Alıntı piankhy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Astra'yı araç almadan önce ilk geldiği zaman incelemiştim. Test araçları olmadığı için kullanamasam da içini falan oldukça detaylı inceledim. Öncelikle Astra'nın iç mekan kalitesi ve ambiyansı Auris'ten bir kaç gömlek üstün. Açıkçası benim çok hoşuma gitti. Bir tek soru işareti motoru. Bu da problem anlamında değil de güç anlamında. Zaten FIAT'ın multijet motorlarını kullandıkları için dayanıklılık ve sorunsuzluk olarak problem çıkartacağını sanmıyorum. Sanırım Toyota'nın da motoru aşağı yukarı aynı güçlerde olduğu için pek fark olmaz.

Gelelim Toyota'ya. 2009 yılında yakın bir arkadaşım dizel otomatik Coralla aldı. İç mekanı falan güzel. Kötü denemez. Ancak ilk bakışta insana geldiği kadar kaliteli bir malzeme değil. Çok fazla sert plastik kullanmışlar. Araç da camlarının küçük olması nedeniyle biraz insanı daraltıyor. Elbette bunlar kişisel yorumlar. Ancak eğer otomatik alacaksanız Toyota'dan uzak durun. Gerçekten Toyota'nın otomatiği oldukça kötü. Arkadaşımın da en büyük sıkıntısı bu. Sarsıntılı geçişler, trafikte sürekli ısınarak koku yapma ve ikaz vermeler, geç tepkiler, hepsi bir arada. Düz alacaksanız olabilir ama otomatiğine bence hiç girmeyin. Arkadaşım sırf bu yüzden bir kaç ay sonra değiştirecek aracını. Bunun yanında performansı da vasat. Otomatik vites de performansından epey bir yiyor. Şöyle söylemek gerekirse, benim 2008 model dizel otomatik Megane'ın arkadaşın 2009 Coralla'sından daha performanslı. Çok çok farklı değil ama fark olduğunu hissediyorsunuz. Uzun lafın kısası ben olsam Astra'yı ilk tercih olarak değerlendirirdim. Hem artık Toyota'ların da sorunsuzluk imajı oldukça darbe aldı son zamanlarda.
Araç kesinlikle otomatik düşünülmüyor. Manuel olacak. Astra 5 ileri vites ama Auris 6 ileri vites bu da önemli bi ayrıntı gibi geldi bana. Ama uzun 5.vites var diyolar belki 6.vites kadar etkili 5.vitesi vardır. Performans çok önemli değil Multijetlerde zaten kendilerini kanıtlamış motorlar. Ben de mekanik sıkıntı çıkacağını sanmıyorum pek.

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben toyotaya ısınamadım genel olarak. servis masraflarıda öyle ucuz değil bence hatılamıyorum ama ÇOK demiştim 10000 ve 20000 bakım masraflarına. biz alırken toyota benzinde tam otomatiğe geri dönmüştü şuan dizellerdede döndüyse tam otomatik şanzımanda sorun yok.
aurisi detaylı incelemedim 2010 corollaya dayanarak konuşuyorum.

astra içinse gerek içi özellikle dışı tasarım olarak çok hoşuma gidiyor.
Ozan Abi alınacak araç manuel olacak. Bence Aurisinde tasarımı güzel ama içi Astra kadar iyi değil Aurisin.

Alıntı phyevren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
YENİ astra aurise göre çok çok daha stil sahibi bir araç bence OPEL..!
Stil sahibi tabi de işte sorunsuzluk kalite servis maliyetleri parça fiyatları açısından karşılaştırırsak hangisi üstün. Önemli olan o