Alıntı SchweppeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lamba yandıktan sonra depoyu nasıl 158 tlye fullediniz ? Ben depoyu 185 e fullüyorum depom 45 lt. Dynamiclerde dahamı küçük deposu 40 lt falanmı ?

Birde değerler şaşırtıcı. Bende dün izmirden denizliye gittim bi ara 160-170 gidiyodum. Tabi o hızda araba zorlandığı için 1.4 ufak motor 2000 motorlardan fazla yakıyodu. 2000 motor yükske hızlarda bizim araçtan daha az yakar

Ama sonra yol bilgisayarını sıfırladım 100 km ile gittim sabit ortalama ve yakıt değerim 8.5 lt falandı.
Biraz dikkatli okursan tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip yakıt aldığımı görürsün değer çok iyi olunca tabi inanması zor oluyor anlıyorum.. Tam kırmızı uyarı lambası yandığında gidip tekrar fulledim, yani anlaman için daha açıklayıcı yazayım.. Depolarımızın hepsi 45 lt.. Tam uyarı lambası yandığında depoda 7 veya 9 lt yakıt kalmış demektir. Bende tam uyarı lambası yandığımda aldım, opetten gidip fulledim litresi 4.40 tl'den 36 litre yakıt aldı (yani depomda 9 litre daha yakıt kalmış aldığımda), 36 lt x 4.40 tl = 158 TL. 158 tl /640 km = 0.24 tl eder şimdi anladın mı?