Sayfa 4/10 İlkİlk 12345678 ... SonSon
200 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Araçlarınız bir depo ile kaç km yapıyor

Emre Can
    yeniuye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 20

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok mu sert araç kullanıyorsunuz trafik mi çok yoğun

4 km gidiyorum 4 km geliyorum genelde soğuk olduğu için galiba geçen ay 630 km yapmıştım
    Punto 2013 S7 1.3 Multijet Lounge 95 HP S&S ESP + Sporkit

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

bence de soğuktan kaynaklı kısa mesafe soğuk kullanım yaz da olsa yakıtı çok etkiliyor.

teoman cem haksun
    teomanh84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

Ben de alalı bir ayı biraz geçti 1.3 Multijet Punto Easy mi... 3. Depomu bugün fulledim. Her fulluediğimde de yol bilgisayarını sıfırladım.

İlk depomda yaklaşık +\- 5 km oynayabilir 750 km yaptım. Shell nitro kullandım.

İkinci depomda da 815 km de ışık yandı. Burada da Opet'ten aldım...

Güzergah hep sabit bende... İşim ile ev arası yaklaşık 2km,hafta içi 4 km günlük sabit... Hafta sonları da Beylikdüzü-Anadolu yakasında belli yerlere gidiyorum. ( Bağdat Cad., Kozyatağı,Ataşehir gibi )

Yanlız trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkmaya özen gösteriyorum, ortalama hızım 30-35 km/sa olarak görünüyor.

Dikkat ettiğim en önemli şey, sabit hızda kullanmaya özen gösteriyorum, ani hızlanma ve frenaj yapmamaya gayret ediyorum. Orta şeritte trafiğin akışına uygun gidiyorum yani. Yol müsaitse de hız sabitleyiciyi açıyorum 90-100 km/sa hıza ayarlayıp.

Verdiğim değerler ışık yandıktan hemen sonra baktığım değerlerdir. Işık yandıktan sonra ilk fırsatta depoyu dolduruyorum. Genelde 170-180 tl ye doluyor.

Maks tork bandında kullanmaya özen gösterip,ani hızlanma/yavaşlama yapmayıp yolun akışına uyarsanız, ve gaz padalına narin davranırsanız ( hani derler ya ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın diye ) bu değerler ulaşılması güç değerler değil. Zaten yapım gereği sakin araç kullanırım,hal böyle olunca da bu değerleri yakalamak bana zor gelmiyor.

Emre Can
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı teomanh84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de alalı bir ayı biraz geçti 1.3 Multijet Punto Easy mi... 3. Depomu bugün fulledim. Her fulluediğimde de yol bilgisayarını sıfırladım.

İlk depomda yaklaşık +\- 5 km oynayabilir 750 km yaptım. Shell nitro kullandım.

İkinci depomda da 815 km de ışık yandı. Burada da Opet'ten aldım...

Güzergah hep sabit bende... İşim ile ev arası yaklaşık 2km,hafta içi 4 km günlük sabit... Hafta sonları da Beylikdüzü-Anadolu yakasında belli yerlere gidiyorum. ( Bağdat Cad., Kozyatağı,Ataşehir gibi )

Yanlız trafiğin olmadığı saatlerde yola çıkmaya özen gösteriyorum, ortalama hızım 30-35 km/sa olarak görünüyor.

Dikkat ettiğim en önemli şey, sabit hızda kullanmaya özen gösteriyorum, ani hızlanma ve frenaj yapmamaya gayret ediyorum. Orta şeritte trafiğin akışına uygun gidiyorum yani. Yol müsaitse de hız sabitleyiciyi açıyorum 90-100 km/sa hıza ayarlayıp.

Verdiğim değerler ışık yandıktan hemen sonra baktığım değerlerdir. Işık yandıktan sonra ilk fırsatta depoyu dolduruyorum. Genelde 170-180 tl ye doluyor.

Maks tork bandında kullanmaya özen gösterip,ani hızlanma/yavaşlama yapmayıp yolun akışına uyarsanız, ve gaz padalına narin davranırsanız ( hani derler ya ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın diye ) bu değerler ulaşılması güç değerler değil. Zaten yapım gereği sakin araç kullanırım,hal böyle olunca da bu değerleri yakalamak bana zor gelmiyor.

Gerçekten sıfır bir araç için güzel değerler ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler

teoman cem haksun
    teomanh84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı yeniuye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten sıfır bir araç için güzel değerler ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler
    Ben teşekkür ederim. Yanlız aracı ikinci el almıştım,7960km de... Şimdi 9500 km civarlarında. Yanıltmış olmayayım sizleri

Emre Can
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı teomanh84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben teşekkür ederim. Yanlız aracı ikinci el almıştım,7960km de... Şimdi 9500 km civarlarında. Yanıltmış olmayayım sizleri

Sizin motor rodajı tamamlamış gibi sanki. benimki rodaj aşamasında daha o yüzden de olabilir birde benim araç 95hp 4 vites bile yapıştırdığım hissedilir derecede atak bazen kaptırıyorum

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

uzun yolda 100kmde 6lt yakıyorum. bu durumda bir depo ile 700km yapar ama iyi bir benzinci bulamam diye riske girmem, son çeyreğe geldimmi alırım.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

Murat D
    IVAA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karaman
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    52 FL
    Edilen teşekkür: 110

2010 Punto evo aracı ilk aldığımda hep Opet'ten kullanırdım o zaman 900-950Km giderdim sonra arkadaşlarımın tavsiyesi ile Shell V-Power Dizel'e geçtim ne göreyim bir depo ile 1280Km ama bence bir etken daha var aracıma 5-30 yağ koyulduğunda ortalama yakıt tüketimim 3,7 - 3,6 nın altına düşmüyordu 30.000 bakımında servis 5-40 koydu o zaman 3,3Lt ye düşürdüm aracı Navigasyon ile 90km ye bağlıyorum (CC ile) arabanın göstergesi 95 filan oluyor. zaman zaman 120km lere kadar çıkıyorum. fakat şunuda unutmamak lazım hava sıcaklığıda çok önemli ne çok sıcak olarak nede soğuk ortalama 20c ideal.

yapmış olduğum seyahatten çekimiş olduğum video.

Bursa - Samsun seyahati - Youtube

Not: Maaşallah Diyin
    Konu IVAA tarafından (07/01/2014 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir.

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

peugeot 308 1.6 dizel otomatik...

şehir içi: 5.5 lt/ agresif kullanımda 6 lt yakıyor
    şehir dışı denemedim (2 aydır uzun yola gitmiyorum...)

Punto otomatik dizel im varken şehir içi: 6.5 lt nin altına indirememiştim...

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Agresif kullanım 1 depo(55lt) Gebze-Ankara arası(12lt ortalama)
    Normal kullanım 1/2 depo Ankara/Mersin arası (6lt ortalama)
    Görüldüğü gibi tüketim tamamen kullanıcı ile alakalı!
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

Standart Araçlarınız bir depo ile kaç km yapıyor

Astra h 1 depo motorin ile (45 lt) 990 km idi yanlis hatırlamıyorsam ama birazda şehir içi var bunda tabi
    Konu alixxx tarafından (07/01/2014 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.

12. 07/01/2014, 23:21

Sebep
    gereksiz mesaj

ALİ GÜN
    Gezgin8793 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Plaka
    34SSP56
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peugeot 308 1.6 dizel otomatik...

şehir içi: 5.5 lt/ agresif kullanımda 6 lt yakıyor
    şehir dışı denemedim (2 aydır uzun yola gitmiyorum...)

Punto otomatik dizel im varken şehir içi: 6.5 lt nin altına indirememiştim...
    herkes bilirki büyük motor torku ve devri daha çabuk kapattığı için ş.içi dediğimiz yani dur kalkı bol bir kullanımda ufak motora oranla daha az yakıt tüketir yani eğer çok fazla ş.dışı yapıyorsan 1.3 ideal yada fazla trafiğin yoğun olmadığı bir memlekette yaşıyorsan 1.3 multijetin üstüne motor tanımam saygılar

Sercan Türen
    adrentos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 49

Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astra h 1 depo motorin ile (45 lt) 990 km idi yanlis hatırlamıyorsam ama birazda şehir içi var bunda tabi
    Hocam astra h 53 litre degilmiydi deposu

GT-I9192 cihazımdan gönderildi

Ertan OKUMUŞ
    ErtanOKUMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    35 PEL 08
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı Gezgin8793 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes bilirki büyük motor torku ve devri daha çabuk kapattığı için ş.içi dediğimiz yani dur kalkı bol bir kullanımda ufak motora oranla daha az yakıt tüketir yani eğer çok fazla ş.dışı yapıyorsan 1.3 ideal yada fazla trafiğin yoğun olmadığı bir memlekette yaşıyorsan 1.3 multijetin üstüne motor tanımam saygılar
    Bir yazım hatası olabilirmi acaba, ezber bozan bir açıklama gibi geldi bana, 1.1 , 1.2. 1.4 motorlar ne amaçla uretiliyor o zaman

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

Standart Araçlarınız bir depo ile kaç km yapıyor

Alıntı adrentos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam astra h 53 litre degilmiydi deposu

Arabamı bilmiyorum ya 52 litreymiş simdi baktım ama daha yeni sayılır 3 aylık demekki daha öğreneceğim cok sey var ama yol bilgisayarından bakmıştım 45 lt yakmıştı 990 km de yani litre doğru ama depo kapasitesi yanlış teşekkür ederim düzelttiğiniz için

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Arabamı bilmiyorum ya 52 litreymiş simdi baktım ama daha yeni sayılır 3 aylık demekki daha öğreneceğim cok sey var ama yol bilgisayarından bakmıştım 45 lt yakmıştı 990 km de yani litre doğru ama depo kapasitesi yanlış teşekkür ederim düzelttiğiniz için
    Kardeşim arabaya binmiyorsun ki eskiyecek diye aldı koydun müzeye koyar gibi koydun garaja paslanıyor yazık günah gezmeyeceksen ver bana ben gezerim merak etme babamdan istediğim gibi yakıtı dolu depo istemem senden

Sercan Türen
    adrentos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 49

Hayirlisi olsun hocam araciniz puntodan sonra gecilebilecek en guzel araclardan biri arada kullandigim bir araba puntoma kiyamasam bende dusunuyorum gecmeyi fakat astraya binince puntonun direksiyonuda aranmiyor degil. Bizde 1100 km e yakin yol yapmisligimiz var bir depoyla 6. vites 110 km hiz sabitleyiciyle arada klima acik 4,5 ortalama veriyordu biraz sehir ici filan derken 1100e yakin mazot aldik

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Aracı ilk aldığımda karışık 36lt benzinle 475 km yol yapıyordum. şimdiki benzin yakışını bilmiyorum ama 1 depo yani 31 lt gazla
    420 km 70 80 km/h hızda tamamı uzun yol 2 kişi klima açık full bagaj
    390 km uzun yol 80 90 km/h 3 kişi+1 çocuk klima açık full bagaj
    280 km uzun yol tam gaz 5 kişi klima yok
    300 330 km yol ş.içi biraz rahat trafik gidiyor.
    bu güne kadar yaptığım en iyi değer 420 km gaz bitene kadar balıkesir altınoluğa gidip gelmiştim bitince yakıt aldım ama çok sakin gitmiştim. Baktım aracın değerleri iyi bir daha kasmadım o kadar zaten

ALİ GÜN
    Gezgin8793 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Plaka
    34SSP56
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı Gezgin8793 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok sayın abicim bizim araçlar sakin kullanım ve trafiği yoğun olmayan yerlerde kullanılmak için üretiliyor şehir içi 1.5 lt altına düşen motorlar gözlemlediğim kadarıyla anormal yakıt tüketimi yapıyor bunun sebebi gücünü alt devirlerde alamaması biraz daha fazla gaza basmak gerektiği için eğer turbonun devreye girmesi 1750 d/d değilde 1250 d/d olsa büyük ihtimal yakıt tüketimi 1 lt kadar düşecektir saygılarımla

Ali Tandogan
    Castell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 213

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı ilk aldığımda karışık 36lt benzinle 475 km yol yapıyordum. şimdiki benzin yakışını bilmiyorum ama 1 depo yani 31 lt gazla
    420 km 70 80 km/h hızda tamamı uzun yol 2 kişi klima açık full bagaj
    390 km uzun yol 80 90 km/h 3 kişi+1 çocuk klima açık full bagaj
    280 km uzun yol tam gaz 5 kişi klima yok
    300 330 km yol ş.içi biraz rahat trafik gidiyor.
    bu güne kadar yaptığım en iyi değer 420 km gaz bitene kadar balıkesir altınoluğa gidip gelmiştim bitince yakıt aldım ama çok sakin gitmiştim. Baktım aracın değerleri iyi bir daha kasmadım o kadar zaten
    Bu değerler normal değerler bence 43lt tankınız olsaydı yaklaşık 530km giderdiniz 70 80le, tabi şehir içi basınca daha çok yakar.... sakin sürmeyi başarabilirsen gerçekten ekonomik.... ama biraz basayım dersen işte o zaman yakmaya başlıyor....

Sayfa 4/10 İlkİlk 12345678 ... SonSon