Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
83 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Türkiye'de şöför olmak

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ben de Ankara çevre yolunda birbirini sollayan 3 kamyon gördümBiraz kurallara uyulsa daha az kaza ve daha hızlı bir trafik akışı sağlanacak ama...

Ahmet Özgür Doğan
    Lordrivendel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 38

KAzaları önlemede birinci öncelik dolmuşlara ayrı bir şerit yapmak normal yol dışında...

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı Lordrivendel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabam olmadan önce, trafikte sinirlenen, kavga eden insanları gerçekten anlamıyordum.
    Şöför olduktan sonra, Türkiye’de araba kullanmanın ne kadar zor, ne kadar riskli, ne kadar şansa bağlı olduğunu daha iyi anladım. İçimi boşaltacağım J

1-) Sarı ışık hareket ışığı değildir. Sarı ışık, vitesi geçirip kalkmaya hazırlanma içindir. Sarı ışık yandığında kornaya basan, selektör yakan, bilinçsiz insanlardan NEFRET ediyorum.
    2-) Şehir içinde, trafik ne kadar akıcı, hızlı olursa olsun, eğer trafik levhasında hız limiti 70 yazıyorsa, ben sol şeritten 70 ile giderken, arkamdan selektör yakan, korna çalan, sıkıştıran hem benim hem kendi canını tehlikeye atan insanlardan NEFRET ediyorum.
    3-) Sol’a yada sağ’a dönüş için ayrılan şeritte kuyrukta beklerken, kuyruğa girmemek için son anda zorlayarak diğer şeritten dönmeye çalışan saygısız insanlardan NEFRET ediyorum.
    4-) Müziğin sesini sonuna kadar açarak, üstüne bir de aracın camlarını açarak çevresindeki insanların dikkatini çekmeye çalışan, aklı sıra hava atan görgüsüz insanlardan NEFRET ediyorum.
    5-) Mahalle arasında, 60-70 km. hıza çıkan, karşısına bir çocuk çıkarsa ve ona çarparsa hayatı boyunca bunun acısını yüreğinde hissedecek olduğu bilmeyen bilinçsiz insandan NEFRET ediyorum.

OH be rahatladım
    müzik olayına katılmıyorum ne yani aracı modifiye etcen ses sistemi takcan
    az sesle müzik dinlicen ee neden takılıyor ozaman bence müzik dinlemek saygısızlık deyil
    müziğin sesini açarak sende dinlemişsindir bende bu forumda yaşı genç olan herkezde dinlemişdir sesli bi şekilde
    Konu xtremetrx tarafından (14/07/2007 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.

burak kaya
    BUrasııı Besiktasss!!! ZaMBroTTa_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 90

sol serit olayına bende katılmıyorum. Eger o sagdaki tabelaların hız limitlerine uyarak gidersek izmirden istanbula 15 saatte gideriz...muzik olayındada bazı insanlar cok abartsada pop muzik yinede azcık yuksek sesle dinlenmelidir...

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Arabam olmadan önce, trafikte sinirlenen, kavga eden insanları gerçekten anlamıyordum.
    Şöför olduktan sonra, Türkiye’de araba kullanmanın ne kadar zor, ne kadar riskli, ne kadar şansa bağlı olduğunu daha iyi anladım. İçimi boşaltacağım J

1-) Sarı ışık hareket ışığı değildir. Sarı ışık, vitesi geçirip kalkmaya hazırlanma içindir. Sarı ışık yandığında kornaya basan, selektör yakan, bilinçsiz insanlardan NEFRET ediyorum.
    2-) Şehir içinde, trafik ne kadar akıcı, hızlı olursa olsun, eğer trafik levhasında hız limiti 70 yazıyorsa, ben sol şeritten 70 ile giderken, arkamdan selektör yakan, korna çalan, sıkıştıran hem benim hem kendi canını tehlikeye atan insanlardan NEFRET ediyorum.
    3-) Sol’a yada sağ’a dönüş için ayrılan şeritte kuyrukta beklerken, kuyruğa girmemek için son anda zorlayarak diğer şeritten dönmeye çalışan saygısız insanlardan NEFRET ediyorum.
    4-) Müziğin sesini sonuna kadar açarak, üstüne bir de aracın camlarını açarak çevresindeki insanların dikkatini çekmeye çalışan, aklı sıra hava atan görgüsüz insanlardan NEFRET ediyorum.
    5-) Mahalle arasında, 60-70 km. hıza çıkan, karşısına bir çocuk çıkarsa ve ona çarparsa hayatı boyunca bunun acısını yüreğinde hissedecek olduğu bilmeyen bilinçsiz insandan NEFRET ediyorum.

OH be rahatladım
    Madem hepiniz birşeye katılmıyorsunuz ben de sarı ışık olayına katılmıyorum.Arabalar sarı yanınca geçer tüm arabalar geçtiği için biz de geçmeliyiz yoksa trafiği aksatırız.

Gizem T.
    GaladrieL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 332

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem hepiniz birşeye katılmıyorsunuz ben de sarı ışık olayına katılmıyorum.Arabalar sarı yanınca geçer tüm arabalar geçtiği için biz de geçmeliyiz yoksa trafiği aksatırız.

Ben de buna katılamıyorum çünkü sarı ışık "harekete hazırlanma" ışığıdır.. Üstelik sarı yandığında temkinli olmak lazım, özellikle kavşaklarda.. Eğer sarıyı gören herkes anında gaza bassa, bir kavşakta pişti olma ihtimali çok yüksek.. Bu nedenle sarıda dikkatlice izleyip, seri bi şekilde vitesi takıp, yeşilde yavaşca hareket etmek gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum
    ..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Kural budur zaten Gizem.

Bir de şu saniyeli ışıklar da çok tehlikeli bence.Sıfıra yaklaşılınca insanlar kendini yarışın içinde sanıyorlar ve karşı taraf daha durmadan hareket etmeye kalkıyorlar; Sonrasında da...

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı GaladrieL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de buna katılamıyorum çünkü sarı ışık "harekete hazırlanma" ışığıdır.. Üstelik sarı yandığında temkinli olmak lazım, özellikle kavşaklarda.. Eğer sarıyı gören herkes anında gaza bassa, bir kavşakta pişti olma ihtimali çok yüksek.. Bu nedenle sarıda dikkatlice izleyip, seri bi şekilde vitesi takıp, yeşilde yavaşca hareket etmek gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum
    +223423

ama Mustafa sanırım yeşilden sonraki sarıdan bahsediyor...
    Bu durumda bende yol uygunsa geçerim...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Sertel S
    brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    06 S 1358
    Edilen teşekkür: 3

hız konusunda haklısınız da ankarada ankamall den konya istikametine doğru akşam saat 4-5:30 arası bırak 60 80i bile geçmek zorunda kaldığım oluyor aynı şekilde tersi istikamette de sen 70 giderken 3 şeritlik yolda 3 kamyon birbiri ile yarıştığı için önlerinden kaçmak zorunda kaldığından bazen "şehir içi hız limiti"ni aşıyorsun. bazı kişiler işlerine geldiği gibi alt ve üst geçit adı altında şehir içi trafiği hızlandırıp insanların canına kast ediyorlar bende buna karşıyım. bu arada 4. madde içinde kendi adıma şunu söliyim eğer aracımın etrafında insanlara park halinde iken muzik dinletmek amacı ile camları açıp müziği açıyorum onun dışında herkesin müzik zevki ayrı olduğundan etrafınızdaki insanlara birazcık anlayış gösterme taraftarıyım. (daha geçen hafta bir arkadaşım 1-2-3. maddelerin karışımından kaynaklı bir olaydan dolayı trafik içinde tartaklandı bu konu hakkında son söz olarak sizi biri sıkıştırma usulü ile yol isterse "benden değil allah'ından bul" deyip yol verin arkadaşlar)

bu 5 maddeden bende NEFRET EDİYORUM

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

OH be rahatladım

Ben tamamına katılıyorum! Ama Türkiye şartlarında söylediklerinin gerçekleşmesini sadece umut edebiliyorum...

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Teşekkür ederim Linos ve Galadriel;

1-) Modifiye arabayı yüksek sesle müzik dinlemek için alan arkadaşım.
    Allah korusun, evde hasta bir yakının olursa birgün modifiye araçlı biri sokağının önüne gelip sizin evin camlarını titreterek müzik dinlediğinde "helal olsun çocuğa arabada tesisat var..." gibi düşünceler gene geçecek mi acaba aklından? Sonuçta herkesin kendi fikri ama ben diğer insanların haklarına da saygılı olmaktan bahsediyorum. Düğün yada sünnette ara sokaklarda "dat dat" korna basanlardan da "NEFRET EDIYORUM"

Kendimi Leman-Erdener abi gibi hissettim.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Ayrıca yüksek sesle müzik dinlemek dışarıdan gelecek uyarıları da duymamamıza sebep olur.Camı biraz aralayıp müzik sesini arkaya vermek bir miktar faydalı olur dışarıyı duymaya...

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

Soru

Allah korusun, evde hasta bir yakının olursa birgün modifiye araçlı biri sokağının önüne gelip sizin evin camlarını titreterek müzik dinlediğinde "helal olsun çocuğa arabada tesisat var..." gibi düşünceler gene geçecek mi acaba aklından? Sonuçta herkesin kendi fikri ama ben diğer insanların haklarına da saygılı olmaktan bahsediyorum. Düğün yada sünnette ara sokaklarda "dat dat" korna basanlardan da "NEFRET EDIYORUM"

kardeşim sen nerden nereye geliyosunya ben evin önündemi sesi açıp dinleyin diyorum akıl var mantık var yolda giderken açarsın sen hiç yapmadın mı ? pFF

Mustafa İŞLER
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah

Hangi ev o kadar yakın yola analayamadım??Yüksek sesli müzikten rahatsız olacak kadar yakınsa yola zaten sürekli yoldan geçen arabaların sesi yüzünden o evdeki hasta uyuyamaz müzik olmasa bile.Bu söylediğiniz çok saçma

15. 15/07/2007, 22:47

Sebep
    Tartışma yaratacağını düşünüyorum...

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Standart Uzatmayalım

Hangi ev o kadar yakın yola analayamadım??Yüksek sesli müzikten rahatsız olacak kadar yakınsa yola zaten sürekli yoldan geçen arabaların sesi yüzünden o evdeki hasta uyuyamaz müzik olmasa bile.Bu söylediğiniz çok saçma
    Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.
    1-) Ben burada şikayetçi olduğum hususlardan bahsediyorum, eğer bunları kendim YAPIYOR olsam herhalde buraya yazamazdım diymi arkadaşım? Ne demek sen sanki yapmıyormusun? Evet yapmıyorum, trafikte aracı dinlemek, çevreyi dinlemek için müzik sesini belirli bir yükseklikten çok açmamak gerekir.
    2-) Bu ev yola yakın uzak muhabbeti ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Herhalde çevre yolunda giderken sesi açmayın demedim ben size. Modifiye araç sahipleri sonuçta şehir içinde ara sokakta geziyor dimi kardeşim? İllaki evde hasta biri olması gerekmiyor, sokakta yürüyen, bankta oturan, evde oturan balkonda oturan...

Diğer insanları rahatsız edecek her türlü davranışta bulunmaya ben karşıyım. Benim için düğün konvoyu ile dat dat korna çalanlarda aynı kefededir, yok benim zevkim bu diye güm gün woofer açanlarda aynı kefededir kimse kusura bakmasın...

Kişisel zevkler diğer insanların haklarına zarar veriyorsa, hatalıdır...

Mustafa İŞLER
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah

Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.
    1-) Ben burada şikayetçi olduğum hususlardan bahsediyorum, eğer bunları kendim YAPIYOR olsam herhalde buraya yazamazdım diymi arkadaşım? Ne demek sen sanki yapmıyormusun? Evet yapmıyorum, trafikte aracı dinlemek, çevreyi dinlemek için müzik sesini belirli bir yükseklikten çok açmamak gerekir.
    2-) Bu ev yola yakın uzak muhabbeti ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Herhalde çevre yolunda giderken sesi açmayın demedim ben size. Modifiye araç sahipleri sonuçta şehir içinde ara sokakta geziyor dimi kardeşim? İllaki evde hasta biri olması gerekmiyor, sokakta yürüyen, bankta oturan, evde oturan balkonda oturan...

Diğer insanları rahatsız edecek her türlü davranışta bulunmaya ben karşıyım. Benim için düğün konvoyu ile dat dat korna çalanlarda aynı kefededir, yok benim zevkim bu diye güm gün woofer açanlarda aynı kefededir kimse kusura bakmasın...

Kişisel zevkler diğer insanların haklarına zarar veriyorsa, hatalıdır...
    BEN Size nerede siz yapmıyormusunuz diye sordum açıklayablirmisiniz??

Ayrıca evde hastanın yatmasından bahsetmişsiniz evin yakınından geçmeyen araba yapmaz o rahatsızlığı demek istediğim bu ? (benim ses sistemim standart sadece herşeye karşı çıkılmasını eleştirmek için yazmıştım onu )

Son olarak :

Küçük şeylere gereğinden fazla değer verenler, ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir eflatun)

ufuk bozkaplan
    ufukbzk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 .. 2326
    Edilen teşekkür: 102

ben ahmet kardeşime büyük oranda katılıyorum... insanlar trafikte biraz daha saygılı olmalı ancak... bence trafikte hız limitini çok aykırıya kaçmamak suretiyle uyulması trafik için zarar akışı daha çok zorlaştırır... bide sol şerit sadece sollama yapmak içindir... sürekli meşgul etmek solda seyir halinde bulunmak yasaktır...
    2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...

Deniz Akan
    Denizzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

kullandığım kelimeleri biraz daha hafifleterek yeniden yazıyorum !!!

hareket halinde olsun ya da olmasın, hiç kimsenin camlarını açıp bangır bangır müzik dinleme hakkı yoktur...bu tip insanlar kanımca incelikten nasibini almamış, görgüsüz kişilerdir ve çoğu da kişiliğini bulma sürecinde kaybolmuş gençlerimizdir...

ben de gencim...yaşım 20...ama bir defa olsun camları açıp da müzik dinlememişimdir son ses...bunun tek bir nedeni yok...

en başta insanları rahatsız etmek istemiyorum...bir evin yola çok yakın olması, o evdekilerin yolda seyir halinde olan arabalardan rahatsız olacakları anlamına gelmez...çadırda yaşamıyoruz sonuçta...ancak müzik son ses açılırsa, o zaman işler değişir...yatan hasta olabilir, uyuyan bebek olabilir, gece vardiyadan gelmiş çalışan olabilir...bunların hiçbiri olmasa dahi, camları açıp son ses müzik dinleyenin insan olması gerekir...

hiç kimseyi rahatsız etmeyecek dahi olsam, ben bunu yapamam...utanırım, sıkılırım, ezilirim, büzülürüm...yapılan şey çünkü gerçekten de, yani bunu ifade etmeye kelime bulamıyorum...buluyorum da buraya yazamıyorum...

bence övünecek, kendini gösterecek başka hiçbir şeyi olmayan insanların yaptığı bir davranış bu...biraz dikkat çekmek...azıcık da egoyu tatmin etmek...

Mustafa İŞLER
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Denizzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kullandığım kelimeleri biraz daha hafifleterek yeniden yazıyorum !!!

hareket halinde olsun ya da olmasın, hiç kimsenin camlarını açıp bangır bangır müzik dinleme hakkı yoktur...bu tip insanlar kanımca incelikten nasibini almamış, görgüsüz kişilerdir ve çoğu da kişiliğini bulma sürecinde kaybolmuş gençlerimizdir...

ben de gencim...yaşım 20...ama bir defa olsun camları açıp da müzik dinlememişimdir son ses...bunun tek bir nedeni yok...

en başta insanları rahatsız etmek istemiyorum...bir evin yola çok yakın olması, o evdekilerin yolda seyir halinde olan arabalardan rahatsız olacakları anlamına gelmez...çadırda yaşamıyoruz sonuçta...ancak müzik son ses açılırsa, o zaman işler değişir...yatan hasta olabilir, uyuyan bebek olabilir, gece vardiyadan gelmiş çalışan olabilir...bunların hiçbiri olmasa dahi, camları açıp son ses müzik dinleyenin insan olması gerekir...

hiç kimseyi rahatsız etmeyecek dahi olsam, ben bunu yapamam...utanırım, sıkılırım, ezilirim, büzülürüm...yapılan şey çünkü gerçekten de, yani bunu ifade etmeye kelime bulamıyorum...buluyorum da buraya yazamıyorum...

bence övünecek, kendini gösterecek başka hiçbir şeyi olmayan insanların yaptığı bir davranış bu...biraz dikkat çekmek...azıcık da egoyu tatmin etmek...
    Kendimiz kusursuz olsaydık başkalarının kusarını araştırmaya bu kadar meraklı olmazdık.(Voltaire)

İnsanlar başkalarının kusurunu görme konusunda kartalllar kendi kusarını görme konusunda köstebeklere benzerler.

Demin de belirttiğim gibi ben yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim.Ama bir kişi rahatsız olup olmamam önemli değil onların yaptığı görgüsgzlük diyorsa yani kendini rahatsız etmeyen birşeye kızıyorsa ben burda dayak yiyen bir bağcı görürüm.Ben her insan gibi kendim kusarı olan bir insan olduğumun farkında olarak bana zararı olmayan şeyleri görmem.Herkesin kendi zevkidir isteyen dinler istemeyen dinlemez.Kimseyi de rahatsız edeceğini sanmıyorum.

mesela rahatsız eden birşey varsa arabaların gaza kökleyip ses çıkartmalarıdır.Asıl görgüsüzlük odur.

Deniz Akan
    Denizzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

Küçük şeylere gereğinden fazla değer verenler, ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir eflatun)

Kendimiz kusursuz olsaydık başkalarının kusarını araştırmaya bu kadar meraklı olmazdık.(Voltaire)

İnsanlar başkalarının kusurunu görme konusunda kartalllar kendi kusarını görme konusunda köstebeklere benzerler.

Demin de belirttiğim gibi ben yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim.Ama bir kişi rahatsız olup olmamam önemli değil onların yaptığı görgüsgzlük diyorsa yani kendini rahatsız etmeyen birşeye kızıyorsa ben burda dayak yiyen bir bağcı görürüm.Ben her insan gibi kendim kusarı olan bir insan olduğumun farkında olarak bana zararı olmayan şeyleri görmem.Herkesin kendi zevkidir isteyen dinler istemeyen dinlemez.Kimseyi de rahatsız edeceğini sanmıyorum.

mesela rahatsız eden birşey varsa arabaların gaza kökleyip ses çıkartmalarıdır.Asıl görgüsüzlük odur.
    eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...

voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...

burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...

ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...

sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon