Sehirici ortalama hiziniz kac acaba?
Sent my Nexus 5 using
Printable View
Sehirici ortalama hiziniz kac acaba?
Sent my Nexus 5 using
ş.içi ort. hızım şuan 32 km, çok ekstra bir durum olmadıkça 30 35 km aralığında oluyor genelde.
Tabi şu da var, benim ş.içi güzergahım 10 gidiş 10 dönüş toplam 20 km ama çok fazla yoğun trafik görmüyorum. 5 km yoğun trafik 15 km ş.dışı gibi 70 80 km hızlarla ilerliyorum.
Merhaba arkadaşlar FıreActive olan model için benzin tüketimi model yıl aralığı ise 2006 ve üstü Ama evo değil çünkü evo alacak paramız çıkışmaz yani şöyle söyleyeyim
Grande Punto 1.4 Fire 8v 77 beygir beni tahminimi söylüyorum araştırmalar bu yönde kesinlikle test etmedim
şehir içi 30 kuruş şehir dışı 25 kuruş
ben tüp işini sevmiyorum arkadaşlar bu yakıtlar gayet makul gibi
yol bilgisayarı verilerini bilmiyorum ama 30 tl benzin ile şehir içi 80 km kullanıyorum. çoğu zaman dur kalk yapıyorum ve çok fazla vites değiştiriyorum.
Yakıyor ki gidiyor. Hesaplamaya gerek bile yok. Benzin almış başını gidiyor.
Çok yaktığında sanki kullanmayacağız. :D
142 liralik yakit ile 772 km yol yapti. 650 km si sehirler arasi. Km de yaklasik 18-19 kurus arasi
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
142 liralik yakit ile 772 km yol yapti. 650 km si sehirler arasi. Km de yaklasik 18-19 kurus arasi
bu değer tüp değilmi yoksa benzinmi??
Peki şu son benzin fiyatlarıyla Grande Punto benzinli olan araçlar evolar hariç yakıt bilgisi verecek olan arkadaşımız varmı??
1.2 8V G.Punto Benzin. S.Ici: 6.4 yakiyor. Peygamber sabri ile otobanda gidersem 5.6 falan yakiyor 90 ile :))
Şehir dışı daha az yakıyor diyenler konya ovası gibi yerlerde mi gidiyorlar anlamadım doğrusu.. az yakması için cidden yavaş gitmek lazım galiba, zira ben 110 - 120'den aşağı düşmemeye çalışıyorum hız limiti neyse bizim de limitiz o.. tabi yaktığımız da 7-8 litre
Son depo ort. 7 litre. ort. hız 26 km/h. Genel ortalama 6.2 lt ort hız 45 km/h. Yaz gelsede uzun yol yapsak
1.3 90 lık 6 ileri punto son 1 aydır havalardan dolayı 6-6.2 arası yakıyor daha kasım ayında 5.7-5.8 tüketimim vardı
1.4 95 hp uzun yolda bildiğin hic yakmiyor
şehiriçi 28 30 krs arası
şehir dışı 20 kuruş
benzinli
sehirdışı 280 km yol 40 tllik mazot ,325 km yol bunun 45 km si sehiriçi trafigi 50 tllik yakıt hızımda sehir dışı 90-100 km arası hız sabitleyici kullanıyorum
Acaba bu konuyu dizel Puntolarımız ve benzinli Puntolarımız diye ikiye mi ayırsak? Zira dizellerin tüketimini gören benzinli kullanıcıları kendi tüketimlerini yazmaya çekiniyor gibi :unsure00:
1.4 Fire aracımın son hesaplarıma göre şehir içi çok az yoğun trafikte tüketimi şöyle arkadaşlar;
Ort Hız, 30 km/sa
Benzin, 4,08 TL/lt
Bir Depo (160 TL - 39,2 Lt) ile yaklaşık 570 km
Tüketim 0,28 TL/km
Tüketim 6,9 Lt/100km
Hafta sonu İstanbul'dan Edirne'ye geldim. 90 km. geçmedim. Ortalama hızım 73 km. 226 km. yol yapmışım. Ortalama tüketim 4.4. 2008 model 77 hp Fire 1.4 dynamic aracım. 56.700 km'de.
Bu hesaba göre şu an ortalama 4.11 tl olan benzin fiyatlarına göre km.de
4.4X4.11= 18.084 kuruş tüketimim olmuş.
Yol bilgisayarındaki verileri videoya çektim ama yükleyemedim dosyayı
edirne otobanı çok bayırlı ayvalık kuşadası yolu süper düzgün