Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
69 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: İtiraf ediyorum -Nasıl GP aldım?!.

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

bende hikaye yok

palioma iyi bir müsteri cikinca hemen sattim , acil araba almam gerekiyordu . koc indirimi ile bütceme uygun fiesta yada palio alabilirdim. fiestayi zaten sevmezdim bol donanimli gpyi de palio fiyatina alabilecegimi görünce bayinin elinde showromda duran son iki gpden birini aldim digeri 3 kapi bolero kirmizi active mj idi , cok hos rengi vardi ama 3 kapi ve kirmizi olmasi biraz genc işi gibi geldi bana uymayacagini düsündüm.
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

Can Gökçe
    ComfortablyDumb lithium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    16
    Edilen teşekkür: 9

geçen sene aralık ocak gibi a2 ehliyeti için kursa başladım..
    motorsiklet alacaktım..

ehliyeti aldıktan sonra evdekilerin aman oğlum istanbul'da motorsiklet kullanılır mı? dellendin mi sen filan demelerine aldırmadan alıyordum da.. bizimkiler işin ciddiyetini anlayınca oğlum sana araba alalım filan demeye başladılar...

sonra babam dedi benden şu kadar, babannem dedi benden bu kadar filan... eh bi miktar da bende var.. baktım hatırı sayılır bi para oldu.. kredi mredi işi halledebilir boyuta geldik... bi de tofaş indirimi %10 alınca herşey tamam oldu..

haa. grande punto'yu neden seçtim..

alternatifi var mıydı ki o zamanlar? baştan beri tüm amacım GP idi..

sonradan bizimkilere biraz oyun ettim size dedim.. babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat
    Evo MultiAIR!

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Alıntı lithium Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat

Babanın intikamı harika olmuş

:hiho:

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

motorsiklet alacaktım..

ehliyeti aldıktan sonra evdekilerin aman oğlum istanbul'da motorsiklet kullanılır mı? dellendin mi sen filan demelerine aldırmadan alıyordum da.. bizimkiler işin ciddiyetini anlayınca oğlum sana araba alalım filan demeye başladılar...

sonra babam dedi benden şu kadar, babannem dedi benden bu kadar filan... eh bi miktar da bende var.. baktım hatırı sayılır bi para oldu.. kredi mredi işi halledebilir boyuta geldik... bi de tofaş indirimi %10 alınca herşey tamam oldu..

sonradan bizimkilere biraz oyun ettim size dedim.. babamdan ses çıkmadı... şimdi bir yeni bir yamaha dragstar'ı var.. onununla geziyor bana inat

zahuzhauzhauzh uel:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

motorsiklet alacaktım..

bende bu yöntemi uygulıyım bari
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Eşber ÜRÜN
    The_Cakhal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    34..1434
    Edilen teşekkür: 0

Benim hikayem aynen aktarıyorum:
    İlk arabamı alıyorum onun için yaklaşık 1 sene araba inceledim, para biriktirdim. Önce uygun olur diye, birde tanıdık falan var diye getz düşündüm. ama bana hitap etmediğini düşündüm, sonra accent 1.5 ful almaya karar verdim. gittim bayi ile anlaştım, hemde iki bayi ile 6 milyara yakın indirimle(birbirlerine düşürdüm) 27.000 ytl ye alacaktım. sonra iptal ettim 2006 yeni astra 9000 de enjoy alacaktım, anlaştık 24850 e vazgeçtim. En sonunda clio3 alcaktım 24750 ye 13.000 km de araba iyi çıkmadı. En sonunda 12500 km de 24500 e puntomu aldım, gayet memnunum. Ama bi şey var, ben esp, asr, hilholder falan var diye aldım, 2006 dynamic 90 hp lerde yokmuş, şok oldum. Esp olsun diye dua ediyorum, bilen varsa tam özelliğini bana yazsın mutlaka...
    Milletine sahip çık; Başka Türkiye yok !!!:super:

7. 07/04/2009, 11:54

8. 07/04/2009, 12:09

9. 07/04/2009, 12:14

Sebep
    Konular birleştirilmiştir.

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Standart Benim hikayem…

2008 Eylül ayında artık araba almamın bir ihtiyaçtan çok zorunluluk haline geldiğine karar verdim, aklımda temiz bir 2. el araç almak vardı, araştırmaya başladım. Araştırdıkça canım sıkıldı, hem temiz hem az km hem de donanımlı bir araç bulmak imkansıza yakındı, 15,000-16,000 lik limitim gittikçe yükseldi ve 21,000 e kadar çıktım. Ekim sonu olmuştu artık ve kafamda Ford, Opel ve Renault markaları öne çıkmıştı, aklımın ucundan dahi geçmeyen Fiat markasına beni götüren olay ise Kartaşta bir yakınımın tanıdığı satış temsilcisi bir beyle ikinci el Ford Focus araç baktıktan sonra ‘ Bu arabaya bu kadar para vereceğine neden sıfır bir Punto almıyorsun? ’ demesiyle içimdeki Punto aşkı başladı, kalitesiz bir otomobil olarak gördüğüm araç birden tanıtıldıkça ve inceledikçe hızla çekimine kapıldığım bir araba haline geldi. Fire 77 HP ile başladığım punto süreci Starjet 95 Hp+ Advanced Safety Kit'e karar vermemle sonlandı. Kasım ayında piyasaların dalgalanması ile apar topar kapora verdim ve ocak ayında aracım geldi hem de ben alırken gündemde olmayan kasko hediyesiyle… Hiç pişmanlık duymadım ( ötv indirimine kadar, sonra o kadar indirmediklerini farkedince sıkıntım geçti) şimdi aynı arabayı düşünmeden alırım, verdiğim paraya gerek donanım gerek tasarım olarak alabileceğim bir araç yok piyasada. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Konu BSK tarafından (07/04/2009 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.

11. 07/04/2009, 12:23

Sebep
    Konular birleştirilmiştir.

. .
    Korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 254

Başka bir forum sitesinde tanıştık.İnanılmaz yoğun olan ve onlarca müdavimi olan bir konu başlığından (Ozan'ın babası Yusuf Hocamız açmıştı) bu siteye kadar olan yolculuğun tüm aşamalarında bulundum. Aralık 2005 te fiat.com.tr de anasayfa açıldığında kar yağışı efektli bir resmi bulunan new orleans mavisi GPyi gördüğümde bu arabayı almam gerektiğini anlamıştım. Sipariş teslimat ilk heyecan ilk izlenimler... Hepsi çok güzeldi...

hasan ali korkmaz
    bad cat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Plaka
    20 YE 338
    Edilen teşekkür: 26

benimkisi biraz hızlı olmuştu babamla araba yüzünden tartışmıştık o gün akşam üstü paliomun anahtarını masanın üstüne fırlatarak (artislik olarak) al dedi ve bende sesimi çıkarmadan kabul etmiştim.ve 1 ay sonra benden bi yere gidicem diyerek palionun anahtarını aldı ve o zaman 1 yaşında cincik gibi bi puntoyla döndü o zamanlar kapıdaki gri yerler bile kirlenmemişti daha şimdi olursa t-jet ama askerden sonra

adem ay
    Kıdemli Üye ® siyah rüzgar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 239

eşimle hep yolda giderken arabaları incelerdik araba almayı düşündüğümüz zaman, şu güzel bu kötü gibisine. puntoda bunlardan biriydi ama bu aracı alacağım aklımın ucundan geçmedi benim alternatiflerim farklıydı çünkü. ilk baktığım araç ford focus collection siyah 19 inç jantları olan çok sade ve şık bir araçtı modeli 2005 km 36000 gittim gördüm aracı çok beğendim sonra bir araştırma yaptım, araç 2004 model çıktı ve km 140 bin üzeriydi değişeyen parçada kalmamıştı. sonra 206 gtı baktım fotodan harika gözüken araç hurda çıkt tesadüf puntomu gördüm ve araştırmalrım sonucu tertemiz çıkan arabamı hemen aldım. çok memnunum aracımdan ve aracım sayesinde bulmuş olduğum forumda çok güzel arkadaşlıklar kurdum. puntocu olmak gerçekten bir ayrıcalık.
    Konu siyah rüzgar tarafından (07/04/2009 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf hataları nedeni ile.

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

Benimde aklımda gp hiç yoktu.O ara ya 207 ya da polo alcaktım.Önceki arabalarım hep benzinli olduğu için ve okulum uzak olduğu için dizel olcaktı kesinlikle.Ben fiat diye önyargılıyım aklımdan bile geçmiyo gp.Neyse sonnuda siyah 207 ye el sıkışmıya gitmeden babamın telefonu çaldı eski bir hastası ankara kartaşda satış müdürü bi yakını için randevu almak için aramış öle muhabbet ederkerlen babam işte dedi bizim oğlana araba alıyoruz filan.Bunu duyunca karşı taraf hemen dedi atlasın arabaya gelsin yanıma ona bi araba göstercem.Bi gittim baktım benim kuzu yatıyor.Öncelikle rengine tav oldum.Sonra içinie baktım oturdum vs... 207 den katkat güzel duruyor.Bunun neticesinde hemen akşamına işlemler yapıldı ve aracıma kavuştum.İyiki almışım 1.5 sene oldu maşallah araç beni hiç üzmedi

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

soğuk bir kış akşamı fiat bayisinin önünden geçerken burnum kulağım donmuş bir halde döndüm vitrine baktım.. ben şu arabayı alıcam canım dedim eşime.. -"alalım hemen havalar çok soğuk bu memlekette" muhabbetinden sonra siparişi verdik.. ehehehehe.. tabi 1 aydır piyasada çeşitli markaları inceliyordum GP farklı geldi kendini hemen sevdirdi..

onur poyraz
    TıRSıK FaRe :) poyraz_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 TZ 855
    Edilen teşekkür: 73

benim hikayem..
    bundan 5-6 ay önceye kadar Grandeler hoşuma gidiyordu. yeni fiestalar çıkınca gözdem onlar oldu.
    ötv indirimi çıkınca hemen araba almak istedim. tabi hemen ford bayii ne gittim pazarlık falan derken istediğim fiestaya 29küsür dediler bide zam gelecek dediler. olsun dedik..
    eee araba alacaz bide mademki sıfır araştıralım dedim. gezip tozuyodum. ulan ölesine bide fiat a bakalım dedim girdik. oradan bi personelde bizim tanıdık. işte öle böle derken şu özellikler falan tamam dedi FUN tam senlik dedi. öle böle derken baktım almışık

Orhan Okay
    orhanokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 153

Mesleğim gereği otomotiv konusunda özel bir merakım var. (Endüstriyel tasarımcıyım) 95 Skoda Favorit ilk aracımdı ve onunla epey zaman geçirdikten sonra yenilemeye karar verdik. Aklımda hep ikinci el D kasa Corsa Ncoj vardı. Ama Opel bayilerinin kötü tutumu ve otomobilin fiyatında krize rağmen 5 kuruş indirim yapmamaları beni başka modellere itti. Seat düşündüm, Peugeot 207 ye baktım, Clio ları gezdim indim bindim bir türlü ısınamadım, sevemedim. En son madem öyle, ikinci el bi araç alacağım bari servisi, parçası ucuz olsun ve satma kolaylığı olsun diye yerli üretim düşündüm. GP leri incelemeye aldım, 2 ay kadar özellikle bu forumdan) araştırdıklan sonra nihayet 2 ellerine bakmak ve koklamak icin evden çıktık. İzmir Birmot' taki haşat durumdaki ikinci el araçları görünce hevesim kırıldı. O araçlara bu paraları (18-20.000 TL) istemeleri yine çok ironik gelmişti. Sonra "bir de sıfırlarına baksak mı?" diye bayiden içeri girdik. ÖTV indirimi yapılmış o sabah Sıfır fiyatını öğrenmemizle kaporayı vermemiz bir oldu. 21.300 TL 100.000 de haşat 2007 GP alacağımıza 2009 model sıfırını aldık. Yeni kokusu hala çıkmadı...

araçtan çok memnunum.

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

benim hikayem...
    2006 yılında kendime ait ilk aracımı almak için arayış içerisindeyken Puntoya bakmış bagajda boya izlerini görünce biranda soğumuştum.. ama aklımın bir köşesinde duruyordu.... Neyse gittim sıfır Hyundai getz aldım dizel..bir sene bindim performansı dışında hiç içime sinmeyen bi arab aldığımı çok kısa sürede anladım ki 1 sen sonra sattım... araba almamamya karar vermiştim ki sattığım aracın sigortasını iptal etmek için sigortacı arkadaşıma giittim aracımı satığımı duyunca 2. aracının boşta durduğunu ihtiyacın olursa al kullan demesiyle bizim GP serüveni başladı.. 1 hafta emanet bindiğim araç o gün bugündür bende...(nisan 2008)
    HALA satışını bile almadım aa ölee biniyom

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Benim ilk düşünce Doblo ya da Kangoo almaktı. Otomotiv firmasında çalışan bir arkadaşım bana 2006 model çok güzel bir doblo buldum onu sana alalım dedi. Tamam dedim. O sıralarda benim kredi çekme durumlarım vardı. Şöyle böyle derken Doblo satıldı. Sonra dolaştım ettim. Kangoo buldum almadım. Yavaş yavaş aklım binek araçlara kaydı. Şuydu buydu derken Ford Fiesta buldum. Sonra aynı arkadaşıma sordum yokmu ya dedim hala güzel bir araba. Valla bir Grande Punto gelecek dedi. Bir bakalım. Araba güzelse ben GP yi beklerim dedim. 1 hafta bekledim. Tabi bu arada bulduğum fiestada satıldı. Hadi diyorum nerde araba. Sabret diyor. O GP lacivertti. Bir akşam arkadaşım aradı. Çık gel Punto geldi dedi. Ama bu kırmızı. Valla dedim tam gönlüme göre. Çokta temiz orjinal bir araç gel bak dedi. Gittim bir test sürüşü yaptım. Araba yıkamadaydı. Hemen yandaki tanıdık kaportacı ustaya filan gösterdim. : ) Sadece arka sağ çamurlukta ufak bir lokal boya var gerisinde hiç bişi yok dedi. Birde buna pasta cila atarız on numara olur dedi. Aldım getirdim evdekilere gösterdim. Onlarıda bindirip bir tur attık. Hepsinin içine sindi. Şimdi kapıda duruyor bizim Kırmızı

Emin Çağatay
    e_cag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EN362
    Edilen teşekkür: 13

Diyebilirim ki, çoğunun aksine Fiat'a önyargım değil, taraftarlığım vardı zaten. 9 yıllık Palio'culuktan sonra (ki bıkmış değilim Palio'dan ama son Sporting çok masraf ettirdiği gibi benzini de can yakıyordu) Fiat sahipliğine devam ediyorum. Kuş serisinin oluşturduğu olumsuz imaj imaja aldanmayan, Fiat'ların ikinci elde hesaplı olmalarının avantajını keyifle sürenlerdenim. İyi kullanılmış bir Marea'nın sınıfındaki çoğu arabadan sorunsuz olduğunu da gözlüyorum.

GP'yi ilk gördüğümde "tasarım budur" demiştim, hala diyorum. Aklımda hep vardı ama ne zaman, nasıl alırım hiç düşünmemiştim. Geçen yıl boyunca ikinci elin düşmesi de işimi zorlaştırıyordu. Benim Sporting'den iyice sıkılınca -ki satmamdan en son ikibuçuk ay önce yıkatmıştım- kardeşimi arabayla birlikte piyasaya saldım ikinci elde ne edeceğini öğrenmesi için. Sağolsun, bilgiden fazlasıyla geldi. Showroomdaki arabamı görmüş, fiyatını konuşmuş, Sporting için de pazarlık etmiş. Bana ertesi gün gidip, dışını zaten sevdiğim arabamın içine de Fun donanımıyla daha da aşık olmak, sonraki birkaç gün de kredi peşinde koşmak kaldı.

Şimdi ne? Palio'da olduğu gibi olacak muhtemelen. Onda da 1.4 ile başlamış, sonra 1.6 ve Sporting ile devam etmiştim. Bu kez bir basamak atlayarak GP 1.4'ten doğrudan Abarth'a geçmeyi umuyorum. İki yıl sonra...

Sabrınız için teşekkürler!..

Berkant Atay
    Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 DBA 35
    Edilen teşekkür: 52

Eşim motosikleti bırakmam karşılığında doğum günü hediyesi olarak aldı..

zülfü durmaz
    ADI AŞK BU EZİYETİN. musisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 4

poloma iyi para verilince sattım.o km fiesta alayım dedim ötv ye yetişmez araç yok dediler.bende 2. el gp yada 207 bakmaya karar verdim,temiz bitane önce hangisi denk gelirse onu alacaktım punto denk geldi.iyiki denk gelmiş tasarımı için almıştım ama kullanımınıda sevdim.gün geçtikçe arabama olan aşkım artıyor.

Okan ERKOÇ
    Anestezist okan-erkoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    60AN **
    Edilen teşekkür: 10

benim olayda çok değişik oldu yaa... aslında ben 2006 fiat stilo istiyordum sonra ankara oto pazarında aramaya başladık rahat 1000 den fazla araba vardı ama stilo yoktu.. sonraki hafta birdaha gittim yok sonraki hafta gene yok... internetten aramaya başladım bir kaç haftada istediğim özellikleri olan bir stiloyu istediğim fiyata bulamadım sonra ötv indirimi oldu hiç hesapta yokken tipini hiç beğenmediğim bir arabanın 0ını aldım... iyikide almışım arabamı çok seviyorum... tipinide performanısınıda...
    FIAT BRAVO
    MULTİJET 1.6 16V 105HP
    ***EMOTİON***
    2008
    LAV KIRMIZI

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon