Test sürüşünü yaptık arkadaşlar. M/M şanzımanlı toyota D4D araç varmış ellerinde test sürüşü için. Otomatik almaya niyetimiz yokken otomatik alsak da olur düşüncesine döndük birden. M/M şanzıman hoşuma gitti baya. Direksiyon arkasında vites değiştirme tuşları falan var. Oldukça hoş. Toyotanın sorunlu şanzıman serisi bunlar mıydı? Çünkü satış görevlisine sordum ben kullanıyorum tıkır tıkır çalışıyo dedi. Malzeme kalitesi yol tutuş frenler iyi gibi geldi bana. Konfor da ideal. D4D motor çok sessiz çalışmakta. Optitron göstergeler harika. Dışı zaten güzel bunu daha öncede söylemiştik. Anahtarını beğenmedim sadece oldukça sade bir anahtar tasarımı var. Onun haricinde araçta bi kusur bulamadım. Beyaz renk artı bej iç döşeme ve muhteşem birliktelik.

Toyotadan çıktık gittik opele. Opelde zaten otomatik seçeneği yok. Test aracı füme renk sport donanımdı. Araç dış görünüşüyle sarıyor zaten içine binincede güzel bi panelle karşılaşıyoruz. Dikkatimi ilk çekense sesli çalışan motor oldu. D4D gerçekten dizeller içinde en sessizi sanırım. Marşıda verdikten sonra klimanın son kademede çalışmaya başlamasıyla ufak bi şok yaşadık Klimanın falan her yeri düğme İlk başta göze karışık gelen mekan alışılması çok da güç değilmiş aslında Tabiki daha şık bi araç aurise göre. Ama kalite olarak aynı. Yol tutuş süspansiyonlar iyiydi bence ben bi sorun göremedim. Frenler baya iyiydi. Performans olarak D4Dye göre biraz sönük kaldı diyebilirim.

İki aracı da benim kullanma şansım olmadı abim kullandı. Ben yanda değerlendirme yaptım aracı inceledim. İki araçta çok güzel arkadaşlar. Kesin otomatik alcaz dersek Auris gözüküyo. Yoksa Astra da olabilir.Tabi iki aracıda beklememiz gerekiyo bi süre Opel fiyat garantisi vermezken toyota da öyle bi durum yok. Anlaştığımız fiyata alıcaz.

Son karar verilecek tabi bi kaç gün içinde. İlgilenen herkese tekrardan teşekkürler...