dejavu Nickli Üyeden Alıntı
ben grande punto 75 hp ve 90 hp sini kullandım... linea yi kullanmadım ama bizim arabalardan pek farkı yok... o yüzden kullanmadığım için bilgi birikimi konusunda pek eksiğimin olduğunu düşünmüyorum.. fiat bence fiyat olarak diğer arabalardan farkı yok.. geçen kayınpedere 90 hp toyota corolla yeni kasa aldık.. araba 90 beygirlik olmasına rağmen o kasayı bizim 90 hp lerden daha iyi taşıyor gibi... ben gp nin 90 hp sinin toyata 90 hp sinin aynı olmadığı kanısındayım.. 90 hp toyota o 1300 kğ (tam emin değilim ama öğle olması lazım..) kasayla iyi gidiyor.. toyotayı kullandığımda benim altımdaki 75 hp den şüphe eder oldum @alper in 90 hp emosunu hemde power box la kullandım toyata ile kıyasladım bana sanki motor güçleri aynı değil gibi geldi.. içimden açıkcası kendi motorumu dyano ya (işi bilen bir yerde) sokmak geliyor.. bana göre fiat gp ye 1,3 motordan başka en az 1,6 diesel ve 1,6 benzinli bir motor daha koymalıydı.. 1,3 motor üzerinde oynama yapıp bu 75 hp buda 90 hp dememeliydi.. kilimayı açıyorum çoğu zaman yolda tıkanıyorum.. diesel kullanmasını bildiğim halde.. illaki devirli kullanmak gerektiriyor... toyata fiat veya toyota bence hepside verdiğin paranın karşılığını veriyor.. benim araba 28 bin ytl kayınpederin arabası 39 bin ytl bakıyorum.. arada 11 bin ytl fark var ama toyata bunu sana malzeme kalitesi ve ek donanımla zaten geri vermiş.. yani fark yok bana göre.. geçen toyotanın arka tamponunu değiştirdik tüm maliyet 550 ytl bizimkide 600 ytl civarı e dedim ne anlamı var benim fiat almamın bende keşke toyota alsan dedim içimden.. bir bakıyorum benim arabadan içeri ses geliyor kayınpederin motor sesi sanki anlaşılmıyor bile.. megan corolla cıvıc linea focus verdiğin parayı kıyasladığında hepsi aynı olcude ne verirsen onu veriyor.. az para verirsen fiat daki gibi performansın düşük ve malzeme kalitesi biraz daha kötü burdan da fiyat farkı ortaya çıkıyor sanki fiat daha ucuz bir arabaymış gibi gözüküyor ama değil.. babamda bir tane hundai panel van var valla benden daha iyi performansı var.. kalkarken bile araba kokluyor ve hemen olduğu yerden kafa kaldırıyor.. ondan sonra benim grandeye biniyorum kalkış yaparken araba sanki ağlıyor.. sakın ikiside aynı sekment aynı araba değil demeyin aradaki farkı düşünerek konuşuyorum.. benim ilk arabam ve şimdiye kadar 24 bin kilometre yol yaptım ve türkiyenin her koşulunda yol yaptım kışında, karında, yazında, asfaltında, yayla yolunda, dağında, patika yollarında ve açıkcası bir daha fiat almayı düşünmüyorum.. her arabanın kronik sorunu olabilir.. bir araba 10 bin satar bir arabada 25 bin satar. 10 bin satandan 100 tane arıza çıkar 25 bin satandan 200 tane arıza çıkar matamatiksel olarak kıyaslama yaparsanız 25 bin araç satan firma 200 arıza ile genede diğerine göre daha başarılıdır.. kalkıpta bizi salak yerine koyup bu firma daha çok arıza veriyor diye bizi kimse salak yerine koymasın.. diyorlarki meganın kronik sorunları var.. meganı sevmeme rağmen ve fiat gp fanatiği olmama rağmen.. diyorum ki o zaman bu insanlar neden gidip hala megan alıyor diyorum.. demekki bu işde bir iş var.. hala arabamı çok seviyorum ama sanıyorum bir daha fiat almıcam gibi geliyor içimden.. ve sanıyorum ikinci arabam ya toyota yada reno yada ford olacak.. ve içimden bir hisde yeni ford focus III geliyor büyük bir ihtimalle 2010 yılında türkiyede olur.. şu an 2008 modelleri diesel olanlar 110 beygir ve 2010 yılında bu 120 veya 125 beygir olur ve bu motorda focusda süper olur.. ve şimdiden kendimi bu arabaya ayarlıyorum allah nasip ederse... fiat hala gp de 1,3 motor sata dursun ama 1,9 120 hp motoru getirmesin... aylar önce linea yı çıkarsın ama 1,4 motor 120 hp eylülde gelecek desin.... fiat artık motorları çinlilere yaptıra dursun... bu politikalarda ancak 3 üncüleğe yada 4 üncülüğe oynarsınız.. ne dim artık... bravo yu türkiyeden önce avrupada çıkarsın.... ve bravo nun güçlü motorları hala vergiden dolayı getirmesin.. (sakin mesajıma hayır bravonun güçlü motoruda gelecek sen yanlışsın diyede cevap yazmayın.. ve bu şekildede yargılayıcı konuştuğum için kusura bakmasın)
bir üst yazımı yazıp gönderdikten sonra sayfaya bakıyorum ve forumda geziyorum.. bir kullanıcı demişki bu gögüsdeki gıcırtılar nasıl çözülecek.. gıcırtı yüzünden en az 4 defa servise gitmişimdir.. ve hala problemim çözülmüş değil... bir yeri yaptırıyorsun diğer yerden gelmeye başlıyor.. ne yapım bende artık vazgeçtim zırıltı sesi ile birlikte kullanıyorum arabayı servisede gitmiyorum.. ve müşteri hizmetlerinden aradığımdada ewet problemin çözüldü diyorum ne dim.. bir bakıyorum bir kullanıcı yeni başlık açmış fiat 1,9 hp yi ne zaman getirecek diye başlık açmış... ben bu lafı kaç defa duydum.. fiat bilmem kaç defa duymuştur.. anlamıyorum vergi farkıymış.. allah aşkına bu vergi farkını fiatmı verecek kullanıcı mı.. bırakda buna kullanıcı karar versin.. çünkü vergi farkını kullanıcı vercek... yoksa yanlışmı konuşuyorum.. ne yani vergi farkını biz veriyoruz size zararına arabamı veriyoruz diyecekti ... saçmalık bu ya... bak lüks markalar 5000 cc lik motor getiriyor.. sen buyuk motor getirmezsen her zaman ikinci marka olursun.. bırakda bunun kararını kullanıcı versin...
geçenlerde servisteyim... bir stilo kullanıcı arabasını satıyor.. arabada yok yok esp dahi var.. abi nesinden memnun değilsin diyorum.. motor bu arabayı kaldırmıyor diyor... geçen sezgintr arkadaşımız bu forumda bir stilo aracın satılık olduğunu yazmıştı.. herşey var donanım full süper ama 1,6 motor bu araçta biraz zayıf kalıyor diyordu.. birazda yakıyor demişti... ben şimdi neden gidipda ford focus almın.. kullanan da kullanmayanda abi süper kaçıyor araçlar diyor... istanbula gidiyorum.. yanımda focus benle dalga geçiyor.. benim zaten limit fabrika olarak 165 km hız yapar diyor 190 km hızla gidiyorum geçiyorum hemen ardından focus bir atak daha yapıp önüme geçip tekrar yavaşlıyor.. adam benle resmen dalga geçiyor... fiat bence; malzeme kalitesi, işçilik kalitesi, ve motor seçenekleri konusunda değişikliğe gitmeli...
Yer imleri