neyse uzadı konu, ben aldım evo yu sende aldın.Allah kazasız belasız binmeyi ve satıp üst segmentlere geçmeyi nasip etsin
Printable View
neyse uzadı konu, ben aldım evo yu sende aldın.Allah kazasız belasız binmeyi ve satıp üst segmentlere geçmeyi nasip etsin
Bilmediğin şeylerle ilgili yorum yapmayı nekadar çok seviyorsun :)
arkadaşım 6,6 lt/100 km demek 100 km yolda 6,6 lt benzin tükettin demektir.1 depo 45 lt benzin alıyor.depoyu boşaltıktan sonra araç 43 lt benzin aldı yani 43lt benzin tüketişim.
100 km de 6,6 lt yakıt tüketimi
.... kmde 43lt tüketilir.
diyip denklemi kurarsak
(43*100)/6,6 = 651 km eder.Sana anlatmak için epey sadeleştirmeye çaliştim.Umarım anlamişsindir
otomatik benzinli araç bu oranı yapamaz dersin şimdi.eco mode açık kullanırsan %15 e varan yakıt tasarufu sağlıyor.S&S ide verimli kullanırsan bu rakamlara ulaşılıyor.Forumda dizellerle 800-900 km şehir içi yapan sürüyle insan var.garipli sizde mi bizdemi ?
çoook uzun bir mesaj yazdım sonra sildim bunu yazmaya karar verdim:) sıkıldım,sen haklısın:) ş.içi 650 km yapan otomatik benzinli almadım dizel aldım,hata bende:) senin araba eco meko modda 900 km yapar şehirler arası...güle güle kullan dostum,Allah kaza bela vermesin...
:):)
Mehmet cevap yazmak istemiyorumda dayanamadım.ya sen kimsin ki seni kandırmaya çalişiyim.Yada ben kimimki sen beni kandırmay a çalişasın.Boşboş yazıcğına aç formu fire yakıt tüketimi ile ilgili yazıları oku zaten dediğim değerden daha iyilerini görüceksin.
Aracı ilk aldığımda ilk depo bile 550 Km den fazla yaptı.Fire motor gücü olarak kullancısını tatmin etmeyen,sakin kullanımda en idaal yakıt tüketimi sağlayan benzinli motorlardan biridir.yüksek devirli kullanımda aşırı yakar,uygun devir araliği seçildiğinde şaşırtıcı sonuçlar çıkarır.
otomatik vitesli araçlar düz viteslerine göre daha çok yakar.Dualogic yarı otomatik bir vitestir.eco mode denen olayda vites değişim devirlerini düşürdüğü için yakıt sarfiyatını düşürür.fabrika verilerinde bile otomatiği düz vitesten düşüktür.
Dizelle 650 km yi zor görüyorsan demekki aracın 3000 devir altını görmüyor yada bir gariplik var araçta
Sana sert çıktım ama hakettiğine inanıyorum.
-Arabayla ilgili ilginç yorumlarından dolayı değil
-Arabanın 4 teker üstünde hareket eden bir cisim olduğundan daha fazla bilgi sahibi olmadan(puntolarla ilgili) belki hayatında ilkkez dualogic,fire motor,eco mode gibi terimleri
duymana rağmen
"sallamişsin biraz gibi abuk sabuk bir lafla yalancı demeye hakkın yoktu"
cahil cehaletiyle saçmalıyacağına forumda bu soruyu sorsan zaten sana sakin kullanımda "Fire dualogic araçların şehir içi 600-650 km yi gördüğünü söylerlerdi"
Bu forum insanların birbirine birşeyler salladiği ego tatmini yaptığı bir yer değil
senin sancın var sanırım benden çıkarmaya kalkma boşuna:) ş.içi 650 yapan bir benzinli varken ben neden dizel aldım diye düşünmeye başlattın beni:) ş.arası da 800 yaparsa dizele ne gerek var değil mi? boşuna binlerce lira fark vermişiz:(
abi çok güldüm yaaa:) aramaya 'dualogic yakıt durumu' desen ve gelen mesajları okusan,o an bende yanında olsam beraber gülsek:):):):) foruma sor dedin sordum,bence sen sorma sakın:):):)
Benim eski getz 1.3 motor benzinliydi ve şehir içinde max 550 km yapıyordu. Kışın ise mesafe 450 civarına kadar düşüyordu. Ani kalkışlar ve hızlanmalar yapmıyordum, ekonomik kullanıyordum. Her gün tek seferde kat ettiğim mesafe 5 km idi ve sonra kontak kapanıyordu. Şehir dışında ise 100 km'yi geçmeden gidersem max 650 km yapıyordu.
https://e1205.hizliresim.com/x/l/6337w.jpg
Aracım 1,4 dualogıc 2012 evo daha 2000km deyken bu değer halada öyle şuan en son 7.1 gördüm tamamen şehir içi adam akılı 80-110 arası kullanıldığında bu değerler yakalanıyor dahada kasarsak dahada az gaz tepkimesini öğrenmek lazım aslında dualogıc eco mod açıkken çok az yakıyor. 6.7 her 100kmde goremzsiniz fakat gördüğünüzü düşünürseniz ortalama 650 km gider ben 140 tl lik benzinle ( içinde az bişey vardı tamamen dolu değildi depo ) 570 km şehir içi yol yaptım evomla şehir dışına çıkmak nasip olmadı ama değerler dahada düşer he bu kullanıma bağlıdır tabiki ben 12.9 da gördüm s&s kapalı eco kapalı 170 görmek için kasmıştım çok hırçın kullanmıştım ama o bilerek görülmüş bir değerdi onunda resmi değer olarak forumda mevcut fakat trafik canavarı olmaya gerek yok dedim ve durdum :) şuanda yukarıda yakaladığım değer km de 29 krş yakıyor demektir yani 29tlye 100 km ;)
Yakıt tüketimi, sürücüye, aracın bakım-arıza durumuna, trafik koşullarına ve güzergaha göre farklılık göstereceğinden bir motor ya da model hakkında yorum yapmak göreceli olacaktır.Neticede dizellerin yakın tüketimleri yapıları gereği benzinlilerden daha azdır.Ancak bir örnekte benzinli dizelden az yakabilir.İkisi de doğrudur yadırgamamak gerekir...
Arkadaşımız okadar anlatmış ve altına da satılık ilanını koymuş:):) 2012 model bukadar az yakan arabasını satmaya çalışırken ne demesi gerekir ki zaten:))))) hala benzinli arabalara bukadar para verenler var ya hayret ediyorum,fiat sitesinde brawo fiyatlarına bakın:))) aynı paralara benzinlilere biniyorsunuz,az ama öz geziyorsunuz:)))
usta sanane herkesin tercihi kendine.
amma çok arttı bu tipler bitanede "punto R" vardı saçma saçma dizele karşıyım yazar dururdu. Herkes maddi & manevi & kullanım koşullarına göre araç alır,kimse kimseyi yargılayamaz. Adamlar sana resimlerle geliyo
Evet ne olmuş benzinliye para verdiysek ayrıca aşağıda saydığım donanımdaki evoyu 34800 e aldım ve bence çook iyi bir fiyata aldım eğer fiyatını merak ediyorsan tabi..dizelin takırtısınıağır bakımlarını çekmektense benzinli kullanırım sessiz rahat gezerim zaten aracım çok az yakıyor pek yol yapan biri değilim çünkü araba kullanmayı sevmem...
Satma nedenim ise benbir motosiklet tutkunuyum ve motosikletimi satıp punto aldım hata yaptımmı hayır ama motosikletsiz yapamıyorum önce motosiklet sonra otomobil benim için bu yüzden çok sevdiğim evomdan vaz geçebilirim biri takasa girse asla hayır demem zaten yaz sezonu..
