araç yeni daha 1400 kmlerde şimdilik ortalama 25 Kr yakıyor.Ben yakış bakımından hayal kırıklıgına uğradım.Zamanla düşer diyolar, araç yeniymişortalama 20.000 km yi geçince yakıt yakışı oturur diye servisten söylediler.Umarım dedikleri gibi olur.
araç yeni daha 1400 kmlerde şimdilik ortalama 25 Kr yakıyor.Ben yakış bakımından hayal kırıklıgına uğradım.Zamanla düşer diyolar, araç yeniymişortalama 20.000 km yi geçince yakıt yakışı oturur diye servisten söylediler.Umarım dedikleri gibi olur.
ankara dan fulledim.30 km şehir içi daha sonra dinar da fulledim.53.5 tl lik mazot aldı.390 km .yani 0.137 kuruş yaklaşık. mazot o gün 2.46 tl idi.klima full açık.didim den dönerken tekrar fulledim.mazot 2.43 tl. bu kez 0.125 tl yaktı.klima yine full açık.tüm yoılculuğum boyunca ortalama 90 km hız yaptım.yani bazen 130 da bastım 75 e kadarda düştüm.benim dışımda araçta 2 kişi ve 1 yaşındaki oğlum vardı bagaj full doluydu.değerler yol bilgisayarının verilerine çok yakın.bilgisayar doğru gibi.
son güncellemeyi veriyim :
araba 72 000 km de...
sadece şehir içi...
full depo'dan yarı depoya gelene kadar 415 km yaptım.
Konya-istanbul-konya yol bilgisayari 4.4 lt toplam 1450 km yaptim. Km çikarken sifirladim. Bir depo 45 lt ile toplam 1000 km yaptim. Ortalama hiz yol bilgisayarina göre 80 km/h. Duruşlar ve 50 km şehir içi dahil. Euro dizel po 2.46 tl. Gidiş akincilar otobana giriş çamlica çikiş. Dönüşte adapazri otobana giriş akincilar çikiş. Toplam 4 kişi bagaj dolu
istanbul-izmit-istanbul 170-210 arası 100 tl benzin gitti....hız kötü şey derlerdi inanmazdım![]()
Selam arkadaşlar birkaç gün önce yaptığım ölçümde şehir içi km de 15 kuruş yakmışım arabama bir kez daha hayran oldum.
Konu style07 tarafından (13/07/2009 Saat 12:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: Kuruş hatası :)
5,9 oratalama ile bende 150 tl civarı yakmışım benim için enteresan bir olay..
Aynen femoli orjinal jant ve lastik olsa demekki 10 kuruş daha inebilir sanırsam.
Ben de şehiriçi ortalamam 5.6 diye üzülüyordum demekki sevinmem lazımmış.
İsmail, km de 15 Kuruş yakmışsın değil mi?
ben bu değerleri bir türlü düşüremedim ya
araç 852 km yol yaptı
halen motor kendini bulmadı
77 km yol yaptım depoyu fuelledim
24 liralık benzin aldım
halen fazla yakıyor araç
Arkadaşlar yakıt fiyatları dahada inecek merak etmeyim bu değerler dahada aşağıya inecek.
arkadaşlar ben şu kuruş işine bi alışamadım 15 kuruş olması gerek düzeltme için ABNEW'e teşekkürler![]()
Arkadaşlar ben bu kuruş işine bir türlü alışamadım 15 kuruş olacak ABNEW e dikkati için teşekkürlerimi iletmeden geçemeyeceğim.
ben istanbulda 14,5 kuruş yaktım bir önceki depoda. hem de euro dizel 2,60 tl idi. Gaza biraz daha yavaş basın bakın neler olacak![]()
Doğru hesaplayıp hesaplamadığımdan emin değilim ama çıkardıklarım şunlar.
1)100km de 4.8lt ortalama yakmışım ve geneldede 5lt altındayım.
2)euronun en son aldığım fiyatı 2.43tl lt başı
3)4.8 X 2.43=11.6
4) yani km başına 116 kuruş yakmışım doğrumudur?
5) vay be iyiki GP MJ im var!
km başına 116 kuruş değil. Bu kuruş işi karışık biraz
100 kuruş = 1 Lira
onun için bulduğunuz sonuç
100km de 11,6 TL
bunu da 100 e bölünce 0,116 TL diyebiliriz. 11,6 kuruş olur o da![]()
2006 Grande Punto 1.3 Multijet 90Bg 6ileri 195/55 R16 + (SP) Hi-fi Ses -> 26 EsEs
Ben de 15 kuruş yakıyorum o zaman şehir içi :=)
Hiç de sevmem bu hesabı.
100km kaç litreyse olay odur... Ama tüplüler finans hesaplıyor tabi![]()
bununla ılgılı bır konumuz vardı zaten.sankı aynı konuya donuyormus gıbı geldı
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...r-yakiyor.html
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri