KAzaları önlemede birinci öncelik dolmuşlara ayrı bir şerit yapmak normal yol dışında...
Ben de Ankara çevre yolunda birbirini sollayan 3 kamyon gördümBiraz kurallara uyulsa daha az kaza ve daha hızlı bir trafik akışı sağlanacak ama...
KAzaları önlemede birinci öncelik dolmuşlara ayrı bir şerit yapmak normal yol dışında...
müzik olayına katılmıyorum ne yani aracı modifiye etcen ses sistemi takcan
az sesle müzik dinlicen ee neden takılıyor ozaman bence müzik dinlemek saygısızlık deyil
müziğin sesini açarak sende dinlemişsindir bende bu forumda yaşı genç olan herkezde dinlemişdir sesli bi şekilde
Konu xtremetrx tarafından (14/07/2007 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.
sol serit olayına bende katılmıyorum. Eger o sagdaki tabelaların hız limitlerine uyarak gidersek izmirden istanbula 15 saatte gideriz...muzik olayındada bazı insanlar cok abartsada pop muzik yinede azcık yuksek sesle dinlenmelidir...
Ben de buna katılamıyorum çünkü sarı ışık "harekete hazırlanma" ışığıdır.. Üstelik sarı yandığında temkinli olmak lazım, özellikle kavşaklarda.. Eğer sarıyı gören herkes anında gaza bassa, bir kavşakta pişti olma ihtimali çok yüksek.. Bu nedenle sarıda dikkatlice izleyip, seri bi şekilde vitesi takıp, yeşilde yavaşca hareket etmek gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum![]()
..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..
Kural budur zaten Gizem.
Bir de şu saniyeli ışıklar da çok tehlikeli bence.Sıfıra yaklaşılınca insanlar kendini yarışın içinde sanıyorlar ve karşı taraf daha durmadan hareket etmeye kalkıyorlar; Sonrasında da...
hız konusunda haklısınız da ankarada ankamall den konya istikametine doğru akşam saat 4-5:30 arası bırak 60 80i bile geçmek zorunda kaldığım oluyor aynı şekilde tersi istikamette de sen 70 giderken 3 şeritlik yolda 3 kamyon birbiri ile yarıştığı için önlerinden kaçmak zorunda kaldığından bazen "şehir içi hız limiti"ni aşıyorsun. bazı kişiler işlerine geldiği gibi alt ve üst geçit adı altında şehir içi trafiği hızlandırıp insanların canına kast ediyorlar bende buna karşıyım. bu arada 4. madde içinde kendi adıma şunu söliyim eğer aracımın etrafında insanlara park halinde iken muzik dinletmek amacı ile camları açıp müziği açıyorum onun dışında herkesin müzik zevki ayrı olduğundan etrafınızdaki insanlara birazcık anlayış gösterme taraftarıyım. (daha geçen hafta bir arkadaşım 1-2-3. maddelerin karışımından kaynaklı bir olaydan dolayı trafik içinde tartaklandı bu konu hakkında son söz olarak sizi biri sıkıştırma usulü ile yol isterse "benden değil allah'ından bul" deyip yol verin arkadaşlar)
bu 5 maddeden bende NEFRET EDİYORUM
Teşekkür ederim Linos ve Galadriel;
1-) Modifiye arabayı yüksek sesle müzik dinlemek için alan arkadaşım.
Allah korusun, evde hasta bir yakının olursa birgün modifiye araçlı biri sokağının önüne gelip sizin evin camlarını titreterek müzik dinlediğinde "helal olsun çocuğa arabada tesisat var..." gibi düşünceler gene geçecek mi acaba aklından? Sonuçta herkesin kendi fikri ama ben diğer insanların haklarına da saygılı olmaktan bahsediyorum. Düğün yada sünnette ara sokaklarda "dat dat" korna basanlardan da "NEFRET EDIYORUM"
Kendimi Leman-Erdener abi gibi hissettim.![]()
Ayrıca yüksek sesle müzik dinlemek dışarıdan gelecek uyarıları da duymamamıza sebep olur.Camı biraz aralayıp müzik sesini arkaya vermek bir miktar faydalı olur dışarıyı duymaya...
Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.
1-) Ben burada şikayetçi olduğum hususlardan bahsediyorum, eğer bunları kendim YAPIYOR olsam herhalde buraya yazamazdım diymi arkadaşım? Ne demek sen sanki yapmıyormusun? Evet yapmıyorum, trafikte aracı dinlemek, çevreyi dinlemek için müzik sesini belirli bir yükseklikten çok açmamak gerekir.
2-) Bu ev yola yakın uzak muhabbeti ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Herhalde çevre yolunda giderken sesi açmayın demedim ben size. Modifiye araç sahipleri sonuçta şehir içinde ara sokakta geziyor dimi kardeşim? İllaki evde hasta biri olması gerekmiyor, sokakta yürüyen, bankta oturan, evde oturan balkonda oturan...
Diğer insanları rahatsız edecek her türlü davranışta bulunmaya ben karşıyım. Benim için düğün konvoyu ile dat dat korna çalanlarda aynı kefededir, yok benim zevkim bu diye güm gün woofer açanlarda aynı kefededir kimse kusura bakmasın...
Kişisel zevkler diğer insanların haklarına zarar veriyorsa, hatalıdır...
BEN Size nerede siz yapmıyormusunuz diye sordum açıklayablirmisiniz??
Ayrıca evde hastanın yatmasından bahsetmişsiniz evin yakınından geçmeyen araba yapmaz o rahatsızlığı demek istediğim bu ? (benim ses sistemim standart sadece herşeye karşı çıkılmasını eleştirmek için yazmıştım onu )
Son olarak :
Küçük şeylere gereğinden fazla değer verenler, ellerinden büyük işler gelmeyenlerdireflatun)
ben ahmet kardeşime büyük oranda katılıyorum... insanlar trafikte biraz daha saygılı olmalı ancak... bence trafikte hız limitini çok aykırıya kaçmamak suretiyle uyulması trafik için zarar akışı daha çok zorlaştırır... bide sol şerit sadece sollama yapmak içindir... sürekli meşgul etmek solda seyir halinde bulunmak yasaktır...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
kullandığım kelimeleri biraz daha hafifleterek yeniden yazıyorum !!!
hareket halinde olsun ya da olmasın, hiç kimsenin camlarını açıp bangır bangır müzik dinleme hakkı yoktur...bu tip insanlar kanımca incelikten nasibini almamış, görgüsüz kişilerdir ve çoğu da kişiliğini bulma sürecinde kaybolmuş gençlerimizdir...
ben de gencim...yaşım 20...ama bir defa olsun camları açıp da müzik dinlememişimdir son ses...bunun tek bir nedeni yok...
en başta insanları rahatsız etmek istemiyorum...bir evin yola çok yakın olması, o evdekilerin yolda seyir halinde olan arabalardan rahatsız olacakları anlamına gelmez...çadırda yaşamıyoruz sonuçta...ancak müzik son ses açılırsa, o zaman işler değişir...yatan hasta olabilir, uyuyan bebek olabilir, gece vardiyadan gelmiş çalışan olabilir...bunların hiçbiri olmasa dahi, camları açıp son ses müzik dinleyenin insan olması gerekir...
hiç kimseyi rahatsız etmeyecek dahi olsam, ben bunu yapamam...utanırım, sıkılırım, ezilirim, büzülürüm...yapılan şey çünkü gerçekten de, yani bunu ifade etmeye kelime bulamıyorum...buluyorum da buraya yazamıyorum...
bence övünecek, kendini gösterecek başka hiçbir şeyi olmayan insanların yaptığı bir davranış bu...biraz dikkat çekmek...azıcık da egoyu tatmin etmek...
Kendimiz kusursuz olsaydık başkalarının kusarını araştırmaya bu kadar meraklı olmazdık.(Voltaire)
İnsanlar başkalarının kusurunu görme konusunda kartalllar kendi kusarını görme konusunda köstebeklere benzerler.
Demin de belirttiğim gibi ben yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim.Ama bir kişi rahatsız olup olmamam önemli değil onların yaptığı görgüsgzlük diyorsa yani kendini rahatsız etmeyen birşeye kızıyorsa ben burda dayak yiyen bir bağcı görürüm.Ben her insan gibi kendim kusarı olan bir insan olduğumun farkında olarak bana zararı olmayan şeyleri görmem.Herkesin kendi zevkidir isteyen dinler istemeyen dinlemez.Kimseyi de rahatsız edeceğini sanmıyorum.
mesela rahatsız eden birşey varsa arabaların gaza kökleyip ses çıkartmalarıdır.Asıl görgüsüzlük odur.
eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...
voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...
burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...
ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...
sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri