Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yukardaki bir mesajımda mevcut.
Devre göre, hız her koşulda sabittir. Yani araçtaki yüke bağlı değildir.

Aracın yükü sadece devirlenmenin yavaş olmasına sebep olur Yani her halukarda 3000'devirde 5. viteste 95km hızla gider araç. Araç doluyken bu hıza geç ulaşır, araç boşken daha erken ulaşır.

5. viteste 50-55 gibi hızlarda boğulmaz aracın,stabil gidersin. Ancak araca yüklendiğin zaman boğulur O viteste o hızda ani hızlanma sağlayamazsın. Ama düzgünce yolunda seyredebilirsin.
Hah işte aradıgım cevap buydu, önceki mesajı görememişim sanırım, teşekkürler

Söylediğiniz gibi devire göre hız sabittir (aynı dişlide ve balataların kaydırmadığı varsayımı altında), ben sadece farklı dişli oranlarındaki hızı merak etmiştim (aracı boğmadan hangi "en yüksek dişli/en düşük hız" kombinasyonunu bulabilmek için), zaten siz 5. viteste 50 km/s'ye bile düşebilirsiniz demişsiniz. Tam da aradığım buydu zira benim sürekli girdiğim trafikte genelde bu hızlarda kısa dur kalklarla gidebiliyorum. En ekonomik sürüşü daha arabayı teslim almadan bulmaya çalışıyorum da

Bu arada arkadaşlar tartışmaya gerek yok, hadi ben yeniyim ama sizler tanışıyorsunuz, belki de yüz yüze bakıyorsunuz. Birbirinizi kırmayın lütfen.