Ce: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Dizel için uzun yolda 1500dd normaldir, starjet için uzun yolda 90-100km/h hızda yaklaşık 2300-2400dd çevirir, multijet en çok gücü 1750-2250 bandında üretir, starjetlerde yaklaşık 5000-5500dd de üretir.....
Alıntı:
fencolic Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar 70 km sabit suratle duz bir yolda seyretmek icin hem motor sagligi hemde ekonomik olmasi aciaindan kacinci viteste ve kac devirde surmeliyiz? 5.viteste 15 bin devirde kaliyor ve sanki motor boguluyormus gibi oluyor. Sizce bu sekilde surmek sakincali mi?
Bir ara İstanbul'da E-5'te hız sınırı 70 km idi hatırlarsanız. O zaman ben de 4. viteste mi gideyim, 5. viteste mi gideyim diye uğraşır dururdum. Multijet motor için 70 km çok can sıkıcı bir hız; çünkü 4. viteste giderseniz sanki boşu boşuna yakıt tüketiyormuşsunuz gibi geliyor, 5. viteste giderseniz de araba her an boğulacakmış gibi oluyor. Şu an hız sınırı 80 ve bence tam kararında bir sınırlama. 1900 - 2000 devirde 5. viteste kullandığımda hemen hemen tam olarak 80 km hıza çıkıyor araç ve boğulma hissi olmuyor.
Dizel araç için konuşuyorum; eğer yasal bir sınırlama yoksa bence 70 km değil de 80 km hızla gitmeniz daha iyi olur. Yakıt tasarrufu da cabası.
Alıntı:
Arkheon Nickli Üyeden Alıntı
Bir ara İstanbul'da E-5'te hız sınırı 70 km idi hatırlarsanız. O zaman ben de 4. viteste mi gideyim, 5. viteste mi gideyim diye uğraşır dururdum. Multijet motor için 70 km çok can sıkıcı bir hız; çünkü 4. viteste giderseniz sanki boşu boşuna yakıt tüketiyormuşsunuz gibi geliyor, 5. viteste giderseniz de araba her an boğulacakmış gibi oluyor. Şu an hız sınırı 80 ve bence tam kararında bir sınırlama. 1900 - 2000 devirde 5. viteste kullandığımda hemen hemen tam olarak 80 km hıza çıkıyor araç ve boğulma hissi olmuyor.
Dizel araç için konuşuyorum; eğer yasal bir sınırlama yoksa bence 70 km değil de 80 km hızla gitmeniz daha iyi olur. Yakıt tasarrufu da cabası.
Maalesef hiz siniri 70 yapmislar burada. Tuzaktan baska birsey degil. 80 ile 189 lira ceza yedim. Şu durumda ne yapmak lazim karar veremiyorum. O degil yavas ve dusuk devirde gitmekten motor kurum baglayacak.
hani 80 olmuştu hız sınırı komik ya
LPG'de Ş.içi 8.5-Ş.dışı 7.5
Alıntı:
fencolic Nickli Üyeden Alıntı
Maalesef hiz siniri 70 yapmislar burada. Tuzaktan baska birsey degil. 80 ile 189 lira ceza yedim. Şu durumda ne yapmak lazim karar veremiyorum. O degil yavas ve dusuk devirde gitmekten motor kurum baglayacak.
O zaman bence yakıt tasarrufundan ziyade motoru korumak daha önemli olmalı sizin için, kurum bağlatmaktansa azıcık daha falza yakıt tüketmek daha iyiolur :)
Alıntı:
SaLDo Nickli Üyeden Alıntı
5,9-6,0 LT Ş içi
İstanbul trafiği için normal değerler.... Eski mesajlarda birisi her gün karşıya geçiyorum yazmıştı tüketim 4.5 inanası gelmiyor insanın.....
Ortalama hız 50km yakıt tüketimi 6.8/100km olarak göstermekte yol bilgisayarı.Neredeyse tamamı şehir dışı.Fazla gibi geliyor ama ne dersiniz ?
Alıntı:
hoksi Nickli Üyeden Alıntı
Ortalama hız 50km yakıt tüketimi 6.8/100km olarak göstermekte yol bilgisayarı.Neredeyse tamamı şehir dışı.Fazla gibi geliyor ama ne dersiniz ?
Ortalama hiz 19 yakit 6.5 göstergede ama pompa hesabi yapınca 7lt ye yaklasiyor.
Alıntı:
hoksi Nickli Üyeden Alıntı
:gun_band::gun_band: