Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
45 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Turbo jet yakıt tüketimi..

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal şartlarda tjet ile 90 ile 70km hızlarda gitmek imkansız ötesi
    Ozaman bu değerlerde gerçekçi olmuyor.
    Evet t-jet ile 70 veya 90 km ile gitmek baya zor oluyormuş kamyonlarla yarıştım gaza hükmetmesini bilirsen gerçekçi oluyor o değerler dikkat et biraz..
    Konu effect1903 tarafından (07/02/2012 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 38

Lamba yandıktan sonra depoyu nasıl 158 tlye fullediniz ? Ben depoyu 185 e fullüyorum depom 45 lt. Dynamiclerde dahamı küçük deposu 40 lt falanmı ?

Birde değerler şaşırtıcı. Bende dün izmirden denizliye gittim bi ara 160-170 gidiyodum. Tabi o hızda araba zorlandığı için 1.4 ufak motor 2000 motorlardan fazla yakıyodu. 2000 motor yükske hızlarda bizim araçtan daha az yakar

Ama sonra yol bilgisayarını sıfırladım 100 km ile gittim sabit ortalama ve yakıt değerim 8.5 lt falandı.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Malum 1/8'e inince lamba yanıyor

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı SchweppeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lamba yandıktan sonra depoyu nasıl 158 tlye fullediniz ? Ben depoyu 185 e fullüyorum depom 45 lt. Dynamiclerde dahamı küçük deposu 40 lt falanmı ?

Birde değerler şaşırtıcı. Bende dün izmirden denizliye gittim bi ara 160-170 gidiyodum. Tabi o hızda araba zorlandığı için 1.4 ufak motor 2000 motorlardan fazla yakıyodu. 2000 motor yükske hızlarda bizim araçtan daha az yakar

Ama sonra yol bilgisayarını sıfırladım 100 km ile gittim sabit ortalama ve yakıt değerim 8.5 lt falandı.
    Biraz dikkatli okursan tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip yakıt aldığımı görürsün değer çok iyi olunca tabi inanması zor oluyor anlıyorum.. Tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip tekrar fulledim, yani anlaman için daha açıklayıcı yazayım.. Depolarımızın hepsi 45 lt.. Tam uyarı lambası yandığında depoda 7 veya 9 lt yakıt kalmış demektir. Bende tam uyarı lambası yandığımda aldım, opetten gidip fulledim litresi 4.40 tl'den 36 litre yakıt aldı (yani depomda 9 litre daha yakıt kalmış aldığımda), 36 lt x 4.40 tl = 158 TL. 158 tl /640 km = 0.24 tl eder şimdi anladın mı?

ONUR ACARARICAN
    onurciko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ENS 97
    Edilen teşekkür: 199

Ben ist. antalya arası ortalamam 6 lt. idi.
    Şu an ki şehir içi ortalamam 7.9 - 8 lt.
    Anlamadığım birşey de fullden aldığımda ortalama 9 lt ye kadar çıkmıştı.Acaba soğuktan mı yoksa benzinden mi.
    2002 ALBEA
    2011 BRAVO T-JET
    2008 GP T-JET
    2011 ALFA ROMEO MİTO QV

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Bende bu hesaba göre 5.5 lt ortalama ile gittim ama özellikle az yakmak için yola çıkmadım yani çok kasmadan bu tüketimi elde ettim ama dediğim hızlarda kullandım arabamı.. Birdaha ki sefere daha dikkatli kullanımla özellikle yakıtı ölçmek için kullanacağım ve resim de çekeceğim ki inanamayanlar inansın

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

kusura bakmayın ama bu değerler bana gerçekçi gelmiyor.En son 200 km lik yol yaptım ve ortalama 120 km sabit hız ile 7 lt civarı gittim.toplam 200 km 14 lt buda yaklaşık 30 kuruş ediyor.Araç gerçekten bu değerleri yakalıyorsa benim aracımda bir sorun var.Eylül ayında 1500 km'lik yolda 500 tl benzin harcamıştım.
    Gerçek gerçek merak etme. Ayağını gazın üstüne hafifçe koyunca 4LT bile yakıyor tjet'te.

Ama araba çok güçlü olduğu için öyle 60kph, 90kph falan hikaye. İki gaza geliyorsun araba gözünü açıp kapayıncaya kadar 200kph+ oluyor

Ondan sora yakıtta yalan tabi
    Oz Büyücüsü

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

bu araçla 120 km civarı hızla gittiğiniz zaman bence ki şehirdışında bunun aşağısı pek olmaz 7-7,5 lt den aşağı yakmıyor.Şehir içinde 9lt civarı yakıyor.

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçek gerçek merak etme. Ayağını gazın üstüne hafifçe koyunca 4LT bile yakıyor tjet'te.

Ama araba çok güçlü olduğu için öyle 60kph, 90kph falan hikaye. İki gaza geliyorsun araba gözünü açıp kapayıncaya kadar 200kph+ oluyor

Ondan sora yakıtta yalan tabi
    60 ile 90 hikaye derken ne demek istediğini tam anlayamadım? tekrar tekrar yazıyorum ortalama 90 km/h sürat ile gittim, yolun 100-150 km'lik kısmını ise yolda oluşmaya başlayan kar nedeniyle 60-70 km/h ile gitmek zorunda kaldım, o yolda hızlı gitmek imkansız zaten, beni hızla geçen bir araç beni geçer geçmez arkadan kaydı zorla toparladı.. Birde 60-70 ile gitmek biraz yorucu ve sıkıcı o ayrı tabi..

emrah ....
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

mehmet; arkadaşların demek istediği şu bu veriler anlık o günkü yol koşullarına bağlı olarak gerçekleşmiş.Gerçek hayatta yaz kış farketmeden bu verileri yakalamak hayal.

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

mehmet; arkadaşların demek istediği şu bu veriler anlık o günkü yol koşullarına bağlı olarak gerçekleşmiş.Gerçek hayatta yaz kış farketmeden bu verileri yakalamak hayal.
    İşte bende hayal olmadığını anlatamıyorum sanırım. bütün yolu 90 km/h ile gittiğinizde de bu değerler yakalanır t-jet ile kullanmasını bilirsen tabi birdahakine resimli ve daha detaylı ekleyeceğim o zaman inanırsınız herhalde..

emrah ....
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bende hayal olmadığını anlatamıyorum sanırım. bütün yolu 90 km/h ile gittiğinizde de bu değerler yakalanır t-jet ile kullanmasını bilirsen tabi birdahakine resimli ve daha detaylı ekleyeceğim o zaman inanırsınız herhalde..
    yok biz anladık fakat tjet ile uzun yolda 90km hızla ne kadar süre gidebilirsin onu demek istiyorum.Örneğin ben d.bakır-istanbul arası birkaç kez gidip geldim.90km ile 6 şeritli otobanda gidemezsin.Gidemediğin içinde bu veriler hayal olur
    ok?

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

yok biz anladık fakat tjet ile uzun yolda 90km hızla ne kadar süre gidebilirsin onu demek istiyorum.Örneğin ben d.bakır-istanbul arası birkaç kez gidip geldim.90km ile 6 şeritli otobanda gidemezsin.Gidemediğin içinde bu veriler hayal olur
    ok?
    O sana bağlı olan birşey, giden gider gidemeyen gitmez.. Herzaman gittiğim yolu böyle yavaş giderek yarım saat 45 dk gibi birşey geç gittim sadece o kadar çok birşey kaybetmiyorsun yani.. Benim burada açtığım konu da zaten sakin kullanımda ne kadar az yaktığını göstermek amaçlı idi. Ayrıca ben sürekli 100 km/h civarında kullanıyorum otobanda da olsam nadiren yüksek hızlara çıktığım oluyor yani kullanan kullanıyor 90-100 ile ok?

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 38

Bende 90-100 ile kullanamıyom sıkılıyo insan basası geliyor Yani şu var şimdi tjetle yakmasın diye 90-100 ile gidiyoruz ama bir multijetimiz olsaydı 150-160 la giderdik. Tjetin 90-00 de yaktığını multijet 150-160 da aynı yakardı Bu durumda multijet dışardan gören biri daha performanslı daha hızlı gidiyo görürdü

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Tjet'de bu degerleri Arda yakalıyordu ama sabır işi, cruise control olsa bir nevi yapılabilir ama tjet'lerde olanını gormedim. ben kullandıgım 3 sene zarfında bir kere 6.5 yakalamıstım onun dısında sehir dışı 7.0-7.5 şehir içi 7.8 - 8.6 aralıgındaydı. tjet'le gaza geldigim sıralada ise 10-11 oldugu da oldu ama pişman degilm
    StrucTuraL EngiNeeR

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ben Ankara-İstanbul arasını 5.0lt/100km ile katettim zamanında

Arkadaşlar yakıt tüketiminde yol, trafik, araç durumu gibi kriterlerin dışında kullanım da çok önemlidir.Tüketim değerleri, diğer tüm koşullar sabitken değişen sürücü faktörü sonucu çok farklı olabilir.Ben 5lt ile giderim başkası 10lt ile gider.Sonuçta burada yazılan tüm değerler hesaplama hatası olmadıkça gerçektir.Sanıyorum 407 HDI ile 3 küsürluk ortalama yakalanmıştı.İstenirse olur.Biraz sabır biraz dikkat,

Sonuçta tek gerçek tüketimin kullanıma göre değişmesi..

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı siromar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tjet'de bu degerleri Arda yakalıyordu ama sabır işi, cruise control olsa bir nevi yapılabilir ama tjet'lerde olanını gormedim. ben kullandıgım 3 sene zarfında bir kere 6.5 yakalamıstım onun dısında sehir dışı 7.0-7.5 şehir içi 7.8 - 8.6 aralıgındaydı. tjet'le gaza geldigim sıralada ise 10-11 oldugu da oldu ama pişman degilm
    Ömer, iddia ediyorum hız sabitleyiciyle benim tüketimim yakalanamaz Ben daha ekonomik kullanırım..

Benim ortalamalarım hep 7lt civarındaydı..

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer, iddia ediyorum hız sabitleyiciyle benim tüketimim yakalanamaz Ben daha ekonomik kullanırım..

Benim ortalamalarım hep 7lt civarındaydı..
    Evet bende kendim için öyle düşünüyorum, hız sabitleyici benim yakaladığım değeri yakalayamaz, önceki arabamda vardı ben hız sabitleyiciden daha az yaktırıyordum

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emrah ....
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Ankara-İstanbul arasını 5.0lt/100km ile katettim zamanında

Arkadaşlar yakıt tüketiminde yol, trafik, araç durumu gibi kriterlerin dışında kullanım da çok önemlidir.Tüketim değerleri, diğer tüm koşullar sabitken değişen sürücü faktörü sonucu çok farklı olabilir.Ben 5lt ile giderim başkası 10lt ile gider.Sonuçta burada yazılan tüm değerler hesaplama hatası olmadıkça gerçektir.Sanıyorum 407 HDI ile 3 küsürluk ortalama yakalanmıştı.İstenirse olur.Biraz sabır biraz dikkat,

Sonuçta tek gerçek tüketimin kullanıma göre değişmesi..
    sonuna kadar katılıyorum.Burada sürücünün tepkileri çok önemli.Eski puntom ile ist-edirne arasında 4.5 lt yakalamıştım.Bunu yakalamak demek bu aracın uzun yolda 4.5lt yaktığını göstermez.Sadece demek istediğimiz buydu

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

sonuna kadar katılıyorum.Burada sürücünün tepkileri çok önemli.Eski puntom ile ist-edirne arasında 4.5 lt yakalamıştım.Bunu yakalamak demek bu aracın uzun yolda 4.5lt yaktığını göstermez.Sadece demek istediğimiz buydu
    Emrah senin demek istediğini anlıyoruz ama sen bizim demek istediğimizi anlamıyorsun dikkat et bak "sakin kullanımda" ve dikkatli kullanımda diyoruz, t-jet uzun yolda bunu yakıyor demiyoruz zaten

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon