davlumbaz benimde çıktı yaa bende diyorum kardeşim taktı herlde bi yere, demek kronikmiş sağ olun arkdslar servise iletelim inş. yaparlar.
Printable View
davlumbaz benimde çıktı yaa bende diyorum kardeşim taktı herlde bi yere, demek kronikmiş sağ olun arkdslar servise iletelim inş. yaparlar.
konuyu buldum. https://forum.grandepuntotr.com/tekn...ka-okuyun.html
servisinize kesinlikle garantiden değişmesi için baskı yapın (eğer kırılma vs varsa) yoksada iyice sabit hale getirin.
Ayrıca ek bilgi: karter koruma olan dizellerde son derece sabit :)
219 a cikan arac braz daha egimle 220 yede cikar abi simdi :) teml 99 ekmek istio 100 veriolar fırında oha diyo kim yicek o kadar ekmegi :)
hayır sıfır egımde 220 nın ustune cıkan arkadaslar varmıs da ben ondan sordum.belkı bızım test ettıgımız yoldada (yok gıbı) hafıf bı egım vardır bılemıyorum.ama 220 nın ustune cıkmıo.cıkıosada kesın saglam bı egım vardır...
zaten anlamadıgım baska bır noktada, bu aracın 5 kapı dynamıc modelının, 3kapı sporttan tek farkı agırlıgının 15 kg. daha fazla olması.(ayrıca sport modelınde bıde 17" jant var)dynamıc modelının ıbresınde 220km/h yazıyor.dolayısıyla 220km/h ustune cıkması cok enteresan olurdu halıyle...
Bence 195 olarak son hızı açıklanmış bir arabanın düzde 210 göstermesi bile teknik değerleri karşıladığı anlamına gelir. Başarılıdır yani. Arda sen yazmıştın galiba düzde kendi arabanın hız değerlerini. Nasıldı acaba senin arabadaki hızlanma ve son hız durumları?
abı gozunu sevım bırak fabrıka verılerını.daha once ornegını verdıgım leonunda fabrıka verısınde 184km/h yazıyor, benım arabanın fabrıka verısınde 165km/h yazıyor.leonla 230km/h yaptık dıyorum.kendı aracımlada duz yolda 190km/h gordum.dolayısıyla fabrıka verılerındekı son hızlara pek ınanmıyorum...
Güzel kardeşim esasına bakarsan fabrika verilerini baz almak lazım. Göstergelerde inanılmaz değerler çıkabiliyor. Bak ben de 2 sene önce GP ler yeni çıktığında 1 hafta dizel 75 kullandım. Düzde iki kişi, pedal paspasta 170 anca diyordu. Bunun dışında verirsin yokuş aşağı kadranlarda ne süratler görürsün. Ama bir de GPS le bak o süratlere gerçekle hiç alakası yoktur kadranın. Kadrandaki sapmaları da hesaba katarsak, düzde fabrika değerlerinin 10-15 km/s fazlasını görmek bence teknik değerleri karşılıyor anlamına geliyor. Benim araba da düzde 190 görüyor. 175 fabrika değeri var. Bence anca 175-180 yapıyordur GPS le falan kontrol etsek. Bu anlamda dedim 210 görse düzde bence fabrika değerlerini karşılıyordur T_JET. Daha da fazla görürse ne ala.
saolasın abı.ama konuyu ben dagıttım bıraz.asıl kafama yatmayan ne bılıyonmu? daha dusuk motor gucune sahıp aracların son hızları neden daha fazla??? ozan yazmıs oncekı sayfada mılyon tane faktor var dıye ama ben oncekı sayfada bı karsılastırma yaptım, GP de turbo, 120HP ve daha hafıf oldugu halde neden 220km/h ustune cıkamıyor demıstım...
abi fabrika verileri tam duz ve ruzgarsız alanda yapılan testlerdir, yani, siz fabrika verilerini gectiyseniz ya denemenizde yolunuz duz degildi yada bu olmadan veya bununla beraber arkadan ruzgarı almıştınız, yoksa ben duzde ve ruzgarda arabamda modifiye olmadıgı halde fabrika verisini gectim durumları kendinizi kandırmaktan baska bise diildir :))
Emre, ben aracımdan genel olarak memnunum.0-100Km/s ve son hıza çıkma isteği gerçekten güzel.Sadece çevre yolunda yüksek hızlara çıkabiliyorum.Orada da max.220km/s e geldi sayılır.Yalnız kesinlikle eğimde çıkabilir o değere.Düz yolda, eğimin kesinlikle ''0'' olduğu yolda bizim araçlar 220km/s e çıkmazzz:)
Ben tüm araçlarımda düz zemine çok yakın yollarda fabrika son hız değerlerinin yaklaşık %5 az ve fazlasını yakaladım.
Fabrika verisinin 30-40km/s fazlasını yapabilmek imkansızdır.Tabi altınızda 500bg lik bir araç varsa bu rakam %5 e denk gelebilir o ayrı:)
punto ile 140 daha 219 km ondan basmadık
Fabia ile yokuşta 165 yol bitti ondan basamadık
osmaniye antep ylunda antepe giderken 190 hıza cıktım aracım multilpgli:) orada egim vardı ama yuzde kac egim orayı bilen birisi varsa soylesin ama daha gidecekti arac
1.4 puntom ile 170 ten yukarı çıkamadım. 94 model eski tip lpgli broadwayimle 175 yaptıydım :S
biraz aşşa eğimli yolda 190 gördüm
bidaha denemedim zaten
hortlatmıssınız konuyu bende yazam bari valla yaşım daha küçük oldugundan 185 üstünü vurmadım vuramadım tırstım yolda eğim vardı aslında kesmesem gazı çıkardı ama tırstım :D:D
hafif eğim düzce istanbul otobanında 210u gördüm
fatıh sultan mehmet koprusune gelmeden karsıya gecerken 180 ı gordumm dahada deenemedım
En kısa zamanda ucretli otobana cıkıp bende ilk deneyimi yasıyayım bakalım 190 ı gorebılcekmıyım
Maltepe-bostancı, E5 hattı, hafif egim, 4300 devirde 170 i gördüm ama tahminim 190 a rahat çıkabilir.