ama kadrandaki sapma zaten aynen km sayacınada yansımaz mı alper? ikiside aynı sistem ile calisiyorsa bence kesinlikle yansır. Bildigimiz bir mesafeyi olcum yaparsak km sayacındaki sapma yuzdesini kadrandaki sapma olarak varsayabiliriz bence.
kadrandaki sapmayı hesaplamak için kolay bir yol :
herhangi bir hızda sabir gidin. kronometreyi başlatın we o hızda belli bir km gidin. yolu zamana bölün we kadranda sabit gittiğiniz değerle kıyaslayın.
ben yapmıştım 100le gösterirken 94 gibi bi değer çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
zaten bütün arabalarda bu sapma yaklaşık olarak aynı çıkıyor
ama kadrandaki sapma zaten aynen km sayacınada yansımaz mı alper? ikiside aynı sistem ile calisiyorsa bence kesinlikle yansır. Bildigimiz bir mesafeyi olcum yaparsak km sayacındaki sapma yuzdesini kadrandaki sapma olarak varsayabiliriz bence.
kendi bildiklerimi we fikirlerimi paylaşayım :
şimdi şöyle, km sayacı doğru sayıyor. kadrandaki sapma özellikle yapılmıştır. bildiğim kadarıyla azami hız kuralları için. yani km sayacıyla hız göstergesi birbirini tutmuyor.
radarların da %10luk tolerans göstermesinin nedeni bu gibi geliyor bana, kadranında 99 görerek gidiyorsun ama gerçekte 90a yakın bir hızdasın
ekleme : hatta sabit hızda giderken yol bilgisayarını sıfırlayın bir süre sonra ortalama hızı açın. gittiğiniz hızdan daha düşük bir hızı gösterdiğini göreceksiniz, aynı hesap
ekleme 2: neden fabrika werisi (90lıklar için ) max hız 175 denmiş de hepimiz 180 i geçebiliyoruz düz yolda? sapma yüzünden.
neden 90 sabit hızda fabrika verisi olan 3.9un altına inilebiliyor ya da ideal şartlarda olmamamıza rağmen o ciwarda dolanabiliyor? çünkü 90 zannettiğimiz aslında 80 küsür. fabrika ölçümü gerçek 90 değil
Konu Auto engineeR tarafından (09/06/2008 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir.
kontak kapalı iken ibre sıfırın 1mm üstünde duruyor bende o bile 2km/h fark yapar..
bu arada gps ile ölçümlerimde hızla fren yapıp tekrar hızla gaza basınca alet bir an şaşırıp 405km/h max yazdı..bir an sinyal alamayıp tekrar aldığında hesaplamada saçmaladı sanırım..
ya neden bu max hıza sabitlenip kaldık anlamıyorum arkadaşlar altımızdaki arabalar drag arabaları değilki bence hız konusunda yapılabilecek fazla birşey yok.ben aracımın hız konusunu aştım daha uzun yaşarım diye düşünüyorum.77 lik 8 v bir araç var altımda kardeşim beni 1.3 mj fiorino ile oynuyor.artık hız konusunda yapabilecek bişey olmadığı için ben o konuyu aştım.dış görünüme önem verenlerdenim yani)
km sayacıda ibrede gps de hepsinin belli bir hata payı var ama bu değerler kabul edilebilir çerçevelerde.
bi ara 255 yaptım arkadaşlar guzel bir tecrubeydi ruzgar arkadan değildi ve eğimde çok az vardı180 e dustugumde arac sanki 100 km hızla gidiyor gibi geldi hıza alışmış gozlerime
) once kalbimin gup gup gittigini gordum sonra alıştım
![]()
rüyanda heralde uğur. kabus o kabus bende görüyorum ara sıra![]()
ya geçen bi ferrariyle kalktım.araba full doluydu. şöför +5 kişi, pek basmadım ama gende geçtim, garibim enzodan bi egzoz sesi gelio, of of," abi noolur geçme beni" dercesine. sonra üzüldüm durdum enzo geçti
![]()
yok yaa vallahi ciddiym ben![]()
cagri seninki kabustanda öte karabasan gelmiş gece dikkat
uğur bende ciddiyim rüya konusunda![]()
yok yaa hala oglunun aracı aldım abi 2500cc V6 omega var elemanda, bu son surati yapmaya degmez 13 milyar vermiolar alete)) 50 ykr falan yakıyor adam gibi kullanınca
yani bizm burda son surat muhabbeti yapmamız biraz geyikten ote gitmio yaw
![]()
200 den ötesi geyik olur zaten gp için![]()
valla ben en son 205k. gormustum mersın-k.maras arasında saglam bı yokus var orda.onun harıcınde duzed en fazla gordugum 180-190 arası degerler.hafta sonu antakyaya gıdecem.arabaya chıp taktıktan sonrakı ılk uzun yolum.deneyecem bakalım kac km. kadar cıkabılecem...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
nereden bulduğumu hatırlamıyorum, uzun zaman oldu, 2. baskıysa -daha önce yazıldıysa-kusura bakmayın:
75 hp, 5. vites 1000 dv/dk hız: 43.45 km/h
90 hp, 6. vites 1000 dv/dk hız: 53.11 km/h
Tablo buna göre hesaplanmıştır.
Kadran fotosu Bolu-Ankara arası, Ankara yönünde, Kızılcahamam çıkışına gelmeden önceki uzun-dik yokuş aşağı bölümde çekildi. Düz yolda ise 5. viteste max. 4000 dv/dk'ya çıkabiliyor.
Konu gurz tarafından (10/06/2008 Saat 14:39 ) değiştirilmiştir.
yaw bu 1.4 fire ın max hız resimlerini bulan varmı acep ben forumda 1-2 tane buldum pek aydınlatmadı acaba böyle bi tablo bulabilirmiyiz
210 gördüm benim araba ile 06.06.2008 de Istanbuldan gelirken!daha da fazla gitmiyo, ama powerboxla denemek gerek bir de! yalnız uzunca bir süre gittim öyle, şimdi araba şehir içinde de birden yüksek devirlere çıkıyormuş gibi geliyo!![]()
abartmayın yapıo ben bnmkiyle 208 filan yaptım biraz daha zorlasam 212 filan olurdu ben izmite giderken tem de yaptım![]()
Konu uLTRa GP tarafından (12/06/2008 Saat 15:02 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri