Ben alınmıyorum sadece konuşma üslubunuzu beğenmedim, benim yorumlarıma gelipte sallıyorsunuz abartıyorsunuz diye yorum yapamazsın. Beğenmiyorsan yorum yapma yada daha düzgün ifadeler kullan.
Bence sizin sorununuz çekememezlik, sizin aracınız 38 40 krş yakıyor diye 30 35 krş yakanlara inanmak istemiyorsunuz kendinizi avutuyorsunuz. Kullanıma bağlı 45 krş yakabildiğine inanıyorsunda neden kullanıma bağlı 30 35 krş yakabileceğine inanmıyorsun? Bak yukarıda arkadaş 550 km yapıp 35 krş ort. yakalamış ve az daha zorlasa 600 650 km ile 30 32 krş yakalanabileceğini belirtmiş. Şimdi onlarda mı sallıyor onlarda mı abartıyor ?
Üreticiler ş.içi 7.7 lt demiş onlar yalanmı söylüyor diyorsunda neye göre 7.7 demişler onu bilmiyorsun.
Öğreteyim; ş.içi ort. tüketim: Motor soğuk halde çalıştırılır ve maksimum 50 km hıza çıkılarak, ortalama 19 km ile 4 kilometrelik bir mesafede gerçekleştirilen test sonucu elde edilen veridir.
1- işe gidiş 10, geliş 10 toplam 20 km yol yapıyorum. 4 km gibi kısa bi mesafe değil.
2- ortalama hızım 33 35 km arası oluyor, 19 km değil.
3- maksimum 90 km lere çıktığım oluyor, 50 km değil.
Buna göre 7.7 lt nin altına düşemezmiyim? ezbere konuşuyorsun.
Ayrıca motor yağı ile ilgili konumuda takip ediyorsun sen 10w-40 kullan, ben 5w-40 koydurttum ve sonuçları yazayım. Gerçi sen inanmayacaksın yine ama inanan arkadaşlar olur fikir verir.
Yağ değşiminden sonra benzin sıfır iken 50 tl lik benzin aldım sıfırladım, akşam 10 km yol yapıp eve geldim eve geldiğimde 10 km de ort. 5.5 lt gösteriyordu bilgisayar (normalde aynı yerden benzin alıp sıfırladığımda 10 km yol yapıp eve geldiğimde ort. 7 lt nin altına düşmezdi) Eve gelince aracı eşime verdim, eşim acemi daha aracı yerinden kaldıramıyor. 10 km kadar mahalle arasında virajlı ve bozuk yolda maksimum 40 km yi geçmeden kullandı %80 2.viteste, % 20 3.viteste. Bugünde motor soğukken direk eşime verdim 20 km kadar kullandı yine % 80 2.vites % 20 3.vites, 3 tane trafik ışığı, 2 defa stop ettirme ve zamansız vites geçişleri. Bu şartlarda bir böyle bir acemiye hangi aracı verirseniz verin çok çok yüksek yaktıracaktır.
Kullanımdan sonra son durum ise şöyle;
benzin göstergesi : 2.çizginin hemen altında daha ışık yanmasına çok var.(Benzini alıp sıfırladığımda 2.çizginin altında çizgiye temas ediyordu)
gidilen yol : 40.8 km
ort. tüketim : 6.6
menzil : 168
40 km nin 30 unu çok acemi birinin kullandığı bir araca göre sanırım bu veriler sana iyi bir cevap olmuştur. Diyelim ki 40 km çok kısa ve dikkate alınmaz, diyelimki yol bilgisayarıda doğru değildir(benimkisi hemen hemen doğru) o zaman sadece benzin göstergesine bakıp bu aracın en az 120 km daha gidebileceği kesindir. O da 40 + 120 = 160 km eder, 50 tl / 160 = 31.25 krş. Hadi 2 krş da benden olsun 33 krş hesap ortada. Daha önce uzun km lerde ve benzin 4.97 tl iken 30 32 krş demiştim sonra bakımdan dolayı aracımda yakıt artışı oldu benzinde 5.11 tl oldu ancak dünkü yağ değişimimden sonra aracımda ciddi değişiklik oldu ve km de 33 krş tan fazla yakmayacağına adım kadar eminim. Yağ değişiminden sonra kısa mesafede söyleyebileceklerim bunlar 400 500 km kadar yol yapayım ayrıca senin için resimlerini burada paylaşacağım.
Öyle kendi aracına bakıpta anahtarımı ortaya koyarım gibi cümleler kurma o anahtarını alırlar elinden.
Yer imleri