Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
91 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Türkiye'de şöför olmak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

2 şeritli yol, sağda araçlar parketmiş, ben makul bi hızda gidiyorum, arkamdaki selektör yapıyor korna çalıyor...vs
    ben bu durumda ne yapabilirim sağ a iyice yanaşsam parketmiş araçlara çarpabilirim, e onun istediği hız a çıkmak istemiyorum o kadar hızlı gitmek istemiyorum.
    bu durumda ne yapılır?

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

dörtlülerini yakıp gideceksin baktın hala sellektör arabayı sağa çekip bir güzel döveceksin oké

OĞUZHAN ÜLGEN
    MACHINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 EF 3797
    Edilen teşekkür: 22

Ben böyle bir durumda iyice yavaşlıyorum tabii arkadaki iyice fitil oluyor uygun bir yerde yavaşlayıp yol verirken küfürü basıyorum ...... git diyorum basıp gidiyor tabii arkadaki hasta taşıyorda olabilir o yüzden sakin olmakta fayda var BENCE.

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

arkadaşlar walla ben açıkçası oluruna göre oynuyorum, kuralına göre değil.

en sol şerittekini en fazla 2 kez uyarıyorum, sallamıyorsa makas atıyorum. en sağ şeritten de geçtiğim oluyor. ben böyle rahat we güwenli kullandığımı hissediyorum. eğer herkes gibi gidersem sağdan soldan gelip biri çarpacakmış gibi oluyor, herkes o kadar dikkatsiz ki..

2. si de açıkçası hız kurallarına falan da uymuyorum.ankarada eskişehir yolunda 50 ile gidilmesi gerektiği yazıyor. aynı mantıkla en sol şeritten 50 ile gitsen ne olur? ezerler. ha 50 ile giden zaten yok ama demek istediğim bazı yerlerde çok saçma hız limitleri war.

şehirlerarasında 90-100le gidemem. ben 120-130 la gidiyorum. çünkü 90-100le gidersem dikkatim dağılıyor, farkında olmadan etrafımı izlemeye başlamış olduğumu farkediyorum. ama daha hızlı kullanınca her an tetikteyim nerde kim war yol nası çukur bişi war mı herşeyi pür dikkat inceliyorum. size yanlış gelebilir ama ben böle yapıyorum.

ha bi de ışıklarda en öndeysem, sarı yanar yanmaz yanları kontrol edip tam gaz fırlarım. o berbat trafikten bi anda kurtulup rahat rahat dewam edebilmek için.

şimdi bi soru geliyor aklıma : herkes benim kullandığım gibi kullansaydı ne olurdu bu trafiğin hali? cewabı çok korkutucu. ama ben kendi açımdan en güwenli olanı yapıyorum.

fatih emekli
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi

herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
    kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
    dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
    bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
    iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
    aranızda araba kullanmayı en geç öğrenen, muhtemelende çok becerikli olmayan bi şöförüm. o yüzden hiç kimseye şöförlüğü öğretmek haddime değil.
    hoşgürüyle kalın.

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
    kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
    dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
    bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
    iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
    Aynen katılıyorum!..

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

fatihhh çok güzel yazmışsın tamamına da katılıyorum. herkes kafasına göre dawranırsa (ki az çok herkes dawranıyor) ortalık çok karışır. ama ben bu şekilde en güwenli sürüşü yakaladığıma inanıyorum.
    ki bu yaptıklarımı da karşı tarafın yapabileceği hataları değerlendirip, pür dikkatli yerşeyden emin yapıyorum.

ha eskiden farklıydım kabul ediyorum, gereksiz yere makaslara giren, çok gazlayan birisiydim. ama bişiler oturdu we ben ideal sürüşümü bulduğumu düşünüyorum

burak karakaya
    _BURAK_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Alıntı _BURAK_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden

++1111111111111111111111111111111111

Ahmet Özgür Doğan
    Lordrivendel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 38

Alıntı _BURAK_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlık problemi dışında hiç bir "önemli" iş trafikte 70 hız limiti olan yerde 130 ile gitmenin bahanesi olamaz bence arkadaşlar.

Ambulansın arkasına takılıp açılan sol şeritten basıp giden uyanıkların hepsi de bu ülkede biliyorsunuz
    "What we do in life, echoes in eternity"

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

sağlık sebebide olsa hız limitini aşma gibi bir yetkimiz yok acele gidelim derken ecele gitmemiz içten bile değil ambulas harici sağlık için basmaya karşıyım hız limitinin altına düşmeyeceksin ama basmayacaksında zaaten o esnada heyecanlı oluyorsun hastaneye yetiştirecem diye elin ayağına dolaşıyor birde sürat yapmaya kalkarsan tamamdır ne olursa olsun kimsenin özel araçlar harici hız limitinin üstünde sollamasına karşıyım ama kıllık içinde hız limitiyle sol şerit benimdir diyenede karşıyım sol şerit boş kalmalıı

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih emekli
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi

arkadaşlar ben hiç 90 km hızı geçmeyen yawaş bi sürücü idim. bu ve diğer forumlarda hızlı gidenlerin karşısında oldum.
    geçenlerde antalyaya arkadaşımla tatile çıktık. bana nasıl hız yapılacağını anlattı. ve ben arabayı hızlı süremey başladım (90 dan 140 a felan çıktım)
    antalyadan çıktık nevşehire kadar böyle geldik.(5 kez ben, 2 kez de o ciddi kaza tehlikesi atlattık vademiz dolmamış ölmedik.) ben nevşehirden sonra yalnız dewam ettim. ve gene hızlı sürdüm.
    doğu ya yaklaştıkça(erzincan erzurum) yollar kötüleşti. çukurdu tümsekti felan derken ben arabayı kontrol etmekte zorlandım. bi ara yollar hepten kötü oldu ben 140 tan makul bi hız a ininceye kadar çok zorlandım ilerde de bi kamyon 4 lüleri yakmış duruyodu ben hızımı ii ce yawşlattım bi de ne göreyim.?'! = KAZA
    bir traktör, bir trasporter bir de caddy di sanırım. olay daha yeni olmuştu. etrafta inanılmaz bi sessizlik. az sonra yaralıların bağırışları duyuldu. ben hemen 112 ve 156 yı arayarak ilgililere haberdar ettim. yralılara diğerlerinin dokunmasını engelledim.
    sonra ortam kalabalıklaştıkça diğerlerini kontrol etmem zor oldu ve artık filmlerdeki gibi bi kurtarma komedisi yaşandı.
    kazanın nasıl olduğunu tam bilmiyorum ama sanırım caddy traktöre arkadan çarpmış caddy nin sol öndeki adam araba içinde fenaa şekilde sıkışmıştı. hava yastıkları açılmıştı. karşıdan gelen transporter de caddy ye vurmuştu sanırım. tranporterde bi kalça kırıklı adam. caddy de ise önde sıkışan ağır yaralı bi başkası vardı.
    lafı uzatmayayaım o olaydan sonra hızlı kullnma maceram bitmiştir umarım. çünkü onların hızlarının ne kadar olduğunu bilmesemde yawaş gitseler belki bu kaza olmazdı. ne biliim. ilk kez bi kazaaya tanık oldum filmlerdeki yada ana haber bültenlerindeki gibiydi çok korkunçtu.
    hiç gitmemek yerine biraz geç gidin ama gidin. hız yapmayın.

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.
    Konu mustafa tarafından (15/08/2007 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir.

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.(Aksaray-Ulukışla arasında 2 radar var haberiniz olsun)
    Neyse maddi zarara uğramış olsan da güzel bir karar vermişsin tebrik ederim

doĞuş kaRa
    ACTOROFTHEROAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01 DK 730
    Edilen teşekkür: 67

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.
    bende o kadar para wersem bende hız yapmam mustafa abii

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Geçmiş olsun herkese.Umarım yaralıların durumu iyidir...

Eren GÖNCÜOĞLU
    gezenti Er-NnN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 522

geçmiş olsun yaralıların durumu inş. kötü deildir...

ben 16 yaşında uçurumdan aşşa 3 takla attım ama hız macerası hiç tatile girmedi...

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Yanlış anlaşılmasın lütfen söylediklerim;
    Eğer arabanı kendi çalıştığın para ile aldı isen herşeyine daha dikkat ediyorsun sürat yaparkende ona göre, fren yaparkende ona göre (hele ki 1-2 yıl daha taksidi varsa)

fatih emekli
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi

daha dün 120 ile giderken cbez le cam ı silmeye kalktım, bi baktım sağ tarafta yol kenarında 50mt de bi duran küçük direklere doğru gidiyorum, aniden sola kırdım ama sağ önden vurdum direğe araba keskin bi açı ile sol da karşı şerite geçti (allahtan karşıdan gelen kamyonlar felan çok ötedeydi) sağa kırdım bu seferde tekrar yoldan çıkacak kadar sağ a geçti. duramayacağımı ve yoldan çıkacağımı düşünüyordum ki toparladı.
    allahım yaa yaratık oldum ben!!!!!!!!
    hani bana bi halt olsa hiç acımamda başkasını malına veya canına zarar gelse, ona (ölsem bile) çok üzülürdüm.
    ne diyeyim? ne söyleyeyim?
    hoşkalın(sağkalın)

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha dün 120 ile giderken cbez le cam ı silmeye kalktım, bi baktım sağ tarafta yol kenarında 50mt de bi duran küçük direklere doğru gidiyorum, aniden sola kırdım ama sağ önden vurdum direğe araba keskin bi açı ile sol da karşı şerite geçti (allahtan karşıdan gelen kamyonlar felan çok ötedeydi) sağa kırdım bu seferde tekrar yoldan çıkacak kadar sağ a geçti. duramayacağımı ve yoldan çıkacağımı düşünüyordum ki toparladı.
    allahım yaa yaratık oldum ben!!!!!!!!
    hani bana bi halt olsa hiç acımamda başkasını malına veya canına zarar gelse, ona (ölsem bile) çok üzülürdüm.
    ne diyeyim? ne söyleyeyim?
    hoşkalın(sağkalın)
    Geçmiş olsun, Fatih Araçta ESP yok mu?

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon