Sayfa 3/8 İlkİlk 1234567 ... SonSon
151 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Kullanan bir kişi olarak Astra ve GP farkı

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

ben elimden geldiği kadar objektif olmaya çalıştım arkadaşlar active ile değilde emotion ile karşılaştırdım..tamam segment meselesi değil para meselesi ama arkadaşlar dün 700 km yol yaptım inanım bana araba buzda yokuşta pati bile atmadı rahat rahat çıktı sağ tarafımda bmw megane çıkamazken ben bu araç ile çıktım ve çok şaşırdım çünkü aracımda bu performansı beklemiyordum ve o kar buzda 5.ve6. vitesi unutmama rağmen araba 5 lt yaktı bence süper...çünkü inanın bana izmirden bursaya kadar 2 ve 3. viteste geldim...zincir bile takmadım çünkü gereksinim duymadım..yanlış anlamayın arkadaşlar ama eski punton olsaydı bunları yapamazdın diyor içimden bir ses..segment kalitesi kesinlikle kendini gösteriyor en basitinden göğüslük sert plastik değil..far sensörü yağmur sensörü de çok işime yaradı..hiç silgeç koluna dokunmadım bile kendi kendine çalıştı durdu hızlı çalıştı ne yaptı etti ama herzaman bana tertemiz camda önümü görme imkanı sağladı..

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı chn73 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW 1.16 düşünenlere küçük bir hatırlatma.şu an için yakıt tüketimi km de 60 kuruş ( benzinli,0 km ,1.16 advantege,otomatik vitesin şehir içi yakıt tüketimi )
    ağirliği 1385 kg fabrika verileri şehir içi 7,1 ama 10 lt altına düşmez torku 220 deli bir araç.ama yakıtişi

emrah aslan
    ares666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 65

arkadaşlar bu kıyaslamanın içine bmw koyan arkadaşlar var. koyabilirler o fiyata bmw alırım diyenler var. fakat göz ardı edilen durum şu ki aracı aldığın para bi yana bir de aldıktan sonra rutin bakımları herhangi bir arızası durumunda çıkcak masrafları da göz önünde bulundurduğunuzda astarı bezini geçiyor( eski bir bmw 3,20 kullanıcısıyım). bunlarında göz önünde bulundurlması gerek. bmw nin yakıtını hiç söylemiyorum bile lpg taktırırm binerim demeyin randıman alamazsınız akışmetre denen bir illeti var bmw nin herşeyi. o illeti bozuyor lpg kitleri... opel içinde aynı şey geçerli. sanayici bir arkadşımın bana söylediği bir durum da şöyleydi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum en çok yedek parça değiştiren markanın opel olduğunu söylemişti. sonuç olarak bir araç aldıktan sonraki masrafları da düşünmek lazım olduğunu dşünüyorum. biraz fiat markasına önyargı olduğunu düşünmekteyim. ama aracı alırken kullanmadan... kara vermeyin derim. bende fiat araç almadan önce sırası ile golf bora ve astraya bakmıştım punto için kalitesiz işçilik dedim ama param ancak ona yettiği için gp aldım Allah ın sevdiği kuluymuşum ki iyi kide almışım bu aracı şmdi çok menunum... alın binin deneyin menun kalcaksınız fiat grande puntooo,bravoo. bu da reklam olsun... saygılar...