arkadaşlar konu almış başını yürümüş maşallah :) ben aracı alırken dizelmi benzinli mi diye düşünüp benzinli almıştım. insan ne istediğini bilirse gerisini pek sorgulamaya gerek yok. yılda 10.000 - 12.000 km yapan birisi olarak dizel bana zarar arkadaş. bir depo ile yapılan kilometreye gelince de rekorum şehir dışı 900 km , şehir içi 650km. kim ne derse desin denedim gördüm gerisi hikaye. kazasız belasız günler ;)
son yakıt tüketimim 40,54 lt kurşunsuz 95 le 544,3 km. doğru orantı ve bu ortalama yakıt tüketimiyle 45 lt ile 604 km yol yapabiliyorum. neredeyse tamamı şehir içi otomatik viteste eco mod açık ve start stop çok nadir devrede. yalnız şununuda belirtmek isterim özellikle hep bir yerlere yetişme telaşı nedeniyle agresif ve hızlı kullanmama rağmen sonuç bu. son 3 depodur eco da kullanıyorum. kesinlikle yakıt tüketimine faydası var. eco mod kapalıyken bu değerleri göremiyordum.
30.07.2011 de aldığım yakıt miktarı ise 38,59 lt yaptığım yol 592,5 km. yine doğru orantı ve aynı yakıt tüketimi ile 45 lt ile 690 km yapmak mümkün gözüküyor. bu km yi yaparken hatırladığım eco mod kesinlikle kapalı otomatik viteste 400 km ye yakını otobanda cruise control ile 100-110 arasında sabitlenmişti.
benzinli ve dizel tercihine gelecek olursak benim yapmayı düşündüğüm km ye göre aradaki fiyat farkını 5-6 yılda amorti etmek bana mantıklı gelmedi. herkes yapacağı km ye göre seçimini yaparsa mantıklı seçimi yapmış olur.
Mehmet eğitim durumunu ve araçlarla ilgili bilgini bilmiyorum ama herkezin anlayacağı şekilde yalın ve sade anlatmaya çalişicam inşallah anlayabilirsin.
Yakıt tüketimini etkileyen çeşitli faktörler vardır.Bu faktörler kullanılan güzergah,trafik yoğunluğu,günlük sürüş miktarı,sürücü faktörü vb.
-Kullanılan güzergah: kullanılan güzergah e5,e6 gibi yollar da ise ani dur kalk,anlık hızlanma vb. durumlar minimum olucaği için yakıt sarfiyatı düşer.ama kullanılan güzergah eğimi,ışıkların yoğun olduğu trafiğin yoğun olduğu,sürekli dur kalk olan yerler ise tüketim aşırı artar.
-Günlük Sürüş miktarı: örneğin hergün evden işe arabayla gidiyorsan ve bu yol 4-5 km. ise motor ısınmadan yolculuğu tamamlayacağın için yakıt tüketimin fazla olur.günde 10kmden ayda ortalama 240km bu şekilde sürdüğün için ortalama yakıt tüketimin aşırı artar.Ama sık kullandığın güzergah uzun mesafe ve trafik yoğunluğu az ise bu ort.epey düşer
Aracın durumu : bakımları düzgün yapılan bir araçla bakımsız bir araç arası yakıt tüketim farkı olur.Sıfır araçların ilk 3-4bin km de tüketimi fazladır.
-Sürücü faktörü : : yakıt ekenomisine önem veren biri devir aralıklarına dikkat ederek kullanır.ani hızlanmalar yüksek devirde kullanım vb. yakıt tüketimini negatif etkileyecek sürüş şeklinde kaçınır.Agresif bir sürücü ile bahsettiğim sürücü arası 1 depodaki menzil 200-300 km bile rahatlıkla oynar.
Bir sürücünün
1 depodaki BOT = 6.8 iken
diğerinin;
1 depodaki BOT = 10 lt olabilir
Bu fark bile 200 km menzil farkı doğurur.
Berke Motor delisine aracın az yaktığı için mi satıyorsun diye laf atmişsin.İnsan aracını sadece çok yakıyor diye satmaz.
-araçtan memnuniyeti
-maddi nedenler
-ailevi nedeneler
vb.binlerce neden olabilir.
Birde son birşey daha sorucam sen KAMURANMISIN
KAMURANDAN beri senin gibisini ilkkez gördüm HATTA KAMURANIN EVRİM GEÇİRMİŞ VERSİYONU DİZEL KAMURAN :)