olabilir :) ama bana mümkün gibi geldi. bizim 200 hplik 95 teknolojisi turbo benzinli araba süratli kulllanımda 9-10 yakıyorsa uzun yolda,5.30 6.7 yakar gibi geldi :)
Printable View
olabilir :) ama bana mümkün gibi geldi. bizim 200 hplik 95 teknolojisi turbo benzinli araba süratli kulllanımda 9-10 yakıyorsa uzun yolda,5.30 6.7 yakar gibi geldi :)
arkadaşlar yeniden selam,
hergün min. 130 km yol yapıyorum evimle işim arasında. hız olarak sabah akşam trafiğinde herkesce malum olan tem otoyolu trafiğinde araba kullanıyorum. bu nedenle kimi zaman 20-30 km/s iken kimi zaman 180 km/s yaptığım oluyor. ort. 110 km olarak alırsak 95 ytl 'ye bir depo benzin dolduruyorum ve ort. 630 km yol yapıyorum bu fiyatla. topic deki önceki mesajları okudum zannedersem normal gibi bir sonuç çıkıyor ne dersiniz?
Arkadaşlar,
Bir de ben bi örnek vereyim, Ankara'da oturanlar bilir, kazan ilçesi ile Batıkent e giden eski İstanbul yolunu.Kazan 'dan çıktım yola Ankara Ankamol'a kadar gittim,yol bilgisayarı 100km de 3,2 lt yaktığımı gösterdi! Yaklaşık 50 km kadar mesafe gitmiştim...(ortalama 80-90-100 gitmeye çalıştım)
Ankara'dan Antalya Alanya Anamur Mersin Adana güzergahlarında gittim, ortalama 5,2 lt yaktım. Yolu bilirsiniz,yokuş,viraj bilmem ne herşey var.Yeri geldi 30 40 km gittim,yeri geldi maks. 150-160 yaptım,ama genelde ekonomi yapmak için dikkat ettim....
Benim abim,Bosch -Bursa da enjektör yapan firmada yönetici idi, dizellerimizin orjinal enjektörlerini yapıyorlar, bizim Multijetin teknolojisi yakıt tasarrufu açısından daha üstünmüş,mesela Seat ibiza 1,4 TDI ların,HDI motorların enjektörleri bir önceki nesil olup,biraz daha performanslı ancak daha fazla yakıt tüketimi söz konusuymuş.
Yani,şu Pejo HDI daha az yakıyor ,multijet ten daha iyi demek doğru olmaz.....
nesil farkı var abi......
valla dostum babamda skoda tdi var. o da aynı motor vosvogen motoru seat da aynı. onlar common-rail değiller. daha yüksek basınçla çalışıyorlar. hır hır da ötüyorlar. ama sanki bizim aletlerden daha ekonomik gibi. belki benim araba daha yeni sayılır ondan olabilir.
1.4 Hdi-Tdci ların 1400barlık enjektörleri var mjtd lerin ise 1600 bar.Bildiğim kadarıyla 1.4 Tdi ların da 1600barlık enjektörleri mevcut.Ancak daha yeni üretim pompa-meme sistemlerinin basınçları daha fazla.Zaten VW Grup da bu sistemden vazgeçiyor.Önemli olan common-railde pompa-meme sistemindeki gibi daha yüksek basınçta çalışabilen enjektörlerin kullanılmasıydı ve artık common-railler de daha yüksek basınçta çalışabiliyorlar...
hmm tekirdağda eniştemde vardı makam arabası gibi araba diyordu. fakat dışı bizi içi ise sahibini yakıyor rover ların :D
yedek parça az we pahalı..
konfor çok az, performansa yönelik tasarlanmış bi araba ti wersiyonu. ama yakıt performans oranı harika :) 98 model 2L 200 hp arabanın fabrika werisi tüketim 100 kmde 6.1 :)
neyse konuyu fazla dağıtmayalım
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba GP 1.4 benzinli 77hp 3K almak istiyorum acaba benzin ne kadar yakıyor kullanan var mı bana çok maliyetli olur mu sende 20000 km civarı yol yaparım aslında hm sportif hmde ucuz die istiyorum yardımlarınız için şimdiden tşkler fabrika verisi ş.içi 7,5 dio ama bn 8'ede razıyım
sehir ici bir depoyla sakın kullanımda en fazla 600 yapiyorum sehirler arası bilmiyorum.
1.3 multijet 90 hp duologıc ne kadar yakıyor
bende yeni aldım 1.3 multijet 75 hp eurodizel 3.130 ytl oldugunda km de 140 ykr yakıyor su an.Henuz 2900 km de.egerki performanslı kullanırsan % 15-20 daha fazla yakarsın diye hesapladım. yaptıgım hesaplama full depo hesabidir sehir ici / dısı ortalamasıdır.
yok mu arkadaşlar daha kullananlar bu kadar mı ???
Arkadaşlar, yeni başlık açmadan önce lütfen forumda "arama" butonunu kullanarak araştırma yapalım!
Merhaba ;
Aracı ilk aldıgım ortalama 6,6 Litre ile başladım,
suan aracın değerleri 5 litreye kadar düştü, eger hırçın kullanmassanız araç gerçketen çok az yakıyor.
Dün Ankara-Abant-Ankara gittim geldim. Ankara'dan çıkarken sıfırladım. Hızım 100-160 arası ama genelde 130-140 civarı idi. Ankara' ya döndüğüm zaman tüketim 5,3 yazıyordu.
arkadaşlar şu rakamlara bir bakın isterseniz
tarih 22-12-2006
yazan microab (Ali İLHAN)
"Bugün depoyu fulledim...70 liraya doldu"
bu başlığın ilk mesajı
16 ayda nerden nereye işte durum bu...
yukarıdaki rakamlar şunu anlatıyor
otomobiller ne kadar tasarrufluda olsa ne kadar azda yaksa benzin mazot bu fiyatta olduğu sürece bize keyifli sürüş haram.