yuzuakyener Nickli Üyeden Alıntı
Bu yazımdan bu hükümetin önceki hükümetlerle aynı şeyi yaptığı sonucunu çıkarıyorsanız pes diyorum gerçekten. Daha öncelerindeki yıllık 2 kat artışı, ve bir önceki hükümet dönemindeki 4 yılda 10 kat artışı 7 yılda yalnızca 2 kat artışa geriletebilmiş bir hükümeti ötekilerle aynı kefesine koyuyorsanız gözlüklerinizi değiştirin derim.
Çok zorlu iki yıl geçirdi Dünya ekonomisi. Amerika iflasın eşiğinden döndü, hala da risk altında. Yunanistan iflasını açıkladı. İspanya, portekiz, irlanda gibi ülkeler de topun ağzında. İtalya bile tir tir titriyor. Ekonomisini yere göğe sığdıramadığımız Almanya'da bile vatandaşlar veryansın ediyor. Gurbetçiler çaresiz geri dönüyor. Bu saydığım ülkeleri bu duruma getiren bir ekonomik krizde bizim ülkemiz kendi başına ayakta durdu. Bunu akaryakıtta 10 kuruşluk zam için görmezden geliyorsanız kendinizi kandırırsınız.
Şu an ülkemizdeki sosyal güvenlik yapısı Amerika dahil çoğu ülkeye dudak ısırtıyor. Sistemimizi incelemeye ve uyarlamaya geliyorlar. Bugün ikisi de çalışan öğretmen arkadaşlarımın (ben de dahil) çoğunun bir arabası kesin var, büyük bir kısmının kendi evi de var. Ve çoğu 10 yıllık öğretmen bile değil.
Uzun söze gerek yok. Ekonomik büyümede dünya birinciliğine oturmuşuz. Hala neleri tartışıyoruz. Ben alınan ÖTV adındaki saçma salak vergilerden, yapılan zamlardan en az sizin kadar rahatsızım. Hükümet benim cebime sizinkinden daha fazla beş kuruş para da koymuyor. Ama bu memleketin %50'siyle birlikte ben de artık gerçekleri görüyorum ve iyisini bulamadığım için kötünün iyisini seçiyorum.
Bu konuya artık yorum yazmayacağım ama söylemek istediğim son bir şey var. Bu sözlerim size değil @fawori. Konuya yorum yazan çeşitli arkadaşlara. Türkiye CUMHURİYETİ'nde kendi bayrağımızın altında yaşıyoruz şükürler olsun. Bu ne demek: Özgürce yaşıyoruz. Demokrasiyi yaşamaya, sindirmeye çalışıyoruz. Onun için gerçekte hiçbirinizin mevcut hükümet hakkındaki fikirleriniz ve haklı-haksız eleştrilerinizden en ufak bir rahatsızlık duymuyorum. Niye duyayım ki. Benim rahatsızlık duyduğum şey. Hükümetin icraatlarını eleştirirken onu seçen milletin özgür iradesine uzatılan diller. Oy verenler sağolsunlar. Bunları yutuyoruz demek ki biz keriziz tarzı söylemlerle TC'nin yarısına keriz yakıştırması yapanlar. Keşke hükümetin çok iyi çalıştığı ekonomi, sosyal güvence, ulaştırma gibi alanlarda (bence haksız) eleştirilerde bulunacağımıza eğitimin ne kadar kötüye gittiği, milli eğitim bakanlığı yapısının ne kadar bozulduğu ve bu hükümetin geleceğin çocuklarına sunduğu eğitim şartlarının yata yata okul geçmekten ileriye gidemediğini konuşsaydınız da ben de hay ağzınıza sağlık. Bu konuda birşeyler yapmalı. Bunları hizaya getirmeli diye size eşlik edebilseydim.
Bunlar benim nacizane fikirlerimdi. Okumak için zaman ayıracak arkadaşlara teşekkür ederim. Birilerinin kalbini kırmışsam da özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
Dipnot: Keşke siyaseti düzgünce tartışabilsek de "burası bir dostluk forumu burada siyaset konuşmak yasak" gibi hayatımızın bu denli içinde olan ve ülkeyi iyiye götürebilmek için saygı çerçevesinde tartışılması çok önemli olan bir konuya saçma salak yasaklar getirmek zorunda kalmasak.
Yer imleri