Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
arkadaşlar yeni aldım aracımı g.p dizel 2008 multijet dynamic ilk kez yakıt aldım opetten ışık yeni yanmıştı 75 liraya yarım depo çizgisinin az üstüne çıktı şu ana kadar 7,7 litre gösteriyo hep dur kalk ve kısa mesafe kullandım sakin kullandım klima kullanmadım eski aracım R9 fairway gazda 63 liralık gazla 385 km yapmıştım aynı yollarda iş ev arası kullanıyorum toplam 8km günlük kullanımım var yakıt ibresinin çizgilerine bakarak basit bi tahminle 250 km yol yapamicam gibi duruyo gibi
yani kıssadan hisse 75tl yakıt=250 km diyebiliriz ışık yansın kesin bi fikir sahibi olacağım
eski ama az yakan arabamı sattım çok yakan yeni teknoloji bi araba aldım bi yerde bi yanlış var aklımda deli sorular :)
feyzullah
03/06/2015, 21:05
arkadaşlar yeni aldım aracımı g.p dizel 2008 multijet dynamic ilk kez yakıt aldım opetten ışık yeni yanmıştı 75 liraya yarım depo çizgisinin az üstüne çıktı şu ana kadar 7,7 litre gösteriyo hep dur kalk ve kısa mesafe kullandım sakin kullandım klima kullanmadım eski aracım R9 fairway gazda 63 liralık gazla 385 km yapmıştım aynı yollarda iş ev arası kullanıyorum toplam 8km günlük kullanımım var yakıt ibresinin çizgilerine bakarak basit bi tahminle 250 km yol yapamicam gibi duruyo gibi
yani kıssadan hisse 75tl yakıt=250 km diyebiliriz ışık yansın kesin bi fikir sahibi olacağım
eski ama az yakan arabamı sattım çok yakan yeni teknoloji bi araba aldım bi yerde bi yanlış var aklımda deli sorular :)
Istanbul içi yoğun trafikte yakar. Bakımları ne durumda arabanın hayırlı olsun aracınız
Istanbul içi yoğun trafikte yakar. Bakımları ne durumda arabanın hayırlı olsun aracınız
aracı ilk sahibinden aldım söylediğine göre tüm filtreleri ocakta değişmiş şuan 82000 km de karbon cleaner falan yapılalı çok olmamış temiz ve bakımlı bi araç
Hayırlı olsun aracınız öncelikle.
75 liraya 250 km bizim arabalar için çocuk oyuncağı. Muhtemelen henüz arabaya alışamadınız ya da araba size söylendiği kadar bakımlı olmayabilir. İyice emin olun filtrelerden. Ben İstanbul'un bezdiren trafiğinde 2008 model 150.000 kmdeki arabamla 5 litre ortalama yapıyorum.
Aşırı devirli kullanıyorsanız da bu kadar yüksek değerler çıkmış olabilir. Ayrıca emin olun Puntolar Fairwaylerden az yakar :)
feyzullah
04/06/2015, 06:03
aracı ilk sahibinden aldım söylediğine göre tüm filtreleri ocakta değişmiş şuan 82000 km de karbon cleaner falan yapılalı çok olmamış temiz ve bakımlı bi araç
Carbon clean yeni uygulanmışsa ondan dolayı da yakıt tüketiminde belli ölçüde artış olabilir. Bir de aracı yeni aldığınız için adaptasyon biraz vakit alacaktır. Forumda optimum kullanım devri ve verimli yakıt tüketimi ile ilgili konular var. Okumanızın faydalı olacağını düşünüyorum.
1,4 fire active lpg de 8 lt yakıyor yol bilgisayar göstergesi 6,8 ort
inanın bana sakinde kullandım 3000 deviri geçmemeye gayret ediyorum devir saatine baka baka kullanıyorum desem abartmam heralde aldığım adam tüm bakımları yeni yapıldı yağını bile boşa değişme yeni sayılır diye ısrar etti sinyal kolunda bakım kartları falan asılı hani onlarıda görmesem hemen servise çekip bi bakıma sokucam ama bilemedim 100bin km dolunca ağır bakımını muhakkak eksik etme dedi ve araç yakıtı kokluyo dedi bana gelince iştahı açıldı heralde
son olarak yakıtı opetten aldım shell diyen arkadaşlar olmuş başka konuda shell den mi alaydım yakıtı bilemedim
inanın bana sakinde kullandım 3000 deviri geçmemeye gayret ediyorum devir saatine baka baka kullanıyorum desem abartmam heralde aldığım adam tüm bakımları yeni yapıldı yağını bile boşa değişme yeni sayılır diye ısrar etti sinyal kolunda bakım kartları falan asılı hani onlarıda görmesem hemen servise çekip bi bakıma sokucam ama bilemedim 100bin km dolunca ağır bakımını muhakkak eksik etme dedi ve araç yakıtı kokluyo dedi bana gelince iştahı açıldı heralde
son olarak yakıtı opetten aldım shell diyen arkadaşlar olmuş başka konuda shell den mi alaydım yakıtı bilemedim
3.000 devir dizel Punto için yüksek, sakin kullanım değeriniz 2.000 - 2.250 devirlerde gezmeli. Neden çok yaktığınız anlaşıldı :) Ben de uzun süredir Shell W-Power Nitro+ kullanıyorum ve gayet memnunum; diğer markalara göre sanırım biraz daha ekonomik. Sanki daha uzun yol yapıyor gibi geliyor.
3.000 devir dizel Punto için yüksek, sakin kullanım değeriniz 2.000 - 2.250 devirlerde gezmeli. Neden çok yaktığınız anlaşıldı :) Ben de uzun süredir Shell W-Power Nitro+ kullanıyorum ve gayet memnunum; diğer markalara göre sanırım biraz daha ekonomik. Sanki daha uzun yol yapıyor gibi geliyor.
aklımın kenarında bulunsun shell bi dahakine ordan denicem deviride 2,250 yi aşmamaya dikkat edeceğim teşekkürler
anilxx92
10/06/2015, 22:08
Şehiriçi ortalama tüketimim sık dur kalk ve kısa mesafe ile 5,5 litre civarı oluyor,bazen 6 litre.
Fakat rekorum şehir dışında çok fazla dikkat ederek 15 kg bagaj ve iki yetişkin ile 2,5 litreye kadar düştüm.
Bu taraflarda olan varsa denizli çıkışındaki cankurtaran rampasında bulunan tuna shell'i bilir.
Orada depoyu boğaza kadar fulledim ve 55-60km/h ortalama hızla antalya'ya kadar gittik.
Antalya merkeze gittiğimizde 225 km yol yapmıştık ve yine depoyu dökülene kadar doldurduğumda aldığı mazot ise 21 lira 75 kuruş oldu.
Yani ortalama 10 kuruş 100 km'de ise 2.45 litreye denk geldi.
Aracın sahibi olan ben,yanımda bulunan arkadaşım istasyonda bulunan pompacılar ufak bir şok yaşadık açıkcası.
Tamam az yakacağını biliyordum ama bu kadarınıda beklemiyordum.
Şunu anladım ki az basarsan 1.3 motor gerçekten az yakıyor,fakat gaza yüklenirsen çok rahat bu değerlerin 2-3 katına çıkıyor.
Ben aynı yol olan antalya-denizli arasını tapa gaz 80 liraya geldiğimi de biliyorum.
Weedsheet
07/07/2015, 11:58
Şehir içi + Şehir Dışı ortalama verilerim 4,9 Aracımı düzenli olarak her gün işe gitmek için kullanıyorum yakıtından gayet memnunum daha önce 2012 1.6 doblo mjet kullanıyordum onunla kıyasla yakıtı koklamıyor bile... Gaza biraz yavaş basıp aracın kendi hızlanmasına imkan verirsek daha da düşeceğine inanıyorum...
Arife günü Büyükçekmece'den Zonguldak'a gittim ama TEM ya da E-5'i kullanmadım.
Trafik İstanbul sonrasında çok fazla olduğu için Şile, Kandıra, Kaynarca, Karasu, Kocaali ve Akçakoca üzerinden Zonguldak'a gittim. Şile'den sonra yol hem çok dar hem de çok fazla inişli çıkışlıydı ayrıca çoğu yerde 50-60 km hızla gitmek zorunda kalsam da yakıt tüketimi nazar değmesin 4,7 lt/100 km oldu. Gidilen mesafe 361 km.
27.6lt lpg (55tl) ile 366 km. İlk kez neredeyse tamamina yakinini uzun yolda kullandim. S.ici olarak olsa 16km falan kullanmisimdir. 15krş'a denk geliyor daha ne olsun. 😂 Bir de arac bakimli degil, 10bin bakimini 2bin km gectik.
Sinantoka
18/07/2015, 18:27
Ya arkadaş sizin motorlar mi farklı benim araç 100km ortalama 8 ile 8.5 lt bir türlü 8 altına inemiyorum ne yapıyorsam yapayım olmuyor nasıl kullanirsam kullanayim olmuyor lütfen yardım bilen varsa neden boyle
Ya arkadaş sizin motorlar mi farklı benim araç 100km ortalama 8 ile 8.5 lt bir türlü 8 altına inemiyorum ne yapıyorsam yapayım olmuyor nasıl kullanirsam kullanayim olmuyor lütfen yardım bilen varsa neden boyle
Arabanız dizel mi, benzinli mi?
special17
22/07/2015, 10:14
elazığ-adana-anamur gidiş geliş 1600km 100km şehir içi
ortalama hız 90
ortalama yakıt 5.2 lt/100km
şehirler arası 110 - 130 km hız
İstanbul - Assos Arası İki kişi Klıma hiç kullanmadım..
Ortalama hız olarak 90-110 Full Depo ile ışık yanana kadar gittiğim mesafe 860Km
Ort Tüketim olarak 4,2 - 4,3 gösteriyordu yol bilgisayarı
kadir_yilmaz
22/07/2015, 12:46
Yapilan yol 800km
Ortalama hiz 77
Ortalama tuketim 6.5 lt
Punto evo dualogic lpg'li . Ayni arac sehir icinde 10lt civari yakiyor.
selamar,
Ben İstanbul Kadıköy'de depoyu dolduruyorum ve 1 depoyla Giresun'a kadar gidebiliyorum. (Araçta 2 kişi ve orta ağırlıklı 2 valiz mevcut ve de klima kapalı / 1.3 Mjet dualogic)
Ortalama hızım 90-100km arası. Giresun'a girdiğimde depoda 1lt benzin ancak kalmıştı.
Sizce iyi mi bu değerler? 45 lt yakıtla Kadıköy - Giresun giriş.
arkadaşlar toplamda 1600 km yol yaptım. toplam da km+tl+lt hesaplarını tam yapmadım ama yolda kısa bir hesap yaptım; van dan 2,25 den depoyu fulledim, muşa geldim baktım gaz 2,08 şuradan da fulleyeyim dedim 33,24 liralık gaz aldım. o ara yaptığım yol 240 km +- idi. 33,24/240=0,13 krş çıktı ve klima çoğunlukla açıktı :)
Allah nazar degdirmesin araclarimiz gerçekten az yakıyor. İster benzin ister dizel yada LPG olsun. Bugün bir arkadaşın 2006 opel astra sini muayene için aldım yaklaşık 150 km kullandim. Ne kalkışlarda ne hizlanmalarda nede surus keye GP de aldığım zevki alamadım. Direksiyon sertliği ise renault toros tadında idi. Bugün birkez daha aracima sukrettim.
Bu araçlar az yakıyor deniyorsa bizim araçlar gerçekten kokluyor. Tü tü tü nazar değmesin.
Amin... Arabayı benzinde fazla test etmedim ama LPG de araçlarınız ciddi manada ekonomik
fiat grande punto 1.4 t-jet dynamic fazla yakarmı arkadaşlar almayı düşünüyorum ilerdede
ermanadakale
04/08/2015, 02:03
hafta sonu kırklareli-erikli gidiş geliş 110 ve üzeri klima açık 3 kişi 330 km hep sol şeritten 72 tl yaktı arabadaki arkadaşlarım dönüşte tekrar mazot aldığımızda şaşırdılar benzinli 1.6 araç kullanıcısı kendileri.
4 yıldır kullanıyorum 8 litreden aşağı şehir içi hiç görmedim. Şu an klima açık şehir içi 10.8 yakıyor. Ekonomi namına hiç bir şey yok benim araçta. Benimkinde mi sıkıntı var anlamadımki.
yaklaşık 550 kmsi istanbul içi aşırı dur kalk olmak üzere geri kalan 330 km si istanbul balıkesir körfez dolanmalı , 830 km de ışık yanıyorken bir 50 km daha gittim tırstım depoyu fulledim ,41,5 lt mi ne aldı, o an hesaplamıştım bu şekilde kullanımla 19 krş yakmış , klima ara ara açıktı uzun yolda. depolar 45 lik sanırım. bu arada araç 1.3 dizel 147bin km ye geldik son seferimden sonra. sırf uzun yol yapsam galiba 1000 kmyi zorluycam . uzun yolda da 110 civarı gittim hep.. bu arabayı satmazsam yakıt + direksiyon +debriyaj+vites geçişlerinin yumuşaklığı yüzünden satmıycam :)
Kendi rekorumu kırdım :) 5 litre ortalama tutturdum benzinli araçta.
İki kişi, bagaj yok, klima açık, gece yolculuğu, hava 26 derece, İzmir-Burhaniye (Balıkesir) arası, hız sabitleyici ile 90 km/s süratle gittik. Nadiren kırmızı ışıkta durduk, birkaç sollama haricinde sabit hızla gittik.
https://i.hizliresim.com/ylOAqj.jpg (https://hizliresim.com/ylOAqj)
2 hafta önce Büyükçekmece - Zonguldak toplam 360 km gittim. Arabada tektim, bagaj yoktu, yollar da ekonomi yapmaya müsade edecek kadar boştu ve 90-105 km aralığında kullandım. Ortalama hızım 72 km, ortalama tüketim 4,1 lt/100 km :thumbup1:
1.3 MJ - 153.000 km'de arabam. Hatta sabah yola çıkarken kaç liralık mazot alayım diye düşündüm, fullemektense 50 liralık yetecek mi bakalım dedim zira depo zaten boştu, nitekim yetti de :)
gokselgizler
21/09/2015, 11:52
1.2 dualogic 2005 punto şehiriçi benzinde 28-30 kuruş km'de
Simit lpg tanklı GPyi fulleyip İstanbuldan çıktım. Bir saat çok yoğun istanbul trafiğinden sonra sürekli 4500devir 130km hız ile Ankara yönüne otobanda gittim. 414kmde tüp bitti.
1,4 T-Jet aracımla 23.09.2015 tarihinde Ankara'dan Balıkesir-Ayvalığa yola çıktım. hem giderken hem de dönüş yolunda yol bilgisayarlarını sıfırladım. gidiş ortalamam 6,0, dönüş ise 6,2lt/100km . aracım tüpsüz, benzinle yaptım bütün yolculuğu.
ama şehir içerisinde 7,0 - 8,0 ortalamaları görüyorum. Yakıt tüketimi trafik ve ruh hali durumuna göre bu aralıklarda :)
saygılarımla..
ozkancavus5916
30/09/2015, 10:22
2000 km 85 ltrelik mazotla çanakkale izmir ayvalık marmaris bursa istanbul sehiriçine girdim . izmir bursa ve istanbul trafiklerinede girdim . çok az mazottan kaldı . hız sabitleyici 90 km hızla
feyzullah
30/09/2015, 11:58
2000 km 85 ltrelik mazotla çanakkale izmir ayvalık marmaris bursa istanbul sehiriçine girdim . izmir bursa ve istanbul trafiklerinede girdim . çok az mazottan kaldı . hız sabitleyici 90 km hızla
Aracın maşallahı var Özkan bey. Ortalama 4.2 falan yakmışsınız gayet iyi değerler. CC insanı sabit hızda bırakıyor. Diğer türlü olunca bir yerden sonra uzun yolda basmaya başlıyoruz değilse.
ozkancavus5916
30/09/2015, 13:10
Aracın maşallahı var Özkan bey. Ortalama 4.2 falan yakmışsınız gayet iyi değerler. CC insanı sabit hızda bırakıyor. Diğer türlü olunca bir yerden sonra uzun yolda basmaya başlıyoruz değilse.
kaz dagları, kaz dagları izmir arası 30-35 adet ışık ,marmaristen çıkarken yüksek tepeyi tırmandı ,izmir bursa istanbul şehiriçi trafiği çok iyi degerler
bence mahmutbey gişelerinden sonra 120 km hızla gitmeye basladım . 85 litreden 3-4 litre nerdeyse kaldı . hızımı alamadım kısmetse bu gece bg ye geçicem .
feyzullah
30/09/2015, 20:16
kaz dagları, kaz dagları izmir arası 30-35 adet ışık ,marmaristen çıkarken yüksek tepeyi tırmandı ,izmir bursa istanbul şehiriçi trafiği çok iyi degerler
bence mahmutbey gişelerinden sonra 120 km hızla gitmeye basladım . 85 litreden 3-4 litre nerdeyse kaldı . hızımı alamadım kısmetse bu gece bg ye geçicem .
İyi yolculuklar. Bulgaristan yolculuğunda daha iyi değerler tutturabilme fırsatı var. Ama bunun üzerinde zorlamamak lazım seyahat kalitesini düşürmemek için.
korhan1482
01/10/2015, 03:00
herkese selamlar.
öncelikle paylaşacağım resimler hem araç ekranı hem de ecodrive sonuçlarıdır, test amaçlı gerede-ankara otoban da 140km lik mesafede alınan yakıt tüketim değerinin resimleridir. aracım 2012 model 95bg dualogic 1.3 dzel lounge punto, ilk sahibiyim km si 34bin de sırf acaba kac lt yakacak diye merakımdan boş araba klima açmadan test ettim. sonucuna bende şaşırdım. tahminimce peugeot un edirne iğdir yapan aracından da daha az yaktım sanırım. sizlerin beğenisine sunuyorum ve arabamı seviyorum :wub00000: .
https://lh3.googleusercontent.com/--tFTXHaeTc0/Vgxyvtc3VZI/AAAAAAAAAOI/uYsgjP9eXFg/s512-Ic42/1.png
https://lh3.googleusercontent.com/-XXEIWWSERQY/Vgxyvm2IeHI/AAAAAAAAAOE/WUcTpwnFnRA/s512-Ic42/Ads%2525C4%2525B1z.png
https://lh3.googleusercontent.com/-xh_DIM0Q7Fo/Vgxyv70IrkI/AAAAAAAAAOM/SalQ9PaFFpk/s512-Ic42/IMG-20150927-WA0002.jpeg
secferhat
03/12/2015, 10:09
arkadaslar araci yeni aldim yaklasik iki hafta oldu 1.4 fire moyor benzinli her sabah arabayi calistirdigimda o.tuketim artiyo en son 7.1 sehir ici kullaniyorum ve artmaya devam ediyo tup taktirsam mi diyorum ne dersiniz
herkese selamlar.
öncelikle paylaşacağım resimler hem araç ekranı hem de ecodrive sonuçlarıdır, test amaçlı gerede-ankara otoban da 140km lik mesafede alınan yakıt tüketim değerinin resimleridir. aracım 2012 model 95bg dualogic 1.3 dzel lounge punto, ilk sahibiyim km si 34bin de sırf acaba kac lt yakacak diye merakımdan boş araba klima açmadan test ettim. sonucuna bende şaşırdım. tahminimce peugeot un edirne iğdir yapan aracından da daha az yaktım sanırım. sizlerin beğenisine sunuyorum ve arabamı seviyorum :wub00000: .
Dostum biz de bu yüzden çok seviyoruz arabalarımızı :D maşallah, güzel değerler.
feyzullah
03/12/2015, 11:31
arkadaslar araci yeni aldim yaklasik iki hafta oldu 1.4 fire moyor benzinli her sabah arabayi calistirdigimda o.tuketim artiyo en son 7.1 sehir ici kullaniyorum ve artmaya devam ediyo tup taktirsam mi diyorum ne dersiniz
1.4 Fire LPG uyumunda sorun yok. Aşağıdaki konu başlığında LPG ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi bulabilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/lpg/8608-fire-motor-icin-lpg-sistemleri-genel-basligi.html
occupyist
22/01/2016, 00:15
1.3 multijet (75HP) şehiriçi/şehirlerarası ortalama: 4.7 lt. Ve yine ortalama 0.15 Krş. (TL./km.) yakıt maliyeti.
1.4 benzinli uzun yol 27 kuruş civarı
Mehmet gokhan aba
26/01/2016, 16:22
şehir içi 5.1 lt diyo :)
1.3 Mj Şehiriçi 5.1 l/km
Uzun yolda 4.2 l/km ile Yalova İzmir yapmıştım yazın.
evren iskent
26/01/2016, 22:17
2011 punto evo. 28 yakit aliminin ortalamasidir.
Saygılarımla.
https://uploads.-cdn.com/20160126/8440f442e76b4f64ac151cb1b9a3defc.jpg
SM-N910C cihazımdan gönderildi
halilimo
27/01/2016, 01:11
2000 km nin ortalamasi 5 litre gosteriyor. 5000 e kadar sifirlamiycam bakalim.
Mehmet gokhan aba
01/02/2016, 11:14
arkadaşlar aracımı uzun yolda ilk defa denedim.darıca - manisa 100 / 110 km hızla gidişim 4.7 litre yaktı fakat geri dönüşümde 120 / 130 km hızla geldiğimde 4.3 litreye düştü şehir içindede 5.1 litre tüketiyo daha ne olsun iyiki varsın punto.
punto1414
01/02/2016, 11:23
Aracım 1.3 sürekli kısa mesafe şehiriçi trafik..Ortalama hız 14 ortalama yakıt 8.9:)
Arabamı bozuk bendemi bi anormallik var?
Aracım 1.3 sürekli kısa mesafe şehiriçi trafik..Ortalama hız 14 ortalama yakıt 8.9:)
Valla sattığım arabayla İstanbul'un en civcivli trafiği olan yerlerde günlerin geçerdi.Ortalama hız 6.5-6.9 arası değişirdi. Bir anormallik var sizin araçta. Kontrol ettirmeniz gerekir
punto1414
01/02/2016, 12:35
Valla sattığım arabayla İstanbul'un en civcivli trafiği olan yerlerde günlerin geçerdi.Ortalama hız 6.5-6.9 arası değişirdi. Bir anormallik var sizin araçta. Kontrol ettirmeniz gerekir
Genellikle Sürdüğüm mesafe sabah 5 akşam 5 km..Araba ısınmıyor..Punto dan önce de 1.3 dizel vardı,ortalamam 8-9 arası değişiyordu..Sizin gibi bi sorun olduğunu düşündüm ve ustaya sordum..Çık uzun yola aynı değerler olursa sıkıntı var dedi..Yaklaşık 700 km yol yaptım klima açık bagaj,araba full dolu ortalamam 5.1 idi:);Bence dizellerde kısa mesafe,araba ısınmadan sürmek tasarruf sağlamıyor..Tespitim yanlış ise gidip kontrol ettireyim.Kontrole nerden başlamamız gerekiyor?
14kmh hız ortalamasında normal değer. Bu hız ortalamasında 5 6 lt yakan varsa elini öperim :)
Emre9110
07/02/2016, 23:19
14kmh hız ortalamasında normal değer. Bu hız ortalamasında 5 6 lt yakan varsa elini öperim :)
Benim arkadaşta aveo var. Ortalama 12 km/sa hızla 6.0 lt değere sahip. Kendisi tabi bu sonucu test ediyor diye çok dikkat ederek kullandı. Normalde 6.5 civarı normal kullanımda. Ama yinede çok iyi 1.3 dizel LT sedan araç. Bizim puntolardan 100 kg daha ağır olmasına rağmen hemde.
aynen bende dur kalk kullanıyorum kış zamanı 8,4litre ve ortalama hızda 14 km gösterdi aracınızda hiçbi bozukluk yok aynen devam
aynen hocam son kelimesine kadar katılıyorum şehiriçi 14km hız ortalamasıyla 8 küsür litreleri görmeleri çok çok normal
Benim arkadaşta aveo var. Ortalama 12 km/sa hızla 6.0 lt değere sahip. Kendisi tabi bu sonucu test ediyor diye çok dikkat ederek kullandı. Normalde 6.5 civarı normal kullanımda. Ama yinede çok iyi 1.3 dizel LT sedan araç. Bizim puntolardan 100 kg daha ağır olmasına rağmen hemde.
Ben linea kullanıcısıyım, kasa olarak aynı sayılırız. Mümkün değil o hızlarda 6 lt. 30kmh hız ortalaması ile 5.1 veriyor. Kaldı ki 12 kmh a 6 lt. Arkadaşınızın hesabında yanlışlık var.
Emre9110
15/02/2016, 14:49
Ben linea kullanıcısıyım, kasa olarak aynı sayılırız. Mümkün değil o hızlarda 6 lt. 30kmh hız ortalaması ile 5.1 veriyor. Kaldı ki 12 kmh a 6 lt. Arkadaşınızın hesabında yanlışlık var.
Çok sakin kullanıyor aracı. Ama tabi 6 lt görmek için gaza filan hiç dokunmadı normal kullandığı şekilde kullanmadı. Tabi bu 6 lt yol bilgisayarının gösterdiği değer. Geçen yol bilgisayarı 15,5 km ortalama hızla 6.4 gösteriyordu depoyu fulledi hesaplayınca 6.8 çıktı dedi. Ondan önce de yakıt aldığında yol bilgisayarı ile hesaplamasının tuttuğunu söylemişti. 12 km hızla 6 lt gösterdiği de olsun hata payıyla beraber 6.5 lt. O bile çok çok güzel sonuç. Gerçekten az yakıyor aveolar.
Linelarda bildiğim kadarıyla 75 bg kullanılmadı 90 bg kullanıldı. Benim bahsettiğim 75 bg aveo sedan.
Emre9110
16/02/2016, 16:47
Son verilerime göre 7 lt altına düşebildik şehir içinde :)
Yol bilgisayarı: 7,5 lt/100 km, 18 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 597,4 km gitmişim. 570 te ışık yandı. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 41,41 lt yakıt aldım. 137.9 TL ödedim. 6,93 lt/100 km yakmışım ortalama. 18,8 ortalama hız. Km'ye 0.231 TL gayet uygun geldi.
%90 boğaziçi köprüsü trafiğinde geçiyor. 2 defa da temden bağcılar ve gaziosmanpaşa yapmıştım.
Havalar ısınınca yakıt baya fark etti. Daha önce 520 de ışık yanmıştı şuan 570 te yandı. Önceki hesabıma göre shell fullsave ile ortalama 16 km/h(yol bilgisayarının gösterdiği değer) hızla aracın yol bilgisayarı 7.9 lt/100 km diyordu 7.77 lt/100 km hesapladım.
Bu hız ortalamasında bu yakıt, helal olsun ne diyeyim. 50km hız ortalaması ile 4.2 lt ortalamam var bravo size.
Emre9110
16/02/2016, 19:52
Bu hız ortalamasında bu yakıt, helal olsun ne diyeyim. 50km hız ortalaması ile 4.2 lt ortalamam var bravo size.
Gayet iyi abi seninki, bizimki fazla bile geliyor bana. Yazın klima ile 25 kurus yakarsak iyi. Aracı alırken her ihtimale karşı km ye 30 kuruş yaksa diye hesaplamıştım.
Total excelium aldım bakalım o nasıl gidecek. Sonraki yakıt alışımda yine sonuçları paylaşırım. Ancak belirteyim aracta % 90 tek kişi. % 10 2 kişi oluyoruz. Bagaj filan yük namına birşey yok. Ondan size az geliyor olmasın bizim sonuçlar ?
Gayet iyi abi seninki, bizimki fazla bile geliyor bana. Yazın klima ile 25 kurus yakarsak iyi. Aracı alırken her ihtimale karşı km ye 30 kuruş yaksa diye hesaplamıştım.
Total excelium aldım bakalım o nasıl gidecek. Sonraki yakıt alışımda yine sonuçları paylaşırım. Ancak belirteyim aracta % 90 tek kişi. % 10 2 kişi oluyoruz. Bagaj filan yük namına birşey yok. Ondan size az geliyor olmasın bizim sonuçlar ?
4.2 değerim 70 90 kmh aralığında 2 yetişkin veya 2 yetişkin +2 çocuk, bagajda bebek arabası takım taklavat varken kasarak kullanımda, klima kapalı. Ortalama 50 kmh a göre iyi, demek istemem aveonun 12 18 kmh lardaki 6 lt ortalamasına göre fazla kalıyor. Bu denklemle aveo uzun yolda 3 lt yakması lazım. Yoksa 4lt yakıt tüketimi çok değil. Zaten normalde ekonomik olduğu için kasmadan 90 120 arasında kullanıyorum 5 lt civarında yakıyor.+ aracım linea e4 90hp, chipli. Kasa da ağır puntoya göre.
occupyist
17/02/2016, 11:02
53 km/hız ortalaması ile 4.7 lt./100 km. yakıt harcaması sizce nasıl?
Punto değil ama giulietta uzun yolda toplam 584 km de 32.17 litre/110.02 TL (shell v power nitro diesel) tüketti. Kuruş hesabı olarak 18.8 kuruş yapıyor. Ortalama 110 km Hız ile.
Sent my iPhone using
Emre9110
04/03/2016, 11:36
Son verilerime göre 7 lt altına düşebildik şehir içinde :)
Yol bilgisayarı: 7,5 lt/100 km, 18 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 597,4 km gitmişim. 570 te ışık yandı. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 41,41 lt yakıt aldım. 137.9 TL ödedim. 6,93 lt/100 km yakmışım ortalama. 18,8 ortalama hız. Km'ye 0.231 TL gayet uygun geldi.
%90 boğaziçi köprüsü trafiğinde geçiyor. 2 defa da temden bağcılar ve gaziosmanpaşa yapmıştım.
Havalar ısınınca yakıt baya fark etti. Daha önce 520 de ışık yanmıştı şuan 570 te yandı. Önceki hesabıma göre shell fullsave ile ortalama 16 km/h(yol bilgisayarının gösterdiği değer) hızla aracın yol bilgisayarı 7.9 lt/100 km diyordu 7.77 lt/100 km hesapladım.
Yol bilgisayarı: 6,8 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 657,7 km gitmişim. Yakıt total excelium.
Hesaplamalarıma göre: 42,81 lt yakıt aldım. 145,73 TL ödedim. 6,51 lt/100 km yakmışım ortalama. 20,8 ortalama hız. Km'ye 0.222 TL gayet uygun geldi.
Bu sefer %75 boğaziçi köprüsü trafiğinde geçti. Temden Esenlere, Bakırköye ve Sabiha Gökçen'e gidildi. 4 defa filanda trafiğin boş olduğu saatlerde kadıköye gidildi.
feyzullah
23/03/2016, 22:29
Bu başlık altında en az veya ortalama bir kullanım sonucu elde edilen veriler paylaşılıyor. Gayr-i ihtiyari üst limitlerde 130 km. kadar aracı kullanmak durumunda kaldık. Sürüş koşulları ve elde edilen sonuç şu şekilde: :Koşulları müsait olan bir yolda ortalama 140-160 km. hız yapılarak kullanılan 2008 1.4 fire grande puntom 100 km.'de 11 litre lpg harcadı. 100'er kg iki kişi vardı bagaj boştu.
halilimo
23/03/2016, 23:50
Benim aracta mi gariplik var ortl hiz 50 60 arasinda tuketim 5 l ayni sekilde ortlma hiz 30 40 arasina dussede 5 litre gosteriyor. 4 bin km denedim hep 5 litre depoya gore hesap yapinca dogru cikiyor. Gostergede bir sorun yok
Emre9110
11/04/2016, 17:43
Yol bilgisayarı: 6,8 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 657,7 km gitmişim. Yakıt total excelium.
Hesaplamalarıma göre: 42,81 lt yakıt aldım. 145,73 TL ödedim. 6,51 lt/100 km yakmışım ortalama. 20,8 ortalama hız. Km'ye 0.222 TL gayet uygun geldi.
Bu sefer %75 boğaziçi köprüsü trafiğinde geçti. Temden Esenlere, Bakırköye ve Sabiha Gökçen'e gidildi. 4 defa filanda trafiğin boş olduğu saatlerde kadıköye gidildi.
