Sayfa 3/3 İlkİlk 123
52 sonuçtan 41 ile 52 arası

Konu: Zamlı bir günle uyanmak!

Arif Arif
    Arif231 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekonomi rahatlığı birazda ne var ne yok sattığımızdan ve hala satıyor olduğumuzdan ileri geliyor
    Dünyada hiçbir ülke Ticaretin içinde yer almaz, patronluk yapıp fabrika çalıştırmaz bunuda biliyorsunuzdur eminim

Devletin elinde yıllardır zarar eden, onun bunun gelip üzerinden kaymağını yediği, işçilerin çalışmadan sadece sabah akşam gelip kart basıp aylık kaç milyar paraları cebe indirdiği firmaların özelleştirilmesinden daha doğal ne olabilir sizce?

Devletin görevi iş sahaları açmak, teşvikler vermek, özel sektöre uygun koşullar yaratıp yatırım yapmaları sağlamaktır... Ve sonunda da vergisini alır.

Bu bütün gelişmiş ülkelerinde böyledir...

Ama ben kendimi bildim bileli herkesin dilinde aynı şeyler... ÜLKEYİ SATTILAR BE

Başa kim gelse söylenen bu söz değişmez, hep aynısı söylenir.

Ama nasılsa ülke yıllardır satıla satıla bitmedi gitti...

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

arkadaşlar konu başlığı zamlı bir günde uyanmak olduğuna göre bununla ilgili düşüncelerinizi yazınız
    3 defa uyarıda bulunmama rağmen hala konu başka yerlerde yok hükümet yoö şu parti şu politika lütfen biraz anlayış gösterin
    bu dakkada itibaren siyasi içerikli mesajlar silinecek bu mesaajları yazan üyelerimiz
    uzaklaştırma cezası alacaktır
    sonra kimse darılmasın gücenmesin
    keyifli forumlar

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

"
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

Alıntı yuzuakyener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yazımdan bu hükümetin önceki hükümetlerle aynı şeyi yaptığı sonucunu çıkarıyorsanız pes diyorum gerçekten. Daha öncelerindeki yıllık 2 kat artışı, ve bir önceki hükümet dönemindeki 4 yılda 10 kat artışı 7 yılda yalnızca 2 kat artışa geriletebilmiş bir hükümeti ötekilerle aynı kefesine koyuyorsanız gözlüklerinizi değiştirin derim.

Çok zorlu iki yıl geçirdi Dünya ekonomisi. Amerika iflasın eşiğinden döndü, hala da risk altında. Yunanistan iflasını açıkladı. İspanya, portekiz, irlanda gibi ülkeler de topun ağzında. İtalya bile tir tir titriyor. Ekonomisini yere göğe sığdıramadığımız Almanya'da bile vatandaşlar veryansın ediyor. Gurbetçiler çaresiz geri dönüyor. Bu saydığım ülkeleri bu duruma getiren bir ekonomik krizde bizim ülkemiz kendi başına ayakta durdu. Bunu akaryakıtta 10 kuruşluk zam için görmezden geliyorsanız kendinizi kandırırsınız.

Şu an ülkemizdeki sosyal güvenlik yapısı Amerika dahil çoğu ülkeye dudak ısırtıyor. Sistemimizi incelemeye ve uyarlamaya geliyorlar. Bugün ikisi de çalışan öğretmen arkadaşlarımın (ben de dahil) çoğunun bir arabası kesin var, büyük bir kısmının kendi evi de var. Ve çoğu 10 yıllık öğretmen bile değil.

Uzun söze gerek yok. Ekonomik büyümede dünya birinciliğine oturmuşuz. Hala neleri tartışıyoruz. Ben alınan ÖTV adındaki saçma salak vergilerden, yapılan zamlardan en az sizin kadar rahatsızım. Hükümet benim cebime sizinkinden daha fazla beş kuruş para da koymuyor. Ama bu memleketin %50'siyle birlikte ben de artık gerçekleri görüyorum ve iyisini bulamadığım için kötünün iyisini seçiyorum.

Bu konuya artık yorum yazmayacağım ama söylemek istediğim son bir şey var. Bu sözlerim size değil @fawori. Konuya yorum yazan çeşitli arkadaşlara. Türkiye CUMHURİYETİ'nde kendi bayrağımızın altında yaşıyoruz şükürler olsun. Bu ne demek: Özgürce yaşıyoruz. Demokrasiyi yaşamaya, sindirmeye çalışıyoruz. Onun için gerçekte hiçbirinizin mevcut hükümet hakkındaki fikirleriniz ve haklı-haksız eleştrilerinizden en ufak bir rahatsızlık duymuyorum. Niye duyayım ki. Benim rahatsızlık duyduğum şey. Hükümetin icraatlarını eleştirirken onu seçen milletin özgür iradesine uzatılan diller. Oy verenler sağolsunlar. Bunları yutuyoruz demek ki biz keriziz tarzı söylemlerle TC'nin yarısına keriz yakıştırması yapanlar. Keşke hükümetin çok iyi çalıştığı ekonomi, sosyal güvence, ulaştırma gibi alanlarda (bence haksız) eleştirilerde bulunacağımıza eğitimin ne kadar kötüye gittiği, milli eğitim bakanlığı yapısının ne kadar bozulduğu ve bu hükümetin geleceğin çocuklarına sunduğu eğitim şartlarının yata yata okul geçmekten ileriye gidemediğini konuşsaydınız da ben de hay ağzınıza sağlık. Bu konuda birşeyler yapmalı. Bunları hizaya getirmeli diye size eşlik edebilseydim.

Bunlar benim nacizane fikirlerimdi. Okumak için zaman ayıracak arkadaşlara teşekkür ederim. Birilerinin kalbini kırmışsam da özür dilerim. Hakkınızı helal edin.

Dipnot: Keşke siyaseti düzgünce tartışabilsek de "burası bir dostluk forumu burada siyaset konuşmak yasak" gibi hayatımızın bu denli içinde olan ve ülkeyi iyiye götürebilmek için saygı çerçevesinde tartışılması çok önemli olan bir konuya saçma salak yasaklar getirmek zorunda kalmasak.
    kadrolu mu sözleşmeli mi ücretli mi öğretmenlik yapıyor sunuz? 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında 77.601 ücretli öğretmenin aldığı 500-600 tl lik maaşla yaptıklarınızı yapabilmesi zorda o yüzden soruyorum.

Yener YÜZÜAK
    yuzuakyener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 18

Alıntı egzo-evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kadrolu mu sözleşmeli mi ücretli mi öğretmenlik yapıyor sunuz? 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında 77.601 ücretli öğretmenin aldığı 500-600 tl lik maaşla yaptıklarınızı yapabilmesi zorda o yüzden soruyorum.
    Kadrolu öğretmenlik yapıyorum ama sözleşmelilerin de bizden bir farkı yok. Ücretli öğretmenlik ise apayrı bir konu niye dile getirdiniz anlayamadım. Ücretli öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun pedagojik formasyonu olmayan yüksekokul mezunları olduğunu biliyor musunuz? Geçici bir pozisyona neden o kadar yüksek maaş ödensin ki. Bundan 6-7 sene önceki ücretli öğretmen maaşlarını duysaydınız gülerdiniz. Okula gidip geldiğine değmiyordu.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Alıntı Arif231 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünyada hiçbir ülke Ticaretin içinde yer almaz, patronluk yapıp fabrika çalıştırmaz bunuda biliyorsunuzdur eminim

Devletin elinde yıllardır zarar eden, onun bunun gelip üzerinden kaymağını yediği, işçilerin çalışmadan sadece sabah akşam gelip kart basıp aylık kaç milyar paraları cebe indirdiği firmaların özelleştirilmesinden daha doğal ne olabilir sizce?

Devletin görevi iş sahaları açmak, teşvikler vermek, özel sektöre uygun koşullar yaratıp yatırım yapmaları sağlamaktır... Ve sonunda da vergisini alır.

Ama ben kendimi bildim bileli herkesin dilinde aynı şeyler... ÜLKEYİ SATTILAR BE

haklı olduğunuz konular var tabiki ama hepsi değil nice vergiden çok daha fazla kazandıran kurumlar var malesefki onlarda gitti , ama asıl satılan devlet daireleri özelleştirmeler değil satılanlar .. Ülkemizde o kadar çok toprak sağa sola peşkeş çekiliyorki bundan kimsenin haberi yok bunu kimse bilmiyor sizde bilmiyorsunuz , Örnek vermek istiyorum ama sakınca duyduğum için malesef bu kadarla yetinmek durumundayız , ama emin olun hazinenin büyük bir kısmı arazilerimiz sayesinde doluyor ..

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

Kadrolu öğretmenlik yapıyorum ama sözleşmelilerin de bizden bir farkı yok. Ücretli öğretmenlik ise apayrı bir konu niye dile getirdiniz anlayamadım. Ücretli öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun pedagojik formasyonu olmayan yüksekokul mezunları olduğunu biliyor musunuz? Geçici bir pozisyona neden o kadar yüksek maaş ödensin ki. Bundan 6-7 sene önceki ücretli öğretmen maaşlarını duysaydınız gülerdiniz. Okula gidip geldiğine değmiyordu.
    eğitim fakültesi mezunu olmasına rağmen ücretli öğretmenlik yapan yapmak zorunda kalan bir çok tanıdığım bildiğim var. bu durum geçici bir pozisyon gereği değil. öğretmen açığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. bakanlık da zaman zaman dillendirir. bütçe sıkıntıları nedeniyle ara çözüm olarak ortaya çıkartılmış acı bir gerçektir. okula gidip geldiğine değmiyordu, 6-7 sene önceki ücretli öğretmen maaşlarını duysaydınız gülerdiniz diyorsun ya ben gülemiyorum. sadece güleriz ağlanacak halimize diyorum. kadrolu öğretmen olduğun için gerçekten çok şanslısın çok.

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

bu kadar boş yorumlar sürekli insanı galeyana getiriyor. hep söylediğim gibi bence bize herşey müstehak!

devletin görevi iş sahaları açmaktır, vergi almaktır, bu yanlıştır demiyoruz ki! Ama Türk Telekom gibi Türkiye'nin en soyguncu şirketine alanı bırakmak yapılacak iş midir? "hep aynı şeyler... ÜLKEYİ SATTILAR BE" diyorsunuz da ülkenin gelmiş geçmiş en fazla özelleştrilmesinin yapıldığı dönem bu değil mi diyorsunuz?

krediyle, borçlanma ile ekonomi çarkı dönüyor, ama nereye kadar, biraz gerçekçi olmak lazım, sanki geçmişte yapılanlardan farklı şeyler yapılıyormuş gibi anlatmayın!

sayın moderatörleri anlıyorum, siyasi içerikli yazıları silmek zorundalar, peki tamam, ama sanki sadece benim yazılarım mı siyasiydi, tamam biraz daha sert yorumlar yapıyor olabilirim, bundan da özür diliyorum ama yine de bazen kendimi tutamıyorum. ancak nedense hep benzin konusundan şikayet eden tarafın yorumlarını siliyor gibisiniz, o zaman eşit davranılsın da hepsi silinsin bence!

Arif Arif
    Arif231 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı aslanerh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kadar boş yorumlar sürekli insanı galeyana getiriyor. hep söylediğim gibi bence bize herşey müstehak!

devletin görevi iş sahaları açmaktır, vergi almaktır, bu yanlıştır demiyoruz ki! Ama Türk Telekom gibi Türkiye'nin en soyguncu şirketine alanı bırakmak yapılacak iş midir? "hep aynı şeyler... ÜLKEYİ SATTILAR BE" diyorsunuz da ülkenin gelmiş geçmiş en fazla özelleştrilmesinin yapıldığı dönem bu değil mi diyorsunuz?

krediyle, borçlanma ile ekonomi çarkı dönüyor, ama nereye kadar, biraz gerçekçi olmak lazım, sanki geçmişte yapılanlardan farklı şeyler yapılıyormuş gibi anlatmayın!

sayın moderatörleri anlıyorum, siyasi içerikli yazıları silmek zorundalar, peki tamam, ama sanki sadece benim yazılarım mı siyasiydi, tamam biraz daha sert yorumlar yapıyor olabilirim, bundan da özür diliyorum ama yine de bazen kendimi tutamıyorum. ancak nedense hep benzin konusundan şikayet eden tarafın yorumlarını siliyor gibisiniz, o zaman eşit davranılsın da hepsi silinsin bence!
    Bu şekilde karşınızdaki insanın yorumuna saygı göstermek yerine boş yorum diye adlandırırsanız ben sizin hiçbir yorumunuzu dikkate almam, cevapta vermem...

Bu şekilde davrandığınız müddetçe size bencede herşey müstehak

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Bu yazımdan bu hükümetin önceki hükümetlerle aynı şeyi yaptığı sonucunu çıkarıyorsanız pes diyorum gerçekten. Daha öncelerindeki yıllık 2 kat artışı, ve bir önceki hükümet dönemindeki 4 yılda 10 kat artışı 7 yılda yalnızca 2 kat artışa geriletebilmiş bir hükümeti ötekilerle aynı kefesine koyuyorsanız gözlüklerinizi değiştirin derim.

Çok zorlu iki yıl geçirdi Dünya ekonomisi. Amerika iflasın eşiğinden döndü, hala da risk altında. Yunanistan iflasını açıkladı. İspanya, portekiz, irlanda gibi ülkeler de topun ağzında. İtalya bile tir tir titriyor. Ekonomisini yere göğe sığdıramadığımız Almanya'da bile vatandaşlar veryansın ediyor. Gurbetçiler çaresiz geri dönüyor. Bu saydığım ülkeleri bu duruma getiren bir ekonomik krizde bizim ülkemiz kendi başına ayakta durdu. Bunu akaryakıtta 10 kuruşluk zam için görmezden geliyorsanız kendinizi kandırırsınız.

Şu an ülkemizdeki sosyal güvenlik yapısı Amerika dahil çoğu ülkeye dudak ısırtıyor. Sistemimizi incelemeye ve uyarlamaya geliyorlar. Bugün ikisi de çalışan öğretmen arkadaşlarımın (ben de dahil) çoğunun bir arabası kesin var, büyük bir kısmının kendi evi de var. Ve çoğu 10 yıllık öğretmen bile değil.

Uzun söze gerek yok. Ekonomik büyümede dünya birinciliğine oturmuşuz. Hala neleri tartışıyoruz. Ben alınan ÖTV adındaki saçma salak vergilerden, yapılan zamlardan en az sizin kadar rahatsızım. Hükümet benim cebime sizinkinden daha fazla beş kuruş para da koymuyor. Ama bu memleketin %50'siyle birlikte ben de artık gerçekleri görüyorum ve iyisini bulamadığım için kötünün iyisini seçiyorum.

Bu konuya artık yorum yazmayacağım ama söylemek istediğim son bir şey var. Bu sözlerim size değil @fawori. Konuya yorum yazan çeşitli arkadaşlara. Türkiye CUMHURİYETİ'nde kendi bayrağımızın altında yaşıyoruz şükürler olsun. Bu ne demek: Özgürce yaşıyoruz. Demokrasiyi yaşamaya, sindirmeye çalışıyoruz. Onun için gerçekte hiçbirinizin mevcut hükümet hakkındaki fikirleriniz ve haklı-haksız eleştrilerinizden en ufak bir rahatsızlık duymuyorum. Niye duyayım ki. Benim rahatsızlık duyduğum şey. Hükümetin icraatlarını eleştirirken onu seçen milletin özgür iradesine uzatılan diller. Oy verenler sağolsunlar. Bunları yutuyoruz demek ki biz keriziz tarzı söylemlerle TC'nin yarısına keriz yakıştırması yapanlar. Keşke hükümetin çok iyi çalıştığı ekonomi, sosyal güvence, ulaştırma gibi alanlarda (bence haksız) eleştirilerde bulunacağımıza eğitimin ne kadar kötüye gittiği, milli eğitim bakanlığı yapısının ne kadar bozulduğu ve bu hükümetin geleceğin çocuklarına sunduğu eğitim şartlarının yata yata okul geçmekten ileriye gidemediğini konuşsaydınız da ben de hay ağzınıza sağlık. Bu konuda birşeyler yapmalı. Bunları hizaya getirmeli diye size eşlik edebilseydim.

Bunlar benim nacizane fikirlerimdi. Okumak için zaman ayıracak arkadaşlara teşekkür ederim. Birilerinin kalbini kırmışsam da özür dilerim. Hakkınızı helal edin.

Dipnot: Keşke siyaseti düzgünce tartışabilsek de "burası bir dostluk forumu burada siyaset konuşmak yasak" gibi hayatımızın bu denli içinde olan ve ülkeyi iyiye götürebilmek için saygı çerçevesinde tartışılması çok önemli olan bir konuya saçma salak yasaklar getirmek zorunda kalmasak.
    sizi bilmem ama benim için ve milyonlarca insan için bu hükümet ne yaptı söyler mısınız bu kadarda abartmayın yani ben kendimçe çok bişey görmüyorum geçen hafta çöktü dediğiniz yunanistanın rodos adasındaydım çöktüğü felan yok adamlar aynı aynı hamam sadece medya olayı bayağ bi abartmış ve onlarda benzin fiyatı bizimkinin tam %50 si ki Türkiyeden sonra 3. ülke benzin pahalılığında. Ancak onlarla bizim aramızda çok büyük bir fark var bence onlarda bu zam yapılırsa kıyamet kopar koptu zaten atinada bizde mazotu 10 lira yap ve birçok şeye gider paşa paşa alırız ne diyelim herkes hakettiği şekilde yönetilirmiş eğer siz bu yönetimden memnunsanız alın tepe tepe kulanın ama ben almayayım ondan zaten yaz sonu yurdışına kaçıyorum ve benim gibi gelen bir çok insan var memleketimizden sonra beyin göçü diye ağlanırlar bu insanlar neden gider diye soran yok.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Örnek diye resmen batmış, AB'den para dilenir hale Gelmiş Yunanistan'ı örnek vermiş olmanız enteresan gerçekten...

Almanya konusuna geldiğimizde de Almanya'da vergi kaçırmanız imkansızdır... Ve ekonomisi yılların tecrübesi, büyük bir otomotiv sanayisini ve markalarını başka sektörlerde de dünya markalarını ülkesinde barındırdığı için onların yıllık topladıkları vergiden dolayı Akaryakıttan vergi almasalar bile olur. Onlar için eminimki akaryakıttan alınan vergi çerez parasıdır. Ülkemizde ise herkes nerden vergi kaçırırır, nasıl daha düşük vergi öderimin peşinde.

Ve onca yerli otomotiv markasını elinde bulunduran Almanya akaryakıtta faiş fiyatlar belirleyip kendi ülkesindeki otomotiv sektörüne sizce kendi elleri ile darbe indirirmi?
    geçen hafta yunanistan rodosta idim kardeşim batmamış adamlar hala oradalar kankam stavro ile uzun uzun sohbet ettik ekonomiye geldi abartı diyor zaten belli de gördüklerimden oteller eğlence yerleri alışveriş yerleri fulldü yalnız bazı arkadaşlar bizim memleket için öyle yorumlar yapmışki herhalde onlar başka biz başka bir ülkede yaşıyoruz

Asim B
    Marker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zengine güç yetip vergi alınırsa,vergi kaçıranı yakaladığında ABD deki gibi 15 yıldan başlayan hapis cezaları verip,donuna kadar mal varlığına el koyarsan!mazotta 1.5 TL olur ama işte bunları yapabilirlermi ???
    Altina imzami atarim vergi kaciran mukelleflerinde odemedigi vergileri bindiriyorlar akaryakita boylece butce birazda olsa rahatliyor benim anlamadigim nokta su kime sorsam sikayetci ama bu ulkede 2 kisiden birisi suanki hukumete oy verdi bazen dusunmuyor degilim bu demokrasi iyi birseymi kotu birseymi diye 10 kisilik bir gruptaki 6 deli 4 akilliyi yonetebilir haksizmiyim?

Edit: Herhangi bir partinin sempatizani degilim akpnin begenmedigim icraatlari oldugu gibi begendigim yonleride yok degil yanlis anlasilmasin.
    Konu Marker tarafından (14/07/2011 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Yer imleri

Yer imleri