Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Sayfa :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
ugurozer
01/07/2008, 11:05
bu benzin fiyatlarıyla hic keyif alınmıyor abi hic!
mustafaf
01/07/2008, 11:18
dun petrole gıttım mazot almaya.en son aldıgımda 3.31ytl dı.dun 3.21ytl den aldım.cok mutlu oldum valla :)
Geçen hafta Bursa'ya 5.4 ortalamayla gittim, 5.5 ortalamayla geldim. Sonra Kastamonu'ya, yol pek iyi olmadığı için, 6.3 ortalama ile gittim ve geldim... ;)
tolgaank88
01/07/2008, 16:25
buyuk ihtimal bu akşam tekrar alanyaya gidicem,ölçümleri buraya yazarım tekrardan...
FoR_ReaL
01/07/2008, 19:41
Geçen hafta Bursa'ya 5.4 ortalamayla gittim, 5.5 ortalamayla geldim. Sonra Kastamonu'ya, yol pek iyi olmadığı için, 6.3 ortalama ile gittim ve geldim... ;)
kastamonu memleket mi ?
tempesty
02/07/2008, 01:49
Litresi 1,69 ytl den 42 litre 70 ytl ile Ankara şehiriçinde toplam 500 km ve km.de yani 14 ykr.
şekerlioğlu
02/07/2008, 02:47
valla ben, her seferinde elli milyonluk benzin alıyorum.böylence benzin fiyatının artması,beni hiç etkilemiyor.:bash:
KaMiKaZe
02/07/2008, 10:15
Litresi 1,69 ytl den 42 litre 70 ytl ile Ankara şehiriçinde toplam 500 km ve km.de yani 14 ykr.
lpg nin gözünü seviyim :D
mustafaf
02/07/2008, 10:23
ıkı gun once 60 YTL'lık mazot almıstım.lıtresı 3,21YTL den. toplamda 350km. yol yaptım.yol bılgısayarında 5.4lt./100 km. gosterıyordu...ıkı kere adanaya gıttım geldım asagı yoldan.gerısı sehır ıcı...
mimarchi
02/07/2008, 21:38
Ben bir depo ile 500 km yi hala geçemedimm :(Birde çok az yakar denilmiyor mu sinir oluyorum 100 km.de 7,5 lt den en fazla 7.2 ye düştü...
ugurozer
02/07/2008, 22:31
araba surmeyi ve aracınıza alıştıkca tuketim dusecektir. Bu gibi iddialarda bulunan kız arkadaşlarım oldu yanlarına oturup bi bakayım dedim nasıl suruyor, allahım gitmek icin gaza abanılıyor yavaslamak icin gaza abanmış ayak çekilip frene abanılıyor fazla yavaslayan araca biraz hız kazandırmak icin frenden kalkan ayak tekrar gaza ...... kısır dongudur gidiyor :)) ayagınızı pedallara deydirerek ve hic bir pedala basmadan arabayı surmeyi ogrendiginiz zaman dusecektir eminim :)
mimarchi
02/07/2008, 22:41
ben mümükün mertebe şurda okuduklarım dogrultusunda hareket etmeye çalışıyorum.Gaza ayagımın altında yumurta varmış gibi basıyorum :p bir tek yokuşlarda gaza sonuna kdr basıyorum yoksa araba resmen durdu duracak.(Geçenlerde arnavutköy yokuşlarında araçta toplam 4 kişiydik araba zor gitti.)Ama yinede süper kullanıyorum demem mümkün değil sonuçta 2,5 aydır trafikteyim :) Canavar mıyım?yok canım :)
ugurozer
03/07/2008, 00:31
:)) son gaz yerine işte usenmeyip bir dusuk vitese alsanızda ceyrek gazla cıksanız su rampaları daha iyi olur :)
CesSpOoL
03/07/2008, 09:54
Yol bilgisayarından sadece gidilen km yi söylüyorum 288 KM alınan yakıt 75 YTL 26Ykr/KM : (
makineman
03/07/2008, 12:44
Bugün depoyu doldurdum. Her seferinde aynı pompadan alırım ve pompa atınca doldurtmayı keserim. En iyi ölçüm metodu bu bence. 41,29lt eurodizel aldı. Gidilen yol 847km. Bunun çeyrek deposu şehir dışı ama inişli çıkışlı yoldu. Kalan şehir içi. Buna göre ort. tüketim 4,87 lt çıktı. Yol bilgisayarında ort. tüketim 4,8 ; ortalama hız 44 km/s yazıyordu. Bence fena değil.
ugurozer
03/07/2008, 14:24
Bugün depoyu doldurdum. Her seferinde aynı pompadan alırım ve pompa atınca doldurtmayı keserim. En iyi ölçüm metodu bu bence. 41,29lt eurodizel aldı. Gidilen yol 847km. Bunun çeyrek deposu şehir dışı ama inişli çıkışlı yoldu. Kalan şehir içi. Buna göre ort. tüketim 4,87 lt çıktı. Yol bilgisayarında ort. tüketim 4,8 ; ortalama hız 44 km/s yazıyordu. Bence fena değil.
kesinlikle muhtesem degerler. yol bilgisayarının tutarlılıgına bittim dogrusu benimki ortalama 0.6 L sasiyor :) aracınız duz vitesmi otomatik ise hangi modda kullanıyorsunuz?
makineman
03/07/2008, 14:57
kesinlikle muhtesem degerler. yol bilgisayarının tutarlılıgına bittim dogrusu benimki ortalama 0.6 L sasiyor :) aracınız duz vitesmi otomatik ise hangi modda kullanıyorsunuz?
Aslında bir önceki depoda yol bilgisayarı 0,2 lt az gösteriyordu bu sefer fark biraz daha da azaldı. Aracım düz vites ama ben yine de ekonomik modda kullanıyorum :)
aynı motor 3000km uzun yol yaptım 4.87 ye yaklaşmak hayal gibi.. istanbuldan adanaya yakıt harici durmaksızın yol aldım ortalama 5,2 görebildim en düşük değer.. hele ki şehir içinde tebrik ediyorum.. 44 ortalama hız ve bu değerler mükemmel.. hiç kasis olmayan, 50km/h dalga yeşil ışık sistemi olan, bütün sürücüleri bilinçli, yolda bakım çalışması olmayan, yola zart diye çıkan dengesizlerin olmadığı, hiç kedi köpek kuş yaşamayan bir şehirde yaşadığınız için şanslısınız.. :)
ugurozer
03/07/2008, 17:39
Aslında bir önceki depoda yol bilgisayarı 0,2 lt az gösteriyordu bu sefer fark biraz daha da azaldı. Aracım düz vites ama ben yine de ekonomik modda kullanıyorum :)
km ilerledikce fark kapanıyor olmasın :) aracınız kac km de?
Auto engineeR
03/07/2008, 18:01
geçen haftasonu niğdeye gidip geldim. klimasız, camlar yarıya kadar açık, 2 kişi, yarım bagaj. ankarada yğun trafiklere yakalandım. kurtuluştan çıkıp niğdeye wardığımda ort tüketim 4.3tü. ordan çıkıp kurtuluşa geri döndüğümde yine 4.3 oldu :)
genelde 90la gittim 6. witeste ender olarak 100e çıktığım we 80e düştüğüm oldu.
ankaradan niğdeye giderken şehiriçinden kurtulduktan sonra 2. werileri de sıfırladım. niğdeye wardığımda o da 4.1 gösteriyordu (ort hız 81 km/saat). bence fena değil ne dersiniz?
tolgaank88
03/07/2008, 18:11
alper super bence...bende az once geldim alanyadan...giderken evin önunde sıfırladım,alanyada otelin onunde durdugumda 505 km olmuştu,ortalama yakıt tuketimi 5.8 lt ortalama hız 101 km deydi...donerkende aynı şekilde sıfırladım yol 509 km surmus ortalama hız 99 km ve ortalama tuketim yine 5.8 i gosteriyordu...araçta 2 kişiydik ve ufak bi valiz vardı,klima hep açıktı,manuel klima genellikle 2. seviyedeydi,arasıra 3. seviyede kullandım...şimdi benimde bi kaç sorum var :)
1)bizim araçlarda yokuş inerken gaza hiç basmayınca veya vitesi boşa atınca ortalama tuketim 2 lt gosteriyor...0 olması gerekmez mi???
2)yolu bilen arkadaşlar için,donus yolundaki dağ yolunda ortalama hız 90 km civarındaydı ve genellikle 5. vites,nadiren 4. vitestete kullandım,araç hiç bayılmadı,çok yuksek devirlerede çıkmadım,ama bu donemde ortalama yakıt tuketimi 6.7 lt gibi çok yuksek değerlerdeydi...neden???
Auto engineeR
03/07/2008, 18:55
tolga ortalama hızın baya yüksek sayılır. hızlı gelmişsin anlaşılan :D ona göre tüketim gayet iyi olmuş bi de klima açık. bnm ortalama hızım o ciwarda olduğunda (100 ciwarı,yol bilgisayarında), tüketimim 6.0-6.2 ciwarı oluyor
2L muhabbeti çok konuşuldu ewet 2 gösteriyor ama aslında 0 yakıyor, 0 yazması gerekir.
dağ yolu demişsin sürekli yokuş tırmandıysan gayet normal, bn de antalyadan çıkınca dağları tırmandıktan sonra 7 küsürleri bile gördüm ortalama :D sen sanırım konya yolundan gelmişsindir, ben afyon üzerinden geliyorum
Bu aralar herkes Antalyacı. Ben de yarın gece veya C.tesi sabah Kemer' e doğru yola çıkıyorum. Sabredebilirsem ben de ekonomik gitmeyi planlıyorum. Afyon istikametini tercih ediyorum ben de.
tolgaank88
03/07/2008, 19:29
evt alper konya tarafından gittim ben...emre abi dediğin gibi antalya için afyon yolu daha kısa,alanya içinse konya yolu daha kısa...
geçen haftasonu niğdeye gidip geldim. klimasız, camlar yarıya kadar açık, 2 kişi, yarım bagaj. ankarada yğun trafiklere yakalandım. kurtuluştan çıkıp niğdeye wardığımda ort tüketim 4.3tü. ordan çıkıp kurtuluşa geri döndüğümde yine 4.3 oldu :)
genelde 90la gittim 6. witeste ender olarak 100e çıktığım we 80e düştüğüm oldu.
ankaradan niğdeye giderken şehiriçinden kurtulduktan sonra 2. werileri de sıfırladım. niğdeye wardığımda o da 4.1 gösteriyordu (ort hız 81 km/saat). bence fena değil ne dersiniz?
Alper bence oldukça güzel.Demekki şehir dışı tüketimin 4.1lt/100km
Eski değerlerini hatırlayınca mükemmel de diyebiliriz:)
2-3 gün önce lpg taktırdım.bugün ölçtüm 20 ykr lik gaz yakmışım şehiriçinde.Ama sadece 56 km yol katettim.belki ilk defa dolum olduğu için biraz yüksek çıkmış olabilir.daha sonra tekrar ölçüp buraya yazacağım.bir de burda gazın fiyatı 1,930 ytl
sevda-erhan
08/07/2008, 13:15
arkadaşlar alalı 3 hafta oldu 2. el aldık. 8,1 yakıyor şehir içinde aldığımız arkadaş 7,6 dan fazla yakmadığını sölemişti vede sakin kullanmamıza rağmen böyle yakıyor biz çok fazla yaktığını düşünüyoruz...
KaMiKaZe
08/07/2008, 14:35
Haftasonu düğün için ankaradan giresuna gidip geldim. Araç 4 kişi arabanın hali malum yay jant lastik ekstra yük :D Giderken birkaç yer hariç 100km ile gittim klima açık gittim gelirken biraz daha süratli geldim klimayı pek açmadım. Yol bilgisayarında ortalama hız 89 km gözüküyor bu hıza ankaradan çıkış ve giriş dahil hatta giresunda şehir içinde yaptığım 100 km lik gezide dahil. Toplam 1400 km de 4.9lt /100km yaktı. Aracın 4000km de olduğunu düşünürsek gayet iyi değerler olduğunu düşünüyorum.
Bu arada 6. vitesin bir işe yaramadığını söyliyen veya 6.vitesi olup kullanmayan değerli arkadaşlar için biraz daha düşünmelerini tavsiye ederim. 6. vites kullanıldığında devir düştüğü için hem yakıtı hem sesi azaltıyor. 100km/h ile giderken devir aşağı yukarı 1800-1900rpm civarında seyrediyor, buda turbonun verimli hattı üstünde, turbo yüzünden oluşacak lagı saymazsanız 6. vites sollamalarda bile yetiyor.
tolgaank88
08/07/2008, 15:48
6. vites bi işe yaramıyormu diyolar,6. vites herşey ya,dediğin gibi motor devrini dusurdugu için hem araç bağırmıyor,hem yakıt azalıyor
6. vitesim olsun 5 milyar borcum olsun :D:D
slm bütün arkadaslar bende alanya yolcusuyum(balayı olayı) bakalım sıfırlıcam yol bilgisayarını ne yakcak gidiş geliş :)
tusunami
08/07/2008, 17:28
hafta sonu istanbul dışına çıktım 250 km gitdiğim yer şehir dışı 6.2 yi gördüm ondan aşağıya inmedi.90 110 arası hızım
MethyLen
08/07/2008, 17:58
Avrupa'nın herhangi bir şehrinde herhangi bir T.C vatandaşı , yakıt ekonomisi konusunda konferans verebilecek durumda şu an. Burada yazılanlardan bunu çıkarıyorum ben :)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene..
toggykaya
09/07/2008, 10:27
lpg taktırdığım aracım 40 ytl lik gaz ile 294 km yol yaptı.. ortalamam 136 krş.. bide uzun yola çıkarsam sanrım 120 ye filan düşecek
lpg taktırdığım aracım 40 ytl lik gaz ile 294 km yol yaptı.. ortalamam 136 krş.. bide uzun yola çıkarsam sanrım 120 ye filan düşecek
kardeş gerçekten çok iyi bir rakam.bende yeni lpg taktırdım ama şehiriçi 20 ykr yaktı.burda gaz fiyatı da 1,930 .lpg yi taktırdığım yere gittim normal dedi.Acaba gaz ayarını da %20 kısdırdım bakalım bundan sonra ne kadar yakacak.
toggykaya
09/07/2008, 17:50
wlla hesap ortada.. gerçi benim işim ve evim arasında pek trafik yok.. günlük ortalama 40 km yapıyorum.. ama ben derimki ustanı sıkıştır bu konuda.. benimde lpg yi taktırdıktan 2 hafta sonra 225 yaktı araba ustaya söyledim normal filan dedi.. biras üsteleyince getir bakalım filan dedi enjectörlerin hepsini değiştirdi ve araba anında 136 lı rakamlara düştü.. normal şehiriçi kullanımda ortalama 170 filan yakması lazım lpg de..
mustafaf
09/07/2008, 18:08
tam yarım depo mazotla sehır ıcı ara sıra klıma acık sekılde 356km. yol yapmısım.yaklasık olarak 0,2ytl / km. yapıyor...
Dizel bitti diyenlere hodri meydan!!! Az önce Ankara-Antalya-Ankara seyahatimden dönmüş bulunmaktayım. Araba ne kadar az yakabilir diye Ankara' dan Afyon' a gidene kadar kastım. Sıkı durun 3,6 lt/100 km ortalama ile Afyona kadar gittim. Sonra yeter bu kadar dedim rampalar dahil 120-130-140 civarı süratlerle seyrederek Antalya' ya vardım. Ortalama 4,2 ye çıkmıştı. Ama sürekli anlık tüketim açıktı. Yokuş aşağılarda iyi saldım arabayı. Yokuş aşağı salarkenki süratleri düzlüklerde güzel korudum minimum rakamlarda tüketimle. Yahu Polatlı' da bir baktım menzile, 80 km civarı yol yapmama rağmen 1200 km daha gidersin diyordu menzilde siz düşünün. Yine mutlu oldum iyi ki dizel almışım. !! Buyrun aşağıdaki foto Ankara' dan giderken Polatlı' yı geçtikten sonra çekilmiştir.
https://img293.imageshack.us/img293/9937/tuketimuf1.jpg
Auto engineeR
09/07/2008, 21:18
wy way emre abi helal olsun ii kasmışsın süper değer :)
buarada sık sık uzun yol yapan biri olarak deneyimlerimi paylaşayım 90 hp multijet için:
eğer ortalama hızınız yol bilgisayarında 80 kmlerde gözüküyorsa (90 ciwarı gittiyseniz) ort tüketiminiz 3.9-4.1 arası değişir. ort hıznız 90 civarı gözüküyorsa (95-100), 4.4-4.6 arası değişiyor. eğer ki 100 civarı gözüküyorsa( radar tehlikesiyle yer yer 99 yer yer 120-130, yeri gelince 170-180) işte o zaman 6 litre civarı oluyor
tolgaank88
09/07/2008, 21:37
emre abi saygıyla eğiliyorum onunde :),gazeteye çıkan bi 307 vardı istanbul antalya parkurunu 3.5lt/100 km olarak tamamlamıştı yanılmıyorsam,valla yakalamışsın neredeyse...
FoR_ReaL
09/07/2008, 22:00
Fiat yetkileri duysun yada okusunda biraz reklam yapsın :) Adamlar sanki babasının hayrına bu işi yapıyor arabası olmayan bile pejonun bu rekorlarını biliyor
Ziyaretçi047
09/07/2008, 22:47
eski puntomla ben de 1200 km menzil görmüştüm
ugurozer
10/07/2008, 15:15
gittiginiz sonbirkac km ortalamalarına gore hesaplanıyor range. ben cok uzun bir duzlugu 6 vitesde90 civarı indigimde yarım deponun 1200 yzdıgını biliyorum :) toplam yaptıgınız yolu ve yaktıgınız L yi yazar mısınız??? :)
Dizel bitti diyenlere hodri meydan!!! Az önce Ankara-Antalya-Ankara seyahatimden dönmüş bulunmaktayım. Araba ne kadar az yakabilir diye Ankara' dan Afyon' a gidene kadar kastım. Sıkı durun 3,6 lt/100 km ortalama ile Afyona kadar gittim. Sonra yeter bu kadar dedim rampalar dahil 120-130-140 civarı süratlerle seyrederek Antalya' ya vardım. Ortalama 4,2 ye çıkmıştı. Ama sürekli anlık tüketim açıktı. Yokuş aşağılarda iyi saldım arabayı. Yokuş aşağı salarkenki süratleri düzlüklerde güzel korudum minimum rakamlarda tüketimle. Yahu Polatlı' da bir baktım menzile, 80 km civarı yol yapmama rağmen 1200 km daha gidersin diyordu menzilde siz düşünün. Yine mutlu oldum iyi ki dizel almışım. !! Buyrun aşağıdaki foto Ankara' dan giderken Polatlı' yı geçtikten sonra çekilmiştir.
https://img293.imageshack.us/img293/9937/tuketimuf1.jpg
Maşallah Emre :)
özendiriyosun Dizele Benide:)
Range' i boşverin arkadaşlar. O sadece Polatlıda yaptığım bir enstantane. Birşeyi belirten bir olay değil. Neticesinde Ankara' da fulleme sonrası sıfırlayarak Ankara-Afyon arası 3,6 litre ortalama ile gitti alet. Antalya' ya da 4,2 ile vardım. Vardığımda yarım depodan birazcık az bir mazot kalmıştı depoda. Afyon-Antalya etabını da Ankara-Afyon gibi kassam yarım depo yeterli gelecekti sanırım. Toplam km olarak seyahatimde 1700 km yapmışım. Yani 500 km de Antalya-Kemer-Kaş-Kalkan vesaire arasında yapmışım 3-4 günde. Ankara' ya geri döndüğümde Ankara' dan çıkarken sıfırladığım Trip B, 5,1 lt gösteriyordu. Ama dönüşte hiç takılmadım ekonomi olayına. Buradan kastım, kasarak en az kaç yakabilirim olayıydı, onu da görmüş oldum. Hiç kasmadan rahat ve makul hızlarda geçen uzun yol seyahatleri sanırım 5,1 - 5,3 arası gerçekleşiyor diye düşünüyorum.
mustafaf
14/07/2008, 11:40
gecen hafta depoyu 144,50 YTL ye doldurmustum.lıtresı o zamanlar 3,21YTL dı :) dun tekrar mazot alırken 746km. yol yapmısım sehırıcı.buda yaklasık olarak 0,192 ytl gıbı bır deger yapıyor...kendı rekorumu kırdım ve sehırıcınde 5.7lt./100km. gosterdı yol bılgısayarı.daha oncesınde sehırıcı 6.5lt./100km. den asagı gostermıyordu. :)
KaMiKaZe
14/07/2008, 14:15
uzun yolda şikayetimiz yok zaten maşşallağı var şehir içindede biz rahat duramıyoruz ondan çok yakıyor :D
EnginBERK
14/07/2008, 14:23
yol bilgisayarinda yakıt tüketimini nasil görüyoruz?
tolgaank88
14/07/2008, 14:27
silecekleri çalıştırdığın kol varya,o kolun en uç (en dış) kısmında bi tuş var,yanılmıyorsam uzerinde trip yazıyor...oraya basarak 6-7 tane opsiyon var yol bilgisayarında gorebileceğin,ordan bakıyorsun...
ya en çok yakıt tüketimini düşük tutmaya çabalamamın sebebi trafik polisleri:busted_b:
şehirler arası yolda radara yakalanacağım diye nerdeyse yolda ki hız uyarılarına da birebir uyacağım.
ya en çok yakıt tüketimini düşük tutmaya çabalamamın sebebi trafik polisleri:busted_b:
şehirler arası yolda radara yakalanacağım diye nerdeyse yolda ki hız uyarılarına da birebir uyacağım.
61km/h ve 63km/h ile iki kez ceza yedikten sonra bende az yakmaya başladım bu gidişle 10 depo sonra cezayı kurtarırım.. :)
bu arada pusuya yatmış kan emici polisleri kınıyorum.. :whip0000:
yuhh bee 61 ve 63 km ye de ceza yazılmazki . bu araba o hızla nerde istersen orda durur ya.
bende trabzonda hızlı gittiğimden değilde gitmediğimden ceza yemiştim.
yanlış park.
hemde ana yolda değil ulusal bir parkta yol kenarına bıraktığım için. tamam yazabilirler ancak aynı yerde aynı arabaya iki defada aynı ceza kesilmezki. kestikleri makbuzun koçan numaraları arasında sadece bir fark vardı.
ugurozer
15/07/2008, 10:54
benimde suana kadar rusvet veremeyip ceza yedigim tek sucum yuksek sesle cevreyi rahatsız etmekmis :)) on camlar 2 parmak acık ses desen acık degil, adamların canı istemesin abi herturlu yazarlar.
şuanada lpg ile 13 kuruş yakıyor
Auto engineeR
15/07/2008, 18:28
geçen hafta halamın grande punto 75 hp dizeliyle ankaradan antalyaya gittik. ben kullandım. 5 kişi (3 ü çocuk) we full bagaj, klima her daim açık. riskli yerlerde 90-100 geri kalanında 110-120 civarı gittim. ankara çıkışından antalyadaki ewe kadar ort 4.7 litre gösteriyordu yol bilgisayarı. gayet iyi bence.benm arabandan az yaktığı kesin :)
buarada 75 hp de yabana atılacak motor deilmiş, uzun yolda da hoşuma gitti, tabi 90lık gibi yapıştırma iwmesi hissedemedim ama gayet iyiydi.
dönüşte de eniştemin yeni leonuyla geldik. yine ben bullandım. 1.6 102 hp. 4 kişi full bagaj. ama neredeyse hiç 100e düşmedim, 120-160 arası değişti hızım. o da ortalama 10-11 litre lpg yaktı 100 kmde. bnm araba bu şekilde 6.5e yakın yakardı. e lpg fiyatıyla eurodizeli kıyaslayınca, bu lpgli leon benim arabadan daha ekonomik oldu !
EnginBERK
15/07/2008, 19:59
yol bilgisayarinda yakıt tüketimini nasil görüyoruz?
bu forumun en büyük eksiği bu sanirim,
daha önceki postlarımda da oldu,
sorduğum sorular çok basit ama cevap veren nedense olmuyor,
herkes kendi havasinda.
aracımı kiralamada kullandığuım için ara sıra uzun yol yapıyor geçen gün bir müşterim antalyaya gidip geldi 1400 km yol yapmış ve tam 300 ylt benzin koymuş.arada şehir içidi kullanmış ortalama km de 220 yakmış oluyo yani bence güsel. :)
FoR_ReaL
15/07/2008, 21:05
silecekleri çalıştırdığın kol varya,o kolun en uç (en dış) kısmında bi tuş var,yanılmıyorsam uzerinde trip yazıyor...oraya basarak 6-7 tane opsiyon var yol bilgisayarında gorebileceğin,ordan bakıyorsun...
herkes kendi havasinda.
Üstteki cevap senin mesajına yazılmış bulamadınmı yoksa ??
tolgaank88
15/07/2008, 21:08
herkes kendi havasinda.
engin ben cevap vermiştim aslında sana
İbrahimKC
15/07/2008, 21:24
herkes kendi havasinda.
Lütfen eleştiri yaparken, biraz daha dikkatli olalım.. Laf olsun diye laf söylemeye çok meraklıyız Türkler olarak..
Senin mesajından tam olarak 4 dakika (dört dakika) sonra Tolga gerekli cevabı vermiş. Kaldıki ben forumda sorulan bir sorunun cevapsız kaldığını neredeyse hiç görmedim.
Gelelim konuyla ilgili mesajıma.
Ben kasarak araba kullanan arkadasları gerçekten tebrik ediyorum ve gıpta ile bakıyorum. Bir çok uzun yolda, ya bizim arkadaslar nasıl bu ortalamaları yapıyorlar diye kasarak başlıyorum yolculuğa ama en fazla 100 km dayanabiliyorum, sonra gene bildiğim gibi devam.. Geçen hafta sonu ankara - adapazarı - ankara yolculuğu yaptım, otobanda genelde 130 -140 ile gittim. rampalarda hız kesmedim, ortalama tüketim 5.7 lt/100 km oldu. Bence gayet iyi..
Ziyaretçi047
16/07/2008, 00:17
ben şehir içi basarsam 7.5 bu kadar modifikasyondan sonra basmazsam 6.5 larda felan. uzun yol deneyemedim malesef.
EnginBERK
16/07/2008, 09:45
:) teşekkür ederim.
Laf olsun diye sormadim, cevap verirken alıntı yapmadan cevap verdiği için hangi soruya cevap verdiğini kestiremedim.
tolgaank88
16/07/2008, 12:13
:) teşekkür ederim.
Laf olsun diye sormadim, cevap verirken alıntı yapmadan cevap verdiği için hangi soruya cevap verdiğini kestiremedim.
neyse sorun halledildiğine gore problem yoktur umarım,bende hemen cevap yazdıgım için ve onceki msj larda soru sorulmadıgı için alıntı yapmaya gerek duymamıştım....başka sormak istediğin sorular var ise motor ile ilgili olarak arda abi (abnew),lpg ile ilgili olarak bora abi (tempesty) 'nin baya bilgiları var,hemen hemen her konuda çok fazla bilgiye ait birden fazla uyemiz var...yazdıgın sorulara cevap verilmemesi bu konuyu bilen kullanıcıların msj gozden kaçrıması olabilir,ki bu gayet normal bişey,eğer bi kaç gun daha cevap alamazsan,soruyu tekrar sorabilirsin...:)
bgl mstf
16/07/2008, 17:30
merhaba arkadaşalr...grande punto t-jet almayı düşünüyorum.acaba yakıtıyla ilgili bilgisi olan varmı..?
merhaba arkadaşalr...grande punto t-jet almayı düşünüyorum.acaba yakıtıyla ilgili bilgisi olan varmı..?
6000km lik ortalamam 6.8lt/100km.Biraz şehir dışı daha çok şehir içi kullanım...
Halook!!!
16/07/2008, 23:48
En son uzun yol yaptığımda gidiş dönüş ortalaması 6.2 lt/100km,sadece dönüş ortalaması 5.7lt/100km yi gördüm ve yaptığım yol toplam 1000km idi.Toplamda 225 YTL lik benzin yaktım ve 1000 km ortalamasına vurunca 225YKR yakmış olduğumu gösteriyor.Ve giderkende gelirkende sürekli klima açıktı.Bence çok ama çok iyi...
EnginBERK
19/07/2008, 00:57
arkadaşlar az önce ilk kez bu silecek kolunun ordaki tuşa basarak anlık yakıt tüketimimi gördüm.
fakat rakamlar beni şaşırttı, sizde nasil bilmiyorum ama genel olarak 2.vites diğer viteslerin 3000devir ve sonrasi olsun 14-20-22'leri gördüm. genelde cok küçük devirlerde bile 6-8-9lt.
aracımın uzun zamandir fazla yakıt tükettiğini düşünen biri olarak bu rakamlar sizce nasıl?
6000km lik ortalamam 6.8lt/100km.Biraz şehir dışı daha çok şehir içi kullanım...
mjet 75 almaya karar verdim ama aklım hala t jet motorda. ben gerçekten bu tüketimleri yakalayabilir miyim bilmiyorum.
arda sen vites geçişlerini nasıl yapıyorsun yani genelde kaç devirde? bu değerler fiatın verdiği değerlerden oldukça düşük?
Painkiller
19/07/2008, 02:11
arkadaşlar az önce ilk kez bu silecek kolunun ordaki tuşa basarak anlık yakıt tüketimimi gördüm.
fakat rakamlar beni şaşırttı, sizde nasil bilmiyorum ama genel olarak 2.vites diğer viteslerin 3000devir ve sonrasi olsun 14-20-22'leri gördüm. genelde cok küçük devirlerde bile 6-8-9lt.
aracımın uzun zamandir fazla yakıt tükettiğini düşünen biri olarak bu rakamlar sizce nasıl?
Bence normal. Hatta birinci vitesle gittiğinde daha da yüksek değerlerle karşılaşırsın. Orada yazan değer bulunduğun viteste ve o anda verdiğin yakıt miktarıyla 100 km yol aldığında aracın ne kadar yakıt tüketeciğidir. 1-2 gibi viteslerde araç çok yakıt harcar. Vites büyüdükçe hıza bağlı olarak araç daha fazla yol alacağından o değerlerin bir anda düştüğünü göreceksin. 5 viteste yokuş tırmanırken gazı zman zman köklediğimde en fazla 12 küsür litre gördüm. Gaza hiç basılmadığında sürekli 2,0 lt değerini gösteriyor.
Ben direksiyon başındayken sürekli anlık yakıt değerlerine göz atıyorum. Yüksek değerleri görünce insan gazdan ayağını çekiyor ve bu da doğal olarak yakıt tüketimimin düşmesine sebep oluyor.
Bu arada ş.urfa-ankara arasındaki yolculuğumdaki tüketim değerlerini paylaşayim;
urfa adana otobanında 110-130 arası hızlarda seyrettim ve adana-pozantıdan sonra ankaraya kadar genelde 90-100 arası hızlarda geldim.
Adanaya geldiğimde yol bilgisayarı 6,3 gösteriyordu. Ankaraya vardığımda 5,5 e düşürebilmiştim. 978 km yol kat ettim. Yaklaşık 200 ytl benzin harcadım. Kilometrede 20,4 ykr yaktım.
Anlık olarak 25lt/100km ye kadar çıkabilirsiniz.Hatta daha fazlasına da çıkılır ama yol bilgisayarı daha fazlasını göstermez.Sakin kullanımla ortalama rahatlıkla yakalanabilir...
mjet 75 almaya karar verdim ama aklım hala t jet motorda. ben gerçekten bu tüketimleri yakalayabilir miyim bilmiyorum.
arda sen vites geçişlerini nasıl yapıyorsun yani genelde kaç devirde? bu değerler fiatın verdiği değerlerden oldukça düşük?
Erkan, yakaladığım değer fabrika ortalamasında.Önceden de belirttiğim gibi sürekli dur kalk yapılarak bu değer kolayca aşılabilir tabi.Ben vites geçişlerini 3000d/d ya yaklaşırken yapıyorum.Genelde 2000d/d larda sabit hızda kullanırım.Ancak arada sırada performanslı da kullanıyorum.Anlık olarak küçük viteslerde limitöre girdiğim olmuştur.
Mjtd 90bg kullandım 2 sene boyunca.Ortalamam 5.4-5.5lt/100km idi 20000km boyunca.Bu değerler fikir verebilir...
EnginBERK
19/07/2008, 09:48
gördüğüm değerler normal o zaman:)?
Halook!!!
19/07/2008, 15:37
Evet normal...
Hele de yokuş çıkarken o yokuş boyunca anlık yakıt sürekli 25lt/100km yi gösteriyor genelde...
darqclown
21/07/2008, 21:47
arkadaşlar, 120hp ile 95hp arasında benzin tüketimi farkı var mıdır? Teknik verilerde 95 için 6, 120 içinse 6,6 L tüketim var diyor ama bu pratikte de böyle midir?
ugurozer
22/07/2008, 10:13
arkadaşlar, 120hp ile 95hp arasında benzin tüketimi farkı var mıdır? Teknik verilerde 95 için 6, 120 içinse 6,6 L tüketim var diyor ama bu pratikte de böyle midir?
sakin kullanımda fark budur ancak seri kullanımlarda fark dahada artacaktır tahminime gore.
sakin kullanımda fark budur ancak seri kullanımlarda fark dahada artacaktır tahminime gore.
kesınlıkle. sakın kullanımda aradakı fark reel olacaktır. ancak serı kullanımda ya allah deyıpte gaza basarsan su gıbı içer :)
Arkadaşlar T-JET imiz 1500 km yi geçti. Şehir içinde (öyle çevre yollarından, ana yollardan 90 a bağlayıp gitmelerle değil) 9-10 lt temiz yakıyor.
ugurozer
22/07/2008, 14:08
90 a baglayıp sakin gittigin halde 9-10 L yakıyorsa çok yakıyor hemde çok çok fazla yakıyor normal mi bu? bence bu koşullarda max 6 L civarı yakmalı 1.4 L ve turbo intercooler motor.
ekleme: :) ha pardon değili gormemişim ben yauu :) ama bence şahlandırmalar yoksa yine çok.
arkadaşlar T-jet Imiz 1500 Km Yi Geçti. şehir Içinde (öyle çevre Yollarından, Ana Yollardan 90 A Bağlayıp Gitmelerle Değil) 9-10 Lt Temiz Yakıyor.
Benzini Kac Oktan Aliyorsun Peki? Ne Kadar Fazla Oktan Okadar Fazla Ucucu Benzin. Yuksek Oktanda Yanicilik Fazla Oldugu Icin Tuketimde %30 Artar
Benzini Kac Oktan Aliyorsun Peki? Ne Kadar Fazla Oktan Okadar Fazla Ucucu Benzin. Yuksek Oktanda Yanicilik Fazla Oldugu Icin Tuketimde %30 Artar
Bu motor bildiğin gibi 95 oktana göre dizayn edilmiş. Biz fiyat farkı olmadığı için ve TR koşullarındaki benzinin olması gerektiğinden düşük oktan değerinde olma olasılığından ötürü, durduk yere detonasyona sebebiyet vermemek için 97 kullanıyoruz. Malum havalar da sıcak, tehlike kış mevsimine göre daha da fazla.
Bu arada yüksek oktanlı yakıt, bilinenin aksine daha az yanıcı ve kalorifiksel enerji değeri de daha düşüktür. Yüksek oktan yakıt kullanımının tek amacı, detonasyon eşiğini ötelemesi ve bununla beraber daha agresif avans değerleri, daha yüksek sıkıştırma oranları ve daha yüksek turbo basıncı kullanımına olanak sağlamasıdır. Dikkat ederseniz ya sıkıştırma oranı yüksek atmosferik araçlarda (örneğin Clio RS, VW 1.6 FSI vs.) ya da yüksek turbo basıncına sahip turbo araçlarda (Evo, STI vs.) yüksek oktan kullanımı fabrika tarafından muhakkak tavsiye ediliyor. Fabrika tarafından 95 de kullanabilirsiniz dense bile, benzinli turbo araba sahibi olup da yüksek oktanlı yakıt kullanmak her zaman çok daha emniyetlidir.
Yüksek oktan benzinin daha uçucu ve %30' a kadar tüketimde artış sağlayacağı iddianda ciddi misin gerçekten??? Bence böyle bir artış varsa, kullanıcı ya "arabada yüksek oktanlı yakıt var" psikolojisi ile gaza yükleniyordur, ya da deposunda delik vardır sızdırma yapıyordur.
ugurozer
22/07/2008, 20:28
emreye yuksek oktanlı benzin konusunda tamamen katılıyorum. Eski tip araclarda avans ayarları otomatik olmadigi icin ve motorlarından oturu ne kadar yuksek oktan kullanılırsa o kadar fazla yakıyor burada dogruluk payı tecrubemle sabittir ancak emrenin dedigi gibi delikten vs kaynaklanmaz, motor benzini laikiyle sıkıştıramadıgı ve yakamadıgı için olur, askerde hergun bir depo benzin tuketen ve cogu kez 98 oktan benzine mahkum edilen birisi olarak torosun %30 dan dahi daha fazla yaktığına her seferinde şahit oldum 98 oktanı. Baya bir ugrasarak emri degistirttim ve çanakkale jandarmada kullanılan aracların artık 95 oktan kullanmasını sagladım :)
Yahu tamam arkadaş ne oktan konusuymus bu yaa....T-JET kaç yakıyor dediler ben de şehir içi 9 un altına inmiyor diyorum. Başkaca da söyleyecek lafım yok bu konuda. Arda nın 6,8 lik T-JET i hiç bilemiyorum. Birgün yanına oturup hangi yollarda nasıl kullandığını kendi gözlerimle görmek isterdim. Eryamanın oralara taşındım taşınalı benim GP de 5 litre yakıyor ama kalkıp da asla diyemem benim araba şehir içi 5 litre yakıyor diye. Çünkü Eryamana gidip gelmek benim gözümde şehir içi değildir mesela.
ugurozer
22/07/2008, 22:17
Yahu tamam arkadaş ne oktan konusuymus bu yaa....T-JET kaç yakıyor dediler ben de şehir içi 9 un altına inmiyor diyorum. Başkaca da söyleyecek lafım yok bu konuda. Arda nın 6,8 lik T-JET i hiç bilemiyorum. Birgün yanına oturup hangi yollarda nasıl kullandığını kendi gözlerimle görmek isterdim. Eryamanın oralara taşındım taşınalı benim GP de 5 litre yakıyor ama kalkıp da asla diyemem benim araba şehir içi 5 litre yakıyor diye. Çünkü Eryamana gidip gelmek benim gözümde şehir içi değildir mesela.
bu ne şiddet bu ne celal herkes herkes ilginç, havalar ısındı boylemi oldu ne anlmıyorumki. İlginç.
Arda nın 6,8 lik T-JET i hiç bilemiyorum. Birgün yanına oturup hangi yollarda nasıl kullandığını kendi gözlerimle görmek isterdim. Eryamanın oralara taşındım taşınalı benim GP de 5 litre yakıyor ama kalkıp da asla diyemem benim araba şehir içi 5 litre yakıyor diye. Çünkü Eryamana gidip gelmek benim gözümde şehir içi değildir mesela.
Emre işte ben biraz senin dediğin gibi Eryaman tarzı yollarda biraz da şehir içi karıştırarak 6-7lt/100km arasını çok rahat tutturuyorum.
Ben hiçbir zaman dur-kalk yaparak 6.8lt/100km yakıyorum demedim.Zaten aracın şehir içi fabrika verisi 8-9lt/100km.Ancak bana göre kesinlikle az yakan bir araç.
90bg lik mjtd ortalamamı hep söylüyorum: 20000km boyunca 5.4-5.5lt/100km.Buna bakarak da karşılaştırma yapılabilir.
Yakıt tüketiminde sürücü faktörü de çok önemli.Ben şehir dışında 15lt/100km ile gidebileceğim gibi şehir içinde de 7lt/100km ile gidebilirim.Yukarıda da belirttiğim gibi kısa mesafede dur-kalk yapılarak 6.5lt/100km yakalamak zaten imkansız.Hatta dizel de bile imkansız...
paranoid
23/07/2008, 03:28
arkadaşlar herkeze merhaba.inşallah bende sizin arnıza katılacağım.almayı düşündüğüm araba "GRANDE PUNTO 5K 1.4 FIRE 77 HP ACTIVE DAB ABS AC (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/grandepunto_fiyat.aspx#)".
- öncelikle sormak istediğim bu arabanın şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi nasıl.en azından fabrika verilerini yakalayabiliyor mu?
- ikinci olarak bu arabayı sıfır alacağım(2009).sizce 2. el mi daha cazip yoksa sıfır mı alayım? 2. el alarak, LPG taktırarak karlı bir iş yapmış olur muyum?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...
arkadaşlar herkeze merhaba.inşallah bende sizin arnıza katılacağım.almayı düşündüğüm araba "GRANDE PUNTO 5K 1.4 FIRE 77 HP ACTIVE DAB ABS AC (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/grandepunto_fiyat.aspx#)".
- öncelikle sormak istediğim bu arabanın şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi nasıl.en azından fabrika verilerini yakalayabiliyor mu?
- ikinci olarak bu arabayı sıfır alacağım(2009).sizce 2. el mi daha cazip yoksa sıfır mı alayım? 2. el alarak, LPG taktırarak karlı bir iş yapmış olur muyum?
Ben şahsen fabrika verilerini yakalıyorum.Hep de yakalamışımdır zaten.
Fire, tüketim olarak sınıfının en cimrilerinden.Tabi sürüş ve trafiğe göre tüketimler farklılık gösterir.
Uygun fiyatlı 2. el tercih ediebilir.Ancak 2-3 milyar için sıfır kaçırılmamalı bence, hayırlısı olsun...
almayı düşündüğün aracın 2009 modeli 23.500 - 24.000 arası ben de olsam 0 alırdım. 0 arabaya binmek ayrı bir heyecan ben bunu bir kere yaşadım inşallah ikincisini de yaşayacağım.
yakış konusuna gelince herhalde sınıfının en düşük yakıt tüketimli arabası donanımı da cabası :)
bu ne şiddet bu ne celal herkes herkes ilginç, havalar ısındı boylemi oldu ne anlmıyorumki. İlginç.
Uğurcum kusura bakma yaa...Çok komik ve saçma bir mesaj olmuş benimkisi ama inan ki yazarken gülerek yazmışımdır. Agresiflik yok yani. Öyle algıladıysan özür dilerim :cool0000:
webercis
28/07/2008, 21:49
1700 km Şehir dışı yol yaptım.Ortalama hız 110-120 km.Toplam 345 ytl benzin yaktı.Litre Fiyatı ortalama 3,50.Yani 95-100 litre.Fazla mı yaktı sizce?
onddoner
31/07/2008, 20:40
arkadaşlar yeni aldıgım T-jet'imin deposunu 2kere full olarak doldurdum ve ilk depo ile ortalama 530km. 2.depo ilede ortalama 510km yol yaptım sizce bu normalmı? ya bende sorun var veya gp'de bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var....
Bence normal..Trafik ve kullanım çok etkili tüketimde.Tabi menzil şehir dışı ise o zaman tüketim fazla denebilir.Ben yarım depo ile normal trafik koşullarında yaklaşık 350km yapıyorum...
Ziyaretçi047
31/07/2008, 22:35
t-jet ile yarım depo 350 km mi. ben dizelle 1 depoyla 700 göremiyorum. :)
Ankara dan Dikiliye gittim, 670 km, 80-90 arası bir hızla gittim, yol bilgisayarı ortalama tüketimi 3,9lt/100 km. olarak gösterdi, yarım depoyu biraz gecti, Dikili de de dolaştım epey 850 km olduğunda ışık yandı, gelirken 90-120 arası geldim, 3 çeyrek depo yakıt tükketim ve yol bilgisayarı 4,8 lt/100 km gösteriyordu, giderken mazotu BP den gelirken PO dan aldım, daha önce Eskişehire giderken de BP den dönüşte OPET ten almıştım, giderken daha az yakıt tüketmiştim, kullanımında etkisi olmakla birlikte bundan sonra sadece BP den mazot alacağım, aracımın yakıt tüketiminden de çok memnunum,
dün gece depoyu fulledim PO Vmax10 litre fiyatı 3,15 idi.. 37 litre yakıt aldım 738 km için 117ytl ödemiş oldum.. kilometre başına 0,158ytl :cool0000: idare eder..
Farkında mısınız dizelin fiyatı 3,42 lerden yine indi aşağı. Devam aynen böyle haydi koçum 3 ün de altına in, kim tutar seni beee.!!
01.18.2008 de ilk depoyu fullediğimde 116ytl ödemiştim sanırım litre fiyatı 2,60ytl idi.. umarım düşüş devam eder birazda devri kasarak depo bitirmek istiyorum.. :)
ugurozer
01/08/2008, 16:53
spekulatorlerin petrol baronlarını costurma cabası ters tepti, fiyatların sapıttıgını goren herkes alternatif enerjiler icin girisim yapınca birden petrol talebi dibe vurdu, şimdi ellerinde kalan stokların degeri iyce dibe vurmasın diye ters spalulasyonlarla ucuzlatmaya calisiyorlar. Bence tekrar 100 doların altına dusecek, keske H2 li araclar elektrikli araclar yaygınlaşsa gunes enerjileri ve ruzgar enerjileri yaygınlassa petrole bagımlılıgımız en aza inse ama nerdeee
dün gece depoyu fulledim PO Vmax10 litre fiyatı 3,15 idi.. 37 litre yakıt aldım 738 km için 117ytl ödemiş oldum.. kilometre başına 0,158ytl :cool0000: idare eder.. 100km de 5 L tuketim degerleri sehirici mi yoksa sehir dışı mı? ve aracın bilgisayarı ne gosteriyordu hatırlıyor musunuz?
yakın zamanda grande punto hybrid çıkarsalarda ne kadar yakıt yakıyoz hesabını bıraksak olmaz mı.. :) 120hp dizel motor ve 80bg lik elektrik motorlu bi GP hayal ediyorum.. Menzil 2000km.. :X
ugurozer
01/08/2008, 18:42
40 hp lik ve menzili 200 km olanını hayal et cunki yakında gelebilir ama digerlerini fazla degil suanda :)
Dizelin fiyatı 2,5 lara inse ben hibrit, elektrikli veya sulu hiçbirşeyi aramam.
ugurozer
02/08/2008, 00:40
isterse 1 ytl ye insin elektrikle gece sarj olan gunduzde 200 km giden bir aracı neden istemeyimki?? biraz pahalı malzemeler kullanarak bir marka elektrik olayını abartmış 4 saniyede 100 km hıza ulaşanını ve 10 dakikada sarj olanını yaratmış ustelik muazzam bir goruntusu var, bundan geçtim bunun 4.de birine bile razıyım 2 saatte sarj olsun 16 saniyedede 100 e ulaşsın hiç problem degil
bu arada bir dusus daha geldi :) eurodiesel 3.06 suan itibari ile :))
isterse 1 ytl ye insin elektrikle gece sarj olan gunduzde 200 km giden bir aracı neden istemeyimki?? biraz pahalı malzemeler kullanarak bir marka elektrik olayını abartmış 4 saniyede 100 km hıza ulaşanını ve 10 dakikada sarj olanını yaratmış ustelik muazzam bir goruntusu var, bundan geçtim bunun 4.de birine bile razıyım 2 saatte sarj olsun 16 saniyedede 100 e ulaşsın hiç problem degil
bu arada bir dusus daha geldi :) eurodiesel 3.06 suan itibari ile :))
Ankara PO VMAX 10, 3,10 YTL gözüküyor. İstanbul' dan birazcık daha pahalı ama olsun...Hurraaaaaaaaaaaa:cool:
Yürrrrüüüü beeeaaaaa
ugurozer
02/08/2008, 21:16
benzindede dusus istiyorum yaa vites degistirmek icin devir kesiciyle beraber debryaja basmak istiyorum senfoni dinlemek istiyorum yaaa :)))
Valla hainliğim tuttu. Dizel araba aldım diye bana kazıklandım muamelesi yapan benzinli arkadaşlara inat benzine zam gelsin istiyorum )))))
Halook!!!
03/08/2008, 01:00
Valla hainliğim tuttu. Dizel araba aldım diye bana kazıklandım muamelesi yapan benzinli arkadaşlara inat benzine zam gelsin istiyorum )))))
Aman hocam ağzını hayra aç gözünü seveyim...
dizelle birlikte benzinin fiyatı da düştü tabiki bi aralar 3.54 e çıkmıştı fiyat şimdi 3.35 buna da şükür :) mazotun fiyatıysa şahane 3.05 :) keşke hep böyle kalsa. daha düşecekse devam edebilir :)
ugurozer
03/08/2008, 01:18
düşecek arkadaşlar düşecekk :) içiniz rahat olsun :)
inşallah dizelden daha dusuk olacak yakında, en azından euro dizelden
arslanbicakci
03/08/2008, 01:21
didimden düzceye gittim. 140 tl depoyu fulledim ışık yanıyordu yola gidecegimi bildigim için depo iyice boşalsındedim 720 kilometre falan tuttu yol ertesin geri yola cıktım ışık yandıgında 870 kilometreydi ibre cogu zaman 90 gittim 100 pek gecemedim deneme için yakıt benim için süper ama izmir otobana girdigimde 160-170 full otomanda gittim deponun 3 ceyregi gitti 150 gecince yakıt 3 kat artıyor arabada yavaş olunca coook ekonomik yaw
mustafaf
03/08/2008, 10:02
heralde artık bende tasarruf yapmayı ogredım :) yol bılgısayarı sehır ıcı kolay kolay 6.5lt/100km. altına ınmıyordu.son 3-4 depodur 5-6lt. arası degerler gosterıyor sureklı :)
Emre, diğer aracı da düşün, bu seni de etkileyebilir:):)
spekulatorlerin petrol baronlarını costurma cabası ters tepti, fiyatların sapıttıgını goren herkes alternatif enerjiler icin girisim yapınca birden petrol talebi dibe vurdu, şimdi ellerinde kalan stokların degeri iyce dibe vurmasın diye ters spalulasyonlarla ucuzlatmaya calisiyorlar. Bence tekrar 100 doların altına dusecek, keske H2 li araclar elektrikli araclar yaygınlaşsa gunes enerjileri ve ruzgar enerjileri yaygınlassa petrole bagımlılıgımız en aza inse ama nerdeee
100km de 5 L tuketim degerleri sehirici mi yoksa sehir dışı mı? ve aracın bilgisayarı ne gosteriyordu hatırlıyor musunuz?
biraz geç cevap veriyorum kusura bakma.. %50 karışıktır ve yarısında da klima açıktır.. tam emin değilim ama 5 in üstündeydi.. bilgisayar biraz fazla ölçüyor genelde 0.2-0.3 fark oluyor.. bi de kırmızı ışık yandığında bende 9lt yakıt kalıyor sanırım şamandıra ayarı ile ilgili bilemiyorum..
Arkadaşlar,
devamlı depoyu boşaltım tam dolduruyorum. ekteki resimde yakıt dökümü var. şehir içi (aslında çok tam şehir içi sayıldaz, 10 dakkaikalık yolda gidiyorum, anlayacağınız normalden çok daha fazla yakıyor, bazen anlık 12-13 lt görüyorum). ancak tahmini 1 Depo ile gidilecek mesafeye baktığınızda 850-900 km ler görülür, bular şehir dışı uzun yol. Sonuç, ben çok memnunum. :)
GANDALF tebrik ediyorum üşenmeden hepsini yazmışsın.. :) yakıtı nerden alıyorsun?
Auto engineeR
03/08/2008, 20:06
bgn kurtuluş kıbrıs caddesinden saat 13 e doğru çıktım. beytepe kampüsüne geldim. 18.2 km. ortalama 5.3 litre. (beytepe için baya bi yokuş çıkılıyor). ordan dönüşüm de geri kıbrıs cad a 17.4 km. ortalama tüketim 3.4 litre. ciddi kastım giderken 80-90 (6. wites) gelirken 75-80 (5. we 6.wites) eskişehir yolunda.
nasıl tüketimler arkadaşlar ? fazla yakıyor diyordum fena deil gibi :)
tolgaank88
03/08/2008, 21:08
alper beytepe seferlerine devam sanırım :D:D
bu arada muhteşem yakmış diyebilirim,umarım bu sene bu ortalamaları tutturabilirim ama sabah erken saate ders konulunca trafiğin yogunlugundan dolayı imkansız sanırım...ortalama gerçekten çok güzel,tebrikler...
ugurozer
03/08/2008, 21:57
Farkında mısınız dizelin fiyatı 3,42 lerden yine indi aşağı. Devam aynen böyle haydi koçum 3 ün de altına in, kim tutar seni beee.!!
3.42 lere kadar çıkmış mıydı yaaw arkadaşlar??
3.42 lere kadar çıkmış mıydı yaaw arkadaşlar??
Çıkmıştı Uğur.O zamanlar benzin de 3.60 lara gelmişti.Depoyu bugün doldurttum.Litre fiyatı 3.36YTL (95 oktan )
ugurozer
04/08/2008, 00:37
yarın tahminime gore benzin fiyatı tekrar dusebilir 3.29 falan gibi bir rakama keske doldurmasaydın :) hos birkac ytl fark eder ya :)
yarın tahminime gore benzin fiyatı tekrar dusebilir 3.29 falan gibi bir rakama keske doldurmasaydın :) hos birkac ytl fark eder ya :)
Uğur akaryakıt fiyatları hep düşsünde , biz düşmeden önce alalım sürekli, razıyım ben:)
Auto engineeR
04/08/2008, 01:22
Uğur akaryakıt fiyatları hep düşsünde , biz düşmeden önce alalım sürekli, razıyım ben:)
çok güzel yazmışın be abi :)
Yakıtı devamlı OPET den alıyorum
T-JET Ankara-İzmir arası gitti dün. 1,5 depo yaktı ve ortalama 10' a yakın çıktı. Bir kere 210, bir kere de 220 gördü. Hani biraz basalım açalım hesabı dedik ama yine de çok yaktı bee..Dün şu 3,10 lt lik PO Vmax10 dan doldurdum fulledim. Çayyolu, oradan Etimesgut ve oradan da Bahçelievler son durak yaptım. 100 km falan oldu toplam yok. Eskişehir yolundan gelirken 175 falan da bastım ama tüketim Bahçelide baktığımda 5,0 litre idi. Ben memnunum dizelden yaaaa....Ahh bi de 1,6 MJ oysaydı şuna 120 HP lik, tadından yenmezdi.
Ziyaretçi047
04/08/2008, 19:21
vergisi rahatsız edici olacak o kadar. yakıtı da daha fazla olacak tabi.
Yaaa olsun Cihan 1 lt fazla yaksın sen istemez misin 120 lik. Vergisi de senede 200-300 fazla olsun. Bence çok tatlı olur. Ben 1.9 130 lugu olsa onu da isterim. İngilterede 130 luklar hep 180 + geziyorlar.
ugurozer
04/08/2008, 19:59
biz bu fiyatlarla 90 + gezemiyoruz 180+ sını neyleyelim be abi
yüksek süratte dizel motorlar daha az yakıyor.. motor değiştirilebilse 120 hp lik dizelden taktırmak isterdim doğrusu..
ugurozer
05/08/2008, 00:48
yüksek süratte dizel motorlar daha az yakıyor.. motor değiştirilebilse 120 hp lik dizelden taktırmak isterdim doğrusu..
yuksek suratle degil yuksek vitesle az yakar her arac gibi, surat arttıkca ruzgar derenci artacagi icin sarfiyat artar.
alicanveliy
05/08/2008, 00:52
1.3 mj 75 hp 5p aracım var. 2. el aldım, çok temizdi hep uzun yolda kullanılmış bi araç. 60000km de "motor silk" koydum. yakıt tasarrufuna kafayı taktım, bi de şu yakıt borusuna takılan mıknaıslardan taktım. 2 hortum olduğundan hangisi enjektorlere gidiyor bilemiyorum o yuzden 2 hortuma da taktım. genelde uzun yolda kullanıyorum aracımı; istanbul-gölcük ve karadan istanbul-bursa. elde ettiğim sonuçlar şöyle:
uzun yolda yakaladağım en iyi sonuç 3.3l/100km. hep anlık yakıt tüketimi açık gidiyorum ve yakıt tasarruf aparatlarını da takmadan önce de aynı şekilde kullanıyordum. genel olarak bu aparatın yakıt tüketimini en az olan 3.5l den daha aşagı çok az düşürdüğünü fark ettim. fakat şöyle bir kanıya vardım. en düşük yakıt tüketimim 80km/sa 2000d/da da olmasına rağmen bu aparatlar sayesinde 90-100km/sa hızla gittiğimde yine aynı yakmaya başladım. ama 3.3l nin altına düşemedim. bu ölçümü, ümraniyeden çıkıp otobana girirek sonra izmit şehir içinden geçerek gölcüğe gittiğim zamanlarda sürekli tekrarlıyorum. her defasında kaç paralık, kaç litre yakıt aldığımı ve hangi km.de aldığımı bi kağıda yazıyorum ve elde ettiğim verilerle yol bilgisayarını karşılaştırıyorum. sonuç aynı çıkıyor. klimayı genelde kapalı tutuyorum veya 23 dereceye ayarlıyorum yada hava güzelse camları az aralık tutuyorum. lastik basıncımı da 34psi yapıyorum.
yüzde 60 uzun yol, yüzde 40 şehir içi kullanımım 4.1-4.2 l/100km civarında. sadece şehiriçinde yaklaşık olarak 4.6-5.2l/100km civarında.
geçenlerde bi adam peugeot 308hdi ile uzun yolda 3.6l yakmış da, rekor olarak gösteriliyordu. benim rekorum daha iyi:D üstelik şehiriçine de giriyorum.
bana bu forumdaki bildirilen yakıt tüketim oranları çok yüksek geldi. sağ ayağınızın altındakini güzel kullanarak az yakmak gerçekten mümkün. 5000km dir deniyorum; öyle. biraz fazla gaza basmak aracınızın fazla yakmasına sebep oluyor üstelik aracınız aynı hızda ve devirde gitmesine ragmen bu böyle oluyor. bunu anlatmak oldukça uzun sürer o yüzden başka zaman paylaşırım. bir de bu aparatı taktığımda sürekli çıktığım bi rampa vardı 24l/100km anlık yakıt tüketimi gösteriyordu, taktıktan sonra 21l ye düştü. ve aracım düşük devirlerde daha rahat gitmeye başladı.
punto35yc
05/08/2008, 06:15
aparatın adı ne
rational
05/08/2008, 09:37
ben de bolu-düzce arası yol geliyorum.pek şehirlerarası demiyorum.çünkü bolu dağı çıkışında anlık tüketim 10,0 lt nin altına pek düşmüyor.bunun yanında şehiriçi de kullanıyorum.dün akşam fulledim depoyu.105 ytl / 732 km =0,143 ytl çıkıyor pompa hesabına göre.yakıtın litresi: 3,070 ytl... çok fazlada uğraşmıyorum düşük tüketim için.
ugurozer
05/08/2008, 09:55
bende bizim burdan bahceshire giderken 3.1 yakıyorum her seferindede aynı ne yani benim aracın yakıt tuketimi 3.1 mi simdi? donuste cunki 6 yakıyorumda :)
80 le değil 70 le kassan 3 ün bile altında yakıyor ama ne yani o süratlerde yol bitmez. Ekonomi yapacaz diye, saatleri yolda harcamanın, arabayı kurum bağlamanın anlamı yok. Ayrıca insan ekonomi kasacam derken uzun yolda hem daha fazla yoruluyor, hem de alkol almış gibi refleksleri azalıyor. Normal kafaya göre mantıklı gitmek lazım. Ben arabamın ne kadar yaktığını görmek için en son seyahatimde Ankara-Afyon arasını 3,6 litre ile gittim. Ama birkez daha da yapmam o hareketi. Varsın yolculuğun sonunda 10-20 YTL fazla yaksın.
yuksek suratle degil yuksek vitesle az yakar her arac gibi, surat arttıkca ruzgar derenci artacagi icin sarfiyat artar.
o direnci yüksek tork kırdığı için dizeller yüksek hızda daha az yakıyor.. toyota corola benzinli devamlı 180km/h giderken 15-18lt yakıyor.. aynı hızda dizel 9-10lt yakıyor..
ugurozer
05/08/2008, 15:33
persembe aksamı ayvalıga gidecegim, aracta 4 kisi ve bavullarımız olacak, git-gel 1000 km yol, arac 26bin civarı olmalı motorsilki koyalıda yaklasık 6000 km oluyor, klima acmayacagim 100 u gecmeyecegim eco modunu acmayacagim sonucları sizle paylasacagim ne mutlu turkum diyene :)
1.3 depo yakar.. :) iyi yolculuklar..
o direnci yüksek tork kırdığı için dizeller yüksek hızda daha az yakıyor.. toyota corola benzinli devamlı 180km/h giderken 15-18lt yakıyor.. aynı hızda dizel 9-10lt yakıyor..
Mehmet, ne kadar yüksek devir o kadar çok tüketim demektir.Bu dizelde de benzinlide de turboluda da böyledir.Kastettiğin yüksek hız, yüksek devir küçük vites yerine yüksek vites düşük devir ise haklısın.Ancak 6. viteste 2000d/d ile 120km/s ile giden bir mjtd 5. vites 3000d/d 120km/s ile giden mjtd ye göre daha az yakar...
tabi ki yüksek süratte her araç daha fazla yakacaktır benim anlatmak istediğim aynı hızda dizel ve benzinli araç arasındaki yakıt farkı.. ben 6. viteste 180km/h hızla giderken anlık tüketim 9-10lt arasında gidip gelirken aynı hızda benzinli bir araç (2007 Toyota Corala 1.6 vvti, Focus 1.6i) 15-18lt yakıyor.. sürtünme katsayısı corollanın GP den düşük Focusu bilmiyorum.. onun için "yüksek süratte dizel motorlar (benzinlilere kıyasla) daha az yakıyor" diyebiliyorum.. :) hele ki motor hacmi büyük ise yeni nesil dizeller "benzinlilere nazaran" yüksek süratlerde daha ekonomikler..
Mehmet Ali aynen benim araç da 9-10 arası yakıyor anlık tüketime göre hız sabit 180 tapa gaz giderken.
geçenlerde bi adam peugeot 308hdi ile uzun yolda 3.6l yakmış da, rekor olarak gösteriliyordu. benim rekorum daha iyi:D üstelik şehiriçine de giriyorum.
O adam daha önce de 407 hdi ile rekor kırmıştı..Ama asıl önemli olan bir kaç yüz km için değil bütün depo boyunca aynı sabrı göstererek bu değere ulaşmıştı..Hatta 1 depo benzin ile İstanbul-ANtalya-İstanbul yapmıştı sanırım 407 ile...
tabi ki yüksek süratte her araç daha fazla yakacaktır benim anlatmak istediğim aynı hızda dizel ve benzinli araç arasındaki yakıt farkı.. ben 6. viteste 180km/h hızla giderken anlık tüketim 9-10lt arasında gidip gelirken aynı hızda benzinli bir araç (2007 Toyota Corala 1.6 vvti, Focus 1.6i) 15-18lt yakıyor.. sürtünme katsayısı corollanın GP den düşük Focusu bilmiyorum.. onun için "yüksek süratte dizel motorlar (benzinlilere kıyasla) daha az yakıyor" diyebiliyorum.. :) hele ki motor hacmi büyük ise yeni nesil dizeller "benzinlilere nazaran" yüksek süratlerde daha ekonomikler..
Mehmet tabiki dizeller benzinlilerden az yakar.Sen GP ile 6. viteste 120km/s ile giderken 4-5lt yakarsın Corolla ve Focusta 5. vites 120km ile giderken 6lt yakar.Yani sadece yüksek hız için geçerli değil bu.Her şekilde dizel benzinliden az yakar.Bir de vermiş olduğun değerler eğime ve aracın ivmelenme durumuna göre çok değişir...
alicanveliy
06/08/2008, 14:57
Ben de 1 depo ile yani yaklaşık 46L yakıt ile yüzde 70uzun yol yüzde 30 şehiriçi olmak üzere 1100km'nin altına düşmüyorum. 1150km km'nin üstüne de çıkabiliyor. 408hdi en az yakan araç olarak gösteriliyor doğru mudur bilmiyorum hiç kullanmadım ama 407 az yakan bi araç değil. 408in bir de dizel hibridi çıkıyor, en az yakan bu diyorlar. ama geçen sene gp 1.3mj de avrupada en az yakan araç seçilmişti.
Mehmet tabiki dizeller benzinlilerden az yakar.Sen GP ile 6. viteste 120km/s ile giderken 4-5lt yakarsın Corolla ve Focusta 5. vites 120km ile giderken 6lt yakar.Yani sadece yüksek hız için geçerli değil bu.Her şekilde dizel benzinliden az yakar.Bir de vermiş olduğun değerler eğime ve aracın ivmelenme durumuna göre çok değişir...
haklısın yüksek süratte aradaki fark uçuruma dönüyor.. :)
Ben de 1 depo ile yani yaklaşık 46L yakıt ile yüzde 70uzun yol yüzde 30 şehiriçi olmak üzere 1100km'nin altına düşmüyorum. 1150km km'nin üstüne de çıkabiliyor. 408hdi en az yakan araç olarak gösteriliyor doğru mudur bilmiyorum hiç kullanmadım ama 407 az yakan bi araç değil. 408in bir de dizel hibridi çıkıyor, en az yakan bu diyorlar. ama geçen sene gp 1.3mj de avrupada en az yakan araç seçilmişti.
depo 45 litre sen borulardakini de yaktırmışsın.. :)
alicanveliy
06/08/2008, 22:50
yok ya, öyle değil. yakıtı depo tam bitmeden aldığım için aldığım litre, km ve fiyatını yazıyorum bi kagıda o şekilde hesaplıyorum. depo bom boşa yakınken 46 litre yakıt alıyor, deneyimle sabit:D. o nedenle depoyu 46litre olarak hesap ediyorum yanılma paylarını düşürmek için.
yok ya, öyle değil. yakıtı depo tam bitmeden aldığım için aldığım litre, km ve fiyatını yazıyorum bi kagıda o şekilde hesaplıyorum. depo bom boşa yakınken 46 litre yakıt alıyor, deneyimle sabit:D. o nedenle depoyu 46litre olarak hesap ediyorum yanılma paylarını düşürmek için.
bizim depolar 45 lt liktir.. bu kitapcıkta böyledir.. araçlarımız depoda 10-9 lt yakıt varken lambası yanar.. genelde lamba yandığında 35-36-37 lt yakıt alır.. depoyu daha da boşaltmak enjektörler için iyi değil diye bilirim yanlış bilmiyorsam.. artı olarakda depoya fazladan yakıt koymakta pek doğru değil diye bilirim..
yani bizim depolar 45 lt dir. 45 lt nin 40 lt sini kullanırsan ve uzun yolda ortalama 4 lt yakıt tüketirsen 1000 km yol yapar demektir.. bundan daha fazla zorlamak hem enjektörler için hemde yakıt deposundaki sensörleri fazla zorlamak olur buda sağlıklı değil demektir.. diye bilirim..
ugurozer
07/08/2008, 01:03
mujdee :) benzin 3.32 euro dizel 2.97 ;)
mujdee :) benzin 3.32 euro dizel 2.97 ;)
yok artık :) şaka mı bu?
opette 2.98 eurodizel. başımıza taş yağacak belli oldu.
ugurozer
07/08/2008, 01:15
şaka değil dolar 1.16 civarı ve petrol surekli dusuyor ve 80 dolara kadar dusecek tahminim g.tleri mecbur.
alicanveliy
07/08/2008, 04:29
45L veya 46L çok önemli değil sonuçta 45te bir yanılma payı olsa da olur. ama yakıt aldığım km.leri yazdığım için hata payı en aza iniyor zaten.
Ankara' da EURODIZEL hala 3 ün az üzerinde. Yürü bee yürüüüüüü..Helal olsun ))
KaMiKaZe
07/08/2008, 12:31
kahretsin depoda dolu bidonla bari alsak :D
KaMiKaZe
07/08/2008, 12:52
Buyrun opetin petrol fiyatları.
ReNoVaTio
07/08/2008, 13:13
gerçekten şaşırtıcı.böyle giderse baya bir düşecek demektir.
daha 1 hafta olmadı 3,15den fulledim tüh 5lira zarardayım.. :) bahçeye depo yapıp stoklamak lazım.. :P
Ben de 3,1 den fullemiştim.
tolgaank88
07/08/2008, 19:07
son zamanlarda aldıgım en guzel haberler :D...dusse soyle eurodiesel 2.80 lere felan daha ne isterim :D
Arabayı alırkenki değerlere düşse şöyle 2,6 falan. Canavar olur.
Arkadaşlar benim araç ta sanırım yakıt konusunda beni hayal kırıklığına uğrattı. (1.4 active benzinli) mart ayında aldım arabayı şu anda 2300 km'de.. yol bilgisayarında şehirler arası çoğu zaman kilima kapalıyken ortalama 6.5 litre yakıt tükettiğimi yazıyor. Şehir içinde ise bu oran bazen 7.5 bazen de 7.8 ve üzerinde....
fazlamı bu değerler?
bir de her yola çıkışımızda yol bilgiyasarını sürekli sıfırlamak mı gerekir, doğru bilgiler için..................
alicanveliy
08/08/2008, 00:50
evet yol bilgisayarını sıfırlarsan uzun yolda ve şehiriçinde ne kadar yaktıgını daha iyi anlarsın. yoksa sana yol bilgisayarın en son ne zaman sıfırlanmışsa onun ortalamasını verir.
ama bence biraz fazla yakıyor. senin ortalaman 6L, şehiriçi 8.4L, uzun yol 4.6L. bu senin sadece kullanım tarzından kaynaklanıyor diyebiliriz. az yakmak istiyorsan biraz daha sakin kullanman gerekir. genel olarak 2500d/da da kullanmaya çalış aracını. 3000d/da vitesini büyült daha az yakarsın.
Arkadaşlar benim araç ta sanırım yakıt konusunda beni hayal kırıklığına uğrattı. (1.4 active benzinli) mart ayında aldım arabayı şu anda 2300 km'de.. yol bilgisayarında şehirler arası çoğu zaman kilima kapalıyken ortalama 6.5 litre yakıt tükettiğimi yazıyor. Şehir içinde ise bu oran bazen 7.5 bazen de 7.8 ve üzerinde....
fazlamı bu değerler?
bir de her yola çıkışımızda yol bilgiyasarını sürekli sıfırlamak mı gerekir, doğru bilgiler için..................
Bence normal..ERdek-Yalova-Erdek arası 415km yol..70km ortalama sürat 5.7lt tüketim değeri...
Ama düz yolda sürekli anlık tüketimde olan gözler,araba bayılınca ya sabır deyip 6 ltnin üzerine çıkarmamaya çalışan bir bünye ve olup bitenden dolayı kramp giren bir sağ ayak...
Tüketime aldırmadan normal kullanınca 7 lt yaktığım da oldu uzun yolda,kamyonlar beni sollarken inat edip 2600-2700 lerde katettiğim 130km yolda 4.6lt ortalama yakaladığım da...
Ben de ters yönde bir rekor yazayım: Ankara-Burhaniye arası, 680km. yolda ortalama yakıt: 6,3 l/100 km. Ortalama hız: 98 km/h. (Ankara-Bursa arası ortalama 115 km/h gösteriyordu.)
Gece 2'de yola çıktığım için, bu hız ortalamaları yakalandı. Normalde radar korkusuna, bu kadar olamazdı.
Özet: Ne kadar basarsan, o kadar yakıyor! :)
Bendende aynı yol için iki ortalama:İstanbul-Ayvalık feribotla yalovaya geçtikten sonra 370 kmlik yolda 5.5lt ortalama.120-130 kmyi geçmeden kullandım.İki kişiydik bagajda normaldi elbette klima hep açıktı.Sabah 7:45 de çıkıp öğlen 1:20 de vardık.Dönüşte Ayvalık-İstanbul aynı güzergahta 4 kişi bagaj tam dolu içerisi tam dolu kalabalık trafikte mümkün olduğu kadar bastım.Ancak akçaovada yol 3 şeritten teke düştü.1.5,2 saat devamlı 1.vites dur kalk yaptım.Ortalamam 6.3 klima hep açık.Geç kaldığımız için feribotu kaçırdık.Körfezi dönmek zorunda kaldık.Öğlen 3:30 gibi çıktık gece 00:20 de eve geldik.8 saat araba kullandım.Oldukça yorucuydu.
ben de size 65 km lik değerimi yazayım da gözünüz gönlünüz açılsın moraliniz düzelsin :)
9,0 l/100 iyi dimi :)
27 B 7314 arkadaşlar aracıma yardım lutfen sehır içi 11lt altına çok naadır ınıyorum ve bundan dolayı aracıma bazen kıl oluyorum bu ne yakıtt dıye sehır içi 330 lıra gıbı bır seyler yakıyor ortalamam ne yapcagım
27 B 7314 arkadaşlar aracıma yardım lutfen sehır içi 11lt altına çok naadır ınıyorum ve bundan dolayı aracıma bazen kıl oluyorum bu ne yakıtt dıye sehır içi 330 lıra gıbı bır seyler yakıyor ortalamam ne yapcagım
bence servise uğramalısın. birde servisdekiler baksın araca....
FoR_ReaL
11/08/2008, 00:50
Valla benim benzinci evin orda ordan alıp mahalle arasında bile gezsem 8-9 litre çıkıyor.. sen bir servise göster bencede
Ziyaretçi047
11/08/2008, 02:12
Aklıma gelmişken soracağım. Piyasada 1.4 77hp fire motordan daha az yakan bir benzinli motor var mı?
CesSpOoL
11/08/2008, 09:45
sanırım honda jazz ama emin değilim.. benim ortalamam şehir içi 7.0
ismetarisal
11/08/2008, 12:44
arkadaşlar benim gp ye lpg taktırmıştım.ancak romano olduğu için yanlış yapmışsın gibi tepkiler aldım forumda.ve gerçekten de haklı çıktınız.sistemi kme nin amerikan yapımı olan ile değiştirdik ve sonuç mükemmel:)geçen gece 2 de çanakkaleden istanbula yola çıktım ve giderken malum yol boş klima kapalı çok az yaktı.450 km 56 liralık gaz. 0.124 ytl km'de.ancak daha sonra hem trafiğin içine girdim hemde klima açık ayrıca işlerin halledilmiş olmasının rahatlığı ile biraz bastırdım yani rampalar dahil 110'un altına inmedim.273 km de 45 liralık gaz.yani 0.164 ytl.sizce nasıl bu ortalamalar.
ghostkanka
11/08/2008, 14:06
yaklaşık 1 aydır,haftada 2 kere,bakırköy-silivri arası yazlığa gidip geliyorum(gidiş dönüş toplam 140 km) her gidiş dönüşüm 20 ytl'ye mal oluyor.unutmadan aracım dizel.yaptığım hızda 120.birde araçtaki bilgisayardan hız sabitlemeyi seçiyorum130'a ayarladım.130 km hıza gelince araba beni uyarmaya başlıyor,hız yapıyorsun diye.mecburen hızı düşürüyorum.110-120 km hızlada gitmek yetiyor zaten.her arkadaşa saygılar
Aklıma gelmişken soracağım. Piyasada 1.4 77hp fire motordan daha az yakan bir benzinli motor var mı?
Kağıt uzerinde Jazz var ama ona her ne kadar 1400cc deseler de bence 1300cc:)
depo azalmışken 2,94ytl den fullettim 80ytl lik yakıt aldı (27,2lt)
421km gitmişim tamamı şehir içi ve klima nerdeyse hep açıktı..
yol bilgisayarında 6,0lt ortalama tüketim.. 6,4lt yazması gerekirdi 0,4 eksik hesaplamış..
bu arada yakıtı hangi saatlerde alıyorsunuz?
öğle vakti (45C) ile sabah erkenden (18C) (onsekiz derece) yakıt almada yakıt miktarı ne kadar fark eder?
Erdem Bozdağ
14/08/2008, 01:41
Ben GP ile karma olarak 6.2-6.5 arası değişen bi ortalamada gidiyorum.Yarısı uzun yol yarısı şehiriçinde geçiyor.
Bu arada Jazz demişken GP den 2 önceki arabam Honda Jazzdı.0 aldım ve 2 sene binmiştim.Otomatik vitesti.Ortalama 6.8-7 arası yakardı herzaman normal kullanımda yani karmada.Ama 83 beygir o arabanın neresindeydi anlamadım ben hiçbirzaman.60ps lik anca giderdi.
Arkadaşlar 1.3 75bg multijet GP şehirler arası yolda 5. vites ortalama 100 km sabit hızla gitmek şartıyla kaç litre yakıt tüketir. Yaklaşık 1300 km lik bi seyahate çımayı düşünüyorum. Arabada 2 kişi olacağız, pek bi yükümüzde yok. Sizce tek depo işimizi görürmü....
alicanveliy
14/08/2008, 12:15
950km civarında gidersin. bi depo yetmez. 1300km gidebilmek için 3.4L-3.5L/100km ortalama elde etmen gerekir. bu da 100km sabit hızla pek mümkün değil. en az yakmak isterseniz 80-90km hızla gitmeniz gerekir. aracınızı devirden düşürmeden yol bilgisayaırınızın anlık yakıt tüketimi açık şekilde kontrol ederek giderseniz, gaza nerde ve nasıl basacağınızı biliyorsanız 1300km gitmeniz mümkün. ama bu kadar uzun yol için fazla zorlamayın kendinizi.
Ziyaretçi047
14/08/2008, 12:26
1300 gidersin ama vardığında sağlık durumun pek iyi olmaya bilir. Sen 900 hesapla. 900-1000 arası gidebilirsin. Tabi gaza gelirsen bu oran 800 e de inebilir.
1300 gidersin ama vardığında sağlık durumun pek iyi olmaya bilir. Sen 900 hesapla. 900-1000 arası gidebilirsin. Tabi gaza gelirsen bu oran 800 e de inebilir.
Sayın arkadaşlar daha yeni tatilden geldim, yaklaşık 3bin km yol yaptım, kullandığım araç 2008 clio symbol 65 bg dizeldi. genelde hep 5 vites 100 km ile kullandım. depo 45 litre. Bu araba ile ortalama 4.7-4.8 yakıt tüketimi elde ettim. Daha az yaksın diye GP aldım ama şimdi sizin dediklerinize bakıyorum sanırım buda aynı litreyi tüketecek..... Yani teknik verileri pek inandırıcı değil....
Ziyaretçi047
14/08/2008, 12:41
Dostum şöyle ifade edim. Yakın değerler yakalarsın. Ama zorlarsan daha altına da inebilirsin. Ayrıca daha ufak motorla daha az vergi daha yüksek beygir ve daha yüksek torka sahipsin. İstediğin zaman gazı köklerken mutlusun. Ama emin ol aracını tanırsan ve motor biraz kullanıldıktan sonra yakıtın clio dan iyi olduğunu farkedeceksin. Ben bizim motorun o motordan daha verimli olduğuna inanıyorum.
Dostum şöyle ifade edim. Yakın değerler yakalarsın. Ama zorlarsan daha altına da inebilirsin. Ayrıca daha ufak motorla daha az vergi daha yüksek beygir ve daha yüksek torka sahipsin. İstediğin zaman gazı köklerken mutlusun. Ama emin ol aracını tanırsan ve motor biraz kullanıldıktan sonra yakıtın clio dan iyi olduğunu farkedeceksin. Ben bizim motorun o motordan daha verimli olduğuna inanıyorum.
Ne yalan konuşayım şimdi bayaa üzüldüm arkadaşlar. ben uzun yolda
4.6-4.8 litreyi 2008 dizel eramda da görüyorum zaten. Clio da aşşağı yukarı aynı değerleri veriyor. Era 110 bg gücünde fabrika verisi 4 litre. Sırf bu Gp nun 3.5 litrelik fabrika verisine aldandım aldım... Sanırım yakıt olayında eradan, cliodan pek farklı değil... Kararımı verdim yola erayla çıkıcam. o uzun yolda tek depoyla 1000 km yi rahat yapıyo...
Ziyaretçi047
14/08/2008, 12:50
Era hakkında hiçbir bilgim yok. Teoriye ben de pek inanmam. Ama dediğim gibi. Punto ile 3.5 yakalarsın. Ama sinir bir yolculuk oluyor. Era ile belki de naparsan yap 4 ün altına inemeye de bilirsin. Ya şu da var. Uzun yolda her dizel zaten ekonomik. Dizeller arası farklar da ne kadar çok olur orasını bilemem. Tek tek özenli test edip karar vermek lazım. Şunu da hemen ekleyim:
Benim eski kasa puntom 1.3 70hp şehir içi klima açık 1000km yapıyordu. 40.000km de felandı. Umarım anlatabildim.
Era hakkında hiçbir bilgim yok. Teoriye ben de pek inanmam. Ama dediğim gibi. Punto ile 3.5 yakalarsın. Ama sinir bir yolculuk oluyor. Era ile belki de naparsan yap 4 ün altına inemeye de bilirsin. Ya şu da var. Uzun yolda her dizel zaten ekonomik. Dizeller arası farklar da ne kadar çok olur orasını bilemem. Tek tek özenli test edip karar vermek lazım. Şunu da hemen ekleyim:
Benim eski kasa puntom 1.3 70hp şehir içi klima açık 1000km yapıyordu. 40.000km de felandı. Umarım anlatabildim.
Cevapların için çok sağol kardeşim. Ben bu yakıt olayına hastayım biraz. genelde hep 5. vites 100 le kullanırım. Era nın bin km yaptığını bildiğim için GP dan daha fazlasını bekliyordum. Ondan biraz hayal kırıklığım. Sonuçta ikisi arasında teknik verilerine göre %25 bi tüketim farkı var. Keşke bu normal kullanımda da olsa... erayla en son ankaraya gidip geldim. tam 1007 km de çorumun çıkışında shell istasyonuna girdim. aldığı yakıt 47 litreydi. Ayrıca bunun içinde 180 km de ankara trafiğinde şehir içide var..
makineman
14/08/2008, 13:26
Cevapların için çok sağol kardeşim. Ben bu yakıt olayına hastayım biraz. genelde hep 5. vites 100 le kullanırım. Era nın bin km yaptığını bildiğim için GP dan daha fazlasını bekliyordum. Ondan biraz hayal kırıklığım. Sonuçta ikisi arasında teknik verilerine göre %25 bi tüketim farkı var. Keşke bu normal kullanımda da olsa... erayla en son ankaraya gidip geldim. tam 1007 km de çorumun çıkışında shell istasyonuna girdim. aldığı yakıt 47 litreydi. Ayrıca bunun içinde 180 km de ankara trafiğinde şehir içide var..
Dizel araçların yakıt tüketimi kullanıma göre olağanüstü derecede değişmektedir. Önceki gün Konya'dan Bursa'ya gittim. Araç ve bagaj ağzına kadar doluydu ve giderken fırsat buldukça 100-120 civarında gittim. Yol her zaman hıza müsait değildi tabi. Hız yapılamayan yokuşlar da baya var. Bursa'ya gittim ve yarım depodan biraz az da şehir içinde kullandım. Mudanya'da depoyu doldurttum. Ortalamayı hesapladığımda 4,9 lt yakmış. Bence yüke ve kullanım şartlarına baktığımda az bile yaktığımı düşünüyorum. Yani sabredip düz yolda 90-100 km ile gitsen yokuşlarda arabayı zorlamasan. Ortalam tüketim rahatlıkla 4 lt civarına düşer ki bu da 1100 km civarı bir mesafe yapar. Ben aynı araçla tamamı Konya şehiriçinde 4.8 lt ortalama ile de kullandım 6 ortalama ile de kullandım. Yani ne kadar basarsam o kadar yakar. Bu GP de de böyledir Era da da Clio da da. Bu nedenle az yakmak istiyorsan aracı sakin kullanmalısın. Çünkü dizel araçlar da performanslı kullanım benzinli araçlara göre yakıta oldukça etki ediyor. Gp ni güle güle kullanman dileğiyle selamlar.
Ziyaretçi047
14/08/2008, 13:46
Yine benzine nazaran az etki ediyor bence. Dizelde saatte 200km/h sabit hızda gitsen 10lt felan yakarsın. Benzinde 20 :D
makineman
14/08/2008, 13:54
Yine benzine nazaran az etki ediyor bence. Dizelde saatte 200km/h sabit hızda gitsen 10lt felan yakarsın. Benzinde 20 :D
Benim performanslı kullanımdan kastettiğim daha çok sürekli hızlanma ve yavaşlama şeklinde kullanım. Zaten bu yüzden de dizel de fabrika verilerine ulaşmak sıkıntılı biraz.
Benim performanslı kullanımdan kastettiğim daha çok sürekli hızlanma ve yavaşlama şeklinde kullanım. Zaten bu yüzden de dizel de fabrika verilerine ulaşmak sıkıntılı biraz.
sonuç olarak era mı kullandığım gibi GP da kullanırsam 4 litre civarında bi yakıt tüketeceğimi söylüyorsunuz... Umarım öyle olur. Yoksa boşuna almış olurum arabayı...
Peki arkadaşlar tek depoyla deneyen yokmu hiç en fazla kaç km yol gidilebiliyor....
Ziyaretçi047
14/08/2008, 18:57
1000 i geçen olmuştu sanırım forumda.
geçen hafta Şehirdışı + şehiriçi gezmeleride dahil (Samsun - Trabzon) 200 ytl lik mazotla
1250km yaptım buda km de 160 ytl yapıyo fena sayılmaz...
alicanveliy
14/08/2008, 23:56
Toyota corolla 1.4 d4d ve ranault clio3 1.5dci kullandım. bu araçların ikisi de dizel punto kadar az yakamaz onu açık ve net söyleyebilirim. ben kendi aracımla en az 3.3L yi yakalayabiliyorum uzun yolda. daha aşağısını düşünemiyorum. daha az yakan varsa söylesin. ama aracımda yakıt tasarruf aparatı var onu da belirteyim. yalnız 100km ile gittiğimde de 3.5L geçmiyor tüketimim. minimumdan hesaplarsak eğer; depo 45L/3.3L=13.64, 13.64X100=1364km gitmek mümkün ama bunun için sabır lazım. çünkü yol uzun.
115 ytlye fulledim 8.1 yakıyo şehir içi otomatik olması nedeniyle sanırım biraz çok
ugurozer
15/08/2008, 10:28
arkadaşlar ayvalıga gittim orda epey bir gezdim ve geri dondum, aracta neredeyse hic mazot yoktu benzinlige gidermi gitmezmi durumundaydım yani :) neyse kısa keseyim
toplam215 ytl mazot 1445 km yol artı eve geldim aracı yanştırırken ışık yandı
çogunlukla eco modunu kullanmadım arac 5 yetişkin artık full bagaj + zeytinyagları vs.. :) yani karmada 14 ykr gibi bir sarfiyatım olmuş km başına :) aracımı seviyorumm, kassam daha aşagı inerdim ama 5 kişli olmasına ragmen zevkle kullandım otobanda 160 ları gordugum oldu e5 de 99 a sabit sollamalarda kasmadan zevkle ve serilikle...
mustafaf
15/08/2008, 13:10
bıkacgun once ızmıre gıderken resmen kendı rekorumu kırdım.depoyu mersınde(lıtresı 2,96ytl) 130 YTL ye doldurdum 90-110 km/h hızları arasında ve sureklı klıma acık 800 km. yol yaptım.buda yanlıs hesaplamadıysam 0,1625 YTL/km yapıyor.yol bılgısayarımda 5.5lt/100km. gosterıyordu.
Hoşgeldin Mustafa.
Soru 1: Buradan İzmire 800 km mi ki?
Soru 2: Kaç depo yakıt gitti gidene kadar?
tolgaank88
16/08/2008, 18:15
bugun mehmet abi nin yanından eve donerken,kendi rekorumu geliştirmeyi denedim...ankarayı bilenler için,ivedikte çevre yoluna girip 7-8 km gidip,etlik-keçiören çıkışından çıktım...ordan sırasıyla kazımkarabekir caddesi,anıttepe,cinnah caddesinden çankaya birlik mahallesine gittim,ordan da hemen tekrar kavaklıdereye geldim...yol bilgisayarını mehmet abi nin dukkanının onunde sıfırlamıştım...yol bilisayarı ortalama tuketim 4.4/100 lt/km,yapılan km 35,ve ortalama hız 42 km deydi...ama felaket derece kastım,bundan fazlasını yapamazdım...sadece 7-8 km lik kısım otoban oldugu için uzun yol gibi dusunulebilir ama,kazımkarabekir caddesi,anıttepe trafiğin çok oldugu,cinnah caddesi ve birlik mahalleside yokuşların çok oldugu yerler...sizce nasıl ortalamam???
mustafaf
16/08/2008, 18:25
Hoşgeldin Mustafa.
Soru 1: Buradan İzmire 800 km mi ki?
Soru 2: Kaç depo yakıt gitti gidene kadar?
hosbulduk abı kusura bakma yenı gordum.gercı konustuk ama yıne yazayım buraya.dıger arkadaslarında fıkrı olsun.
mersın - ızmır arası tam kac km. hesap edemedım cunku ızmıre gırer gırmez dırek ceyreyolundan urlaya gectım urlaya vardıgımda yol bılgısayarı 960 km. gıbı bır deger gosterıyordu.gerı donerkende aynı sekılde 960 cıvarında bır degerler dondum.kac depo kullandıgıma gelınce sadece gıdıs gelıs 2,5 depo mazot kullandım.bızım araclar az yaktıgı ıcın ordada en fazla 1 depo harcanıyor 4-5 gunde.kısacası toplam 3,5 depo mazota mal oldu gıdıp gelmem...
tolgaank88
18/08/2008, 13:58
bugun mehmet abi nin yanından eve donerken,kendi rekorumu geliştirmeyi denedim...ankarayı bilenler için,ivedikte çevre yoluna girip 7-8 km gidip,etlik-keçiören çıkışından çıktım...ordan sırasıyla kazımkarabekir caddesi,anıttepe,cinnah caddesinden çankaya birlik mahallesine gittim,ordan da hemen tekrar kavaklıdereye geldim...yol bilgisayarını mehmet abi nin dukkanının onunde sıfırlamıştım...yol bilisayarı ortalama tuketim 4.4/100 lt/km,yapılan km 35,ve ortalama hız 42 km deydi...ama felaket derece kastım,bundan fazlasını yapamazdım...sadece 7-8 km lik kısım otoban oldugu için uzun yol gibi dusunulebilir ama,kazımkarabekir caddesi,anıttepe trafiğin çok oldugu,cinnah caddesi ve birlik mahalleside yokuşların çok oldugu yerler...sizce nasıl ortalamam???
güncel :)
güncel :)
Derecen gayet güzel ne diyelim. Ben de kasınca benzer neticeler çıkıyor. Ama artık bu kasma modundan çıktım. Trafik nasıl gidiyorsa ben de öyle gidiyorum.
Ziyaretçi047
18/08/2008, 19:17
Derecen gayet güzel ne diyelim. Ben de kasınca benzer neticeler çıkıyor. Ama artık bu kasma modundan çıktım. Trafik nasıl gidiyorsa ben de öyle gidiyorum.
En güzelini en doğrusunu yapıyorsun.
İzmir den didim e gittik giderken iki yetişkin bir çocuk dolu bagaj otobanda 120-160 arası (çoğunlukla 120 civarı), normal yollarda 90 km/s sabit hiç kasmadan gittimtam 170 km , yol bilgisayarın gösterdiği değer 4,5 l/100. hiç sıfırlamadım şehir içinde biraz dolaştık 4,9 l/100 e yükseldi.
izmir e döndük beş yetişkin bir çocuk dolu bagaj (artı o ekstra üç kişinin de bagajı) yine hiç kasmadan normal yollarda 90 sabit otobanda 130-150 arası çoğunlukla 130 izmir e vardığımızda görünen değer 5,2 l/100 toplamda 342 km yol. 50 ytl lik mazot almıştım ışık yeni yanmaya başlamıştı gittik geldik ışık yanmaya başladı yani yaklaşık 50 ytl lik mazotla gittik geldik.
bu arada otelin önü de gp titanyum gri otoparkı gibiydi ve didim de de oldukça fazla gördüm. giderken tekerlekten kapıya sakız sıçramış bakalım nasıl temizleyeceğim.
didim'den bir görüntü :)
https://img402.imageshack.us/img402/5082/dsc0040cr4.jpg
Mersin Çeşmeli'den Adana otobanda rakım farkı kaale alınmayacak kadar az. toplam yol 100 km ortalama hız 99km/h ve yakıt tüketimi 4,1 l/100 km
muratkeser
28/08/2008, 02:35
Arkadaşlar 1.4 tjet 120hp almayı düşünüorum herşeyi görüştüm okeyledim ama tek kafamı kurcalayan yakıt kullananlar varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim...
Fabrika verileri yanlış hatırlamıyorsam 5,7 şehirdışı 8,4 şehiriçi.Bence çok abartı rakamlar değil ulaşılabilir ölçüde ama o arabayada sakin binemezsin herhalde :)
Bu arada kendini tanıtırsan ilgili bölümde daha hoş olur.
Arkadaşım selam,
Ben aşağıdaki başlıkta buna benzer bir soru sormuştum cevaplayan arkadaşlar olmuştu istersen bakabilirsin:
https://forum.grandepuntotr.com/genel/8695-benzinli-motorlar.html
ben de yaklasık 1 ay once aldım tjeti, ilk baslarda ciddi performanslı kullandım ve 9.5 litre yaktı araba simdilerde ise pek kasmıyorum sakin sakin kullanıyorum 7.5 litre yakmıs ortalama, ama surekli dur kalkla bu degerisaglıyor, belki bu kadar kırmızı ısıga maruz kalmasam 6.5'u gorebilridim
Arkadaşlar 1.4 tjet 120hp almayı düşünüorum herşeyi görüştüm okeyledim ama tek kafamı kurcalayan yakıt kullananlar varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim...
Benim ortalamam 6.5lt/100km.Ancak araç dolu ve dur-kalk arttıkça tüketimim 8lt lere çıkıyor doğal olarak.
Sakin kullanımda 1.6 atmosferiklerden fazla yakmaz kesinlikle...
ugurozer
29/08/2008, 19:43
puntoma bişeyler oldu :) eco modu kapalı arac tıka basa iri kıyım dolu bagaj dolu 850 km yol yapıldı hız 140-160 arası e5 de dahi 120-140 civari yol bilgisayarı ortalaması 5.4, pompadan garanti olcum sonucu hayrettir gene 5.4 ve 15.4 ykr :) arac 30 bine yaklasıyor 20 binde motosilk koymustum onla ilgisi varmı bilemiyorum , yakıt:surekli PO eoru10
Uğur bence normal,
Ben tatile giderken 2 kişi + normal seviye bagaj ile yola çıktım. Kozluda sıfırladım bilgisayarı, tekrar 480 km sonra Erdek 'de baktım. ortalama 4.8 'di. aynı yolu dönüşte bu kez 5 kişiydik, ve ağzı ağzına kadar bagaj doluydu, sıkış sıkıştı. birçok kez son hızda gittim, ayrıca izmit e uğradım. Tekrar Kozlu'ya geldiğimde 5,7 gibiydi ortalama ;)
ugurozer
29/08/2008, 21:24
hakan ama ben full klimalı kullandım ve 140 km civarı hızlarda kullandım yni ne bilm o kadar kasmayla zaten bunun 1 L altını yakıyordum meger hic ama hic degmezmis yav kasmaya etmeye :)
mersinden adanaya geldim. klima açık. 5.4 litre/100 km. hız ort. 110 km/saat
Dönüş yolculuğumda 480 km 'nin belki 450 km'sinde tamamen klima açıktı Uğur ;)
şimdi de adanadan maraşa geldim. bagaj full dolu. arabada 4 kişi. km 100 km/saat. yakıt 5.5 L/100 km. eskiden şehiriçi yakalardım bu değeri
Burhaniye-Ankara arası, 680 km. boyunca, sürekli açık klima ve koltuklar yatmış halde dolu bagajla 6.2 lt/100km. 'yi ancak tutturabildim... :)
maraş-mersin arası yine 5.5 L/100 km yaptım. çok istikrarlıyım :D
ince5757
01/09/2008, 09:19
Cumartesi sinop-samsun yaptım 4,4 litre yaktı yol 175 km kadar belli bir kısmı tırmanma şeklinde geçiyor.Bu yolda normalde 5.1 ve .4.9 yakardı bu seferki değer gayet iyi geldi bana.dönüşte yok dolu idi 4,6 yaktım,tabi sakin kullandığım belli oluyor 6.vitese çok az attım arabayı çoğunlukla 5 de 100 km civarında gittim dönüşte ama arada bastım.
cantekin
03/09/2008, 18:39
aracım 1.4 fiat grande punto şehir dışı normal kullanımla 100 km yi geçmeden ortalama lpg tüketimi 7.7 litre bana fazla geliyor.yeniden program yükletip ayar yaptırsam yakıt düşer mi?acaba
CANTEKİN lpgli aracının lpg tuketimini arac yol bilgisayarından takip ediyorsan yanlıs sonuca ulasırsın ama kendi hesabına gore ise 142 bin lira ediyorki fena bir deger deil. bence. ben hesaplarken 20 ytl lik alıyorum bitene kadar kullanıyorum o dediğin sekilde de hesaplanabilir ama gazın litresi 1850 lira ben hesaplamadım kac litre yakıyor diye . fakat su tuketim degerlerini vererek sana yardımcı olabilirim
20 ytllik gaz ile bagaj normal araba 3 kişi klima acık 165 km uzun yol
sehir içi dur kalk fazla olmadan 1 kişi 150 km
sehir içi normal 140 km 20 ytl ile
yine 135 km yol yaptım 20 ytl ile
sehiricinde ve dısında da 90 km yi asmamak sartı ile bu degerler
İstanbul-Ankara arasında 7 litre yaktı, ortalama sürat 150-160'dı. bu hızlarda bile gayet tutumlu ;)
emresan87
05/09/2008, 11:19
Herkese selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Henüz grande puntom yok ama ramazandan sonra her an 1 tane dynamic fire'ım olabilir. Benim merak ettiğim, 5. viteste 85-90 km/s gibi değerler motora herhangi bir zarar veriyor mu? Yani düşük devirli kullanmak uzun vadede motor açısından ne kadar sağlıklı?
tolgaank88
05/09/2008, 11:26
Herkese selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Henüz grande puntom yok ama ramazandan sonra her an 1 tane dynamic fire'ım olabilir. Benim merak ettiğim, 5. viteste 85-90 km/s gibi değerler motora herhangi bir zarar veriyor mu? Yani düşük devirli kullanmak uzun vadede motor açısından ne kadar sağlıklı?
motorda vuruntu yapmadıgınız süece bi zararı olmaz,yani çok abartılı şekilde düşük devirlerde kullanmadıgınız zaman bi sıkıntı olmaz,hatta bu şekilde kullanım motorunuzun omrunude uzatır...ancak motoru biraz tembelleştirebilir,yani bu şekilde kullanın ama arasırada motoru zorlayın ki motor açılsın...(fire larda 5. viteste bu hızda devir ne oldugunu bilmediğim için yorum yapmıyoruım)
büyük çoğunluk şehiriçi yarı klima açık yarı kapalı 751 km yaptım 5.3 lt ort. 120 ytl'ye doldu
ugurozer
05/09/2008, 20:21
motorda vuruntu yapmadıgınız süece bi zararı olmaz,yani çok abartılı şekilde düşük devirlerde kullanmadıgınız zaman bi sıkıntı olmaz,hatta bu şekilde kullanım motorunuzun omrunude uzatır...ancak motoru biraz tembelleştirebilir,yani bu şekilde kullanın ama arasırada motoru zorlayın ki motor açılsın...(fire larda 5. viteste bu hızda devir ne oldugunu bilmediğim için yorum yapmıyoruım)
nerden baksanız 3000 civarı diye tahmin ediyorum, fazla bir rampaya vurmadıgınız surece bu devirde 5. vitesde hicbir problem yaratmaz.
tolgaank88
08/09/2008, 12:00
bugun yeni bi ortalma tutturdum,ve ortalamadan çok memnun oldugum için paylaşıyım istedim :)...
bu sabah saat 09:50 de kavaklıdereden yola çıkıp,beytepe ye gittim...gidiş geliş toplamda 38 km yapmışım,yol bilgisayarının gosterdiği değer 4.8/100 lt/km ortalama hız ise 45 km...(yol bilgisayarını 0 layıp yakaldıgım değerlerdir)
hesap işine girersek 100 km de 4.8 lt yaktıgına gore 38 km de 1.824 lt yakmışım...
dun bp den aldıgım eurodizel in lt fiyatı 2.920 idi...1.824*2.920 = 5.32608
yani okula gidiş geliş 5.320 ytl yakmışım,ki bu bugune kadarki en dusuk değerim...
km de ne kadar yaktıgını hesaplarsam 5.32608/38 = 0.14016...yani km de 14 ykr yakmışım...yol durumundan bahsedersek,ayrancı nın meşhur yokuşlu sokakları,ardından çetinemeç,ordan yuzuncuyıl-sogutozunden,eskişehir yolu (ana halter yol)-daha sonrada beytepenin yokuşu...
krakercocuk
16/09/2008, 13:37
10 ytl gaz ile 95 km şehir içi yeni rekorum..gaz litre fiyatı 1,83 ytl den alındı
Trabzon'a gidiş-dönüş yaklaşık 2000 km yaptım. Giderken 4, dönüşte 3 kişi. Ayrıca Samsun-Giresun 'da durakladım ve kaldım. Giresun'da köye tırmandım ve maksimum 20km hızla 40dk sürdü tırmanmam bozuk yoldan ötürü. Trabzon'da şehir içinde de çok gittim geldim. Netice olarak tüm yol sonunda yine birçok kez şehirler arası yolda elde ettiğim sonuç olan, 100km başına 4,8lt ile tamamladım :D
Dizel'ler havasını atsın tabii, bende t - jet kullanıcısı olarak diğer t- jet 'çilere ve almayı düşünenlere fikir olması açısından paylaşmak istedim;
İşyerim Çiğli'de evim Buca'da. Sürekli otoyolu kullanıyorum. Otoyolda ortalama 110 - 120 km. süratle, bazen didişenlere cevap vererek, akşam ve sabah Buca'dan çıkana kadar dur kalk yaparak ( Ramazan nedeniyle akşam Buca girişi oldukça yoğum oluyor ); 7,6 lt tüketim var. Bu değer 600 kilometrelik bir kullanımın ortalama değeridir. 7,6*3,37: 25,6 lt yani km.'de 25 ykr yakıyor.
( Araçta chip uygulaması var, chip'den önce bu değerler % 15 daha düşüktü.)
çip olayını tartışıyoduk da kullandıınız çip modül yada ne ise bilgilerinizi paylaşırsanız sewiniriz...
https://forum.grandepuntotr.com/motor-ve-yuruyen-aksam-modifikasyonu/8892-t-jet-icin-power-box.html
grande26
16/09/2008, 19:58
Yaza yaza bitiremedik bu tüketim konusunu;moderatör arkadaşlar tüm verileri inceleyip bir ortalamasını yazıverseler..
krakercocuk
16/09/2008, 21:24
10 ytl gaz ile 95 km şehir içi yeni rekorum..gaz litre fiyatı 1,83 ytl den alındı
düzeltiyorum aracımın gazı hala bıtmedı ve suankı km 106 :D = 10ytl
CesSpOoL
17/09/2008, 09:18
1000 km yol yapmışım şehir içi trafikte çok kasmadan özenmeden 7,2.. Bu gün evden işe kastım 12km yol yaptım 4,8.. ama sıkıldım o şekil kullanırken.. yani 7 den aşağı değil gibi..
omerserim
18/09/2008, 08:06
Eskişehir yolunu kullanarak (sabahları trafikte ve yoğun) kavaklıdereye gidip dönüşlerimde 120 YTL ile 500 km yol yaptım. Yol bilgisayaı ise 6.8t gösterdi. Daha araç 1500 km de. Sanırım 5000 km den sonra 6lt nin altını görecektir.
düzeltiyorum aracımın gazı hala bıtmedı ve suankı km 106 :D = 10ytl
hesap etmediğimiz bir konu
benzin tüketimi
sıralı lpg li bir araç ilk çalıştırması benzinde olur ve motor belli bir sıcaklığa gelinceye kadar gaza geçmez
sabah aracın ilk çalışması esnasında ve ısınana kadar olan benzin tüketimi oldukça fazla,
10 YTL gazla 95 yada 100 km ise bence imkansızzzzzz
10 ytl sehirici 106 km imkansız gibi gorunuyor nasıl bir yol nsıl bir kulanım acaba .mehemtinde dediği gibi ısınma olayınıda hesapladınızmı
mustafaf
18/09/2008, 17:56
klima açık 1 depo benzin ile 860 km şehirler arasında yol yaptım. bunda dur kalklarda baya var tabiii... beğendiğim, görmek istediğim yerlerin tabelasını her gördüğümde ara tali yollara girip çıktım hep. ama bu halde bile bence çok iyi yaktı grande puntommm:) 1.4 fire dynamic, granit grisi, çelik cant:) arkadaşlara slmlarrr
nasıl bır degerdır bu arkadasım.valla eger boyle bır deger aldıysan heralde forumda bugune kadar 1 depo benzınle en uzun yol gıden sen olurdun.ben dızel aracımla 1 depoyla 850 km. gıdebıldım sehırler arası...
Auto engineeR
18/09/2008, 23:17
bugün antalyadan ankaraya geldim afyon üzerinden gene. klima 20 derecede otomatik her zaman çalıştı.genelde 100le geldim afyondan sonra 100 yazan yerlerde 110la gittim biara da 180lere çıktım geri düştüm. ewden çıkıp ankaradaki yurduma kadar ortalama hızım 83 km/h idi. yakıt tüketimim de 5.1 litre.
biraz fazla geldi sanki bu sefer..
buarada 3-4 yerde yol yapım çalışması wardı yollar berbat halde we 1 yerde de tek yönden çift yöne geçerken asfalttan taşlı topraklı çukurlu berbat bi yola iniyorsunuz we arada 10 cm falan yükseklik farkı war (yüksekten alçağa geçiyorsunuz) allah belalarını wersin orayı öle yapanların.. aha dedim gittik heralde :(
hesap etmediğimiz bir konu
benzin tüketimi
sıralı lpg li bir araç ilk çalıştırması benzinde olur ve motor belli bir sıcaklığa gelinceye kadar gaza geçmez
sabah aracın ilk çalışması esnasında ve ısınana kadar olan benzin tüketimi oldukça fazla,
10 YTL gazla 95 yada 100 km ise bence imkansızzzzzz
Ben Fırat ın verdiği verilere şahidim.İmkansız diye bişi yoktur.
ş.içi firat arkadaşin rakami oldukça uçuk bi rakam. Inanmasi gerçekten zor
krakercocuk
19/09/2008, 15:04
inanması zor ama gerçek son olarak düzeltiyorum aynı gazla toplam 104 km yaptım..dün gazım bitti...nafiz abi şahittir..:D.bende ne rakamlar duymuştum etrafımdaki arkadaslarımdan inanmamıstım ama bizzat sahit olunca inanıyor insan..eski aracımlada bu tip rekor basarılarım olmustu:)..kısacası arabanın dilinden anlamak gerekiyor biraz kullanımda pedal hassasiyetleri debriyaj - gaz kombinasyonu vs,,ve yol şartlarındaki etkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor...ayrıca aracımın ilk etapda benzinle calıstığını biliyorum...arac tüpe gecmeden kaldırmıyorum arabayı yerinden..ayrıca benzinli aracların hararet seviyesi dizellere göre daha çabuk ısınıyor buda bi avantaj..kücük viteslerin devirlerini 2500 de tutup büyük viteslerde 2800 devirde vites değistiriyorum ..dik rampalarda 3000-3100 devirlerde vites sabit giderkende (rampada)2500 de izletiyorum devri bunun gibi bir kac püf nokta daha var tabi mesela dur kalklarda 1. vitesde tekrar kalkarken arabayı bağırtmıyorm..1700 devirde kalkış yapıyorum iyk etapda
inanması zor ama gerçek son olarak düzeltiyorum aynı gazla toplam 104 km yaptım..dün gazım bitti...nafiz abi şahittir..:D.bende ne rakamlar duymuştum etrafımdaki arkadaslarımdan inanmamıstım ama bizzat sahit olunca inanıyor insan..eski aracımlada bu tip rekor basarılarım olmustu:)..kısacası arabanın dilinden anlamak gerekiyor biraz kullanımda pedal hassasiyetleri debriyaj - gaz kombinasyonu vs,,ve yol şartlarındaki etkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor...ayrıca aracımın ilk etapda benzinle calıstığını biliyorum...arac tüpe gecmeden kaldırmıyorum arabayı yerinden..ayrıca benzinli aracların hararet seviyesi dizellere göre daha çabuk ısınıyor buda bi avantaj..kücük viteslerin devirlerini 2500 de tutup büyük viteslerde 2800 devirde vites değistiriyorum ..dik rampalarda 3000-3100 devirlerde vites sabit giderkende (rampada)2500 de izletiyorum devri bunun gibi bir kac püf nokta daha var tabi mesela dur kalklarda 1. vitesde tekrar kalkarken arabayı bağırtmıyorm..1700 devirde kalkış yapıyorum iyk etapda
tebrikler
ama rekor denemesi ile gerçek veriler pek birbirine yakın olmuyor, devamlı o şekilde arabayı kullanmak büyük sabır ve uygun yol ve hava şartları gerektirir.
krakercocuk
20/09/2008, 03:14
tebrikler
ama rekor denemesi ile gerçek veriler pek birbirine yakın olmuyor, devamlı o şekilde arabayı kullanmak büyük sabır ve uygun yol ve hava şartları gerektirir.
bu tip kullanım sekli bende standartlaşmıstır..zaman zaman cevre yollarında motorun sağırlaşmaması icin 180 i gösteriyorum...izmirin hava sartlarıda bellidir zaten...hararet kışın bile cok zorlanmadan ısınma yapıp uygun devri yakalayabılıyor kısa zamanda...yol durumları kötüde olsa dier şehirlere nazaran daha düzgün..cok fren uygulaması yapmamaya calısıyorum
tolgaank88
20/09/2008, 11:57
fırat valla helal olsun,o kadar çok trafik ışığı olan bi şehirde boyle bi değer mukemmel :)...
tangozcan
20/09/2008, 14:52
bugün antalyadan ankaraya geldim afyon üzerinden gene. klima 20 derecede otomatik her zaman çalıştı.genelde 100le geldim afyondan sonra 100 yazan yerlerde 110la gittim biara da 180lere çıktım geri düştüm. ewden çıkıp ankaradaki yurduma kadar ortalama hızım 83 km/h idi. yakıt tüketimim de 5.1 litre.
biraz fazla geldi sanki bu sefer..
buarada 3-4 yerde yol yapım çalışması wardı yollar berbat halde we 1 yerde de tek yönden çift yöne geçerken asfalttan taşlı topraklı çukurlu berbat bi yola iniyorsunuz we arada 10 cm falan yükseklik farkı war (yüksekten alçağa geçiyorsunuz) allah belalarını wersin orayı öle yapanların.. aha dedim gittik heralde :(
alper antalya ankara yaprken tam olarak hangi güsargahtan geçiosun kestirme olan dinar kawşağından geçiyormusun?
Merhabalar;
3 Gün içinde Grande Puntom ile 1398 km'lik seyehat ile elde ettiğim sayısal değerleri sizinle paylaşmak ve yorumlaırnızı almak istedim.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...
Araç: 2008 model GP Mjet 75 Hp Active (Motorda Tunning Yok)
Araç kilometresi: 10377 Seyehat Öncesi
Yapılan Toplam Yol: 1398. 98 Kilometresi İstanbul içi.
İstikamet-1: Denizli - Dinar - Sandıklı - Kütahya - Bozüyük - Bilecik - Adapazarı - Kocaeli - Mecidiyeköy
İstikamet-2: Mecidiyeköy - Kocaeli - Bursa - Balıkesir - Akhisar - Salihli - Alaşehir - Denizli
Kullanım: Genellikle 2000 - 2500 devir/dak. 100 km/sa civarı
1398 kilometredeki tüketim: 70,98 lt - 5,077 lt/100km
Yol bilgisayarı Ortalama hız: 70 km/saat
Maksimum Hız Denemesi: 180 + km/saat
İzlesene.com : Video - fiat grande punto 75 hp active maksimum hız (https://www.izlesene.com/video/arabalar-fiat-grande-punto-75-hp-active-maksimum-hiz/535564?ref=embedv2linkver)
Benim kafama sadece video da da göreceğiniz gibi araç 180~2 km/saat'i bir türlü geçiremedim. fakat sadece tüm yol boyunca bir kez denedim.
İsmail, teşekkürler bilgiler için.
Bence tüketim iyi.Max. hız ise fazlasıyla normal.Bence %1-2 lik bir eğim bile olabilir 180km/s i yakalamak için.
2000d/d nın altında biraz daha ekonomik olabilir ama bu tarz kullanım çoğu sürücüyü yoruyor tabi...
Ziyaretçi047
21/09/2008, 16:36
Güzel testler paylaşımlar hesaplamalar ve çekimler için teşekkürler. Evet araç orjinalde 180 e gelmesi bile uzun sürüyor 150 160 dan sonra ve oralarda tıkanıyor. Ben bile son hızımı ancak 190 lara felan çıkarabildim.
boşa atmasaydınız daha fazla gidebilirdiniz.
bknz. cut off
tolgaank88
21/09/2008, 17:30
bilgiler için çok teşekkürler...gerçekten yararlı bilgiler...
bi kaç soru sormak istiyorum
1)klima açıkmıydı-açıksa ne kadar aralıklarla açıktı
2)araçta kaç kişiydiniz
3)uzun yol ortalaması aklınızdamı,yani ist merkezde ortalama ne kadar yukselmiştir...
1- 98 kilometrelik şehir içinde klima maksimum 60 kilometresinde açıktı.
2- 2 kişiydik. 170 kg. Artı bagaj da da 50 kilo yük vardı.
3- Denizli - Kütahya arasında yol bilgisayarı 4.8 idi. Sonra yağış başlayınca Mecidiyeköy'e geldiğimde 4.9 oldu. Dönüşte İstanbul'da TEM'e çıktığımda ise yol bilgisayarı 5.1 gösteriyordu. Ancak Denizli'de petrole geldiğimde yol bilgisayarı 4.9'u gösteriyordu. Ancak İlk full'leme, son Full'leme ve yol bilgisayarı hata oranı nedeni ile benim hesaplamamla 5.077 çıktı.
Daha önceki 1000 km üzeri testlerimde şirket araçlarımızdan Clio 1.5 dci 65hp 4.8 lt/100km Peugeot 206 Hdi 70 Hp 4.4 lt/100km yakıyor. Birde bu araçlarla şehir dışı yollarda ortalama hız 85-95 km/saat oluyor. Tabi şirket araçları 100.000 üzerinde. benimki 11.000 km de:)
Ziyaretçi047
21/09/2008, 18:22
pejo bu konuda rekoru elinde bulunduruyor sanırım. citroen in de iddiası vardı gerçi.
krakercocuk
21/09/2008, 23:26
güzel değerler
krakercocuk
21/09/2008, 23:34
ozana katılıyorum.. uzun metrajda aracı bosa atmak yerınde vites de ıken gazdan ayagımızı cektıgımızde yakıt ekonomıgı daha karlı olur
pejo bu konuda rekoru elinde bulunduruyor sanırım. citroen in de iddiası vardı gerçi.
citröen peugeot zaten psa grubu kısaca aynı grup araçlar deil mi motor ve hatta kimi zaman kasa olarak ??
Bende düzde max 185 km/h görebiliyorum. Bu acıdan hızın normal
benim t-jet şu anda 7 civarında yakıyor.. daha 1600km'de.. pek sakin sürdüğüm de söylenemez:)
genellikle şehir içi %60 - %70 civarında ama çok aşırı sıkışık trafik değil orta sıkışıklıkta diyelim:)
Bu arada şehirlerarası yolda sakin sakin gittiğimde (radar vardı:) full depodan biraz daha azıyla 820km range gösterdi (5. vites 85-90km/h afyon ankara arasında ne az ne çok engebeli yolda )