Yol bilgisayarı: 7,5 lt/100 km, 17 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 607,7 km gitmişim. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 41,92 lt yakıt aldım. 149,66 TL ödedim. 6,9 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.246 TL fena sayılmaz
Emre9110
11/04/2016, 22:07
Yol bilgisayarı: 6,7 lt/100 km, 21 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 625,8 km gitmişim. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 43,08 lt yakıt aldım. 149,06 TL ödedim. 6,88 lt/100 km yakmışım ortalama. 21,8 ortalama hız. Km'ye 0.238 TL
Nitro ile benim sürüşüm ve güzergahım ile 6.9 lt/100 km yakıyorum bu belli oldu :) Son nitro depom bundan sonra excelium deneyeceğim tekrar yada full save.
Hava sıcaklıkları arttığından depo genleşiyor galiba. 41,92 lt yakıt aldığımda yakıt ışığım yanıyordu. 43,08 lt yakıt aldım yakıt ışığı yanmıyordu ilginç bir şekilde. Pompa attıktan sonra daha koydurmuyorum. Bütün ölçümleri bu şekilde yaptım.
halilimo
11/04/2016, 23:22
Yol bilgisayarı: 6,7 lt/100 km, 21 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 625,8 km gitmişim. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 43,08 lt yakıt aldım. 149,06 TL ödedim. 6,88 lt/100 km yakmışım ortalama. 21,8 ortalama hız. Km'ye 0.238 TL
Nitro ile benim sürüşüm ve güzergahım ile 6.9 lt/100 km yakıyorum bu belli oldu :) Son nitro depom bundan sonra excelium deneyeceğim tekrar yada full save.
Hava sıcaklıkları arttığından depo genleşiyor galiba. 41,92 lt yakıt aldığımda yakıt ışığım yanıyordu. 43,08 lt yakıt aldım yakıt ışığı yanmıyordu ilginç bir şekilde. Pompa attıktan sonra daha koydurmuyorum. Bütün ölçümleri bu şekilde yaptım.
Yakit isigim yaniyor derken hocam fazla alindigi icin mi demek istiyorsunuz
Emre9110
12/04/2016, 00:13
Yakit isigim yaniyor derken hocam fazla alindigi icin mi demek istiyorsunuz
Yakıt bitmeye yakın sarı lamba yanıyor ya ondan bahsediyorum. Önceden yanıyorken 41,92 lt almış depo. Şuan uyarı ışığı yanmıyordu yani mantıken 41,92 den az alması gerekiyordu deponun fakat 43,08 lt motorin aldı.
halilimo
12/04/2016, 00:58
Yakıt bitmeye yakın sarı lamba yanıyor ya ondan bahsediyorum. Önceden yanıyorken 41,92 lt almış depo. Şuan uyarı ışığı yanmıyordu yani mantıken 41,92 den az alması gerekiyordu deponun fakat 43,08 lt motorin aldı.
O fark uyari lambasinin sabit noktada yanmamasindan kaynakli deponun basinci icin kapagi taktiginiz yerin altinda hava kanali mevcut
Ezeldenberi
12/04/2016, 17:02
Arkadaşlar aracı şu sıralar eko modda (ani ivmelenme yapmadan sakin 2000 devri geçmeden vites atarak) kullanıyorum.Daha önceleri vites değişimini 2.500-3000 devir aralığında kullanıyordum.
Sakin kullanım sonrası oluşan fazla sıkışık olmayan trafikte ortalama tüketim 4,7.ortalama hız 33km.gidilen yol 222km
feyzullah
12/04/2016, 21:49
CC açık 110 km.'de sabit hız, 2 kişi boş bagaj 6.1 litre benzin yaktı. Eve 30 km. kala lpg bitti benzinde denemek için yol bilgisayarını sıfırladım sonuç bu şekilde çıktı.
benim 2007 1.3 grande punto şehir içi ort. 8 litre altına inemedim. bi anormallik var ama
Emre9110
02/05/2016, 10:00
benim 2007 1.3 grande punto şehir içi ort. 8 litre altına inemedim. bi anormallik var ama
Anormallik yok hocam. Sürekli dur kalk trafikte iseniz yolunuz kısa ise. O değerler normal.
punto1414
02/05/2016, 11:10
ortalama hızınız 14-15-16 ise normal:)aynı benim gibi
Bende 90 lık dualogic var 1.3 mj yol bilgisayarı 5.1 gösteriyor fakat depo ölçümü 6.2 litre hızım ort 38 kms
Sent my iPhone using
Emre9110
13/05/2016, 14:09
Yol bilgisayarı: 7,3 lt/100 km, 18 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 639,9 km gitmişim. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 41,76 lt yakıt aldım. 148,67 TL ödedim. 6,53 lt/100 km yakmışım ortalama. 18 ortalama hız. Km'ye 0.232 TL
Yol bilgisayarına güvenmeyin bende doğru ölçmüyor :) 6.5 lt gayet güzel değer dur kalk istanbul çok yoğun trafiği için. Şeytan kulağına kurşun maşallah :)
kalite kontrol
14/05/2016, 23:08
Lpg depomu fulletip uzun yol ölçüçü yapmak istedim. 225 km uzun yol yaptım hızım 110 altına düşmedi aksilikler haricinde. Geri lpg aldığım petrole geldim 29 tl lpg aldım. Bu durumda
tjet gibi bir aracın 13 kuruş yaktıgını hesaplamış oldum. Arkadaşımın hayretler içinde kalmasıda cabası... :)
Emre9110
20/05/2016, 19:56
Yol bilgisayarı: 7,3 lt/100 km, 18 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 639,9 km gitmişim. Yakıt shell nitro.
Hesaplamalarıma göre: 41,76 lt yakıt aldım. 148,67 TL ödedim. 6,53 lt/100 km yakmışım ortalama. 18 ortalama hız. Km'ye 0.232 TL
Yol bilgisayarına güvenmeyin bende doğru ölçmüyor :) 6.5 lt gayet güzel değer dur kalk istanbul çok yoğun trafiği için. Şeytan kulağına kurşun maşallah :)
Zam geliyor dediler gittim yakıtı fulledim.
Yol bilgisayarı: 7,4 lt/100 km, 19 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 501,3 km gitmişim. Yakıt Total Excelium.
Hesaplamalarıma göre: 35,72 lt yakıt aldım. 133,95 TL ödedim. 7,1 lt/100 km yakmışım ortalama. 19,3 ortalama hız. Km'ye 0.267 TL
Total excelium aynı kullanımla shell nitroya göre biraz fazla yakıt bende. Kullanım ikisinde de aynı. Şaşırdım doğrusu. Son olarak shell fullsave ile fulledim depoyu onuda son kez fullettirip nihai kararı vereceğim. Ya nitro yada fullsave ile yola devam edeceğim bundan sonra.
halilimo
20/05/2016, 21:47
Yol bilgisayarı: 7,4 lt/100 km, 19 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 501,3 km gitmişim. Yakıt Total Excelium.
Hesaplamalarıma göre: 35,72 lt yakıt aldım. 133,95 TL ödedim. 7,1 lt/100 km yakmışım ortalama. 19,3 ortalama hız. Km'ye 0.267 TL
Total excelium aynı kullanımla shell nitroya göre biraz fazla yakıt bende. Kullanım ikisinde de aynı. Şaşırdım doğrusu. Son olarak shell fullsave ile fulledim depoyu onuda son kez fullettirip nihai kararı vereceğim. Ya nitro yada fullsave ile yola devam edeceğim bundan sonra.
Totalin normalini deyin bide fuelsave gibi daha cok menzil yaparsiniz. Ayrica fuelsave deki kadarda arac kutuklesmiyor.
Emre9110
21/05/2016, 00:08
Totalin normalini deyin bide fuelsave gibi daha cok menzil yaparsiniz. Ayrica fuelsave deki kadarda arac kutuklesmiyor.
Exceliumun performansından zaten çok memnun kalmadım hocam. O yüzden normal olanını denemem heralde. Shell fullsave dolurdum 6.5 altına düşmezse nitro ile devam edeceğim en azından kütük gibi gitmez hakkaten araç
halilimo
21/05/2016, 00:19
Exceliumun performansından zaten çok memnun kalmadım hocam. O yüzden normal olanını denemem heralde. Shell fullsave dolurdum 6.5 altına düşmezse nitro ile devam edeceğim en azından kütük gibi gitmez hakkaten araç
İstanyonla alakali olabilir baya bi uzun sure shell kullandim het turlu olcum denemeyi yaptim total hic bir zaman fazla yakmadi. Ayrica nitroda arac daha atak oluyor ama tuketim daha fazla oluyor. Excellium yarim tik altidir. Fazla yakmaz. Fuelsave yerine totalin normalini deneyin. Fuelsavede arac cidden kutuk oluyor. Sanki arkadan biri tutuyor gibi :D Totalin aldiniz istasyon harici islek istasyonlarindan alip denemenizi tavsiye ederim. Herkes kendi istasyonunu tavsiye eder ama ben izmirdeki kendi istasyonundan aldigimla kusadasinda bulunan ozel sahsa ait olan istasyondan aldigim yakitta bariz fark hissediyorum. Kusadasindaki daha ustun. Bunda istasyonun cok yogun olmasindan dolayi yakitin bekleyip kukurtlenmemesi etkili.
Emre9110
22/05/2016, 17:22
İstanyonla alakali olabilir baya bi uzun sure shell kullandim het turlu olcum denemeyi yaptim total hic bir zaman fazla yakmadi. Ayrica nitroda arac daha atak oluyor ama tuketim daha fazla oluyor. Excellium yarim tik altidir. Fazla yakmaz. Fuelsave yerine totalin normalini deneyin. Fuelsavede arac cidden kutuk oluyor. Sanki arkadan biri tutuyor gibi :D Totalin aldiniz istasyon harici islek istasyonlarindan alip denemenizi tavsiye ederim. Herkes kendi istasyonunu tavsiye eder ama ben izmirdeki kendi istasyonundan aldigimla kusadasinda bulunan ozel sahsa ait olan istasyondan aldigim yakitta bariz fark hissediyorum. Kusadasindaki daha ustun. Bunda istasyonun cok yogun olmasindan dolayi yakitin bekleyip kukurtlenmemesi etkili.
Kadikoy Total den aliyorum exceliumu. Totalin kendisi isletiyor hemde diger totallere gore 10 kurus daha ucuz. Ama malesef kullanim ayni bende cok yakti nitroya gore. O yuzden nitro tarftari olacagim sanirim bu fullsave den sonra. Bakalm suan fena degil fullsave. Kışın hava sogukken farkini acayip hissetmistim ama nitro ile fullsave farkini suan pek anlayamadim acikcasi. Gorecegiz bakalim nasil olacak durum
Emre9110
11/06/2016, 19:13
Yol bilgisayarı: 6,6 lt/100 km, 23 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 692,6 km gitmişim. Yakıt Shell Fullsave.
Hesaplamalarıma göre: 41,87 lt yakıt aldım. 160,78 TL ödedim. 6,05 lt/100 km yakmışım ortalama. 23,68 ortalama hız. Km'ye 0.232 TL
Fullsave baya baya ekonomik duruyor. Şuan nitro ile fulledim depoyu bakalım nitro ile ne yakacağız.
Ezeldenberi
11/06/2016, 19:45
Emre bey, ben ortalama yakıt tüketimini ilk kalkışlarda ani gaz vermeden artı vites degisimlerini motor devri 2000 de yaparak ve benim için en büyük etken olarak gördüğüm seyehat halinde yol bilgisayarını 100km ki ortalama tüketim değerlerini depo bitene kadar gözümün önünden kaldırmadım. Ve inatla ayağımı gazdan çekerek hergün onda bir değer bile olsa düşürene kadar devam ettim. Bazen iki üç gün boyunca ortalama değer düşmüyor. İnatla eko moda devam ederek onda bir daha küçülen değeri görebiliyorsunuz.
Artı bende son 3 depo shell nitro kullanıyorum ve bu baslikta paylaşıyorum;
https://forum.grandepuntotr.com/yakit/60697-shell-nitro-ile-mutlujet.html#post989304
Yarı şehir içi kullanımım oluyor, benzin 6,5 sabit. bugün lpg taktım, güncel veriler oluşunca paylaşırım.
Emre9110
13/07/2016, 00:46
Yol bilgisayarı: 6,6 lt/100 km, 23 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 692,6 km gitmişim. Yakıt Shell Fullsave.
Hesaplamalarıma göre: 41,87 lt yakıt aldım. 160,78 TL ödedim. 6,05 lt/100 km yakmışım ortalama. 23,68 ortalama hız. Km'ye 0.232 TL
Fullsave baya baya ekonomik duruyor. Şuan nitro ile fulledim depoyu bakalım nitro ile ne yakacağız.
Yol bilgisayarı: 6,2 lt/100 km, 26 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 705,4 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 42,06 lt yakıt aldım. 158,15 TL ödedim. 5,96 lt/100 km yakmışım ortalama. 26,62 ortalama hız. Km'ye 0.224 TL
Emre9110
04/08/2016, 13:47
Yol bilgisayarı: 6,2 lt/100 km, 26 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 705,4 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 42,06 lt yakıt aldım. 158,15 TL ödedim. 5,96 lt/100 km yakmışım ortalama. 26,62 ortalama hız. Km'ye 0.224 TL
Yol bilgisayarı: 6,9 lt/100 km, 22 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 596,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 39,43 lt yakıt aldım. 144,31 TL ödedim. 6,61 lt/100 km yakmışım ortalama. 22,65 ortalama hız. Km'ye 0.242 TL
Emre9110
28/08/2016, 18:24
Yol bilgisayarı: 6,9 lt/100 km, 22 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 596,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 39,43 lt yakıt aldım. 144,31 TL ödedim. 6,61 lt/100 km yakmışım ortalama. 22,65 ortalama hız. Km'ye 0.242 TL
Yol bilgisayarı: 7,2 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 544,7 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 35,85 lt yakıt aldım. 136,23 TL ödedim. 6,58 lt/100 km yakmışım ortalama. 20,87 ortalama hız. Km'ye 0.25 TL
Yüzde 20 klima 2. devirde kullanıldı.
Emre9110
28/08/2016, 18:27
Yol bilgisayarı: 7,2 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 544,7 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 35,85 lt yakıt aldım. 136,23 TL ödedim. 6,58 lt/100 km yakmışım ortalama. 20,87 ortalama hız. Km'ye 0.25 TL
İlk uzun yol deneyimim İstanbul Çorlu arası oldu. Araç 4 Kişi bagaj dolu vaziyette. Yüzde 80 klima 2. devirde kullanıldı. Mahmutbey' gişeler trafiğinde 45 dk kadar dur kalk gidildi.
Yol bilgisayarı: 6,0 lt/100 km, 49 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 130,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 6,3 lt yakıt aldım. 23,88 TL ödedim. 4,82 lt/100 km yakmışım ortalama. 49,28 ortalama hız. Km'ye 0.183 TL
Emre9110
28/08/2016, 18:33
İlk uzun yol deneyimim İstanbul Çorlu arası oldu. Araç 4 Kişi bagaj dolu vaziyette. Yüzde 80 klima 2. devirde kullanıldı. Mahmutbey' gişeler trafiğinde 45 dk kadar dur kalk gidildi.
Yol bilgisayarı: 6,0 lt/100 km, 49 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 130,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 6,3 lt yakıt aldım. 23,88 TL ödedim. 4,82 lt/100 km yakmışım ortalama. 49,28 ortalama hız. Km'ye 0.183 TL
İkinci uzun yol deneyimim dönüş yolu oldu. Çorlu'dan İstanbul'a Gece saat 2 civarı yola çıkıldı. Ortalama olarak 120 nin altına düşülmedi. Araç 3 kişi bagaj dolu. Klima hiç açılmadı.
Yol bilgisayarı: 6,0 lt/100 km, 94 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 131,4 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 9,42 lt yakıt aldım. 35,80 TL ödedim. 7,17 lt/100 km yakmışım ortalama. 95 ortalama hız. Km'ye 0.272 TL
120 km ve üzeri bu araç dur kalk trafiğe göre daha fazla yakıyor. Uzun yol yapacaklar için tavsiyem 120'yi geçmemeleri. Hem kabin içi çok sesli oluyor hem çok yakıyor.
electradio
28/08/2016, 23:33
Paylaşımlarınız çok faydalı... Teşekkürler
2007model 1.3 211.000 de şehir içi (hatay) 5.7 yakıyo ş. dışı fazla bir değişim olmuyor gibi 5.4 yakıyo. hem yol bilgisayarı gem depo olçüm değeri sizce nasıl ?
merhaba arkadaşlar bu hafta uzun yol yapma şansım oldu hatay -ankara arası 700+30 (ş.içi) (araca racechip taktık birkaç ayardan sonra) 130 tl yaktı yani ortalama 4.6 litre.
Bu hafta Erzincana gidip geldim.4 kişi gidiş geliş full bagaj ile 1082,7 km yol yaptım.Klima yolun %60'ı boyunca açıktı.Yakıt tüketimim 4.3lt/100km.Araç 1.3 m.jet active punto evo
punto1414
05/09/2016, 11:30
Bu hafta Erzincana gidip geldim.4 kişi gidiş geliş full bagaj ile 1082,7 km yol yaptım.Klima yolun %60'ı boyunca açıktı.Yakıt tüketimim 4.3lt/100km.Araç 1.3 m.jet active punto evo
kaçla gittiniz ortalama?bu ortalamayı yakalamak için 120 yi geçmemiş olmanız lazım.
kaçla gittiniz ortalama?bu ortalamayı yakalamak için 120 yi geçmemiş olmanız lazım.
120yi geçmedim evet zaten her yerde radar var otobanda 120 duble yollarda 110u geçmedim.
Ezeldenberi
05/09/2016, 13:19
Şükrü bey, maşallah o kadar yükle, bir depo ile giderek geri gelmişsiniz. Düz hesapla 175 tl yakıt. Birde ortalama hızınızı görelim. Şükrü bey gidip geldim demişsiniz ancak mesafe 1043km gözüküyor çarpı 2 eşittir= 2086km değil mi?
İstanbul ile Erzincan arası 1043 Km'dir.(google maps)
Geçtiğimiz hafta İzmit-Antalya arası yaklaşık 1.500 km yol yaptık, araçta ben, eşim ve 4 yaşındaki kızım ve full bagaj ile yolculuk ettik.
Yolun %50 sinde klima açık kullanmışımdır, gidiş geliş ortalama 4,8 lt yakıt yakmışım, bence iyi bir değer çünkü az yakayım diye bir çabaya girmedim ancak 120 sınırını da hemen hemen hiç aşmadım.
1,3 mjet motor gerçekten çok az yakıyor.
Şükrü bey, maşallah o kadar yükle, bir depo ile giderek geri gelmişsiniz. Düz hesapla 175 tl yakıt. Birde ortalama hızınızı görelim. Şükrü bey gidip geldim demişsiniz ancak mesafe 1043km gözüküyor çarpı 2 eşittir= 2086km değil mi?
İstanbul ile Erzincan arası 1043 Km'dir.(google maps)
Bir depo ile gidip gelmedim yanlış anlaşılma olmuş bende de yazım hatası var.O sadece gidiş, geliş de hemen hemen aynı şekilde.Evet gidiş 170-180 lira civarında yakıt yaktı.Resimlerini yüklüyorum eğer açılırsa oradan bakabilirsiniz.
Google mapsın ne dediğini bilemem istanbul'un neresinden hesapladığını bilmiyorum.İstanbulun bir uçtan diğer ucu 270km( Kadir Topbaş :) ).Başlangıç noktasına göre 40km o kadar da anormal değil.
33957
33958
33959
Emre9110
05/09/2016, 23:34
120 yi geçmeden o yolu nasıl bitirdiniz :) Ben çorludan İstanbul'a geldim 120 nin altına düşmedim 7.2 lt yaktı. Klima hiç açık değildi. 95 km/sa ortalama hız ile :)
Normalde zaten çok süratli kullanan biri değilim.Araç yakmasın diye de uğraşmadım.6 saatten uzun yola ilk defa çıkıyorum.Arabada aile de olunca onun tedirginliği de üstüne eklendi.''Geç gitmek hiç gidememekten iyidir'' lafıyla yola çıktım :) O yüzden fazla sürat yapmadım.
İkinci uzun yol deneyimim dönüş yolu oldu. Çorlu'dan İstanbul'a Gece saat 2 civarı yola çıkıldı. Ortalama olarak 120 nin altına düşülmedi. Araç 3 kişi bagaj dolu. Klima hiç açılmadı.
Yol bilgisayarı: 6,0 lt/100 km, 94 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 131,4 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 9,42 lt yakıt aldım. 35,80 TL ödedim. 7,17 lt/100 km yakmışım ortalama. 95 ortalama hız. Km'ye 0.272 TL
120 km ve üzeri bu araç dur kalk trafiğe göre daha fazla yakıyor. Uzun yol yapacaklar için tavsiyem 120'yi geçmemeleri. Hem kabin içi çok sesli oluyor hem çok yakıyor.
+1
Sent my iPhone using
Emre9110
10/09/2016, 16:17
Yol bilgisayarı: 6,4 lt/100 km, 27 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 436,7 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 27,13 lt yakıt aldım. 107,47 TL ödedim. 6,21 lt/100 km yakmışım ortalama. 27,85 ortalama hız. Km'ye 0.246 TL
Emre9110
10/09/2016, 16:25
Üçüncü uzun yol deneyimim İstanbul Tokat arası oldu. 3 kişi bagaj dolu. Ortalama olarak 110-120 nin üstüne çıkılmadı çok nadiren 130 km a çıkıp 110-120'lere geri düştük. Klima hiç açılmadı.
