Sonuçlar: fiesta mı? punto mu?

Katılımcı sayısı
208. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • fiesta

29 13.94%
  • punto

179 86.06%
Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
100 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Hele bi bakın :) Ford Fiesta vs Fiat Punto

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı Semih Kurtulmus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada fiestanın trendini koymuşsunuz .. Benim görüşüm fiestanın kasasının hatları birazcık daha güzel ama arada fiyat farkı var he evo alacak arkadaşlar için aynı para ve ben gider 1.4 x titanium fiesta alırdım jantları o kadar tatlı duruyor ki bir spor yay tadından yenmez

Ama gp ile fiesta kıyaslanırsa modiye düşünen birisi için gp çok daha iyi bir seçenek çünkü herşeyi uygun fakat fiesta için öyle değil biraz daha kısıtlı kalıyor..

NOT: Vişne çürüğü rengine bayılıyorum ben
    semih bey kıyaslama yaparken ; 2 aracın en donaımlı paketlerini kıyasladım

DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC + evo kit 38,270 + 2100 =40370 T

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+Titanium X Paketi+Güvenlik Paketi = 48000 TL

bende vişne çürüğünü çok seviyordum ama beni forddan caydıran bir nedende oydu 2000 TL ye yakın fiyat farkı

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

araba işi enterasan bir iş yeni astra HB ler süper araçlar fakat 60 bin tl ye dayanıyor(otomataikleri)

50-53 bin tl arası bmw 1 serisi 1,6 otomatika araçların 2.eli 4bin-15bin km arası.en az 2binde pazarlık payı olsa en temiz 1 serisi otomatika aracı 50bin tl ye alırız belki daha düşüğe

şayet tercihim bmw olur...

ben aracımı 33 bin tl ye aldım 16bin tl ye 0 faiz ile benim için şartları en uygun araç evo ydu ve aldım en önemlisi mutluyum.

aynı dönem ford da 0 fazi kampanyası yaptı titanyum serisi alıcaktım ama kayınpederimin aracını uzun süre kullandiğim için yanaşmadım.(dar iç hacm 4 ileri şanzıman ve anormal yakıt tüketimi)

şayet daha önce kullanmiş olmasam kesinlikle ilk tercihim ford olurdu.özellikle titanyumların dış görünüşü ben burdayım diyor.......
    Puntoların fiyatına bile bakmamiştim.FİAT ın ürettiğinden ne olur ön yargısı ile.kuzen zorladı medosa gittima araca sadece 1 kez oturdum kaporayı verdim ve çıktım
    acaba yanlış mı yaptım demedim ve inşallah demem de......33 bin tl ye bu konforda araç rüyada olur anca.

Ama fanatikliğinde anlamı yok opel corsa mı Evo mu deseler tabi ki evo derim ama astra ile kıyasa bile girmem çünkü bravo ile evo kıyasından farklı olmaz her türlü üstün araç.

Diycek kimilerimz bndede abs,asr,msr,4 hava aystığı,ESP ..... var onda da ne üstünlüğü var ....
    ama unutmayın evo dynmc +evo kit+skydom ile bravo arasında da nerdeyse donanım farkı yok.ama içine oturduğunuzda farkı tadıyorsunuz.....

Furkan ozcnr
    oz.frkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 71

güncel

Serbay Çakırlı
    Serbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 16

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ford'u daha kolay satarsın hertürlü. fiat'a tofaş damgası yapıştırılmış bu ülkede bi kere maalesef.
    Bu işler kısmet işi arkadaşım 3 günde 5. bakana sattı hemde istediği fiyata.

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

vw, opel , ford bunlar alman genleri taşıyan araçlar sağlamlık konusu en önde geliyor... bu da ikinci elde tercih sebebi oluyor... aracımı götürdüğüm fiat servisi bile paran varsa alman al diyor... italyan araçlar daha şık daha güzel gözüküyorlar... ama çok nazik araçlar kibar kullanmak çok dikkat etmek gerekiyor... alman sanayisi güven veriyor... avrupada en çok satan ilk 10 modelde 1.golf 2.polo 3. fiesta ilk 10 da herhangi bir italyan model hatırlamıyorum... sadece Türkiye'de değil tüm avrupada insanlardaki algı bu şekilde... Türkiye'de bozuk yollar kötü yakıt vs... derken alman araçlara tapılır noktasına geldi... alttakımları çok daha sağlam kötü yakıtı çok daha iyi tolore edebilen motorlara sahipler... herhangi bir italyan markasını kullanıyorsanız onu hiç üzmemeniz gerekir... yoksa o da sizi baya üzer..( italyan markaların özellikle fiat pahalı kronik sorunlara yaklaşımı çok kötü) eğer aracımı almadan önce city sorunundan haberim olsaydı büyük ihtimal almazdım.. diğer markalarda olsa bu araçlar geri çağırılıp sorun çözülür... fiat sadece Türkiye'de değil hiçbiryerde bunu yapmıyor... onun yerine durmadan yeni model üretiyorlar... bu da ikinci elde bak kötüydü üretimden kalktı şeklinde yorumlanıyor.. aracınız ne kadar temiz olursa olsun aynı fiyata 1 alman 1 italyan aracı alıp ikinci elde satmaya kalkın alman olan çok daha yüksek fiyata satılacaktır...

emrah aslan
    ares666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 65

Alıntı hfguler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vw, opel , ford bunlar alman genleri taşıyan araçlar sağlamlık konusu en önde geliyor... bu da ikinci elde tercih sebebi oluyor... aracımı götürdüğüm fiat servisi bile paran varsa alman al diyor... italyan araçlar daha şık daha güzel gözüküyorlar... ama çok nazik araçlar kibar kullanmak çok dikkat etmek gerekiyor... alman sanayisi güven veriyor... avrupada en çok satan ilk 10 modelde 1.golf 2.polo 3. fiesta ilk 10 da herhangi bir italyan model hatırlamıyorum... sadece Türkiye'de değil tüm avrupada insanlardaki algı bu şekilde... Türkiye'de bozuk yollar kötü yakıt vs... derken alman araçlara tapılır noktasına geldi... alttakımları çok daha sağlam kötü yakıtı çok daha iyi tolore edebilen motorlara sahipler... herhangi bir italyan markasını kullanıyorsanız onu hiç üzmemeniz gerekir... yoksa o da sizi baya üzer..( italyan markaların özellikle fiat pahalı kronik sorunlara yaklaşımı çok kötü) eğer aracımı almadan önce city sorunundan haberim olsaydı büyük ihtimal almazdım.. diğer markalarda olsa bu araçlar geri çağırılıp sorun çözülür... fiat sadece Türkiye'de değil hiçbiryerde bunu yapmıyor... onun yerine durmadan yeni model üretiyorlar... bu da ikinci elde bak kötüydü üretimden kalktı şeklinde yorumlanıyor.. aracınız ne kadar temiz olursa olsun aynı fiyata 1 alman 1 italyan aracı alıp ikinci elde satmaya kalkın alman olan çok daha yüksek fiyata satılacaktır...
    ne yazık ki haklılık payı var. ama yollar bozuk yakıt kötü ise bizde birazcık dikkat ederiz yolda nasıl kullandığımıza yakıtı nerden aldığımıza . ayrıca fiat kronik problemleri de servislerinde ücretsiz yapıyor diye biliyorum city arzası olsun boya hatası olsun. forumda örnekleri var hatta bende haber bekliyorum şu an aracımın arka tamponunda boya hatası var ücretsiz yapacaklarını söylediler beklemedeyin yapılırsa foruma yazarım. hala ön yargı diyorum ben fiata karşı... benim fikrim.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Hasan Fehmi beye yüzde yüz katılıyorum...fiat gerçekten ülkemizde kendine yıllarca iyi bir yer edindi şu zamanda çıkan araçları fena değil özellikle gp,evo,bravo,fiat 500 bunlar gerçekten güzel araçlar multijet teknolojisini GM ile birlikte üretmesi dehem yakıt azlığı hemde sağlamlık demek fakat bu sağlamlığını mekanik aksama ve kaportaya koyamıyor yada koymak istemiyor çünkü koyarsa Alman fiyatına araç satmak zorunda kalacak...hoş bugünlerde fiat ın araçları baya bir yüksek ama...

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Benim eniştenin babası da geçen hafta aynen sizin gibi Alman araçlarının sağlamlığından dem vuruyordu.Hatta fıat sa birşey beklemem ben o araçtan diyordu.Halbuki kendi aracında sorun çıkar diye lpg bile taktıramıyor.Halbuki kendi aracıyla yılda 10000 km bile yapmıyor.Halbuki kendinin aracının ön tarafı o kadar yere yakın ki bizim ara sokaklarda kullanırken altı bir yere değerde başıma bir iş açarım diye kullandım aracını.Ben 1 yıl 3 ayda lpg ile 35000 km ile sorunsuz bir şekilde yol yaptım.Karadeniz kıyıları iç anadolu adana osmaniye k.maraş çevre illerde gitmediğim yer kalmadı tık demedi çok şükür.Gerektiğinde tarlaya girip 200-300 kg karpuz yükledim banamısın demedi.(Sitede fotoları var)
    Ama aynen sizin gibi söyleyen eniştemin babası geçen hafta bir uzun yola çıkayım dedi.Dönüşünde çekici üzerinde aracıyla geldi.Araç yolda giderken aniden abs esp gibi sistemhataları vererek stop ediyor ve bir daha çalışmıyor.Vw servisinde cihaza bağlanıp akü bitmiş diyerek yeni akü takılıp gönderiliyor fakat yolda tekrar arıza veriyor.Araç yine çalışmıyor.Geçen hafta servise giren araç arıza tespit edilemediği için bir haftada servisten çıkamadı.Forumda birimizin başına bu olay gelse aracı da markayı da yerden yere vurup kıyameti koparırız.Ama o adama sorsam aynen yine vw her zaman sağlamdır diyor.Vw de opel de öyle yere göğe sığdıralamayacak dercede kesinlikle sorunsuz araçlar değillerdir.Size golf le ilgili link vereyim oraya bir girinde görün sorunları.Turbo arızası yaşayan yeni tsı lerimi sıfır araçta değişen dsg şanzımanı mı kaportası paslanan jetta yı mı ne ararsanız var.Ama işin garip tarafı bu sorunları açan kişiler bile hala nerdeyse Vw toz konduramayacak derecede bir üslupla konu açmışlar.İşte fıat servislerinde çalışanların da mantalitesi aynen Vw araçlarını kullananlar gibidir.Serviste çalışan bir personel sürekli arızalı ya da bakımlarla uğraştığı için fıat araçlarını sürekli eleştirip durur.
    Bana Fıat ın araçları beş para etmez diyen albea sahibi kaportacı aracındaki yol bilgisayarındaki özellikten haberi yok.Opel deki motorun multijet motor olduğunu bile bilmiyor.Ben ne soracağım ki bu adamlara hangi markanın iyi olduğunu.

Böyle birşey Fıat ta olsa ne derdik acaba?

2011 Model yeni kasa VW Jetta'da Paslanma Problemi
    Konu ykaya1983 tarafından (06/02/2012 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir.

murat kahramanoglu
    karamurat4141 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    41 DT 764
    Edilen teşekkür: 49

ooo kuzen iyi bi karşılaştırma ama evo derim. bence bi kirala sen fiestayı 1 gunlgune ızmıte gel bende 1 gun sana benim evoyu veriyim al bi test yap derim sana o zaman aradaki farkı anlarsın

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim eniştenin babası da geçen hafta aynen sizin gibi Alman araçlarının sağlamlığından dem vuruyordu.Hatta fıat sa birşey beklemem ben o araçtan diyordu.Halbuki kendi aracında sorun çıkar diye lpg bile taktıramıyor.Halbuki kendi aracıyla yılda 10000 km bile yapmıyor.Halbuki kendinin aracının ön tarafı o kadar yere yakın ki bizim ara sokaklarda kullanırken altı bir yere değerde başıma bir iş açarım diye kullandım aracını.Ben 1 yıl 3 ayda lpg ile 35000 km ile sorunsuz bir şekilde yol yaptım.Karadeniz kıyıları iç anadolu adana osmaniye k.maraş çevre illerde gitmediğim yer kalmadı tık demedi çok şükür.Gerektiğinde tarlaya girip 200-300 kg karpuz yükledim banamısın demedi.(Sitede fotoları var)
    Ama aynen sizin gibi söyleyen eniştemin babası geçen hafta bir uzun yola çıkayım dedi.Dönüşünde çekici üzerinde aracıyla geldi.Araç yolda giderken aniden abs esp gibi sistemhataları vererek stop ediyor ve bir daha çalışmıyor.Vw servisinde cihaza bağlanıp akü bitmiş diyerek yeni akü takılıp gönderiliyor fakat yolda tekrar arıza veriyor.Araç yine çalışmıyor.Geçen hafta servise giren araç arıza tespit edilemediği için bir haftada servisten çıkamadı.Forumda birimizin başına bu olay gelse aracı da markayı da yerden yere vurup kıyameti koparırız.Ama o adama sorsam aynen yine vw her zaman sağlamdır diyor.Vw de opel de öyle yere göğe sığdıralamayacak dercede kesinlikle sorunsuz araçlar değillerdir.Size golf le ilgili link vereyim oraya bir girinde görün sorunları.Turbo arızası yaşayan yeni tsı lerimi sıfır araçta değişen dsg şanzımanı mı kaportası paslanan jetta yı mı ne ararsanız var.Ama işin garip tarafı bu sorunları açan kişiler bile hala nerdeyse Vw toz konduramayacak derecede bir üslupla konu açmışlar.İşte fıat servislerinde çalışanların da mantalitesi aynen Vw araçlarını kullananlar gibidir.Serviste çalışan bir personel sürekli arızalı ya da bakımlarla uğraştığı için fıat araçlarını sürekli eleştirip durur.
    Bana Fıat ın araçları beş para etmez diyen albea sahibi kaportacı aracındaki yol bilgisayarındaki özellikten haberi yok.Opel deki motorun multijet motor olduğunu bile bilmiyor.Ben ne soracağım ki bu adamlara hangi markanın iyi olduğunu.

Böyle birşey Fıat ta olsa ne derdik acaba?

2011 Model yeni kasa VW Jetta'da Paslanma Problemi
    Motor konusunda yüzde yüz haklısınız..GM VE FİAT ortak teknolojisi olan multijet mükemmel sağlamlıkta olan bir motor..ayrıca önyargılar çok kötü insanlar araçlarını bilmeden düzgün kullanmadan ve önyargılar ile hareket ediyorlar fakat bu önyargılar neden oluştu? hep o önyargıyı düşünende mi suç? Yunus bey tabikide her aracın problemleri olacaktır çünkü bunlar kul yapısı..kendinizin de söylediği gibi adam yolda kalmış çekici ile aracı gelmiş ve hatta arabası birsüre serviste yatmış fakat halen daha wv diyor neden acaba????? işte bu soru çok önemli neden hala wv diyor? bunu ona dedirten şey ne acaba? bu noktaları düşünmek gerekli bence..Alman arabasının kaportası gerçekten sağlam aklına gelebilecek çoğu arabayı kullandım ki eminim siz de bir çok arabayı kullanmışsınızdır..bütün bunları süzgeçten geçirdiğimde kalite olayını genele yaymak gerektiğini düşünüyorum yani wv passatta gösterdiği kaporta sağlamlığını en alt segment aracı olan polo da hatta yan firmaları olan seat skoda gibi firmalarda bile gösterebiliyor fakat bazı firmalar alt segmentlerde kalitesini gösteremiyor...fiat gerçekten gp,evo,bravo gibi araçlarında çok itinalı,kaliteli çalışmış fakat gel gelelim Türkiyedeki çoğu servisi, ve alt segment arabalarında bu kaliteyi göremiyoruz..geçenlerde 55 milyara alınmış sıfır corolla bindim inanın bana bırakın segmentindeki araçlardaki opel corsadaki, polo daki sağlamlığı hissedemedim ve bu olay benim aklımdaki "Alman aracı genelde sağlamdır" imajını daha da kuvvetlendirdi...

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor konusunda yüzde yüz haklısınız..GM VE FİAT ortak teknolojisi olan multijet mükemmel sağlamlıkta olan bir motor..ayrıca önyargılar çok kötü insanlar araçlarını bilmeden düzgün kullanmadan ve önyargılar ile hareket ediyorlar fakat bu önyargılar neden oluştu? hep o önyargıyı düşünende mi suç? Yunus bey tabikide her aracın problemleri olacaktır çünkü bunlar kul yapısı..kendinizin de söylediği gibi adam yolda kalmış çekici ile aracı gelmiş ve hatta arabası birsüre serviste yatmış fakat halen daha wv diyor neden acaba????? işte bu soru çok önemli neden hala wv diyor? bunu ona dedirten şey ne acaba? bu noktaları düşünmek gerekli bence..Alman arabasının kaportası gerçekten sağlam aklına gelebilecek çoğu arabayı kullandım ki eminim siz de bir çok arabayı kullanmışsınızdır..bütün bunları süzgeçten geçirdiğimde kalite olayını genele yaymak gerektiğini düşünüyorum yani wv passatta gösterdiği kaporta sağlamlığını en alt segment aracı olan polo da hatta yan firmaları olan seat skoda gibi firmalarda bile gösterebiliyor fakat bazı firmalar alt segmentlerde kalitesini gösteremiyor...fiat gerçekten gp,evo,bravo gibi araçlarında çok itinalı,kaliteli çalışmış fakat gel gelelim Türkiyedeki çoğu servisi, ve alt segment arabalarında bu kaliteyi göremiyoruz..geçenlerde 55 milyara alınmış sıfır corolla bindim inanın bana bırakın segmentindeki araçlardaki opel corsadaki, polo daki sağlamlığı hissedemedim ve bu olay benim aklımdaki "Alman aracı genelde sağlamdır" imajını daha da kuvvetlendirdi...
    Aynen dediğiniz gibi fıatın alt segment araçlarında gp evo ya da bravo gibi kaporta sağlamlığı yok ancak bir aracın sadece kaportasının sağlam olması aracın genelinin sağlam olduğunu göstermez.Vw turk forum sitesine girip teknik sorunlar kısmını bir göz gezdirin bana hak vereceksiniz.Tabi burada eski modellerde bulunuyor ama sadece golf 6 için açılan bir forumda bizim forumdan daha fazla daha ağır sorunlar mevcut.Kaporta sağlamlığında da zaten gp evo ve bravonun alman araçlarından aşağı kalır yanı yok.Benim için bir aracın sağlamlığı sadece kaportasının sağlamlığı değildir.Aracın motor şanzıman ya da diğer aksamlar yönünden de sağlam olduğudur.Bi ara sırf adı için Vw alıyordum ama o 2000 model aracı usta lifte kaldırıp alt takımlarını ve motoru gösterip durumlarını söylediğinde Vw nin 10 yaşındaki aracının sağlamlığının o gün zaten anlamıştım.Sadece bu araca göre yorum yapmak doğru olmaz ama ben kaportacıya ya da galericiye sorarak alman aracı alan biri olmadığım için Vw araçlarının da ne olduğunu iyi biliyorum.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen dediğiniz gibi fıatın alt segment araçlarında gp evo ya da bravo gibi kaporta sağlamlığı yok ancak bir aracın sadece kaportasının sağlam olması aracın genelinin sağlam olduğunu göstermez.Vw turk forum sitesine girip teknik sorunlar kısmını bir göz gezdirin bana hak vereceksiniz.Tabi burada eski modellerde bulunuyor ama sadece golf 6 için açılan bir forumda bizim forumdan daha fazla daha ağır sorunlar mevcut.Kaporta sağlamlığında da zaten gp evo ve bravonun alman araçlarından aşağı kalır yanı yok.Benim için bir aracın sağlamlığı sadece kaportasının sağlamlığı değildir.Aracın motor şanzıman ya da diğer aksamlar yönünden de sağlam olduğudur.Bi ara sırf adı için Vw alıyordum ama o 2000 model aracı usta lifte kaldırıp alt takımlarını ve motoru gösterip durumlarını söylediğinde Vw nin 10 yaşındaki aracının sağlamlığının o gün zaten anlamıştım.Sadece bu araca göre yorum yapmak doğru olmaz ama ben kaportacıya ya da galericiye sorarak alman aracı alan biri olmadığım için Vw araçlarının da ne olduğunu iyi biliyorum.
    doğru söylüyorsunuz sağlamlık sadece kaporta değil..Alman araçlarında da bir çok sıkıntı var mesela airbag meselesi ilk defa çıktığında Opellerin araçlarında airbag açmadığı söyleniyordu ve doğruydu da..fakat opel ne yaptı? o araçlarını çağırdı bakımını yaptı kaza yapanlara tazminatını ödedi ve yeni araçlarında bu sıkıntılar mevcut değil..şimdi artık herkezin gına getirdiği city modu sorununa bakalım ilk gp 2006 da çıktı halen üretiliyor fakat insanlar nerdeyse 3. 4. arızasını yaşıyor fakat sorun hep aynı yani fiat olayı kabullenmiyor ne koparırsam kar olarak görüyor..sinek ufak ama mide bulandırır hesabı var birazda...amacım wv yada opeli savunmak değil ama Alman arabaları bence kaliteli..elbette arızası çıkacak sorunları çıkacak alan kişiyi üzmeden sinirlendirmeden bu sorunları halletmek var birde o sorunu kabul etmemek ve müşteriden para koparmaya çalışmak var...ben ilk gp mi servise götürdüğümde Yemin ediyorum yarım saat servisin içinde aracımın başında aptal gibi bekledim bir Allahın kulu gelipte siz ne yapıyorsunuz burada , burada durmak yasak yada hayırdır sorun ne demedi ki ben randevulu müşteriydim aracımı servise bile ben soktum yukarı evo bakmaya çıktım ki gerçekten niyetim vardı alabilirdim. adama aracın fiyatını özelliklerini sorduğumda bana sanane lan! dermiş gibi bir bakış attı ve boş olduğu halde başkasına yönlendirdi..fakat Opele arkadaşımın aracını götürdük adamlar daha servis kapısında aldılar arabayı koltuğu poşetlediler direksiyonu poşetlediler ve bizi kayıt bürosuna yönlendirdiler oradaki bayana arkadaşım ruhsatı attı ve bir süre opeli azarladı nasıl araba yapıyorsunuz falan filan diye( azarlama nedeni araçta korna bozukluğu) çalışan bayan istifini bozmadan özür diledi ve bizi bekleme salonuna yada showroom da araç bakmaya yönlendirdi bekleme salonu sanki bir lokanta yada bir otel lobisi gibiydi..yemeğine kadar kaşılıyorlardı vs vs vs.....biraz önce dediğim gibi sinek ufak ama mide bulandırır. bunlar uzaktan önemli değil gibi dursa da insanın onurunu gururunu okşayan hareketler.. Servis var servis var, tabikide fiat ında özel ve güzel servisleri vardır fakat ben hiç denk gelmedim.Opelin berbat servisleri de vardır eminim fakat ben sanırım hep iyilerine denk geldim.
    Konu tayfux tarafından (06/02/2012 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir.

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Fanatiklik olarak sayılmasında 2 aracıda kullanan birisi olarak. İçide dışıda konforuda Punto bana göre daha üstün. Motor konusunda 1.2 benzinli Fiat motoru zaten dizel motorda multijet zaten kendini kanıtlamış bir motor.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

doğru söylüyorsunuz sağlamlık sadece kaporta değil..Alman araçlarında da bir çok sıkıntı var mesela airbag meselesi ilk defa çıktığında Opellerin araçlarında airbag açmadığı söyleniyordu ve doğruydu da..fakat opel ne yaptı? o araçlarını çağırdı bakımını yaptı kaza yapanlara tazminatını ödedi ve yeni araçlarında bu sıkıntılar mevcut değil..şimdi artık herkezin gına getirdiği city modu sorununa bakalım ilk gp 2006 da çıktı halen üretiliyor fakat insanlar nerdeyse 3. 4. arızasını yaşıyor fakat sorun hep aynı yani fiat olayı kabullenmiyor ne koparırsam kar olarak görüyor..sinek ufak ama mide bulandırır hesabı var birazda...amacım wv yada opeli savunmak değil ama Alman arabaları bence kaliteli..elbette arızası çıkacak sorunları çıkacak alan kişiyi üzmeden sinirlendirmeden bu sorunları halletmek var birde o sorunu kabul etmemek ve müşteriden para koparmaya çalışmak var...ben ilk gp mi servise götürdüğümde Yemin ediyorum yarım saat servisin içinde aracımın başında aptal gibi bekledim bir Allahın kulu gelipte siz ne yapıyorsunuz burada , burada durmak yasak yada hayırdır sorun ne demedi ki ben randevulu müşteriydim aracımı servise bile ben soktum yukarı evo bakmaya çıktım ki gerçekten niyetim vardı alabilirdim. adama aracın fiyatını özelliklerini sorduğumda bana sanane lan! dermiş gibi bir bakış attı ve boş olduğu halde başkasına yönlendirdi..fakat Opele arkadaşımın aracını götürdük adamlar daha servis kapısında aldılar arabayı koltuğu poşetlediler direksiyonu poşetlediler ve bizi kayıt bürosuna yönlendirdiler oradaki bayana arkadaşım ruhsatı attı ve bir süre opeli azarladı nasıl araba yapıyorsunuz falan filan diye( azarlama nedeni araçta korna bozukluğu) çalışan bayan istifini bozmadan özür diledi ve bizi bekleme salonuna yada showroom da araç bakmaya yönlendirdi bekleme salonu sanki bir lokanta yada bir otel lobisi gibiydi..yemeğine kadar kaşılıyorlardı vs vs vs.....biraz önce dediğim gibi sinek ufak ama mide bulandırır. bunlar uzaktan önemli değil gibi dursa da insanın onurunu gururunu okşayan hareketler.. Servis var servis var, tabikide fiat ında özel ve güzel servisleri vardır fakat ben hiç denk gelmedim.Opelin berbat servisleri de vardır eminim fakat ben sanırım hep iyilerine denk geldim.
    Servis ve cıty konusunda size katılıyorum.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

bazı arakdaşlar tutturmuşlar ford fiestanın 2.eli süper araç değer kaybetmiyor.

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )Titanium X Plus Paketi 47.775 TL

2.eli 33-35 bin TL arası değer kaybı 12-15 bin TL arası

ben 2012 punto evo 1,4 fire mylife dualogic aracımı 1 ay önce 33 bin TL ye aldım şuan 29-30 bin tl ye rahat elden çıkar
    Yeni zamlı fiyatlarla ;
    DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 37460
    MY LIFE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 35530

Fordun üstün 2.el satışı bumu demek.Bazen yorum yaparken araştırmak gerekir.2,elde 2011-2012 model dualogic dynmcler 30 bin tlden aşşaği değil.

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

vw de kuzunina racında sorun çıktı(golf ) bayi ilgilenmedi sorun yok dediler serviste 2-3 git gel sonunda anahtarı adamın kafasına fırlattı birbirlerine girdiler .Almanyaya Vw ye mail attı.durumun anlattı 4 kişilik teknik ekip evine kadar gelip otoparkta aracı incelediler aracı servise götürüp depoyu fulleyerek ertesi gün sorunu çözüp teslim ettiler.ama iş almanyaya kadar uzamasa sorun çözülmüycekti.vw müşteri memnuniyeti konusunda üstün bir firmadır.uzen bayiin denyosuna denk geldi

Yani her bayiyi bir tutmamak lazım.Medosun servisi çok kalitel ilgilenyorlar.aracı aldim park sensörü gece geri vitese takınca ötmeye başladı sürekli sabah geri gittim servise.aracı servis girişinde teslim aldılar.ben kahvemi içim ikram puaçalarla kahvaltımı ederken aracımı bekleme salonunun önüne kadar getirip teslim ettiler.

1 kez fiattürkiyeye mail attım 2 saat sonra aradılar ve ilgilendiler.dün medosa kızdım fiata şikayet maili attım az sonra geri dönüş yaparlar(aracı aldığımda yedek anahtar yoktu müşteri temsilcisi fabriakdan spariş verdim dedi 5 haftadır ses seda yok.meğer adam işten ayrılmış işleri boşlamiş.karambole gitmiş anahtar.medostan başka bir yetkili 2gün-1hafta süre zarfında temine tçem dedi ama benim için iş işten geçti ve şikayet ettim)

Fiattürkiye bence vaşarılı ama bayi ve servisleri işleten kurum değil şahıslar

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Ben evomun şu anki 2. el piyasasından bahsedicem.Aracımı 2011 mart ayında 32000 tl ye aldım 1.3 dynamic esp + asist kit metalik boya 32000 tl. Az önce fiatın sitesinden fiyatlara gözattım ve şok oldum benim aracın Anahtar teslim fiyatı 44000 tl ye dayanmış.Bu en boş fiyatı. Sözüm evoların piyasasının düşük olduğunu düşünenlere ! Benim aracım 10 aylık ve 8900 km de tertemiz gıpgıcır.Netten evoların 2. el fiyatlarına bir bakın ve bana söyleyin hangi bonkör,eli bol,paraya doymuş babayiit bu aracı 30000 e satar. Ben şuan satıcak olsam yazıcam fiyat en az 34500.( tok satıcıyım ) .Şimdi evo zarar ediyor diyenler yorum yapsın bakalım benim zararım nerde.İyiki zamanında almışım .EVO MU ÇOK SEVİYORUM !
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Cenge Kuşcugil
    cenge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

zevkler cok göreceli bir kavramdır herkes in zevkine saygım var.. ben fiestanın ne tipini ne iç tasarımını beğenmedim.bir kere ön konsolu arabanın içini cok daraltıyor.donanım olarak punto nun ustunlugunu konusmaya bile gerek yok bence..kalite olarak ta fiattan hiç bir şikayetim yok..6 senedir fiat kullanıyorum(2006-2010 grande punto,2010-2011 arasında doblo,2012 ocaktan beride punto evo) grande puntoda yasadıgım ufak sorunlar dısında hiç şikayetim olmadı ve olmazda insallah..ayrıyeten eşimde 2 sene panda kullandı ondada hiç şikayetimiz yoktu arac biraz daha geniş olsa kesinliklede pandayı satmazdım..sonuc olarak fiesta yı elbetten beğenenler vardır ama bence punto fiestaya göre her konuda çok üstün bir araç..

birde anlayamadığım birsey var grande punto kullananların evo yu beğenmemesi? ben 2 aracıda kullanan biri olarak olarak grande puntomda beğenmediğim tek özellik iç tasarımı idi..ama evonun iç tasarımı bence fiatın en güzel iç tasarımı..sanırım evonun dış kasası beğenilmiyor ama bence oda guzel..son arac almaya gittiğimde grandeye bakınca evonun dış kasası daha çok hosuma gitti evo aldım...

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    semih bey kıyaslama yaparken ; 2 aracın en donaımlı paketlerini kıyasladım

DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC + evo kit 38,270 + 2100 =40370 T

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+Titanium X Paketi+Güvenlik Paketi = 48000 TL

bende vişne çürüğünü çok seviyordum ama beni forddan caydıran bir nedende oydu 2000 TL ye yakın fiyat farkı
    ford fiyat bakımından uçtu gitti zaten tamam beğeniyorum binmekte isterim fakat şuan olan paraları vermem açıkçası , yazık yani
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı Semih Kurtulmus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ford fiyat bakımından uçtu gitti zaten tamam beğeniyorum binmekte isterim fakat şuan olan paraları vermem açıkçası , yazık yani
    semih bey kayınpederimde olmasa daha doğrusu ben zun sre kullanma fırsatı bulmasaydım bende sizinle aynı görüşte olurum ama kullandıkta sonra kesinlikle hayır

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon