Evet t-jet ile 70 veya 90 km ile gitmek baya zor oluyormuş :) kamyonlarla yarıştım :D gaza hükmetmesini bilirsen gerçekçi oluyor o değerler dikkat et biraz..
Printable View
Lamba yandıktan sonra depoyu nasıl 158 tlye fullediniz ? Ben depoyu 185 e fullüyorum depom 45 lt. Dynamiclerde dahamı küçük deposu 40 lt falanmı :D ?
Birde değerler şaşırtıcı. Bende dün izmirden denizliye gittim bi ara 160-170 gidiyodum. Tabi o hızda araba zorlandığı için 1.4 ufak motor 2000 motorlardan fazla yakıyodu. 2000 motor yükske hızlarda bizim araçtan daha az yakar :)
Ama sonra yol bilgisayarını sıfırladım 100 km ile gittim sabit ortalama ve yakıt değerim 8.5 lt falandı.
Malum 1/8'e inince lamba yanıyor :)
Biraz dikkatli okursan tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip yakıt aldığımı görürsün :) değer çok iyi olunca tabi inanması zor oluyor anlıyorum.. Tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip tekrar fulledim, yani anlaman için daha açıklayıcı yazayım.. Depolarımızın hepsi 45 lt.. Tam uyarı lambası yandığında depoda 7 veya 9 lt yakıt kalmış demektir. Bende tam uyarı lambası yandığımda aldım, opetten gidip fulledim litresi 4.40 tl'den 36 litre yakıt aldı (yani depomda 9 litre daha yakıt kalmış aldığımda), 36 lt x 4.40 tl = 158 TL. 158 tl /640 km = 0.24 tl eder şimdi anladın mı?
Ben ist. antalya arası ortalamam 6 lt. idi.
Şu an ki şehir içi ortalamam 7.9 - 8 lt.
Anlamadığım birşey de fullden aldığımda ortalama 9 lt ye kadar çıkmıştı.Acaba soğuktan mı yoksa benzinden mi.
Bende bu hesaba göre 5.5 lt ortalama ile gittim :) ama özellikle az yakmak için yola çıkmadım yani çok kasmadan bu tüketimi elde ettim ama dediğim hızlarda kullandım arabamı.. Birdaha ki sefere daha dikkatli kullanımla özellikle yakıtı ölçmek için kullanacağım ve resim de çekeceğim ki inanamayanlar inansın :)
Gerçek gerçek merak etme. Ayağını gazın üstüne hafifçe koyunca 4LT bile yakıyor tjet'te.
Ama araba çok güçlü olduğu için öyle 60kph, 90kph falan hikaye. İki gaza geliyorsun araba gözünü açıp kapayıncaya kadar 200kph+ oluyor :D
Ondan sora yakıtta yalan tabi :D
bu araçla 120 km civarı hızla gittiğiniz zaman bence ki şehirdışında bunun aşağısı pek olmaz 7-7,5 lt den aşağı yakmıyor.Şehir içinde 9lt civarı yakıyor.
60 ile 90 hikaye derken ne demek istediğini tam anlayamadım? tekrar tekrar yazıyorum ortalama 90 km/h sürat ile gittim, yolun 100-150 km'lik kısmını ise yolda oluşmaya başlayan kar nedeniyle 60-70 km/h ile gitmek zorunda kaldım, o yolda hızlı gitmek imkansız zaten, beni hızla geçen bir araç beni geçer geçmez arkadan kaydı zorla toparladı.. Birde 60-70 ile gitmek biraz yorucu ve sıkıcı o ayrı tabi..
mehmet; arkadaşların demek istediği şu bu veriler anlık o günkü yol koşullarına bağlı olarak gerçekleşmiş.Gerçek hayatta yaz kış farketmeden bu verileri yakalamak hayal.
O sana bağlı olan birşey, giden gider gidemeyen gitmez.. Herzaman gittiğim yolu böyle yavaş giderek yarım saat 45 dk gibi birşey geç gittim sadece o kadar çok birşey kaybetmiyorsun yani.. Benim burada açtığım konu da zaten sakin kullanımda ne kadar az yaktığını göstermek amaçlı idi. Ayrıca ben sürekli 100 km/h civarında kullanıyorum otobanda da olsam nadiren yüksek hızlara çıktığım oluyor yani kullanan kullanıyor 90-100 ile ok?
Bende 90-100 ile kullanamıyom sıkılıyo insan basası geliyor :) Yani şu var şimdi tjetle yakmasın diye 90-100 ile gidiyoruz ama bir multijetimiz olsaydı 150-160 la giderdik. Tjetin 90-00 de yaktığını multijet 150-160 da aynı yakardı :) Bu durumda multijet dışardan gören biri daha performanslı daha hızlı gidiyo görürdü :)
Tjet'de bu degerleri Arda yakalıyordu ama sabır işi, cruise control olsa bir nevi yapılabilir ama tjet'lerde olanını gormedim. ben kullandıgım 3 sene zarfında bir kere 6.5 yakalamıstım onun dısında sehir dışı 7.0-7.5 şehir içi 7.8 - 8.6 aralıgındaydı. tjet'le gaza geldigim sıralada ise 10-11 oldugu da oldu ama pişman degilm :D
Ben Ankara-İstanbul arasını 5.0lt/100km ile katettim zamanında:)
Arkadaşlar yakıt tüketiminde yol, trafik, araç durumu gibi kriterlerin dışında kullanım da çok önemlidir.Tüketim değerleri, diğer tüm koşullar sabitken değişen sürücü faktörü sonucu çok farklı olabilir.Ben 5lt ile giderim başkası 10lt ile gider.Sonuçta burada yazılan tüm değerler hesaplama hatası olmadıkça gerçektir.Sanıyorum 407 HDI ile 3 küsürluk ortalama yakalanmıştı.İstenirse olur.Biraz sabır biraz dikkat,
Sonuçta tek gerçek tüketimin kullanıma göre değişmesi..