Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
93 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Punto almaktan neden vazgeçtim

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı mucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,5-2 yıl minimum para harcayıp biriktirdim alacam diye, parayı denkleştirdiğim gün bayiye gittim "lounge için 3-4 ay beklersiniz, şurda easy var isterseniz yarın teslim edelim" demesinler mi? Arabanın karşısına oturdum, düşündüm, düşündüm, düşündüm, bindim, indim, ofladım, pofladım, beklemeye karar verdim

Burdan Fiat'a sesleniyorum, Ağustos'un sonunda yıllık bakım var, bi güzellik yapın
    ahh ah araç almak böyle birşey..hocam vallahi ben alırken 2 paket vardı essential yada essential comfort bende comfort paketi aldım dedim sunroof var mı yok dediler eğer olsaydı ve 3 ay bekleyin deselerdi vallahi beklerdim arabanın dolusu başka oluyor..

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

fiat alınmaz , fiat a para verilmez diyen adamla ben oturup araç muhabbeti etmem eğer bana punto alınmaz derse anlamaya çalışırım belki modelle ilgili bir sıkıntısı olmuştur veya bir bildiği vardır diye ama kalkıpta genel markaya pislik atan adamla araba muhabbeti yapılmaz eğer bana alma yada para verilmez dersede tamam sen almazsın derim ve konu kapanır.o beğenmedikleri fiat ın dizel motorunu bugün birçok marka kullanıyor başta opel,chewrolet gibi neyse aslına bir bakıma fiat ın böyle görülmesi daha iyi çok iyi otolara uygun ikinci el fiyatlarıyla binebiliyoruz mesela bugün dopdolu bir stilo yu 18 bin civarına alabiliyorsunuz eğer bu araç vw logolu olsaydı 25 binden aşağı olmazdı

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahh ah araç almak böyle birşey..hocam vallahi ben alırken 2 paket vardı essential yada essential comfort bende comfort paketi aldım dedim sunroof var mı yok dediler eğer olsaydı ve 3 ay bekleyin deselerdi vallahi beklerdim arabanın dolusu başka oluyor..
    Bence tercih meselesi. Kimisi motoru güçlü olsun istiyor, bu durumda Fiat'tan vazgeçilebilir. Kimi ikinci elde değer kaybetmesin istiyor. Kimi gören tekrar baksın istiyor. "Herkes laf ediyor" diyen bile haklı, hassas olabilir insan. ("Fiat'a para verilmez"cileri ayırıyorum, Tata'nın bile mantıklı olduğu bir durum vardır)

"Kullanırken rahat edeyim, aynı özelliklerdeki arabalardan en ucuzu olsun" diye düşünen varsa Fiat'tan vazgeçmesin bence. 2011 model klimasız golfler var piyasada yazık günah..
    Konu mucar tarafından (26/07/2013 Saat 03:22 ) değiştirilmiştir.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı mucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tercih meselesi. Kimisi motoru güçlü olsun istiyor, bu durumda Fiat'tan vazgeçilebilir. Kimi ikinci elde değer kaybetmesin istiyor. Kimi gören tekrar baksın istiyor. "Herkes laf ediyor" diyen bile haklı, hassas olabilir insan. ("Fiat'a para verilmez"cileri ayırıyorum, Tata'nın bile mantıklı olduğu bir durum vardır)

"Kullanırken rahat edeyim, aynı özelliklerdeki arabalardan en ucuzu olsun" diye düşünen varsa Fiat'tan vazgeçmesin bence. 2011 model klimasız golfler var piyasada yazık günah..
    aaa ben Van-Çatak-uzuntekne köyünde çalıştım 3 sene tata 1 numaralı araçtı benim gözümde

Nihat Ugur
    Gokdeniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    42 aje 15
    Edilen teşekkür: 75

valla milletin sözüyle hareket edecek biri olsaydım bende fiat almazdım puntoya bravoya binmemiş kullanmamış kişiler sadece markaya göre yorum yapıyor
    ben istanbuldan kalkıp konyaya gittim bu aracı almak için sırf beyaz cam tavanlı diye alıp geldikten sonra o kişilerin ön yargıları kırıldı tabiki hiçte pişman olmadım kısmetse bravoya geçiş yapacam tabi birazdaha keyfini süreyim sonra
    sizde o aracı alıp o diyenler görmüş olsa eminim onlarında ön yargıları gidecekti

Mert Kib
    Merruse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 32

Alıntı fatihcam13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat'ın ne yapıp edip, bu olumsuz imajı yıkması lazım. öyle eğlenceli reklamlarla bitmiyor iş. insanların "fiat iyidir abi" demesini sağlamaları lazım. benim gibi ciddi heves edip de almaktan vazgeçen çok fazla potansiyel müşterileri oluyordur.
    Bazı şeyleri değiştiremezsiniz.

Fiat = Tofaş = Şahin
    Ford = Çok yakar
    Opel = Parçası pahalı
    VW = İyi araba
    BMW = Devirli makine. Çabuk motor yer
    Renault = Parçası ucuz ve her yerde var

Önyargı işte..

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Alıntı fatihcam13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat Punto'yu gördüm, beğendim. petrol yeşili, skydome'lu, multiair 105 beygirlik arabayı.

sonra diğer markaların bayilerini gezdim ve "şunu alsam ne güzel olur" dedirtecek tek bir araba bulamadım. (aynı segmentte, yaris, clio, corsa, polo)

kararımı da verdim punto'yu almaya. ama etrafımda otomobilden anlayan istisnasız herkes "fiat alınmaz, fiat'a para verilmez" fikrinde birleşti. nihayetinde arabayı almaktan vazgeçtim, diğerlerini de beğenmemiş olduğum için, araba almaktan da vazgeçmiş oldum.

şimdi denilebilir ki, bu saçma bir önyargıdır. belki doğrudur. ancak bu önyargıya ve aldığım onca olumsuz yoruma karşın gidip de 40bin'e yakın bir para veremiyorsun.

Fiat'ın ne yapıp edip, bu olumsuz imajı yıkması lazım. öyle eğlenceli reklamlarla bitmiyor iş. insanların "fiat iyidir abi" demesini sağlamaları lazım. benim gibi ciddi heves edip de almaktan vazgeçen çok fazla potansiyel müşterileri oluyordur.
    Hocam bu ön yargıyı yapanlarda bizleriz aslında yani fiat marka kullanıcıları.. Her nekadar arabamı sevsemde soğumamak elde değil. Gerek servisleri gerek saçma bir otomatik şanzımanı gerek 8v motoru herşeyi ile geri kalmış bir marka iç kalite desen diğerlerinden farksız. mesela ben yaklaşık 2 yıldır punto kullanıcısıyım arabamı satsam fiat bayiine gidip bi üst segmentini alacağım bir araba yok mecvuren başka markaya yöneliyorum ve malesef diyorumki bir daha fiat mı asla.. İşte bu ön yargıda bu şekilde oluşuyor. Fiat bence sadece ticari araçlar ve taksi için üreten marka olmalı gibi duruyor çünkü teknolojisi ile bence diğer markalara göre kalmış gibi.. Saygılar

Gökhan Becerik
    Sauron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Ben motor hariç herşeyinden gayet memnunum , sakin kullanınca yakıtı da iyi , fakat aracın çekişi yerlerde tek sorunum bu (1.4 -77 )
    Önümüz tufanmış ne gam , Nuh'un gemisidir VATAN!

mst mst
    N-ciniir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 13

Alıntı Sauron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben motor hariç herşeyinden gayet memnunum , sakin kullanınca yakıtı da iyi , fakat aracın çekişi yerlerde tek sorunum bu (1.4 -77 )
    benim de genel kanım bu..

osman yağmur
    messi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 111

Punto'yu diğer fiat araçlarından üstün tutun. Çünkü aracınız italyan montajdır dolayısı ile yerli üretim değildir. Aracın ufak tefek sıkıntıları çıkabilir çünkü İtalyan araçları nazik ve kibar araçlardır. Size şunu söyleyeyim aracın aynı segmentteki yarıştığı tek rakibi vw polo'dur ki Polo'nun markası sadece vw olduğu için punto'dan daha çok para ödemek zorunda kalırsınız bu kadar dolu olmayan bir araca. Sizin gibi istinasız bütün galerileri gezdim. İyiki de punto almışım diyorum yakıtı yüzümü güldürüyor.

kadir özkan
    brembo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 59

Standart Ynt: Punto almaktan neden vazgeçtim

Herkez elinden geldigince bişeyler yazmış ben tek cümle ile özetlicem fiat ın kötü marka imajını yıkması için (müşterisine sahip cıkması lazım ) olay bu burda kaç kişi ben şu servise gittim şu olayı yaşadım bana yardımçı olmadılar diye konu açıyo bak toyotaya adam en ufak sıkıntıda araclarını servise cagrıyor bizim bi cıty olayımızı bindereden su getire getire yapıyorlar lutufmuş gibi diger markalardadamı sıkıntı yok var ama bukadar degil bence fiat kendine bi ceki düzen vermeli bensattım artık alan düşünsünle bu işler olmaz önce müşteri memnuniyeti.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erdem kaplan
    FANATİK ERDEM1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 255

Mutlu

Arabayı sıfır aldım daha 15,000 km yaptım 2 kere otomatik vites arızasından yolda kaldım ki benim seride kronik bir sorunmuş. Arabayı garanti süresince yetkili servisine götürdüm 3 katı para vererek bakımlarını yaptırdım garantisi bitince daha fazla kazıklanmayalım diye sanayiye götürdük meğer ne yağ değişmiş ne filtre. Fiat yetkili servisi sevmiş bizi ne güzel. Bu yaşadıklarımından sonra Fiat alır mıyım asla almam giderim Toyata v.s alırım. Sana da aman Fiat'a yaklaşma diyemem çünkü aynı sorunları sen yaşayacaksın diye bir şey yok ki bu sorunların hiçbirini yaşamayan onbinlerce kullanıcı var. Kaldı ki aynı segmentte ki bütün arabaların kalitesi bence aynı verdiğin para 30,000-40,000 TL arası bişey ki alacağın kalitede de bu ara olacaktır gidip 100,000 TL lik bir araba alırsan eminim bu sorunları kolay kolay yaşamazın.Aynı zamanda Punto kullanıcılarının arabaları ve birbirleriyle özel duygusal bir bağı da vardır ne zaman yolda başka punto görsek selam verir ve mutlu oluruz))

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu multiaır

Ben yıllardır fiat kullanıyorum hiç birisinde aldığım arabalar sorun çıkarmadı.
    1 Arabam 1,2 s palio idi 75 beygir tama 10 yıl kullandım 380 bin km de sattım .banamısın demedi .
    2 Abaam punto evo Daynımıc multıaır 105 hp sorunsuz kullandım 40 bin km de sattım .
    3 Arabam punto evo multıaır 105 daynımıc ve hepsınden memnundum .
    İnsanlar bilmeden konuşuyor fiat şoyle fiat böyle diye saçma kardeşim kimseye bakma sen ne yapmak istiyorsan onu yap.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı Sauron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan, zaten motorun da suçu Fiat Üretimi olması değil de sunduğu mütevazi tork ve bg.Yoksa bu değerleri veren dünyadaki her marka motor aynı eleştirileri alır,

Yani bence aracından memnunsun

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Mehmet
    Golbasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 31

Fiat Turkiye standartlariba uygun arac uretiyor. Bu pahalilikta hangi araç dizel puntolar gibi az yakabiliyo? Ve hangi aracin parcasi kolay bulunup uygun fiyatlarda degisebiliyor? Siz bosverin o cok bilmis tipleri, punto evodaki bir cok ozellik o cok bilenlerin arabasinda yok. Direksiyon city modu mesela; herkes hayran kaliyor, ha punto çok çok iyi bi araba mi 40.000 liraya değer mi dersenizde piyasa boyle, bu ozelliklerde baska bi marka çok uçuk bi fiyat ister. Siz kendi düşünceniz doğrultusunda hareket edin, biz ya da bi baskasi ne dese boş.

GT-I9100 cihazımdan 4 Beta ile gönderildi

Burak ÖZER
    burak64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Uşak
    Rengi
    Petrol Yeşil
    Edilen teşekkür: 25

2011 mart ayında sıfır km golf6 almıştım hitler motor denilen 1,6 102hp olan modeli.malzeme kalitesi olsun işçilik kalitesi,sessizlik olsun golfü ne puntoyla nede bravoyla karşılaştırmam bile kimse kusura bakmasın.şimdi diyeceksiniz peki neden golfü satıp punto aldın? ilk başta herkesin sorduğu soru buydu hatta bir miktar salak gözüyle bakanlarda oldu.ama şöyle bi durum var kapımın önünde yatan donanım olarak bomboş bi golfün bana hiç bir faydası yoktu.evet karizması farklıydı kampüse girdiğimde milletin gözü üzerimde oluyodu ama rahat rahat binemedikten sonra yemişim havasını neyse sattım golfü sattığım fiyata gidip sıfır km punto mjet lounge aldım.şimdi bana salak gözüyle bakan arkadaşlarımın çok sevdikleri marka araçları kapılarının önünde yatarken ben cayır cayır geziyorum bağlıyorum telefonumu araca,flasha dolduruyorum müzikleri çıkıyorum yola açıyorum CC'yi kitliyorum 110a gayet keyifli geçiyo yolculuklarım.ilk başlarda bazı problemlerim de olmadı değil klasik kapı içlerinden gelen sesler vs. golften sonra moralimi bozmuştu acaba yanlışmı yaptım diye sağolsun burdaki servis çok ilgili bütün problemleri hiç sorun çıkartmadan hallettiler banada aracın tadını çıkarmak kaldı gerektiği gibi kullandıktan sonra gayet sorunsuz araç punto ve hız yapmadığınız sürece yakıtı mükemmel derecede iyi bence ki zaten hız yapmak için değil ekonomi odaklı yapılmış bir araç. uzun lafın kısası verdiğiniz parayı fazlasıyla hakeden bir araçtır punto yinede son karar sizin.

Serkan Çelik
    Anakhaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    27 Z 4052
    Edilen teşekkür: 0

2012 Eylül ayında 2005 model Volkswagen golf ümü satıp sıfır araba alacam diye karar aldım. Bilinen bütün firmaları gezdim. Kia'dan tutun Dacia'ya, Volkswagen'den Chevrolete kadar. Sonunda bir arkadaşımla konuşuyordum ve kendisi Fiat Linea aldığını ve çok memnun olduğunu söyledi. Arabasına bindim. Yalan söylemeyeyim tuhaf geldi. Golf'ten sonra Linea... Sonra o dönem öğretmenlere özel bir indirim yapıldığını duydum Fiat'ta. Bende gidip bir bakayım dedim. Belki de güzeldir dedim. Gidiş o gidiş.

Şu an 2012 Model Fiat Punto 1.4 Fire Easy Dua. sahibiyim. Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum ve muhteşem bir şey. Star&Stop, Yokuş kalkış desteği, Far takip... Şimdi ailem büyüyecek Allah kısmet ederse Kasım gibi. Bagajı daha geniş bir araç arıyorum bu 2 aydır. Ve inanın nereye gitsem hep şunları soruyorum. Start&Stop var mı? Otomatik vitesi kaça? Ne kadar yakıyor otomatikte? Ve Fiatta STANDART olan bazı özellikler çoğu firmada opsiyonel yada olanlarda Puntom'a göre çok pahalı.

Sanırım bundan sonraki aracım eğer alırsam Fiat 500L. Not: Bir de şu çok hoşuma gitti. Camların üzerindeki amblemlerde Made in Italy yazısını görünce insan orjinal bir araca bindiğini anlıyor.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı burak64 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 mart ayında sıfır km golf6 almıştım hitler motor denilen 1,6 102hp olan modeli.malzeme kalitesi olsun işçilik kalitesi,sessizlik olsun golfü ne puntoyla nede bravoyla karşılaştırmam bile kimse kusura bakmasın.şimdi diyeceksiniz peki neden golfü satıp punto aldın? ilk başta herkesin sorduğu soru buydu hatta bir miktar salak gözüyle bakanlarda oldu.ama şöyle bi durum var kapımın önünde yatan donanım olarak bomboş bi golfün bana hiç bir faydası yoktu.evet karizması farklıydı kampüse girdiğimde milletin gözü üzerimde oluyodu ama rahat rahat binemedikten sonra yemişim havasını neyse sattım golfü sattığım fiyata gidip sıfır km punto mjet lounge aldım.şimdi bana salak gözüyle bakan arkadaşlarımın çok sevdikleri marka araçları kapılarının önünde yatarken ben cayır cayır geziyorum bağlıyorum telefonumu araca,flasha dolduruyorum müzikleri çıkıyorum yola açıyorum CC'yi kitliyorum 110a gayet keyifli geçiyo yolculuklarım.ilk başlarda bazı problemlerim de olmadı değil klasik kapı içlerinden gelen sesler vs. golften sonra moralimi bozmuştu acaba yanlışmı yaptım diye sağolsun burdaki servis çok ilgili bütün problemleri hiç sorun çıkartmadan hallettiler banada aracın tadını çıkarmak kaldı gerektiği gibi kullandıktan sonra gayet sorunsuz araç punto ve hız yapmadığınız sürece yakıtı mükemmel derecede iyi bence ki zaten hız yapmak için değil ekonomi odaklı yapılmış bir araç. uzun lafın kısası verdiğiniz parayı fazlasıyla hakeden bir araçtır punto yinede son karar sizin.
    bu yorum noktayı koyar bence donanımamı para vermek markayamı cevabı burda....
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Yalnız arkadaşlar Fiatın modelleri ya da servis/parça ücretleri rakiplerine göre ucuz değil.Fiata geçecek arkadaşların buna dikkat etmesi gerekiyor.Bugün Punto nun fiyatı b segmenti diğer markalarla birbirine çok yakın.Yine bakım maliyetleri de neredeyse aynı,

Fiat aldıktan sonra servislerde hayal kırıklığına uğramamak, araçlarımızı kuş serisi araçlarla da karıştırmamak lazım,

Fiat aynı segmentte diğer markalarla aynı araçları ürettiğinden gerek satış fiyatlarının gerekse bakım masraflarının rakiplerinden daha ucuz olmasını beklemek yanlış olur...

Gökhan Becerik
    Sauron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan, zaten motorun da suçu Fiat Üretimi olması değil de sunduğu mütevazi tork ve bg.Yoksa bu değerleri veren dünyadaki her marka motor aynı eleştirileri alır,

Yani bence aracından memnunsun
    2005 fiesta vardı 1.4 fakat tabi o 16valf di onun da motor hariç diğer yerlerini beğenmemiştim
    Önümüz tufanmış ne gam , Nuh'un gemisidir VATAN!

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon