Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Hgs nereye yapıştırdınız?

umut bulut
    kozlulum67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 38

Standart Hgs nereye yapıştırdınız?

Arkadaslar grande puntom var.hgs camın tam olarak neresıne yapıstırdınız?gorsel varmıdır acaba?
    Konu kadir07 tarafından (13/06/2013 Saat 09:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Yağmur sensörünün en üst kısmına(kırmızı noktalı) gelecek şekilde yapıştırırsan yeterli olacaktır. Dışarıdan da pek belli olmaz.

umut bulut
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz

aynanın arkasındakı sıyah yeremı ustat?

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı kozlulum67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynanın arkasındakı sıyah yeremı ustat?
    Evet doğrudur.

umut bulut
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz

tesekkur ederım...

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

bugün bizim okulda arkadaş puntosunun dikiz aynasının arka kısmına yapıştırdı. cama değil ama direk aynanın arkasına bakalım deneyecekti bugün
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

Ozan Şimşek
    cosworth20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    20ALF26
    Edilen teşekkür: 153

walla ben yapıştırmıyorum.Göğüslükteki gözde duruyor geçiceğim zaman ordan torpido üzerine koyuorm okuo ; ) Ne yapıştırcam PTT'nin reklamını yapcam ; )
    S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .

8. Bu mesajı için 2 kişi cosworth20'ye teşekkür etti:

erkan toraman
    erkn44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

Dikiz Aynasının 5 cm gibi altına yapıştırırsan geçerken sıkıntı olmaz. Yoksa okumaz ise 97 TL Geçmiş olsun )))

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

Ben de bugün ogs'yi iptal ettirdim.İçindeki parayı 1 ay sonra alıyoruz,cihazın ödemesi olmadığı için elimizde kalıyor.Şimdi birkaç güne kadar hgs alacağım için nereye yapıştıracağımı araştırdım.Ptt sitesinde aynen şöyle yazıyor;

HGS Etiketleri nereye yapıştırılacak? . HGS Etiketi nasıl yapıştırılır ?
    Bir çok araç sahibinden, HGS etiketlerindeki bakiyeleri yeterli olmasına karşın geçişlerde gişelerin, kaçak geçiş yapar gibi alarm verdiği yönünde şikayetler geliyor. Yetkililer bunları incelediğinde, büyük bir bölümünün vatandaşların, HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmalarından kaynaklandığını tespit edilmiştir.Sürücüsü HGS etiketini yanlış yere yapıştırdıkları için giriş ve çıkışlarda hala sorun yaşamaktalar.
    HGS Etiketleri araçın neresine yapıştırılacak?
    Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerekli, bazı sürücüler, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırıyor, bunlar yanlış uygulamalar . Etiketin, dikiz aynası ön cama monteli binek araçlarda, aynanın bağlantı yerinden 5 santimetre, dikiz aynası tavana monteli araçlarda ise 10 santimetre aşağıya ön camın orta bölümüne yapıştırılması gerekli, kamyon ve otobüs gibi düz camlı büyük araçlarda ise ön camın alt kısmından 5 santimetre yukarıya yine camın ortasına denk gelecek şekilde yapıştırılması gerekli.

Bir de şöyle bir ibare var.

Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok FIAT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız.
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Puntolarda siyah bölgeye yapıştırabilirsiniz, defalarca testedildi onaylandı
    U bölgesi şart değil yani bizim araçlarımız için.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı erkn44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikiz Aynasının 5 cm gibi altına yapıştırırsan geçerken sıkıntı olmaz. Yoksa okumaz ise 97 TL Geçmiş olsun )))
    bilip bilmeden konuşmayın. öncelikle puntonun neresine yapıştırırsanız yapıştırın değişen birşey olmaz, okuyacaksa okur okumayacaksa okumaz.

Oldu ki okumadı sistem otomatik olarak plakayı okur ve ilgili hesaptan normal geçişi düşer.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

13. Bu mesajı için 2 kişi OzzY'ye teşekkür etti:

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Ben hiç bir yere yapıştırmadım, hatta yapışkanlı kağıdından bile çıkarmadım.

Baktım yapışkanı uyduruk bir şeye benziyor, yapıştırsam bir iki yılda dökülüp gidecek. Artı sistem de yeni, okur-okumaz yeri belli olmaz durduk yerde ceza yeriz diye yapıştırma işine hiç girmedim.

Kırtasiyelerde satılan kimlik koruyuculardan alıp HGS yi onun içine yerleştirdim, güneşliğin arkasındaki cepte duruyor.

Zaten HGS ile çok işim olmuyor, ayda yılda bir lazım olduğunda da oradan çıkartıp okutmak daha mantıklı geldi bana.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı Moosty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hiç bir yere yapıştırmadım, hatta yapışkanlı kağıdından bile çıkarmadım.

Baktım yapışkanı uyduruk bir şeye benziyor, yapıştırsam bir iki yılda dökülüp gidecek. Artı sistem de yeni, okur-okumaz yeri belli olmaz durduk yerde ceza yeriz diye yapıştırma işine hiç girmedim.

Kırtasiyelerde satılan kimlik koruyuculardan alıp HGS yi onun içine yerleştirdim, güneşliğin arkasındaki cepte duruyor.

Zaten HGS ile çok işim olmuyor, ayda yılda bir lazım olduğunda da oradan çıkartıp okutmak daha mantıklı geldi bana.

valla benim durumda aynı. bende yappıştırmayı düşünmüyorum. güneşliğe koymayı düşünüyorum. bende kırk yılda bir gişeden geçecem de teeeeyyy...

erkan toraman
    erkn44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilip bilmeden konuşmayın. öncelikle puntonun neresine yapıştırırsanız yapıştırın değişen birşey olmaz, okuyacaksa okur okumayacaksa okumaz.

Oldu ki okumadı sistem otomatik olarak plakayı okur ve ilgili hesaptan normal geçişi düşer.
    Bilip Bilmeden Konuşmuyoruz. Madem Plaka okuyor sistem neden sana HGS etiketi veriyorlar.Yaptığın Yorumun Mantığı Bile yok. O zaman HGS etiketini alalım torpidoya atalım. Benim başıma geldi aldım ve normal bir yere yapıştırdım. sistem okumadı arkamdan ceza geldi 97 TL.

e ko
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah

Bilip Bilmeden Konuşmuyoruz. Madem Plaka okuyor sistem neden sana HGS etiketi veriyorlar.Yaptığın Yorumun Mantığı Bile yok. O zaman HGS etiketini alalım torpidoya atalım. Benim başıma geldi aldım ve normal bir yere yapıştırdım. sistem okumadı arkamdan ceza geldi 97 TL.

yok hocam o iş öyle değil aynen arkadaşın dediği gibi.

eğer plakaya bir HGS ya da OGS tanımlıysa "cihazlar okuyamadığı için" hesaptan çekiliyor para.. benim başıma defalarca geldi... tamam gişelerde kaçak geçiş yazıyor kaç kere de otoyol girişlerindeki müdürlüklere gittim PLAKAYA TANIMLI OGS YA DA HGS VARMI sorusunu sordular ve direk PLAKADAN SORGULAMA YAPIYORLAR...

ha neden etiket veriyorlar dersen ELİNDE HER TELEFONU OLAN KONUŞMA YAPAMAZ . BİR HAT LAZIM...

plakadan PARA çekilebilecek MEKANİZMA bildiğim kadarıyla yok..
    Konu shellcininabisi tarafından (14/06/2013 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir.

19. 14/06/2013, 21:16

Sebep
    .

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

hiç B planı duymadınız sanırım, ayrıca etiket satarak para kazanıyorlar.
    sistemde sorun olmuştur o yüzden ceza gelmiştir.
    1. ağızdan 2 örnek
    1) etiketi aldım ancak YAPIŞTIRMADIM ankara-istanbul-ankara yaptım yani 4 kere etiket olmadan geçtim geçişlerim sistemde salisesine kadar görünüyor plakadan okuyup işlemiş.
    2) babam etiketi yapıştırmamış geçerken eliyle tutup geçiyormuş 10-15 kere okumuş, en son izmirden çeşmeye giderken girişte okumuş çıkışta okumamış, çeşmede baktım yani geçtikten 1-2 saat sonra sistemde yine salisesine kadar görünüyordu.

başka bir mesele, cmax titanium X lerin camı yansıtmalı cam, HGS vs için camda özel bir alan var oraya yapıştırınca bile okumuyor ama insanlar sorunsuz kullanıyor.

cezayı ödediyseniz geçmiş olsun...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

e ko
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah

ayrıca bakınız :

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS CSC

OGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

https://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

dikkat ederseniz kart numarası değil PLAKA soruyor.
    saygılar.
    Konu shellcininabisi tarafından (14/06/2013 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir.

SALDIRAY A
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

HGS okuma ve kaçak geçiş öterse sistem otomatik plakanızdan düşüyor bunu. Test edildi onaylandı.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

OGS-HGS DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?

OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde OGS abonesi (yeni üyelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Arkadaşlara katılıyorum, sitesinden de görebilirsiniz. Sizin ya hgsniz yok, ya başka bir araca taktınız, yada ceza gelmedi.

Bütün bunlar doğru ve cezada geldi ise ödememe hakkınız var.

Yukarıdaki metin karayollarının sitesinden alınmış olup, sayfanın kendi linkide aşağıdadır.

HGS
    Ne mutlu Türküm diyene.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı PTT Nickli Üyeden Alıntı

HGS Etiketleri araçın neresine yapıştırılacak?
    Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerekli, bazı sürücüler, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırıyor, bunlar yanlış uygulamalar .
    Yuh artık. Bu metni hazırlayan kişi bile verdiği cihazın görsel olarak okunduğunu sanıyor. Bu ülkede ne zaman anlatmak istediği şeyin ne olduğunu bilen personel çalışacak merak ediyorum.

40 kere anlattım. HGS görsel olarak değil RadioFrekans olarak çalışan bir sistemdir. işyerlerinde kullanılan personel kartları ve istanbul kart nasıl cüzdanın içinden çalışıyorsa bu etiketlerde örtünün altından bile çalışabilir. Radyonun üzerini örtüyle örttüğünüzde çekmeyeceğinin düşünülmesi ne kadar saçmaysa hgs etiketinin de dışardan görülmediğinde okumaması o kadar saçma
    Ne mutlu Türküm diyene.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon