km başına 116 kuruş değil. Bu kuruş işi karışık biraz
100 kuruş = 1 Lira
onun için bulduğunuz sonuç
100km de 11,6 TL
bunu da 100 e bölünce 0,116 TL diyebiliriz. 11,6 kuruş olur o da![]()
Doğru hesaplayıp hesaplamadığımdan emin değilim ama çıkardıklarım şunlar.
1)100km de 4.8lt ortalama yakmışım ve geneldede 5lt altındayım.
2)euronun en son aldığım fiyatı 2.43tl lt başı
3)4.8 X 2.43=11.6
4) yani km başına 116 kuruş yakmışım doğrumudur?
5) vay be iyiki GP MJ im var!
km başına 116 kuruş değil. Bu kuruş işi karışık biraz
100 kuruş = 1 Lira
onun için bulduğunuz sonuç
100km de 11,6 TL
bunu da 100 e bölünce 0,116 TL diyebiliriz. 11,6 kuruş olur o da![]()
2006 Grande Punto 1.3 Multijet 90Bg 6ileri 195/55 R16 + (SP) Hi-fi Ses -> 26 EsEs
Ben de 15 kuruş yakıyorum o zaman şehir içi :=)
Hiç de sevmem bu hesabı.
100km kaç litreyse olay odur... Ama tüplüler finans hesaplıyor tabi![]()
bununla ılgılı bır konumuz vardı zaten.sankı aynı konuya donuyormus gıbı geldı
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...r-yakiyor.html
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Mustafa haklı, madem öyle tamamen dönelim![]()
arkadaşlar ınanılır gıbı degıl ama aracım sehır ıcıne 5.9lt yakıyor benızınlı dualogıc 17 jant komple hava kıtyenı yontem buldum
ondan
Neymiş bu yöntem?Dizellere de işler mi?
![]()
Eskişehir Antalya gündüz gidiş: yaklaşık 450 km ortalama 4,2 litre (kullanım genelde yaklaşık 90-100 km ile ve klima sürekli açık) ortalama hız 75 km idi sanırım.
Antalya Eskişehir gece dönüş: ortalama 4,5 litre klima genelde kapalı ve 90-130 km/s arası kullandım.
Antalyada depoyu tekrar fulledim 52 tl mazot aldı. 2,56tl den 20,310 litre...
İşin özeti 450 km de 20 litre yakıyoruz 90'la gidersek klima açık ve ortalama 4,2 lt.![]()
Doğru diyosun Mustafa. Antalya dönüşü sürekli tırmanıyoruz.
dısel oldugu ıcın ama bende dualogıc vıtesle rampa yukarı tırmanark 130 km gecen haftaa 20 tl benzın yaktım klıma açık arkadaslar saskın oldu 3 kısı ıle
abi öğrenemedik gitti.
km de kaç kuruş hesabı yapmak yaqnlış
100 km de kaç liter benzin yada mazot yakıyor bunu yazmalı
benzinin yada mazotun litresi haftadan haftaya değişiyo
e haaliyle kuruş da değişiyo
ama 100 ke de ne yaltığı en doğru yöntem
millet bunu bi öğrense ya!
Geçen hafta Konya-Eskişehir arası 90-110 km hızla 4.2 ortalamayı yakaladım. Aynı yolda dönüşte 4.3 yaktı. Klimayı çok nadir açtım. Ilgında yakıt aldım. Ilgın Konya arası ise süperdi. Konya'ya geldiğimde 3.8 gösteriyordu. Kendi kilometre rekorumu kırdım. Yakıt aldığımda gösterge 925 km yi gösteriyordu. Bu arabayı çok seviyorum.
klima hep açık ortalama 7.2lt yaktırmışım.. bu benim en yüksek tüketim değerim oldu.. ağustos ayı içerisinde yaklaşık 3500km yol gidicem bakalım.. 4.5-5lt arası bir ortalama tutturmayı planlıyorum..
ben bu değerleri bir türlü düşüremedim ya
araç 852 km yol yaptı
halen motor kendini bulmadı
77 km yol yaptım depoyu fuelledim
24 liralık benzin aldım
halen fazla yakıyor araç
Ist-Ankara-Bodrum-Bergama-Salihli-İzmir-İst. 4 Kişi+full bagaj, klima yolun %70'inde açık, genelde 110 km/s ortalama hız. Fazla ekonomi kaygısı olmayan ama sakin sayılabilecek sürüş. Toplam 2800 km, ortalama 6.5 lt/100 km, 20-21 krş/km. Palio Sporting'den sonra nasıl iyi geldi, anlatamam. 5 ayda toplam 10000 km yapmışım, benzinden tasarrufum 500-750 TL kadar olmuş.
bursa-didim-bursa(960km) araba yüklü %90 klima açık yol şartaları ne gerektirdiyse öyle kullannıldı 160 lara kadar çıkıldı aydın otobanında yarım saat izmir içi trafik sıkışıklığı gibi etkiler dahil 5.0/100 yol bilgisayarının ölçtüğü değer...toplam 960 km ve tam 1 depo eurodiesel ...araba daha 2500 km lerde...
Tatil sonrası tüm arkadaşlara merhaba...yılın yorgunluğunu atmak için ufak bir tatil çercevesinde Erdek yoluna cıktık...Gece 12 gibi sein bir vakitte cıkıp ufak ufak yol aldık...12:30 gibi itanbul hareket ile sabah 6 erdek varış oldu..klima kapalı 4 yetişkin ve tabiki 3 tam valiz...
İstanbul - Erdek arası Körfez i dolasarak 370 km.Aracın gösterdiği yakıt tüketimi 100km/5,2lt ortalama hız 69km..
Yol belli zaten otobana cıkınca 90 km sabit tutmaya gayret ettim..Gelirken biraz sıkışık trafik nedeniyle 5,5 lt oldu ortalama.
şuan için şehir dışı tecrübesi yapamadım maalesef sürekli şehir içi kullanıyorum. araç 1950 kmde ve yaklaşık 50 gündür kullanıyorum şehir içi ortalamam 5.9 şimdilik...bakalım zamanla daha aşağılara çekebilirim umarım.
Selamlar
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri