ben düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum neden derseniz ben fiat ile opelin teknolojisine bakıyorum siz alfalara kayıyorsunuz o zaman GM nin bünyesindeki diğer araçlar devreye girer ve astra ile değilde diğer araçlarını karşılaştırmaya başlarız bu yanlış bir düşünce şekli..fiat daha alfayı alalı kaç sene oldu ki hemen alfa=fiat oldu..biz marka açısından bakalım olaya fiat ve opel..yani ferrari yada alfayı işin işine karıştırdığınızda sağlıklı bir karşılaştırma olmaz çünkü şu anda bahsedilen araçlar yeni kasa astra ve bravo..tabikide guiletta mükemmel bir araç yeni astra mı guiletta mı derseniz gerçekten bende baya düşünürüm belkide motoru ağır bastığı için guiletta yı seçerim..ama bravo derseniz sırf motoru için almam çünkü kasa eski ve güncel değil 2. eli maalesef kötü ama astrayı ölüyorum deseniz inanım yine de iyi fiyatlara alıcı bulur..yol tutuşa gelince şu anda benim aracım astra h kasa bu aracın bile yol tutuşunu ben çok beğeniyorum araç tek başıma iken bile savurma falan yapmıyor..motor konusuna gelince hocam multijetleri lütfen araştıralım..ilk nasıl çıkmış kim çıkarmış nasıl bu noktaya gelmiş..GM fiat ortaklığının bir ürünüdür bu motor ki zaten şu anda sadece gm ve fiat araçlarında kullanılıyor..fiat bu motoru sahiplendi ve 1.6 gibi çeşitlendirdi e tabi satış hacmi fiat ın daha yüksek olduğu için de fiat ın motoruymuş gibi lanse edildi ki şu anda durum da bu zaten.Opel sadece bir şeyden ödün vermedi o da sağlamlık ve yol tutuş..içten yanmalı motorda opelin işi 95-96 da bitti zaten. ecotec ler rezalet. wv falan bakma direk Honda ile mukayese ederim ben. adamlar atmosferik motorda 89 da 1.6 motordan 136 beygir çıkardılar ve inanılmaz düşük yakıt tüketimi ile ayrıca 96 da yine atmosferik 172 beygir çıkardılar 1.6 motordan bence benzinli motor konusunda çok da övünmesine gerek yok çünkü japonlar bu işte mukayese edilmeyecek kadar öndeler hemde az yakıt ile..opelin motor konusunda en son başarısı 95 lerdedir..SFİ motor yüzyılın motoru seçilmiş ödüllü bir motordur herkes 136 beygir olarak bilir ama hayır araç aslında 156 beygirdir o zamanlar türkiyede yer alan beygir kotası nedeniyle beygir bilgileri indirgenmiştir.zaten bence opel 96-2004 arası tam anlamıyla uyuma devrine girmiştir ki Allahtan astra g kasa, vectra(kronik sorunlarına rağmen) ve corsa c 1.3 cdti vardı da yine namını yürüttü..hocam kısaca Opel o arabaya bence de 1.3 koymamalı ama vergiler vs gibi nedenlerden böyle tercih ediyorlar teknolojiye gelince kusura bakmayın fiat grubu ile GM grubu arasında ben fark göremiyorum birinin bünyesinde ferrari var diye teknolojisi çok üst olmaz istese GM de böyler bir firmayı sarın alır bünyesine kadar olur biter o zaman GM daha üstün mü diyeceğiz tabikide hayır ben piyasadaki markasına ve arabasına bakarım o kadar..
Bu arada yanlış anlaşılmak istemem gerçekten ben grande punto ve bravo yu çok farklı yerlere koyuyorum benim için gerçekten çok güzel araçlar bravo da yabana atılacak yerilecek bir araç değil sadece değeri anlaşılmadı ve halkımızın haklı önyargısından kaynaklı bir şekilde satılmadı..keşke satılsaydı..ama şu anda yeni kasa astra 1.3 cdti mı yoksa bravo dizel mi deseler ben yine söyliyim astra derim çünkü + ları bence daha fazla tamamen şahsi fikrimdir..
Yer imleri