Sayfa 37/144 İlkİlk ... 173334353637383940415787137 ... SonSon
2935 sonuçtan 721 ile 740 arası

Konu: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Çağrı Cihanoğlu
    KeL_BLaDe CaGRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 364

dün depoyu fulledim.130 ytl tuttu ilk aldığımda arabayı 100-110 civarında doluyordu. ortalama 5.7 tamamı şehiriçi, gittiğim yol 775km.kesinlikle zorlamadan kullandım, arada gaza geldiğim oldu ama çok nadir yanii... Basmazsanız yakmıyor, basarsanızda acımıyor bizim gp ler.ben bunu anladım

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

şu anki eurodizel fiyatlarına bakılırsa 130 ytlye dolması şaşırtıcı değil. ben de 125 e doldurmuştum geçenlerde

* *
    Puntocu spyofthegod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 104

Konu

Alıntı Auto engineeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anki eurodizel fiyatlarına bakılırsa 130 ytlye dolması şaşırtıcı değil. ben de 125 e doldurmuştum geçenlerde
    Evet bende en son 42 - 43 lt arası fulledim 125.00 YTL tutttu.
    İnsanın kendi şahsına rahmeti, başkasına rahmetinden daha büyüktür.

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Adana'dan Tarsusa dümdüz otobanda 5. viteste 90 sabit hızla gittim ve 3,8 ortalamayı gördüm. Dönüşte 110 km hız ile 6. viteste 4,3 l gördüm. Şuna inanmaya başlıyorum ki 6. vitesin ekonomiye fazla bir katkısı yok sanki. çünkü giderken de dönerken de 2.000 devirdeydi araba

Şakir Yalçın
    makineman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 92

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adana'dan Tarsusa dümdüz otobanda 5. viteste 90 sabit hızla gittim ve 3,8 ortalamayı gördüm. Dönüşte 110 km hız ile 6. viteste 4,3 l gördüm. Şuna inanmaya başlıyorum ki 6. vitesin ekonomiye fazla bir katkısı yok sanki. çünkü giderken de dönerken de 2.000 devirdeydi araba
    İki viteste de 2000 d/d olmasına rağmen 110km/s ile giderken araç rüzgara daha fazla direnç göstereceğinden fazla yakması çok normal.

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarsus Adanadan daha alçak bir rakımdadırki degerlerin boyle olmustur. Giderken farklı bir olcum gelirken farklı bir ölçüm yapmak sizi herzaman yanıltır. Belkide 6. vitesde 90 la gitseydiniz 3.2 lerde olacaktı yakıt degerleriniz.
    Buna da sonuna kadar katılıyorum.

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

Tarsus Adanadan daha alçak bir rakımdadırki degerlerin boyle olmustur. Giderken farklı bir olcum gelirken farklı bir ölçüm yapmak sizi herzaman yanıltır. Belkide 6. vitesde 90 la gitseydiniz 3.2 lerde olacaktı yakıt degerleriniz.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarsusun rakım değerine ulaşamadım ama adana rakımı 23 tarsus da denizden 7-8 km içeride olduğuna göre onun da rakımı 10m civarında olmalı dolayısıyla rakım farkı 13m civarında. 40 km lik yolda 13m nin bu kadar fark oluşturacağını sanmıyorum ama yine de dediğiniz gibi gidiş için 6. vitesi deneyecem bakalım ne çıkacak
    Konu mustafa tarafından (30/03/2008 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.

Şakir Yalçın
    makineman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 92

Alıntı mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarsusun rakım değerine ulaşamadım ama adananın rakımı 23 tarsus da denizden 7-8 km içeride olduğuna göre onun da rakımı 10m civarında olmalı dolayısıyla rakım farkı 13m civarında. 40 km lik yolda 13m nin bu kadar fark oluşturacağını sanmıyorum ama yine de dediğiniz gibi gidiş için 6. vitesi deneyecem bakalım ne çıkacak
    Adana'nın rakamı 23 mü? Bunu bilmiyordum. 10m rakım farkınının tüketime etkisi tabiki önemsizdir.

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

1500 devir civarı koruyabiliyorsanız düz yolda 6 ıncı viteste minimum seviyede yakıyor. Yahu arkadaşlar bizim dizeller anormal fazla yakıyor kimse kusura bakmasın. Bastığım ettiğim yok şehir içinde 6,5 lardayım sürekli. Kış dedik fazlaydı ama şimdi havalar ısındı hala 6,5 litre yakıyor. Bu haftasonu arkadaşımın standardı 130 HP olan fakat şimdi full modlu 200 HP nin üstü Seat ibiza 1.9 dizel' ine 5 ayrı yeni program denedik. Hepsinde test için inanılmaz bastık. Hortum patlattık ardından HKS blow off bile patladı 2 barın üzerindeki basınçtan ötürü. Tüketim tüm bu anormal kullanıma rağmen 7 litreyi geçmedi.

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

rakım denilen gibi 10 m ciwarındaysa önemsiz. o zaman bu tüketimlerin ilginç şekilde düşük we benzer çıkmasının tek sebebi, yolda arabanın arkadan rüzgar almasıdır. bu tüketimi anormal derecede etkiliyor

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

10 m de olsa etkisi olur arkadaslar, ayrıca sadece rakım degil alper arkadaşımın dediği gibi rüzgarın etkisi rakım kadar onemli ayrıca yolun durumu hava sıcaklıgı hava nemi ve oksijen seviyesi (f1 yarışları gibi oldu ozur dilerim) de etki edecektir. ben otomatik kullanıyorum inanın bazen arac kendini dumduz hatta rampa asagi yolda 6 dan 5 alıyor ben dokunuyorum 6 ya alıyor bir sure sonra kendisi yine 5 e alıyor. Sebebi ruzgarın onden gelmesi ve dusuk devirde motorun zorlanması ve bir alt vitesden daha fazla yakıt tuketmesi. Siz manuel kullanan arkadaşların boyle bir luksu yok ayagınızda hissedecek ve gereksiz yere gaz pedalına fazladan basarak dusuk devirde kullanmayacaksınız. Bu noktada Mustafa arkadaşın kullandığı gibi 5. vitesde kullanmak 6. vitesde kullanmakdan daha ekonomik olabilir.

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Valla ikinci el değer kaybını da göze alacaksan çek T-Jet i. Zaten benzinle mazotun da birim fiyatları çok yakın birbirine.

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

ankaraya giderken ortalama 90 km hızla gittim. 100 km'de 4,6 L yaktı. dönüşte ortalama 100 km hızla gittim. 100 km'de 4,9 L yaktı. 530 km'nin 100 km'sinde otobanda 120 km hızla gittim. yarım depodan biraz fazla (yarımın altındaki çizgi) yakıt gitti.

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..

antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.

tüketim nasıl bu sefer

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..

antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.

tüketim nasıl bu sefer
    yine de yüksek. benim gidiş gelişimde de hava yağmurluydu. hatta bazen hava sıcak diye klimayı bile açmıştım. ama tabi senin jantlarla benimkiler de farklı

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

alper 5.5 gerçekten yüksek bir değer inanmayan arkadaşlara yol bilgisayarınıda çeker gönderirim 1.6 16v megane I 2 hafta önce ankara yozgat arası 2 kişi 99 km\h ile gidildi 5.5 lt yaktı 100bin km de araba.

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.

tabi arada rakım farkı var ama bence burdaki en önemli faktör sürüş faktörü arabayı yavaş ivmelendirme yokuşlarda aracı zorlamadan yokuş öncekisi gaz tepkisi ile gaza basma vs vs. zaten bu arac ilk defa 5.5 yakmıyor 2001 den beri araç 2 kişi bagajsız 5.5 civarı 4 kişi full bagaj 6 civarı bodrum yozgat istanbul 100000km dir böle bu arabanın ortalamaları.

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Şehirlerarsı 4.5 - şehiriçi 6.7 lt.

Hakan Demiray
    dmRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 269

arkadaşlar basarsanız yakar basmazsanız yakmaz o kadar yw. peugeot felan yalan iş boşverin siz. Aracınızı peugeot 'in noter huzurunda yaptığı testeki gibi sürseniz, emin olun bizimki daha az yakar

geçen haftalarda izmit e gittim geldim. zonguldak-izmit arası. yaklaşık 500-550 km yol yaptım gidiş dönüş. giderken 5 , dönerken ise 6 kişiydik ben de dahil dönerken bagaj ise full doluydu. malum alışveriş yaptık. otobanda 110-120 altına pek inmedim. hatta bir ara son hızı test edeyim diye 5-10 dk 160 - 180 km ile gittim. bu civarlarda araç kullananlar bilirler. zonguldak- düzce arası genelde tırmanıp inmekle geçer ve tırmanırken hele hele o kadar ağırlıkla, aracın tüketimini siz düşünün. Zonguldak'a geri döndüğümde ortalama 5,6 ya da 5,7 di 100 km üzerinden ortalama tüketim. toplam yol üzerinden ise olsun maksimum 30 lt. ayrıca izmit'ten dönerken hava deli gibi yağmurluydu ve geceydi. göz göze görmüyordu. ereğli'den zonguldak'a dönüşte ise 30 dk boyunca maksimum 50 km 'e çıkabildim. felaket bir sis vardı. tüm bunlara karşın 5,7 gibi bir ortalama bence çok çok iyi bir değer

Geçenlerde az ekonomik kullanayım dedim. Zonguldak şehir içi tüketim 6,5 civarındaydı. Sözüm Uğur'a. Kendisi çok bulundu buralarda sonra ise yine eskisi gibi kullandım. Şimdi 7,5 'lere çıktı