Alıntı yuzuakyener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadrolu öğretmenlik yapıyorum ama sözleşmelilerin de bizden bir farkı yok. Ücretli öğretmenlik ise apayrı bir konu niye dile getirdiniz anlayamadım. Ücretli öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun pedagojik formasyonu olmayan yüksekokul mezunları olduğunu biliyor musunuz? Geçici bir pozisyona neden o kadar yüksek maaş ödensin ki. Bundan 6-7 sene önceki ücretli öğretmen maaşlarını duysaydınız gülerdiniz. Okula gidip geldiğine değmiyordu.
eğitim fakültesi mezunu olmasına rağmen ücretli öğretmenlik yapan yapmak zorunda kalan bir çok tanıdığım bildiğim var. bu durum geçici bir pozisyon gereği değil. öğretmen açığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. bakanlık da zaman zaman dillendirir. bütçe sıkıntıları nedeniyle ara çözüm olarak ortaya çıkartılmış acı bir gerçektir. okula gidip geldiğine değmiyordu, 6-7 sene önceki ücretli öğretmen maaşlarını duysaydınız gülerdiniz diyorsun ya ben gülemiyorum. sadece güleriz ağlanacak halimize diyorum. kadrolu öğretmen olduğun için gerçekten çok şanslısın çok.