Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Sayfa :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
istanbul-sivas-bodrum-istanbul /4000km / 4kişi / bagaj full / klima çoğu zaman kapalı / hız 110kms çoğunlukla. yol bilgisayarı 6lt gösterdi
Ziyaretçi047
22/09/2008, 15:48
Ben nasıl dizelciyim anlamıyorum. T-jet kadar yakıyorum. Fire lar benden az yakıyor. Normal kullanımda 7 litre, sakinde 6.5 basarsam 8-9 :)
CesSpOoL
25/09/2008, 09:07
İstanbul Kartal - Lüleburgaz 100Km/5,6L
Pompa Hesabı 80 YTL ile 430 km kadar gittim pompa hesabı.
forumda biryerlerde okumuştum hızla 100km/h hıza çıkıp ve o hızı koruyarak gidince yakıt tüketimi azalıyor deniliyordu.. gerçekten o yöntemle hem devirli kullanıp hemde yakıt tasarrufu sağladığımı farkettim.. kurum kasma olayı olmadan..
sonuç: artık daha az yaktırıyorum.. :)
forumda biryerlerde okumuştum hızla 100km/h hıza çıkıp ve o hızı koruyarak gidince yakıt tüketimi azalıyor deniliyordu.. gerçekten o yöntemle hem devirli kullanıp hemde yakıt tasarrufu sağladığımı farkettim.. kurum kasma olayı olmadan..
sonuç: artık daha az yaktırıyorum.. :)
Evet Mehmet, özellikle benzinli araçlarda hızlıca belirli bir sürate çıkılıp sonrasında sabit hızla gitmek yakıt tüketimini düşürmekte.Sürekli hızlanma ve yavaşlama eğiliminde olmak tüketimi arttırıyor...
boşa atmadığında vitesi arabada sanki öne yığılır gibi hafif hafif bir his oluyor? :(
yani yokuş aşağıya gitsen bile hızı her an azalıyor yada en iyi ihtimalle aynı hızda devam ediyor!
ancak boşata iken sürekli ileri bir ivme kazanıyor?
sizdede öyle olmuyormu?
yada olayın sırrı zaten bu mu?
Boştaki araç daha iyi hızlanabilir tabi.Ancak güvenlik paketli Gp larda msr den dolayı hızda süratli bir düşme ve yığılma olmuyor...
En güvenlisi aracın sürekli viteste olması...
ince5757
28/09/2008, 10:03
Arkadaşlar arabalarımızı boşa attığımız zaman anlık ykıt tüketimine bakıyorsunuzdur aradada olsa bir çoğunuz.Araç viteste iken ve gaza basmayınca 2 litre gösteriyor ancak viteste değil iken bu değer değişiyor.Benim sorum şu boşa atıp araba özellikle yokuş aşağı gider iken bu anlık tüketim benim arabada 9 litreyi bile gördüğü oluyor.Yani devamlı değişerek 4-5-8-9 gibi değerler çıkıyor.
Ben bu durumu anlamadım ama bana açıklayabilecek arkadaş varmı lütfen.Hepinize teşekkürler.
Arkadaşlar arabalarımızı boşa attığımız zaman anlık ykıt tüketimine bakıyorsunuzdur aradada olsa bir çoğunuz.Araç viteste iken ve gaza basmayınca 2 litre gösteriyor ancak viteste değil iken bu değer değişiyor.Benim sorum şu boşa atıp araba özellikle yokuş aşağı gider iken bu anlık tüketim benim arabada 9 litreyi bile gördüğü oluyor.Yani devamlı değişerek 4-5-8-9 gibi değerler çıkıyor.
Ben bu durumu anlamadım ama bana açıklayabilecek arkadaş varmı lütfen.Hepinize teşekkürler.
Serdar, aşağıdaki başlıkta konu tartışılıyor... ;)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/4801-hadi-bakalim-su-cut-off-olayina-biraz-kafa-yoralim.html
Dün mersinden izmire 5,1 L/100 km tüketimle geldim. hızım 100ün üzerine çıkmadı. bir depodan biraz fazla yakıt gitti. bir depoyla 850 km yaptım.
slm arkadaşlar ben şehir içi sakin kullanımda 6.5 civarı performanslı kullanımda 7 litre civarı yakıyorum. araç 12000 km de ve adanada yaşıyorum..
sizin puntolarda nasıl durum?
eko 66 diye bir cihaz var taktıran var mı hiç sitede?
hunterturkey
30/09/2008, 04:47
eko-66 cihazini THY ve TSK ucaklarinda deniyecekmis diye bi haber okumustum,son gelisme nedir tam bilmiyorum.eger kullananlar varsa gercekten bilgi almak cok işe yarar...
tolgaank88
30/09/2008, 13:02
slm arkadaşlar ben şehir içi sakin kullanımda 6.5 civarı performanslı kullanımda 7 litre civarı yakıyorum. araç 12000 km de ve adanada yaşıyorum..
sizin puntolarda nasıl durum?
eko 66 diye bir cihaz var taktıran var mı hiç sitede?
eko-66 cihazini THY ve TSK ucaklarinda deniyecekmis diye bi haber okumustum,son gelisme nedir tam bilmiyorum.eger kullananlar varsa gercekten bilgi almak cok işe yarar...
şu link i inceleyin isterseniz...
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/6210-eko66-nedir.html
benim aracım lpg li arkadaşlar şehir içi 170ykr şehirler arası ise 130ykr yakıyor.yol bilgisayarı şehiriçi genelde 6.7lt civarında
cantekin
05/10/2008, 22:25
benim G.puntoda lpgli ama benimki şehir dışı 142 ykr şehir içi 180 ykr yakıyor normal kullanımla neden öyle acaba
benim puntom 180 civarı şehir içi yakıyor120 de uzun yol
Valla benimki 7.4 yakıyor ama oldukça devirli kullanıyorum:cool:
Dün mersinden izmire 5,1 L/100 km tüketimle geldim. hızım 100ün üzerine çıkmadı. bir depodan biraz fazla yakıt gitti. bir depoyla 850 km yaptım.
Hocam araç şuan kaç kilometrede.
dediğin gibi 1400 kilometrede 100'ü geçmeden 5.0 yaktı benimkide kilometre 11.000 civarıydı.
Ancak ben şirket araçlarımızda görüğümü söyleyeyim. 60-70 binden önce yakıtta ciddi bir düşüş olmuyor.
stotinka
06/10/2008, 03:16
şehirdışı 90-100 km arası 4.4 ortalamayı yakaladım
krakercocuk
06/10/2008, 04:07
benim G.puntoda lpgli ama benimki şehir dışı 142 ykr şehir içi 180 ykr yakıyor normal kullanımla neden öyle acaba
vites devileriniz ve sabit hız devirleriniz fazla olabılırmı acaba?
Hocam araç şuan kaç kilometrede.
dediğin gibi 1400 kilometrede 100'ü geçmeden 5.0 yaktı benimkide kilometre 11.000 civarıydı.
Ancak ben şirket araçlarımızda görüğümü söyleyeyim. 60-70 binden önce yakıtta ciddi bir düşüş olmuyor.
38binde
valla bence fabrika değerlerinin üstünde aldatmaca bunlar yok 5.2 şehir dışı içi 6.3
filan benim ki şehidışı 6.2 nin altına düşmüyo
Erdem Bozdağ
07/10/2008, 19:30
istanbula çok sakin gittim 90km ortalama ile 3.8 yaktı
dönüşte 120 ortalama ile geldim 4.7lt yaktı
eskişehire git gel+şehir içinde de gezdim eskişehirde 5.2lt ile döndm ankaraya
şehiriçi+uzun yol(okulum şehre uzak) ortalama ise 5.7-6ly arası yakıyorum ben
Şu anda 2500 km'de ve aldığımdan beri hiç sıfırlamadım.İlk başlarda 8.4lt olan yakıt tüketimi şu sıralarda 7.9lt'lere düştü.Yüksek olan yakıt tüketimini eşime araba kullanmayı öğretiğim için olduğunu ümit ediyorum.İnşallah düşecek.
mustafaf
10/10/2008, 18:38
abı bıraz fazla yakmamısmı ya?? bende aynı sekılde bır depoyla 850km. gıtmıstı aynı yolda.ama bende sureklı klıma acık ve 100-140km./h hızları arasında gıtmıstım.arabada ıkı kısıydık yaklasık 60 kg. kadarda yuk vardı.gercı senın arabanın bakımıda yaklasıyor ondanda kaynaklı olabılır...
smfatih81
11/10/2008, 12:25
Abiler dümdüz bir yolda 85 km sabit hızda y bilgisayarı 2.5 anlık yakıyor. 4saatte 292km 3.4 ort hız ortalaması yaptırıyorum. Anlıcanız fabrika değerlerini bile azaltıyorum. Tabiki kulanmadan kullanmaya çok fark var. Sabredip gaza bazmazsanız 90ını bile geçmezseniz ancak ekonomik gider.
ufukbzk84
01/11/2008, 13:34
geçen ay ankaraya gittim bursaya gidip ordan ankara 100 liralık yakıt aldım 850 km yol gittim euro dizelin litrei 2,92 idi... 117 lira yaktım... bu arada eko-66 nın fiyatı 600 ytl imiş minimum yüzde 20 avantaj sağlamakta ve aşırı talepten dolayı siparişlere yetişmekte zorlanıyormuş... ve bunu yapan kişinin peşini almanlar başta olmak üzere bi çok ülke peşini bırakmıyorlarmış... ama bizim ülkeden hala teşvik amaçlı bir tık yok gerizekalılar almanlar kapar bizde onlardan 3-5 katı fazlaya satın alırız...
Forumdan bu eko 66 yi taktiripda fayda gören var mi arkadaşlar adamlar %20 civari tasarrufdan bahsediyorlar...
Forumdan bu eko 66 yi taktiripda fayda gören var mi arkadaşlar adamlar %20 civari tasarrufdan bahsediyorlar...
Aynı işi yaptığı söylenen cihazlardan eko66 600ytl, diğeri 90 ytl.. Bu yakıt tasarufu vaadiyle milleti kazıklamaya çalışan o kadar çok insan evladı var ki.. :ranting2:Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırdetmek o kadar zor ki.. Bu nedenle yok eko66 yok bilmem ne, hepsinden uzak duruyorum.. :boxin:Yalanım olmasın "ya bu motorsilk işe yarıyor galiba" diye bir fikre kapılmış durumdayım ama garantiyi yakma ihtimalinden dolayı kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum..:closedey:
bildiğim kadarıyla bizim forumda eko66 kullanan yok..
çok iyi yakıyor benim gp...memnunum...verdiğim parayı son kuruşuna kadar hak ediyor...yakıt tasarruf amaçlı aparatlara benimde hiç sıcak bir bakışım yok...fakat bor ile üretilen ya da imal edilen herşeyi kullanma taraftarıyım...sonuçta motosilk e sıcağım fakat kullanmadım...acaba active ile dynamic arasında bir depo da ne kadar farkeder...deneyimli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim...
çok iyi yakıyor benim gp...memnunum...verdiğim parayı son kuruşuna kadar hak ediyor...yakıt tasarruf amaçlı aparatlara benimde hiç sıcak bir bakışım yok...fakat bor ile üretilen ya da imal edilen herşeyi kullanma taraftarıyım...sonuçta motosilk e sıcağım fakat kullanmadım...acaba active ile dynamic arasında bir depo da ne kadar farkeder...deneyimli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim...
active le diynamic arasında yakıt açısından fark olacağını düşünmüyorum, galiba ağırlıklarıda aynı, niye fark olsun ki
şu anda benzinli araçlarda en iyi yakıt tasarrufu LPG kitleri ile elde ediliyor, yaklaşık% 30-40 arası
LPG düşünebilirsiniz, sitede oldukça fazla lpg kiti taktıran var ve hepsi memnun
sorumu yanlış sormuşum...
95 bg ile 77 bg arasında bir depoda ne kadar fiyat farkı olur diye sormam gerekiyordu?
ayrıca lpg kiti taktırma fikride iki senede bir araç değiştirecek bir kullanıcı için hiç kendini amorti eden bir fikir değil ve aracın orjinalini ruhsatını bana göre değiştirmeye hiç değmez...
Romeo_er2
04/11/2008, 22:13
aracın depoyu 1 hafta önce fulledim yeni bitti 410 km fln gitmişim..
Ortalama yakit ne kadar peki birde performanslimi kullandiniz
daha fazla gitmesi lazimdi..
Active ile dynamic arasında motor aynı ise yakıt farketmez.
Ancak 77 hp ve 95 HP arasında böyle bir soru mantıklı olabilir bence.
Şehir içinde 77 HP nin daha az yakması muhtemeldir. Çünkü 77 Hp ler max torku 3000 devir civarında falan veriyor yanış hatırlamıyorsam. Ancak 95 likler 4500 civarında veriyor. Dolayısıyle şehir içi trafiğinde vites geçişleri için 95 likte daha yüksek devirlere çıkmak gerekiyor. Ancak şehir dışında ise 95 lik 6. vites avantajından dolayı 77 likten daha az yakacaktır. Şöyleki 95 likler 6. vites 3000 devirde 120 Km/s hıza ulaşıyor.
ozel_egt
07/11/2008, 23:19
1.3 75 bg baya az yakıyo ya helal gpme 800km oldu isik yenı yandı s.içi %80 i
karma kullanımda 50 ytl benzinle yaklaşık 300 km yol yapıyorum
valla tjet 100km 8.4lt yakıyor, gerci baya performanslı kullanıyorum ama diger motorlara gore baya fazla
Benim aracımda takılı gayet memnunum aşağı yukarı %15 tasarruf yapıyor çekişte performansta baya farkediyor
kemal bey peki bu tasarrufu yol bilgisayarından mı gördünüz neye göre %15 ölçtünüz... cihazı devre dışı bıraktıgınızda tekrar fazla mı yakıyo denediniz mii...
kemal bey peki bu tasarrufu yol bilgisayarından mı gördünüz neye göre %15 ölçtünüz... cihazı devre dışı bıraktıgınızda tekrar fazla mı yakıyo denediniz mii...
Ben depoyu sürekli fullerim ve hemen hemen aynı güzergahta dolaşırım bu şekilde hesaplıyarak ölçtüm ama seninde dediğin gibi cihazı devre dışı bırakıp denemek benimde aklımda denediğimde sizlerle paylaşırım
devre dışı bırakmak için fuse yazan ışıgın yanındaki sigortayı çevirerek çıkarabilirsin kırmızı ışık sönecek ozaman devre dışı kalıyoo.. öle deneyebilirsin...
nabulimut
13/11/2008, 22:04
şehir içi 6,2
şehirler arası kastım 90nı geçmedim 5,0 la 480 km yaptım
bence ankarada şehir içi 6.2 yakmanız çok iyiii ve çok zor...
güzergahınız üzerinde trafik yoğunluğü , trafik lambası azsa ancak 6.2 olur galiba ne kadar ekonomik sürsenizde..
theblight
15/11/2008, 12:20
Son depomla ilgili veriler:
39,6 litre mazotla 702km yapmışım %95 i şehir içi 5.6lt/100km ortalamam.
Biraz daha düşürebilir miyim acaba?
Tahminim şu yönde Tire'ye gidip geldim yolda dayanamadım 160-170 gittim geldim eğer 90 sabitle gitseydim rahat rahat 702yi 802 yapardım.Yanılıyor muyum ?
emresan87
15/11/2008, 20:36
Ben ankarada kullanıyorum şehiriçinde ortalamam 8lt/100km... Otobanda 100-110 sabit hızla geldim 6,4 litre yaktı...
Hız sınırlamalarına uyarak Adana - Niğde arasında kullanıyorum, genelde şehirler arası yani. Yol bilgisayarı 5,1 -5,4 arasında gösteriyor ortalama.
Ama aldığım yaptığım kmyi aldığım benzine bölerek yaptığım hesaplama 5,6-5,8 arasında sarfiyat çıkıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Bu arada Euro Diesel' in litre fiyatı Ankara' da 2,7 YTL' ye düşmüş. Süper yaaaa. Şehir içinde ortalamam çok uzun bir süredir istikrarlı bir şekilde 5,6-5,9 arası değişiyor.
Ben de uzun zamandan beridir bu konuyu gündemde göremediğimden dolayı kitlenmiş zannettim. Bir güncelleme yapalım bu durumda. Benim arabam baya bir yüksek yakmaya başladı bu aralar. 6-7 litre arasında geziyor ama harbi harbi şehir içi yani. Sanırım havaların soğumasının da buna katkısı büyük. Allahtan Eurodizel in fiyatı 2,5 larda da fazla dokunmuyor.
hafif yakıt artışı hissettiğim zaman hava filtresini değiştiriyorum.. lastik basınçlarını kontrol ediyorum.. tabi kışın kısa mesafelerde tüketim artıyor.. 20.000km bakımım geldi henüz yaptırmadım.. bu günlerde 100km karma yakıtım 5.5 civarı..
karma kullanımda 50 ytl benzinle yaklaşık 300 km yol yapıyorum
çok iyi.benimki 1 depo ile 500 km gidiyor .
valla tjet 100km 8.4lt yakıyor, gerci baya performanslı kullanıyorum ama diger motorlara gore baya fazla
Hadi o t-jet yakar.ya bizimkine ne demeli.benim araç da o kadar yakıyor.
palombaro
26/12/2008, 12:28
valla ben, her seferinde elli milyonluk benzin alıyorum.böylence benzin fiyatının artması,beni hiç etkilemiyor.:bash:
:Ç:rofl::rofl::rofl:
şehiriçi kullanımda 7.0 lt civarı yakıyor 1.477hp tüpte kullandıgım için bana kmde 130 ykr ye geliyor.
arkadaşlar sitede eko 66 kullanan var mı ben takdırdım ama şu ana kadar bariz bir tasarruf görmedim galiba en iyi tasarruf gaza az basmakkk
ozel_egt
28/12/2008, 00:30
bir depo ile (42lt yakıt aldım) 947 km yaptım uzun yolda 100 km sı s.içi iyi yakıtlar multıjetler baya ekonımık ozellıkle sakın kullanımlarda
En son depoyu doldurduğumdan buyana 730km yol yaptım.
Bugün depoyu tekrar doldurdum 41,81lt mazot aldım (Opet EuroDizel: 1lt - 2,44 Ytl).
Kaba hesaptan 1km de 0,057lt (5,7/100km) yakıt harcamışım.
Yol bilgisayarının verdiği ortalama tüketim değerimde aynı.
Bi önceki mazotumu 1lt' si 2,49 Ytl den almıştım.
Gene kaba hesaptan 1km de 0,1426 Ytl harcamışım.
Genelde aracı sakin kullanırım en fazla 2500 devirde vites değiştiririm (Çıldırmadığım anlarda :cool:)
Güzergah olarak hergün İstanbulda Haramidere - M.köy arasında işe gidip geliyorum (Otobandan). Ancak yoğun İstanbul trafiğindeki (E5) gibi aşırı dur kalk yapmasamda gidip geldiğim yolda dur kalk yaptığım oluyor. Özellikle akşam iş çıkışı Okmeydanı - Haliç - Bayrampaşa istikameti ister istemez trafikte yoğunluk oluyor. Bayrampaşayı geçtikten sonra 90bg ne verdiyse basıyorum :cool:
Selam arkadaşlar,
2007 model bir grande punto sahibiyim. Geçtiğimiz cumartesi aracı 20bin bakıma getirdim. Araçta "average consumtion " rakamı 9 lt/100 km olarak gözükmekteydi. Serviste emisyon ölçümü denen bir ölçümde ise bu rakamın doğru olmadığı, aslında aracın 5.5-6 lt/100 km yaktığının ölçüldüğü söylendi. Bunlardan hangisi doğrudur acaba arkadaşlar? Büyük bir ihtimalle ölçümler doğrudur diyeceksiniz, peki o halde aracın bilgisayarı mı bozuk? Bu konuda sizlerden en kısa zamanda bir cevap bekliyorum. Teşekkürler.
Şimdi bende şunu gözlemledim. Eğer uzun yolda sürekli aynı 2000-2500 bandında sürersem, ortaya çıkan tablo yol bilgisayarını doğrular şekilde oluyor. Ama biraz basa basa kullandığımda, yol bilgisayarı gerçek tüketimden daha az gösteriyor. Fakat servisin cihaza bağlayıp da sizin tüketiminiz şu kadardır diyebilmesi olanağı yok kesinlikle. En doğru ölçüm sizin depodan depoya fulleyerek kaç litre yakıtla ne kadar yol aldığınız üzerine yaptığınız hesaptır. Kış mevsiminde biraz yükselme olması normaldir. Benim şehir içi 5,5 iken şimdi 6,3 lere geldi.
arkadaşlar ben bir yıldır yakıt ortalamasını bulmaya çalışıyorum benzinde şehir içi 8.4 lt olarak uzun yolda 5 lt civarı şehir içi biraz fazla gibi geliyor.
arkadaşlar ben bir yıldır yakıt ortalamasını bulmaya çalışıyorum benzinde şehir içi 8.4 lt olarak uzun yolda 5 lt civarı şehir içi biraz fazla gibi geliyor.
Fazla değil, bemzinli araçların gerçekleri bunlar.https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon10.gif
ugurozer
31/12/2008, 12:40
Fazla değil, bemzinli araçların gerçekleri bunlar.https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon10.gif
77 hp bir araba için bence çok fazla kullanım tarzınızdan kaynaklanabilir, sehirdışı normal ancak sehirici fazla bence 7 L civarı olabilirdi
Sheythan
31/12/2008, 13:43
arkadaşlar 1.4 77BG fire active
BRC LPG Kiti ( garanti delinmeden takılmıştır)
şehir içi , 36 litre LPG ile 420 KM , LPG 1.58 , sonuç: 100km de 13.5 - 14 TL.
dizele hayır, LPG ye devam ;-)
arkadaşlar 1.4 77BG fire active
BRC LPG Kiti ( garanti delinmeden takılmıştır)
şehir içi , 36 litre LPG ile 420 KM , LPG 1.58 , sonuç: 100km de 13.5 - 14 TL.
dizele hayır, LPG ye devam ;-)
Bence LPG' ye göre tüketiminiz fazla. Benim dizel km de 13,5 Ykrş yakıyor 5,5 litre/100 km lik şehir içi kullanımımla. Kardeşimin sattığımız arabası ise 11-12 Ykrş yakıyordu şehir içinde en son indirimlerle.
cantekin
02/01/2009, 01:36
benim puntoda da brc sıralı sistem tüp takılı ama şehir dışı 145 ykr yakıyor.tüpün litresi 163 ykr fazla hız yapmadan kullanıyorum.çokmu fazla
sait onur
03/01/2009, 16:25
arkadaslar bu bahsedılen tıkırtı burcu ne demek???
200 ytl.lik yakıt 1177 km yapılan yol..
kmde 17 kuruş gözüküyor...
yol bilgisayarı hız verisi 55km
zaman 21:30
yakıt tüketimi 5.8 lt ortalama...
Gidilen yol Erdek-Koceli-İstanbul-Kocaeli-Erdek...
Yolun yaklaşık 200kmsi şehir içi kalanı uzun yol :)
sait onur
04/01/2009, 00:10
walla bana bayıdekı eleman satarken tabii:) bır depo mazotla 1300 km gıdersınız dedı dogruluk payı nedır tabı bılmıorum aracı henuz teslım almadım alınca ılk ısım yakıt olayı olcak..insallah dızel alarak hata etmemısızdır
benim puntoda da brc sıralı sistem tüp takılı ama şehir dışı 145 ykr yakıyor.tüpün litresi 163 ykr fazla hız yapmadan kullanıyorum.çokmu fazla
Sanki biraz fazla gibi. Dizeller şehir dışı 11 - 12 kuruş arası yakar. Lpg ile de buna yakın değerler olmalı bence.
walla bana bayıdekı eleman satarken tabii:) bır depo mazotla 1300 km gıdersınız dedı dogruluk payı nedır tabı bılmıorum aracı henuz teslım almadım alınca ılk ısım yakıt olayı olcak..insallah dızel alarak hata etmemısızdır
Araba satmak için ne kadar da kolay sallıyor bu adamlar yaa. 45 litrelik depoyla nereye 1300 km yapıyormuş Punto yaa..
Şehir içi 750 falan gider bu mevsimde ekonomik kullanımla. Uzun yolda da 850-900 civarı diyelim.
Konya-Ereğli arası olduğu gibi dümdüz bir yolda,ayağınızı sabitleyerek 70-80 arası bir süratle kullanırsanız ve 3.5 lt tüketim ortalamasını yakalarsanız neden olmasın...
Ama gerçek durumda, çıkacağınız rampa için gaza basmanız,kalkışlarda sürate ulaşana kadar fazla yakmanız yüzünden o ortalamaları yakalayamazsınız...
Ben de düzlükte 4.3lt değerini çok görüyorum tüketim olarak...Benzin bitene kadar o şekilde devam edebilsem 1000km yapacağım...Ama bunun virajı,eğimi,önünüze çıkanı yavaşlaması var...
Sonuç aracınızla 2-3 depo bitirdikten sonra satıcının söylediğine gülmeye başlayacaksınız...
istanbul şehir içi 2480 motorin fiyatı
300 km de 48 tl yaktı nasıl sizce?.yol bilgisayarı 7.4 gösteriyordu.
ankaraya geldim şu an araç 800 km'de 6.4 gösteriyor yol bilgisayarı.
Bir Güncel bilgi de ben veriyim;
Depoyu tam doldurdum (tek atımdan sonra ekletmedim)
100km şehir içi kullandıktan sonra (tam olarak 101,3km de idi) tekrar tam doldurdum,
pompa göstergesi 5,6 lt iken attı.
fena değil bence :)
Yol bilgisayarıyla karşılaştırma yaptınmı abi?
Yol bilgisayarıyla karşılaştırma yaptınmı abi?
ah,
evet onu eklemeyi unutmuşum :agri:
5.4 ile 5.7 arasında geziniyor.
:cool0000:
Anka2556
14/01/2009, 10:45
Sıfır aracıma (4.23) litre po'dan (42.86) litrede opett'ten yakıt koydum.
Toplam (47.09) litre, ilginçtir bayiden depo boş çıktım, en az 5-6 litre yakıt olmalıydı ama vermediler,
bende araba alma bahşisi vermedim bu yüzden.
Daha ilk depomdayım.
düz yolda 5.vtes 2000 devir 90km/s hızda anlık 3.7 görüyorum...
Yokuş yukarı kimi yerde 13-14 hatta 18 bile görebiliyorum.
Yokuş aşağıda 2.0'ı tabi:)
Ama evim 4 km lik bir rampanın sonunda olduğu ve araba sehiriçinde de sıkca kulanıldığı için şu anlık ortlama yakıt 6.3 lt gösteriyor bilgisayar.
bir haftada 420 km yol kattetti, şu anda da 520 civarı olmuştur...
720-750 km arası götürür gibi...
Rodaj'ı bitmediği için çok yakar diyorlar, umarım öyledir, ben 5.7 filan düşünmüştüm ama ortalamayı 6'nın aşağısına düşüremedim daha...
Bir de ilk yağı kaç km'de değiştirmem lazım.
1000 km diyen var ,5000 de değiştir diyen var... kesin bir bilgiye ulaşamadım.
Teşekkürler.
sait onur
14/01/2009, 10:50
ben dun aracımı teslım aldım.sehır ıcı 100km gıttım..deponun 8 de 1 kadarı bosaldı.benım de sehır ıcınde dur kalk dur kalk sınırlerım zıpladı.
......
Rodaj'ı bitmediği için çok yakar diyorlar, umarım öyledir, ben 5.7 filan düşünmüştüm ama ortalamayı 6'nın aşağısına düşüremedim daha...
Bir de ilk yağı kaç km'de değiştirmem lazım.
1000 km diyen var ,5000 de değiştir diyen var... kesin bir bilgiye ulaşamadım.
Teşekkürler.
İlk periyodik bakımdan sonra tüketim çok az da olsa düşer.Ancak esas tüketim farkı sizin aracınıza alışmanız sonrasında yaşanır.
Yağ değişimi dizellerde 10000km de bir ama bazı servisler ilk 1000km, bazıları da ilk 5000km de gelin değiştirelim diyebilir.Önemli olan sıfır aracın yağ eksiltebileceğini düşünerek yağ seviyesini sıkça kontrol etmek.Ekleme yapılarak da 10000km kullanılabilir...
Ben 1.3 75likle dikkatli kullanımda maksimum 750 km yol yapabildim.Bundan daha fazla yapabileceğini sanmıyorum.Bu sonucun çok tatminkar olmadığını düşünüyorum.Benzinli modelle pek bir farkı yok
benim 2009 1.3 multijet km de 160 kuruş yakıyo
HasanAliz
15/01/2009, 14:27
şehiriçi 9lt/100 yakıyordu. ( 1,4 starjet dinamik 95 HP)
son 3 gündür 9,2 lt/100 km gösteriyor yol bilgisayarı.bunun nedeni ne olabilir.aynı şartlarda aynı şekilde kullanıyorum ama 9,2 nin altına düşmüyor üstüne de çıkmıyor.
ne yapmam lazım problem nedir acaba
s_ustundag2000
15/01/2009, 23:34
aracımı alalı 1 hafta oldu, Bursadan aldım İzmire gelirken yolbilgisayarındaki verileri sıfırladım depoyu fulledim. ortama 5lt/100km yol bilg. ile benim hesap tutuyor.. 0.125tl yakıyor km'de (mazot 2.5ytl opet fiyatı)
argilman
16/01/2009, 17:31
Benmim ortalama 5,6-5,8 arası degişiyor normal kulanımda biraz seri kulanımda 6,2 ye kadar çıkıyor ortalama.bir depo ile 750-800 km arası yol yapa biliyorum.
Atakan KÖRO
18/01/2009, 03:16
kurban bayramı dönüşünde manavgat'tan uşak'a geldim aracta 3kişiydik ve bagaj doluydu. ortalama hız yanlış hatırlamıyorsam ya 86 yada 82 km olması lazım. ortalama tuketim 5.2 gosteriyordu aşagı yukarı 130 kuruş yapıyordu o zaman. sehir dışı bassanız dahi az yakan bir araç ama sehir icinde onun acısını cıkartıyor agırlık geregi:))
mustafaf
19/01/2009, 11:29
cumartesı aksamı, lıtresı 2,43TL den, 80TL eurodıesel aldım.o sırada depoda hıc mazot yok denecek kadar azdı.4 kısı, 17" jant, 205/45/17 lastık, 80-120km. arası hızlarda, 600km.(70km. sehırıcı) yol yaptım(Hatay-Mersin).depodakı mazot hemen hemen yıne aynı konumda.ortalamam yol bılgısayarında, 5.3lt/100km. gorunuyor...
Valla Ankara' da Eurodiesel in litresi 2,5 YTL, 97 oktan Kurşunsuz' un da 2,87.
Bizde hem 90 HP dizel, hem de T-JET olduğundan tüketimleri rahatça mukayese ediyorum.
Yukarıda bahsettiğim fiyatlara göre, 5,7 ortalama yakan dizelle, 8,6 ortalama yakan T-JET arasında benim aylık yaptığım 2000 km ortalama mesafede, 208 YTL gibi bir yakıt maliyet farkı doğuyor. Bu da seneye vurursan, 2500 YTL yapar. Ben her sene T-JET yerine MJ' e bindiğim için 2500 YTL kar ediyorum. )))
Benim Aracım 1 ay oldu alalı 104 TL Full'ledim Opetten ortalama yakıt tüketimi 7.8 Lt toplam Km. 470 KM. şehiriçi. aracım 1.4 fire dynamic dualogic sizce bu yakıt değeri cok değilmi ben biraz daha sarfiyatın düşeceği kanısındayım aracın yeni olduğuna vuruyorum bu fazla sarfiyatı
Benim Aracım 1 ay oldu alalı 104 TL Full'ledim Opetten ortalama yakıt tüketimi 7.8 Lt toplam Km. 470 KM. şehiriçi. aracım 1.4 fire dynamic dualogic sizce bu yakıt değeri cok değilmi ben biraz daha sarfiyatın düşeceği kanısındayım aracın yeni olduğuna vuruyorum bu fazla sarfiyatı
İstanbul ve şehir içi diyorsunuz 7,8 çok iyi bir değer bence. Ayrıca benzinli araç bu. Açıkçası yakıtın ileriki kilometrelerde düşme olayı bence birazcık arabaya, gaza, frene vs alışmakla ilintili.
FeaRLeSsHunTeR
19/01/2009, 23:29
9un altına pek inmio vlla..
BlackCat
19/01/2009, 23:51
fabrika verileri sanırım rüzgarsız,surtunmesiz,yuksuz ortamda sabit hızla yapılıyor tekerleride askıya mı alıyorlardı nedir ? :)
teorik olarak 90 km sabit hızl gitmek mumkun olabilir de boyle bir yol varmı sizce
cok fazlada takmayın bece bu yakıt olayını abartılı gaza basmadıktan ani fren ani hızlanma yapmadıktan sonra puntolarmımız bence baya ekonomik İzmir Bursa arası 70-80 kmde sehir ici yaptım aracım benzinli ortalama 6,4 l yaktım yol bilgisayarında, 700 km km yi bir depoyla tamamladım bence buda gayet makul geliyor bana 180 tl yapar km de . surekli sehir ici ve sabah soguk motor yaptıgım yok 2,5 km aksam donus 2,5 km budurumda 250 ytl yi buluyor.
Fabrika verilerinin hangi koşullarda elde edildiği de beni ilgilendirmiyor zira hem şehir içi hem şehir dışı verilerim zaten fabrika verilerinin de altında. ))))
20.oookm bakım öncesi 1 depo yaklaşık 860km.. en son 2,47tl den 41litre doldurttum PO'dan..
Fabrika verilerinin hangi koşullarda elde edildiği de beni ilgilendirmiyor zira hem şehir içi hem şehir dışı verilerim zaten fabrika verilerinin de altında. ))))
Benim de öyle :)
ugurozer
20/01/2009, 18:04
civic ile 50 ytl ile 285-275 km yol gidiyorum şehirçi son 2 olcumum. iyimidir arkadaşlar 110 hp 152 nm için? :))
Benim bu aralar 7,8 lerde :(
Ben son zamanlarda yol bilgisayarını sıfırlamadım üç dört depo oldu herhalde 5.9'a sabitledi ah bide gaza gelip basmasam araç box'lu olunca dayanamıyorum.
Sheythan
21/01/2009, 12:23
BRC Sıralı, garnati delinmeden taktırılmıştır.
40 litre LPG. shell 1.60 tl
64 TL
510 KM
istanbul karma ( günde 90 km , bahçeşehir , levent , tem+şehiriçi)
yalnız bu aralar soğuklardan mıdır ne, tüketim biraz arttı. önceden 90 -100 le sabit gider 5.8 leri görürdüm , şimdi 6.5 dan aşağı indiremiyorum. havalar ısınsada rahatlasak :-)
ozel_egt
22/01/2009, 01:13
benımde 5 lt takıldı yaw ama son 3bın km dır 2000 i sdısı ortalamam 4*8 ve gayaet basatılııı :)))
Opetten 97 oktan aldım deniyim dedim, açıkcası t-jet'te gözle görülür hiçbir performans olmadı buna ek olarak, şehir içi ortalama yakıt tüketim miktarı 0.5-1.0 litre arttı önceki depolara göre, araç halen rodajda sayılır daha 1000km olmak üzere. (Normalde az biraz düşmesini bekliyordum doğrusu.) Bana göre fullforce t-jet'e pek iyi gelmedi. 120TL full depoda normal benzin ile yaklaşık 2lt fazla alabiliyorum, bir daha 95 oktandan şaşmam :)
civic ile 50 ytl ile 285-275 km yol gidiyorum şehirçi son 2 olcumum. iyimidir arkadaşlar 110 hp 152 nm için? :))
vallaha keşke ben de o kadar gidebilsem.
Benim bu aralar 7,8 lerde :(
Ben de satıp diesel almayı düşünüyordum. ama bu ortalamada yakıyorsa bi espirisi yok dieselin.
satmış olduğum 1.4 fire dynamic aracım brc sıralı sistem ile 0,123 tl yaktı km' de. total' den litresini 1,32 tl den aldığım lpg ile ölçüm yapmıştım.
mustafaf
27/01/2009, 10:47
Opetten 97 oktan aldım deniyim dedim, açıkcası t-jet'te gözle görülür hiçbir performans olmadı buna ek olarak, şehir içi ortalama yakıt tüketim miktarı 0.5-1.0 litre arttı önceki depolara göre, araç halen rodajda sayılır daha 1000km olmak üzere. (Normalde az biraz düşmesini bekliyordum doğrusu.) Bana göre fullforce t-jet'e pek iyi gelmedi. 120TL full depoda normal benzin ile yaklaşık 2lt fazla alabiliyorum, bir daha 95 oktandan şaşmam :)
bnm bıldıgım kadarıyla Fıat'ın tum benzınlı motorlarında 95 Oktan tavsıye edılıyor zaten...
Mert, Opet'den alma da nereden alırsan al! Ben de daha önce iki depo kullanmıştım. Hem daha fazla yakıyor, hem performans düşüyor. Petrol Ofisi ve Shell'in 97 Oktan'ını bir dene, çok daha iyi sonuç alacaksın! ;)
arkdaşlar ben shell 97 kullanıyorum bazen kalmayınca 95 kullanıyorum baya bi fark var 97 çekişte hemen fark ediyor daha atak ve serileşiyor shell 97 den ben memnunum. bu konuda diğer arkadaşlar ne düşünüyor shell 97 konusunda kullananlar varsa anlatsınlar paylaşalım.:)
Ben de satıp diesel almayı düşünüyordum. ama bu ortalamada yakıyorsa bi espirisi yok dieselin.[/quote]
Dizelin esprisi olmaz olurmu 30 liralık mazotlo sehir içi dur kalk 200 km rahat yapıyor.Şehir dışını sen düşün artık daha ne olsun.Geçen hafta yaptım litresini 2.52 den aldım euro disel km'de 0.15 kurus yakıyo(Şehir İÇİ)
sait onur
30/01/2009, 00:57
mrb forumdaşlar,aracımı aldıgımda depo dolu teslım aldım mazot bıtmeye yakın 40 lıralık daha mazot aldım arac 1250 km de ve deponun 1/4 u duruyor ıcınde.daha once benzınlı fıesta kullanıordum puntoya bınınce sıkılmaya basladım,lıtrelerı ozler oldum walla:)mazot bıtsede alsak dıyorum...:)sevgiler
barraquda
30/01/2009, 02:51
yaklaşık 25 aydır GP kullanıyorum ve 50.000 km oldu.genelde çok yavaş araba kullanırım ve dikkat etmeme rağmen 5lt nin altına her şartta düşüremedim tüketimi..birkaç tüketim verisi:
86tl, 661km, 0.13 tl/km 5.3 lt/100km , 2.48 tl/lt
83tl, 620km, 0.133 tl/km 5.3 lt/100km, 2.48 tl/lt
recep_1994_35
05/02/2009, 20:26
ben de yaklasık 1 ay once aldım tjeti, ilk baslarda ciddi performanslı kullandım ve 9.5 litre yaktı araba simdilerde ise pek kasmıyorum sakin sakin kullanıyorum 7.5 litre yakmıs ortalama, ama surekli dur kalkla bu degerisaglıyor, belki bu kadar kırmızı ısıga maruz kalmasam 6.5'u gorebilridim
Benim ortalamam 6.5lt/100km.Ancak araç dolu ve dur-kalk arttıkça tüketimim 8lt lere çıkıyor doğal olarak.
Sakin kullanımda 1.6 atmosferiklerden fazla yakmaz kesinlikle...
yaw ben niye şehir içi ne yaprsam yapıyım 9 l nin aşagısına düşemedim :S :(((
yaw ben niye şehir içi ne yaprsam yapıyım 9 l nin aşagısına düşemedim :S :(((
Anıl, şehir içi de çok değişken bir kavram.Yoğun trafik, kullanım tarzı, araçtaki yük durumu, güzergahın kısalığı, aracın bakım durumu gibi birçok etken tüketimi tetikler...
Ben geçenlerde Ankara'da Bilkent'ten havaalanına doğru ortalama 6.5 lt ile gittim. Yolun kısa bir kısmı hariç zorlamadan sabit 100km/h ile gittim, zaten zorladığım kısımda ortalama birden 6'dan 7'ye yükseldi. Tabi bütün bunlar yolculuk başında sıfırlanmış yol bilgisayarı değerleri çok doğru olmayabilir.
Ogulcan.Öğüt
05/02/2009, 23:54
sehir içi kullanım dur kalk dur kalk ortalama 10.6 yakıor vitesleri 40-50 gibi attırıorum :D
Bursa şehir içi trafiği yüksek devir kullanım(açık hava filtresi sağolsun) 7.5 lt/ 100 km ...
sait onur
06/02/2009, 02:17
11o tl mazot ıle 1421 km 100 110 hızla sehır dısı...
11o tl mazot ıle 1421 km 100 110 hızla sehır dısı...
Çok süper değerler bunlar. Gerçekten tebrik ederim. Hangi yolda ve nasıl yaptınız? Sanırım bu konuda çaplı bir açıklama yazarsanız, forumdaki herkes istifade edecektir.
ugurozer
09/02/2009, 20:00
ben mi yanlış hesapladım yoksa arkadaş 1400 km boyunca 3.1 l ortalama ile mi gitmiş?
hesaplarda hata var bizim araclarımız bu kadar az tuketemiyor malesef.
İstanbul otoban gişelerinden sonraki Mehmetçik Vakfı' nın Opet istasyonundan depomu doldurdum ve yol bilgisayarını sıfırladım. Düzce' de 50 km civarı eski yol ve şehir içinden gittim. Ankara'da evimin önüne geldiğimde 404 km yapmıştım. Daha sonra Ankara' da şehir içi 50 km ile 454 km yol yapmış oldum. Depomu yine aynı şekilde doldurdum ve tam 80 TL aldı. Ulaştığım değer 0.1762 TL. Ortalama yakıt tüketimi Düzce' ye kadar 4.9 lt idi. Ankara' ya gelidğimde ise 5.6 lt idi.
benım gp 8.3lt sehır ıcı yakıyor onunda tek sebebı var dualogıc vıtes ve duyarlı gaz araba 5.vitesde olsun gaza basma seklıme gore degısyo...ama ortalamam 230 bın felan
attserkan
09/02/2009, 23:06
bence olağan üstü bir araç yakıtındam çok memmunum.160 bin lira ortalama yakıyor.kesinlikle alınacak biraz araçtır fiat mühendislerine teşekkür etmek lazım ellerine sağlık..bu arada aranıza yeni katıldım herkese slm lar.
sancak26
26/02/2009, 18:22
benim gp 555 km de daha. 180 liralık benzin yedi. çok fazla. servise sorduğumda 3000-5000 km sonra normale döner dedi. ne kadar doğru biilemiyorum tabi. normale dönene kadar baya cüzdanımı yakacak sanırım.
benim gp 555 km de daha. 180 liralık benzin yedi. çok fazla. servise sorduğumda 3000-5000 km sonra normale döner dedi. ne kadar doğru biilemiyorum tabi. normale dönene kadar baya cüzdanımı yakacak sanırım.
Yüksek devirde mi kullanıyorsunuz?
Benim araç 12.300 km.ye yeni geldi ilk zanlardaki tüketim azaldı ama 0.2 - 0.3 lt kadar bir düşme gördüm sadece...
rodopian16
01/03/2009, 16:13
cuma akşamı doldurdum. 38,35 litre motorin 813 km
Ogulcan.Öğüt
01/03/2009, 16:36
:S:S Benim için hayal degerler
Ziyaretçi047
01/03/2009, 18:45
Benim için de öyle bu aralar malesef. 7,5 ortalamam.
rodopian16
01/03/2009, 19:09
11 kuruşu şehirdışı ağırlıklı sayılır ama testlerde verdikleri gibi.
LPG ile şehir içi km değeri 0.135 tl....
Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Bir arabanın içinde sadece şoförün bulunması ile 4 kişi bulunması arasında yakıt tüketimi bakımından ne kadar farkeder? Ortalama ağırlığa sahip 3 kişinin daha binmesi şehirlerarasında 1lt fark ettirir mi tüketimi sizce ?
Ziyaretçi047
02/03/2009, 20:33
Bence ettirir. Şöyle ettirir. Yol sürekli düzse ve fazla basılmazsa 0,3 0,5 ettirir. Ama yokuş yolsa ve sert sürülürse 1lt çok rahat.
yüklü iken şehir içinde bariz 1 lt fark ediyor şehir dışındaysa nerdeyse hiç farketmiyor hatta ağırlığın avantaja dönüştüğü durumlarda olabiliyor..
son depomda 300km şehir içi (yoğun) ve 360km şehir dışı (ortalama 170km/h) ile depoda 3lt kalmıştı.. yol bilgisayarı 6.9 lt gösteriyordu..
Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Bir arabanın içinde sadece şoförün bulunması ile 4 kişi bulunması arasında yakıt tüketimi bakımından ne kadar farkeder? Ortalama ağırlığa sahip 3 kişinin daha binmesi şehirlerarasında 1lt fark ettirir mi tüketimi sizce ?
Mustafa, araç içindeki kişi sayısının yani ağırlığın, tüketim ve performansa olumsuz etkisi olur.Bu etki ne kadar yansır tüketime ve performansa bilemem ama dediğin 1lt lik fark bence de olabilir.
Gidilen yolun durumuna göre farkettirebilir gibi geliyor.
Konya ovasında düz yolda ilerlerken farkettirmeyebilir ama Bolu dağı gibi sürekli tırmanmak gereken yerler olduğunda farkedecektir sanırım.
27/02/2009 cuma günü depoyu fulledim erdemli anamur mersin toplam 543 km.yol yaptım ortalamam 100 km'de 5.5 lt. bugün tekrar fulledim 70 tl.aldı 70/543=0.128 tl. kilometrede yakmış bu arada mazotun litresi 2340 tl. 5.5*2340=12.870 12.870/100=128.70 yol bilgisayarım ortalamayı tam çıkarmış. ah bide sakin kullanıp gaza çöküvermesem çok daha az yakacak
27/02/2009 cuma günü depoyu fulledim erdemli anamur mersin toplam 543 km.yol yaptım ortalamam 100 km'de 5.5 lt. bugün tekrar fulledim 70 tl.aldı 70/543=0.128 tl. kilometrede yakmış bu arada mazotun litresi 2340 tl. 5.5*2340=12.870 12.870/100=128.70 yol bilgisayarım ortalamayı tam çıkarmış. ah bide sakin kullanıp gaza çöküvermesem çok daha az yakacak
Bence sorun sizin gaza yüklenmenizden ziyade Türkiyenin en virajlı ve engebeli yollarından birinde arabayı kullanmış olmanız. O yolda hızlanıyorsun sonra viraj geliyor bas frene. Dolayısıyla hiç vermli kullanamıyorsun aracı. Bence sorun tamamen yoldan kaynaklanmakta.
Hedef 124.34 TL' lik lpg ile şehir içi 1000 km....:D
Dizelde oruç bu hedefi tutturabilirde ,benzinliler tuttturabilirmi onu bilmem
Bence sorun sizin gaza yüklenmenizden ziyade Türkiyenin en virajlı ve engebeli yollarından birinde arabayı kullanmış olmanız. O yolda hızlanıyorsun sonra viraj geliyor bas frene. Dolayısıyla hiç vermli kullanamıyorsun aracı. Bence sorun tamamen yoldan kaynaklanmakta.
Haklısın ben o yolu şehir içi gibi değerlendiriyorum hele rampa yukarı gaza bastınmı 20 lt.leri geçiyor bu arada 15" orjinal jant'la kıyaslıyanlar benim 16" jantı taktıktan sonraki 0.4 lt. farkı düşerlerse daha dengeli bir karşılaştırma olur.
Ortalama olarak kişi başına ekstra %4 artar tüketim. Bu yüzdeye etki eden kriterler araca binen kişilerin ağırlığı ve aracın boş ağırlıdır. Boşken 900kg olan araca ortalama 80kg dan 5 kişi binse ekstra 400kg ederki bu da nerdeyse bu aracın ağırlığının yarısıdır, etkisi çok olur. Aynı insanlar 1.5ton boş ağırlığı olan bir araca binince yakıt tüketimi gene artar ama ilk duruma göre daha az hissedilir. Bu yüzden ortalama %4 dersek yanlış olmaz.
Bahsettiğin durumda da 3 kişi en az %10 arttıracaktır tüketimi. 1 depoda 5 litre farkettirir.
Motor dersi veren hocamız derdi, araca aldığımız otostopçulardan para istemezsek zarar edermişiz :D
Bir şey sormak istiyorum. Bende gp alicam 1.3 mtj alicam 90 bg mi yoksa 75 bg aliyim karar veremedim.. 75bg bir depo mazotla kac km gidiyor? 90 bg bir depo mazotla kac km gidiyor...? Cevaplariniz benim için önemli? Ona göre arabayi alicam
Motor farkından çok, kullanım ve trafik-güzergah tüketimi etkilemekte.Ben mjtd 90bg ile 20000km boyunca 5-5.5lt/100km yi yakalıyordum.Şehir içi ve çoğunlukla normal trafik koşullarında...
Ankaradan Mersin'e oldukça hızlı bir şekilde 5 saate geldim, (Ankara-Mersin:480 km.) ortalamam 100 km/h, kalanı şehir içi olmak üzere şu ana kadar toplam 750 km yol yaptım. Depo dibinde ama azcık daha yakıt var, henüz yakıt almadım. Kilometrede yaklaşık 130/135 kuruş yapıyor bence çok makul. Multijet motorlar yakıt ekonomisinde oldukça başarılı.
palombaro
11/03/2009, 01:33
depoyu fulluyorum her seferınde son damlasına kadar gitmeye calısıyorum, 840 nın altına dusmedı hıc, pek trafıge gırmek zorunda kalmıyorum girsemde ankara sonucta 10-15 dk ya çözülüyor kaçacak bır yer bulunuyor, süratde yapmam, çok nadir . bol bol sıfırlıyorum max 5.7 gördüm.
Fiat'ın sitesindeki verilere göre şehir içinde 90'lık, şehir dışında 75'lik daha avantajlı.
HasanAliz
12/03/2009, 00:32
1,4 starjet dinamik 95 HP istanbul şehir için benzini yakmıyor içiyor mübarek.
ama uzun yolda kokluyor
stotinka
14/03/2009, 15:12
şehirler-arası 90-100 arası 4.4 lt
HasanAliz
14/03/2009, 15:39
ben en son benzin aldığımda yol b.sayarını sıfırlamıştım.
bugün tekrar baktım orta.tüketime. 8,2 lt/100 km ( tamamı şehiriçi)
Punto 1.4 Fire dualogic vites ile şehiriçi(trafikte)+şehirlerarası(100km sabit hız) yol gidince 220 kuruş yakıyor. Gerisini siz hesap edin sırf şehirlerarasında tahminim 200 ün altına iner, şehiriçindede 240 kuruşa çıkabilir... :)
okan-erkoc
30/03/2009, 23:54
içinizde starjet 1.4 16v 95p si olan var mı bu arabalar ne yakıyor hıcam bi bilgilendirin beni yeni aldım...
badboy1980
31/03/2009, 01:13
içinizde starjet 1.4 16v 95p si olan var mı bu arabalar ne yakıyor hıcam bi bilgilendirin beni yeni aldım...
Bende de Starjet var. İlk depo dolduruşumda aracın huyunu bilmediğimden 8,6lt/100 km yaptım ve şok oldum. Bir depo ile 480 km gittim. Ama şimdi huyunu öğrendim. Şu an 6,6lt/100 km. 300 km yol yaptım şehiriçi ve çeyrek depom boşaldı. Yol bilgisayarım 512 km gösteriyor. Bakalım boşalana kadar devan edeceğim. Yakıt sarfiyatını azaltmak için devir mevir değil. Gaz pedalına nasıl bastığın önemli. İleri sürüş tekniklerinde aynen şöyle diyor. Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi nazik basın diyordu ve acayip işime yaradı.:cool:Size de tavsiye ederim inanılmaz yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
eurodizel 3 lirayı geçtiğinde az yaksın diye yumurta hesabıyla 850km altına inmeyen araç eurodizel 2,5 liranın altına inince 650km ye düştü.. eskiye nazaran ucuz diye basıyorum.. ortalama 6,7lt civarlarında bu aralar..
Merhaba arkadaşlar, ocak ayında aldığım araç başlarda 12lt yakıyordu şu anda 10 a düştü serviste 5000 km ye kadar fabrika verilerine ulaşamazsın sonradan düşer dediler ama okuduğum mesajlarla baya fark var, çok kısa mesafelerde araç kullanıyorum daha motor ısınmadan gideceğim yere varmış oluyorum tabi bunun da etkisi vardır ancak arabamda mı bi problem var acaba diye düşünmeye başladım. Ölçüyorum 100 liralık yakıtla 360 370 km anca yapıyorum. değerler çok mu yüksek yeni araç için? düşer mi zamanla yoksa sorun mu var, servise mi gitmeliyim? eğer bir sorun varsa nereden kaynaklanır acaba bilen varsa ve cevap yazarsa sevinirim. aracım benzinli, starjet. Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, ocak ayında aldığım araç başlarda 12lt yakıyordu şu anda 10 a düştü serviste 5000 km ye kadar fabrika verilerine ulaşamazsın sonradan düşer dediler ama okuduğum mesajlarla baya fark var, çok kısa mesafelerde araç kullanıyorum daha motor ısınmadan gideceğim yere varmış oluyorum tabi bunun da etkisi vardır ancak arabamda mı bi problem var acaba diye düşünmeye başladım. Ölçüyorum 100 liralık yakıtla 360 370 km anca yapıyorum. değerler çok mu yüksek yeni araç için? düşer mi zamanla yoksa sorun mu var, servise mi gitmeliyim? eğer bir sorun varsa nereden kaynaklanır acaba bilen varsa ve cevap yazarsa sevinirim. aracım benzinli, starjet. Teşekkürler
Serdar, sen de belirtmişsin zaten güzergahını.Kısa mesafelerde yaz ya da kış motor ısınmadan yapılan sürüşlerde ortalama yüksek olur bu çok normal, buna bir de trafik eklenirse tüketim miktarı daha da artabilir.Bence sen ortalama 50km ya da 100km lik bir parkur belirle kendine.Normal trafik koşullarında, sakin kullanımla bu mesafeyi tamamlayarak sonuca bir bak istersen...
Bir de servisin dediğine katılmıyorum.Daha doğrusu araç ilk km lerde 8lt yakıyorsa 5000km den sonra 7.8lt yakar bence.Yani aracın yeni olması tüketim miktarını 1-2lt değiştirmez kesinlikle.Zaten bu şekilde değiştirseydi tıpkı eskiden olduğu gibi günümüzde de katı rodaj kuralları olurdu.Km ilerledikçe ortaya çıkan tüketim miktar farkının %90 nı kişinin aracına alışmasından kaynaklanmakta...
Evet bence de. Benim arabam da yeni gerçi FIRE var bende ama senin verilerin oldukça yüksek. tamamı şehir içi 7.1 litre ortalama ile gidiyorum. Şehir dışı ise inanılmayacak gibi daha ilk 1000 de çıktım ve fabrika verilerinin altına indim. 4.7. Sürekli 1. - 3. vites aralıklarında gidersen ortalama çok yüksek çıkıyor. 4ten sonra özelliklede 3000 deviri geçmezsen ortalama oldukça düşüyor.
smartmavi
28/05/2009, 21:18
karma kullanımda bir depoyla 700 km üstüne çıkamadım.
90 beygir dizel dualogic
şekerlioğlu
28/05/2009, 22:43
Fiat'ın sitesindeki verilere göre şehir içinde 90'lık, şehir dışında 75'lik daha avantajlı.
tersi olmasın.?
makineman
29/05/2009, 14:03
Son depoda ortalama tüketim bilgisayarda 5,5 gerçekte 5,72 olarak gerçekleşti. Şimdi ise ortalama tüketim bilgisayarda 5,2 görünüyor. Nihayet havalar ısındı da rakamları düşürdük. Değerler şehiriçi değerlerdir.
rodopian16
30/05/2009, 12:37
Havalar ısınıca benim değerler yükseldi klima farkı sanırım. Klimayı açmayınca da yine yükselme var. Bursa'dan Gemlik dönüşü lambalarında %3,9 gördüğüm olurdu şimdi %4,2-%4,3 anlamadım doğrusu?
poyraz_o
30/05/2009, 22:21
Arabayı dün aldım. bayiiden 105 tl ye fullettim.
şu anda 350 km de ve ibre ayrıya gelmedi daha..,
üstelik motor yeni diyede epey bi bağırttım.
kesme denemeleri yaptım.
Ben aracı Cumartesi İzmirden aldım pazar günü feribota binmeden direk geldim, ilk aldığımda 105 TL'ye fullemiştim şu anda 676km oldu çeyreğin altına indi çoğunluk şehir dışı yol ancak otobanda biraz motoru denedim yeni motorda bu veri bana çok iyi geldi biraz daha alışınca değerler biraz daha düşecektir. Tavsiyem anlık tüketime bakarak aracı kullanın otobanda 130 sabit hızla giderken 5.1 tüketim bana göre başarılı geldi, yakıt bitene kadar deneyeceğim bakalım ne kadar gidecek?
okan-erkoc
02/06/2009, 01:51
28.05.2009 tarihinde aracıma kavuştum... ertesi gün depomu 125tl ile fulledim... ankaradan tokata yola çıktım (450km) tokata gelip tekrar fullediğimde 80tl lik benzin aldı depo bence çok iyi birde 0km motor açıldıkça yakıt da azalır dediler sizce nasıl az mı çok mu... birde bu 6. vitesi akıl edenden allah razı olsun yaw :D
Şehir içi 140-150 kuruş arası şehir dışı ise 110 - 120 kuruş arası.
Bende de Starjet var. İlk depo dolduruşumda aracın huyunu bilmediğimden 8,6lt/100 km yaptım ve şok oldum. Bir depo ile 480 km gittim. Ama şimdi huyunu öğrendim. Şu an 6,6lt/100 km. 300 km yol yaptım şehiriçi ve çeyrek depom boşaldı. Yol bilgisayarım 512 km gösteriyor. Bakalım boşalana kadar devan edeceğim. Yakıt sarfiyatını azaltmak için devir mevir değil. Gaz pedalına nasıl bastığın önemli. İleri sürüş tekniklerinde aynen şöyle diyor. Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi nazik basın diyordu ve acayip işime yaradı.:cool:Size de tavsiye ederim inanılmaz yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
Bizim ülke trafiğinde bu pekte mümkün olmuyor. İnsanların ne acelesi var anlamıyorum ama daha sarı ışık yanar yanmaz arkandan korna basmaya başlıyorlar. ADam gibi yolunda gidiyorsun sağdan soldan sıkıştırıp korna çalmalar filan : ))) Bir gün birisinin bir tarafını bu yüzden kıracam ama ne zaman artık bilmiyorum.
Aracı şubat ayında aldım, fulledim, 530 km. yol yaptı lamba yanana kadar sadece şehir içinde kullandım. nisan ayında tekrar fulledim, 560 km yaptı şehir içi lamba yanana kadar. mayıs ayında fulledim tekrar. Şu an 500 km. oldu hala lamba yanmadı. 280 km. daha gösteriyor menzil. sanırım bir 100 daha gider ışık yanana kadar. bu da 600 eder. Araç 1700 km.ye geldi. Birkaç depodan sonra iyice düzeldi yakıt. Bu ayın sonunda bir aksilik olmazsa tatile gideceğim. Bir de uzun yolda görelim ne kadar yakıyor.
smartmavi
04/06/2009, 23:44
100 TL'ye fulledim, suan itibarıyle 640 km yapmışım, ışık henüz yanmadı menzil 140 km daha gösteriyor. Karma kullanımda iyi sayılır bence. Tabi istanbul trafiğini de hesaba katalım...
cantekin
05/06/2009, 00:22
satmış olduğum 1.4 fire dynamic aracım brc sıralı sistem ile 0,123 tl yaktı km' de. total' den litresini 1,32 tl den aldığım lpg ile ölçüm yapmıştım.
neden satmıştın aracı bendede brc sıralı lpg takılı.
Aracı yaklaşık 2 hafta önce aldım. Turbo arızalıydı vardı araçta turbo 3200 devirde tamamen devreye giriyordu mecburen çok yüksek devirde yaklaşık 300km kullandım. Sonra servise götürdüm turbo tamamen değişti 500km'de ışık yandı. 560'da tekrar fullediğimde 38,25 litre mazot aldı. İlk kullanım için üstüne birde arızalı turbo ile tamamı şehir içi fena değil. İkinci depomda nispeten daha sakin kullanmaya çalışıyorum. Şimdilik önceki depo ile aynı gidiyor. Sanırım araca halen daha tam olarak alışamadım.
kutkuozen
06/06/2009, 14:41
Arabamı salı günü teslim aldım, depoyu doldurdum. 400 km'si adana - mersin arasında olmak üzere 500 km yol yaptım. Hala yarım depo mazot var. En son Mersin'den Adana'ya gelirken menzil 630 km gösteriyordu, şehir içine girince 400 km göstermeye başladı. Adana - Mersin arasını otobandan değil, normal yoldan gidiyorum. Adana içinde, Tarsus civarında ve Mersin'e girerken bir miktar trafiğe takılıyorum.
fatihhhh
08/06/2009, 10:59
en son şehirler arası yolculuğumda, yol bilgisayarı 4,3/100 km gösteriyordu. ben 3,9 yapmayı planlıyordum oysaki :(
Aracı ilk aldığımda fulledim ve 710 kmde tekrar yakıt aldım 40 litre mazot aldı bu durumda 40 litre ile 710 km gitmişim ki bana gayet başarılı geldi 5000kmden sonra bu tüketimde artacaktır ancak bunun 550 kmsini şehirler arasında yapmıştım.
Adana-Tarsus arası deneme amaçlı 90 ile sürdüm (gerçekten sabır istiyor o kadar yavaş sürmek) 3,4 l /100 km tutturdum ama yol otobandı hiç sollama,yavaşlama dur kalk yapmadım.
archebebe
09/06/2009, 23:56
istanbul trafiğinde hergün köprüye girip akşam aynı köprüden geliyorum, ortalama 6.2 ile 6.9 arasında trafikteki sabır/sinir katsayısına göre değişiyor. ilk aldığımda ikinci depodan itibaren istanbulda fazla trafiğe girmeden ortalama 5.9/100 km ye kadar düşürmüştüm ama tabi istanbulda böyle yolu sürekli bulmak zor, sürekli izinde olmak ve öğlen ve gece saatlerinde yola çımak gerekli :))
kutkuozen
11/06/2009, 21:24
Pazartesi günü ikinci depo yakıtımı aldım. Yaptığım hesaba göre 35 litre yakıt ile 800 km yol gitmişim. Bence gayet iyi bir değer.
tamamı şehir içi kullanım.%30 civarında klima açık.genelde 2 kişi.513 km yol yaptım 82 tl lik eurodizel le fullendi.ilk alışımda da fullemiştim.bu benim 2.akaryakıt alışım.arabam daha 530 km de.yaklaşık 160 kuruş yakmış oluyor.yol bilgisayarı 6.1 gösteriyordu.o da doğru sayılır.bence bu rakamlar çok ideal.
Bir izmir yolculuğu yaptim geldim.
Antalya-izmir
izmir-antalya
toplamda 175 tl mazot aldim.
1240 km yol yaptim. Arabada 3 kişi vardi ve yüklüydü. Otobanda 140-170km arasi sürat yaptim. Otoban haricinde 90 sabit hizla gittim geldim.
Otobanda toplamda 200 km kalabiliyorsunuz. Km'de 0.142 tl yakmisim. Ben ce iyi arabam daha 3900km de.. Daha da düşecek gibi....
rodopian16
20/06/2009, 15:45
İlk defa yol bilgisayarında tripB yi açtım. Şimdiye kadar olan arabanın km sini ve ortalama yakıt tüketimini gösteriyor. benim ortalamam 4,6 lt/100 km. İkinci elden araç alacaklar için iyi bir bilgi bu değerler bence.
HasanAliz
20/06/2009, 16:29
şehiriçi şehirdışı karışık son 200 km. deki ortalamam : 5,5 lt / 100 km
effect1903
20/06/2009, 19:10
Araçlarımızın yaktığı ortalama değerler bellidir. Ancak,tüketim esasen kullanımlada ilgilidir. Multijetler zaten az yakıyor ama sakin kullanımda gerçekten çok daha az yakıyor. Kendi gözlemlerimi yazacak olursam, şehirdışı 100 km'de 85-90 km sabit hız, 5. vites ve 2000 devirde 3 - 3,5 lt'yi görüyorum. Bu değer eğimlerde 4 lt. yada maksimum 4,5 lt'ye çıkıyor. Bu değerler bana göre çok iyi, sakin kullanımla fabrika değerlerinin altına inebiliyorsunuz. Bu şekilde hem rahat ve güvenli bir yolculuk yapmış oluyoruz hemde çok az yakıt tükemiş oluyoruz :) Şehir içinde ise ortalama 6 lt yakıyor, bazen altınada iniyor tabi. Araçlarımız biz ne istersek onu yakıyor buda çok hoşuma gidiyor. Umarım açıklayıcı olmuştur arkadaşlar.
fatihhhh
22/06/2009, 11:57
sakin kullanmama rağmen şehiriçi 6,5 lt / 100 km gösteriyodu.
(2 kişi klima bazen açık bazen kapalı)
effect1903
22/06/2009, 12:02
Fatih yazdıklarına göre tüketimin normal gibi görünüyor. Bende zaten şehir içi 6 lt yazmıştım.
izmirden mersine klima açık 4,8L/100 km ile geldim. fazla basmadım ama.
otobanda 100 km ortalama hızla 4,1 değerini görüyorum ki çok ii bence (klimasız)
şehir içi kullanımda 5,9 lt gösteriyor araç daha 6000 de forumda okuduğuma göre 10.000 den sonra motor açılıyor ve daha iyi verim elde edilyor, benim bugüne kadar ortalama hızım 38 kmh/sa 800 km çıkıyor bence gayet tatmin edici.
Arkadaşlar bende 2.el 1.3 dizel 75bg active alcam acaba buda ortalama yakıt değeri gösterir mi?
şehiriçi şehirdışı karışık son 200 km. deki ortalamam : 5,5 lt / 100 km
Arkadaş bende de starjet motor,bu değere nasıl ulaştın.Paylaşırşan sevinirim.Ben ne yaptıysam 6.8 altına inemedim.
rodopian16
23/06/2009, 14:53
Arkadaşlar bende 2.el 1.3 dizel 75bg active alcam acaba buda ortalama yakıt değeri gösterir mi?
Seri2 ise kesin gösterir tripb de.. S1 lerin dinamic ve emotion versiyonlarının yol bilgisayarında tripb var diye biliyorum sanıyorum s1 activede yok (kullanım kitapçığından yorumlamam bu)
Desolator
23/06/2009, 15:48
Depo 120 TL civarında doluyor. Çeyrek depoyla İstanbul'a zor gidiyoruz.. 200 km falan yani..
Araç 1.4 Fire Active 77hp Benzinli.
Bende yeni atiker lpg taktırdım.Kütahyadan İzmir'e giderken benzinli çıktığımda ortalama 6.8 di.İzmir'e vardığımda 5.6'ya kadar inmişti.İzmir'de lpg taktırdım ve dönüşte lpg ile 6.4'ler gördü araba 90-100km arası hızla geldim.Araba uzun yolda lpg ile adeta kokluyor.40 liralık lpg ile 280 km şehir içi şehir dışı gittim.Benzinde kullanan arkadaşlara duyurulur...
HasanAliz
23/06/2009, 22:13
Arkadaş bende de starjet motor,bu değere nasıl ulaştın.Paylaşırşan sevinirim.Ben ne yaptıysam 6.8 altına inemedim.
çok basit.
gaza basmayacaksın. 90 -110 km üzerine çıkmayacaksın. sol şerit denen kavramı unutacaksın. ani hızlanmaları maksa atmaları araç sollamaları unutacaksın. bir yere gitmek için yola erkenden çıkacaksın acelen olmayacak ve yavaş gideceksin. trafiğin en sıkışık yoğun olduğu zamanlar trafiğe çıkmamaya gayret göstereceksin. bir yere misafirliğe ya da gezmeye alışverişe vs gittim diyelim. öyle bir zaman ayarlıyorum ki kendimi trafiğin en boş olduğu zaman " hadi bize müsade" diyorum. saat 19,00-20,00 de değil 21,00-22,00 de kalkıyorum :) çünkü yollar bomboş oluyor :) ona görede sağa sola ya erken ya da geç gidiyorum tabii.
şehirlerarası ortalamam 4,5 lt/100 km benim.
en son istanbul-izmit arası yine bu değeri gördüm aynen yukarıda dediklerimi uyguladım.izmite 1 saatte gidebilecekken 1,5 saatte gittim.yarım saat erken çıktım ki yavaş gideyim az yakayım.
6,8 lt/100 km yi görüyorsan tamamen şehiriçiyse hafif yoğun trafikte kullanıyorsun. senin ki pek anormal değil. ama bunu 6,8 lt nin altına düşürmek için mutlaka yukarıda dediklerimi uygulaman lazım. gaza basmadan ve yollar boşken :Ç
fatihhhh
24/06/2009, 09:57
ben şehirler arası 90 km yi geçmem,
şehir içi sakin kullanırım.
şehirler arası 4,5-4,0 / 100 km yakarım. (genelde 4,2/100 km oluyo. 4 ün altına düşemedim hiç)
şehir içi ise 6,5 / 100 km
karışıkta 5,5 / 100 km oluyo.
güvenli ve ekonomik sürüş ün nasıl olduğuna dair bi sürü konu var forumlarda.
oku onları, sana uyarsa ne ala, uymazsa tehlikeli ve pahalı sürüşe dewam edersin artık.
hoşkalın.
Seri2 ise kesin gösterir tripb de.. S1 lerin dinamic ve emotion versiyonlarının yol bilgisayarında tripb var diye biliyorum sanıyorum s1 activede yok (kullanım kitapçığından yorumlamam bu)
Benimki 2007 multijate active hangi seri oluyoki acaba...bu modeli kullanan arkadaşlarınkı gösteriyormu?
Mr.Punto
24/06/2009, 17:42
benimkisi 50 bnde 08 gp active,
araçım gereksiz gaz tepkilerine maruz kalmadığı ve dur kalk yapmadığı sürece şunları kaydetim,
5 de 70de 3.3
5 de 80de 3.5
5 de 90da 3.8
5 de 100de 4.2
5 de 110da 4.7
5 de 120de 5 lt yakıyor araç 120 yi geçer geçmez her artı 10km başına ortalama %10-15 dahada yakıyor ve bence o hızlar ekonomi amaçlı olarak görülemez ztn polistende bir ceza yedinmi nerde kaldı ekonomisi bunun?
araç şehir içinde trafik ve agresif kullanıma göre 6.5 ile 9 arası yakıyor.
araçım şehirler arasında değilde şehirde sadece klimadan çok etkilenip en az %20 daha fazla yakıyor.
rodopian16
24/06/2009, 21:50
Benimki 2007 multijate active hangi seri oluyoki acaba...bu modeli kullanan arkadaşlarınkı gösteriyormu?
S2 ler 2009 modellerin göstergeleri değişip son hızın 230 olarak göründüğü göstergeliler. 2009 altı active kullanan arkadaşlar yol bilgisayarında tripB olup olmadığını yazarsa açıklığa kavuşur.
smartmavi
25/06/2009, 14:45
Bende trip A trip B ikisi de var- 3 satır gösterge.
Neyse, akşam depomu fulledim.
710 km yapmışım. Tamamı İstanbul şehiriçi ve 19 gün içinde. Ortalama hız 22 km/sa :D
Ortalama tüketim ise 6,5 l/100km. Kilometrede 14 kuruş gibi yakmışım. Fena değil. Biraz daha dikkat etsem, ne bileyim sinir yapmasam, ve kalkışlarda arkadakiler biraz daha sabırlı olsa daha da az yakacağım ama nerede... Olsun, İstanbul trafiği için rakam süper!
Eski arabam Uno idi ve kilometrede 27-30 kuruş yakıyordu :D:D
(GP Multijet 1,3 90bg. Dualogic)
Bi de şu var, her depoyu doldurduğumda yumurta kuralını uyguluyorum,
fakat iyi rakamlar yakalayınca zaten kardayım deyip ister istemez seri kullanmaya başlıyorum. İlginç bir durum :P
muratokay
25/06/2009, 18:22
Geçtiğimiz haftasonu Ankara'dan Alanya'ya gidip geldim. Giderken 5. viteste, ortalama 80 km hızla gittim, devir saatini 1800-1900 d/d'da tutmaya özen gösterdim. Amacım 3,7 lt/100 km gibi bir değer elde etmekti. Vardığımda bilgisayardan baktım 3,5 lt/100 km gösteriyor.:cool0000:
Gelirken de devir saatini çoğunlukla 2000 d/d'da tuttum ve 4lt/100 km değer gösterdi.
Dikkat edince hakkaten çok düşük değerler yakalamak mümkün. Ama 2000 devirin altında çok fazla kullanmak da istemiyorum, hem motoru zorladığı hem de kurumlanmaya neden olduğu söyleniyor. Gerçi bu kurumlanma kimin başını ağrıtmış şimdiye kadar, o da ayrı bi tartışma konusu :)
ilk defa puntoyla şehir dışına çıkmakla birlikte tüketimden memnun kaldım; kastamonu-karabük-gerede-otoban üzerinden sakaryaya gidiş dönüş yaptım, kastamonu karabük arası bozuk olmakla birlikte genelde 3. vitese düştüm çoğunlukla birde otoban tünel çıkışında tek yön kapalı olması dolayısıyla 10km boyunca 2 vites gittim.ayrıca yaptığım km nin 80-90 km si sakarya şehir içiydi.1 ve 2. kademe klima devamlı açık olmakla birlikte toplam da 97 tl lik mazot aldım 825 km. yaptım bence makul dü...
Romeo_er2
06/07/2009, 15:49
şu an k&n filtre-intake kit+18 jant ile 6.9 desem ;)
fatihhhh
06/07/2009, 16:00
100 km de ne kadar ve ne yaktığını hesaplasak da konulara bu rakamı yazsak kargaşadan kurtulmuş oluruz bence.
zaten fabrika verileride 100 km de şu kadar litre benzin ve ya dizel yakıyor diye geçer.
selam arkadaşlar geçen ayki ölçümümde şehir içi km de 170 kuruş yaktım bence 17 jant 215 taban lastikle iyi bir değer.
gokhan.bey
06/07/2009, 21:46
full tank ile 800 km yol yaptı 600 ü şehir dışı kılma açık 120 / 130 km 200 ü şehir içi kılıma açık ortalama 90 km hesabıma göre 135 krş yaktı çok iyi 1.3 dizel 75 hp 2009 fun
araç yeni daha 1400 kmlerde şimdilik ortalama 25 Kr yakıyor.Ben yakış bakımından hayal kırıklıgına uğradım.Zamanla düşer diyolar, araç yeniymiş:) ortalama 20.000 km yi geçince yakıt yakışı oturur diye servisten söylediler.Umarım dedikleri gibi olur.
ankara dan fulledim.30 km şehir içi daha sonra dinar da fulledim.53.5 tl lik mazot aldı.390 km .yani 0.137 kuruş yaklaşık. mazot o gün 2.46 tl idi.klima full açık.didim den dönerken tekrar fulledim.mazot 2.43 tl. bu kez 0.125 tl yaktı.klima yine full açık.tüm yoılculuğum boyunca ortalama 90 km hız yaptım.yani bazen 130 da bastım 75 e kadarda düştüm.benim dışımda araçta 2 kişi ve 1 yaşındaki oğlum vardı bagaj full doluydu.değerler yol bilgisayarının verilerine çok yakın.bilgisayar doğru gibi.
son güncellemeyi veriyim :
araba 72 000 km de...
sadece şehir içi...
full depo'dan yarı depoya gelene kadar 415 km yaptım.
HASMERAM
07/07/2009, 13:26
Konya-istanbul-konya yol bilgisayari 4.4 lt toplam 1450 km yaptim. Km çikarken sifirladim. Bir depo 45 lt ile toplam 1000 km yaptim. Ortalama hiz yol bilgisayarina göre 80 km/h. Duruşlar ve 50 km şehir içi dahil. Euro dizel po 2.46 tl. Gidiş akincilar otobana giriş çamlica çikiş. Dönüşte adapazri otobana giriş akincilar çikiş. Toplam 4 kişi bagaj dolu
darkT-JET
07/07/2009, 15:25
istanbul-izmit-istanbul 170-210 arası 100 tl benzin gitti....hız kötü şey derlerdi inanmazdım :)
Selam arkadaşlar birkaç gün önce yaptığım ölçümde şehir içi km de 15 kuruş yakmışım arabama bir kez daha hayran oldum.
5,9 oratalama ile bende 150 tl civarı yakmışım benim için enteresan bir olay..
Aynen femoli orjinal jant ve lastik olsa demekki 10 kuruş daha inebilir sanırsam.
Ben de şehiriçi ortalamam 5.6 diye üzülüyordum demekki sevinmem lazımmış.
İsmail, km de 15 Kuruş yakmışsın değil mi?
ince5757
12/07/2009, 09:44
Arkadaşlar yakıt fiyatları dahada inecek merak etmeyim bu değerler dahada aşağıya inecek.
arkadaşlar ben şu kuruş işine bi alışamadım 15 kuruş olması gerek düzeltme için ABNEW'e teşekkürler:)
Arkadaşlar ben bu kuruş işine bir türlü alışamadım 15 kuruş olacak ABNEW e dikkati için teşekkürlerimi iletmeden geçemeyeceğim.
smartmavi
13/07/2009, 13:56
ben istanbulda 14,5 kuruş yaktım bir önceki depoda. hem de euro dizel 2,60 tl idi. Gaza biraz daha yavaş basın bakın neler olacak ;)
Mr.Punto
13/07/2009, 14:12
Doğru hesaplayıp hesaplamadığımdan emin değilim ama çıkardıklarım şunlar.
1)100km de 4.8lt ortalama yakmışım ve geneldede 5lt altındayım.
2)euronun en son aldığım fiyatı 2.43tl lt başı
3)4.8 X 2.43=11.6
4) yani km başına 116 kuruş yakmışım doğrumudur?
5) vay be iyiki GP MJ im var!
km başına 116 kuruş değil. Bu kuruş işi karışık biraz :)
100 kuruş = 1 Lira
onun için bulduğunuz sonuç
100km de 11,6 TL
bunu da 100 e bölünce 0,116 TL diyebiliriz. 11,6 kuruş olur o da ;)
Ziyaretçi047
13/07/2009, 17:16
Ben de 15 kuruş yakıyorum o zaman şehir içi :=)
Hiç de sevmem bu hesabı.
100km kaç litreyse olay odur... Ama tüplüler finans hesaplıyor tabi :)
mustafaf
13/07/2009, 17:29
bununla ılgılı bır konumuz vardı zaten.sankı aynı konuya donuyormus gıbı geldı :)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/124-gplerimiz-ne-kadar-yakiyor.html
Mustafa haklı, madem öyle tamamen dönelim :)
İsmail, km de 15 Kuruş yakmışsın değil mi?
eski parayla 150.000 lira yani
arkadaşlar ınanılır gıbı degıl ama aracım sehır ıcıne 5.9lt yakıyor benızınlı dualogıc 17 jant komple hava kıt:D:D yenı yontem buldum :D:D ondan
makineman
14/07/2009, 14:56
Neymiş bu yöntem?:g0000000: Dizellere de işler mi?:siritma:
ocean_1919
21/07/2009, 16:23
Eskişehir Antalya gündüz gidiş: yaklaşık 450 km ortalama 4,2 litre (kullanım genelde yaklaşık 90-100 km ile ve klima sürekli açık) ortalama hız 75 km idi sanırım.
Antalya Eskişehir gece dönüş: ortalama 4,5 litre klima genelde kapalı ve 90-130 km/s arası kullandım.
Antalyada depoyu tekrar fulledim 52 tl mazot aldı. 2,56tl den 20,310 litre...
İşin özeti 450 km de 20 litre yakıyoruz 90'la gidersek klima açık ve ortalama 4,2 lt.:wink:
Eskişehir Antalya gündüz gidiş: yaklaşık 450 km ortalama 4,2 litre (kullanım genelde yaklaşık 90-100 km ile ve klima sürekli açık) ortalama hız 75 km idi sanırım.
Antalya Eskişehir gece dönüş: ortalama 4,5 litre klima genelde kapalı ve 90-130 km/s arası kullandım.
Antalyada depoyu tekrar fulledim 52 tl mazot aldı. 2,56tl den 20,310 litre...
İşin özeti 450 km de 20 litre yakıyoruz 90'la gidersek klima açık ve ortalama 4,2 lt.:wink:
Gidişte eskişehir-Antalya arası rakım farkını da dikkate almak gerekiyor. Eskişehir rakım olarak deniz seviyesindeki antalyaya göre çok yüksek. İkisi de aynı rakımda olsaydı rakam 4.2 den fazla çıkacaktı ki çıkması normal klimanın açık olmasından dolayı...
ocean_1919
21/07/2009, 17:07
Doğru diyosun Mustafa. Antalya dönüşü sürekli tırmanıyoruz.
dısel oldugu ıcın ama bende dualogıc vıtesle rampa yukarı tırmanark 130 km gecen haftaa 20 tl benzın yaktım klıma açık arkadaslar saskın oldu 3 kısı ıle
fatihhhh
22/07/2009, 13:38
abi öğrenemedik gitti.
km de kaç kuruş hesabı yapmak yaqnlış
100 km de kaç liter benzin yada mazot yakıyor bunu yazmalı
benzinin yada mazotun litresi haftadan haftaya değişiyo
e haaliyle kuruş da değişiyo
ama 100 ke de ne yaltığı en doğru yöntem
millet bunu bi öğrense ya!
makineman
25/07/2009, 20:25
Geçen hafta Konya-Eskişehir arası 90-110 km hızla 4.2 ortalamayı yakaladım. Aynı yolda dönüşte 4.3 yaktı. Klimayı çok nadir açtım. Ilgında yakıt aldım. Ilgın Konya arası ise süperdi. Konya'ya geldiğimde 3.8 gösteriyordu. Kendi kilometre rekorumu kırdım. Yakıt aldığımda gösterge 925 km yi gösteriyordu. Bu arabayı çok seviyorum.
klima hep açık ortalama 7.2lt yaktırmışım.. bu benim en yüksek tüketim değerim oldu.. ağustos ayı içerisinde yaklaşık 3500km yol gidicem bakalım.. 4.5-5lt arası bir ortalama tutturmayı planlıyorum..
sinitrus
26/07/2009, 00:32
ben bu değerleri bir türlü düşüremedim ya
araç 852 km yol yaptı
halen motor kendini bulmadı
77 km yol yaptım depoyu fuelledim
24 liralık benzin aldım
halen fazla yakıyor araç
Ist-Ankara-Bodrum-Bergama-Salihli-İzmir-İst. 4 Kişi+full bagaj, klima yolun %70'inde açık, genelde 110 km/s ortalama hız. Fazla ekonomi kaygısı olmayan ama sakin sayılabilecek sürüş. Toplam 2800 km, ortalama 6.5 lt/100 km, 20-21 krş/km. Palio Sporting'den sonra nasıl iyi geldi, anlatamam. 5 ayda toplam 10000 km yapmışım, benzinden tasarrufum 500-750 TL kadar olmuş.
bursa-didim-bursa(960km) araba yüklü %90 klima açık yol şartaları ne gerektirdiyse öyle kullannıldı 160 lara kadar çıkıldı aydın otobanında yarım saat izmir içi trafik sıkışıklığı gibi etkiler dahil 5.0/100 yol bilgisayarının ölçtüğü değer...toplam 960 km ve tam 1 depo eurodiesel ...araba daha 2500 km lerde...
silentscream
26/07/2009, 14:44
Tatil sonrası tüm arkadaşlara merhaba...yılın yorgunluğunu atmak için ufak bir tatil çercevesinde Erdek yoluna cıktık...Gece 12 gibi sein bir vakitte cıkıp ufak ufak yol aldık...12:30 gibi itanbul hareket ile sabah 6 erdek varış oldu..klima kapalı 4 yetişkin ve tabiki 3 tam valiz...
İstanbul - Erdek arası Körfez i dolasarak 370 km.Aracın gösterdiği yakıt tüketimi 100km/5,2lt ortalama hız 69km..
Yol belli zaten otobana cıkınca 90 km sabit tutmaya gayret ettim..Gelirken biraz sıkışık trafik nedeniyle 5,5 lt oldu ortalama.
şuan için şehir dışı tecrübesi yapamadım maalesef sürekli şehir içi kullanıyorum. araç 1950 kmde ve yaklaşık 50 gündür kullanıyorum şehir içi ortalamam 5.9 şimdilik...bakalım zamanla daha aşağılara çekebilirim umarım.
Selamlar
1 depo ile uzun yolda(mersin-antalya-fethiye marmaris) 900(+) ortalama yakıt 5.2 donus yolunda (izmir-usak-afyon-konya-pozantı-mersin)950(+) ortalama 4.7 klima hep acık 3 kişi bagaj full.ayrıca baska bir ölçümümde kırmızı yandığı anda depoyu fulledim 37 lt aldı deponun 45 lt aldıgını varsayarsak kırmızı yandıgı anda depomuzda yaklasık 7 lt motorin kalıyor
Delidavsan
02/08/2009, 00:18
Bugun Marmaris'ten dondum.
Yol bilgisayarinin verisi ortalam 4.6 lt. / 100 km.
Marmaris'te depomu fulledim ve yola ciktim kapiya geldigimde 805 km yol yapmisim. Depomda bir miktar mazot var. Henuz isik yanmadi ama hemen hemen yanacak gibi. Muhtemelen 150 km daha yaparim.
Giderken denemek aklima gelmedi zira Istanbul'dan cikip Izmir'e oradan Kusadasi'na oradan da Marmaris'e devam ettim tek depo ile ve yine isigin yandigi noktadaki kadar mazotum kalmisti. Kac km yaptigima dikkat etmedim. Donuste benzin alir almaz sifirlayip ciktim yola. 2 kisi bagaj full. Ortalama 100 - 110 yaptim tum yol boyunca. Sifirlamadan itibaren A. Ortalama Hiz 73 olarak gosteriyor.
HasanAliz
02/08/2009, 22:46
tatildeki verilerimi yazayım.
şehirdışı ilk 1100 km : araçta 3 kişi var ( sürücü dahil) .bagaj full dolu.1 valizde arka koltukta. klima hiç kullanılmadı. yakıt tüketimi 5 lt /100 km
dönüş 1100 km : araçta 1 kişi var ( sadece sürücü yani ben). bagajda tek valiz fazla dolu değil.klima arasıra kullanıldı. araç boş olduğundan çok süratli kullandım.genelde 100 - 150 km süratle gidildi. yakıt tüketimi 4,9 lt / 100 km.
uzun yola çıkmadan hava filtresi+rot ayarının yapılması bariz bir şekilde tüketimi etkiledi.
Ziyaretçi047
03/08/2009, 01:55
Şehir içi 6-7 arası devam. Basmazsam 6 altı basarsam 7 üstü...
Geçen gün Çeşme'ye vardığımda kırmızı ışık yandı. Dönerken yol bilgisayarında menzile baktım 65 km ygösteriyordu. 90 km/hızı geçmeden yavaş yavaş geldim. 65 km gittikten sonra menzili 52 km olarak gösterdi. yaklaşık 100 km yol yaptım ama menzil hala 52 km deydi. Yolda kalırım diye çok korktum ama:)
Ogulcan.Öğüt
04/08/2009, 19:19
200 Km yol gittim Yollar yeni yapılmış güzeldi 130-140-150-160 Civarlarında Seyrettim ortalama 9.7 yakmsım :S
FeaRLeSsHunTeR
04/08/2009, 20:29
7 lt.yi düsemedim ben henüz..
95 Oktan Kurşunsuz Benzin 3,29 tl
7 litrede yaksa 5 litrede............. fark eden tek şey benzin fiyatlarındaki fahiş artış
1 depo ile 730 km gittim 300 km si şehir içi 430 da şehir dışı. bana diesel araç için fazla geldi bu tüketim.
Şehirdışındaki hızına bağlı...
Şehirdışındaki hızına bağlı...
Otobanda yaklaşık 100 km boyunca 150 km/hızın altına düşmedim. otobandan sonra genelde 95 km/hız. ama genelde iinişl çıkışlı ve virajlı yollardı. çok düz değil. Datça yolu bilirsin belki.
daha saglıklı ölçmek için ortalama bir hızla gidilmesi lazım. Mesela benım kı 6 vites. &. vitesi 2000 devirde 110 km ile gitmeye çalışırım hep 4.3 -4,2 civarında tuttururum hatta 4,1 bile tuturduğum olmuştur.
daha saglıklı ölçmek için ortalama bir hızla gidilmesi lazım. Mesela benım kı 6 vites. &. vitesi 2000 devirde 110 km ile gitmeye çalışırım hep 4.3 -4,2 civarında tuttururum hatta 4,1 bile tuturduğum olmuştur.
Benim gp 5 vites. 6.vites uzun yolda arabayı çok rahatlatıyo gerçekten.o ortalamalara ulaşmanız bence 6. vitesten kaynaklanıyor.
arkadaslar aracı yormadan yani yuksek devirli kullanmamaya dikkat ettim 120 ykr yaktım. ustelik sadece izmit istanbul arası yaklasık 200 km si uzun yoldu depoyu tekrar fullemeden once 850 km gosteriyodu
şehir içnde sürekli kullanmadım için 10.2 üstelik dizel.birde ben sürekli kullanmıyorum örneğin:1 km gidip kapatıyorum o yüzden sürekli çallışitır kapat yakıt tüketimi artıyor şu anda kia sorentoyla aynı yakıyor :D :D
Erdem Bozdağ
27/08/2009, 00:48
ya 10.2 biraz aşırı değilmi ama kısa kullanım olsa bile.ne olursa olsun 10 ları görceğini sanmıyorum dizelin.bi hava filtresini filan kontrol etmekte fayda var.
lüleburgaz - adana gidiş dönüş ve aralarda gezmelerle toplam 3170km yol yaptım.. klima ve farlar hep açıktı, dönüşte buzluk sürekli çalışır vaziyette (memleketten çıkınlar) :P litre hasabını bi yere kadar yaptım sonra yazdığım kağıdı bulamadım.. :) aracın ortalaması 5.1 yazıyor.. sapma en fazla 0.3 oluyor benim sürüş tarzımda..
valla yol bilgisayarı 10.2 gösteriyor.ama geçenlerde beylikdüzünden bayrampaşaya gittim 210 u gördüm temde fakat mazot ibresi neredeyse hiç oynamadı herhalde bilgisayarda sorun var.
Erdem Bozdağ
28/08/2009, 04:29
@blex:1 depoyla ortalama nekadar km yapıyorsunuz?
1 depo ile 850 900 km felan