Ben her zaman ışık yanınca 50 ytl lik mazot alırım ve gittiğim mesafe yol bilgisayarının verdiği değerle aynı çıkıyor %1 lik bir şaşma oluyor tabi ve şuana kadar yol bilgisayarından çok memnunun ama elektironik şeyler bunlar bozulabilirde.
Printable View
Ben her zaman ışık yanınca 50 ytl lik mazot alırım ve gittiğim mesafe yol bilgisayarının verdiği değerle aynı çıkıyor %1 lik bir şaşma oluyor tabi ve şuana kadar yol bilgisayarından çok memnunun ama elektironik şeyler bunlar bozulabilirde.
Merhaba aranıza yeni katıldım, 22 nisanda 1.4 benzinli active 77bg g.punto aldım, motor hususunda bilgim yok, yol bilgisayarına bu araçta nekadar güvenebiliriz, mesela tek çentik kaldığında 117 km kaldı der 50 km hızda giderken tabi, buna nekadar güvenilir, birde şehir dışı 110-120 şehiriçi 60-70 km hızda ortalama 100 km ne kadar yakar acaba bilen varmı teşekkürler, not: forumu inceledim bulabildiğim sadece multijetler içindi :))
Ben istanbulda kullanıyorum malum trafik ve şuan bilgisayara bakarsak 6 litreyi gösteriyor.
yada bir depo 700 Km yol yapıyorum.. Aracım daha 3000 km'de tabi bu oran son depo için geçerli her yakıt aldığım km biraz daha artıyor arkadaşlar
bılıyorum bu konuyla pek alakası yok gıbı ama forumda bu baslıkta bıse bulamadım.sımdı herkes yakıt olarak ne kullanıyor.?? yanı eurodıesel mı yoksa normal dıesel mı kullanıyorsunuz??? :-(
sık sık uzun yol yapan ve aracımı aynı şartlarda kullanma şansı bulan birisi olarak benim tercihim PO arkadaşlar. (benzin) mazottada opet hariç diğerlerinin hepsi olabilr ancak opet olmayacağı kesin.
Aslında insanı psikolojik baskı altına alıyorlar garanti maranti diye. Fiat, Ford, OPET bunlar hep Koç' un firmaları. Ford' un da Fiat' ın da sırf bu politikaları + şu anda teknik değerler baz alındığı zaman en temiz ve tek EURO 4 sınıfındaki (10 ppm) Eurodizel i ile Petrol Ofisi dışında başka bir firmadan mazot almıyorum.
henüz aracımla 1 kere bile opetten benzin almadım.
opet nerede var yahu:) ta ümraniye çarşıyamı gidicem:)
Multijetlerde normal dizel kullanmak enjektörleri bozabilir, motor içi kurumlanma çok daha çabuk olur.Umarım kullanan yoktur...
bende eurodıesel kullanıyorum sureklı ama gecenlerde bı arkadasım kafamı karıstırdı.ford fıesta var onda.banada eurodıesel kullan dedıler ama ben normal dızel alıyorum dedı. o yuzden bı sorayım dedım...
abi eyw da iyi hoş güzel yaptınız ama kısaca bu multijetler km de şuan ne kadar yakıo bilgi verebilrmisiniz tşklr:)
bu baslıktakı ılk sayfalara bakarsan yakıt konusunda daha fazla bılgı sahıbı olabılırsın
Yakıta gelen son zamdan sonra aracı kağnı gibi kullanmaya başladım. Şehiriçi ortalama tüketim 5.2 ye düştü. Biraz daha zam gelse 5.0 a rahat düşeceğim;( Bilmem ki nereye kadar dayanabilirim. Bu zamlar insanın araba kullanma alışkanlığını farkında olmadan değiştiriyor yahu.
su an ortalama 6.4 sehir ici..daha aracim yeni 400kmde 1.3mj 75bg...kullanım ise ne sakin ne hırcın orta halli :))..
1.3 motor, 90 beygir, 6 ileri vitesli, Dizel GP kullanıyorum....
Daha önce benzinli araç kullanıyordum ve dizel araca binince performansta bir düşüklük hissettiğim için sürekli ayağım gazın üstündeydi ve inanılmaz yakıyordu, yol bilgisayarı verisine göre ortalama 6,5 litre yakıyordu....
Daha sonraları dizel araca alıştıkça ve aracımın motoru açıldıkça bu oran düşmeye başladı ve şuan ortalama 5,8 litre yakıyorum 100km'de....
Aracı coğunluk olarak şehir içinde kullanmaktayım ve şehir içinde fazla yaktığı kanaatindeyim, hele ki 1. vites ve 2. vitesin kullanıldığı sıkışık şehir içi trafiğinde inanılmaz ötesi yakıyor...
Gelelim uzun yol konusuna, bu konuda söylenecek ilk şey, 6. vites uzun yolda cok gerekli, otoban şartlarında 120km hızda 6. viteste yaktığı yakıt 100km'de 3,8 litre kısacası otoban şartlarında, uzun yolda araç 4 litre yakıyor ve şehir içindeyse ortalama 6 litre yakıyor....
Şuan Eurodizel'in litre fiyatı opette 3,10ytl, burdan yola çıkarak;
Şehir içi: 186 bin
Şehir dışı:124bin
Yoğun şehir trafiğinde: 200bin
Ama bana açıkçası cok koymuyor nedenine gelirsek, Honda CBR 600F kullanıcısıyım ve km'de 300bin yakıyor namert motor, hele ki uzun yolda basıcak olursa 350 ile 400 arası yakıyor dolayısıyla ben GP'den memnunum ancak yüksek performans kullanımında ki yüksek yakıt tüketimi bence diğer dizel araçlarla karşılaştırıldığında fazla....
ben yol bilgisayarında 4.1 lere indim ancak pompada yapılan hesaplarla 5 in altına hic dusemedim uzun yoldada. dusen arkadasları merk ediyorum nasıl beceriyor
Ben en son 1100 km yol yaptım 1 depo motorin ile ama hızım hiç 100 km'yi geçmedi.Sabırlı kullanılırsa uzun yolda 3,4 lt kadar düşebiliyor bizim araçlar.