Yağmur sensörünün en üst kısmına(kırmızı noktalı) gelecek şekilde yapıştırırsan yeterli olacaktır. Dışarıdan da pek belli olmaz.
Arkadaslar grande puntom var.hgs camın tam olarak neresıne yapıstırdınız?gorsel varmıdır acaba?![]()
Konu kadir07 tarafından (13/06/2013 Saat 09:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...
Yağmur sensörünün en üst kısmına(kırmızı noktalı) gelecek şekilde yapıştırırsan yeterli olacaktır. Dışarıdan da pek belli olmaz.
aynanın arkasındakı sıyah yeremı ustat?
tesekkur ederım...
bugün bizim okulda arkadaş puntosunun dikiz aynasının arka kısmına yapıştırdı. cama değil ama direk aynanın arkasına bakalım deneyecekti bugün![]()
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
walla ben yapıştırmıyorum.Göğüslükteki gözde duruyor geçiceğim zaman ordan torpido üzerine koyuorm okuo ; ) Ne yapıştırcam PTT'nin reklamını yapcam ; )
S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .
Dikiz Aynasının 5 cm gibi altına yapıştırırsan geçerken sıkıntı olmaz. Yoksa okumaz ise 97 TL Geçmiş olsun)))
Ben de bugün ogs'yi iptal ettirdim.İçindeki parayı 1 ay sonra alıyoruz,cihazın ödemesi olmadığı için elimizde kalıyor.Şimdi birkaç güne kadar hgs alacağım için nereye yapıştıracağımı araştırdım.Ptt sitesinde aynen şöyle yazıyor;
HGS Etiketleri nereye yapıştırılacak? . HGS Etiketi nasıl yapıştırılır ?
Bir çok araç sahibinden, HGS etiketlerindeki bakiyeleri yeterli olmasına karşın geçişlerde gişelerin, kaçak geçiş yapar gibi alarm verdiği yönünde şikayetler geliyor. Yetkililer bunları incelediğinde, büyük bir bölümünün vatandaşların, HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmalarından kaynaklandığını tespit edilmiştir.Sürücüsü HGS etiketini yanlış yere yapıştırdıkları için giriş ve çıkışlarda hala sorun yaşamaktalar.
HGS Etiketleri araçın neresine yapıştırılacak?
Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerekli, bazı sürücüler, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırıyor, bunlar yanlış uygulamalar . Etiketin, dikiz aynası ön cama monteli binek araçlarda, aynanın bağlantı yerinden 5 santimetre, dikiz aynası tavana monteli araçlarda ise 10 santimetre aşağıya ön camın orta bölümüne yapıştırılması gerekli, kamyon ve otobüs gibi düz camlı büyük araçlarda ise ön camın alt kısmından 5 santimetre yukarıya yine camın ortasına denk gelecek şekilde yapıştırılması gerekli.
Bir de şöyle bir ibare var.
Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu özellik birçok FIAT modeli için standarttır. HGS etiketinizi aynanın arkasında renkli olmayan, U şeklindeki alanda temiz bir noktaya konumlandırınız.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Puntolarda siyah bölgeye yapıştırabilirsiniz, defalarca testedildi onaylandı
U bölgesi şart değil yani bizim araçlarımız için.
Ben hiç bir yere yapıştırmadım, hatta yapışkanlı kağıdından bile çıkarmadım.
Baktım yapışkanı uyduruk bir şeye benziyor, yapıştırsam bir iki yılda dökülüp gidecek. Artı sistem de yeni, okur-okumaz yeri belli olmaz durduk yerde ceza yeriz diye yapıştırma işine hiç girmedim.
Kırtasiyelerde satılan kimlik koruyuculardan alıp HGS yi onun içine yerleştirdim, güneşliğin arkasındaki cepte duruyor.
Zaten HGS ile çok işim olmuyor, ayda yılda bir lazım olduğunda da oradan çıkartıp okutmak daha mantıklı geldi bana.
yok hocam o iş öyle değil aynen arkadaşın dediği gibi.
eğer plakaya bir HGS ya da OGS tanımlıysa "cihazlar okuyamadığı için" hesaptan çekiliyor para.. benim başıma defalarca geldi... tamam gişelerde kaçak geçiş yazıyor kaç kere de otoyol girişlerindeki müdürlüklere gittim PLAKAYA TANIMLI OGS YA DA HGS VARMI sorusunu sordular ve direk PLAKADAN SORGULAMA YAPIYORLAR...
ha neden etiket veriyorlar dersen ELİNDE HER TELEFONU OLAN KONUŞMA YAPAMAZ . BİR HAT LAZIM...
plakadan PARA çekilebilecek MEKANİZMA bildiğim kadarıyla yok..
Konu shellcininabisi tarafından (14/06/2013 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir.
hiç B planı duymadınız sanırım, ayrıca etiket satarak para kazanıyorlar.
sistemde sorun olmuştur o yüzden ceza gelmiştir.
1. ağızdan 2 örnek
1) etiketi aldım ancak YAPIŞTIRMADIM ankara-istanbul-ankara yaptım yani 4 kere etiket olmadan geçtim geçişlerim sistemde salisesine kadar görünüyor plakadan okuyup işlemiş.
2) babam etiketi yapıştırmamış geçerken eliyle tutup geçiyormuş 10-15 kere okumuş, en son izmirden çeşmeye giderken girişte okumuş çıkışta okumamış, çeşmede baktım yani geçtikten 1-2 saat sonra sistemde yine salisesine kadar görünüyordu.
başka bir mesele, cmax titanium X lerin camı yansıtmalı cam, HGS vs için camda özel bir alan var oraya yapıştırınca bile okumuyor ama insanlar sorunsuz kullanıyor.
cezayı ödediyseniz geçmiş olsun...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ayrıca bakınız :
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA
HGS CSC
OGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA
https://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx
dikkat ederseniz kart numarası değil PLAKA soruyor.
saygılar.
Konu shellcininabisi tarafından (14/06/2013 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir.
HGS okuma ve kaçak geçiş öterse sistem otomatik plakanızdan düşüyor bunu. Test edildi onaylandı.
OGS-HGS DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?
OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde OGS abonesi (yeni üyelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 7 (yedi) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Arkadaşlara katılıyorum, sitesinden de görebilirsiniz. Sizin ya hgsniz yok, ya başka bir araca taktınız, yada ceza gelmedi.
Bütün bunlar doğru ve cezada geldi ise ödememe hakkınız var.
Yukarıdaki metin karayollarının sitesinden alınmış olup, sayfanın kendi linkide aşağıdadır.
HGS
Ne mutlu Türküm diyene.
Yuh artık. Bu metni hazırlayan kişi bile verdiği cihazın görsel olarak okunduğunu sanıyor. Bu ülkede ne zaman anlatmak istediği şeyin ne olduğunu bilen personel çalışacak merak ediyorum.PTT Nickli Üyeden Alıntı
40 kere anlattım. HGS görsel olarak değil RadioFrekans olarak çalışan bir sistemdir. işyerlerinde kullanılan personel kartları ve istanbul kart nasıl cüzdanın içinden çalışıyorsa bu etiketlerde örtünün altından bile çalışabilir. Radyonun üzerini örtüyle örttüğünüzde çekmeyeceğinin düşünülmesi ne kadar saçmaysa hgs etiketinin de dışardan görülmediğinde okumaması o kadar saçma
Ne mutlu Türküm diyene.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri