Ce: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?
Depoyu fulleyip 218 km de depoyu fulledim.
1.99 TL den 20.60 lt gaz aldı. 41 TL ye doldu.
218 km / 20,60 lt => 1 lt ile 10.58 km yol katettim.
41 TL / 218 KM = 0.188 tl
İzmir şehir içi gaziemir, bornova ve alsancak hattında kullanıyorum aracı.
Şehir içi iyi bir ortalama gibi.
Tabi benzinde gittiği yolu hesaba almadım.
38,60 lt Lpg ile tam 460 km yaptı Moilden aldım gazı.Tamamı şehir dışı 90-110 km arası sakin kullanım.İce Way kış lastikleri takılı ve 10.000 bakımı geldi geçiyor.Ama yine de çok 13 14 leri görmüş biri olarak.
Şimdide Shellden fulledim 35 lt kadar aldı aynı boş depo Moil bitmiştir benim için daha da gitmem.Ki muhtemelen aynı ya da daha fazla km yapacaktır Shellden aldığım gaz
aracın hava,yağ ve yakıt filtresi değişti, yağ değişti; castrol edge 5w30 koyuldu.
bugün birde yarım depoya carbon clean attım.
hemen sonrasında sıfırladım yol bilgisayarını, ve %70-80 çevre yolu %20 civarı şehir içi ile 4.6 gösterdi (yaklaşık 25-30 km).
sonra eve dönüş yolunda 5.0 oldu. normalde eve dönüş yolunda 5.8 - 6.0 civarı oluyordu ortalama.
bakalım birazda olsa düşme olacak mı normal kullanımda.
Alıntı:
Arkheon Nickli Üyeden Alıntı
Alınan Yakıt: 42,73 lt
Toplam Tutar: 155,02 TL
Katedilen Yol: 900,1 KM
42,73 LT / 900,1 KM = 0,0474 lt (kilometre başına tüketilen yakıt)
0.0474 LT x 100 KM = 4,7472 LT/100 Km (100 kilometrede tüketilen gerçek yakıt değeri)
Kilometre Başına Tüketim: 155,22 TL / 900,10 KM = 0,1724 TL
Yakıt LUKOIL'den alınmıştı, 900 km'nin 750 km'si istanbul şehiriçi bezdirici trafik :) kalan 150 km Büyükçekmece - Çorlu gidiş geliş.
Yakıt Shell V-Power Nitro Plus.
Alınan Yakıt: 46,16 lt (Depoyu sömürdüm resmen, bir daha deponun dibine kadar kullanmıycam insan tırsıyor)
Toplam Tutar: 173,56 TL
Katedilen Yol: 920,4 KM :X
46,16 LT / 920, 4 KM = 0,0501 lt (kilometre başına tüketilen yakıt)
0.0501 LT x 100 KM = 5,0152 LT/100 Km (100 kilometrede tüketilen gerçek yakıt değeri) Yol bilgisayarı 4,9 lt/100 km gösteriyor.
Kilometre Başına Tüketim: 173,56 TL / 920,40 KM = 0,1885 TL
Alıntı:
Arkheon Nickli Üyeden Alıntı
Yakıt Shell V-Power Nitro Plus.
Alınan Yakıt: 46,16 lt (Depoyu sömürdüm resmen, bir daha deponun dibine kadar kullanmıycam insan tırsıyor)
Toplam Tutar: 173,56 TL
Katedilen Yol: 920,4 KM :X
46,16 LT / 920, 4 KM = 0,0501 lt (kilometre başına tüketilen yakıt)
0.0501 LT x 100 KM = 5,0152 LT/100 Km (100 kilometrede tüketilen gerçek yakıt değeri) Yol bilgisayarı 4,9 lt/100 km gösteriyor.
Kilometre Başına Tüketim: 173,56 TL / 920,40 KM = 0,1885 TL
Güzel değerler.
Alıntı:
feyzullah Nickli Üyeden Alıntı
Güzel değerler.
Teşekkürler.
36 lt lpg ile 430 km %90 şehir dışı Shell
18kr/100km
25.94 lt gaz ile şehir içi 286,60 km.
Lt fiyatı 2.19, km de 19,8 kuruş
Açık hava filtremi temizlemem lazım ama temizleme kiti lazım.
Ondan sonraki değerleri de merak ediyorum.
Alıntı:
ozzz2110 Nickli Üyeden Alıntı
25.94 lt gaz ile şehir içi 286,60 km.
Lt fiyatı 2.19, km de 19,8 kuruş
Açık hava filtremi temizlemem lazım ama temizleme kiti lazım.
Ondan sonraki değerleri de merak ediyorum.
