Buldn 90lık multijeti bas tabi kanka :D
Printable View
Buldn 90lık multijeti bas tabi kanka :D
demekki bazı arkadaşlarımız tam basamıyo
yada arabaları basamıyo
eğer rica ederlerse benim fıre yi bir tur verip 195 neymiş gösterebilirim
Ümit abi kesinlikle Katılyrm otobanda düz yolda 190 egimde 200 ü geçti hafif 160 da kalanlar ve 160 dan sonra güven vermmio diyenler farklı bişiye binio sanırım ibreye bakmadan anlamadım ben 200 oldugunu ...
ertuğ bey 8V arabayla 18" jantlarla 190 yapıyordu :D 15liklerlemi yapılamicak.
1.3 90HP multıjet'ın 215km. hıza cıktıgına bızzat sahıt oldum.6. vıtes bırde guzel bır egım bulundugu zaman o hızlara cıkması zor olmuyor.benım merak ettıgım 205km. hızda fıre motorun devrı kacta oluyor??
Ogulcan cektıgın vıdeoyu bır koyarsan, ordan devır saatınıde takıp edebılırız...
birgün üç arkadas ücümüzde pesi pesine 75hp dizel puntoyla giderken elimizde telsizler,,,biraz basalım dedik..
arkamdaki arkadas km hızını ara ara telsizden bildiriyordu...dipdibe giderken telsizden gelen km bilgisi;
suan 200 km gösteriyor dedi,,
ibreme baktım bende 193 km gösteriyordu..
eminmisin bende 193 km gösteriyor diye sordum evet bende 200 yazıyor dedi..bu kısa süreli bir deneme oldu..
ve burdan anladıgım..
km sayaclarında sapmalar olmaktadır..ve yüksek süratta daha belirgenlesmektedir.
o yüzden idda edilen km süratleri ben 195 gecemedim ben 215 yaptım (aynı araclar için ve stok halleri) bu tarz farklılıklar olabiliryor sayac sapması..
ahh modus ahhh :D
hafif eğimli yolda 180 km ki alan dardı :)..aracım su an 1450 km..
hadi bakalım fire la en fazla kim yapabilicek. :)
video yu ben çekmedim beraber gittigim abimin telefonunda ondan alır almaz koycam yanlış olmasın 200 veya 200 ü hafif geçmiş gibiydi.
Aynı araçtan bendede var, düz yolda 190 gördüysen ne mutlu sana. Devir saatini bende çok merak ettim.Keşke videoyu koyabilsende bende arkadaşlarıma hava atsam fire araç bak 200 gördü diye.
Multijet son hızı 210 görmüşsün o zaman fireler 200 yaparmı düşündürücü...
düz yolda 190 görmek imkansız gibi bir şey fire ile
ama
rampa aşağı gitmem demiyo ********
gerçi motor kol çıkartacak kadar bağırıyor ama 200 ün üstüne çıkıyor
vıdeodan bı haber yokmu ???
Fire'ın 200'u geçmesi için aracı komple ucaktan atmak lazım. Hemen bir hesap yapalım...
potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye eşitleyelim ......
m . g . h = 1/2 . m . V2'den hesaplarsak 9.81 m/s2 x h = 1/2 V2
19.62 x h = v2
aranan hız 200 km olduguna gore ve km / saati m/sn'ye cevirmek için 3.6 ile böleriz
(200/3.6)karesi= 19.62 h
3086.42 = 19.62h
h = 157metre sonucuna ulasırız.
Yani hava surtunmesinin olmadıgı bir ortamda Fire'ın 200km/saat'i gorebilmesi için
157 m'den aşagıya atılması lazım. Başka türlü bu motor 200'u goremez :):)
eski 1.4 fire aracımla 215/35/18 oz lar takılıyken kn apollo varken araçta hafif eğimde 190 gördüm dahada zorlamadım çektim ayağımı..istanbul ankara otobanda ankaraya gelirken son 100 km yi genelde 166-170 arası gittim..ankaraya indiğimdede yakıt ortalaması 6.4 tü..tee zamanında..