Sayfa 37/146 İlkİlk ... 173334353637383940415787137 ... SonSon
2914 sonuçtan 721 ile 740 arası

Konu: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Valla ikinci el değer kaybını da göze alacaksan çek T-Jet i. Zaten benzinle mazotun da birim fiyatları çok yakın birbirine.

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Alıntı binbirtanem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım cevabım biraz geç olucak ama umarım bunu gören gp ciler olur. dediğin gibi o 0,12 ykr yakan araçların sınıfı nedir? çünkü bu o kadar çok önemli. babamda doblo dizel var 2008 model ve araç şu an 3 bine yakın olduğu halde 0,13 ykr yi hiç geçmedi bazen oluyorki 0,10 ykr yi gördüm bizzat. üstelik şu an dizel 2,95 ytl iken. başka bir örnek pej 308 dizel ler. aracın fiyatı 39 bin . Ne yakıyor biliyomusun 0,09 ile 0,11 arası. ben doblo kullanıcısı olarak ne yalan söylim dizel gp 0,17 ş.içi ortalamsı bana çok geldi o yüzden benzili alıcam büyük ihtimal. sanırsam benzinli gp 0,24 ü geçmiyor. Keyifli ve kazasız sürüşler
    arkadaşım söyledoiğine göre peugeot 308 3l ile 3,7l arası yakıyor 100 km de öyle şey olmaz. Peugeot reklamı yapmaya mı geldin ??

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

ankaraya giderken ortalama 90 km hızla gittim. 100 km'de 4,6 L yaktı. dönüşte ortalama 100 km hızla gittim. 100 km'de 4,9 L yaktı. 530 km'nin 100 km'sinde otobanda 120 km hızla gittim. yarım depodan biraz fazla (yarımın altındaki çizgi) yakıt gitti.

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..

antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.

tüketim nasıl bu sefer

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

alper 5.5 gerçekten yüksek bir değer inanmayan arkadaşlara yol bilgisayarınıda çeker gönderirim 1.6 16v megane I 2 hafta önce ankara yozgat arası 2 kişi 99 km\h ile gidildi 5.5 lt yaktı 100bin km de araba.

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.

ali kemal metin
    dejavu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134
    Edilen teşekkür: 282

Alıntı binbirtanem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım cevabım biraz geç olucak ama umarım bunu gören gp ciler olur. dediğin gibi o 0,12 ykr yakan araçların sınıfı nedir? çünkü bu o kadar çok önemli. babamda doblo dizel var 2008 model ve araç şu an 3 bine yakın olduğu halde 0,13 ykr yi hiç geçmedi bazen oluyorki 0,10 ykr yi gördüm bizzat. üstelik şu an dizel 2,95 ytl iken. başka bir örnek pej 308 dizel ler. aracın fiyatı 39 bin . Ne yakıyor biliyomusun 0,09 ile 0,11 arası. ben doblo kullanıcısı olarak ne yalan söylim dizel gp 0,17 ş.içi ortalamsı bana çok geldi o yüzden benzili alıcam büyük ihtimal. sanırsam benzinli gp 0,24 ü geçmiyor. Keyifli ve kazasız sürüşler

kardeş kusura bakma ama ...
    sen o arabaları al benim yanıma gel birde benim yanımda yapsınlar bir göreyim.. yakıt paranı ben vereceğim...
    kusura bakma ama hikaye bunlar.. bizlerin hayatı araç motorlarını ve araçları incelemekle geçiyor.. sen biliyosunda biz ve burdaki 3500 kişi bunu bilmiyor öğlemi... tekrar ediyorum kusura bakma...
    benim araçdan 115 kilo daha ağır olacak ve daha az yakacak araç zaten 1320 kilo.. benim kide 1105 kilo.. sehiriçi sehirdışı onlarıda söyle.. sonra nasıl bir şehir içi yada şehir dışı.. onunda söyle..
    :)))
    Konu dejavu tarafından (08/04/2008 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.
    GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Şehirlerarsı 4.5 - şehiriçi 6.7 lt.

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

Alıntı Auto engineeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi inanırım tabii ama yozgat-ankara rakım farkı olan bi yer.. benzinli de olsa sabit hızla gitmişsiniz.

tabi arada rakım farkı var ama bence burdaki en önemli faktör sürüş faktörü arabayı yavaş ivmelendirme yokuşlarda aracı zorlamadan yokuş öncekisi gaz tepkisi ile gaza basma vs vs. zaten bu arac ilk defa 5.5 yakmıyor 2001 den beri araç 2 kişi bagajsız 5.5 civarı 4 kişi full bagaj 6 civarı bodrum yozgat istanbul 100000km dir böle bu arabanın ortalamaları.

Hakan Demiray
    dmRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 269

arkadaşlar basarsanız yakar basmazsanız yakmaz o kadar yw. peugeot felan yalan iş boşverin siz. Aracınızı peugeot 'in noter huzurunda yaptığı testeki gibi sürseniz, emin olun bizimki daha az yakar

geçen haftalarda izmit e gittim geldim. zonguldak-izmit arası. yaklaşık 500-550 km yol yaptım gidiş dönüş. giderken 5 , dönerken ise 6 kişiydik ben de dahil dönerken bagaj ise full doluydu. malum alışveriş yaptık. otobanda 110-120 altına pek inmedim. hatta bir ara son hızı test edeyim diye 5-10 dk 160 - 180 km ile gittim. bu civarlarda araç kullananlar bilirler. zonguldak- düzce arası genelde tırmanıp inmekle geçer ve tırmanırken hele hele o kadar ağırlıkla, aracın tüketimini siz düşünün. Zonguldak'a geri döndüğümde ortalama 5,6 ya da 5,7 di 100 km üzerinden ortalama tüketim. toplam yol üzerinden ise olsun maksimum 30 lt. ayrıca izmit'ten dönerken hava deli gibi yağmurluydu ve geceydi. göz göze görmüyordu. ereğli'den zonguldak'a dönüşte ise 30 dk boyunca maksimum 50 km 'e çıkabildim. felaket bir sis vardı. tüm bunlara karşın 5,7 gibi bir ortalama bence çok çok iyi bir değer

Geçenlerde az ekonomik kullanayım dedim. Zonguldak şehir içi tüketim 6,5 civarındaydı. Sözüm Uğur'a. Kendisi çok bulundu buralarda sonra ise yine eskisi gibi kullandım. Şimdi 7,5 'lere çıktı

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

sehırıcı = 6.1lt.
    sehırlerarası = 4.9lt
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

Alıntı Auto engineeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ankaradan antalyaya gittim, bazen yüksek hızda gittim, ama genelde 99 km/h. 5.5 yaktım, hawa genelde yağmurluydu..

antalyadan ankaraya dönerken yine hızlı geldim genelde, ama 100 km/h radar olasılığı olan yererde, hawa temiz we güneşliydi, aynı 5.5 yaktım. 360. kilometrede gezici radar uyarmış, hızlı gittiğim için durdurdular. başka bi radar yoktu.

tüketim nasıl bu sefer
    yine de yüksek. benim gidiş gelişimde de hava yağmurluydu. hatta bazen hava sıcak diye klimayı bile açmıştım. ama tabi senin jantlarla benimkiler de farklı

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

ewet yazmaı unutmuşum dönüşte afyona kdr otomatik modda hep çalıştı klima

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Arkadaşlar herşeye rağmen tüketimin şehirler arası 4 lt.nin altını, şehir içi 6 lt.nin altını görmesini isterdim(öyle az yakacam diye kasmadan !).Yoksa şu ana kadar aralarında 2000 motor da olmak üzere şehirler arası makul kullanımlarda benzinli araçlarla da benim 6 lt lik tüketimi aştığım olmadı..Daha önce de yazmıştım 98 vectra cd ile Esk-Edirne arasını 5.7 ortalama ile gitmiştim.(100.000 km.de bir araçtı bu arada)

Alper dağdemiR
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158

büyük hacimli motor yüksek hızda daha ekonomik oluyor.
    başka bir sitede okumuştum, adam 5.30 dizel (son kasa) ini otobanda hızını 160 km ye sabitlemiş 140 km kadar öyle gitmiş. o aralıkta ölçüm yapmış yolbilgisayarından we 6.7 litre yakmış sadece fotoğraflar koyarak göstermiş tabii
    160la giderken motor dewrim 1900 ciwarıydı demiş bi de arabaya bak ya..

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Fişek
    Cole Trickle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081
    Edilen teşekkür: 7

Aracım henüz 1050 km.de. Evim Florya işyerim ise 4.Leventte. Tem den gidip geliyorum. Dualogic vites arabamı Eco modunda kullanıyorum. Şu anda yol bilgisayarım 4.7 lt. ortalamayı gösteriyor. Benzinlisini Dualogic kullanırken ortalamam 5.7 idi...

HH TT
    mimarchi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 9

Bize arabayı alırken eco modu için şehirlerarası yollarda kullanın dendi...Economik mi oluyor bu mod şimdi(aracı tanımaya çalışıyorum,komik sorularım oluyorsa affola.)

Cem Fişek
    Cole Trickle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Rica ederim, bende motor konusunda uzman değilim. Burada okuduklarımla bilgimi arttırmaya çalışıyorum. Dolayısıyla komik olacak bir şey yok. Eco(nomi) modu otomatik viteste vites değişimlerini daha erken yapıyor ve böylece yakıttan tasarruf sağlıyor. Eco modunu sadece şehirler arası yolda değil her zaman kullanabilirsiniz. Yine de sizin yazınızdan sonra teyit etmek için az önce servisimi aradım, onlar da aynı şeyi söylediler. Dolayısıyla Eco modunu sadece şehirler arası yolda kullanabileceğiniz bilgisinin size yanlış verildiğini düşünüyorum...

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

eco modunu yumusak bir surus ile trafikte dolasabiliyorsanız aracın zırt pırt vites degistirmesini gerektirmeden kullanıyorsanız sehir icinde de kullanmanız ekonominizi iyi seviye degistirecektir fakat dur kalk zzıpla yavasla don atik ol vs gibi hareketler istiyorsanız aracınızdan arac bazen bir vites degil iki vites birden dusurecek ve hızlanmanız sabitlendiginde vites yukseltecek sanzımana cok is dusecek bunun yanında eco modunda ekonomi yapamayacak daha fazla zarar edeceksiniz.

cantekin keçeli
    cantekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Granit Gri

ya arkadaşlar bu eco modu benzinli 1.4 gp lerde va mı?