Konu açılmışken bende kendi görüşlerimi yazmak isterim eğer izin verirseniz...
Abimin 2009 1.3 cdti astrası var benim aracım ise 2011 grande punto 1.3 multijet.

Araçların içine oturduğunuzda ilk olarak astranın plastik malzeme kalitesinin çok iyi olduğu görülüyor. Bunun yanında ilginç gelebilir ama puntonun kapılarının plastik kısmı daha kalın olması sanki daha güvende hissettiriyor insanı.
Yalıtım olarak puntoya göre çok daha başarılı bir araç. Yalnız iç tasarım derseniz grandeyi bilmem de evo daha üstün bence.
Astrada kör nokta durumu punto ya göre daha iyi aşılmış.
City modu ve tekerlek kalınlığı farkından dolayı direksiyon sert geliyor insana. Fakat uzun yolda yüksek hızlarda çok güven veriyor ve motor yettiği sürece rahat bir şekilde gidiyor. Puntomda yaşadığım yüksek hızda yolda gezinme problemi astrada yok.
Ayrıca daha ağır bir araba olmasına rağmen şehir içini bilmiyorum fakat şehir dışında yakıt tüketimi olarak çok fark göremedim. Bunun 6. vitesin motoru rahatlatmasına bağlıyorum.
Fakat tabi ki kalkışlar zayıf kalıyor( aracın ağır olması nedeniyle diye düşünüyorum, bazı forumlarda aktarma organları başarısız olarak nitelendiriliyor)

Sonuç olarak araçlar arasında segment farkı var. Astra bana göre segmentinde golfün peşinde olan bir araç ve gayet başarılı. Punto da yine sınıfının iyi araçları arasında. Segment farklılığı nedeniyle çok fazla karşılaştırılmamalı bence. Şu an sıfır araç alacaklar için kasa değişikliği sorun değilse en iyi f/p araçlarından birisi astra classic bence...