Alıntı Denizzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...

voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...

burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...

ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...

sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...
Söylediğiniz husus erdemli yaşamla çatışmıyor çünkü tekrar ediyorum kimseye zararı yok .bir numaralı ahlak kuralı kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamaktan geçer .Sonuçta bence rahatsız edici birşey değil kendim yapmamakla birlikte

Voltairein neci oldouğunu bilmiyordum önemli de değil.Söylenen söze bakarım çok doğru bir söz aksini düşünüyorsanız belirtin.

Ben kimsenin kusurunu aramam erdem de bu noktadan geçer

Evet bana dokunmayan yılan bin yaşasın derim.Çünkü kişinin dünyada düzeltebileceği tek kişi kendisidir başkası değil.

İnsanları görgülü görgüsüz olarak da sınıflandırmam bu hakkı kendimde görmem.Cünkü genel geçer bazı gerçekler vardır.(yalan kötüdür ,hırsızlık iğrençtir gibi).Ama yüksek sesle müzik dinlemek kötü birşey değildir sadece zevk meselesidir.(kimseyi rahatsız etmediğini düşündüğüm için yok ediyorsa kötü birşeydir o kabul)