Tayfun PSA&Ford un ürettiği motor farklı bir durumda.Bu konuda tabiki birşey diyemem.Hangisinin emeği fazladır ya da eşitmidir bilemiyorum.Ancak dizel konusunda Fiat dünyanın en iyi ya da en gelişmiş üreticilerinden birisi.Yukarıda bahsettiğim yenilikleri bulan firma Fiat.Buna hangi pencereden bakarsan bak aynı gerçek görülür.Yani yazdıklarımın hepsi objektif şeyler. Tabiki inanıp inanmamak senin elinde.Ben marka fanatikliği yapacak son kişiyim forumda.Sadece Fiatın otomotiv sektörüne kazandırdığı yenilikleri ve tecrübelerini aktardım.Bunlar zaten yoruma açık değil, bilimsel gerçekler.Tek motor üreticisi de Fiat değil tabiki.Bugün binek otoda VW çok önemli bir güç (Yeni common rail dizel motorları ile) Örnekler çoğaltılabilir ama dizel ve küçük hacimde Fiat GM dan çok daha üstündür geçmişte ya da günümüzde.Gm un da başka konularda üstünlükleri vardır tabiki tartışmasız,

Bir de ben daha çok bizim ülkemizde değil de global anlamda haklıyım Bizim ülkemizde hiç haklı değilim.İnsanlarımız Fiat a araba bile demezken motoru hakkında ne diyebilirim?