Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
47 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Punto Evo 1.4 Rüzgarda savrulma

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Alıntı mutunch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Berk iyi skydome u bırakmamışsın o süratlerde
    Ben hızım 80 üzerine çıkacağı zaman kapatıyorum
    ben denedim bunu önceden servise sordum abi dedim bu tepede emanet gibi duruyo dediki bu 250 km hızda yapsan o uçmaz ona göre deneyleri var diyordu ve 170 yaptığımda arkadaşım bakmıştı en ufak bi oynama bile yokmuş öyle diyordu ama korkmuyo değilim hani cabrio evo olacak diye

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Levent abinin bahsettiği abuksubuk bi savrulma değil. Hacmi büyük (TIR ve özellikle Firma Otobüsleri) yada hızlı araçlar yanınızdan geçerken sağa yada sola ittirir gibi bi savrulma söz konusu fakat kaza yaptıracak kadar değil. Bunun nedeni yolda ilerlerken araç havayı aynı su altında ilerleyen hızlı bir cisim gibi yarıyor, bu süreç içerisinde aerodinamisine bağlı olarak havanın bi kısmını alt üst ve yan bölgelere atıyor. Hızı yüksek otomobiller yanınızdan geçince sadece anlık sallanırsınız, otobüs gibi burnu düz hacmi büyük araçlarda ise bariz bir şekilde neredeyse yarım şeride yakın bir savrulma söz konusu oluyor. ancak araçlarımızın en boş donanımı 1040kg dan başlıyor öyle kolay kolay kaza yaptırmaz, araba çok fazla dengesini kaybetmesi lazım ki yoldan çıksın tecrübeyle sabit!! Spor yay spor amortisörle desteklenmediği sürece maalesef görüntünün ötesine geçemiyor hatta standartta bulunan yol tutuşunu dahada kötüleştiriyor.

Murat Tunç
    mutunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 89

Alıntı motor delisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben denedim bunu önceden servise sordum abi dedim bu tepede emanet gibi duruyo dediki bu 250 km hızda yapsan o uçmaz ona göre deneyleri var diyordu ve 170 yaptığımda arkadaşım bakmıştı en ufak bi oynama bile yokmuş öyle diyordu ama korkmuyo değilim hani cabrio evo olacak diye
    Valla testlerini yapmışlardır ama olsun cabrio evo-punto olmaya değmez. Yüksek süratte bırak skydome u camlar bile çok rahatsız ediyor

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı mutunch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla testlerini yapmışlardır ama olsun cabrio evo-punto olmaya değmez. Yüksek süratte bırak skydome u camlar bile çok rahatsız ediyor
    valla öyle bişey olsa garantim var fiatı mahfederim ama araçlarımıza dandik muamelesi yapmayalım test ettik gördük sağlam yapmışlar baya titreme bile yapmıyor ne ses var ne birşey tek sorun bazen skydome açıkken araç içinde basınç oluşabiliyor hızlı giderken

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Çamcı
    mehmetvyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    06 BA ....
    Edilen teşekkür: 67

Alıntı puntolEVOli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun aracimla TEM otoyolundan Kirklareli ne giderken arac ruzgardan bayagi bi savrulacak gibi oldu özellikle sollamalarda bayagi bir cekindim, buyuk araclarin yanindan gecerken ozellikle yuksek hizda (110-130 gibi) araba havalanacakmis gibi geldi bu ikinci kez basima geliyor ilkinde kis olmasi itibari ile normal karsiladim ama bugun tekrardan olmasi uzun yollarda bu tarz sikintilari yasayacagimi dusununce açikcasi uzun yola çikmaya tereddut eder oldum. Forumu uzun zamandan beri takip ediyorum boyle bir konuya rastlayamadim birtek benim mi basima geliyor acaba
    Böyle bir durum beni çok rahatsız ederse yapacağım ilk şey lastik havalarını kontrol etmek olur

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

hahahah bomba olur
    ama berk gerçekten dostum ciddi bir rüzgar yememişin o hızda yol tutuş 10 numara arabalarda,o hızlarda çok rahat şerit değiştiriyor,ancak kışın yediğim rüzgarı sana anlatamam 1 defasında havalandım sandım. Belki rüzgarın çok şiddetli olmasındandır ama

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Murat Tunç
    mutunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 89

valla öyle bişey olsa garantim var fiatı mahfederim ama araçlarımıza dandik muamelesi yapmayalım test ettik gördük sağlam yapmışlar baya titreme bile yapmıyor ne ses var ne birşey tek sorun bazen skydome açıkken araç içinde basınç oluşabiliyor hızlı giderken
    Berk senin garantin var için rahat, bende öyle bir şey de yok ne yazık ki. En iyisi ben iyi bakayım skydome a. Halatlarında sıkıntı olabilir zaten, tam emin değilim.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

serhan bozan
    Idontknow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar konuyu hortlatıyorum.
    bu savurma olayı benimde başıma geliyor . rüzgarda ilerlerken yada bir aracın yanına geçerken sanki direksyonda bir anlık bir boşluk oluşuyor hissi veriyor ve araçı çok tedirgin kullanmama sebep oluyor bu esp den dolayıda olabilir belki ..tek elle kullanamıyorum aracı iice soğumama sebep oldu bu olay hiç bir araçta böyle bişey başıma gelmemişti.. aracım evo duologic 95hp

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

lastik havaların fazla olmasın? benim araçta senin bahsettiğin gibi sorunlar olmuyor yolun eğimine göre direksiyon dönüyor sadece ve çok yüksek süratler ve çok rüzgarlı havalar olmadığı sürece de tek elle gayet rahat kontrol edebiliyorum aracı. ayrıca aşağı yukarı aynı iklimdeyiz.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı Idontknow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konuyu hortlatıyorum.
    bu savurma olayı benimde başıma geliyor . rüzgarda ilerlerken yada bir aracın yanına geçerken sanki direksyonda bir anlık bir boşluk oluşuyor hissi veriyor ve araçı çok tedirgin kullanmama sebep oluyor bu esp den dolayıda olabilir belki ..tek elle kullanamıyorum aracı iice soğumama sebep oldu bu olay hiç bir araçta böyle bişey başıma gelmemişti.. aracım evo duologic 95hp
    valla bende olmuyor ama skydome acikken orta deredeyken bi bolum var asiri saviriyor ya biraz aciyorum yada kisiyorum o savrulma gidiyor ama yol tutusu puntonun gercektem cok iyi savurma falan olmuyor bende ve surekli suratli kullanirim arabayi

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Aracı yeni kasa bir golfün yanına koyun tavanının daha yüksek olduğunu göreceksiniz, bu sebepten rüzgarda savrulması doğal , hız yapmamak lazım

21. Bu mesajı için 2 kişi srkaradag'ye teşekkür etti:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Kardeş aşırı rüzgarda sadece bizim aracımız değil tüm araçlar savrulabilir hızlı gittiğin taktirde ve ağırlıgı belli aracın. 1500 kilo passatlarla kıyaslamamak lazım normaldir temkinli git sadece sende olmuyor bu
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

eniştemde honda cıvıc var 2010 model o da basamadım rüzgardan diyor denizli ankara arası. aynısı bendede olmuştu aynı yolda

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Rüzgar almayan araç yok ne yazıkki, rüzgar etkisini direksiyonda hissetmeyen hiçbir araç yoktur. Hissetmeyen sürücü, daha rüzgar yememiş demektir

Bu arada arçlarımız savrulmuyor. Direksiyonu yeteri kadar sağlam tutarsanız aracınız rüzgarda savrulmaz. Çok sert rüzgarlarda, hele ki bir kamyonun yanından çıktığınızda (kamyonun bariyer etkisi ortadan kalktığında ) ani kıpraşmalar da gayet normal, ani gelen rüzgarda el kol tepkime hızımız bazen yetmeyebiliyor.

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

Brçok kez yasadıgım olaydır. MAalesef puntoların bu sıkıntısı var.

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Standart Ynt: Punto Evo 1.4 Ruzgarda savrulma

bugün kamyoncular kapışıyordu konya yolunda.benimki .yüksek araç, 2000motor. pert oldu toplandı.Rot balans bozuk.zaten aracı bırakınca sağa çekiyor.Ulan o 2 kamyon rahat 150 ile gidiyodu.Resmen şeridimden çıktım.Orta şeritten önce sağa sonra sola gitti araba.Zaten ecusu bozuk, farı kapatıyorsun, anahtar çıkıksa kapanmıyor falan... her araçta olacak şeyler bunlar.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

rüstem karakoyun
    rustemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

sıkıntı yok arkadaşlar arabalarda yüksek hızlı rüzgarlarda bu gayet normal bir durum özellikle rüzgar çapraz esiyorsa, büyük araçta kullandığım için biliyorum, yüksek tavanlı transitle rüzgarlı havaya yakalandığınız zaman arabayı rüzgar sürüyo siz sürmüyosunuz otomobillerin hemen hemen hepsinde de bu durum yaşanıyo puntoya özel değil o rüzgar, baktınız rüzgar var ki müzikten falan fark etmeseniz de o kendini hissettirir o zaman basmayacaksınız olayın çözümü budur

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BURAK KAĞAN
    hakan3548 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı rustemm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntı yok arkadaşlar arabalarda yüksek hızlı rüzgarlarda bu gayet normal bir durum özellikle rüzgar çapraz esiyorsa, büyük araçta kullandığım için biliyorum, yüksek tavanlı transitle rüzgarlı havaya yakalandığınız zaman arabayı rüzgar sürüyo siz sürmüyosunuz otomobillerin hemen hemen hepsinde de bu durum yaşanıyo puntoya özel değil o rüzgar, baktınız rüzgar var ki müzikten falan fark etmeseniz de o kendini hissettirir o zaman basmayacaksınız olayın çözümü budur
    En güzel cevap işte bu tebrikler... Ah bir de rüzgar sesini almasa şu puntişler. Serviste kapı ayarı yeni yapıldı ama nafile bir türlü kesilmedi,rüzgar sesine gıcık oluyorummmmmm.

35. Bu mesajı için 2 kişi hakan3548'ye teşekkür etti:

serhan bozan
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Yok

arkadaşlar esp nin çalıştığını nasıl test edebiliriz? birde duologic araçlarda asr kapatıldığında araç patinaj çekebiliyormu?ben bir fark göremedim açık ve kapalı olması durumunda
    Konu Idontknow tarafından (14/08/2013 Saat 07:31 ) değiştirilmiştir.

serhan bozan
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Yok

işin garibi 130 la giderkende 180 le giderkende aynı yolda aynı derecede savrulma yaşıyorum, savrulmadan kastım araç düz giderken araç aniden hafif sağa yada sola gitmeye çalışıyor direksyonda aksi yöne doğru tepki vermem gerekiyor ..doğru anda tepki verdiğimde araç düz rotasında gitmeye devam ediyor ama bu durum sürekli tedirgin bir sürüşe sebebiyet veriyor..
    birde şu var 100 km hızla direksyonu bıraktığımda araç misal sağa çekmeye başlıyor hafif sol yapıp tekrar bıraktığımda bu sefer sola çekmeye başlıyor normalde düz gitmesi gerekmezmi ?
    Konu Idontknow tarafından (14/08/2013 Saat 07:27 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon