58 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Opel 1.6 CDTİ motoru tanıttı..

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tayfun Hocam,

Ürettiği her modelle, getirdiği her yenilikle otomotiv sektöründe standartları belirleyen ülke konumundaki ALMANYA nın markası olan OPEL in Motoru FIAT tan, ISUZU dan alması, COMBO modelini birebir DOBLO dan alması, İzmir e Fabrika kurup kapatması, 1.6 Dizel motoru rakiplerinden 8-9 yıl sonra piyasaya ancak sürebilmesi ( ki gene kimlerin motorunu, teknolojisini kullandı muamma !!! ) vs vs...

Bunlar nedeniyle OPEL e hiçbir zaman sıcak bakamadım. Bakamayacağım. Keşke OPEL markası Alman değil de Hindistan markası falan olsaydı...

Bu konuyu kimseyle tartışmak istemem. Benim şahsi görüşümdür.

Saygılarımla....
    Abdullah hocam saygı duyarım tabiki sizin düşünceniz fakat bu dediğinize son 10 yıldır kesinlikle katılıyorum..bugün mercedes bile renault un dizelini ve kangoo nun kasasını kullanmakta..Araba piyasası öyle bir hale geldi ki herşey birbirine girdi..dizel teknolojisi çok ayrı bir nokta benim için örneğin kia ısuzu gb markalar kamyon yada kamyonet dizelleri ile yıllarca satış yaptılar ve bence dizel konusunda inanılmaz tecrübeliler ama satışlarına baktığınızda çok kötü.Aslında Opel dizel konusunda geri kalmadı bunun başlangıcını FİAT ile birlikte yaptı fakat o dönemler hatırlarsınız Opel çok darboğaza girdi hatta birzamanlar kapancak seviyeye kadar geldi ve motoru o sıralarda FİAT sahiplenerek daha üst düzey bir motor çıkardı.SFİ motor ki gerçekten mükemmel bir motor yüzyılın motoru seçildi. Opelin 96 öncesine baktığınızda inanılmaz parlak bir Opel görüyoruz ama 96 dan sonra bu dedikleriniz başladı ve gerçekten sorunlu bir araç imajı çizdi..şu anda yine toparlanma aşamasına girdiğini düşünüyorum neden derseniz kendi dizel motorunu çıkarması yeni astra ya 2012 en sorunsuz araç ödülü verilmesi sürekli güncel ve gerçekten eskisi gibi göze hoş gelen geniş güzel arabalar üretmesi dizele çift turbo(biturbo) olayını getirmesi benzinlide 1.4 ve 1.6 turbo gibi seçeneklerin olması bunlara işarettir..
    Şahsen Opele güveniyorum 2000 astra g kasamız vardı hiç sorun yaşamadık inanılmaz memnunduk şimdi 2012 astra h çok memnunum bize sorun yaşatmadı çok şükür..şu anda tekrar iyi bir devreye girdiğini düşünüyorum bakalım göreceğiz artık..

NOT: çok övülen wolkswagen bile düne kadar 3 silindir dizel kullanmaktaydı..yani bence motoru başkasından almak yada kasa bakımından ortak üretime girmek marka kötülüğü değil maaliyet stratejisidir diye düşünüyorum..

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben halen daha Türkiyeye geleceğinden şüpheliyim kardeşim ya açıkçası zanetmiyorum da..
    Kesin gelir Tayfun, rakiplerinin hepsinde bu seçenek varken Opel bu fırsatı kaçırmaz eminim,

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abdullah hocam saygı duyarım tabiki sizin düşünceniz fakat bu dediğinize son 10 yıldır kesinlikle katılıyorum..bugün mercedes bile renault un dizelini ve kangoo nun kasasını kullanmakta..Araba piyasası öyle bir hale geldi ki herşey birbirine girdi..dizel teknolojisi çok ayrı bir nokta benim için örneğin kia ısuzu gb markalar kamyon yada kamyonet dizelleri ile yıllarca satış yaptılar ve bence dizel konusunda inanılmaz tecrübeliler ama satışlarına baktığınızda çok kötü.Aslında Opel dizel konusunda geri kalmadı bunun başlangıcını FİAT ile birlikte yaptı fakat o dönemler hatırlarsınız Opel çok darboğaza girdi hatta birzamanlar kapancak seviyeye kadar geldi ve motoru o sıralarda FİAT sahiplenerek daha üst düzey bir motor çıkardı.SFİ motor ki gerçekten mükemmel bir motor yüzyılın motoru seçildi. Opelin 96 öncesine baktığınızda inanılmaz parlak bir Opel görüyoruz ama 96 dan sonra bu dedikleriniz başladı ve gerçekten sorunlu bir araç imajı çizdi..şu anda yine toparlanma aşamasına girdiğini düşünüyorum neden derseniz kendi dizel motorunu çıkarması yeni astra ya 2012 en sorunsuz araç ödülü verilmesi sürekli güncel ve gerçekten eskisi gibi göze hoş gelen geniş güzel arabalar üretmesi dizele çift turbo(biturbo) olayını getirmesi benzinlide 1.4 ve 1.6 turbo gibi seçeneklerin olması bunlara işarettir..
    Şahsen Opele güveniyorum 2000 astra g kasamız vardı hiç sorun yaşamadık inanılmaz memnunduk şimdi 2012 astra h çok memnunum bize sorun yaşatmadı çok şükür..şu anda tekrar iyi bir devreye girdiğini düşünüyorum bakalım göreceğiz artık..

NOT: çok övülen wolkswagen bile düne kadar 3 silindir dizel kullanmaktaydı..yani bence motoru başkasından almak yada kasa bakımından ortak üretime girmek marka kötülüğü değil maaliyet stratejisidir diye düşünüyorum..
    Ben açıkçası motor olarak Opelin rakiplerinin gerisinde kaldığına pek inanmıyorum.Dizel konusunda sadece sıfırdan motor yapmak yerine diğer firmalardan (Fiat, Isuzu..) motor alıp modellerinde kullandı.Yani sadece dizel motor ürertim konusunda geri kamıştı diyebiliriz.Bunun dışında iyi ve kaliteli modeller çıkardı hep.Sadece bazılarında ufak tefek kronik problem yaşadı o kadar,

VW konusunda haklısın kesinlikle.Markayı kurtaran ilk motor 1.4 Tsi lerdir.Buna şimdi yeni nesil dizelleri (Common-rail) ekledi.Bu iki motor VW ni taşıyor.Yoksa onlar da büyük sıkıntı yaşarlardı...