Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
83 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Türkiye'de şöför olmak

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Alıntı Denizzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...

voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...

burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...

ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...

sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...
    Söylediğiniz husus erdemli yaşamla çatışmıyor çünkü tekrar ediyorum kimseye zararı yok .bir numaralı ahlak kuralı kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamaktan geçer .Sonuçta bence rahatsız edici birşey değil kendim yapmamakla birlikte

Voltairein neci oldouğunu bilmiyordum önemli de değil.Söylenen söze bakarım çok doğru bir söz aksini düşünüyorsanız belirtin.

Ben kimsenin kusurunu aramam erdem de bu noktadan geçer

Evet bana dokunmayan yılan bin yaşasın derim.Çünkü kişinin dünyada düzeltebileceği tek kişi kendisidir başkası değil.

İnsanları görgülü görgüsüz olarak da sınıflandırmam bu hakkı kendimde görmem.Cünkü genel geçer bazı gerçekler vardır.(yalan kötüdür ,hırsızlık iğrençtir gibi).Ama yüksek sesle müzik dinlemek kötü birşey değildir sadece zevk meselesidir.(kimseyi rahatsız etmediğini düşündüğüm için yok ediyorsa kötü birşeydir o kabul)

Ahmet Özgür Doğan
    Lordrivendel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 38

Sonuçta ortak noktaya vardık sanırım Kastımız insanları rahatsız edecek boyutta yüksek seste müzik dinlemek, bu ve buna benzer görgüsüz davranışlar. Zaten bu siteye üye olan dostlar, konuşmaları ile belirli bir bilinç seviyesinde olduklarını gösteriyorlar.

Voltaire, Eflatun falan geçin de size Ulu Önderimizin çok sevdiğim bir sözünü yazayım:

"Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşamanın yollarını arayan toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdar"

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

tekrar tekrar söylüyorum müzik dinlemek kesinlikle görgüsüzlük deyildir..
    sesi açık olsun olmasın ........ Okadar

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı xtremetrx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam ya konuya son noktayı koydun. Ben ne diyeyim bunun üzerine daha

Deniz Akan
    Denizzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı xtremetrx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yoruma gerek bırakmamışsın zaten !!!

Mustafa İŞLER
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Denizzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yoruma gerek bırakmamışsın zaten !!!
    Yoruma gerek bırakmamalı zaten çünkü kimsenin kimse hakkında (kendine zarar vermediği sürece) yorum yapmaya hakkı yoktur.

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yoruma gerek bırakmamalı zaten çünkü kimsenin kimse hakkında (kendine zarar vermediği sürece) yorum yapmaya hakkı yoktur.
    1-) Herkesin her konu hakkında yorum yapma hakkı vardır. (Tabi demokrasi ve düşünce özgürlüğüne) inanıyorsanız.
    2-) Kişi hakları ve özgürlükleri, diğer insanların hak ve özgürlük sınırlarını ihlal ediyorsa o zaman suç işlemektedir. O nedenle yüksek sesle müzik dinlerim, kimse karışamaz gibi ortaçağ edebiyatlarını bırakalım bence...

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

değiştiremeyeceğiniz şeyler için birbirinizi kırmayın. konuyu da uzatmayın.

9. 17/07/2007, 19:55

Sebep
    Gerginlik yaratan mesajlar!

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı Lordrivendel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabam olmadan önce, trafikte sinirlenen, kavga eden insanları gerçekten anlamıyordum.
    Şöför olduktan sonra, Türkiye’de araba kullanmanın ne kadar zor, ne kadar riskli, ne kadar şansa bağlı olduğunu daha iyi anladım. İçimi boşaltacağım J

1-) Sarı ışık hareket ışığı değildir. Sarı ışık, vitesi geçirip kalkmaya hazırlanma içindir. Sarı ışık yandığında kornaya basan, selektör yakan, bilinçsiz insanlardan NEFRET ediyorum.
    2-) Şehir içinde, trafik ne kadar akıcı, hızlı olursa olsun, eğer trafik levhasında hız limiti 70 yazıyorsa, ben sol şeritten 70 ile giderken, arkamdan selektör yakan, korna çalan, sıkıştıran hem benim hem kendi canını tehlikeye atan insanlardan NEFRET ediyorum.
    3-) Sol’a yada sağ’a dönüş için ayrılan şeritte kuyrukta beklerken, kuyruğa girmemek için son anda zorlayarak diğer şeritten dönmeye çalışan saygısız insanlardan NEFRET ediyorum.
    4-) Müziğin sesini sonuna kadar açarak, üstüne bir de aracın camlarını açarak çevresindeki insanların dikkatini çekmeye çalışan, aklı sıra hava atan görgüsüz insanlardan NEFRET ediyorum.
    5-) Mahalle arasında, 60-70 km. hıza çıkan, karşısına bir çocuk çıkarsa ve ona çarparsa hayatı boyunca bunun acısını yüreğinde hissedecek olduğu bilmeyen bilinçsiz insandan NEFRET ediyorum.

OH be rahatladım
    ne güzel yazmışşsın...
    madde2 ile ilgili tartışma olmuş ,
    eğer sağ şerit boşken 70le gidiyorsan problemler oluyor o yanlış ,,,beni sinir eden sağ şerit dolu araç sollarken arakaya dayanıp saniyede 5 defa sellektör yapıp kornaya basanlar,,, Hangi ruh haliyle yapıyorlar bilmiyorum bekle yol vercez ,bu tamamen medeniyetsizlik , güzel Adanam böylelerine ne güzel ders veriyor medeni olmayan bir şekilde geçenlerde biri güzelce indirmiş sopayla dövüyor bazen seviyorum adanamı öğretiyorlar sinyalsiz şerit değiştirlmeyeceğini , o kornanın gereksiz yere kullanılmayacağını...

11. 17/07/2007, 20:53

Sebep

12. 17/07/2007, 21:30

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Ali Algan teşekkür ederim...

İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

Üslüplara dikkat edelim arkadaslar..
    Sanal bir ortamda olduğumuzu ve çoğu zaman yüz yüze geldinizde söylemeyeceğiniz şeyleri burada yazdığımızın farkına vararak biraz daha dikkatli mesaj yazarım lütfen..

15. 19/07/2007, 16:57

Sebep

16. 20/07/2007, 13:34

Sebep

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

lütfen usluplara vede yazılarımıza dikkat edelim bir şikayetiniz varsa konunun modlarına özelden bildiriniz gereken yapılacaktır ...

18. 20/07/2007, 15:09

Sebep

Ertan Kara
    heartfever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

tali yoldan ana yola çıkarken nezaket gösterip yavaşlayarak bana yola çıkmam için müsade veren aracın arkasından kendini uyanık sanarak sollama yapıp burun buruna geldiğim angutlardan nefret ederim ben de..

Mustafa İŞLER
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah

Benim in nefret ettiğim sürücü tipi luzumsuz yere yavaş süren sürücüdür.herkes belli bir hızın üstünde ama hız limitini de aşmadan sürse trafik rahatlar.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

2 şeritli yol, sağda araçlar parketmiş, ben makul bi hızda gidiyorum, arkamdaki selektör yapıyor korna çalıyor...vs
    ben bu durumda ne yapabilirim sağ a iyice yanaşsam parketmiş araçlara çarpabilirim, e onun istediği hız a çıkmak istemiyorum o kadar hızlı gitmek istemiyorum.
    bu durumda ne yapılır?

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

dörtlülerini yakıp gideceksin baktın hala sellektör arabayı sağa çekip bir güzel döveceksin oké

OĞUZHAN ÜLGEN
    MACHINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 EF 3797
    Edilen teşekkür: 22

Ben böyle bir durumda iyice yavaşlıyorum tabii arkadaki iyice fitil oluyor uygun bir yerde yavaşlayıp yol verirken küfürü basıyorum ...... git diyorum basıp gidiyor tabii arkadaki hasta taşıyorda olabilir o yüzden sakin olmakta fayda var BENCE.

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

arkadaşlar walla ben açıkçası oluruna göre oynuyorum, kuralına göre değil.

en sol şerittekini en fazla 2 kez uyarıyorum, sallamıyorsa makas atıyorum. en sağ şeritten de geçtiğim oluyor. ben böyle rahat we güwenli kullandığımı hissediyorum. eğer herkes gibi gidersem sağdan soldan gelip biri çarpacakmış gibi oluyor, herkes o kadar dikkatsiz ki..

2. si de açıkçası hız kurallarına falan da uymuyorum.ankarada eskişehir yolunda 50 ile gidilmesi gerektiği yazıyor. aynı mantıkla en sol şeritten 50 ile gitsen ne olur? ezerler. ha 50 ile giden zaten yok ama demek istediğim bazı yerlerde çok saçma hız limitleri war.

şehirlerarasında 90-100le gidemem. ben 120-130 la gidiyorum. çünkü 90-100le gidersem dikkatim dağılıyor, farkında olmadan etrafımı izlemeye başlamış olduğumu farkediyorum. ama daha hızlı kullanınca her an tetikteyim nerde kim war yol nası çukur bişi war mı herşeyi pür dikkat inceliyorum. size yanlış gelebilir ama ben böle yapıyorum.

ha bi de ışıklarda en öndeysem, sarı yanar yanmaz yanları kontrol edip tam gaz fırlarım. o berbat trafikten bi anda kurtulup rahat rahat dewam edebilmek için.

şimdi bi soru geliyor aklıma : herkes benim kullandığım gibi kullansaydı ne olurdu bu trafiğin hali? cewabı çok korkutucu. ama ben kendi açımdan en güwenli olanı yapıyorum.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
    kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
    dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
    bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
    iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
    aranızda araba kullanmayı en geç öğrenen, muhtemelende çok becerikli olmayan bi şöförüm. o yüzden hiç kimseye şöförlüğü öğretmek haddime değil.
    hoşgürüyle kalın.

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
    kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
    dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
    bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
    iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
    Aynen katılıyorum!..

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon