Sonuçlar: fiesta mı? punto mu?

Katılımcı sayısı
208. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • fiesta

29 13.94%
  • punto

179 86.06%
100 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Hele bi bakın :) Ford Fiesta vs Fiat Punto

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru söylüyorsunuz sağlamlık sadece kaporta değil..Alman araçlarında da bir çok sıkıntı var mesela airbag meselesi ilk defa çıktığında Opellerin araçlarında airbag açmadığı söyleniyordu ve doğruydu da..fakat opel ne yaptı? o araçlarını çağırdı bakımını yaptı kaza yapanlara tazminatını ödedi ve yeni araçlarında bu sıkıntılar mevcut değil..şimdi artık herkezin gına getirdiği city modu sorununa bakalım ilk gp 2006 da çıktı halen üretiliyor fakat insanlar nerdeyse 3. 4. arızasını yaşıyor fakat sorun hep aynı yani fiat olayı kabullenmiyor ne koparırsam kar olarak görüyor..sinek ufak ama mide bulandırır hesabı var birazda...amacım wv yada opeli savunmak değil ama Alman arabaları bence kaliteli..elbette arızası çıkacak sorunları çıkacak alan kişiyi üzmeden sinirlendirmeden bu sorunları halletmek var birde o sorunu kabul etmemek ve müşteriden para koparmaya çalışmak var...ben ilk gp mi servise götürdüğümde Yemin ediyorum yarım saat servisin içinde aracımın başında aptal gibi bekledim bir Allahın kulu gelipte siz ne yapıyorsunuz burada , burada durmak yasak yada hayırdır sorun ne demedi ki ben randevulu müşteriydim aracımı servise bile ben soktum yukarı evo bakmaya çıktım ki gerçekten niyetim vardı alabilirdim. adama aracın fiyatını özelliklerini sorduğumda bana sanane lan! dermiş gibi bir bakış attı ve boş olduğu halde başkasına yönlendirdi..fakat Opele arkadaşımın aracını götürdük adamlar daha servis kapısında aldılar arabayı koltuğu poşetlediler direksiyonu poşetlediler ve bizi kayıt bürosuna yönlendirdiler oradaki bayana arkadaşım ruhsatı attı ve bir süre opeli azarladı nasıl araba yapıyorsunuz falan filan diye( azarlama nedeni araçta korna bozukluğu) çalışan bayan istifini bozmadan özür diledi ve bizi bekleme salonuna yada showroom da araç bakmaya yönlendirdi bekleme salonu sanki bir lokanta yada bir otel lobisi gibiydi..yemeğine kadar kaşılıyorlardı vs vs vs.....biraz önce dediğim gibi sinek ufak ama mide bulandırır. bunlar uzaktan önemli değil gibi dursa da insanın onurunu gururunu okşayan hareketler.. Servis var servis var, tabikide fiat ında özel ve güzel servisleri vardır fakat ben hiç denk gelmedim.Opelin berbat servisleri de vardır eminim fakat ben sanırım hep iyilerine denk geldim.

vw de kuzunina racında sorun çıktı(golf ) bayi ilgilenmedi sorun yok dediler serviste 2-3 git gel sonunda anahtarı adamın kafasına fırlattı birbirlerine girdiler .Almanyaya Vw ye mail attı.durumun anlattı 4 kişilik teknik ekip evine kadar gelip otoparkta aracı incelediler aracı servise götürüp depoyu fulleyerek ertesi gün sorunu çözüp teslim ettiler.ama iş almanyaya kadar uzamasa sorun çözülmüycekti.vw müşteri memnuniyeti konusunda üstün bir firmadır.uzen bayiin denyosuna denk geldi

Yani her bayiyi bir tutmamak lazım.Medosun servisi çok kalitel ilgilenyorlar.aracı aldim park sensörü gece geri vitese takınca ötmeye başladı sürekli sabah geri gittim servise.aracı servis girişinde teslim aldılar.ben kahvemi içim ikram puaçalarla kahvaltımı ederken aracımı bekleme salonunun önüne kadar getirip teslim ettiler.

1 kez fiattürkiyeye mail attım 2 saat sonra aradılar ve ilgilendiler.dün medosa kızdım fiata şikayet maili attım az sonra geri dönüş yaparlar(aracı aldığımda yedek anahtar yoktu müşteri temsilcisi fabriakdan spariş verdim dedi 5 haftadır ses seda yok.meğer adam işten ayrılmış işleri boşlamiş.karambole gitmiş anahtar.medostan başka bir yetkili 2gün-1hafta süre zarfında temine tçem dedi ama benim için iş işten geçti ve şikayet ettim)

Fiattürkiye bence vaşarılı ama bayi ve servisleri işleten kurum değil şahıslar

Cenge Kuşcugil
    cenge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

zevkler cok göreceli bir kavramdır herkes in zevkine saygım var.. ben fiestanın ne tipini ne iç tasarımını beğenmedim.bir kere ön konsolu arabanın içini cok daraltıyor.donanım olarak punto nun ustunlugunu konusmaya bile gerek yok bence..kalite olarak ta fiattan hiç bir şikayetim yok..6 senedir fiat kullanıyorum(2006-2010 grande punto,2010-2011 arasında doblo,2012 ocaktan beride punto evo) grande puntoda yasadıgım ufak sorunlar dısında hiç şikayetim olmadı ve olmazda insallah..ayrıyeten eşimde 2 sene panda kullandı ondada hiç şikayetimiz yoktu arac biraz daha geniş olsa kesinliklede pandayı satmazdım..sonuc olarak fiesta yı elbetten beğenenler vardır ama bence punto fiestaya göre her konuda çok üstün bir araç..

birde anlayamadığım birsey var grande punto kullananların evo yu beğenmemesi? ben 2 aracıda kullanan biri olarak olarak grande puntomda beğenmediğim tek özellik iç tasarımı idi..ama evonun iç tasarımı bence fiatın en güzel iç tasarımı..sanırım evonun dış kasası beğenilmiyor ama bence oda guzel..son arac almaya gittiğimde grandeye bakınca evonun dış kasası daha çok hosuma gitti evo aldım...