliteli ve en dolu arabayı almışsın...

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı fatihcam13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat Punto'yu gördüm, beğendim. petrol yeşili, skydome'lu, multiair 105 beygirlik arabayı.

sonra diğer markaların bayilerini gezdim ve "şunu alsam ne güzel olur" dedirtecek tek bir araba bulamadım. (aynı segmentte, yaris, clio, corsa, polo)

kararımı da verdim punto'yu almaya. ama etrafımda otomobilden anlayan istisnasız herkes "fiat alınmaz, fiat'a para verilmez" fikrinde birleşti. nihayetinde arabayı almaktan vazgeçtim, diğerlerini de beğenmemiş olduğum için, araba almaktan da vazgeçmiş oldum.

şimdi denilebilir ki, bu saçma bir önyargıdır. belki doğrudur. ancak bu önyargıya ve aldığım onca olumsuz yoruma karşın gidip de 40bin'e yakın bir para veremiyorsun.

Fiat'ın ne yapıp edip, bu olumsuz imajı yıkması lazım. öyle eğlenceli reklamlarla bitmiyor iş. insanların "fiat iyidir abi" demesini sağlamaları lazım. benim gibi ciddi heves edip de almaktan vazgeçen çok fazla potansiyel müşterileri oluyordur.
    Fiatın bu anlayışı yıkabilmesi için önce gidip tofaşı satın alması gerekiyor çünkü bunu size söyleyen insanlar hala tofaş ile fiat arasındaki farkı bilmiyor.

Grande puntonun,
    üretildiğinde ülkesindeki satılan 7 araçtan biri olduğunu
    dünya krizi döneminde fiata lokomotiflik yapan bir araç olduğunu,
    alfa romeo, lancia, jeep, ferrai (artık satıldı) markalarının bu araçla aynı grup olduğunu biliyorlarmı acaba ????

fiat türkiyedeki pazarla uğraşmıyor çünkü türklerin ne kadar sabit fikirli olduğunu bence en az bizim kadar iyi biliyor. Ayrıca dünya pazarının iyi olduğunu ve bu yüzden önyargılı insanlardan oluşan bu pazara enerjisini ayırmadığını düşünüyorum.

Önceleri banada aynı şeyi söylüyorlardı. hatta en dolu opel corsası bulunan arkadaşım "keşke opel alsaydın en azından avrupa malı bir araç olurdu" demişti dekendisine "italya asyaya taşındı da benimmi haberim yok" diyerek aracımı bir kez kullanmasına izin vermiştim. Şu anda kendisi evo sahibi

Ben tam dolu 2007 model emotion aracımı 2012 başında 25500 e aldım ve asla pişman olmadım...

Yusuf Bilal Kara
    yubika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

aracınız hayırlı olsun. daha binmek nasip olmadı, ben de merak ediyorum aslında kırbacın altındaki 105 beygiri

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

"hayırlı olsun"lar, "kazasız belasız"lar için teşekkürler.

işlemler tamamlanabilirse bu akşam teslim alacağım arabayı. sonrasında fotoğraflar ve görüşlerimi paylaşırım.

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

bu başlığı okuyup da Punto almaktan vazgeçme noktasında olanlar varsa eğer.

yapmayın.

hayatınızın hatası olur.

o vazgeçme noktasına yaklaşıp da buradaki arkadaşlar ve internette yabancı sitelerde yaptığım araştırma, okuduğum yorumlar vs. ile arabayı almakta karar kılmış biri olarak söylüyorum.

hiç tereddüte düşmeden alın.

fatih çam
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

Bugün teslim aldım aracımı. 105 hp 1,4 multiair, lounge, esp, skydome... şahane bir metalik petrol yeşili renk...

ilk anda blu&me ile telefon eşleştirildi ve ben yola çıktığım anda telefon geldi. daha ilk sürüşümde kullanmış oldum bu özelliği ve bayıldım.

city direksiyon olağanüstü.

arabanın sessizliği ve sürüş keyfi nefis. hatta aracın sessizliği nedeniyle start&stop'un çalışıp çalışmadığını anlamadım

daha ilk sürüşümde (bayiden evime kadar 3 km) hillholder çok işime yaradı. üstelik yokuş aşağı ve önümdeki arabanın burnunun dibine girerek park ettim. sonra oradan almak isteyince araya bidon filan koydum bir çeşit ön park sensörü olsun diye ama frenden ayağımı çektiğim anda içim rahatladı.

aracın iç tasarımı nefis. akşam kullandım ve ışıklandırma ve gösterge bölümüne hayran kaldım.

kol dayama, el frenini engellese de vites konusunda sorun çıkarmıyor, hatta sürüş keyfini artırıyor.

park ettiğim yerde (hemen penceremin altı) arada bir seyrediyorum da... öyle ön kısmının maserati görünüşü ve gece ışıklarında şahane görünen metalik petrol yeşili ve siyah tavan...

çok güzel araba be...
    Konu fatihcam13 tarafından (16/08/2013 Saat 23:36 ) değiştirilmiştir.