Yol bilgisayarı: 5,0 lt/100 km, 73 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 773,2 km gitmişim. Yakıtın yarısı Shell Nitro yarısı Shell Fullsave.
Hesaplamalarıma göre: 39,44 lt yakıt aldım. 160,13 TL ödedim. 5,1 lt/100 km yakmışım ortalama. 73,35 ortalama hız. Km'ye 0.207 TL
Hava filtresini yağını balataları yola çıkmadan önce değiştirmiştim. Normalde 185/65/15 lastik kullanıyorum bunların basınçları önler 34 arkalar 32 olarak kullanıyorum şehiriçinde. Uzun yola çıkacağımdan basınçları düşüreyim dedim önler 31 arkaları 29'a düşürdüm daha güvenli olsun diye. Muhtemelen o yüzden biraz fazla yaktı araç.
Emre9110
18/09/2016, 00:07
Üçüncü uzun yol deneyimim İstanbul Tokat arası oldu. 3 kişi bagaj dolu. Ortalama olarak 110-120 nin üstüne çıkılmadı çok nadiren 130 km a çıkıp 110-120'lere geri düştük. Klima hiç açılmadı.
Yol bilgisayarı: 5,0 lt/100 km, 73 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 773,2 km gitmişim. Yakıtın yarısı Shell Nitro yarısı Shell Fullsave.
Hesaplamalarıma göre: 39,44 lt yakıt aldım. 160,13 TL ödedim. 5,1 lt/100 km yakmışım ortalama. 73,35 ortalama hız. Km'ye 0.207 TL
Hava filtresini yağını balataları yola çıkmadan önce değiştirmiştim. Normalde 185/65/15 lastik kullanıyorum bunların basınçları önler 34 arkalar 32 olarak kullanıyorum şehiriçinde. Uzun yola çıkacağımdan basınçları düşüreyim dedim önler 31 arkaları 29'a düşürdüm daha güvenli olsun diye. Muhtemelen o yüzden biraz fazla yaktı araç.
Dördüncü uzun yol deneyimim Tokat-İstanbul arası oldu. 4 kişi bagaj gırtlak dolu. Ortalama olarak 120 km/saat hızla gidildi. Otobanda 130 civarı gidildi. Klima yüzde 70 açıktı. Açık olduğu zamanların yarısı 2. kademe yarısında 1. kademe de kullanıldı.
Yol bilgisayarı: 4,8 lt/100 km, 72 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 765,0 km gitmişim. Yakıtın Shell Fullsave.
Hesaplamalarıma göre: 39,29 lt yakıt aldım. 159,12 TL ödedim. 5,14 lt/100 km yakmışım ortalama. 72,72 ortalama hız. Km'ye 0.208 TL
Ezeldenberi
18/09/2016, 01:03
Emre bey , 3 ve 4.de birebir aynı yakıtla aynı tüketimini yakalamışsiniz. Aslında hazır uzun yol deneyimi olmuşken birini shell nitro ile yapılsaymış. Nitronun tüketimi de ispatlanmış olurdu. Paylaşım için çok teşekkürler.
cavalier79
18/09/2016, 08:32
Herkese merhaba . İstanbul Rize gidiş 100 km cc ile bagaj dolu 3 kişi %50 klima 4.6 lt. Rizede full yayla klima dağ tepe . İstanbul gelis full + full bagaj 100 km sabit gerededen itibaren neredeyse dur kalk . Yoplmam 2600 km 4.9 lt. Starjet emition benzinli aracim
Emre9110
18/09/2016, 14:52
Emre bey , 3 ve 4.de birebir aynı yakıtla aynı tüketimini yakalamışsiniz. Aslında hazır uzun yol deneyimi olmuşken birini shell nitro ile yapılsaymış. Nitronun tüketimi de ispatlanmış olurdu. Paylaşım için çok teşekkürler.
Merhaba Zafer Bey,
3. uzun yolumda deponun yarısı nitro yarısı fullsave idi. Klima hiç açılmadı 3 kişi seyehat edildi. 4. de ise tamamen fullsave ile fullendi araç. + olarak 1 kişi (4 kişi) ve klima yüzde 70 açıktı. Depoda sadece fullsave var iken klima + 1 kişim fazlayken aynısını yaktı araç. 3 kişi + klima açılmadan gelseydim muhtemelen 4.8-4.9 ları görürdüm gibi geliyor. Uzun yolda nitro yada fullsave farkını anlayamadım ben hiç. O yüzden ekonomik olsun diye fullsave'den yana kullandım tercihimi.
Ezeldenberi
18/09/2016, 15:24
O yüzden ekonomik olsun diye fullsave'den yana kullandım tercihimi.
Üstad iki yakıt arasında 0,02 kuruş farkla toplamda
40×4.04
=161.6
40×4.02
=160.8
161.6−160.8= 0.8 kuruş kar etmişsiniz ki !
Bence fullsave'den den daha temiz olduğunu bilgimiz nitro kullanmak daha mantıklı geliyor.
Bu arada geçen hafta BP Euro Diesel aldım. Daha önceleri de BP kullanıyordum. Bir kaç depo da BP Euro Diesel kullanacağım.
Dolum hesabi ile yanilma payi yuksek... tabanca attiktan sonra az daha tutsaniz, veya tabanca az gec atsa 1 litre daha alsa..
O 1 litre, 10litrede %10, 20 litrede %5, 40 litrede %2.5 hesabi sasirtir..
Her tabanca ayni seviyede atmiyor...ve sonucta kullanilan yakiti kullanilmayan yakitla hesaplaniyor...
Emre9110
18/09/2016, 16:21
Dolum hesabi ile yanilma payi yuksek... tabanca attiktan sonra az daha tutsaniz, veya tabanca az gec atsa 1 litre daha alsa..
O 1 litre, 10litrede %10, 20 litrede %5, 40 litrede %2.5 hesabi sasirtir..
Her tabanca ayni seviyede atmiyor...ve sonucta kullanilan yakiti kullanilmayan yakitla hesaplaniyor...
Benim yakıt hesaplamarında en büyük varsayımım bu. Her pompa aynı yerde atıyor diye kabul ediyorum ağzına kadar doldurmayı pek önermedikleri için. Attıktan sonra fazla koyulan yakıt boşa gidiyor deniliyor. Pompa atması için arka planda nasıl bir mekanizma var bilmiyorum. Bilseydim daha net konuşabilirdik.
Üstad iki yakıt arasında 0,02 kuruş farkla toplamda
40×4.04
=161.6
40×4.02
=160.8
161.6−160.8= 0.8 kuruş kar etmişsiniz ki !
Bence fullsave'den den daha temiz olduğunu bilgimiz nitro kullanmak daha mantıklı geliyor.
Bu arada geçen hafta BP Euro Diesel aldım. Daha önceleri de BP kullanıyordum. Bir kaç depo da BP Euro Diesel kullanacağım.
Zafer Bey merhaba,
Yanıldığınız şey şu. Siz iki yakıtıda hesaplarken A noktası ile B noktası arasında aynı yaktığını kabul ediyorsunuz. Halbuki Nitro ile 5.1 lt/100 km yakıyorken fullsave ile 4.8 lt/100 km yakıyor. Bu 100km'de 0.3 lt yakıt demek. İstanbul-Tokat-İstanbul 1700 km. Yani toplamda 5.1 lt yakıt farkı demek. Buda 20,8 TL demek. Sizce önemsiz görülebilir ama bence ekonomi anlamında gözardı edilemeyecek bir rakam.
Ezeldenberi
18/09/2016, 16:43
Emre bey, nitro ile fulsave yarı yarıya karışık test yaptım demişsin o yüzden her ikisi arası net ölçümü tespit edemediğini düşündüğüm için öyle tespite bulundum. Sizce fullsave yakıt tüketimi açısından iyi ise sorun yok. Ancak, çok detaylı bilgim almamakla birlikte, motor içinde ki kurum ve karbon atığı noktasında da nitroyla da eşdeğer ise hiç sıkıntı yok diyebiliriz. Tekrardan teşekkürler.
Kitapcikta sanirim tik ettikten sonra tekrar tetige basin yaziyor.. 2. Tiki dolu kabul ediyor gibi.. o arada bosa giden yakit olmuyor, basinctan, koputken atiyor... 1. Tiktan sonra az beklenir ise, az daha aliyor, hemen tetige basikir ise hemen atiyor.. tabancadan tabancaya, pompaya gore de degisebiliyor tabi.. 5 yildir da kendim dolduruyorum gibi... 1 litre yanilmasi normal ama net hesapta miktara gore 1 litre ciddi fark yaratabiliyor.
Kirmizi isigin, duz zeminde her defasinda ayni seviyede yanma ihtimali, dolum seviyesinden daha dogru gibi...
Ben net hesaplamak istersem, kirmizi isigi baz aliyorum... yapilan mesafede kullanilan yakiti olcuyorum.. yol bilgisayari ile ayni veriyi kullaniyorum gibi... bana bu daha gercekci geliyor..
Ezeldenberi
18/09/2016, 17:50
Gökten bey, hazır buradasınız Avrupada da burdaki gibi aynı istasyonda farklı mazot çeşitleri varmı? Varsa siz hangisini tercih edersiniz. Gerçi aracınız benzinli ama bu konuda ne düşünüyorsunuz.
Var ama aradaki fark turkiyedeki kadar pek de ufak degil, yaklasik %4... turkiyede 2 kurus sanirim, %1 anca.. ve firmalar arasinda da ciddi fiyaf farklari da olabiliyor...
Eurodiesel ile eurodiesel + ( veya + yerine baska isim) 95 ile 95+ arasinda yaklasik %4 fiyat farki var.. bazi istasyonlarda 92 ve asagisi, 97 98 100 vs de var.. ben 98 ve 100 kullandigim oldu..aurica bio yakit var, onun da cesidi cok..
Bu arada araclarimiz (2011 oncesinden emin degilim) b7 dizel ve e10 benzin bio yakit uyumlu...
Turkiyede benzin olarak, bp bin pahalli olani, sanirim, shell in de ucuz olanindan memnun kaldim.. diger firmalari da kullandim ama fark sezmedim...
Bulundugunuz bolgede socar var ise denemenizi tavsiye ederim..
furkankeskin
19/09/2016, 07:06
Valla şehiriçi 20 kuruş yakıyor dizel punto , çok ekonomik
merhabalar;
aracımız 1.4 77hp 8v 2011evo
bayramda ankara'dan konya'ya 90km/h sabit hızla 4,9lt/100km ortalama ile gittik 2 kişi klima kapalı
dönüşte bagaj dolu 3 kişi klima açık 5,2lt/100km ortalama ile döndük 3 kişi bagaj dolu klima açık
klimanın daha çok etki etmesini beklerdim sanırım elektrik destekli
feyzullah
19/09/2016, 20:46
merhabalar;
aracımız 1.4 77hp 8v 2011evo
bayramda ankara'dan konya'ya 90km/h sabit hızla 4,9lt/100km ortalama ile gittik 2 kişi klima kapalı
dönüşte bagaj dolu 3 kişi klima açık 5,2lt/100km ortalama ile döndük 3 kişi bagaj dolu klima açık
klimanın daha çok etki etmesini beklerdim sanırım elektrik destekli
Benzinli araç için güzel değerler yakalamışsınız. Ankara-Konya arasında yol koşulları oldukça iyi. Puntoların klimaları elektrik destekli değil motordan güç alarak soğutma işlemini yapıyor. Klima yakıtı, 100 km.'de en fazla 0.5 lt. etkiliyor.
200 kilometre 35 tl ortalamam 98 kilometre. ayrıca muğla sakar geçidini tırmandım full gaz kesmeden. duz yolda 110 120 bastım. klima kapalı. bana iyi geldi. herkese iyi güvenli sürüşler arkadaşlar.
Ezeldenberi
28/09/2016, 22:43
Ahmet Bey, tüketimi full depo sonrası tekrar full depo şeklinde mi ölçüm yaptınız. Zira bu yüksek hızda bu tüketim çok zor görünüyor ( 17,5 krş)
Evet full depo sonrasi birdaha full aldim. Ama 110 120 basarken ortalama yakit tuketimi 2.0 3.0 arasiydi hafif rampali inislerde 140 lara kadar ciktim ama tabi gaza fazla dokunmuyordum sadece sakara tirmanirken 11.0 leri gordu bana ekonomik geldi. Surus onemli tabiki
Emre9110
16/02/2017, 17:05
Yol bilgisayarı: 6,4 lt/100 km, 27 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 436,7 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 27,13 lt yakıt aldım. 107,47 TL ödedim. 6,21 lt/100 km yakmışım ortalama. 27,85 ortalama hız. Km'ye 0.246 TL
Yol bilgisayarı: 7,7 lt/100 km, 19 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 794 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 56,87 lt yakıt aldım. 265,03 TL ödedim. 7,16 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.334 TL
Zamlardan sonra artık şehir içi soğuk havalarda 33 kuruşları görmeye başladık. Hayırlısı ...
Yol bilgisayarı: 7,7 lt/100 km, 19 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 794 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 56,87 lt yakıt aldım. 265,03 TL ödedim. 7,16 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.334 TL
Zamlardan sonra artık şehir içi soğuk havalarda 33 kuruşları görmeye başladık. Hayırlısı ...
Araç nedir ?
Emre9110
16/02/2017, 22:08
Araç nedir ?
2006 model 1.3 multijet 75 bg active
Araç deposu 45 lt iken 57 lt yakıt alması dikkatimi çekti de, tek seferde değildir sanırım.
Emre9110
17/02/2017, 23:24
Araç deposu 45 lt iken 57 lt yakıt alması dikkatimi çekti de, tek seferde değildir sanırım.
Aynen tek sefer değil 3 sefer :) 175+50+40 TL lik :)
alierkan
27/02/2017, 10:07
Denizli-Antalya arasında yüksüz tek kişi ile bilgisayar 4 - 4.2lt gösterdi, 120-yi pek geçmedim. Geçen ay soğuklarda şehir içi kısa mesafelerde 7lt yi bile görmüştüm.
atifcanozdemir
04/03/2017, 13:14
Kalkışlar agresif, sürüş yerine göre akresif hava sıcaklığı 10 derecenin altında şehiriçi 6.4-6.5.
PUNTO AE 3591
08/03/2017, 15:55
Benim aracım 2011 model alınalı 10 ay oldu ortalamam kışın 8,5 L şimdi ise 8,0 ile 7,9 arası gidip geliyor. otoban çıkıp 110 120 arası yapınca ortalama düşüyor. sadece cumartesi pazar kullanıyorum. acaba daha düşermi aracım 102 bin km yeni oldu 97 binde tiriger zincir seti değişti ve bakımlar yapıldı. hiç bir sıkıntı yok sanırım. bende çok yaktığını düşünüyorum. yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım.
Fatih9sekiz
08/03/2017, 17:10
Benim aracım 2011 model alınalı 10 ay oldu ortalamam kışın 8,5 L şimdi ise 8,0 ile 7,9 arası gidip geliyor. otoban çıkıp 110 120 arası yapınca ortalama düşüyor. sadece cumartesi pazar kullanıyorum. acaba daha düşermi aracım 102 bin km yeni oldu 97 binde tiriger zincir seti değişti ve bakımlar yapıldı. hiç bir sıkıntı yok sanırım. bende çok yaktığını düşünüyorum. yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım.
Merhablar, Batu bey
benim araç 2009 model 1.3 mj 75 lik , 160 binde geçen hafta bende trigeri değiştirip vs. bakımları yaptırdım. rakamlar benimde sizinkine yakın 6,5 ile 7,5 arası oynuyor. istanbul içi artık bu değerlere sabit kalacak gibi , 3 üncü vitesden yukarı çıkamıyorsun, hızlanıp 100-120 arası gidebiliyoruz buda ancak 10 dakika sürüyor sonra yine trafik kısacası çile , kalkışlarda ve duruşlar çok nazik davranırsanız biraz daha düşebilir, trafikde beklerken rolanti de bile ortalama yakıtın arttığını görüyorum 1 er puan gerisini siz düşünün.
vdemirtas
30/05/2017, 17:02
2010 1.4 fire active otomatik 8.5 lt yakıyor ortalama şehir içinde kullanıyorum genelde, 45-47 krş yakıyor, uzun yolu test etmedim, bana pek normal gelmiyor ama yetkili servis normal dedi. aynı araçtan aynı modelden kullanıcı arkadaşlar varsa detayları konuşabiliriz.
Emre9110
16/06/2017, 20:22
Yol bilgisayarı: 6,3 lt/100 km, 26 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 696,5 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 42,54 lt yakıt aldım. 184,62 TL ödedim. 6,11 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.265 TL
Uzun süredir yakıt paylaşmamıştım. Havalar ısındı Avrasya Tünelinin açılması ile benim güzergahım da trafik rahatlamıştı taa ki 15 temmuz şehitler köprüsünde çalışma için 2 şerit kapanana kadar. Bakalım depoyu fulledik. Çalışma ne kadar etkileyecek göreceğiz.
stonebridge
17/06/2017, 00:59
Çok eğimli yol klima açık 4,8 Klima kapalı 4,2
Orta eğimli yol Klima açık 4,4 klima kapalı 3,9
Eğimsiz yol Klima açık 3,8 Klima kapalı 3,4
(Hız 90 Devir 2000 RPM) - (Klima dijital çift iklimlendirmeli ve 22 dereceye ayarlı) - (5w-30 Mobil 1 ESP ve Yakıt Shell V Power Nitro) - (Araç 0 km alındı verdiğim bilgiler genel nitelikte olup aracım şuan 2013 model 130.000 km'dedir.)
Saygılarımla.
stonebridge
17/06/2017, 01:00
Ayrıca değerler Pompa değeridir Yol bilgisayarı 0,3 sapma yapıyor. Araç 2 kişi hafif bagaj olarak bilinsin.
Saygılarımla.
2007 model 1.3 75lik 220 binde bakimlarini hic eksil etmiyorum okul zamanlari arac hep sehir ici ve yokuşlu yollar araç 5.7 gosteriyor. Havalar ısındı fulleyip denemek lazim.
halilimo
17/06/2017, 04:53
Çok eğimli yol klima açık 4,8 Klima kapalı 4,2
Orta eğimli yol Klima açık 4,4 klima kapalı 3,9
Eğimsiz yol Klima açık 3,8 Klima kapalı 3,4
(Hız 90 Devir 2000 RPM) - (Klima dijital çift iklimlendirmeli ve 22 dereceye ayarlı) - (5w-30 Mobil 1 ESP ve Yakıt Shell V Power Nitro) - (Araç 0 km alındı verdiğim bilgiler genel nitelikte olup aracım şuan 2013 model 130.000 km'dedir.)
Saygılarımla.
Fiat gorse bu degeri arabayi geri alir. Fabrika verilerini bile geride birakmissiniz. Ruzgar arkadan esiyordu heralde:D
punto1414
17/06/2017, 09:03
istanbul da mı yakaladınız bu verileri ?
stonebridge
17/06/2017, 12:11
Şehir dışı değerler Ankara - Eskişehir arası / Denizli - Afyon / Bursa - Bilecik / Elazığ-Bingöl arasındaki yıllarca gidip geldiğim güzargahlar.
Saygılarımla.
(Aracımı şehir içi kullanmıyorum.)
Emre9110
29/06/2017, 04:10
Yol bilgisayarı: 6,3 lt/100 km, 26 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 696,5 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 42,54 lt yakıt aldım. 184,62 TL ödedim. 6,11 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.265 TL
Uzun süredir yakıt paylaşmamıştım. Havalar ısındı Avrasya Tünelinin açılması ile benim güzergahım da trafik rahatlamıştı taa ki 15 temmuz şehitler köprüsünde çalışma için 2 şerit kapanana kadar. Bakalım depoyu fulledik. Çalışma ne kadar etkileyecek göreceğiz.
Yol bilgisayarı: 7,0 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 211,0 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 11,64 lt yakıt aldım. 50,75 TL ödedim. 5,52 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.24 TL
Not:Bence pompanın attığı yerde bir sıkıntı var. Bu ortalama hız ile bu değer imkansız.
İstanbul-Tokat Bayram verileri (4 kişi gırtlak bagaj %20 klima açık) yarım saat kadar Tokat şehir içinde gezildi.
Yol bilgisayarı: 4,9 lt/100 km, 74 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 754,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre:39,64 lt yakıt aldım. 175,61 TL ödedim. 5,25 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.232 TL
Tokat-İstanbul Bayram verileri (Sadece şoför olarak ben 2 sırt çantası bagaj %40 klima açık) sadece şehirdışı verisi.
Yol bilgisayarı: 4,9 lt/100 km, 88 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 782,5 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre:42,09 lt yakıt aldım. 182,67 TL ödedim. 5,38 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.233TL
Yol bilgisayarı: 7,0 lt/100 km, 20 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 211,0 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre: 11,64 lt yakıt aldım. 50,75 TL ödedim. 5,52 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.24 TL
Not:Bence pompanın attığı yerde bir sıkıntı var. Bu ortalama hız ile bu değer imkansız.
İstanbul-Tokat Bayram verileri (4 kişi gırtlak bagaj %20 klima açık) yarım saat kadar Tokat şehir içinde gezildi.
Yol bilgisayarı: 4,9 lt/100 km, 74 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 754,6 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre:39,64 lt yakıt aldım. 175,61 TL ödedim. 5,25 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.232 TL
Tokat-İstanbul Bayram verileri (Sadece şoför olarak ben 2 sırt çantası bagaj %40 klima açık) sadece şehirdışı verisi.
Yol bilgisayarı: 4,9 lt/100 km, 88 km/h ort hız. depoyu pompa atana kadar fulledikten sonra 782,5 km gitmişim. Yakıt Shell Nitro.
Hesaplamalarıma göre:42,09 lt yakıt aldım. 182,67 TL ödedim. 5,38 lt/100 km yakmışım ortalama. Km'ye 0.233TL
Kullanilmis yakit kullanilmamis yakit ile hesaplaninca olabilir...
Gercekte 200km de 5l/100 km mesela, 10 /itte kullanmistir..
Dolumda eger 10 litre almadiysaniz..
8 alsa hesap 4
9 alsa hesap 4.5
11 alsa 5.5
12 alsa 6lt/100 lm cikardi..
ama ortalma 5... Az miktarda yanilma daha yuksek olabilir.. 40 litrede 2 litre daha az etkiler..
Ve gercek tuketumden eksik miktar bir sonraki dolum hesabinda da bu sefer gerecek tuketimi de fazla gosterir..
dün geldim yoldan. cruise kolunu taktırıp deneme fırsatım oldu. iki kişi ile bagaj ve arka koltuk eşya dolu. 500 km. ortalama hız 95. ortalama tüketim 4.5 litre. 1.3 75 dizel GP
ondermurat
13/07/2017, 18:16
dün geldim yoldan. cruise kolunu taktırıp deneme fırsatım oldu. iki kişi ile bagaj ve arka koltuk eşya dolu. 500 km. ortalama hız 95. ortalama tüketim 4.5 litre. 1.3 75 dizel GP
Eğer yol bilgisayarında ortalama 95km/s yazdıysa hayli hızlı gelmişsiniz, ortalama ibrede genelde 120-130'u görmüşsünüzdür. Belki biraz daha sakin kullanımla daha az yaktırabilirdiniz. Dizel için yine de güzel bir ortalama tabi.
Emre9110
05/09/2017, 17:32
Aranızdan puntomu satarak ayrıldım. 308 t9 otomatik aldım. Ancak 2. haftamda kaza nedeniyle bayrama ikame araç ile gittim. Burası bu veriyi paylaşmak için doğru olmasa da en azından birilerine fikir verir belki diye paylaşıyorum.
İkame ara. renault megane 2017 1.5 dci 90 hp joy donanım 6 ileri vites. 16" 205/55/16 turanza lastikler vardı.
%10 şehir içi %90 şehir dışı kullanıldı. 30 km kadar 600m rakımdan 1500m rakım'a tırmanıldı. Araç her zaman 4 kişi klima 2. seviyede sürekli çalıştı bagaj orta dolulukta idi. Araç 1000 km de idi 3000 km de teslim ettim. Bilgisayarına göre 4.6 lt hesabıma göre 4.9 lt yaktı. Bence çok çok ekonomik bir araçtı.
kaaria01
05/09/2017, 18:00
Bende GP bayramda yaptığım değerleri paylaşayım istedim fotoğrafladım. Kullandığım yağ castrol magnetec c2 start stop. 1.3 multijet 2013 model aracımla ortalama 3,7 yaktık.Hesaplamalarıma göre 130-140 lira mazot yaktı.750 km yolda 88 km ortalama hız ile bu veriler elde edildi.
kaaria01
05/09/2017, 18:06
Buda ortalama yakıt tüketim fotosu.
Ezeldenberi
05/09/2017, 18:13
Ergün hocam, maşallah diyelim. Klima da açık ise bu ortalama hıza ve yük durumuna göre harika tüketim değerleri yakalamış sınız. Tabiki şoför faktörü çok etkili, ama en önemli erken motorun kanı yağ;)
kaaria01
05/09/2017, 18:14
Bir kaç bilgi daha vereyim arkadaşlar. Maalesef buji lambam yanıyordu yaptırmadan çıktım yola(dönüşte yaptıracağım için) lastiklerim michelin crosclimate ebatları 185/60/r15 88. Ayrıca bağaj dolu hiç boş yer yoktu. Araçta 2 yetişkin 1 çoçuk(pusetli) ve klima 1. derecede çoğunlukla açıktı.(gündüz sıcağı yolculuk malum sıcak çocuk var cam açamıyoruz) Ben Maşallah diyorum Allah kimseye kaza bela göstermesin.
kaaria01
05/09/2017, 18:24
Zafer hocam yağ sizin öneriniz,sağolun.
feyzullah
05/09/2017, 21:01
Son bir ayda 3600 km. Yapmışım tatil boyunca. Tam hesaplama fırsatı bulamadım ama km.de 20 kuruş civarı yaktığını tahmin ediyorum. Cc açık 100 km. Sabit kullandım ağırlıklı olarak. Yer yer gazlama oldu tabi
stonebridge
05/09/2017, 21:04
Harika değerler peki ergün hocam yol durumu nasıldı eğim olarak. Tırmanış yada iniş mi yada düz mü. :)
Birde ikame araç kullanan emre bey renault motorlar zaten yakıt olarak genelde 0.5 litre 1.3 multijetin altında oluyor. Bence bu durum ağırlıklarla alakalı. 1.3 Multijet 2 kişi orta bagaj da iyiyken. 4 kişi full bagajda yakmaya başlıyor. Renault 1.5 olduğundan dolayı bu durumu karşılıyor diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
bi veride ben paylaşayım
g.punto 1,3 m.jet 75hp istanbul kastamonu cide arası 3 kişi ve dibine kadar yüklü klima genel olarak kapalı toplam gidilen yol 500 km seyahat süresi 8sa:24dk ortalama hız 58 km ortalama yakıt 4,2lt yolun son 50 kmsi kıvrımlı ve virajlı berbat bi yol olduğundan 2. - 3. vites aralığında kullanıldı oraya kadar yaptığım 450kmde 3,7lt ortama gösteriyordu
dönüşte yük nispeten az klima full açık yine 3 kişi ama bu sefer bolu tüneli kapalı olmasından sebep dağ yolundan ve arifiyeye gelmeden otobanın kapalı olmasından dolayı bol trafikli bi geri dönüş yaşadığım için ortalamada biraz fazla çıkardı gidilen yol 523km seyahat süresi 9sa:55dk ortalama hız 51km ve ortalama tüketim 4,9lt verisini aldım
genel olarak memlekette yaptığım ş.içi yol ile birlikte karma toplamda ise seyahat süresi 26sa:08 dk gidilen yol 1136km ortalama hız 43km ortalama tüketim 5,0lt
salih8837
05/09/2017, 21:52
.
Burakbyc
05/09/2017, 22:50
1.4 fire active şehiriçi (Ankara) 7.9 lt.
Şehirlerarası 6.4 lt.
Honda jazz 3. Nesil
Şehiriçi (Ankara) 5.3 lt
Şehirlerarası 4.8 lt
kaaria01
06/09/2017, 06:29
Harika değerler peki ergün hocam yol durumu nasıldı eğim olarak. Tırmanış yada iniş mi yada düz mü. :)
Birde ikame araç kullanan emre bey renault motorlar zaten yakıt olarak genelde 0.5 litre 1.3 multijetin altında oluyor. Bence bu durum ağırlıklarla alakalı. 1.3 Multijet 2 kişi orta bagaj da iyiyken. 4 kişi full bagajda yakmaya başlıyor. Renault 1.5 olduğundan dolayı bu durumu karşılıyor diye düşünüyorum.
Saygılarımla. Dönüş yolumdu Kütahya-Adana yalnız giderkende aynı verileri yakaladığımı söyleyebilirim. Yolumda düzlükte vardı. 20 rakımdan 1500 rakımda vardı. Giderken ortalama hızım 91 yakıt tüketimi 4.0 idi. Bagaj dolu ve klima açıktı. Yine aynı miktarı yaktığımı düşünüyorum ortalama hız değerini göz önünde bulundurursam.
Ezeldenberi
06/09/2017, 09:43
Ergün bey, kullandığınız yakıtı sormayı unuttuk. Mazotta en büyük etkenlerden biri.
Merhabalar
Bende bursa izmir arası seyahatim oldu ve verilerimi paylaşmak istedim. aracım 2008 6 ileri 1.3mj 90 hp biraz modifiyeli 205.40.17 jant lastik var.
gidiş geliş ortalama 4.7 yakıt sarfiyatı oldu. klima %65 açıktı yollar uygun olduğu sürece 120-140 arası seyahat ettim .
araçta 3 kişi ve ful bagaj vardı. shell kullanıyorum çekişi iyi ve sessiz, bp den almıştım daha önce aynı verimi alamadım .
kaaria01
06/09/2017, 20:13
Ergün bey, kullandığınız yakıtı sormayı unuttuk. Mazotta en büyük etkenlerden biri. Shell'den alıyorum nitro dizel. Araç başka istasyon görmedi.
ottomanturk06
06/09/2017, 21:18
Kimse lpgli araç kullanmıyor sanırım forumda :)))
Kimse lpgli araç kullanmıyor sanırım forumda :)))LPG candır benzin canan [emoji2] benim ortalama km de şehir içi 24 Kr yakın mesafe yolculuk çok sıkışık olmayan trafik bana fazla gibi geliyor ama bilemedim
Merhaba;
Benım aracım 2011 punto evo 1.4 Dynamic modeli. yaptıgım testlerde 100 TL benzin ile 210 Km yol gidiyor. benzin LT fiyatı da 5,29 idi. boyle hesaplayınca 0.47 Kuruş yaktıgı bellı oluyor. 6 aydın bu aracın sahıbıyım aracı cok sevdım satmak ıstemıyorum lpg ye donecegım bu hafta... ne kadar yakar sızce lpg de ?
feyzullah
01/11/2017, 13:47
Merhaba;
Benım aracım 2011 punto evo 1.4 Dynamic modeli. yaptıgım testlerde 100 TL benzin ile 210 Km yol gidiyor. benzin LT fiyatı da 5,29 idi. boyle hesaplayınca 0.47 Kuruş yaktıgı bellı oluyor. 6 aydın bu aracın sahıbıyım aracı cok sevdım satmak ıstemıyorum lpg ye donecegım bu hafta... ne kadar yakar sızce lpg de ?
Ortalama 25-30 kuruş arasında değişir tüketiminiz. Bu arada Lpg fiyatlarında 10 kuruş artış olacakmış.
Ortalama 25-30 kuruş arasında değişir tüketiminiz. Bu arada Lpg fiyatlarında 10 kuruş artış olacakmış.
Evet haberlerde gordum cuma gunu gecerlı olacakmıs.
mtlplt04
13/11/2017, 03:30
2011 evo dynamic 1.3 mjet euro5 hız sabitleyici acık 110 km hızla ankara kütahya arası 3,9 yaktı. tabi tek kişi tek valiz ile :)