2,5 yılda 70000 km yaptım.Aracı kullandığım yerde yolların ne kadar berbat olduğunu da fotoğraf çekerek gösterebilirim.Yeri geldi 11 kişi ile mardine gittim yeri geldi tarlada bagaja 250 kilo karpuz yükleyip taşıdım.Buna rağmen şu an aracı yolda giderken direksiyonunu bıraktığımda en ufak sapma yapmadan direk gidiyor.Kullandığım süre zarfı içersinde el freni problemi dışında bir sorun yaşamadım.Buna rağmen bu aracı nasıl beğenmiyorlar anlamış değilim?
arkadaşlar lütfen tartışmayalım ben tartışmak için açmadım bu konuyu birbirimizin kalbini kırmayalım. eğer özür dileyecek olan varsada o da benim.Ben özür diliyorum herkezden.
bırakın beğenmeyenler beğenmesin
biz keyfimize bakalım
Punto Evo
özür dilenecek birşey yok kardeş ben orda Türk halkına salak demedim araç piyasasından bahsettim ama sağolsun bazı arkadaşlar konuyu vatana,millete,kökene getirdiler ben Türk üm askerliğimide seve seve yaptım kısa dönem yerine uzun seçtim ama çıkmadı neyse benim orda anlatmak istediğim şey farklıydı.Neyse konu uzamasın ben Fiat tan memnunum umarım herkez kazasız,belasız,arızasız senelerce kullanır.
Saygılar ...
benim istediğim kalp kırılmasın tamam herkezin malı değerli hani değer verip gözümüz gibi bakıp koruyoruz ve hatta bi insan gibi baktığımız bile oluyor orası ayrı mevzuda sonuçta hepsi dünya malı bu dünyada kalcak, öbür tarafa götürceğimiz 5 metre bez başkada bişi değil benim zaten asıl demek istediğim aslında kimse kimsenin malını kötülemesin anlamındaydı.gerçekten üzüldüm.gerçektende özür diliyorum.
Battı millete punto. Estetik muhteşem ama bizim arabalarda. C sınıfı konforu veriyor.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
vallaha ya batmış..30000 tl para veriyor bu paraya bu kadar RAHAT KONFORLU ARAÇ alıyor sonrada b...k atıyorlar ne diyelim
daha sabah muhabbetini yaptık kardeşimle (eski puntocu SHELLCİ) Kia CEED aldı sıfır 2 ay önce her hafta izmir - balıkesir gidip geliyor... neyse ilk defa oturdum direksiyonuna KİA nın ve 40 km kadar kullandım çevre yolunda izmirde... evet konfor mu konfor, sürücü kısmı dehşet sırf direksiyonda 22 tane tuş var... her şey süper ses sıfır... arabadan inerken sordu
NASIL PUNTODAN RAHAT DEĞİL Mİ?...
cevabım : punto 30 - 35 bin liralık araba kardeşim sen bunu 55 e almadın mı? 20 bin tl fark var arada olacak tabi...
MALESEF İNSALAR PUNTO ALIYOR MERCEDES ALDIM SANIYOR...
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Öyle diyorsunuz fakat fiatta adam akıllı hala otomatik şanzıman yok gidipte bi polonum dgs sini kullanıp puntonun dualogic sanzımanlısına binse küfür dahi edebilir. Mesela benim arac otomatik evo otomatik polo kiraladıgımda şanzımana hayran kaldım ama genislik vs punto derim derim bencr daha kaliteli polodan ama ayrıca 2012 0 km evomda en bastannberi kpıdan rüzgar sesi aldıgı icin 7 kez servise gittim hala yapamadılar artık böyle benimsedim ve sanırım bunyüzdende satacagım ama asla kalitesiz arav üretmiyor fiat her aracta sorun cıkabilir ama servislerimiz bi vw kdar önemsemiyor umursamaz davranıyorlar bilerek kaza yapıp kaskodan kapıyımı degistirsem diye düşünmedim degil))
Selam arkadaşlar,
3 ay önce yaptığım kaza sonrası g. puntomu sigorta şirketine başvuru yaparak perte çıkardım. Yaklaşık bir ay önce de araştırmalarım sonucu daha önce de göz koyduğum Polo Bluemotion 1.2 TDI aracını aldım. Sonra da bir baktım ki Polo ile Punto kıyaslanıyor burada
Fiat'ı bağnazca eleştirenlere g.puntoyu kullandığım 2 yıl boyunca şahit oldum. Ama birçoğu aracıma bindiğinde fikirlerini değiştirdiler. G. Punto fiyatına göre alınabilecek zamanın en iyi arabasıydı bence birkaç yıla kadar. Aynı şeyi yeni punto için söyleyemeyeceğim, çünkü dış görünüşü g. puntoya göre daha berbat bir hale gelmişken fiyatı da berbat bir şekilde yükselmiş. Yine de alanlara birşey diyemem, çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz.
Aslında g. punto ile yaptığım kaza, bir virajda hızla giderken yerlerin kaygan olması nedeniyle aracı kaydırmaya başlayıp 300-400 m sürüklendikten sonra bariyerlere çarpma şeklinde olmuştu, bunun sonrasında alacağım aracın ESP'li olmasına karar vermiştim. İlk baktığım araç ise Bravoydu. Ama o da ne, Bravo ESP'li modellerin hepsi 48 küsür TL'den başlıyordu. Ayrıca aracı alıp uzun yıllar binerim planı yapsam da 2. el piyasası hemen düşüyordu Fiat marka araçlarında ki bu da Fiat'ın kendi kendini pazarlayamama yeteneksizliğinden kaynaklanıyor. Sonra Punto'ya baktığımda ESP koydurduğumda 37-38 binleri buluyordu fiyatı!
Diğer tarafta Puntoyu almadan önce almayı isteyip çok pahalı diye almadığım bir araç vardı; Polo Bluemotion. Yani diğer adıyla ve iddiasıyla Dünya'nın en az yakan B sınıfı otomobili. Elbette yine de araştırmalarımı yaptım, performans/fiyat analizleri vs derken ben de Polo Bluemotion aldım.
Bir kıyas yapma konusunu merak edecektir bunu okuyanlar o yüzden tüm fikirlerimi açıkça belirtiyorum, tekrar renkler ve zevkler tartışılmaz diyerek;
Yeni Punto 1.3 Mjet 75 HP 190 Nm;
- Polo'ya göre motor performansı bir beygir daha az olsa da torku 10 Nm daha fazla old. dan ve Turbo veriminin maks. olduğu devir daha düşük old.dan (1500 dvr/dk, Polo BM'de 2000 dvr/dk) performansı hissedilir derecede daha iyi.
Polo BM 75 PS 180 Nm;
- Yakıt tüketimi zaten bu aracın piyasaya çıkma nedeni olduğundan elbette yakıt tüketiminde çok daha iyi (1-2 lt civarında tahminim). Her ne kadar İstanbul'un trafiğinde fabrika tüketim verilerini yakalamak imkansız olsa da her durumda daha az yakıyor. Şehir dışı fabrika verisi 3.0lt/100 km ki henüz denemesini yapmamış olsam da 3.5 lt/100 km'ye uzun yolda rahatça ulaşabileceğimi düşünüyorum. Performansı ise Puntoya göre çok az düşük ama gerekli devirde sürüyorsanız yokuş yukarı her benzinli (turbolu benzinliler hariç) arabayı geçer.
Poloya oranla daha geniş ve ferah bir araç. 5 kişi Akdeniz turu yapmışlığımız var g.punto ile. Polo ile 5 kişi böyle bir yolculuk biraz zor olabilir arkadakiler için. Zaten teknik verilere baktığınızda punto yükseklik, genişlik, diz mesafesi ve bagaj hacmi olarak daha geniş. Özellikle geniş bir arabadan daha dar bir arabaya geçmek ferahlık anlamında biraz hayal kırıklığı yaratabilir; bense daha küçük olduğunu bilerek aldım zaten Poloyu.
Polo BM 75 PS 180 Nm;
1.2 olmasına rağmen motor sesi bence g.puntoya göre daha az (yeni puntoda nasıldır bilmem). Ayrıca şu bir gerçek; araç kalitesini fark ettiriyor. G. puntoda kapıları açıp kaparken garip garip ses gelme problemleri oluyordu ki birkaç kez servise götürmeme rağmen devam etmişti problem. Hatta bir keresinde arka camlardan bir tanesi kendi kendine aşağı inmişti ki kronik sorunlardan biriydi bu araçlarda. Bu araca binerken ise aklıma hep aşağıdaki video (Videodaki araç polo olmasa da VW) geliyor;
www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE
Elbette araç fiyatı ve ekleteceğiniz donanım olarak da servis bakım ve yedek parça fiyatı olarak da Polo'dan daha ucuz. Bir kere VW'de satış ve servis mantığı insanları mali konularda direk öpmeğe yönelik
Bunları düşündüğümüzde Anti-Fiatçıların çok da bilmiş veya mantık sahibi insanlar olduğunu söyleyemeyiz. Sonuçta Avrupa'nın önde gelen markalarından biri. Bir kere Renault ve diğer Fransız markaları Fiat'ın bence birçok konuda gerisindeler.
Ama yukarıda okuduğum yorumlara istinaden bugün Polo alan biri de sonuçta elbette kendi maliyet/performans/kalite analizini yapmıştır ve nasıl ki Punto'ya karşı önyargıların yanlış olduğunu düşünüyorsak Fiat'tan başka markaların da bir kullanım nedeni vardır, bunu anlamamız gerekiyor.
Konu aslanerh tarafından (04/04/2013 Saat 01:15 ) değiştirilmiştir.
yeni aracınız hayırlı olsun. buradaki yorumlar ve konunun açılması sizinde belirttiğiniz gibi her markanın kullanım nedenidir. Ancak arkadaşların rahatsız olduğu konu fiat araba mı fiata bu kadar para verilir mi mantığıdır. Bu bağlamda bakıldığında boş arabaya da 46 47 bin tl vermek mantıksız ama her kullanıcıya biz nasıl saygı duyuyorsak onlar da bizim araçlarımıza saygı duysunlar(istisnalar vardır mutlaka) zamanında foruma (belki araç sahibi belki başka firmanın satış temsilcisi artık neyse ) girip az mesajlar atılmadı fiat araba mı diye? kendi payıma kim ne derse desin umursamıyorum artık ben aracımla mutluyum. kaldı ki 46 47bin b sınıfı bir araca vereceğime c ya da d sınıfı 2.el onlarca araba var onlardan alırım paşa paşa binerim. Ayrıca şunu da belirmek isterim kapı sesi fiatta kötü evet ama kötü olmasının sebebi ayarsızlığından, geçen başıma geldi kapı tan tan ses yapıyor aldım anahtarı kapı dilini kurcaladım biraz şuan gayet tok kapanıyor şoför kapım müsait bir zaman diğerlerini de hatta arka kapı halatlarını da elden geçireceğim. hatalı parçadan dolayı arka kapılar dışardan zor açılıyor halatları biraz kısaltmak gerek ki zaten forumda önceden de paylaşılmıştı. Benim araçta aradığım en önemli konfor yürür aksamın sağlamlığıdır, eğer araç seyir halinde beni yolda bırakırsa ozaman benim için kötüdür.
tabiki, çok güzel açıklamışsınız mesela ben hondanın yeni cıvıc yol tutuşunu beğendim ama çok sertti amortisörleri,rada kameraya hayran kaldım o model bi arabanın geri görüş orjinal kamerası var yol tutuşuda güzel genişlik bakımından çok rahat ama motor yok işte zorlanıyo ağır kalıyor, benim t jet onlar kadar yol tutuşu iyi olmasada kötü de değil tabiki esp falan kurtarıyor ama sollarken çok rahat oluyorum herkezin kullanımı farklıdır kimi ağır kullanır kimi seri bi araba ister kimi sadece araba olsun özellik istemez vesaire vesaire... ama herkezin malına ve fikirlerine zevklerine saygı duymak lazım.mesela tofaşı kime sorsam kötüler ama ben o arabayı kullanınca ya da binince daha böyle sıcak geliyor çocukluğumdan falan olsa gerek daha hala çok seviyorum ha ne özelliği var ama mevzu o değil.
Kardeşim güzel yorumlar yazmışsın, iki aracı kullanmayan kişiler başka markaları gözlerinnde çok büyütüyorlar, her arabaya Mersedes Bmv gözüyle bakmaya başlıyorlar. Bu son derecee yanlış... İnsanlardaki önyargıyı yıkmak zor malesef...... Ama dediğin gibi adam Polo alıyorsa onun da hendine göre Polo almaya yönelik önyargısı vardır, bunlar Türkiye şartlarında zor aşılır şeyler, değişim zorrrr .....
C sınıfı megane aracımdan (2005) B segmenti 2013 model 1.3mjet lounge punto aracıma geçtim inanın sınıflar farklı olsa bile Punto daki rahatlık megane yi 5 e katlar yakıt ve konforu saymıyorum bile
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri