dizel motorda nasıl detanasyon olmaz? pek tabi olur ayrıca senin tanımınla sınırlandıramayız detanasyonun sebeblerini..
söyle düşün yazlarımız çok sıcak kışlarımızda çok soguk 5-40ın mineral yoğunluğu çok, multijette tecrübe etmedim ama başka motorlarda incelen yağ ile sağlıklı motorun yağ eksilttiğini defalarca gözlemledim, o eksilen yağlar yere damlamıyor malesef...
ayrıca bu 4-5 bin devir çeviren dizel bir araba seninki 75hp gördüğüm kadarıyla benimki 90 hp buna devirli performanslı araba muamelesi yapmak çok saçma.. 0-30 yağın çalışma direnci daha düşük..
eklediğim resimde hangi sıcaklıklar için verildiğini görebilirsin, ayrıca donanım haber üyesi değilim ama f****f650.com/FAQs/OILF****htm burayı okumanı öneririm
fabrika bizi düşünüyor yağa para saçtırmıyor... bir motor tasarlamış ona uygun yağı önermiş bunu değiştirmenin bir manası yok kaçesi yağ kanalı her şeyi buna göre tasarlanmış bu motorun..
yağ sıcaklığını kontrol edip ısındıktan sonra devir çevirdiğimiz sürece bir sıkıntı olmaz yağlama ile ilgili..
söylede bir gerçek varki bu motora zeytinyağı koysakta çalışır bunlar uzun vadede etki eden faktörlerdir ben detanasyon dediysem kimsenin pistonları erimez ama bir etkisi vardır.. biraz yağ yakan bir motorda denesen mesela 0-30u
Yer imleri