Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Sayfa :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
istanbul şehir içi 2000-2500 devirde 134 yakıyor ortalama 5,2 5,5 arası 45 lt ile 800 880 km yapıyorum arabam yeni
istanbul şehir içi 2000-2500 devirde 134 yakıyor ortalama 5,2 5,5 arası 45 lt ile 800 880 km yapıyorum arabam yeni
Bence trafiğin sııkışık olmadığı noktalarda sürüyorsunuz yoksa bu kadar az yakamaz
benimde şehir içi trafiğinde 6.7 lt ortalamalarda geziyo..
Ziyaretçi047
29/09/2007, 18:46
bu aralar 6.0 a inmeyi başardım.
ugurozer
04/10/2007, 13:27
:kewlpics: kardeş.....
Senin arabanın ya body computer kafayı yemiş, ya da ayak'ın bereketli.
Duallogic hakikaten 0,5-1,0 lt oranında az yakıyor ama, ya sen trafik denen illete denk gelmiyon, ya da ALLAH'ın hakikaten sevdiği kullarındansın.
Hele ki şu ramazan günlerinde mecidiyeköy'den bahçelievler'e gelmek gerçek bir kabus.
Arabanın ilerki tarihlerde de az yakması dileğiylee.....:)
yaw kardeş sen benden betermissin hakketten :( degisken geo turbo puntolar adina uzeleyimmi kendi adima sevineyimmi bilmiyorum. yol bilgisayari 4.2 leri gostersede babadan kalma yontemle olctugumde tum kasmalarıma ragmen 4.9 u gecemedim sehirdisi. arac 90-100 arasi 6 da karsidan ruzgar gelse veya hafif rampada hizdan dusmeye basliyor ama ben gaza veya vitese mudahele etmesem 5 e almiyor deli oldum. Yuksek devirlerde dualogic sanzimanin - lerini saymassak motor performansi beni urkutuyor hakikaten su ilk yag degisimnden sonra bisey oldu sanki kendini paralıyor arac ya 1.3 cc bir motora gore cok fazla iyi bazen korkuyorum asiri isnma sikstirmami oluyor yazilımlarda bir degismemi oldu yanlislikla serviste diye :( ilk firsatta diger aracima uyguladigim boron cls bond uygulayacagim 150 bin km garantiye alalım motoru :) yakıtında dusecegini ve dusuk devirlerde yavaslamalarında cozulecegini umuyorum. Sen cok yakıyorsun hakketten yaa :( kafama takılan bisey ya bizim 90 hp dizellerle 3.7 fabrika verilerini bir yolun gidis-donus sonucunda yakalayan var mı? hadi 3.7 den gectim 4 veya 4.5 lara inen varmi ya?
ahmetgul73
06/10/2007, 15:20
Ben Selimpaşaya Gittim(50 Km). 3.7 Ortalama Tutturdum , Ama Neredeyse Hiç Gaza Basmadim
arkadaşlar ilk önce hepinizi kutlmak isterim gerçekten güzel bir site yapmışsınız. ben aranıza yeni katıldım. arabam heniz 600 km de. benim yakıtla ilgili bir sorum olucak.ilk depoyla 550 km yol yapabıldım. servis bunun normal oldugunu aracın ancak 2000 km sonra az yakıcagını kurum baglaması gerektıgını soyledı. bunun dogruluk payı varmıdır.ılk depoya gore yakıtım normalmıdır. ortalama yakıt.7.0 lt gösteriyor. şimdiden herkese teşekkürler.
benim araç dizel değil ama 6.4 ten yukarıyı ortalamada hiç görmedim...
Ben 75lik dizelde şehirler arası 300 km de 3.3 yakaladım sabit 90km/s
arkadaşlar ilk önce hepinizi kutlmak isterim gerçekten güzel bir site yapmışsınız. ben aranıza yeni katıldım. arabam heniz 600 km de. benim yakıtla ilgili bir sorum olucak.ilk depoyla 550 km yol yapabıldım. servis bunun normal oldugunu aracın ancak 2000 km sonra az yakıcagını kurum baglaması gerektıgını soyledı. bunun dogruluk payı varmıdır.ılk depoya gore yakıtım normalmıdır. ortalama yakıt.7.0 lt gösteriyor. şimdiden herkese teşekkürler.
Aracın 2000km de kurum bağlaması oldukça zor.Ancak denildiği gibi kurum bağlayan araçta yakıt tüketimi düşmekle beraber performans da oldukça düşer.Yakıt tüketimi km ilerledikçe bir miktar düşecektir ama bir depoluk menzil 550km den 800-900km ye de çıkmaz.Sürüş tarzı ve trafik durumu tüketimi bire bir tetikler.Normal şartlarda 550km lik menzil benzinli için bile kısa sayılabilir.Tabi dur-kalk şeklinde sürekli ilerleniyorsa o zaman normal, aracınız hayırlı olsun...
puntogrande
11/10/2007, 01:20
merhaba,
benim arabam 1.4 fire dynamıc duolagıc.1 ay kullanmadım.sonrasında depoyu fulledım.kesinlikle ilk aldığım gün gibi çeyrek depo ile 110-120 km gibi yol yapıyor.demekki 1 depo ile 450 km gıbı bir yol yapabilirim.Bu da depo 120 ytl civarı dolduğuna göre 265 kuruş gibi bir rakama tekabül ediyor.Duolagıc normal vitesten az yakıyorsa bu oranlar 1.4. araç için fazla değilmi(aracım 7800 kmde ve 10000 bakımı yapıldı)
teşekkür ederim
ugurozer
11/10/2007, 06:45
fazla abi cok fazla ben 110 hp benzinli aracla ancak 200 ykr yakıyorum km de, sehirdisinda 165 ykr ye kadar dusuyorum. Ancak kullanım cok onemli, puntonun bilgisayarına baktigimda ben 4.5-5.5 arasi kullanıyorum kardesim bindigi zaman bu rakam 7.5 lere cikiyor.
Birde dualogici sehirici, dur kalkli indili ciktili yerlerde eco modda kullanmak mantikli degil, devir cok fazla dusuyor arac gaza basildiginda bayılıyor vites kucultuyor bidaha yukseltiyor biraz gaza dokununca birdaha vs derken hem arac devirsiz hemde cok vites degistirmeli kullanılmıs oluyor diger moddan cok daha zevksiz bir surus sagliyor ve daha cok yakıt tuketiyor.
benim şehir içi ortalamam 6.5
sabah 7 aksam 10 km, yaklaşık 18 trafik lambası (toplam)
vites değişimlerinde 3000 deviri geçiyorum, diğer zamanlarda 2000-2500
ugurozer
11/10/2007, 17:43
yol bilgisayari 100 km de yaktigin benzini 6.9 gostermis kmde yaktigin benzini bulmak icin 0.069 ile benzinin litre fiyati 2.84 u carparsak 195,96 YKR cikiyor.
Babadan kalma yontem gercek degerleri gosterir. Onuda su sekilde hesaplarız (kısaca anlatılacak olursa :) ) depomda ceyrek benzin kaldi onu dustugumde felan deme asla gercek rakama o sekilde ulasamazsin arabanin egimine gore bile o gosterge degisisk degerleri gosterir. Deponu yoldan geldiginde yine tam doldur kac ytl yakıt aldıysan o an yaptigin toplam km ye bol. Km de yaktigin litreyi bulacaksin 100 ile carparsakda 100 km de yaptiginiz L yi bulacaksiniz.
Aracın 2000km de kurum bağlaması oldukça zor.Ancak denildiği gibi kurum bağlayan araçta yakıt tüketimi düşmekle beraber performans da oldukça düşer.Yakıt tüketimi km ilerledikçe bir miktar düşecektir ama bir depoluk menzil 550km den 800-900km ye de çıkmaz.Sürüş tarzı ve trafik durumu tüketimi bire bir tetikler.Normal şartlarda 550km lik menzil benzinli için bile kısa sayılabilir.Tabi dur-kalk şeklinde sürekli ilerleniyorsa o zaman normal, aracınız hayırlı olsun...
cevabınız için teşekkür ederim arda bey, ama benim merak ettiğim çok devirli kullanmamaya gayret ediyorum. herkesden duyduğum araçlarının 120-130 ytl arası yaktığı. benım trafık durumum dedıgınız gıbı dur kalk seklınde. bılgısayardakı ortalama hız 27 km. bu yakıt yınede fazla degılmı.uzun yol yaptıgım zaman bıle ortalama yakıtı 6.8 den asagıya cekemedım.
cevabınız için teşekkür ederim arda bey, ama benim merak ettiğim çok devirli kullanmamaya gayret ediyorum. herkesden duyduğum araçlarının 120-130 ytl arası yaktığı. benım trafık durumum dedıgınız gıbı dur kalk seklınde. bılgısayardakı ortalama hız 27 km. bu yakıt yınede fazla degılmı.uzun yol yaptıgım zaman bıle ortalama yakıtı 6.8 den asagıya cekemedım.
Serviste bilgisayara bağlatmakta yarar var gibi.Ancak dizel araç kullanmaya alışmak da oldukça önemli.Bence mazotu başka bir istasyondan alıp bir de öyle deneyin.Ortalama hız 27km/s ise tüketimin fazla olması normal.Ancak şehir dışı sabit süratle 90km/s ile yapılmış bir yolculuk sözkonusu ise tüketimin 6.8lt/100km den daha aşağı olması gerekirdi...
Arabam havalar soğudu soğuyalı (2-3 gündür) yakıt tüketimini 0,5-1 l arttırdı.Çalıştımaya başladığımda 4 C gösteriyor sıcaklık.Motorun ısınması uzadığı için artmış olabilir mi ??
Ayrıca GP nin çok hoşuma giden küçük ama güzel bir özelliği dikkatimi çekti.Sabah kontağı çevirdiğimde sıcaklık düşük olduğu için Possible İce On Road (yolda buzlanma ihtimali) yazdı.Dedim helal olsun.Adamlar yapmış :)
heartfever
17/10/2007, 11:35
hayret adana da havalar possible ice on road yazdıttırabiliyor mu araca ya :)
goldumut
17/10/2007, 11:35
valla benim yol bilgisayarındada uzun yol 5.2lt şehir icim ise 6.2
cok mu cımrı kullanıyorum:))))
hayret adana da havalar possible ice on road yazdıttırabiliyor mu araca ya :)
Yok birader adanalıyım ama şu an afyonda görevliyim :(
Havalar tekrar ısınırsa son bir antalya yapıp sezonu kapatacam bakalım hayırlısı
valla benim yol bilgisayarındada uzun yol 5.2lt şehir icim ise 6.2
cok mu cımrı kullanıyorum:))))
Umut, helal olsun! Senin şehir içinde yaktığını, ben şehir dışında yakıyorum! :)
Murat ben de Umut un şehir dışında yaktığını şehir içinde yakıyorum neredeyse:):):)
meryilmaz
19/10/2007, 13:21
10 ytl lik benzinle 50 km gitti fazla ama vitesi 3,500 den önce atmıyom bi de hep dur kalk yapıyom:S
37.1 lt benzin ile 470 km yaptı..(7.89 lt/100 km)
Yol bilgisayarı 7.4 gösteriyordu..Aradaki fark rolantide gösterdiği --- yüzünden herhalde...
470 km.nin yarısı erdek Bandırma yarısı şehirçi...
Erdek Bandırma arası 22 km...
Şehiriçi 1.5-2km gidip gelmek üstüne...
Bu kadar kısa mesafelerde ve hafif yokuşlu olan yolda bana göre normal...
Uzun yolda anlık yakıt tüketiminde 4.8-5.0 değerlerini çok gördüm çünkü...
Hatta benzini Bandırmadan alıp 22km yapıp Erdek'e geldiğimde yol bilgisayarı ortalaması 5.5 lt de idi..
enginakin
19/10/2007, 23:18
Merhaba ben bayramda ş.içi ve dışı karışık 350 km yol yaptım. Ş.dışı olympos a gittim geldim bilen bilir yolunu 90 kmx2. Kalan km yi antalya ş.içinde yaptım ve aracım 5.2 lt tüketim gösterdi.ve araçta ben dahil 4 kişiydik.bence ş.dışında aracı kullanmayı bilir isek çok ekonomik ama şehir içi için aynı şeyi söyleyemem.Sırf ş.içi tüketimde ise elimden geldiği kadar ekonomik kullanmama rağmen 6,8 lt den aşağıya düşemiyorum.
cakabo80
31/10/2007, 13:10
walla bazı arkadasların yazdıklarını gorunce şaşırdım.
Benim GP 100km şehir içinde ortalama 6.2 lt ; şehir dışında da 4.5 lt yakıyo. Hatta bir yolculugumda kastım sehir dısını 4.2 ye bile düşürdüm . Ama soguk havalarda motor ısınmadan bu veriler artıyor. Herkese tavsiyem (özellikle multijet motorlu arkadaşlara) soğuk havalarda hareket etmeden önce 1 dakika arabayı ısıtmak ve araba ısınmadan motoru zorlamamak
ozmermer
01/11/2007, 02:03
Ortalamamı 5'in üstüne çıkarmamaya çalışıyorum. Eğer tam cimrilik yapacaksak 2000-2100 devir arası vites değişecek (1500 devirin altında kullanmamak şartıyla.) 4. vitesde 60-80 arası gidince en optimum oluyor.
cadencepunto
01/11/2007, 02:43
arkadaşlar ince ayrıntıya gerek yok punto sınıfında en az yakan arac bence ama dikkatli ve akıllı kulanmalıyız
Valla ersan abi benimki şehir içi ,şehir dışı ortalama 8.0 litrenin altinda yakmiyor.3000 devirde vites değiştiriyorum.Genelde sakin kullanmaya calissamda arada sırada basiyorum.Bence 95hp bir araç için çok yakiyor..
nurinese
03/11/2007, 03:44
arkadaşlar şehir içi devirli kullanıyorum ve 160 bin yakıyor ama bursadan istanbula gittim toplam 400km.41ytl. yaktı bendedaha önce 1.6 palio vardı şehiriçi 330bini buluyordu puntonun yakıtı gayet iyi diğer marka dizel araç kullananlar şehiriçi 120 yaktığını söylüyorlar ben kesinlikle inanmıyorum.
Auto engineeR
03/11/2007, 04:03
son zamanlarda kasarak kullanıyorum we tüketimim bi hayli düştü.
beytepeden bahçeliye gidiorum,park yerleri arıyorum trafik sıkışık fln filan. ya da kızılaya gidiorm aynı durum. beytepeye geri döndüğümde tüketim 5.5 in üstüne çıkmıyor.
mesela beytepede sıfırlayıp bahçeliye yaklaştığımda ortalamam 3.6 civarı oluyor
barraquda
03/11/2007, 11:43
Öyle aman-aman basma,sıkıştırma söz konusu değil. Arada bir kendine gelsin diye basıyorum ama çok ta değil inanın. Şehiriçi kullandığım için genelde basacak yer olmuyor.
Kardeşimde 75hp olan 1.3 var o da pek az yakmıyor, o da şikayetçi bu durumdan.
Arkadaş inanmıyor ama hakikaten az yakmak için iyi bir kasıntı içine girmek gerekiyor diye düşünüyorum.
İlk aracım olan 1.4 77hp'yi 2006 şubat ayında aldığımda beylikdüzü'nde oturuyordum ve o zamanın rakamlarıyla, 155.000'e kadar düşmüştü. Fakat şehiriçinde çıldırıyor. Dedimki satayım şunu hem yaş olayına girmeyeyim, hemde dizel alayım.
Baktım ki şu an için (25 gün oldu) çokta bomba bir rakam düşüşü yaşamadım. Sizlerde böyle yazınca garip geliyor. Hatta okuduktan sonra servise gittim cihaza bağladık, herşey normal görünüyor.
Netice de kabul etmek lazım arkadaşlar, FIAT herzaman çok yaktı ve yakar da.
Şehirdışı için konuşmuyorum. Şehiriçi 560km ile bence coşuyor.
kesinlikle katılıyorum..az yakmak için kasmak zorundasınız...öyle veya böyle..fiat yakıyor..gerçek bu..arabam 22000 km de...kasarak 5,3 lt yi ortalamada görüyorum.en ufak bırakmamda 5,8-6 lara çıkıyor tüketim...bu durumdan çokta hoşnut değilim..neden kasmak zorunda kalayımki..
genelde şehir içi kısa mesafede kullandığım için bu aralar tüketimim arttı 8.0 lt.altına inemiyorum ancak hakkını veriyim hiç kasmıyorum ve hep devirli kullanıyorum ki bence normal..
faruktuzlu
03/11/2007, 13:04
bayramda boluya giderken çiftlik kavşağı opette fulledim! gidiş geliş 450 km yol yaptım! 80 km si orada şehir içi hatta dağa çıktık! otobanda da ortalama 140 km hızla gidip geldim! tekrar çiftlik kavşağında fulledim 52 YTL yakmışım! bence çok iyi tüketim. 90 km ile gitmek için kasmayın (güvenlik için 90'ı geçmeyin) yüksek hızda ivmelendiği için araç daha az yakıt tüketiyor. bunu anlık tüketim ekranından da takip edebilirsiniz!
dizel 1.3 75 bg 100 km de litre olarak aşağıdaki rakamları yaktı değişik zamanlarda aldığım yakıtlarla aracım sıfır 4000 km de faydası olur sanırım çoğunluğu klimasız ama yoğun e-5 trafiğinde
5,67lt
7,56lt
6,03lt
6,29lt
5,95lt
6,02lt
6,27lt
5,44lt
6,26lt
fatihhhh
21/11/2007, 17:15
ben tatilde hızkı kullanmıştım, çok yaktı.
ince5757
21/11/2007, 18:13
Yakıt olayı herkezde farklılık gösteriyor benim arabam yazın 7,2 yakıyordı kışın(box takılı şuan) yazın yaktığı kadar yakıyor.Ama geçenlerde arabanın yol bilgisayarını sıfırladım ve arabayı 3 gün kadar motor hep kısa mesafede motor ısınmadan kullandım yakıt tüketimi 7,9 lara dayandı.Araba çoğunlukla 2 viteste arasıra 3 e attım soğuk motor ne yapsın yakıyor.Benim yakıt değerlerim size yüksek gelebilir ama benim kullandığım yerde arabayı ısıtamadan yol bitiyor yolda devamlı düz değil karadeniz nede olsa eğim var.Yine yakın zamanda arabanın motoru sıcak iken mazot aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım yaklaşık olarak 5 kilometre gittim şehir içi ve aynı yol güzergahında araba 5,4 yaktı.
Ben artık benim puntayı çözdüm motor sıcak iken çok iyi az yakıyor ama soğuk sa hele hele kısa mesafe dur kalk yapıyorsanız ne kadar kasarsanız kasın meret yakıyor.
Birde bizim arabalar basınca baya gidiyor 190-200 rahatlıkla çıkıyor bundan dolayı birazcıkta yaksın artık.Mazotto çıkmış 2710 a.Hepinize hayırlı günler arkadaşlar.
10,5 'i bırak, 7,7 bile çok yüksek bir rakam bana göre. 6,5'i geçirdiğimi hiç hatırlamıyorum ben...
benim 60 saatlik ortalama 8,5 sorun nerde acaba :D
depoyu her tam dolduruşumda yol bilgisayarını sıfırlarım, ve en son dün akşam bakmıştım; ortalama yarım depo benzin ve yakıt ortalamam 6,2
Auto engineeR
23/11/2007, 15:07
istanbul we ankarada 2 litre ciwarı oynayabilir trafikten dolayı. ama aynı güzergahta 7.7 yakıp daha sonra 10.5 e fırlaması normal değil bence de..benzin istasyonunu değiştirmeyi deneyebilirsin ilk olarak.
ben ankarada 6-6.5 yakıyorum dizel. ekonomi yaptığımda 5 küsürlere düşüyor,perf kullandığımda 7-8 i buluyor. benimle aynı güzergahları kullanan arkadaşımın 1.6 benzinli astra g si 7.5-8 litre yakıyor normal kullanımla
istanbul we ankarada 2 litre ciwarı oynayabilir trafikten dolayı. ama aynı güzergahta 7.7 yakıp daha sonra 10.5 e fırlaması normal değil bence de..benzin istasyonunu değiştirmeyi deneyebilirsin ilk olarak.
ben ankarada 6-6.5 yakıyorum dizel. ekonomi yaptığımda 5 küsürlere düşüyor,perf kullandığımda 7-8 i buluyor. benimle aynı güzergahları kullanan arkadaşımın 1.6 benzinli astra g si 7.5-8 litre yakıyor normal kullanımla
İlk depo ile 600 km gittik. şehir içi eşim kullanıyor. Femoli'nin olduğu mevkiden kavaklıdere servisinin arka sokağına hergün gidip geliyor araç. alper arkadaşım bilir. yüksek mi yakıt tüketimi?
Auto engineeR
23/11/2007, 16:51
deponun 45 litre olduğunu düşünürsek ortalama yakıt tüketimi 7.5 ciwarı olmuş ilk depo için. biraz da kullanıma bağlı ama bence normal bi tüketim bu arabaya alıştıkça we araba açıldıkça zamanla düşecektir
Teşekkür ederim :) ilgin için.
efekayhan
23/11/2007, 17:26
ardaşlar selam aynı sorunlar bende de vardı 75 lik gp serviste sorun çözüldü enjeksiyonlar kurum baglamış arac daha 5500 de servis temizledi bu arada hava flitresini de degiştirseniz sorun düzeliyo şu an 4.8 5.2 opet kullanıyom istasyonu degiştirdim
ince5757
23/11/2007, 17:41
Kış geldi yakıt tüketimi belli oranda artar ama gökhanın arabasındaki artış biraz yüksek.Arabanın çekişince bir sorun varmı? bizim megane var onda benzin püskürtmesi ile ilgili bir parça bozulmuştu,bundan dolayı yakıt tüketimi artmıştı.Servise sor istersen bu sorun için.iyi günler.
Merhaba Arkadaşlar; Gökhan arkadaşımızın bahsettiği olay benim de başımda. Aracı Mart 2007de aldım ve şimdiye dek 15500Km yol yaptım. Son 2ayda aracın ortalama tüketimi 7,8-8Lt civarında aynı zamanda çekişi de bir hayli düştü. Vites aralarındaki geçiş devirlerinden dolayı araç daha fazla titreme yapıyor ve özellikle 3.viteste iyice sağırlaştı. Sanırım servise göstermek en iyisi. Ayrıca sormak istediğim 77Bg araçlarımız için performansı nasıl arttırabiliriz? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ederim.
Saygılar...
Ercan
merhaba arkadaşlar araçlarımızın yakıt tüketimi trafik sıkışıklığı ve havaların soğuk olması dolayısı ile artabilir aşağıdaki rakamlar fiat'ın sitesinde belirtilen rakamlar .Şehir içi (manuel/otomatik***)7,5 / 6,8
Ozan 27 aralık 2006 da aracımı aldım ozaman ilk baktığımda ilk gün yani 7.1 gösteriyordu yeni dedim bu düşer dedim ama nerde düşmesi çıktıda çıktı..ama yinede 7.7 beni hep tatmin etdi 10.5 gördümya durum iyi değil:(
ya kardeş kusura bakma.. bide şurda nikinde 53 rakamı varki oda rizeli olduğunun ihtimalini ortaya koyar.. ben korkarak cevap vericem şimdi. gerçi bende 61 im ama neyse genede çekinerek cevap vereyim. yazılarını inceledim ve şu sonuca vardım.. sen yüz km yakıt ibresini hiç sıfırlamamışsın gibi geldi bana.. aracın active.. aracında iki satırlı yol bilgisayarı olması gerekiyor. orda anlık tüketim, 100 kmlik takıt tüketim ortalaması, saat, total yol km si, yapılan yol km si, olması gerekir. ve sen 100 kmlik yakıt bölümünü, deponu her dolduruşta veya her yakıt alışında sıfırlamıyorsan yanlış değerleri algılıyorsun demektir. çünkü kullanım saati, yol uzunluğu, yakıt akışını değerleri ne kadar eski olursa, güncel, doğru değer vermesi o kadar zordur.. o yuzden aracına yakıt alırken deponun boşa yakın olduğu, yada lamba yandığı zaman yakıt almanı ve yol bilgisayarını sıfırlamanı tavsiye ederim.. uzun süre sıfırlanmamış yol bilgisayrı doğru değerler vermiyor çünkü uzun bir geçmişe bakarak değerler ortaya koyuyor.. buda seni yanıltır her zaman. ben şahsen her zaman yakıt alman depomun boş yada lambamın yanması gerekir.. (bu aylarda deponun lambasının yanmasıda çok iyi değil buna dikkat etmek lazım buharlaşma yönünden.) o zamanda yol bilgisayarını sıfırlarım.. ve ankaranın en kötü şıkışık trafiğinde 7,2 lt yi yukarı geçmedim..
birde anlık tüketim olayını ve 100 km lik yakıt tüketim olayını yol bilgisayarında iyi anlmaya çalış derim tabi yanlış anlamadıysam..
mesela ozzy demişki 60 saatlik ortalamam 8,5 litre. bence 60 saat çok uzun bir süre bence ozzy tam gerçek değerleri göremiyor, gerçeğe biraz da olsun yakın değerler görüyor..
soğuyan hava , kirlenmiş hava filtresi ve bakım zamanı yaklaştıysa eskimiş bujiler yakıtı bayağı artırıyor. hava filtrenizi 20 bine bırakmayın , çok temiz tozsuz bir ortamda bile yaşıyorsanız 15 binde değiştirin. ben gibi pis yerlerdeyseniz 10 binde değiştirmekte fayda var.
soğuk havalarda motor ısınana kadar rölantide beklemek ,inik lastikler , yokuşta gaza abanmak , sürekli hızlı gitmek fire motorda çılgın yakıt tüketimlerine sebep olabiliyor , bunu 49 bin km dir fire kullanan biri olarak hatırlatmak isterim :)
suleymanozen
23/11/2007, 22:15
slm arkadaşlar aracımın yakıt tüketimi yol bilgisayarında 100km'de 7.7'yi gösterirken şimdi 10.5 gösteriyor aldığımdan beri aracımı hep 7.7 gösteriyordu dün akşam aracım 10.5 i gördü devirli kullanmama rağmen bu sorunla karşılaştım!!!
Dün akşam her zaman çıktığım yokuşta 7.7 olurken şimdi 10.5 oldu ve düşmedi en az 10.2 oldu?
Aracımla ne kadar hız yaparsam yapayım en çok 7.8 gösterirdi şimdi hızda yapmıyorum devirlide kulalanıyorum ama 10.5 gösteriyor.
Bu sorun neden olmuştur yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkür ederim.
ortak o kadar önemli değil yol bilgisayarındaki yazana bakma ...sen full doldur yaptıgın kmyi hesapla bi dha doldur gercekten gör nekadar yakıyo
o dediğin olay gaza trafikte cok uzun süreli dur kalk yda uzun süreli gaza fazla bastıgından yol bilgisayrı öyle algılıo,,
orda dedgin rakam yazsa bile senin araba 7ltre yakar max.
hee aklında bişiy varsa git bi baktır servise,gaz tepkisi nasıl cok gec alıyorsa hava filtresine bi baktırtr belki zor hava alınca benzinden yararlanıyodur buda yol bilgisayrını aldatır ,,yol bilgisayarı gaz pedalının etkisne göre artıyo azalıo devirsiz gidersen artar ama devirli gidersen cok büyük oranda azalma gözükür
bunu denemek istersen değişken 100km deki ekranı aç orda gaza dengesiz olarak basınca bide devirli basıncaki farkı gör..
bence bi ilk hesaplamayı yap fullet harca tekrar fullet hesapla
yda servise bi baktırt ..
kolay gelsin inşallah bi cözüme ulaşırsın
mesela ozzy demişki 60 saatlik ortalamam 8,5 litre. bence 60 saat çok uzun bir süre bence ozzy tam gerçek değerleri göremiyor, gerçeğe biraz da olsun yakın değerler görüyor..
ben sıfırlasamda hemen hemen aynı değerleri veriyo çünkü güzergah sabit sürekli aynı yerlerde gidip geliyo...
hava filtresi kaç lira bilen varmı :D
nerdeyse 21 ay oldu artık değişse iyi olur :D
ben sıfırlasamda hemen hemen aynı değerleri veriyo çünkü güzergah sabit sürekli aynı yerlerde gidip geliyo...
hava filtresi kaç lira bilen varmı :D
nerdeyse 21 ay oldu artık değişse iyi olur :D
22 ay çok uzun.. ben bile 5 bin de bir değişmeyi düşünüyorum.. ve bazen hava filtresini basınçlı hava ile temizliyorum.. evet sabit güzergahta pek değişmez ama bu kullanmaya bağlı.. ben aynı güzergahta değerlerin kullanıma bağlı % 75 değiştiğini gördüm..
Muhendis06
24/11/2007, 09:12
22 ay çok uzun.. ben bile 5 bin de bir değişmeyi düşünüyorum.. ve bazen hava filtresini basınçlı hava ile temizliyorum.. evet sabit güzergahta pek değişmez ama bu kullanmaya bağlı.. ben aynı güzergahta değerlerin kullanıma bağlı % 75 değiştiğini gördüm..
Hava filtresini basincli havayla temizlemek saglikli bir uygulama degildir. Bunu yaparken mutlaka filtrenin motora bakan taraan havayi tutun. Eger dis ortama bakan taraftan havayi tutarsaniz, toz zerrecikleri motor tarafina gecer ve siz arabayi ilk calistirdiginizla birlikte kagitta kalan tum tozu vakumlar ve emer.
Turbolu araclarda hava filtresi sistemin ana zincir halkalarindandir. Fiyati 10-15 YTL gibi bir parca. Orijinalinden de sasmamak lazim, taklitlerinin ayni suzme hassasiyetinde olduklarinin bir garantisi yok. Direkt degistirmek en iyisi.
Hava filtresini basincli havayla temizlemek saglikli bir uygulama degildir. Bunu yaparken mutlaka filtrenin motora bakan taraan havayi tutun. Eger dis ortama bakan taraftan havayi tutarsaniz, toz zerrecikleri motor tarafina gecer ve siz arabayi ilk calistirdiginizla birlikte kagitta kalan tum tozu vakumlar ve emer.
Turbolu araclarda hava filtresi sistemin ana zincir halkalarindandir. Fiyati 10-15 YTL gibi bir parca. Orijinalinden de sasmamak lazim, taklitlerinin ayni suzme hassasiyetinde olduklarinin bir garantisi yok. Direkt degistirmek en iyisi.
bunu dikkate alacağım teşekkür ederim...
22 ay oldu ama daha 9000 bile olmadı :sweatingbullets:
africann
25/11/2007, 22:13
benim ortalama tüketim 8.4ü gösterio su an 90 hp dizel... bayaa fazla die düşünüorm su an ... ama araba daha 300 km de.. düşer die düşünüorm zmanlaa..
Son zamlardan sonra şehiriçi 0,160'ın altına düşmek zor gibi..
makineman
26/11/2007, 12:51
Aracı yeni aldım ve 3 gün kadar Konya şehir içi kullandım. Ardından Ankara üzerinden Bolu Abant'a gittim. Orada 300 km kadar dağ yolunda kullandım ve tekrar aynı güzergahtan Konya'ya döndüm. Şehirlerarası genelde 110 civarında kullandım ama nadiren deneme amaçlı 150-170 e çıktım. 225 YTL lik yakıtla 1550 km yaptım. Ortalama 14,5 Ykr yani 5,2 l/100km yakmış. Bence fena değil. 5000 km den sonra araca alışmamdan dolayı sanırım biraz daha düşer.
Ozzy ne yaptın bi hava filtresi için bu kadar beklenirmi nihayetinde ucuz bir parça, motorun daha uzun ömürlü olması için en azından senede bir değiştirmek bence en sağlıklısı, hatta sürekli tozlu toprak yollarda kullananlar bunu daha sık aralıklarla değiştirmeliler, ben yıllık bakımda aracım daha 5000 km.civarında iken değiştirtmiştim, arabanın performansının arttığını bile hissedebiliyorsun bence hiç vakit kaybetme hemen değiştir.
tempesty
26/11/2007, 20:47
Beninde son 1 aydır tüketim 8.0 dan aşağı düşmüyor anlamış değilim ama sabrım taşmaya başladı artık...açık hava filtresi vardı onu değiştiricem belki pislenmiştir..yada katalizör iptali yaptırmıştım acaba o yüzden de artmış olabilirmi bilemiyorum sanırım mevsimden de kaynaklı.
abi yıllık bakımda değiştirmediler
gittim başka servise baktırdım temiz gerek yok dedi usta
yazın ben açtım baktım temizdi
öyle gidiyo
şubatta bakıma gircek nasıl olsa ozamana kadar idare eder :D
çekişte yakıttı filan bi değişiklik olmadı
Ben kesinlikle mevsimsel bir durum olduğu kanaatindeyim. Geçen yıl da aynı şekilde artmıştı havalar soğuduğunda... 8.0 l/100 km.'nin altında tutmak için çok çabalıyorum. :(
Benim aracın tüketimi de yaklaşık 0.5-1lt/100km kadar arttı.Sanırım havanın soğuması ve bakımın yaklaşması ile ilgili...
Halook!!!
27/11/2007, 02:10
Arkadaşlar ben aracı aldığımdan beri yakıtım hep yüksek oldu.İlk başlarda arabayı devirli kullanıyorum ondan mı oluyordur acaba dedim ve artık 3.000 devri geçmiyorum hiç.Fakat geçenlerde depoyu fulledim ve 40 litre benzin aldım.Tam 120 YTL.5 litre benzinde içinde vardı.10 YTL de öyle eklersek 130 ytl.Fakat bugüne kadar şehiriçinde hiç bu benzinle 450-500 km den daha fazla gidemedim.Şimdi diyeceksiniz ki hem benzinli hemde 95 bg normaldir.İyi de hesaba vurursak eğer 0.26 YTL ile 0.30 YTL gibi değişen değerler arasında seyrettiğini görüyorum.Kısacası 1.4 motor arabaya biniyorum fakat araç 2.0 motora sahip aracın yaktığın benzini yakıyor.Böyle olunca da ister istemez sinirlerim bozuluyor.Madem öyle aracı satıp 2.0 motora sahip araç alıp hiç değilse o arabada bu fiyatta gezerim daha iyi.Bu arada Arda abinin dediğine katılıyorum.Havalar soğudu malum.Bu havalarda illaki artacak azıcık fakat benimki yaz kış çok yakıyor.Son olarak söylemek istediğim ise bir depo benzin ile uzun yolda maksimum 600 km yapabildim.
Sizlerin görüşlerini bekliyorum arkadaşlar.Ne yapmalıyım?Kafayı yemek üzereyim.Ve gerçekten hoşuma gitmemeye başladı artık bu konu.En sonunda arabasını satanlar kervanına bende eklenmek istemiyorum...
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum...
shenka61
28/11/2007, 00:13
ya kusura bakmayın konuyla bağlantılımı bilemiyorum ama bende benzinli grande punto 1,4 dynamic var bugün aldım araca kurşunsuz benzin mi yoksa süper benzin mi alacağız
shenka61
28/11/2007, 21:49
ben dün gp 1,4 77 hp dynamic araç aldım ortalama sabah 10,5 civarı öğlen civarı 8 civarında kalıyor puntom benzinli bu normal mi acaba bu ilerde birazdaha düşermi
Bu akşam arabadan inerken çektim. Km ye bakmadım ama depoyu tam doldurduktan sonra yol bilgisayarını sıfırlamıştım ~%65 depo ile ortalama yakıt tüketimim 5.9 lt/100 km (tütütütütüt 41 kere maşşallah :D:D:D )
https://img512.imageshack.us/img512/4295/image704xv8.jpg
nyesilyurt
29/11/2007, 00:10
yakıt oranım arttı.şimdi 6.7 lt. ortalama.daha önceleri 5 küsür civarıydı, havaların soğumasındanmıdır nedir bilmem?
Bu akşam arabadan inerken çektim. Km ye bakmadım ama depoyu tam doldurduktan sonra yol bilgisayarını sıfırlamıştım ~%65 depo ile ortalama yakıt tüketimim 5.9 lt/100 km (tütütütütüt 41 kere maşşallah :D:D:D )
https://img512.imageshack.us/img512/4295/image704xv8.jpg
kardeş sen herhalde aracını istanbul yolu üzerinde .. ostim, ivedik, batıkent, ekişehir, elvankent, sincan taraflarında yada trafiğin tenha yerlerinde kullanıyorsun.. gel bir de kızılayda kullan (ama kızılaydan şöyle bir geçip kızılaydada kullandım deme) o zaman görelim yakıt ortalamanı.. :)))) he he he.. seni düz yol şöförü seni.. he he..
tempesty
29/11/2007, 15:50
Yok Ali Kemal kardeş;arkadaş dikmen de bi boşa alıyo zaten ulusa kadar gaz vermeden geliyodur bence :D
Ali Kemal; dediğin gibi çok fazla trafiğe girmiyorum, ama Öveçler 2. cadde de oturuyorum. yani çok da düz yol şöförü sayılmam :D:D:D
Genellikle arabayı sakin kullanırım, gitmek istediğim hıza çabuk bir şekilde ulaşıp,arabayı o hızda sabit tutarak kullanmaya çalışırım, eğer gerek yoksa ani hızlanmalar yapmam, 1. viteste asla uzun süre durmam, ve de sanırım en önemlisi gaz pedalına yumuşak dokunurum. Çünkü ani dokunuşlarda yakıt tüketimi oldukça artmakta...
Ve de arada bir arabayı sürmek yerine iterim :D:D:D
Yok Ali Kemal kardeş;arkadaş dikmen de bi boşa alıyo zaten ulusa kadar gaz vermeden geliyodur bence :D
Bora o zaman Emreye söyleyelim de bir de yokuş çıkarken yapsın çekimi:D:D
geçen yakmasın diye kontak kapatırken görmüşler seni, seni gidi seni arkadan itişmi yoksa emre seninki :D:D:D
Edit : amma senli kelime kullanmışım :D:D
kontağı kapatım itme işini bende yapmıştım.. eşim iki aya bana gülmüştü.. aklına gelince gene güler.. valla kahkahayı başmıştı.. rezil kepaze olmuştum..
bahcelili_ali
30/11/2007, 01:13
bende şuan 6.1 litre ama çok itinalı kullanıorum arabayı ısıtmak için beklemesem eminim biraz daha düşer. ali kemal abi batıkent sincan istanbul yolu demişsin abi ora iş çıkış saatlerinde 17,30 - 19,30 bi tıkanıo abi allah kimseyi düşürmesin helebide bi aksilik olursa tamam yani bittin kızılay trafiğinin gözünü seviyim dersin
selam arkdaşlar valla benim araba daha 130 km yaptı.cuma günü aldım ve yakıt 10.5 lerde bilmiyorum normalmi bu?mersin trafigi o kdr kötü degil.ve dedikleri gibi 3000 deviri gecmeden atıyorum.sizceneden böyle?
bahcelili_ali
30/11/2007, 01:39
ümit kardeş ilk bi 20bin km olana kadar araba çok yakıo bende de oyle idi her yağ değişiminden sonra yakıt giderek düştü. sana tavsiyem az yaksın die düşük devirlerde kullanma arabayı sağır alışmasın devirli kullan biraz araba açılsın.
the_Algn
30/11/2007, 09:14
güzel tespit :thumbs_up2:güzel açıklama...
ya kardeş kusura bakma.. bide şurda nikinde 53 rakamı varki oda rizeli olduğunun ihtimalini ortaya koyar.. ben korkarak cevap vericem şimdi. gerçi bende 61 im ama neyse genede çekinerek cevap vereyim. yazılarını inceledim ve şu sonuca vardım.. sen yüz km yakıt ibresini hiç sıfırlamamışsın gibi geldi bana.. aracın active.. aracında iki satırlı yol bilgisayarı olması gerekiyor. orda anlık tüketim, 100 kmlik takıt tüketim ortalaması, saat, total yol km si, yapılan yol km si, olması gerekir. ve sen 100 kmlik yakıt bölümünü, deponu her dolduruşta veya her yakıt alışında sıfırlamıyorsan yanlış değerleri algılıyorsun demektir. çünkü kullanım saati, yol uzunluğu, yakıt akışını değerleri ne kadar eski olursa, güncel, doğru değer vermesi o kadar zordur.. o yuzden aracına yakıt alırken deponun boşa yakın olduğu, yada lamba yandığı zaman yakıt almanı ve yol bilgisayarını sıfırlamanı tavsiye ederim.. uzun süre sıfırlanmamış yol bilgisayrı doğru değerler vermiyor çünkü uzun bir geçmişe bakarak değerler ortaya koyuyor.. buda seni yanıltır her zaman. ben şahsen her zaman yakıt alman depomun boş yada lambamın yanması gerekir.. (bu aylarda deponun lambasının yanmasıda çok iyi değil buna dikkat etmek lazım buharlaşma yönünden.) o zamanda yol bilgisayarını sıfırlarım.. ve ankaranın en kötü şıkışık trafiğinde 7,2 lt yi yukarı geçmedim..
birde anlık tüketim olayını ve 100 km lik yakıt tüketim olayını yol bilgisayarında iyi anlmaya çalış derim tabi yanlış anlamadıysam..
ismail 016
14/12/2007, 02:08
selam arkadaşlar gp mi haziran 2006 da aldım bundan 3 ay öncesine kadar herşey normaldi km'de 20 ykr gibi birşey yakıyordu ama bu sıralar 30 ykr bile geçti petrol fiyatları arttı diye avutuyordum kendimi depoyu neredeyse sıfırladım ve tam 45 lt. benzin alıp km. sıfırladım şu anda 220 km yol yaptım depo yarım çizgisinin altına düştü kafayı yemek üzereyim aynı sorunla karşılaşan arkadaş varmı acaba herhangi bilgisi olan arkadaş varsa ve bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler...! :friendship::friendship::friendship: aracım:1.4 77hp dynamic
tempesty
14/12/2007, 02:12
Aynı dertten bende muzdaribim dostum ; son 2 aydır Ankara şehiriçinde bir depo benzinle 45 lt (yaklaşık 130 ytl) sadece 500 km gidebiliyorum..1.4 fire 77 hp 215 taban lastik açık filtre ve kat.iptali olan bir araba,yani nerdeyse km.de 27 kuruş yakıyorum son 2 aydır..Bundan belkide 2 ay önce 22 kuruş civarı hesaplıyordum..:( yani daha önce bir depoyla 600 km giderken şu anda 500 km. Bütünüyle sebebini kış mevsimi yada benzin fiyatlarındaki artış olarak düşünsem bile üstelik klima veya kaloriferde kullanmıyorum,bazen 1. kademede açıyorum..Anlayamadım gitti şu anda yol bilgisayarımın ortalaması 7.7 lt/100 km göseriyor..Eskiden genelde 6.2 falan olurdu..Arabayı kasarak kullanmaktan sıkıldım desem yeridir.
Aynen ben de öyle... Havaların soğumasıyla birlikte, yakıt tüketimi çok arttı! Geçen yıl da böyle olmuştu... ;)
Auto engineeR
14/12/2007, 02:15
hawa filtresi kirlenmiş olabilir, yağ zamanı gelmiş olabilir, aldığınız petrol kötü olabilir.. hawalar soğudu, sırf bu yüzden yüzde 20 kadar artış görülür. petrol fiyatı 2006da 270 ykr idi,şimdi 310 ykr a yakın. ki zammın büyük kısmı son 2 ayda geldi.yüzde 15 artış da buradan. bence normal, ben dizel arabamla şimdi 200 ykr yakıyorum ortalama (7.2 litre).
tempesty
14/12/2007, 02:21
Klima kullanmıyorum,arabanın yağı 5000 km önce değişti,filtre desen açık hava filtresi kullanıyorum bu soğuk havada daha iyi soluması gerekiyo..Kat iptalinin sarfiyatı artırmış olabilceğinden şüphe duyuyorum son zamanlarda..Ayrıca hesabı son gelen zamla birlikte ytl üzerinden değil depo başına hesap yaparsak eğer son 2 ayda depo başına nerdeyse 100 km oynamaya başladı araba..yani 2 ay önce 600 km/depo iken şu anda 500 km/depo..Sanırım tamamen mevsimden kaynaklı bi sorun..Geçen yılda böylemi olmuştu hatırlamıyorum açıkcası ama 215 taban ve filtrenin de etkisi fazladır tabii ki..ortalama yol bilgisayarı verisini 8.0 lt/km altında tutmak için kasmaya başladım resmen
Yakıt tüketimi ile ilgili mesajlar, bu başlık altında birleştirilmiştir!
havalar soğudu yakıt sarfiyatı artması normaldir araclarınızda bir arıza yok boşuna canınızı sıkıyorsunuz
Auto engineeR
14/12/2007, 02:36
Klima kullanmıyorum,arabanın yağı 5000 km önce değişti,filtre desen açık hava filtresi kullanıyorum bu soğuk havada daha iyi soluması gerekiyo..Kat iptalinin sarfiyatı artırmış olabilceğinden şüphe duyuyorum son zamanlarda..Ayrıca hesabı son gelen zamla birlikte ytl üzerinden değil depo başına hesap yaparsak eğer son 2 ayda depo başına nerdeyse 100 km oynamaya başladı araba..yani 2 ay önce 600 km/depo iken şu anda 500 km/depo..Sanırım tamamen mevsimden kaynaklı bi sorun..Geçen yılda böylemi olmuştu hatırlamıyorum açıkcası ama 215 taban ve filtrenin de etkisi fazladır tabii ki..ortalama yol bilgisayarı verisini 8.0 lt/km altında tutmak için kasmaya başladım resmen
bora abi açık hawa filtresi soğuk hawalarda yakıt tüketimini artırır. en azından açık hawa filtresini motor bloğuna yakın, sıcak hawa alabilecek bir yere koymakta fayda war. çünkü motor soğukken içeri buz gibi hawa doluyor we ısınmasını zorlaştırıyor.
soğuk hawada performans artar daha çok oksijen sıkıştığı için ama motor ısınana kadar böyle bir dezawantajı warmış. zaten çoğu kullanımımızda motor daha ısınmadan gideceiğimiz yere gelmiş oluyoruz.
tempesty
14/12/2007, 02:42
Haklısın Alper motorun ısınmasına zaman bırakmadan belkide bazen iniyorum ama ben genelde açık hava filtresinin ne kadar soğuk hava alırsa o kadar yararlı olucağı şeklinde bilgi sahibi olduğum için öyle yazmıştım..Gerçi yakıt sarfiyatından şikayet eden diğer arkadaşların filtreleri standart filtre demekki açık olması bişey değiştirmiyor benim açımdan..Kat iptali ve kış mevsimi diyelim o zaman :)
Auto engineeR
14/12/2007, 03:24
doğru söylüyorsun bora abi ewet açık hawa filtresi ne kadar soğuk hawa alırsa o kadar performanslı oluyor ama kışın motor ısınmasını geciktirdiği için sarfiyatı artırıyor..
Alperin de belirttiği gibi performans tipi hava filtreleri mümkün olduğunca soğuk ve yoğun hava alacak yerlere yerleştirilir.Böylece silindirlere soğuk, dolayısıyla max. yoğunlukta hava gönderilmiş olur...
Daha az yakmak için benim devamlı uyguladığım bir yöntem trafiğin ve yol şartlarının el verdiği ölçüde hep bir üst vitese geçmek ve orda kalmak. Bunu özellikle dizel araçlar için şiddetle tavsiye ederim. Çünkü torkları yüksek ve düşük hızlarda bile araç titremeden yüksek viteste kullanabiliyorsunuz. Ben aracımda 40km/hr'de 4. vitese 50 km/hr'de 5. vitese geçmiş oluyorum.
Arabanın manuelinde de bu şekildeki kullanım tavsiye edilmiş. Manuelde düşük vitesleri "brilliant performance" yüksek vitesleri ise "lower consumption" olarak tanımlıyor. Yani ani hızlanma gerektiğinde birilerini sollayacağınız zaman performans tarafına kayıp vites küçültüyorsunuz, düz yolda sabit hızla gideceğiniz zamansa vites büyültüp ekonomi yapmaya başlıyorsunuz.
Bir de arabanın devrini mümkün mertebe turbonun devreye girdiği 1750 - 2000 arasında tutmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü turbo aslında motorun daha verimli çalışması ve bu da yakıt sarfiyatında düşüş demek.
Bu arada bende eski kasa 2006 1.3 75HP Multijet punto var ve kış ortalamam Şİ: 5.2 , ŞD: 4.0 civarında. Galiba GP'deki büyük kasa yakıt sarfiyatını biraz arttırmış.
Serkan a katılıyorum ama turbo ekstra güç bu da yakıt tüketimi demek. Sürekli olmasa da düz yolda, yüksek vites ve 1500d/d civarında oldukça ekonmik olarak gidilebiliyor...
Auto engineeR
15/12/2007, 00:30
düşük viteslerde (1 2) min 1400 max 2300, yüksek witeslerde (3 4 5 warsa 6) min 1600-max 2000 arası gitmek gayet ekonomi sağlıyor we ani bi durumda gaza yüklenmek gerekirse minimum dewirlerde bile yeterli performaans sunabiliyor.
aykuting
21/12/2007, 02:44
Ben hiç dikkat etmemeiştim 10 milyona 100 km garanti diyordum bi kontroledeytim bakayim
Pekte ölemiş gibi gelmiyor ama
grande26
21/12/2007, 12:02
Bayram tatili için eskişehir-edirne arası 585 km yi ,115 km ortalama hızla ,5.3 lt/100 ile gittim.
gallipolian
24/12/2007, 11:38
Selamlar...
Uzun yola çıkmadan depoyu doldurdum... 407 km sonra yenideden doldurdum. 60 YTL (22 lt) yakıt aldım.
Yol boyunca zaman zaman hız disiplinini bozup 140'ı geçtiğim de oldu. Yol bilgisayarı 4,9 değerini gösterdi.
Ya arkadaşlar yol bilgisayarının değerleri sürekli değişkenlik gösteriyor ama benim kendi gözlemime göre aracım şehir içi-dışı karışık 100 YTL lik benzinle 650 km yapıyor.Yani km de 0,154 YTL yaktı. Sakin ve dikkatli kullanımda. Daha önceki depo daha yüksektikti yaklaşık 0,170 YTL civarı. Ben bu değerlerin yüksek olduğunu düşünüyorum. Benim aracım 50.000 km ye ulaştı acaba enjeksyon temizletme olayına girmemmi gerekiyor. Neden bukadar yüksek çözemedim. Bir arkadaşım yeni clio 3 aldı 0,110 YTL yaktığını söylüyor nekadar doğru bilemiyorum ama bizim araçlarımızında bu değerlere düşmesi gerekiyor en azından uzun yol ağırlıklı olduğunda diye düşünüyorum. Yanlışmıyım???
bence arkadaşın doğru bilgi vermiyor.clio 3 ün fabrika verileri punto ile çok yakın zaten şehir içi 6 litre yaksa bile şu an ki mazot fiyatıyla ( 2660 ytl/lt) 0,160 ytl yakar kilometrede bundan az yakacak bi dizel araba bilmiyorum varmıdır?kaldıki clio 3 1.5 dizel az yakması çok zor.
makineman
24/12/2007, 15:55
Aracımı alalı 1,5 ay oldu ve 4 .depoyu kullanıyorum. Bir önceki tamamen şehiriçi 605 km gitti ve 44,3 lt yakıt aldı. Şu anda tam 600 km deyim ve ibre sıfır çizgisinin bir üstündeki çizgide. Sanırım 40 km daha gider. Önceki depoya göre yakıt tüketimi biraz azaldı gibi ama sanırım havaların soğuk olmasından dolayı genel olarak tüm araçların yakıt tüketimi arttı. Ben bir depo ile kış şartlarında ortalama 650 km yapıyorum ve bunun bu vakitten sonra da(3000km) düşeceğini pek sanmam. Ancak yazın aynı depo ile 700 km yi bulacağımı tahmin ediyorum
gp_tuning
25/12/2007, 03:23
3-4gunde bı 50 ytl lık alıyorum ama kac km yapıldıgına bakmıyorum kı yapılmıyorda sadce askamları cıkma fırsatım oluyor sizce nıe bukadar fazla?
düşük devirde gitmenin motoru üzdüğünü,segmanları zorladığını,ve kurumlanmaya yol açtığını düşündüğüm için aracımı 1800 devrin altına hiç düşürmeden,genel olarakta 2200-3000 d/d arasında kullanıyorum..Bayram dönüşü fullemiştim bugün ışığım yandı,788 km yol yapmışım ışık yanana kadar,bence gayet başarılı...
Halook!!!
04/01/2008, 01:11
Can kardeşim yaklaşık olarak 800 km yani.Aslında iyi sayılır.Havalar bu kadar soğuk olmasa rahat 850 çıkarabilir sanırım...
Özellikle de uzun yolda çok daha iyi bir performans sergileyeceğinden eminim...
Bu arada bende kendi aracımla bir ay boyunca bir depo benzinle en uzun km yi yapmaya çalışıyorum.Bugüne kadar hep 400 km yapabildim ama bir iki ufak şey deneyerek yaptığım km yi daha da artırma çabasındayım.İnşallah başarılı olabilirim.Zaten yakıt tüketimimi düşürüp aynı zamanda da kat ettiğim mesafeyi arttırabilirsem eğer bunu sizlere de bildireceğim...
ne yapıyorsun yokuş aşşağı peygamber arabaya binerken kilo yapmasın diye açmı biniyorsun alem adamsın lan haluk neymiş yöntemlerin söyle bakalım olum sen neyaparsan yap çok yakar nedenmi evle okul arası motor ısınmasdan bitiyor eee bide havalar eşşek öldüren soğuğu senin beygir arpayı çok yiyor
Halook!!!
04/01/2008, 01:19
Evle okul arası tam tamına 4 km Ertan abi.Valla aslında yokuş aşağı inerken peygamber vitesi gerçekten de güzel birşey ama abi :D
Ayrıca arabayı pek de öyle aç bilaç kullanmıyorum.En fazla 1 kg farkeder yav :D
Ertan abi peki ne yapcaz acaba sen yardım eder misin bana lütfen.Gerçekten benim beygirler arpayı çok yiyor.Ne yapacağız da beygirler arpayı az tüketecek???
önlerine çok koyma arpayı gazı okşar gibi kullan abaza gibi çökme haa bide boş kaldıkça bana ver ben gezeyim işin aslı öğrencilik zor beee
Halook!!!
04/01/2008, 01:24
Gaz pedalını artık ayağımla değil de yukardan nefesimle üfleyerek kullancam nerdeyse.O dereceye geldim...
Bir gün birlikte çıkalım abi seninle benim arabayı alıp.Arabayı sana vercem ve kullanışını izleyeceğim.Nasıl olupta az yaktırcaz arabaya.O değilde aklıma başka birşey geliyor.Araba 9.000 km ye yaklaşıyor ama bu araba hala açılmadı mı acaba yoksa :D
bak o kesin hem sağır hem topal olmasın lan açşunu biraz hem daha km de az verbana bak neyapıyorum onu tay tay
Halook!!!
04/01/2008, 01:35
Abi boş bir zamanında bana ulaş lütfen.Bu arabanın yakıt problemini tek sen çözersin sanırım.Araba açılmış mı açılmamış nedir ne değildir sen anlarsın abi.Haber bekliyorum senden.
Mesela cumartesi günü uygunum ben...
bakarız ben aç gelirim ama ona göre bakalım bir neymiş değilmiş ben aletleride getireyim
Halook!!!
04/01/2008, 01:42
Getir abi ne var ne yoksa getir.Şu meretin derdini bi anlayalım sonra gidip aç olan karnımızı doyururuz.Hemde süper bir yere götürürüm abi seni...
Arkadaşlar Merhaba;
2 aydır GP-90 kullanıyorum ve bir süredir de forumdaki yazıları ve diğer görsel medyayı ilgiyle takip ediyorum bu yakıt olayı benimde çok kafama takılmıştı. az yakmasını istiyorsanız bu araçları fazla devirli kullanmıcaksınız yoksa mülayim kullanımda 5,5-6,5 arasında değişio rakamlar. bazı elde ettiğim sonuçları sizle paylaşmak isterim.
95 ytl/540 km 0,175 YtL 100 km 6,61 litre mülayim üstü kullanım
100 ytl / 530 km 0,188 ytl 100 km 7,1 litre sert kullanım
mülayim kullanım da şu an test aşamasında (bu arada araç 2500 kmde)
aykuting
19/01/2008, 17:52
Benim arac ortalama 100km/6.7 yakıyooo ben kullanırsam..:D
quixotic2
19/01/2008, 18:14
vallahi sizi bilmem ama benimki sünger misali yakmıyo direk içiyo :( motoru daha açılmadı ona veriyorum bu durumu ama motor açıldıktan sonrada aynı şeyi yaparsa Lütfen Peşimden Gel diycem galiba
Arkadaşlar bu arada bugün servisteyken lafı geçti de, Tofaş nedense bilemiyorum Linea ve GP deki benzinli motolarına LPG takılması olayına karşıymış bir şekilde. Diğer tüm modellere kendi servislerinde takıyorlarmış ama nedense bu son motorlara uygulamadıklarını belirttiler.
arkadaşlar.ben foruma yeni katıldım.ve iiki de katılmısım.bende 1.4 fire active 77bg gp var.araç su an 27.000 kmde.ama son 1 aydır yakıt tüketimi cok arttı.kafayı yiycem.eskişehirde hava soğuk ve her gun saat 6.30 da işe gitmek için 10 km ve dönüş için 10 km yapıyorum.trafik yoğun ve cok ısık var.sarı ısık yanana kadar 400 km nın üstüne cıkamadım.acaba benzinli için normalmi.servise götürmekde istemiyorum cünkü cok anlamadığım için kazıklanmak tan korkuyorum.lütfen yardım.
Nevşehir de Sibirya soğuklarından nasibini aldı.
Benim aracım dizel olduğu halde (sabah 6.45 de çıkıyorum evden) 9.9 lt yakıyor.
Havaların soğuk oluşu ve şehir içi trafik çok etkiler,bence normal...
herby ve microab cok tesekkur ederım.o kadar içimi rahatlattınız kı.demekkı normal.sonucta artık kısın gecmesını beklıycez.
beyler bi de bu boya koruma hakkında bilginiz veya yaptıranınız varmı.arada ufak cizikler ve taşlara bağlı ufak boya kalkmaları var.bunlar boya korumayla kapanıyomu.sonra nasıl duruyor.acıkcası arabayı ilk aldığın gibi parlatoyorlar dıyorlar .bi de yaptıran varsa fiyat tahmini ne.simdiden cok tesekkurler
Merhaba ben aynı yolda normal kullanımda 200 km de 4.9 lt ortalamayı gördüm aynı yolda sert kullanımda 6.2 lt. ortalama oldu bu arada arabam 6500 km'de 10.000 km'den sonra yakıt biraz düşer diyorlar doğrumu acaba
serhatartun41
20/01/2008, 18:11
Ben Arabami Trabzon'daki Tunalar Bayii'den Aldim. Orda Depoyu 115 Ytl Ye Doldurdum. Trabzondan Sakaryaya 1 Depo Ile Geldim Ve Yaklaşik 950 Km Yol Yaptim. 3 Hafta Oldu Geleli Kilometrede 125 Kuruş Falan Yakti Yani.trabzon Samsun Arasindaki Yeni Yolda 140 A Kadar çiktim.ayni şekilde Gerede'den Otobana Girip Adapzarina Gelene Kadar Da 140 Km Hiza çiktim.çorum Osmancik'taki Buzlu Yollarda Da 60-70 Ile Gittim Bence Gayet Makul.haftasonu Sakaryadan Izmit'e Git Gel Yapiyorum.bu Mesafeyi De 20 Liralik Mazotla Gidiyorum.ben Tüketimden Gayet Memnunum
arkadaşlar.ben foruma yeni katıldım.ve iiki de katılmısım.bende 1.4 fire active 77bg gp var.araç su an 27.000 kmde.ama son 1 aydır yakıt tüketimi cok arttı.kafayı yiycem.eskişehirde hava soğuk ve her gun saat 6.30 da işe gitmek için 10 km ve dönüş için 10 km yapıyorum.trafik yoğun ve cok ısık var.sarı ısık yanana kadar 400 km nın üstüne cıkamadım.acaba benzinli için normalmi.servise götürmekde istemiyorum cünkü cok anlamadığım için kazıklanmak tan korkuyorum.lütfen yardım.
Emrah bence normal.Yine de filtreyi bir kontrol et istersen.Soğukta ve yoğun trafikte yaklaşık 10lt/100km bence çok da değil...
Normal bir artış bence.. Ben zaten sonbahardada bi depoyla en fazla 450 km yapabiliyodum şimdi 400 e düştü şehir bursa...
520 km gidiyor, bende var 14 77bg 8v, tabi usturuplu kullandıgında.
spyofthegod
20/01/2008, 22:05
Kışın benzinli araçlarda normal gibi bu oranlar. Bizim şilrkette Volvo S40 otomatik vites kullanan arkadaşımız var, bilirsiniz bu araçlarda Gp'lere göre depo büyüktür, buna rağmen kışın 350 - 400 gidebiliyor.
herkese selamlar aracımı alalı 1 ay oldu 1 depo benzın bıtırdım babadan kalma usulle deopoyu tekrar fulledım ve 110 ytllık benzın aldım yaptıgım klımetre 400 du ortalama 275 kurus yakmısım( YB 9.1LT GOOSTERIODU) bencebu yakıt makul soguk kıs ayları ıcın vesehır ıcı kullanım icin(1,500.2,500 devır arası)budevırlerde kullnamak motorA ZARAR VERIRIMI ACABA??
quixotic2
29/01/2008, 18:01
aracını yeni aldıysan ve sıfır aldıysan zaten 3000 km ye kadar bu deviri geçmemen lazım. motorunu açman için önce alışması lazım. kullandığın devir normal bir devir yani.
herkese selamlar aracımı alalı 1 ay oldu 1 depo benzın bıtırdım babadan kalma usulle deopoyu tekrar fulledım ve 110 ytllık benzın aldım yaptıgım klımetre 400 du ortalama 275 kurus yakmısım( YB 9.1LT GOOSTERIODU) bencebu yakıt makul soguk kıs ayları ıcın vesehır ıcı kullanım icin(1,500.2,500 devır arası)budevırlerde kullnamak motorA ZARAR VERIRIMI ACABA??
Murat araç yeni olduğu için yüksek devirlere çıkmaman iyi bence ancak benzinli bir motor için 1500-2500d/d oldukça düşük.Sürekli bu devirlerde kullanmak ileride kurumlanmaya neden olur.Devir kesiciye şu aralar yaklaşmasan da 4000d/d lara da çıkabilirsin :)Birkaç bin km sonrasında ise istediğin gibi kullanabilirsin.Tabi bu benim fikrim, kullanma kılavuzlarında bundan bahsedilmiyor:)
Son test sonucunmu açıklıyorum;
Karma tüketimde (Şehiriçi - şehirdışı karışık) hiç kasmadan kullandım arabamı 43 lt ile 700 km yol yaptı buda ort 6.1 lt/100 km karşılk geliyor.
bence oldukça makul bir değer
1.4 fire 77 BG 2007 model araç 10.000 km
şehiriçi : 0,30 ytl civarı
uzunyol : 0,25 ytl civarı yakıyor.
sizinkiler nasıl?
Bana çok yakıyor gibi geldi
Benzinli alırsan çok yakar tabi .Az yakmasını mı bekliyordun???
Şehiriçi yazın 7.8 lt /100 km kışın 8.7 lt / 100 km
Şehirlerarası 5.3 lt / 100 km
sonuçta 1.4 motor bu kadar olacğını tahmin etmemiştim
başlığı açmadan önce "Arama" butonunu kullansaydınız keşke!
sorunuzun cevabı burda yer alıyor olmalı(?)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/124-gp-lerimiz-ne-kadar-yakiyor-22.html
Ziyaretçi047
29/02/2008, 11:07
6.9 lara indim 100km de. powerbox mod 6 sağolsun. tork canavarı mübarek.
başlığı açmadan önce "Arama" butonunu kullansaydınız keşke!
sorunuzun cevabı burda yer alıyor olmalı(?)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/124-gp-lerimiz-ne-kadar-yakiyor-22.html
Kusura bakma görmemiştim aslında bütün forumu dolaştım gözümden kaçmış olmalı
şimdi orayı inceledim gerçekten benimkine göre çok daha ekonmik araçlar var. telekkür ederim.
benim aracım benzinde 0,225 ytl şehir içi, lpg de ise 0.133 ytl yakıyor
bahcelili_ali
29/02/2008, 11:58
tuncay kardeşim walla bedavaya gezion şu lpg dizele de takılsaydı keşke
şu anda 42.000 deyim,
ve full depodan (tam olarak) ışık yanana kadar 620 - 650km arası gidiyorum.
bende shell v-power'cılar arasına katılmış bulunuyorum
(aldığım son 3 depodan sonra) :)
benim aracım benzinde 0,225 ytl şehir içi, lpg de ise 0.133 ytl yakıyor
arkadaşım çok ucuza geliyor
Lpg yi kaça takdirdın?
Servistemi takdırdın?
LPG dizelden çok daha ekonomik gerçekten. Hem bakım maliyetleri de çok düşük. Öyle mazot filtresidir falan yok. Benimkisini yazın göremedim henüz ama kış şartlarında şu anda şehir içi 6.3 lt/100 km, şehir dışında ise 5,3 lt/100 km yakıyor. Yani 160-170 bin lira şehir içi, 140 bin lira şehir dışı. Araba daha 3000 de. İnşallah dedikleri gibi bu tüketim değerleri düşer.
O kadar ince hesap bilmem ama
111 ytl ile 593 km yaptım (Uzun yol + şehiriçi )
yani 0,187 ytl oluyor sanırsam
LPG dizelden çok daha ekonomik gerçekten. Hem bakım maliyetleri de çok düşük. Öyle mazot filtresidir falan yok. Benimkisini yazın göremedim henüz ama kış şartlarında şu anda şehir içi 6.3 lt/100 km, şehir dışında ise 5,3 lt/100 km yakıyor. Yani 160-170 bin lira şehir içi, 140 bin lira şehir dışı. Araba daha 3000 de. İnşallah dedikleri gibi bu tüketim değerleri düşer.
Daha ne kadar düşsün be abi.Fabrika verisi bile 5.9 lt/100 km.Eurodizel 2.80 ytl şu anda.Fabrika verisini tutturduğunu varsayarsak bile 165 bin liraya gelir yakıt tüketimi ki bence şehir içinde o değere ulaşmak imkansız gibi birşey.
arkadaşlar;
15 şubat ta ilk önce dan sivastan hatay a gittim. Arabada 5 kişi vardı ve bagaj da full dolu halde 90 km/h geçmemeye çalıştım. 710 km yolu 118 Ytl ye gittim. yanlız yolu bilen bilir pozantıdan sonra epey bir iniş var. Km de 168 Ykr yaktı.Dönüşte ise 4 kişi ve full bagajla geldik. otobanda 130-140 civarı geldim son 120 km yi ise 40 km/h hızı geçmeyerek geldim (kar ve tip dolayısı ile) ve aynı yolu 140 ytl ye geldim. Tabi dönüşte de indiğim kadar tırmandım.
Bana göre yakıt değerleri makul. Ve sivasa döndüğümde ise 10000 bakımını yaptırdım. Yağ filtresi, yağ, hava filtresi vede 1 lt antirifiz koydurdum. Toplam 105 ytl ödedim. (Bakım ücretini merak eden olursa diye :)
ben şehir içinde ful depoyla 715km yaptım geçen ay 115ytl ye doldu
iyiymiş,
ama iki küçük sorum olucak!
km kaçta?
bursa da euro dizel 2,77 olduğuna göre,
115 ytl ile yaklaşık 41.5 lt yakıt almış olmalısınız ki, bu da gerçekten de ışığın dibine kadar geliyordur ehralde?
Konu ilgili başlığa taşınmıştır!
benim aracta 27 binde ama 139 lira karma yakıyor lpg dde
ugurozer
07/03/2008, 01:11
murat77 arkadasım araci cok sertmi kullandın? yakıt degerlerin kusura bakma ama hic makul degil, ben 2002 model civic kullanıorum 1.6 110 hp benzinli yakıt degerlerim 20-22 ykr arası degisiyor.
(lpg kullanan arkadasların bilgilerine ihtiyacım var yukarıda yakıt degerlerimi yazdım aracımdaki motor otomatik subap zamanlamasına sahip ve performansına asik oldugum bir motor, acaba lpg sistemi taktırmam mantıklı olurmu performansta kaybım olurmu? ve tavsiye edebileceginiz bir marka ve servis var mıdır??)
lpg yapma bee olmesın araba cok ıyı bı araba tuplenme sende :D
Yahu ben neden hale eurodizel i 2,65 YTL biliyorum acaba?? Şimdi baktım 2.9 diyor. Yazıklar olsun dizel benzinli aynı para olmuş çaktırmadan. 3,2 biri, 2,9 diğeri.
Bu arada geçen depo sakin-normal kullanım karışık olarak 6,3 yakmıştım şehir içi. Bu depoda abarttım. Neredeyse her viteste 3500 de çektim vitesi. 2 kere top speed denemem oldu. 2 ayrı arabayla toplamda 1 saat drag rolling denemelerim oldu. ama tüketim 6,8 gösteriyor. Işık yandı yanacak. Fazla etkilenmedi basa basa kullanmamdan kerata. ehehehhe. Ama yine de benzin=dizel olmuş fiyat olarak. Tjet alsamıydık acaba bunun yerine.
ugurozer
09/03/2008, 01:58
lpg yapma bee olmesın araba cok ıyı bı araba tuplenme sende :D
ya arabamdan cok memnunum ama son zamlardan sonra 20 kurusu gecmeye basladık :(( lpg nin hicbi zararı olmayacaksa ve performanstan goturdugu olmayacaksa denemek isteyenlerdenim sadece.. 13 kurus falan deniyor donusumden sonra yaa insanın ici gidio nerdeyse yarı yarıya
valla ben lpg kullanıorum tavsşye ederim simdi sehirici denemsi yapıyorum ne kadar yakacak diye bakaım ben 150 bekliyom ama bilmiyorum
grande26
09/03/2008, 22:04
hafta sonu eskişehir-antalya-eskişehir 1100 km yol ; ortalama tüketim 4.6 .
Maşallah çok güzel değer. Ama 4.6 için epeyce kasmak lazım 80-100 arası gitmeye ve 2000 devirin altında kalmaya.
arkadaşlar selam. aracıma sıralı sistem brc my07 taktırdım. yeni değerlere göre biraz sert kullanma sonucu 0,142 ytl yaktı aracım. bu değerler litresi 1,65 ytl den alınan lpg içindir. lpg yi ankarada ostimde brc yetkili servisine taktırdım arkadaşlar. şimdi bide bakıma girdim araba daha bi kendine geldi.
havalar ısındıkça ve servis sonrası 5.0'a düştü.
ugurozer
12/03/2008, 01:31
arkadaşlar selam. aracıma sıralı sistem brc my07 taktırdım. yeni değerlere göre biraz sert kullanma sonucu 0,142 ytl yaktı aracım. bu değerler litresi 1,65 ytl den alınan lpg içindir. lpg yi ankarada ostimde brc yetkili servisine taktırdım arkadaşlar. şimdi bide bakıma girdim araba daha bi kendine geldi.
arkadaşım aracına takılan isitem nedir brc sequent 24 mu oluyor bu? ve toplam kac paraya mal oldu bize tavsiyelerin nelerdir? takıldıktan bir sure sonra ayar gerekiyor mu?
havalar ısındıkça ve servis sonrası 5.0'a düştü.
bnmde 5.1 e düştü son 1 haftadır.
makineman
12/03/2008, 13:02
Arabam tam 4 aylık ve 5400 km de. Önceki depo(10 gün önce doldurdum) ortalaması 6,9 du. Şimdi ise 5,9 a düştü. Tamamen şehiriçi kullanım. İnşallah böyle devam eder. Aracı kışın alıp da 7,5 lardan 5,9 a düşünce bu değer bence çok süper değer. Sanırım benzinliden dizele geçince araca alışmanın da etkisi olmaya başladı tüketim değerlerine. Bakalım bir de uzun yol yapabilirsem onu da yazarım.
Kesinlikle kışdan sonra yakıt biraz farketti; birde arabam 3000 km civarına geldi. Karma kullanımda yol bilgisayarı 5.5 lt/100 km gösterdi, tam depo ile (ibre dibine yaklastı) 760 km gitmişim 121.- YTL' lik eurodizel aldım.
Bence fena değil bu değerler.
ben arabayı alalı bir hafta oldu ortalama tüketim 8-8.5 arası değişiyor yol bilgisayarına göre ama 50 milyonluk benzinle 133 kmde yol bilgisiyarı yakıt az diye bıdı bıdı etmeye başladı. 50 milyonla 133 km giderse bu 12 ltre demek kaba bi hesapla. doğrusu anlamadım durumu.
ince5757
12/03/2008, 17:49
Ozan senin hesaplama yöntemini tam anlamadım ama ben her zaman arabanın benzin ışığı yanınca kilometreyi sıfırlıyorum ve benzin alıyorum ve ışık yanınca yine aynı şekilde devam ediyorum,babadan kalma yöntem ile.Yok bilgisayarının verdiği değer ile benim hesaplaığım değerde %95 aynı çıkıyor.Şu ana kadarda arabayla 10000 kilometre yaptım ve hesaplamada bir sorun çıkmadı.Bu arada bazı arkadaşların yakıt yakma değerleri çok iyi çünkü ben şuan 7 litre civarı yakıyorum havalar ısınmış durumu bu soğuk iken daha fazla idi.Hepinize iyigünler arkadaşlar.
50 milyon benzin aldım, arabada sarı ışık yandı sonra yakıt az demeye başldı benzin aldığımda 133 kmdeydi. şimdi 133 km 50 ise, 100 de 37 milyon demektir. buda 3,1 litre fiyatıyla 12 lt demek. ama yolbilgisayarı ortalamada 8,4 falan diyor. araba daha yeni ama bir hafta oldu alalı. tabi birde bizim oralar hep yokuş. ama ben bu arabayı az yaksın diye aldım. otomatik ford focustan elim yandı o yüzden ufak ve az yakan bi araba aldım. ama buda kafamı karıştırdı?
Lamba cok erken yaniyor. Lamba yandiktan sonra emin ol en az 7litre benzin kalmış oluyor. Bu hesaba göre sen 30 ytl benzinle 133 km gitmişsin bu da ortalama 0,225 ylt yaparki benzinli ve yeni bir araç için güzel bir rakam. Fakat net hesap yapmak istersen deponu fulle gez dolaş sonra tekrar fulle verdiğin parayı yaptığın kilometreye böl sonucu göreceksin. 77hp ler çok abartılı sert kullanmadıkça ve sürekli çok dik rampa olmadıkça pek 8 litreyi aşmaz.
işin kötüsü bende rampa bol, birde odtünün gereksiz kasisleri eklenince dur kalk dur kalk...
ugurozer
13/03/2008, 17:25
rampa cikarken, hızlanırken ve soguk havalarda abartı yakıt sarfiyatları var puntolarımızın. Bu sekilde kullanacaksanız 7.0-8.5L/100km arası bir tuketime sasirmayın derim.
Arkadaşlar bu ne yaaa....EURODIZEL 2,96 YTL olmuşşşş...OOOHHHAAAAAAa diyorum ben!!
tempesty
13/03/2008, 21:57
Bende dün akşam Bilkent BP istasyonundan 3,18 ytl ye aldım benzin..Aynen bende ohaaa diyorum yani artık lpg farz oldu bu devirde arkadaşlar dizel arabalarında bi esprisi kalmadı yani...
Nerden nasıl vergi alıcaklarını,nasıl zam yapıcaklarını şaşırdılar artık zaten ekonomi bizim evlerimizden gözetlediğimiz kadar yolunda değil , İktisat mezunu olarak diyebilirimki bu gidişat hiç iyi değil ben tetikteyim...
95 OKTAN KURŞUNSUZ BENZİN
ANKARA
OPET - Eski Fiyat: 3,19 Yeni Fiyat: 3,27
İSTANBUL
Avrupa-Anadolu yakaları
OPET - Eski Fiyat: 3,20 Yeni Fiyat: 3,28
İZMİR
OPET - Eski Fiyat: 3,19 Yeni Fiyat: 3,27
Akaryakıt ürünlerinden motorinin fiyatı BP ve Opet bayilerinde 6 YKr arttı. İşte zamlı fiyatlar;
Motorinin litre fiyatı Ankara'da BP ve Opet bayilerinde 2,75 YTL'den 2,81 YTL'ye, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında 2,72 YTL'den 2,78 YTL'ye, İzmir'de ise 2,71 YTL'den 2,77 YTL'ye yükseldi.
Haber Tarihi : 11 Mart 2008 (20:00)
Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot
Haber Kaynağı : İnternet Haber
Ben pişmanım şu anda dizel aldığıma daha ucuza T-Jet almak varken. Artık hiçbir esprisi kalmadı dizel araba sahibi olmanın.
ugurozer
13/03/2008, 22:11
dizel aracların 2.40 ları gectiginde espirisi bitmişti zaten. O zamanlarda alınan bir dizel arac verilen fazla parayı 75 binde amorti ediyordu simdi hicbir zaman edemeyecek, e hani bunun bakımı arıza yaptginda benzinliye gore yuksek faturası vs.... olay bitti. Hiiiç saldırmayın lpg ye onada el atarlar merak etmeyin onuda bizim bu zihniyet benzinle aynı seviyeye getirmeye calisir o zaman en zararlı lpg ciler olur, cunki lpg li araclar benzinlilere oranla ortalama %8 daha fazla yakar. Yani lpg nin ekonomisi L sinin daha ucuz olusundan kaynaklanıyor. Ülkede gidişhat gerçekten iyi değil. :(((
tempesty
13/03/2008, 22:12
Benim depom yeni fiyatlarla birlikte 147 ytl ye doluyor ve Ankara içinde sakin kullanımla bir depo benzinle en fazla 650 km yapabiliyorum yani km de 23 kuruş yakıyorum..(Yol bilgisayarım 7.1 lt gösteriyor benim)
Dizel kullanan arkadaşlarda tahminimce bu yeni fiyatlarla birlikte km.de 17 kuruş civarı harcarlar..(belkide 18 kuruş)
LPG kullanan arkadaşlar km.de 13 kuruş hesaplıyorlar !!
Çıldırıcam bu gidişle :)
Auto engineeR
13/03/2008, 22:15
40.100 kmde daha 40.000 bakımına sokamadım arabayı. yarın antalyaya gitcem haftaya döncem. 99 km sabit hızla gitmeyi düşünüyorum bünyem kaldırırsa :D tüketimi paylaşırım sizlerle.
bakımı da artık antalyadan döndükten sonra 41.000küsürlerde yaptırcam
ugurozer
13/03/2008, 22:23
haha alper sende yasal hakkını sonuna kadar kullanmak isteyenlerden misin benim gibi :) aman dikkat et ben bi rampayı inerken 101 yapmısım cevirdiler yeminle :)
80 le git veya 6 da 1500 devire bağlamaya çalış. 90,100 e göre ciddi daha az yakacaktır.))
Auto engineeR
13/03/2008, 22:55
walla uğur bi kere yağı suyu mecburiyetten 1.500 km geç değişti, o günden beri onun üstüne 10.000 ekleyerek gidiyorum :D
emre abi doğru diosn da 99a dayanamıyorum 80le ölürüm heralde yaw :)
Benim depom yeni fiyatlarla birlikte 147 ytl ye doluyor ve Ankara içinde sakin kullanımla bir depo benzinle en fazla 650 km yapabiliyorum yani km de 23 kuruş yakıyorum..(Yol bilgisayarım 7.1 lt gösteriyor benim)
Senin kullanımına göre az bile yakıyor araban Bora. :D :D
tempesty
14/03/2008, 02:32
Senin kullanımına göre az bile yakıyor araban Bora. :D :D
Kardeş yanlışın var walla her zaman öyle kullanmam çok sakinimdir,ama bütün trickleride bilirim tabi :) o gün arabayı test ettiğimiz için deneme amaçlı öyle oldu :melek2:
Toprak yolda 90 ile giden ben değilim :noexpression:
Carbon cleanı 70 YTL'ye yaptırdım performansı hissedilebilir derecede arttırdı.Sizce fiyatı iyi mi ve ne sıklıkla yaptırmlak gerek ? Ben yaptırdığımda 26.000 deydi araba
Ben geçen hafta istanbul a gittim geldim 100 ü geçmedim ortalama süratim 87 km/saat idi. Hatta Ankara-adapazarı arası otobana da girmedim. Bir depoyla 1080 km yaptım bilgisayarda 4.1 lt gösteriyordu. Araç 50000 km de
Ben geçen hafta istanbul a gittim geldim 100 ü geçmedim ortalama süratim 87 km/saat idi. Hatta Ankara-adapazarı arası otobana da girmedim. Bir depoyla 1080 km yaptım bilgisayarda 4.1 lt gösteriyordu. Araç 50000 km de
O zaman resmen dibine kadar kullanmışsınız. Zira dibinde 3-4 litre rezerv yakıtı da hesaba katmayıp hepsini kullandığınızı farzedersek 4,1 tüketimle 1097 km yapıyor. Süper tüketim yakalamışsınız. Ben daha 1000 km yi geçen duymamıştım.
ugurozer
14/03/2008, 21:10
nasıl yani yaa 1080 km mi? manuel vites mi? jant boyurları nedir? gecemi yaptınız yolu hic dur kalk yapmadan falan?
IMPERATORE
15/03/2008, 02:19
Valla arkadaşlar bende yarın sabah, yani cumartesi sabahı gp mi alıcam
çok heyacanlıyım valla, siyah renk seçtim, bu siteye teşekkür ederim, arkadaşların yorumları sayesinde en ucuz model 1.4 fire alıcaktım, baktım lpg felan taktıranlar var yakıt yüzünden. Ki iddia ediyorum ben o arabayı kullansam daha fazla yakıcağı için gittim 3.750 daha fazla verdim dizelini aldım, fiyatı söyliyim size 23.650 14 fire active için aldım, 27.400 de 1.3 dizel 75 bg active aldım onun yerine. Aslına mp3 çalar bana lazım ama bi tek mp3 çalar işime yarıyacağı için 1.5 milyar daha verip dinamic almadım.artık normal cd çekip dinliycez:D
kredi kullanmak isteyince yapıcakları yüzde 1 indirimi iptal etmek zorunda kaldılar, 27.700 e geldi araba, üzerine bi de kredi için bankanın komisyonunu ekleyince fiyat bana 28.020 ytl ye denk geldi.
Ancak arkadaşlar ben her hususta karlıyım niye derseniz. Abi ben bi araba aldım, arkadaşımın galerisinden, arkadaş diye bakmadım. Böyle bi araba olmaz ya. Arabanın motor şansıman kaporta neresini ellesen elinde kalıyor. Yemin ederim çukura bile girmeye korkuyodum. Onu takas yapmak için aldım gp yi. Çünkü esnaf benim arabaya 7.5 felan veriyodu maximum. ben 9.5 a takas ettim. Arabayı merak ediyosanız söyliyim. 2001 model fiat bravo 1.6 sx full otomatik. Arabada yok yok valla çift hava yastığı felan. Ancak türkiyede arasanız daha kötü araba bulamazsınız valla. Kaskosu bile 0 dan pahalı 1.250 sadece, parçası pahalı araba az ve ithal olduğu için. Benzinini söyliyim de aklınız dursun. Benim kullanımımda 700 bin lira felan yakıyordu:D Ama emin olun sakin biri bile kullansa 450 binden aşağı yakmazdı. Çok şükür yeni dizel grande puntom ile geleceğe güvenle bakıyorum. Gülmeyi unutan yüzüm inşallah yarın sabah ilk defa gülecek 1.5 sene sonra:D Hepinize merabalar:)
bi de yardımcı olmak babından size benim yöntemimi söyliyim.
En garanti ve kuruşu kuruşuna hesap yapabileceğiniz bi yöntem.
Forumda daha önce yazıldıysa kusuruma bakmayın.
Arabanızın deposunu full doldurun. Her full farklı dolar biliyosunuz bazen pompacılar ekstradan dolum yapabiliyor. Pompa TIK edip atana kadar doldurun. Ondan sonra gram yakıt koydurmayın.Kilometre sayacınızı sıfırlayın ve daha sonra ne kadar kilometre yapacaksanız yapın 10, 100, 500 neyse artık. Tekrar benzincide full dolum yaptırın. Yine tık edince yakıt alımını bırakıp ödeyin. ve tutarı not edin.
Depo hep aynı seviyede TIK edip atıcağı için deponuzda önce ve sonra aynı yakıt olduğundan emin olursunuz. Not ettiğiniz tutarı kilometreye bölerseniz net bi şekilde yakıt tüketiminizi bulursunuz. Şahsen ben haftaya deneyip yazarım:) Saygılar
tempesty
15/03/2008, 04:12
Hoşgeldiniz,yeni arabanız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güle güle kullanın..
Yazdığınız yöntem gerçektende sarfiyat hesaplamak için en sağlıklı yollardan birisidir genelde bende aynı yöntemi kullanıyorum..
Şu bravoyu hakkaten merak ettim doğrusu :) sanırım aracı ciddi anlamda hırpalamışlar sizden önce ve bu tanıdık-eş-dost olayında da sizi çok iyi anlıyorum bende bundan önce dost-arkadaş kazığı yemişimdir ama geç de olsa akıllandık artık :D takas etmekle çok iyi etmişsiniz...
Dizel seçimi konusunda ise maalesef şu zamanlarda size katılmıyorum,çünkü en son zamlarla birlikte euro dizelin litresi 2,95 ytl oldu sanırım,yani motor istediği kadar az yaksın litresi 3 lira olduktan sonra bence dizel araç almanın da artık pek bir anlamı kalmadı bu devirde..Ben kendi aracımla şehir içi km.de 24 kuruş civarı yakıyorum,dizeller ise genelde 19 kuruş yakıyorlar-mış,lpg li araçlar km.de 13 kuruş hesaplıyorlar :) Bir de dizelin bakım masraflarını ve fazladan verdiğiniz paranın kendini amorti etme süresini hesaplarsanız eğer yine her durumda lpg karlı çıkıyor maalesef...
Keyfili sürüşler..:)
IMPERATORE
15/03/2008, 04:30
eyvallah dostum sağolasın, bravo konusundan şunu diyim sen anla gerisini
aracın klima gazını 30 ytl verip doldurttum, süper çalışıyor, bizde 2006 caddy var,
ondan bile iyi soğutuyor diyebilirim, ancak kaloriferi açınca içeriye eksozla karışık bi yanık duman veriyor:D:D:D efsane vallahi ya
Fiyatlar konusunda haklısınız iyi araştırdım bu siteden, ancak benim sert kullandığımı göz önüne alırsak ve de arabayı ben en az 4-5 sene kullanmak maksatlı aldığımı düşünürsek uzun vadede yakıttan ediceğim kar ve servis masrafları ancak ödediğim farkı amorti eder bence de. Onu hesapladım 2. elde dizelin daha değerli olması farkı bile kar olarak yanıma kalsa yeter. Ki benzinli alsam sizin gibi 240 kuruş felan yakmazdım, dizel de benim kullanımımda o kadar yakmayı planlıyorum açıkçası:) Lpg işini bende düşündüm ama ısınamadım bi türlü yazılanları okudum gerçekten iyi rakamlar. Ancak hem benzinli arabanın torkunun azlığına bi de lpg eklenince iyi bişi olmaz gibi geliyor.
Bi de servis bile taksa lpg yi arabanın garantisi bozuluyor okuduğum kadarıyla,servise işletmemek gerekiyormuş vs. Belki benim kuruntum ancak ısınamadım dediğim gibi, yani 2 sene benzinli kullanıp sonra lpg taktırsam zaten iflas etmiş olurum diye dizel seçtim:)
bir de biz kapalı otopark, hızlı feribot vs kullanan insanlarız. Girişlerde benim 2008 puntomu gazlı diye kapıdan içeri sokmazlarda, benzinli bi şahini alırlarsa yakarım o arabayı:D
yanlış anlamayın lütfen ama baya bi araştırdım forumlarda,
hatta bayanın biri şey yazmıştı, muhakkak biraz abartmış ama samimi bi itiraf diye çok hoşuma gitti, yokuşlarda inip arabayı itesim geliyor demiş:D
tempesty
15/03/2008, 04:41
Elbette eğer sert kullanıyor ve fazla kilometre yapıyorsanız (özellikle İstanbul'da) birde üstüne tork istiyorsanız dizel seçimi sizin için mantıklı olmuş..
Ama benim arabam mesela 2006 mayıs model ve şu an tam 2 sene oldu 20.000 km.'yi daha yeni geçtim burda arkadaşlarım benimle dalga geçiyorlar :) Yani benim için benzinli almak daha mantıklı oldu..
Son olarak belirtmek isterimki serviste Grande Puntolara lpg montajı zaten yapmıyorlar,yani sanayide yaptırmak zorundasınız ve tabi o zaman garantiden feragat ediyorsunuz,ayrıca sıralı sistem lpg montajında benzinli aracın tork ve performansında bir değişme olmadığı tam tersine hissedilir derecede arttığını söyleyenler var.
performans konusu ise tabi az önce verdiğiniz bayanın örneğinde olduğu gibi kişiden kişiye değişiyor oldukça göreceli bir kavram ben ara sıra kapışmalara girmeye güvenecek kadar memnunum mesela aracın gidişinden :) Beni hiç üzmedi sağolsun.
IMPERATORE
15/03/2008, 05:00
valla hacı kapışma işine gelince bu arabayla pek ümidim yok benim de zaten, ben 1.6 dan aşağı araç kullanmam hız için, bu biraz ekonomi amaçlı oldu işte 3 kişi 1 araba yetmediği için, ama dediğin gibi arada daha fazla bi fark olsaydı bende benzinliyi tercih eder, hemen de gazını çakardım.
kapışma meselelerini bizzat 1.9 caddy tdi ile çözüyorum manyak makine harbiden ya, ankara yolunca amcamın oğlu onun caddy ile 240 vurdu, görmesem inanmazdım ben 220 yaptım max, ama gerçekten hem iş hem bireysel kullanım için düşünenler ve hızlı yaşayanlar için tek seçim bence tavsiye ederim kesinlikle
ayrıca o kadar haşin kullanımına rağmen 250 bin felan yakıyor 1.9 motora çok ilginç aslında
nasıl yani yaa 1080 km mi? manuel vites mi? jant boyurları nedir? gecemi yaptınız yolu hic dur kalk yapmadan falan?
yolu gündüz yaptım ama farketmezdi çünkü yol zaten bölünmüş yol, fakat çok kastım sürekli anlık tüketim açık gittim 4.5lt ye yaklaştığını gördüğüm anda ayağımı gazdan çektim, inişlerde hiç ya da çok az gaz verdim. Normal zamanda 3.5 saat de aldığım yolu 5.5 saat e yakın aldım. jant boyutlarım da 16
ugurozer
15/03/2008, 12:31
değiştirme şansın varsa değiştir dizel araba alma abi ne yapıyosun sen iyi misin? çöpe atacak paran mı var? neden durup dururken fazla para veriosun artık bi ekonomisi kalmadıki verdigin o fazla para olan yaklaşık 4 milyarla dunyanın yolunu yaparsın
yolu gündüz yaptım ama farketmezdi çünkü yol zaten bölünmüş yol, fakat çok kastım sürekli anlık tüketim açık gittim 4.5lt ye yaklaştığını gördüğüm anda ayağımı gazdan çektim, inişlerde hiç ya da çok az gaz verdim. Normal zamanda 3.5 saat de aldığım yolu 5.5 saat e yakın aldım. jant boyutlarım da 16
abi hayretler icerisindeyim suanda ben deli gibi kasmama ragmen 4.1 gosteren yol bilgisayarımın yaklasık 5 L yaktıgını gordum ustelik jantlar 15 bende. ilginc farklı bir arabamı verdiler bize nedir anlamadım :) yok diger araclarında fabrika verilerini asacak kadar eco yapmasını bilen birisiyim oyle olmasa ben beceremedim diip cikacam isin icinden ama hakketten sasirdim. Sizi tebrik ediyorum :)
valla hacı kapışma işine gelince bu arabayla pek ümidim yok benim de zaten, ben 1.6 dan aşağı araç kullanmam hız için, bu biraz ekonomi amaçlı oldu işte 3 kişi 1 araba yetmediği için, ama dediğin gibi arada daha fazla bi fark olsaydı bende benzinliyi tercih eder, hemen de gazını çakardım.
kapışma meselelerini bizzat 1.9 caddy tdi ile çözüyorum manyak makine harbiden ya, ankara yolunca amcamın oğlu onun caddy ile 240 vurdu, görmesem inanmazdım ben 220 yaptım max, ama gerçekten hem iş hem bireysel kullanım için düşünenler ve hızlı yaşayanlar için tek seçim bence tavsiye ederim kesinlikle
ayrıca o kadar haşin kullanımına rağmen 250 bin felan yakıyor 1.9 motora çok ilginç aslında
abi bu caddy 1.9 ların farklı bir versiyonumu var bizim bilmedigimiz ?? :)) bende kulanıyorum aynı aracida tamam seri alet tabanca gibi desek yeridir ancak bırakın bu işleri yaa 240 falan :)) 45 derece egimli yolda yuk dolu asagimi saldınız aracı??
Caddy nin eğimde bile 240km/s i görmesi bence imkansız.Fabrika verisi son süratini (Sanırım max. 175km/s gibi birşeydir) eğimde oldukça aşar doğal olarak ama o süratlere gelebilmesi için devir kesiciyi de geçmesi gerekiyor gibi...
IMPERATORE
15/03/2008, 19:53
evet arkadaş arabamı bugün aldım ve ilk 35 kilometremi yaptım bile, tam hesap yapamadım henüz ileride yaparım ama sert kullanımda yakıt 8.2, tasarruf kullanımında 6.0 a kadar düştü. Bu yaklaşık kaba tahmin hesapla 240 bin lira ve 180 bin liraya felan geliyor, O yüzden dizel seçmekle doğru yaptığımı düşünüyorum.
Ve tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler gerçi ama bu rakamlar daha da düşebilir veya çıkabilir elbette kullanımına göre. Aracın kullanımı da açıkçası ilk izlenim olarak gayet lezzetli geldi.Performans açıkçası ihtiyacı karşılayacak düzeyde. Ancak ön arka görüş park etme esnasında biraz sıkıntılı gibi
Caddy meselesine gelince düz yolda ben caddy ile 200 yapıyorum, yokuş aşağı da 240 yaparım onda bi mesele yok. Ancak kuzenim düz ankara yolunda 240 yaptı yanımda, belki 245 bile oldu. Hafif bi eğim varsa bilemem ancak yol gayet düzdü. Motor açılması ile ilgili bişey diye düşündüm. 1.3 MJ motor 190 görüyosa 1.9 un 240 görmesi bence çok normal. 200 ü geçmedim ama caddy ile ben bile 220 görürüm nedir ya hız mı 220:D)
Bide 2 versiyonu var caddylerin 1.9 tdi 105 bg, bi de 1.9 sdi 90 bg miydi neydi.
Ancak genelde hepsi tdi 105 bg arkadaşlar. Valla 105 bg caddy si olup da kullanamayan varsa bi günü test sürüşüne geleyim arkadaşlar. Caddy dediğiniz bence bi araba değil, bi makine. 1.9 motor diyoruz bu ufak bişey mi ki beklentiler bu kadar az olsun
spyofthegod
15/03/2008, 21:33
evet arkadaş arabamı bugün aldım ve ilk 35 kilometremi yaptım bile, tam hesap yapamadım henüz ileride yaparım ama sert kullanımda yakıt 8.2, tasarruf kullanımında 6.0 a kadar düştü. Bu yaklaşık kaba tahmin hesapla 240 bin lira ve 180 bin liraya felan geliyor, O yüzden dizel seçmekle doğru yaptığımı düşünüyorum.
Ve tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler gerçi ama bu rakamlar daha da düşebilir veya çıkabilir elbette kullanımına göre. Aracın kullanımı da açıkçası ilk izlenim olarak gayet lezzetli geldi.Performans açıkçası ihtiyacı karşılayacak düzeyde. Ancak ön arka görüş park etme esnasında biraz sıkıntılı gibi
Caddy meselesine gelince düz yolda ben caddy ile 200 yapıyorum, yokuş aşağı da 240 yaparım onda bi mesele yok. Ancak kuzenim düz ankara yolunda 240 yaptı yanımda, belki 245 bile oldu. Hafif bi eğim varsa bilemem ancak yol gayet düzdü. Motor açılması ile ilgili bişey diye düşündüm. 1.3 MJ motor 190 görüyosa 1.9 un 240 görmesi bence çok normal. 200 ü geçmedim ama caddy ile ben bile 220 görürüm nedir ya hız mı 220:D)
Bide 2 versiyonu var caddylerin 1.9 tdi 105 bg, bi de 1.9 sdi 90 bg miydi neydi.
Ancak genelde hepsi tdi 105 bg arkadaşlar. Valla 105 bg caddy si olup da kullanamayan varsa bi günü test sürüşüne geleyim arkadaşlar. Caddy dediğiniz bence bi araba değil, bi makine. 1.9 motor diyoruz bu ufak bişey mi ki beklentiler bu kadar az olsun
Arkadaşım aracın hayırlı olsun, araçlarımız (dizel olanlar yani) yakıt konusunda açıldıkça daha az yakıyor son zamanlarda aracı zorluyorum vede yağmurda çok kullandım 6.1 oldu genelde 5.9 ile 4.9 arası değişiyor. Hız konusunda kadranın gösterdiğine bence çok fazla inanma Gp de 200 ü geçiyor kadran ama bence 175-180 km hıza çıkıyor. Bu arada foruma hoşgeldin yarınki istanbul buluşmasına bekleriz.
ugurozer
16/03/2008, 01:08
bu sitede bilincli bir topluluk var arkadasim herkes neyin ne oldugunu biliyor merak etme ;) 1.9 olması 2.5 olması onemli degil ona bakarsan 2.5 eski dizeller simdiki 1.3 mutlijetlerin eline su dokemiyor :) benim kullandigimda tdi caddy. duz yolda 240 diyorsun yaw bence hız gostergen bozuk arkadasım onu ihmal etme.
rampa cikarken, hızlanırken ve soguk havalarda abartı yakıt sarfiyatları var puntolarımızın. Bu sekilde kullanacaksanız 7.0-8.5L/100km arası bir tuketime sasirmayın derim.
katılıyorum. Zonguldak'ı biliyorsun Uğur ve senin verdiğin 2 değer arasında tüketimim şehir içinde.
Caddy benim arkadaşımda var. 240 nasıl görülüyor şaştım :shocking: Aracı ben de birçok defa otobanda kullandım ancak düz yolda 180-190 arasına gelince devire bağlı kalmaksızın hızı kesiyor araç. gazı dibine kadar köklesem de belli bir hızı geçmiyor. halbuki 170 ile giderken biraz gaz vermemle bile hızlanabiliyor araç. 240 yapması için hız engelleyiciyi kaldırmak lazım.
Ayrıca Caddy'si olanlar hız sabitleyici taktırabilirler. Çok zevkli oluyor böylece. Ancak sadece 2006 ve altındaki modellere takılabiliyor diye biliyorum.
IMPERATORE
16/03/2008, 21:04
arkadaşlar bu caddy mevzu konumuz değil, eski teknoloji sayılmıyodur ama heralde 2006 model caddy ama, niye bu hız mevzu bu kadar abartılıyor anlamıyorum 240 çok mu zor bi hız, gp ile inanın hiç farkında değilim arkadaşlarla muhabbet ederken 180 vuruyomuşum onlar uyardılar, neyse caddy ye inanmayan varsa birlikte bi ankara yaparız bilinçli insanlarla, hodri meydan.
Gp me gelince, arkadaşlar dün öğlen tibariyle arabamı aldım, daha eve bugün öğlen girdim. Nası derseniz görmemişlik mi dersiniz bilmiyorum artık arkadaşlarla bi nargile yaptık gece 2.30 da ne yapalım ne edelim, dizel araç var hadi ankaraya gidelim, sonra ankara yemedi boluya gittik bi kahvaltı yaptık:D Bilmiyorum belki de sitedeki en aç gp ci derler bana, yalnız total km 700 olmuştu bugün baktığımda:D Arkadaşlarım 10 dk kullanmak için yalvarmalarına rağmen malesef bu zevki onlarla paylaşmadım:)
Yakıt tüketimi konusunda sıkmak istemem ancak kullanıma göre sürekli sıfırladım, normal 110 ortalama hızda 150bin, son sürat 250bin i geçti. Hatta bi arada full 180 yaptım 8.8 litreye vurmuştu tüketim, Arabanın hızı hafif aşağı eğimli yolda max 190 yapabildim valla. Caddy kadar olmasa 1.3 motor dizel bi araçtan beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 4 kişilik seyahat tayfası için performansı gayet iyi. Nedense bu arabayı ilk günden daha bi sevdim,
Çok afaki bi hesap ancak yolun yarısında tasarruflu yarısında müsrif kullandığımı düşünürsek
100 ytlik mazotla yaklaşık 550 km den fazla yol yapmışım. Bereket versin bence fena değil:)
Buluşmaya da gelirdim ancak dediğim gibi dün arabayı aldım eve bugün akşam girdim:D
teşekkürler arkadaşlar...
ugurozer
16/03/2008, 22:59
Zonguldakta verdigim degerleri asman bile normaldir hakanım yaw :) abi duz yol kavramı yokki orda :) evlerin onunden giriş 1. kat arkasından giriş 4. kat yok bole bişe :) hele kışın bence garaja soba al yaglı falan yakki motor sogumasın yoksa adamın ocagina incir agaci diker soguk motorlarla o rampalar :) 10 u bulrsun 100 km de valla :)
arkadalar konyaya giderken uzun yolda son yakıt tuketimi ne oalcak diye merak ettim ve 20 milyona 140 km gitti.fena bi rakam değil. ancak sehircinde de denemiştim bundan once 20 milyona 1125 km gitti. arasında az bi fark oldu ibi geldi bana. ustelik yol bilgisyarı sehricinde 7.6 uzun yolda 5.2 gosteriyodu ortlama. gerci lpg de ne kada dogru olur bilmiyorum ama bakalım yine deniyorum bu sefer karma olacak ne kadar yakmısım oona bakacaz arıtıkın
şu son depoyu çok düzenli kullandm. şehiriçi tamamı ve ort 5.6 . bizm arabalar az yakıo yaa:D
Auto engineeR
17/03/2008, 01:26
40.100 kmde daha 40.000 bakımına sokamadım arabayı. yarın antalyaya gitcem haftaya döncem. 99 km sabit hızla gitmeyi düşünüyorum bünyem kaldırırsa :D tüketimi paylaşırım sizlerle.
bakımı da artık antalyadan döndükten sonra 41.000küsürlerde yaptırcam
ewet arkadaşlar antalyaya gittim we az önce döndüm. giderken hep 100-110 arası gittim ama ankara-afyon arası acayip fırtına wardı,afyona kadar 6 litreye yakın taktım.antalyaya wardığımda ortalama tüketimim 4.8 e düşmüştü.ort hız 81
antalyadan dönüşümde bugün afyona kadar gayet sakin geldim 100 civarında,ort tüketim 4.7lerdeydi, sonra sıkıldım we 100-140 arası hızlarla geldim arada 180-200lere çıktım we ankaraya girdiğimde ort tüketim 5.1 oldu. ort hız 89.
sizce değerler nasıl?
Alper hoşgeldin.Değerler normal bence.Sıkılmadığını varsayarsak ortalama 4-5lt/100km lik tüketimin var bence güzel tabi biraz daha aşağıya bile çekilir...
dizel aracların 2.40 ları gectiginde espirisi bitmişti zaten. O zamanlarda alınan bir dizel arac verilen fazla parayı 75 binde amorti ediyordu simdi hicbir zaman edemeyecek, e hani bunun bakımı arıza yaptginda benzinliye gore yuksek faturası vs.... olay bitti. Hiiiç saldırmayın lpg ye onada el atarlar merak etmeyin onuda bizim bu zihniyet benzinle aynı seviyeye getirmeye calisir o zaman en zararlı lpg ciler olur, cunki lpg li araclar benzinlilere oranla ortalama %8 daha fazla yakar. Yani lpg nin ekonomisi L sinin daha ucuz olusundan kaynaklanıyor. Ülkede gidişhat gerçekten iyi değil. :(((
Ben kasım ayıhda lorndradaydım ve orada motorin benzinden pahalıydı (motorin 1,01 pound, benzin 0,99 pounddu). Dizel daha pahalı olmasına rağmen ekonomik ki alıyor insanlar. Yoksa kimse almazdı. mazot benzinle aynı fiyat bile olsa dizel %25 daha ekonomiktir. 1,3 motorun vergi avantajından bahsetmiyorum bile...
sonra sıkıldım we 100-140 arası hızlarla geldim arada 180-200lere çıktım we ankaraya girdiğimde ort tüketim 5.1 oldu. ort hız 89.
sizce değerler nasıl?
Yakıt değerleri güzel de hız değerleri tam bir felaket Alper! :devil:
Auto engineeR
17/03/2008, 13:58
Ben kasım ayıhda lorndradaydım ve orada motorin benzinden pahalıydı (motorin 1,01 pound, benzin 0,99 pounddu). Dizel daha pahalı olmasına rağmen ekonomik ki alıyor insanlar. Yoksa kimse almazdı. mazot benzinle aynı fiyat bile olsa dizel %25 daha ekonomiktir. 1,3 motorun vergi avantajından bahsetmiyorum bile...
ewet aynen ben de önceki sene kasım aynda lonradaydım bu kadar olur :D motorin daha pahalıydı çok şaşırmıştım dediğin gbi
ugurozer
18/03/2008, 16:40
Londrada dizel araclar benzililere gore 4.5 - 5 milyar daha pahalı mı alırken?
Londrada dizel araclar benzililere gore 4.5 - 5 milyar daha pahalı mı alırken?
Dizel motorlar, daha yüksek basınçlara dayanmaları gerektiğinden daha özel malzemelerle yapılırlar ve dünyanın her yerinde daha pahalıdırlar.
ugurozer
19/03/2008, 21:56
Londrada 4-5 bin ytl ye tekabul edecek kadar pahalılar mı? buna emin misiniz? bilgisi olan bir arkadastan bilgi istiyorum sadece benim bilgim yok yanlıus anlasılmasın :)
Selamlar şuanda 2000km civarında olan GP'mla geçen hafta ilk ciddi uzun yolumu yaptım Afyon-İzmit arasını genelde 100-110 km aralığında giderek ortalama tüketimi 4,3lt tutturabildim. Tabi bu yolun özellikle Bilecik-Adapazarı otaban bağlantısında kamyonlara takıla takıla ve yoğun trafikte çabuk sollamalar yapmak için ani hızlanmalarla geçirdim birde otabana çıktıktan sonra yaklaşık 40km'yide 130-160 aralığında geldim. Bece oldukça makul bir tüketim miktarı fabrika değeride zaten 3,9 ki onların test şartlarından daha zorlu olduğunu düşündüğüm bir yoldu. Bu yolculuğun ilk etabı İzmit-Denizli idi gece olduğundan radar korkusu olmaksızın bölünmüş yollarda (yolun büyük kısmı böyle, özellikle Kütahya'dan sonrası) 140 hatta 160'ları görerek gittiğimde tüketim 5,1 olmuştu. O sıra araba 1000km civarındaydı.
Sizce değerler nasıl, gidiş düşündüğümden fazla oldu ama dönüş dediğim gibi bence oldukça tatmin edici.
ugurozer
20/03/2008, 12:44
bilgisayarın gosterdigi degerler oldukca iyi gorunuyor ancan emin olmak icin deponuzu tam doldurun alınan litreyi yola bölün ve 100 ile çarpınki gercek degerleri bulun. Sonra tekrar bizle paylaşın :)
makineman
20/03/2008, 12:53
Bence çok güzel değerler. Daha ne olsun. 4,3 ortalamayı yakalamışsın. GP'mi ilk aldığım kış aylarında yakıt tüketimi hiç hoşuma gitmemişti. Çünkü beklentilerim yakıt tüketiminin daha düşük olacağı yönündeydi. Ama şu an bu kaygıdan tamamen kurtulmuş durumdayım. Tüketim değerlerinin yüksek olmasının mevsimsel olduğunu anladım. Uzun yolda pek kullanmadım ama hız yapmayınca görülüyor ki 5lt nin altına rahatlıkla düşüyor. Bu da bir depo ile 900 km demek. Çok güzel bence.
bilgisayarın gosterdigi degerler oldukca iyi gorunuyor ancan emin olmak icin deponuzu tam doldurun alınan litreyi yola bölün ve 100 ile çarpınki gercek degerleri bulun. Sonra tekrar bizle paylaşın :)
Ben her depomda klasik babadan kalma yöntemlerle çarpma bölme yöntemini yol bilgisayarının gösterdiği değer ile kıyaslıyorum. Sonuç gerçekten mükemmel. Geçen şehir içi 6,3 gösterirken fullediğimde gerçekte 6,2 yakmış olduğumu tespit ettim. Yani aslında gösterdiğinden de az yakmış.
Londrada 4-5 bin ytl ye tekabul edecek kadar pahalılar mı? buna emin misiniz? bilgisi olan bir arkadastan bilgi istiyorum sadece benim bilgim yok yanlıus anlasılmasın :)
Uğur emin değilim ama yaklaşık 2 sene önce İngilteredeydim.Fiat Bayisini gezmiştim, hatırladığım kadarıyla 1500-2000Pound luk bir fark yoktu (GP ler arasında) 500-1000 Pound arasında bir fark vardı aynı donanımda...
ugurozer
20/03/2008, 23:02
Teşekkürler Arda
dün depoyu fulledim.130 ytl tuttu:@ ilk aldığımda arabayı 100-110 civarında doluyordu. ortalama 5.7 tamamı şehiriçi, gittiğim yol 775km.kesinlikle zorlamadan kullandım, arada gaza geldiğim oldu ama çok nadir yanii... Basmazsanız yakmıyor, basarsanızda acımıyor bizim gp ler.ben bunu anladım:D
Auto engineeR
23/03/2008, 16:52
şu anki eurodizel fiyatlarına bakılırsa 130 ytlye dolması şaşırtıcı değil. ben de 125 e doldurmuştum geçenlerde
spyofthegod
23/03/2008, 17:51
şu anki eurodizel fiyatlarına bakılırsa 130 ytlye dolması şaşırtıcı değil. ben de 125 e doldurmuştum geçenlerde
Evet bende en son 42 - 43 lt arası fulledim 125.00 YTL tutttu.
Adana'dan Tarsusa dümdüz otobanda 5. viteste 90 sabit hızla gittim ve 3,8 ortalamayı gördüm. Dönüşte 110 km hız ile 6. viteste 4,3 l gördüm. Şuna inanmaya başlıyorum ki 6. vitesin ekonomiye fazla bir katkısı yok sanki. çünkü giderken de dönerken de 2.000 devirdeydi araba
ugurozer
24/03/2008, 13:04
Tarsus Adanadan daha alçak bir rakımdadırki degerlerin boyle olmustur. Giderken farklı bir olcum gelirken farklı bir ölçüm yapmak sizi herzaman yanıltır. Belkide 6. vitesde 90 la gitseydiniz 3.2 lerde olacaktı yakıt degerleriniz.
1500 devir civarı koruyabiliyorsanız düz yolda 6 ıncı viteste minimum seviyede yakıyor. Yahu arkadaşlar bizim dizeller anormal fazla yakıyor kimse kusura bakmasın. Bastığım ettiğim yok şehir içinde 6,5 lardayım sürekli. Kış dedik fazlaydı ama şimdi havalar ısındı hala 6,5 litre yakıyor. Bu haftasonu arkadaşımın standardı 130 HP olan fakat şimdi full modlu 200 HP nin üstü Seat ibiza 1.9 dizel' ine 5 ayrı yeni program denedik. Hepsinde test için inanılmaz bastık. Hortum patlattık ardından HKS blow off bile patladı 2 barın üzerindeki basınçtan ötürü. Tüketim tüm bu anormal kullanıma rağmen 7 litreyi geçmedi.
makineman
24/03/2008, 14:24
Adana'dan Tarsusa dümdüz otobanda 5. viteste 90 sabit hızla gittim ve 3,8 ortalamayı gördüm. Dönüşte 110 km hız ile 6. viteste 4,3 l gördüm. Şuna inanmaya başlıyorum ki 6. vitesin ekonomiye fazla bir katkısı yok sanki. çünkü giderken de dönerken de 2.000 devirdeydi araba
İki viteste de 2000 d/d olmasına rağmen 110km/s ile giderken araç rüzgara daha fazla direnç göstereceğinden fazla yakması çok normal.
Tarsus Adanadan daha alçak bir rakımdadırki degerlerin boyle olmustur. Giderken farklı bir olcum gelirken farklı bir ölçüm yapmak sizi herzaman yanıltır. Belkide 6. vitesde 90 la gitseydiniz 3.2 lerde olacaktı yakıt degerleriniz.
Buna da sonuna kadar katılıyorum.
tarsusun rakım değerine ulaşamadım ama adana rakımı 23 tarsus da denizden 7-8 km içeride olduğuna göre onun da rakımı 10m civarında olmalı dolayısıyla rakım farkı 13m civarında. 40 km lik yolda 13m nin bu kadar fark oluşturacağını sanmıyorum ama yine de dediğiniz gibi gidiş için 6. vitesi deneyecem bakalım ne çıkacak
makineman
26/03/2008, 13:33
tarsusun rakım değerine ulaşamadım ama adananın rakımı 23 tarsus da denizden 7-8 km içeride olduğuna göre onun da rakımı 10m civarında olmalı dolayısıyla rakım farkı 13m civarında. 40 km lik yolda 13m nin bu kadar fark oluşturacağını sanmıyorum ama yine de dediğiniz gibi gidiş için 6. vitesi deneyecem bakalım ne çıkacak
Adana'nın rakamı 23 mü? Bunu bilmiyordum. 10m rakım farkınının tüketime etkisi tabiki önemsizdir.
Auto engineeR
26/03/2008, 14:10
rakım denilen gibi 10 m ciwarındaysa önemsiz. o zaman bu tüketimlerin ilginç şekilde düşük we benzer çıkmasının tek sebebi, yolda arabanın arkadan rüzgar almasıdır. bu tüketimi anormal derecede etkiliyor
ugurozer
26/03/2008, 16:17
10 m de olsa etkisi olur arkadaslar, ayrıca sadece rakım degil alper arkadaşımın dediği gibi rüzgarın etkisi rakım kadar onemli ayrıca yolun durumu hava sıcaklıgı hava nemi ve oksijen seviyesi (f1 yarışları gibi oldu ozur dilerim) de etki edecektir. ben otomatik kullanıyorum inanın bazen arac kendini dumduz hatta rampa asagi yolda 6 dan 5 alıyor ben dokunuyorum 6 ya alıyor bir sure sonra kendisi yine 5 e alıyor. Sebebi ruzgarın onden gelmesi ve dusuk devirde motorun zorlanması ve bir alt vitesden daha fazla yakıt tuketmesi. Siz manuel kullanan arkadaşların boyle bir luksu yok ayagınızda hissedecek ve gereksiz yere gaz pedalına fazladan basarak dusuk devirde kullanmayacaksınız. Bu noktada Mustafa arkadaşın kullandığı gibi 5. vitesde kullanmak 6. vitesde kullanmakdan daha ekonomik olabilir.
binbirtanem
28/03/2008, 16:47
arkadaşlar şehir içi devirli kullanıyorum ve 160 bin yakıyor ama bursadan istanbula gittim toplam 400km.41ytl. yaktı bendedaha önce 1.6 palio vardı şehiriçi 330bini buluyordu puntonun yakıtı gayet iyi diğer marka dizel araç kullananlar şehiriçi 120 yaktığını söylüyorlar ben kesinlikle inanmıyorum.
arkadaşım cevabım biraz geç olucak ama umarım bunu gören gp ciler olur. dediğin gibi o 0,12 ykr yakan araçların sınıfı nedir? çünkü bu o kadar çok önemli. babamda doblo dizel var 2008 model ve araç şu an 3 bine yakın olduğu halde 0,13 ykr yi hiç geçmedi bazen oluyorki 0,10 ykr yi gördüm bizzat. üstelik şu an dizel 2,95 ytl iken. başka bir örnek pej 308 dizel ler. aracın fiyatı 39 bin . Ne yakıyor biliyomusun 0,09 ile 0,11 arası. ben doblo kullanıcısı olarak ne yalan söylim dizel gp 0,17 ş.içi ortalamsı bana çok geldi o yüzden benzili alıcam büyük ihtimal. sanırsam benzinli gp 0,24 ü geçmiyor. Keyifli ve kazasız sürüşler
Valla ikinci el değer kaybını da göze alacaksan çek T-Jet i. Zaten benzinle mazotun da birim fiyatları çok yakın birbirine.
arkadaşım cevabım biraz geç olucak ama umarım bunu gören gp ciler olur. dediğin gibi o 0,12 ykr yakan araçların sınıfı nedir? çünkü bu o kadar çok önemli. babamda doblo dizel var 2008 model ve araç şu an 3 bine yakın olduğu halde 0,13 ykr yi hiç geçmedi bazen oluyorki 0,10 ykr yi gördüm bizzat. üstelik şu an dizel 2,95 ytl iken. başka bir örnek pej 308 dizel ler. aracın fiyatı 39 bin . Ne yakıyor biliyomusun 0,09 ile 0,11 arası. ben doblo kullanıcısı olarak ne yalan söylim dizel gp 0,17 ş.içi ortalamsı bana çok geldi o yüzden benzili alıcam büyük ihtimal. sanırsam benzinli gp 0,24 ü geçmiyor. Keyifli ve kazasız sürüşler
arkadaşım söyledoiğine göre peugeot 308 3l ile 3,7l arası yakıyor 100 km de öyle şey olmaz. Peugeot reklamı yapmaya mı geldin ??
ankaraya giderken ortalama 90 km hızla gittim. 100 km'de 4,6 L yaktı. dönüşte ortalama 100 km hızla gittim. 100 km'de 4,9 L yaktı. 530 km'nin 100 km'sinde otobanda 120 km hızla gittim. yarım depodan biraz fazla (yarımın altındaki çizgi) yakıt gitti.
Auto engineeR
08/04/2008, 22:56
ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..
antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.
tüketim nasıl bu sefer :)
KaMiKaZe
08/04/2008, 23:34
alper 5.5 gerçekten yüksek bir değer inanmayan arkadaşlara yol bilgisayarınıda çeker gönderirim 1.6 16v megane I 2 hafta önce ankara yozgat arası 2 kişi 99 km\h ile gidildi 5.5 lt yaktı 100bin km de araba.
Auto engineeR
08/04/2008, 23:45
abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.
:)
kardeş kusura bakma ama ...
sen o arabaları al benim yanıma gel birde benim yanımda yapsınlar bir göreyim.. yakıt paranı ben vereceğim...
kusura bakma ama hikaye bunlar.. bizlerin hayatı araç motorlarını ve araçları incelemekle geçiyor.. sen biliyosunda biz ve burdaki 3500 kişi bunu bilmiyor öğlemi... tekrar ediyorum kusura bakma...
benim araçdan 115 kilo daha ağır olacak ve daha az yakacak araç zaten 1320 kilo.. benim kide 1105 kilo.. sehiriçi sehirdışı onlarıda söyle.. sonra nasıl bir şehir içi yada şehir dışı.. onunda söyle..
:::))))
grande26
09/04/2008, 00:19
Şehirlerarsı 4.5 - şehiriçi 6.7 lt.
KaMiKaZe
09/04/2008, 00:41
abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.
:)
tabi arada rakım farkı var ama bence burdaki en önemli faktör sürüş faktörü arabayı yavaş ivmelendirme yokuşlarda aracı zorlamadan yokuş öncekisi gaz tepkisi ile gaza basma vs vs. zaten bu arac ilk defa 5.5 yakmıyor 2001 den beri araç 2 kişi bagajsız 5.5 civarı 4 kişi full bagaj 6 civarı bodrum yozgat istanbul 100000km dir böle bu arabanın ortalamaları.
arkadaşlar basarsanız yakar basmazsanız yakmaz :D o kadar yw. peugeot felan yalan iş boşverin siz. Aracınızı peugeot 'in noter huzurunda yaptığı testeki gibi sürseniz, emin olun bizimki daha az yakar :)
geçen haftalarda izmit e gittim geldim. zonguldak-izmit arası. yaklaşık 500-550 km yol yaptım gidiş dönüş. giderken 5 , dönerken ise 6 kişiydik ben de dahil :) dönerken bagaj ise full doluydu. malum alışveriş yaptık. otobanda 110-120 altına pek inmedim. hatta bir ara son hızı test edeyim diye 5-10 dk 160 - 180 km ile gittim. bu civarlarda araç kullananlar bilirler. zonguldak- düzce arası genelde tırmanıp inmekle geçer ve tırmanırken hele hele o kadar ağırlıkla, aracın tüketimini siz düşünün. Zonguldak'a geri döndüğümde ortalama 5,6 ya da 5,7 di 100 km üzerinden ortalama tüketim. toplam yol üzerinden ise olsun maksimum 30 lt. ayrıca izmit'ten dönerken hava deli gibi yağmurluydu ve geceydi. göz göze görmüyordu. ereğli'den zonguldak'a dönüşte ise 30 dk boyunca maksimum 50 km 'e çıkabildim. felaket bir sis vardı. tüm bunlara karşın 5,7 gibi bir ortalama bence çok çok iyi bir değer :)
Geçenlerde az ekonomik kullanayım dedim. Zonguldak şehir içi tüketim 6,5 civarındaydı. Sözüm Uğur'a. Kendisi çok bulundu buralarda ;) sonra ise yine eskisi gibi kullandım. Şimdi 7,5 'lere çıktı :)
mustafaf
09/04/2008, 11:21
sehırıcı = 6.1lt.
sehırlerarası = 4.9lt
ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..
antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.
tüketim nasıl bu sefer :)
yine de yüksek. benim gidiş gelişimde de hava yağmurluydu. hatta bazen hava sıcak diye klimayı bile açmıştım. ama tabi senin jantlarla benimkiler de farklı :cool0000:
Auto engineeR
09/04/2008, 14:30
ewet yazmaı unutmuşum dönüşte afyona kdr otomatik modda hep çalıştı klima
grande26
09/04/2008, 14:33
Arkadaşlar herşeye rağmen tüketimin şehirler arası 4 lt.nin altını, şehir içi 6 lt.nin altını görmesini isterdim(öyle az yakacam diye kasmadan !).Yoksa şu ana kadar aralarında 2000 motor da olmak üzere şehirler arası makul kullanımlarda benzinli araçlarla da benim 6 lt lik tüketimi aştığım olmadı..Daha önce de yazmıştım 98 vectra cd ile Esk-Edirne arasını 5.7 ortalama ile gitmiştim.(100.000 km.de bir araçtı bu arada)
Auto engineeR
09/04/2008, 14:43
büyük hacimli motor yüksek hızda daha ekonomik oluyor.
başka bir sitede okumuştum, adam 5.30 dizel (son kasa) ini otobanda hızını 160 km ye sabitlemiş 140 km kadar öyle gitmiş. o aralıkta ölçüm yapmış yolbilgisayarından we 6.7 litre yakmış sadece :) fotoğraflar koyarak göstermiş tabii
160la giderken motor dewrim 1900 ciwarıydı demiş bi de :D arabaya bak ya..
Cole Trickle
09/04/2008, 15:03
Aracım henüz 1050 km.de. Evim Florya işyerim ise 4.Leventte. Tem den gidip geliyorum. Dualogic vites arabamı Eco modunda kullanıyorum. Şu anda yol bilgisayarım 4.7 lt. ortalamayı gösteriyor. Benzinlisini Dualogic kullanırken ortalamam 5.7 idi...
mimarchi
10/04/2008, 01:13
Bize arabayı alırken eco modu için şehirlerarası yollarda kullanın dendi...Economik mi oluyor bu mod şimdi:)(aracı tanımaya çalışıyorum,komik sorularım oluyorsa affola.)
Cole Trickle
10/04/2008, 11:41
Rica ederim, bende motor konusunda uzman değilim. Burada okuduklarımla bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Dolayısıyla komik olacak bir şey yok. Eco(nomi) modu otomatik viteste vites değişimlerini daha erken yapıyor ve böylece yakıttan tasarruf sağlıyor. Eco modunu sadece şehirler arası yolda değil her zaman kullanabilirsiniz. Yine de sizin yazınızdan sonra teyit etmek için az önce servisimi aradım, onlar da aynı şeyi söylediler. Dolayısıyla Eco modunu sadece şehirler arası yolda kullanabileceğiniz bilgisinin size yanlış verildiğini düşünüyorum...
ugurozer
10/04/2008, 14:17
eco modunu yumusak bir surus ile trafikte dolasabiliyorsanız aracın zırt pırt vites degistirmesini gerektirmeden kullanıyorsanız sehir icinde de kullanmanız ekonominizi iyi seviye degistirecektir fakat dur kalk zzıpla yavasla don atik ol vs gibi hareketler istiyorsanız aracınızdan arac bazen bir vites degil iki vites birden dusurecek ve hızlanmanız sabitlendiginde vites yukseltecek sanzımana cok is dusecek bunun yanında eco modunda ekonomi yapamayacak daha fazla zarar edeceksiniz.
cantekin
10/04/2008, 19:10
ya arkadaşlar bu eco modu benzinli 1.4 gp lerde va mı?
Dualogiclerin hepsinde mevcut...
cantekin
10/04/2008, 20:08
peki nasıl eco moduna alınıyor araç
dualogic:otomatik vites
profilinizde gördüğüm kadarıyla aracınız düz vites. düz viteslerde böyle bişey yok.
teypin üst tarafındaki düğmeler aracılığı ile aktif hale geliyor
mimarchi
11/04/2008, 08:55
bilgiler için teşekkürler...
Valla arkadaşlar hiç ilgilenmediğim için araştırmadım da. Bu GP lerdeki duologic otomatik şanzıman Corsa lardaki easytronic gibi aslında mekanikten bozma otomatik mi? Yani debriyaj balatası mı var tork konvertörü mü? Bir de kaç ileri oranlı bir otomatik bu? Direksiyondan kumandası vs var mı?
Valla arkadaşlar hiç ilgilenmediğim için araştırmadım da. Bu GP lerdeki duologic otomatik şanzıman Corsa lardaki easytronic gibi aslında mekanikten bozma otomatik mi? Yani debriyaj balatası mı var tork konvertörü mü? Bir de kaç ileri oranlı bir otomatik bu? Direksiyondan kumandası vs var mı?
dualogic=easytronic
dualogic=easytronic
:evet:Ben de bir ara keşke otomatik mi alsaymışım diye düşünmüştüm. Şimdi iyi ki düz almışım diyorum...
ugurozer
11/04/2008, 14:53
:))) güzel serzeniş :)
Puntomda speedkit chiptuning var arada agresif arada normal kullanımdaki yol bilgisayarı verilerini fotoğraflarla paylaşmak istedim.
Cole Trickle
11/04/2008, 15:20
:evet:Ben de bir ara keşke otomatik mi alsaymışım diye düşünmüştüm. Şimdi iyi ki düz almışım diyorum...
İstanbul trafiğinde yapılabilecek en mantıklı hareket dualogic vites. Akşamları özellikle trafik ekstra sıkışıksa eve gittiğimde bir debriyaj bir frene basmaktan ağrıyan bacaklarımdan ne çektiğimi bir ben bilirim.
Oysa şimdi ıslık çala çala gidiyorum. :)