Bu açık hava filtresi ne iişe yarıyor hocam hiç bilmiyorum da .1.4 Fire lara da uygulanabiliyor mu ?
Alıntı:
hoksi Nickli Üyeden Alıntı
Bu açık hava filtresi ne iişe yarıyor hocam hiç bilmiyorum da .1.4 Fire lara da uygulanabiliyor mu ?
"Prensibi gereği motora daha çok hava emilimi sağlayarak yakıtın yakılmasında maksimum oranda oksijen kullanılmasını sağlar bu en temel çalışma prensibidir. Anlık emilen hava soğuk bir şekilde motora ve ardından silindirlere çekilir tıpkı kömürü yellediğimizde nasıl kor haline geliyorsa yakıtın da maksimum oksijenle ateşlenmesini sağlar böylece silindirlerdeki yanma maksimuma ulaşır, performansa da 3- 5 bg kadar bir güce kadar etki eder."
Alıntıdır.
Alıntı:
ozzz2110 Nickli Üyeden Alıntı
"Prensibi gereği motora daha çok hava emilimi sağlayarak yakıtın yakılmasında maksimum oranda oksijen kullanılmasını sağlar bu en temel çalışma prensibidir. Anlık emilen hava soğuk bir şekilde motora ve ardından silindirlere çekilir tıpkı kömürü yellediğimizde nasıl kor haline geliyorsa yakıtın da maksimum oksijenle ateşlenmesini sağlar böylece silindirlerdeki yanma maksimuma ulaşır, performansa da 3- 5 bg kadar bir güce kadar etki eder."
Alıntıdır.
Peki kutu içi filtrelerinde ciddi anlamda yararı oluyor mu ? Debimetreyi bozar diye okudum sanki bi yerde de .Onla alakası var mı ?
benim aracım 1,3 duologic 2012 model
100 km gittim en sonra ortalama hız 21 km/S ve 8 litre yaktı ,
delircem düşük hızlrda çok yakıyor,
aynı aracı olan bana akıl verirse,
enjeksiyoncuya getireceğim fırsat olunca
Alıntı:
punto57 Nickli Üyeden Alıntı
düsükte yakar normal. benim arabada sehir ici ise gidip gelirken 100km gösteriyor ceyrek depoya
arkadaşlar 2007 model 77 hp benzinli aracım.. 3 ay oldu alalı, 75.000 km'de, aracım sehır ıcınde 50 tl yakıt aldıgım zaman 80-90 km yol gıdebılıyorum. Bujılerını degıstırdım. Hava fıltresını degıstırdım. artık ne yapmam gerekıyor. Yardımcı olurmusunuz.. Bu aracın bu kadar cok yakması ımkansız gelıyor ama yakıyor... yardımınıza ıhtıyacım var...
Aracım lpg li fakat yol bilgisayarı 7,2 gösteriyor fazla değil mi ? Benzinli kullananlardan bilgi alabilir miyim ? Şehir dışı/ içi kaç lt yakıyorsunuz
Alıntı:
senolcaliskan Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar 2007 model 77 hp benzinli aracım.. 3 ay oldu alalı, 75.000 km'de, aracım sehır ıcınde 50 tl yakıt aldıgım zaman 80-90 km yol gıdebılıyorum. Bujılerını degıstırdım. Hava fıltresını degıstırdım. artık ne yapmam gerekıyor. Yardımcı olurmusunuz.. Bu aracın bu kadar cok yakması ımkansız gelıyor ama yakıyor... yardımınıza ıhtıyacım var...
Sürekli kısa mesafemi kullanıyorsunuz
Alıntı:
Aracım lpg li fakat yol bilgisayarı 7,2 gösteriyor fazla değil mi ? Benzinli kullananlardan bilgi alabilir miyim ? Şehir dışı/ içi kaç lt yakıyorsunuz
Benim şehir içi 6.2-7 şehir dışı 4.5-5.5 arasında değişiyor benzinde. Çok sakin kullanırım. Seyahatlerimde ya yalnız olurum yada +1 kişi olur.
Alıntı:
Aracım Lpgli değil ama yol bilgisayarının lpg ile gerçekçi değerler ortaya koyöadığını biliyorum. Bence pek bi problem görünmüyor. Deponuzu tam doldurup o şekilde bir ölçüm yaparsanız daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
Alıntı:
punto57 Nickli Üyeden Alıntı
benim aracım 90 bg 6 ileri 2008. Kısa mesafe ve yoğun trafıkte bendede hemen hemen aynı değerler var.
yol bilgisayarımla depo hesabım birbirini tutmuyor. yol bilgisayarı 5.5 gösteriyor, ama gerçekte 7 litre civarı benzin yakıyor.