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı ares666 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu kıyaslamanın içine bmw koyan arkadaşlar var. koyabilirler o fiyata bmw alırım diyenler var. fakat göz ardı edilen durum şu ki aracı aldığın para bi yana bir de aldıktan sonra rutin bakımları herhangi bir arızası durumunda çıkcak masrafları da göz önünde bulundurduğunuzda astarı bezini geçiyor( eski bir bmw 3,20 kullanıcısıyım). bunlarında göz önünde bulundurlması gerek. bmw nin yakıtını hiç söylemiyorum bile lpg taktırırm binerim demeyin randıman alamazsınız akışmetre denen bir illeti var bmw nin herşeyi. o illeti bozuyor lpg kitleri... opel içinde aynı şey geçerli. sanayici bir arkadşımın bana söylediği bir durum da şöyleydi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum en çok yedek parça değiştiren markanın opel olduğunu söylemişti. sonuç olarak bir araç aldıktan sonraki masrafları da düşünmek lazım olduğunu dşünüyorum. biraz fiat markasına önyargı olduğunu düşünmekteyim. ama aracı alırken kullanmadan... kara vermeyin derim. bende fiat araç almadan önce sırası ile golf bora ve astraya bakmıştım punto için kalitesiz işçilik dedim ama param ancak ona yettiği için gp aldım Allah ın sevdiği kuluymuşum ki iyi kide almışım bu aracı şmdi çok menunum... alın binin deneyin menun kalcaksınız fiat grande puntooo,bravoo. bu da reklam olsun... saygılar...
    emrah bey yanlış anlamayın bende evomu çok seviyorum.ama malum işin içine çoluk çocuk girince araçları büyütmek gerekicek bide artan yaşam standartları sonuçta ivme yükselecel daha üst bir sınıf araç.Evo sınıfının en iyi arbası ama tabi ki üst sınıfı var

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emrah bey yanlış anlamayın bende evomu çok seviyorum.ama malum işin içine çoluk çocuk girince araçları büyütmek gerekicek bide artan yaşam standartları sonuçta ivme yükselecel daha üst bir sınıf araç.Evo sınıfının en iyi arbası ama tabi ki üst sınıfı var
    el elden üstündür

Kadir Fota
    fota - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 *** 83
    Edilen teşekkür: 243

ne mutlu ki bze b segmenti gp ler c segmenti astra ile kıyaslanıyor. araçlarımızın değerlerini bilip , 2. el de öldürmemeye çalışalım. sosyal mesaj gibi oldu

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı fota Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne mutlu ki bze b segmenti gp ler c segmenti astra ile kıyaslanıyor. araçlarımızın değerlerini bilip , 2. el de öldürmemeye çalışalım. sosyal mesaj gibi oldu
    çünkü ilginç bir şekilde fiyatları aynı.. Opelde şu anda corsa fiyatına astra 3 alabilirsiniz..

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çünkü ilginç bir şekilde fiyatları aynı.. Opelde şu anda corsa fiyatına astra 3 alabilirsiniz..

bence claSİC OPEL ler kaldırılıcak yeni astrada kasa yenilediği için fiyatlar bukadar düşük sonuçta yeni astralar astralaıktan çıktı

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

bence claSİC OPEL ler kaldırılıcak yeni astrada kasa yenilediği için fiyatlar bukadar düşük sonuçta yeni astralar astralaıktan çıktı
    problem yok satmak için almadım binicem de binicem

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

DOğru diyosun Astra J başka bişi oldu

Ama Astra H ların fiyatlarının düşüklüğü diye bişi yok 2yıldır takip ederim fiyatını, Astra Classic III'ün fiyatı gayet normal şekilde arttı. Fİyatı da gayet doğal. Asıl problem B sınıfı araçların kalitelerinin ve haliyle fiyatlarının artması.

Corsa D kasa çıktığında maliyeti fazla olduğu için Corsa'nın fiyatı fırladı ve Astra H'a yaklaştı problem burda. Birçok güvenlik standart oldu,malzeme kalitesi arttı vs.vs.
    Hatta CDTI Easytronic Corsa D, Astra H CDTI Easytronic ile nerdeyse kafa kafaya Türkiye'ye mal olacağı için getirmediler, bir sene piyasaya sürdükten sonra.

Yani Corsa'lar da yeni kasa çıkıp biraz tuttuktan sonra fiyat zıplatmıştı.
    Aynı şu an Punto'ların fiyatlarının zıpladığı gibi
    Konu celenlee tarafından (03/02/2012 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DOğru diyosun Astra J başka bişi oldu

Ama Astra H ların fiyatlarının düşüklüğü diye bişi yok 2yıldır takip ederim fiyatını, Astra Classic III'ün fiyatı gayet normal şekilde arttı. Fİyatı da gayet doğal. Asıl problem B sınıfı araçların kalitelerinin ve haliyle fiyatlarının artması.

Corsa D kasa çıktığında maliyeti fazla olduğu için Corsa'nın fiyatı fırladı ve Astra H'a yaklaştı problem burda. Birçok güvenlik standart oldu,malzeme kalitesi arttı vs.vs.
    Hatta CDTI Easytronic Corsa D, Astra H CDTI Easytronic ile nerdeyse kafa kafaya Türkiye'ye mal olacağı için getirmediler, bir sene piyasaya sürdükten sonra.

Yani Corsa'lar da yeni kasa çıkıp biraz tuttuktan sonra fiyat zıplatmıştı.
    Aynı şu an Punto'ların fiyatlarının zıpladığı gibi
    aynen bende çok istedim yeni astra ama malesef 15 milyar civarı kredi çekmem lazımdı ev almak istediğim için olmadı..hayırlısı bakalım nasip kısmet..

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

ben elimden geldiği kadar objektif olmaya çalıştım arkadaşlar active ile değilde emotion ile karşılaştırdım..tamam segment meselesi değil para meselesi ama arkadaşlar dün 700 km yol yaptım inanım bana araba buzda yokuşta pati bile atmadı rahat rahat çıktı sağ tarafımda bmw megane çıkamazken ben bu araç ile çıktım ve çok şaşırdım çünkü aracımda bu performansı beklemiyordum ve o kar buzda 5.ve6. vitesi unutmama rağmen araba 5 lt yaktı bence süper...çünkü inanın bana izmirden bursaya kadar 2 ve 3. viteste geldim...zincir bile takmadım çünkü gereksinim duymadım..yanlış anlamayın arkadaşlar ama eski punton olsaydı bunları yapamazdın diyor içimden bir ses..segment kalitesi kesinlikle kendini gösteriyor en basitinden göğüslük sert plastik değil..far sensörü yağmur sensörü de çok işime yaradı..hiç silgeç koluna dokunmadım bile kendi kendine çalıştı durdu hızlı çalıştı ne yaptı etti ama herzaman bana tertemiz camda önümü görme imkanı sağladı..
    hocam yanlış anlamayın ancak buz - kar üzerinde gitmek arabanın değil şöför ve lastiğin marifetidir. ankara elmadağ yokuşu tamamen buz üzeri kar kaplıyken 3. viteste misler gibi çıktım. sağ şerit lüks araba galerisi gibiydi.

14. Bu mesajı için 2 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam yanlış anlamayın ancak buz - kar üzerinde gitmek arabanın değil şöför ve lastiğin marifetidir. ankara elmadağ yokuşu tamamen buz üzeri kar kaplıyken 3. viteste misler gibi çıktım. sağ şerit lüks araba galerisi gibiydi.
    şöför mutlaka etkili sonuçta arabayı kullanan o ama araç ta etkili diye düşünüyorum..bunu iltifat olarak alıyorum Can

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

şöför mutlaka etkili sonuçta arabayı kullanan o ama araç ta etkili diye düşünüyorum..bunu iltifat olarak alıyorum Can
    e tabiki iltifat olarak algılayacaksın hocam kar buz üzerinde gitmek herkesin harcı değil ki

dediğim gibi kar - buz da arabanın hiç bir önemi yok desem yeridir. lastik dışında esp kaymalarda bir miktar toparlama gösterebilir ancak tv'lerde de kaç kere gördük Q7 nin çıkamadığı yeri kartal çıkıyordu

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e tabiki iltifat olarak algılayacaksın hocam kar buz üzerinde gitmek herkesin harcı değil ki

dediğim gibi kar - buz da arabanın hiç bir önemi yok desem yeridir. lastik dışında esp kaymalarda bir miktar toparlama gösterebilir ancak tv'lerde de kaç kere gördük Q7 nin çıkamadığı yeri kartal çıkıyordu
    eyvallah kardeşim benim.. dün yanımda otobüs devrildi arabanın egzos boru sistemini camımda gördüm korkunç birşeydi gerçekten patates taşır gibi sürüyor otobüs şöförleri..corolla megane bmw balıkesirden önce tatlı bir yokuş var orda kalakaldılar...çok kötü bir gündür ben 25 yıldır ege de yaşıyorum ilk defa Aydın da Nazilli de İzmir de kar gördüm...

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Arkadaşlar astra classıc için b sınıfı araçlar ile aynı olmasını biraz hayretle karşılamışlar da 2004 den beri aynı kasa ile piyasada olan bir aracın da artık c sınıfı fiyatlarıyla satılması zaten abes bir durum olurdu.Şu an 1750 mm genişliğinde C sınıfı hatcbak mi kaldı?Linea dar diye millet neredeyse direk b sınıfına sokacak aracı.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar astra classıc için b sınıfı araçlar ile aynı olmasını biraz hayretle karşılamışlar da 2004 den beri aynı kasa ile piyasada olan bir aracın da artık c sınıfı fiyatlarıyla satılması zaten abes bir durum olurdu.Şu an 1750 mm genişliğinde C sınıfı hatcbak mi kaldı?Linea dar diye millet neredeyse direk b sınıfına sokacak aracı.
    Zaten B-C sınıfı arçların genişlikleri 1.70-1.80 aralığında değişiyor. Ebatla fiyat pek ilgili olmasa gerek Kasanın eski olması konusu doğru ama asıl fiyatları etkileyen B sınıfının kalite artıtırp C'ye yetişmesi ve bunun üzerine C sınıfının kalitesinin epeyce artırılması!! Yeni Astra ve C4 gibi.

Yeni bir sınıf oluştu C+

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten B-C sınıfı arçların genişlikleri 1.70-1.80 aralığında değişiyor. Ebatla fiyat pek ilgili olmasa gerek Kasanın eski olması konusu doğru ama asıl fiyatları etkileyen B sınıfının kalite artıtırp C'ye yetişmesi ve bunun üzerine C sınıfının kalitesinin epeyce artırılması!! Yeni Astra ve C4 gibi.

Yeni bir sınıf oluştu C+
    herkez sınıfını bilsin kardeşim kalite arttırılması güzel birşey elbette ama fiyatın artması sıkıntı yaratıyor insanlar o sınıftaki bir araca 60 milyar hatta focus şu anda 68 milyar vermek istemiyor..

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

herkez sınıfını bilsin kardeşim kalite arttırılması güzel birşey elbette ama fiyatın artması sıkıntı yaratıyor insanlar o sınıftaki bir araca 60 milyar hatta focus şu anda 68 milyar vermek istemiyor..
    Cidden bu sınıf olayının sonu yok En iyisi küçüğe dönüş yapıp bünyeyi alıştırmak.

Eşim puntoya alışırsa eğer, ben de ilerleyen vakitte A sınıfı 3.5metre, 1.1 dizel picanto yada i10 aliim diyorum(Ya da YRV GTti ). Sonra iş mevzuuları değişince ikisini de satar C'ye geçeriz saray gibi gelir C+da gözüm yok : P
    Konu celenlee tarafından (04/02/2012 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun hocam...Allah kaza bela vermesin...
    teşekkürler Serhat'cım..
    Alıntı RPDiFOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bir kaç bişi yazmak ihtiyacı duydum bende 2011 grande punto babamda 2011 astra 1.3 cdti var astranın yakıt tüketimi uzun mesafelerde puntodan daha az çünkü 6 ileri ama şehir içinde araç yerinden kalkmak istemiyor klima açıkken stop ediyor klima açıkken stop edip aracı daha sonra tekrar çalıştırırsanız kompresörü bozuluyor motor sesini puntoya göre çok içeri alıyor şehir içinde 0.5 lt fazla yakıyor ama punto gibi sesli değil aracım 0 ve hırpalanmamış olmasına rağmen bozuk yollarda tümseklerde çok ses çıkarıyor ayrıca yüksek hızlarda stabil değil opel bence daha iyi alırken 6 bin küsür fark vardı şahsen opel almadığıma pişmanım
    evet ağır olduğu kesin ama çok hız hastalığım yok yani eskiden vardı ama nedense soğudum onun için önemi yok..
    Alıntı hilmiusta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende aracımı satıp astra otomatık almayı dusunuyorum bı gp kulanısından bu kıyaslamayı okumak ıyı oldu yanlız ben otomatık sanjumandan bıraz tırsıyıorum ve bu kadar dolu bı astranın olduguna da ınanasım gelmıyor
    inan inan güzel araç tavsiye ederim..

Sayfa 3/8 İlkİlk 1234567 ... SonSon