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Güle güle kullanın Ben de zaman zaman camdan izliyorum. Kapalı garaja koyduğumda yanına gidip bakıyorum. Hanım "deli misin" diyor, kadınlar anlamıyor bizi (söz meclisten dışarı).

cold blood
    alivepro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 40

Ön yargılı olmamak lazım ben tam 3 tane opel corsa eskitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. opel corsanın artıkları; işçilik iyi malzeme kalitesi iyi, klasik alman markasının tüm özelliklerini taşıyor, eksileri ise; yüksek parça fiyatı, konfor eksikliği (özellikle amartisörler kazık gibi, klasik alman sertliği) fiat a göre yüksek bakım maliyeti. puntonun artıları; donanım bakımında çok zengin neredeyse üst segment araçlarla aynı donanım, rahat, ucuz parça ve bakım birde corsa ile kıyaslarsak yakıt birazda olsa fazla gibi. eksileri ise; narin bir yapısı var gibi izlenim oluştu bende yani biraz sert ve hor kullansak çabuk dökülecek gibi geliyor. ama şu bir gerçek opel corsa vs punto evo kıyaslaması yaparsak aynı donanımdaki corsaya en az 10.000 tl daha fiyat farkı vermek gerekir diye düşünüyorum. bu arada aracım punto evo dynamic 1.3 euro 5 full donanımlı 7 hava yastığı, asr,esp, s&s yağmur sensorü vs.... yinede her iki araçta açıklarını diğer yönden kapatıyor. bide corsanın piyasası punto ya göre daha iyi çok kolay satılıyor.

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı apro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön yargılı olmamak lazım ben tam 3 tane opel corsa eskitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. opel corsanın artıkları; işçilik iyi malzeme kalitesi iyi, klasik alman markasının tüm özelliklerini taşıyor, eksileri ise; yüksek parça fiyatı, konfor eksikliği (özellikle amartisörler kazık gibi, klasik alman sertliği) fiat a göre yüksek bakım maliyeti. puntonun artıları; donanım bakımında çok zengin neredeyse üst segment araçlarla aynı donanım, rahat, ucuz parça ve bakım birde corsa ile kıyaslarsak yakıt birazda olsa fazla gibi. eksileri ise; narin bir yapısı var gibi izlenim oluştu bende yani biraz sert ve hor kullansak çabuk dökülecek gibi geliyor. ama şu bir gerçek opel corsa vs punto evo kıyaslaması yaparsak aynı donanımdaki corsaya en az 10.000 tl daha fiyat farkı vermek gerekir diye düşünüyorum. bu arada aracım punto evo dynamic 1.3 euro 5 full donanımlı 7 hava yastığı, asr,esp, s&s yağmur sensorü vs.... yinede her iki araçta açıklarını diğer yönden kapatıyor. bide corsanın piyasası punto ya göre daha iyi çok kolay satılıyor.
    corsa kesinlikle az yakmıyor buna katılmıyorum ayrıca işçilik ve malzeme kalitesi iyi demişsiniz nesi iyi sağa sola dönerken kapı direklerinden gacır gucur ses geliyor.İşin gerçeği b sınıfı hiçbir aracın ahım şahım iyi denecek düzeyde malzeme kalitesi olmuyor bu polo ve clio içinde geçerli.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Corsa, kötü bir araç değil tabiki.Zaten Punto ile büyük benzerlikler taşıyor.Ancak işçilik ve malzeme kalitesi olarak kesinlikle ama kesinlikle Puntodan iyi değil.Belki aynı denilebilir ama bana göre puntonun kalitesi bir miktar daha iyi...

Mustafa Öztürk
    milanbg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 JY 7698
    Edilen teşekkür: 75

Ben puntomu 45,300 tl ye aldım ve ben bunu aldığım ilk gün gören herkes hayırlı olsun demek yerine aaa sen salakmısın fiat alınırmı yok puntoya bu para verilirmi falan tarzı şeyler söyledi yakın arkadaşlarım dostlarım. ben arabaya gittim bakktımm bindim kullandımmm. bundan önce fiorino panelvan vardı bende motoru bununla aynı 1,3 multıjet dedimki en azından bildiğim araba az yakar çok kaçar parçası ucuz yağını suyunu koy hiç masraf açmaz motorla ilgili güzel bakarsam die düşündüm aynası bile kaç para sanki ben kaza yaptım fiorino aynası 20-30 lira birşey ama karşıdan c max a vurdum aynası 850 lira. kimse kusura bakmasın ben woslvagen die okadar para döküp ondan sonra böle bi ayna kazasında bi aynaya 850 lira verecek kadar aptalda dğeilim paramı çöpe atacak insansa değilim cuma gününden beri sıfır punto loungem altımda veee hastası oldum arabaya 95 hp ve start stoplu. muazzam bi araba. benim etrafımda almadan öncede herkes alma sen fiat saçmalama dienler vardı aldıktan sonra dienlerde var. ve hep olacaktır. kimse umrumda dğeil. benim kendi aklım var iradem var kimse zorla satmıyor bana arabayı almadan önce kaç tane galeri gezdim marka gezdim ve en son en mantıklı olarak buna karar verdim. çokta mutluyum sanada şiddetle tavsiye ederim. İyi forumlar herkese

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon