Benim eniştenin babası da geçen hafta aynen sizin gibi Alman araçlarının sağlamlığından dem vuruyordu.Hatta fıat sa birşey beklemem ben o araçtan diyordu.Halbuki kendi aracında sorun çıkar diye lpg bile taktıramıyor.Halbuki kendi aracıyla yılda 10000 km bile yapmıyor.Halbuki kendinin aracının ön tarafı o kadar yere yakın ki bizim ara sokaklarda kullanırken altı bir yere değerde başıma bir iş açarım diye kullandım aracını.Ben 1 yıl 3 ayda lpg ile 35000 km ile sorunsuz bir şekilde yol yaptım.Karadeniz kıyıları iç anadolu adana osmaniye k.maraş çevre illerde gitmediğim yer kalmadı tık demedi çok şükür.Gerektiğinde tarlaya girip 200-300 kg karpuz yükledim banamısın demedi.(Sitede fotoları var)
Ama aynen sizin gibi söyleyen eniştemin babası geçen hafta bir uzun yola çıkayım dedi.Dönüşünde çekici üzerinde aracıyla geldi.Araç yolda giderken aniden abs esp gibi sistemhataları vererek stop ediyor ve bir daha çalışmıyor.Vw servisinde cihaza bağlanıp akü bitmiş diyerek yeni akü takılıp gönderiliyor fakat yolda tekrar arıza veriyor.Araç yine çalışmıyor.Geçen hafta servise giren araç arıza tespit edilemediği için bir haftada servisten çıkamadı.Forumda birimizin başına bu olay gelse aracı da markayı da yerden yere vurup kıyameti koparırız.Ama o adama sorsam aynen yine vw her zaman sağlamdır diyor.Vw de opel de öyle yere göğe sığdıralamayacak dercede kesinlikle sorunsuz araçlar değillerdir.Size golf le ilgili link vereyim oraya bir girinde görün sorunları.Turbo arızası yaşayan yeni tsı lerimi sıfır araçta değişen dsg şanzımanı mı kaportası paslanan jetta yı mı ne ararsanız var.Ama işin garip tarafı bu sorunları açan kişiler bile hala nerdeyse Vw toz konduramayacak derecede bir üslupla konu açmışlar.İşte fıat servislerinde çalışanların da mantalitesi aynen Vw araçlarını kullananlar gibidir.Serviste çalışan bir personel sürekli arızalı ya da bakımlarla uğraştığı için fıat araçlarını sürekli eleştirip durur.
Bana Fıat ın araçları beş para etmez diyen albea sahibi kaportacı aracındaki yol bilgisayarındaki özellikten haberi yok.Opel deki motorun multijet motor olduğunu bile bilmiyor.Ben ne soracağım ki bu adamlara hangi markanın iyi olduğunu.
Böyle birşey Fıat ta olsa ne derdik acaba?
2011 Model yeni kasa VW Jetta'da Paslanma Problemi