Olay budur... Kalite göreceli olduğuna göre ki bunu destekleyenler de olduğuna göre punto hakkındaki kişisel düşüncelerini söyleyenlere ANTİ-PUNTOCU yakıştırması yapmak da hatalıdır...
Bu yüzden puntonun kusurlarını söylerken, bir başka araçla karşılaştırma yaparken de cesurca bu kusurları itiraf etmek yiğitliktir mertliktir...
Diğer marka ve modelleri hiçe sayıp sırf punto forumu diye sadece övgü en büyük hatadır... Yeri gelir övülür yeri gelir eleştirilir...
Her iki aracında kendine göre hem + hem - yönleri vardır ki rekabet de bunu gerektirir... Fiestanın çok büyük satış rakamları elde ettiğini unutmamak gerek... Punto nun da fiat için kaybolmuş prestijini düzeltme aracı olarak gördüğü de aşikardır...
Konu Meguiars tarafından (23/02/2013 Saat 22:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme...
Hayırdır kendin için mi ? yok yere ortamı germek için mi ? Amacının iyi niyetli olmadığını düşünüyorum... Bu resmi paylaşmaktaki maksadın nedir açıkça yazarsan memnun olurum... En azından moderatör arkadaşlarımız da beyazın altında siyahların da olduğunu görmüş olurlar...
Konu Meguiars tarafından (23/02/2013 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.
2012 yılı B segmenti ilk 5 satış rakamları:
1-Ford Fiesta 21571 adet
2-Opel Corsa 17814 adet
3-VW Polo 17534 adet
4-Renault Clio 16477 adet
5-Hyundai i20 15247 adet
Vatandaş tercihini yukarıdaki liste doğrultusunda yapmış...
Konu Meguiars tarafından (23/02/2013 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Satış rakamları fiestanın puntodan daha üstün olduğu anlamına gelmez. B segmentinde fiyat performans, konfor, donanım, genişlik, uzun ömürlü vergi avantajlı performanslı problem çıkarmayan ödüllü multijet motor ve benzinli motor seçenekleri
(fire 77hp-starjet 95hp -t-jet 120hp), abs ebd follow me home city vs bunlar puntonun en baz modelinde bile standartken farklı birçok markada abs bile opsiyonel olarak sunuluyo, benim kullanım tarzıma göre fiestanın tek artısı ikinci eli ve yakıt olabilir o da abartılacak kadar değil. hem grande hemde evo her yönüyle fiestadan demiyorum b sınıfının 1 numarası benim görüşüm ...![]()
İtirazım yok hocam... Ancak neticede reelleşmiş, rakamlara dökülen bir sonuç var... Burdaki arkadaşlara göre o olmaz bu olmaz... Yazmış birisi kına var falan resimde koymuş... Çok çirkin şeyler bunlar... Ortamı geren tartışma zemini hedefleyen davranışlar... Puntonun 1. Olması için ne gerekli? Duygusallığı ön plana çıkartmamak gerekiyor...Sizin kişisel görüşleriniz kendi aracınızdan olsa da halkın görüşü fiesta demiş... bu sonuçları ister şirket aracı olarak yorumlayın, ister F/P olarak rakamlar böyle diyor... Tabikide herkesin aracı kendine güzeldir... Neticede benim şu anda otomobilim yok... Ama 1.3 albea ya yada palio ya hayır demem![]()
En güzel otomobil senin olan otomobildir![]()
![]()
Konu Meguiars tarafından (24/02/2013 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme...
Arkadaşım daha neyin peşindesin bak işte herkes senin yanlış düşündüğünü yada yanıldığını bağıra bağıra söylüyo. Lütfen gerçekleri gör. Kısacası ALGILA... Her yazıştığın insanla tartışarak bi yere varamazsın ki. Tamam de eyvallah de. Çekil kenara. İnan bana altta kalmıcaksın. Şunuda söyleyim ben illede haklıyım demiyorum yani sende hepimizden iyi biliyo olabilirsin. Kendinide üzme bizide üzme. Birimizden birimiz sinirlenecez ağzımızdan bişey çıkacak boş yere banlanacaz. Hem olmuyo böyle gergin tavırları bırakalım. Zeytin dalı uzatıyorum. Puntonun Fiestadan daha dengeli bi araç olduğunu bırak Türkiyeyi Avrupa kabul etmiş.
Bide şimdi mesajları okuyunca fark ettim. İlk olarak süspansiyondan dem vuruyosun. Sana tokat gibi cevaplar yazılıncada satış rakamları felan demeye başlıyosun. Niyetin tamamen puntoyu karalamaksada söyle biz saygılı forum üyeleri olarak senin eleştirilerini sabırla dinleriz. Ancak karşımızdaki üyenin niyetini açıkça ifade etmesi seninde az önce dediğin gibi yiğitlik ve mertlik kavramına fevkalade yakışacaktır. Aksi taktirde 20-30 mesajla yaptığının tamamen Fiat ve Puntoyu karalamaktan ibaret olduğunu herkes anlayacaktır. En baştada MODERATÖR abilerimiz.
Konu biancoangelo tarafından (24/02/2013 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
güzel kardeşim asıl sen neyin peşindesin... Bak ben kendimce iyi yada kötü beğen yada beğenme açıkça yorumumu dürüstçe yazmışım... Siz neden eleştiri yada gerçeklere tahammül edemiyor sonra karşı cepheyi söylenmeyen sözler, yapılmayan davranışları kılıf biçerek kendinize farklı görevler çıkarıyorsun...
Şimdi sen söyle... Adamın biri yukarıda tarafsızca yorum yazmış... Yorumundan isteyen istediği sonucu çıkartır... Sonra bende kendimce o tarafsız arkadaşın yazdıklarını beğenmiş ve yorumlamışım...
Kına resmi neyin nesi ? Sen ve senin gibiler şimdi bu kına resmini görmezden gelip eğer ki beni hatalı buluyorsanız foruma diyecek sözüm yok... Ama yooo içinizden 1 babayiğit çıkarda kardeşim sen ne diyorsun burda biz a...z ye konuşur saygı sınırlarında tartışırız diyorsan eyvallah...
Diğer arkadaş da satış rakamlarından tatmin olmamış... Dediğim gibi herkesin aracı kendine güzel... Hani sen demişsin başka bir konuda bırakın rakamlar konuşsun diye... Bak bende diyorum 2012 rakamları bunlar...
Şimdi de susuyorum... Rakamlar konuşsun...![]()
Puntonun bir çok yönüyle sınıfında lider otomobil olduğunu düşünüyorum. En büyük şanssızlığı koç bünyesi altındaki tofaşın bu getirdikleri arabalara doğru dürüst reklam tanıtım, halka güven veren vizyon sahibi olmaması gibi bir çok etken var, emin olun vw punto - ford punto - opel punto olsaydı satışları 3 e 5 e katlardıbirazda önyargıyla alakalı ...
Bu arada satış rakamları falan tatmin etmemiş gibi ileri geri sataşma var sanırım ayıp oluyo bozmayalım forumun muhabbetini arkadaşım,
iş satışlara kalsaydı polo ve corsa fiestadan daha mı kötü araç ya da bentley audi a8 den daha mı kötü yada symbol corsadan polodan daha mı iyi sizin mantığınıza göre linea c sınıfının en iyi aracı lütfen cahil olmayın satış rakamları sizi yanıltmasın .. biraz mantıklı düşünün ...
https://www.arabam.com/haber/Otomobi...i/Detay-295356
Konu ligdevi tarafından (24/02/2013 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir.
Sana bir soru sordum ama sanırım sende cevap veremedin... Tekrar hatırlatıyorum sorumu... Kına meselesi var yukarıda üstelik cevapta verilmiş... Senin yorumun nedir... Sanırım onaylıyorsun... Sanırım iyi bir şey yazdı... Sanırım seviye denilen ortam bu... Sanırım puntocular böyle... ?
Eğer değilse sizde tepkinizi ona göre veriniz...
Beni izleyenler taksın birer gözlükte asıl ahlaksızlığı yapanları izlesinler... Eğer ki onları göremiyorlar provatörlük yapmalarına izin veriyorlarsa diyecek söz yok...
Seviye olayını aşalı çok oldu. İki araç hakkında en ufak bir yorum yapmadım farkında isen. Örneğin İzmir'de Kadifekale'de "€srar satmak suçtur" dersen dayak yersin. Dayak yemek €srar satmanın suç olmasından değil, o mahallede söylenmemesi gerektiğinden dolayıdır.
Ayrıca ahlaksızım, provokatörüm. Doğrusuda provokatör olacak. Prova.... değil.
maguiars kardeş neden her mevzunun içinde sen varsın yav?belliki puntoyu sevmiyorsun. e görünen o ki henüz bir puntonda yok. alacak gibide durmuyorsun. ne işin var burda?
ISmileUDie
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri